Underground vs. comercial
83 mesaje
• Pagina 3 din 3 • 1, 2, 3
Pentru I-Ball:
1. Endogen, DA, e originalul
2. Cred ca faci o confuzie intre termeni (reiese din ultimul tau post)
1. Endogen, DA, e originalul
2. Cred ca faci o confuzie intre termeni (reiese din ultimul tau post)
Daca ramanem aici, aici ramanem!!!
-
AdevaRapper - Junior Member
I-Ball,geniule, nu inteleg rostul ultimului tau post. crede-ma ca am citi toate posturile de pe acest thread, deci nu mai vorbi sa te afli in treaba. Plus ca ce am zis io ultima data era parerea mea. Got it?
Ajutor, ajutor, a luat foc ceva?/Nu, mami, mi-am aprins tigara!
- Asassinu
- Junior Member
da... stiam io ca nu o sa fitzi de acord cu modul in care inteleg io termenii. oricum nu asta e important pentru ca nu cre ca e lumea atat de absurda incat sa se loveasca de nishte denumiri.tocmai de asta am explicat ca sa nu iasa polemici ce intzeleg io prin comercial si underground si hip-hop.nu vreau sa conving p nimeni ca asta e sensu corect al lor, ci doar asha ii folosesc eu pt a putea deosebi nishte chestii.voi putetzi sa folositzi ce vretzi
nu conteaza asta pt mine. conteaza doar ca ai pus o intrebare total idioata "BUG e comercial?" loooll potzi sa i zici cum vrei da underground nu e sigur... eu oricum dispretuiesc muzica lor si o consider fara valoare. ms pt explicatzie Adevarapper(am observat ca pe aici intra atat fanii cat si "artistii" ca sa folosesc termenu asta care nu-mi place de loc ...
)

- I-ball
- Junior Member
oricum sa intzeleg ca tu esti aici reprezentantul "comercialului" ? yeeeee..... "reprezint comercialu!!" (a se citi pe vocea de Ogre a lu Uzzi) h3h3h
asta e ti-am zis opinia mea in privintza a ce numesti tu comercial ... din zona asta sa zicem ca ii accept doar pe Paraziti(dar nu multa vreme dupa cum tind sa o ia ...)
asta e ti-am zis opinia mea in privintza a ce numesti tu comercial ... din zona asta sa zicem ca ii accept doar pe Paraziti(dar nu multa vreme dupa cum tind sa o ia ...)
- I-ball
- Junior Member
pey acu da-o in diverse si zi "Nu bah io sunt fan Veritasaga da'..... mai ascult ocazional (24/7) si BUG ..."
las-o quaie ca s-a lamurit lumea ... nu mai poci sa zici ca ejti fan underground daca tu intrebi de aia ... sau oi fi si tu unu din ala combina rahatu nuh??? atunci ejti un mare :bleah: dar bucura-te ca din pacate nu ejti singur ...

- I-ball
- Junior Member
io ascult under, si cam atat...citeste ma posturile mai bine, sa vezi ca nu am zis ca imi place comercial...vezi, cred ca m-ai inteles gresit. peace bro.
- Asassinu
- Junior Member
mea culpa(sau cum se zice...)
dap ... cre ca ai dreptate ... nu am citit cu atentzie postul si l-am interpretat altfel ... sry pt vorbe asha sunt io mai rautacios
mai ales cu fanii BUG (nu suport BUG) ... inca odata scuze. :cry:

- I-ball
- Junior Member
offtopic: No problem I-ball. Oricum, io nu ascult Bug si gangsta.
ontopic: parerea mea e ca comercialul(scuzati cacofonia) apare odata ce incepe banu sa curga.
peace
ontopic: parerea mea e ca comercialul(scuzati cacofonia) apare odata ce incepe banu sa curga.
peace
- Asassinu
- Junior Member
ma rog nu am chef acu sa comentez comercialu ... eu granitza o trag dupa cum simt nu dupa un algoritm predefinit ... acu am o nelamurire. Am ascultat EP-ul CTC&CedrY2K si am descoperit o piesa "Terapie de Soc" se cheama. Si m-a izbit asemanarea dintre negativul melodiei si negativul melodiei "Egali din nastere" a lu Ombladon(condoleante). Sry dak s-a mai discutat chestia asta dar am facut de curand rost de melodie de curand ... Ascultati-o sa vedetzi. Poate il intrebam pe gianny 

- I-ball
- Junior Member
Pai s-a discutat mult pe tema acestui negativ, mai precis a sampleului, dintr-o opera clasica, sample folosit de ambii artisti.
-
ma gandeam io ca poate nu au copiat unu de la altul ci au o sursa comuna
oricum suna bine negativul. Adeva stii exact care e originalul(cum se cheama)? Nush de CTC dar Ombladon nu a precizat nimik pe coperta albumului de chestia asta (la muzica scrie Ombladon) ceea ce nu mi se pare tocmai corect dak tot vb de respectarea muncii altuia.
oricum suna bine negativul. Adeva stii exact care e originalul(cum se cheama)? Nush de CTC dar Ombladon nu a precizat nimik pe coperta albumului de chestia asta (la muzica scrie Ombladon) ceea ce nu mi se pare tocmai corect dak tot vb de respectarea muncii altuia.

- I-ball
- Junior Member
Nu stiu despre ce opera e vorba, dar...
Am citit pe-aici pe forum ca, fiind vorba de o opera clasica, toata lumea are voie sa o sampleze fara sa precizeze sursele de inspiratie!?!?
-
lllooolll hai ca am auzit-o si p asta ... asha totzi ar fura Bach si Verdi si s-ar face mari compozitori .... io nu cred ca e chiar asha... poate decat dak e o opera populara(poate) din aia cu creator anonim ... pm 

- I-ball
- Junior Member
cpai eu am o filosofie de viata,care e impartasita de mai multa lume buna din rap,:
NU EXISTA UNDERGROUND SI COMERCIAL exista PIESE BUNE SI PIESE PROASTE
pentru ca exista [piese proaste unda,si piese bune si piese proaste comercialke si bune,dar tot timpu exista critici la tot,asa ca pula mea ":
Gnom
parerea mea
Cata dreptate poate avea gura acestui pacatos
NU EXISTA UNDERGROUND SI COMERCIAL exista PIESE BUNE SI PIESE PROASTE
pentru ca exista [piese proaste unda,si piese bune si piese proaste comercialke si bune,dar tot timpu exista critici la tot,asa ca pula mea ":
Gnom
parerea mea
Cata dreptate poate avea gura acestui pacatos
- Hellyou
- Junior Member
Mda........pt mine Undergroundul aste HH care il ascult cu placere oride cate ori am ocazia, comercialul nu este altceva decat versuri de manele puse pe ritm de HH
[B]
[B]
Nu reprezint strada
Pe strada sunt doar eu
Pe strada sunt stapan doar eu
Si bunul Dumnezeu
Pe strada sunt doar eu
Pe strada sunt stapan doar eu
Si bunul Dumnezeu
-
EyeKyu - Junior Member
orice trupa underground care da lovitura cu o piesa , ajunge la o casa de discuri(bla bla) se comercializeaza.parerea mea e ca underground-ul se pastreaza atata timp cat nu dai de bani.poate ca transformarea nu se produce in mod constient, dar asta am observat eu.exemple cliseu ar fi la familia ,bug mafia, chir si parazitii.pacat
- rapbabe
- Junior Member
Very childish topic
Roman fiind poti la un moment-dat sa intri in contact cu muzica unui anumit artist care nu e difuzat la noi si sa consideri ca noua ta "descoperire" e "underground", cand de fapt la el in tara artistul respectiv sa fie super promovat si tu sa nu ai habar... si-asa mai departe. asta era un exemplu banal... menit sa sustina ideea ca e greu sa tragi o linie si sa spui ca separi mainstream-ul de underground. granitza e foarte fina, la fel de fina ca cea dintre geniu si nebunie. Nu stii niciodata unde te situezi.
Ce e comercial si ce e underground? Un prieten de-al meu a zis ca devine comericala o muzica pe care o asculta mai mult de o persoana. Ma rog...Oricum termenii si-au denaturat sensurile... ce e comercial altrage multi fani, ce e underground mult respect si asa mai departe, dar lucrurile pot sta si invers si sunt sute de exemple in directia asta. Adica e relativ.
Underground vs. Comercial? Ce-i asta? Nu exista asa ceva! Muzica e muzica, iti place o cumperi, prin casa de discuri sau direct de la artist, whateva'! E vb de notiuni atat de abstracte incat se confunda in mod hilar si in final se anuleaza reciproc!
Din moment ce avem compatrioti care zic ca "Parazitii" e o trupa underground, ce-ar mai fi de zis? #-o
N-are rost...
Ce e comercial si ce e underground? Un prieten de-al meu a zis ca devine comericala o muzica pe care o asculta mai mult de o persoana. Ma rog...Oricum termenii si-au denaturat sensurile... ce e comercial altrage multi fani, ce e underground mult respect si asa mai departe, dar lucrurile pot sta si invers si sunt sute de exemple in directia asta. Adica e relativ.
Underground vs. Comercial? Ce-i asta? Nu exista asa ceva! Muzica e muzica, iti place o cumperi, prin casa de discuri sau direct de la artist, whateva'! E vb de notiuni atat de abstracte incat se confunda in mod hilar si in final se anuleaza reciproc!
Din moment ce avem compatrioti care zic ca "Parazitii" e o trupa underground, ce-ar mai fi de zis? #-o
N-are rost...
- usualflow
- Junior Member
scuze dk ma bag in discutie tocmai acum.. la vreo 5 luni dupa.. dar faza cu opera clasica este foarte simpla.. nu are nimeni copyright pe operele respective.. opere pe hartie adica.. ( note pe portative
) ..insa exista copyright pe interpretarile respectivelor opere.. adik filarmonica de nushtiu une interpreteaza nushtiu ce piesa clasica si se face inregistrarea de nushtiu ce casa de discuri => aia au drepturile asupra respectivei inregistrari.. dk vrei s-o folosesti, platesti.. e simplu nu?
dk gresesc ma corectati pentru ca e normal sa mai si gresesti
pace

dk gresesc ma corectati pentru ca e normal sa mai si gresesti
pace
dk vrei un beat gratis cumpara un stetoscop...
- sen
- Junior Member
pai yo sunt mai noua pe aici dar cred ca imi pot spune shi yo parerea...pai cei care fac underground canta de fapt viatza lor pt ca mare parte din ei poate chiar au trait pe propria piele ce scriu in versuri..deci este de 1000 de ori mai important underground-ul decat comercialul care este facut numai pt bani fara sa mai simta ce scriu...ca doar asta conteaza "sa simti ce canti"..shi comercialul incepe cand incepi sa vrei bani pt ceea ce canti!
- ralu_smenara
- Junior Member
83 mesaje
• Pagina 3 din 3 • 1, 2, 3