french hip-hop
27 mesaje
• Pagina 1 din 1
french hip-hop
eu unu' cred ca hip-hopu' francez e cel mai bun. akhenaton shi shuriken n-au egal in momentu' de fata shi nici n-au avut vreodata.
-
hardbeat - Junior Member
Si eu sunt de acord in mare parte: francezii sunt cei mai buni la instrumentale si sound, per total, cat si la sonoritatea versurilor (aliteratii, repetitii, etc)...Anyway, mie cel mai mult imi place Booba, dar sunt multi altii interesanti!
Daca ramanem aici, aici ramanem!!!
-
AdevaRapper - Junior Member
Ma rog....hip-hopul francez e cel mai dezvoltat si cel mai bine vandut dupa cel american. Insa ca sound e sub cel German si cel scandinav. Asa mi se pare mie...desi imi place foarte mult, dupa ce am ascultat rap nordic, inclin sa cred ca nordicii, in special suedezii (Promoe, Looptroop, Peter etc) sunt un pic mai buni. Oricum, rapul european in ultimii ani s-a dezvoltat intr-un ritm mai alert decat cel american, care s-a bazat mai mult pe comercializare decat pe cultura hip-hop, europenii, implicit francezii, fiind un pic mai conservatori si, spun eu mai valorosi.
-
gizzo - Junior Member
mah Hip-hop-ul american(cel putin ce se vede la tv) mai nou e la pamant.numa blink blink,lantzacuri,masini si femei.Ce e nou la televizor venit de peste ocean e praf.hip-hopul francez si in general european imi place.din europa clar francezii is pe primul loc.zic eu.
Eu sunt nascut in alb-violet/Traiesc in alb-violet/Si port in suflet si in gand/Mereu un nume sfant/Caci alb imi este sufletul/Violeta inima/Si pentru POLI voi canta/Doar asta-i viata mea!
-
Raspopitu - Junior Member
rap-ul francez e misto... apreziez si eu mult cateva nume din sfera asta, incepand cu I.AM, (supreme) NTM, Saian supa crew si ajungand chiar si la Manau, care apartin totusi altei 'sfere'.
...oricum Freeman si MC Solaar rup stilu'.
...oricum Freeman si MC Solaar rup stilu'.
- usualflow
- Junior Member
DC -- :-" :daca gasiti ceva hmm (majoritatea sunt crew-uri)
83
113
41837
Arsenik
Akhenaton
Anodajay
AfroDziaK
Abel Beatbox
Alarme í l'oeil
Booba
Buzzy Bwoy
Busta Flex
Chucklet
CatBurglaz
Coriolan
Chub-E
Colabo
Dee-Shorty
Diam's
Disiz la peste
Dubmatique
Docgyneco
Double Pact
D-Natural
Derty Taz
Don Choa
Djam
í‰tranjj
Ejectes
Fang
Fabe
Faf Larage
Fiev Jaune
Fonky Family
Freeman
Faxion 94000
Force Pure
Iam
Intik
Ishaqart
Kery James
Kpa6t
KDD
Kiko Kerless
Key Manu
KC LMNOP
Klub des loosers
kwal
L'Assemblee
Les Architekts
Le Connaisseur
La Kritik
Lethal Magic
Livin Omies
LaRésistance
La Swija
Les F-Frontés
Maloria
Major Leagz
Muzion
MTL-BALLER
Passi
prodyge
Peezee
Parano
Psycoze Poétik
Rainmen
Réplik
Rime Organisé
Reciprok
Ruffneck
Reel carter
Sages Poetes de la Rue
Saian Supa Crew
Solide State
Shurik'n
Supríªme NTM
Sonny Stylez
Skillus
S. Moses
Street Style
Silent Lamb Project
Sniper
Starflam
Stomy Bugsy
83
113
41837
Arsenik
Akhenaton
Anodajay
AfroDziaK
Abel Beatbox
Alarme í l'oeil
Booba
Buzzy Bwoy
Busta Flex
Chucklet
CatBurglaz
Coriolan
Chub-E
Colabo
Dee-Shorty
Diam's
Disiz la peste
Dubmatique
Docgyneco
Double Pact
D-Natural
Derty Taz
Don Choa
Djam
í‰tranjj
Ejectes
Fang
Fabe
Faf Larage
Fiev Jaune
Fonky Family
Freeman
Faxion 94000
Force Pure
Iam
Intik
Ishaqart
Kery James
Kpa6t
KDD
Kiko Kerless
Key Manu
KC LMNOP
Klub des loosers
kwal
L'Assemblee
Les Architekts
Le Connaisseur
La Kritik
Lethal Magic
Livin Omies
LaRésistance
La Swija
Les F-Frontés
Maloria
Major Leagz
Muzion
MTL-BALLER
Passi
prodyge
Peezee
Parano
Psycoze Poétik
Rainmen
Réplik
Rime Organisé
Reciprok
Ruffneck
Reel carter
Sages Poetes de la Rue
Saian Supa Crew
Solide State
Shurik'n
Supríªme NTM
Sonny Stylez
Skillus
S. Moses
Street Style
Silent Lamb Project
Sniper
Starflam
Stomy Bugsy
[b]™[/B]
-
Lärägë - Mesaje: 347
bah...Lí¤rí¤gí« tu sais ce que tu sais... moi...je m'excuse
) j'ai pas eu tes possibilités ... j'aimerai bien écouter des artistes de ta liste et j'espí¨re qu'un bon jour j'aurai la chance et je reussirai le faire. personnelement, je te remercie beaucoup pour la liste.
salut!

- usualflow
- Junior Member
...ce sa-i faci... generatia MTV e de vina :D
bah...Lí¤rí¤gí« tu sais ce que tu sais... moi...je m'excuse
j'ai pas eu tes possibilités ... j'aimerai bien écouter des artistes de ta liste et j'espí¨re qu'un bon jour j'aurai la chance et je reussirai le faire. personnelement, je te remercie beaucoup pour la liste.
í§a y est! au revoir te sarut pe ambii obrajori

í§a y est! au revoir te sarut pe ambii obrajori

- usualflow
- Junior Member
Akhenaton, Saian, IAM, NTM....rupere....hip hop-ul francez e foarte tare....
Lí¤rí¤gí« ha ha, Has ai innebunit cu nickurile tale
. MC Solaar... am auzit shi piese interesante de la el 
Lí¤rí¤gí« ha ha, Has ai innebunit cu nickurile tale

-
cutuma© - Mesaje: 3047
pai da... nu pot sa ma laud ca stiu multe piese de la solaar, dar e de ajuns ca am acasa vreo 5 care imi plac mult, atat ca negativ cat si din p.d.v. al liricii....
...si one shot e misto... versurile de la 'trop de polemiques' i-ar invatza pe multi sa fie un pic mai toleranti. ne confruntam cu prea multe prejudecati, muzicale cel putin...
numa' bine!
...si one shot e misto... versurile de la 'trop de polemiques' i-ar invatza pe multi sa fie un pic mai toleranti. ne confruntam cu prea multe prejudecati, muzicale cel putin...
numa' bine!
- usualflow
- Junior Member
usu il y a d'autres choses bien plus important que cette liste
)
lol DECRET, la rage est une maladie mortelle ... mais pour moi peu importe
Akhenton? excellent choix
, il est le leader d'IAM !!

lol DECRET, la rage est une maladie mortelle ... mais pour moi peu importe

[b]™[/B]
-
-
cutuma© - Mesaje: 3047
lol
Lí¤rí¤gí«, tu ai ascultat ceva din trupele alea de acolo ?
iti zic pt ca asta e un topic de french hip-hop, care nu e acelasi lucru cu rap-ul din quebec. Un francez te-ar lua la misto daca vede ce trupe ai enumerat in topicu asta
) hai sa-ti dau un exemplu de punchline intr-un battle din Franta: "tu es penible comme l'accent de Quebec".. hmm
si chiar e cam varza rapul din quebec afara de Les Architekts, 83, L'assamblee si inca cativa.
si ce pm ai tu cu MC Solaar.. wtf, omu ala e recunoscut international, a colaborat si cu Gang Starr (macar p-astia sper ca-i respecti), are 6 albume dintre care vreo 3 sunt foarte bune..
oh well, revenind la topic imi playlistu meu exista melodii de la: IAM, NTM, Assassin, Arsenik, KDD, Mo'vez Lang, ATK, Mgroup, Mc Solaar, Sniper, Rocca, La Brigade, Nakk, Tandem, Serum, Ades, TTC, Fonky Family.

si ce pm ai tu cu MC Solaar.. wtf, omu ala e recunoscut international, a colaborat si cu Gang Starr (macar p-astia sper ca-i respecti), are 6 albume dintre care vreo 3 sunt foarte bune..
oh well, revenind la topic imi playlistu meu exista melodii de la: IAM, NTM, Assassin, Arsenik, KDD, Mo'vez Lang, ATK, Mgroup, Mc Solaar, Sniper, Rocca, La Brigade, Nakk, Tandem, Serum, Ades, TTC, Fonky Family.
- DZA
- Junior Member
am ascultat, evident nu tot ce au scos, accentu' de quebec lol wtf
, care-i problema cand chiar in franta sunt sute de dialecte cu tot felu de accente sau rapu' de quebec o fi in chineza?? dpdv liric si nu numai multi sunt peste unii din franta,
zici ca-i varza, well, poate in opinia ta.si daca tot sunt opinii de opinii atunci in opinia mea MC Solaar e cam varza, nu ca nu l'as respecta insa - nu-mi place - nu-l ascult. colaborari OMFG, o colaborare cu cineva bun te face sa devii mai bun? lamureste-ma, iti place Solaar sau beat-urile lui Jimmy Jones?
DCRET stii ca Akhenton ii italian?
french hip hop, france only? nu e specificat, si de ce ar trebui sa fie titlul in engleza daca e vorba de HipHop francais.

DCRET stii ca Akhenton ii italian?
french hip hop, france only? nu e specificat, si de ce ar trebui sa fie titlul in engleza daca e vorba de HipHop francais.
[b]™[/B]
-
lol nu-i creste valoarea, dar.. arata ca e DEJA foarte valoros, tu crezi ca Guru ar face piese cu oricine ?! featuringul ala e o mare realizare pt rapu francez! cum e colaborarea NTM cu NAS sau IAM cu Sunz of Men sau Aliance Ethnik cu Common sau Cercle Rouge cu KRS-One.. gandeste-te cam cate colaborari cu astfel de nume din us exista in rapul romanesc (zero) nu e vorba de valoare ? eu cred ca da.. evident, sunt si alti factori, dar dupa parerea mea asta e cauza principala.
cat despre Solaar.. eu zic sa-l critici dupa ce i-ai ascultat toata discografia cu liricile in fata.. atunci poti sa-l iei la misto, dar iti zic eu ca n-ai fi atat de tembel.
sunt multe dialecte in Franta, dar aia care fac hip-hop frantzuzesc nu prea se afiseaza cu astfel de dialecte si vorbesc "clean".. iar un francez intelege foarte greu ce zice un emcee din qc, chiar daca e aceeasi limba.
cat despre Solaar.. eu zic sa-l critici dupa ce i-ai ascultat toata discografia cu liricile in fata.. atunci poti sa-l iei la misto, dar iti zic eu ca n-ai fi atat de tembel.
sunt multe dialecte in Franta, dar aia care fac hip-hop frantzuzesc nu prea se afiseaza cu astfel de dialecte si vorbesc "clean".. iar un francez intelege foarte greu ce zice un emcee din qc, chiar daca e aceeasi limba.
- DZA
- Junior Member
**citat:eu zic sa-l critici dupa ce i-ai ascultat toata discografia cu liricile in fata** lol,
lasa-ma te rog frumos, I dont give ahhh, valoros? pm toti sunt valoroshi (sau mediatizati?), de la fifty la X-Tina, depinde de gusturi si nu vad de ce ar trebui sa ma convinga cineva ca e ceva sau altceva. e ce e pentru cine considera ca e, punct. referitor la accent, care-i problema ta prietene? care'i leg dintre productie si accentu' celor din quebec? nu esti tu ala in masura sa vb de accent fiindca in primul rand nu-l sesizezi , vorbesc clean? un francez nu intelege? LMFAO, tu vorbesti din auzite amice
, no offence, ,,, fie cum zici, daca te face intr'un fel multumit io pot sa subscriu opiniei tale
, salut.

[b]™[/B]
-
in primul rand tu te afli in necunostinta de cauza daca spui ca accentul celor din qc nu este sesizabil
) lol, asta e chiar tare. second, crede-ma ca sunt destul de in masura sa vb despre asta.. oh well, sa trecem peste discutiile lingvistice;
eu nu vb din auzite, dar faptul ca tu il iei la misto pe Solaar *este* din auzite.. pt ca ai auzit alti fakeri bashing him.. anyway, daca vrei sa mai te contrazici cu mine in privinta asta adu niste argumente - de ce ii ironizezi tu pe cei care asculta Solaar.. wtf!?

eu nu vb din auzite, dar faptul ca tu il iei la misto pe Solaar *este* din auzite.. pt ca ai auzit alti fakeri bashing him.. anyway, daca vrei sa mai te contrazici cu mine in privinta asta adu niste argumente - de ce ii ironizezi tu pe cei care asculta Solaar.. wtf!?
- DZA
- Junior Member
de ce sa trecem peste? nu ai argumente valide care sa'ti sprijine afirmatia? unde am spus io ca accentul celor di qc nu este seizabil?
OMFG
te rog sa ma ierti prietene dar afirmatia ta, ca un francez nu intelege (intelege foarte greu) ce zice un mc din qc, mi se pare groteasca.da , exista accntul de qc dar crede-ma ca e exagerat sa zici ca un francez nu intelege ce zic "aia acolo". chiar si emceeii francezi despre care afirmi ca ar canta "clean" au un accent +/- sesizabil dupa care poti sa'ti dai seama din ce regiune a frantei vin. in ce masura il afiseaza depinde de capacitatea ta de al sesiza, capacitate care, repet, nu e atat de dezvoltata.
cat despre Solaar, nu ironizez pe nimeni pur si simplu m'a amuzat faza Solaar-Manau=RapFrancez=cool (din ce am avut ocazia sa ascult pot sa zic cu mana pe inima HE SUCK la fel si manau si altii de genu') si nu ma iau dupa ce spun altii, crede-ma, crezi ca daca "alti fakeri" afirmau ca Solaar e cool atunci aveam alta opinie despe el? naah, tocmai asta ma facuse sa-l ascult - multi ziceau ca e tare supeblablabla.sincer nu ma intereseaza ce cred altii fiindca opinia mea nu se bazeaza pe opinia altora (prefer sa ascult si dupa aia sa arunc cu afirmatii).iti place Solaar?cine te opreste sa-l asculti?personal, nu recomand Solaar, cel putin ultimile albume sau .. daca aveti timp si ocazia de ce nu, mai stii (paote e pe gustul majoritatii .. sau minoritatii?). in orice caz dezbaterile pe marginea gusturilor nu aduc nicaieri asa ca hai s-o "facem ca un maniac care omoara o fata" - s-o lasam moarta, ciao.

cat despre Solaar, nu ironizez pe nimeni pur si simplu m'a amuzat faza Solaar-Manau=RapFrancez=cool (din ce am avut ocazia sa ascult pot sa zic cu mana pe inima HE SUCK la fel si manau si altii de genu') si nu ma iau dupa ce spun altii, crede-ma, crezi ca daca "alti fakeri" afirmau ca Solaar e cool atunci aveam alta opinie despe el? naah, tocmai asta ma facuse sa-l ascult - multi ziceau ca e tare supeblablabla.sincer nu ma intereseaza ce cred altii fiindca opinia mea nu se bazeaza pe opinia altora (prefer sa ascult si dupa aia sa arunc cu afirmatii).iti place Solaar?cine te opreste sa-l asculti?personal, nu recomand Solaar, cel putin ultimile albume sau .. daca aveti timp si ocazia de ce nu, mai stii (paote e pe gustul majoritatii .. sau minoritatii?). in orice caz dezbaterile pe marginea gusturilor nu aduc nicaieri asa ca hai s-o "facem ca un maniac care omoara o fata" - s-o lasam moarta, ciao.
[b]™[/B]
-
Ok, Manau e o trupa gay, de acord.. in rest, hai sa ne oprim aici ca n-ajungem nicaieri (referitor la cat de inteligibila e lirica de qc hip-hop unui francez, ask around..
"Les salauds salissent Solaar cela me lasse mais laisse !
S'ils font cela c'est qu'ils sont en état de détresse
La plupart du temps ils ne sont míªme pas í la hauteur
De véritables tchatcheurs, des beaux parleurs
Qui parlent de personnes qu'ils ne connaissent míªme pas
Un seul exemple, ils parlent de moi
Ils tirent des conclusions, mais ils n'ont pas eu de bol
J'ai pas le temps de jouer avec ces guignols "

"Les salauds salissent Solaar cela me lasse mais laisse !
S'ils font cela c'est qu'ils sont en état de détresse
La plupart du temps ils ne sont míªme pas í la hauteur
De véritables tchatcheurs, des beaux parleurs
Qui parlent de personnes qu'ils ne connaissent míªme pas
Un seul exemple, ils parlent de moi
Ils tirent des conclusions, mais ils n'ont pas eu de bol
J'ai pas le temps de jouer avec ces guignols "

- DZA
- Junior Member
care'i faza cu bucata aia din l'histoire de l'arte? crezi ca ma incalzeste?
e prea simplu sa'i diss-uiesti pe aia care nu te plac cu ceva de genu "daca nu'ti place lirica mea poti sa'mi sugi pula" oricum nu schimbi nimic.vrei sa'ti dau si eu citate varzopenibomanelistice din Solaar? sincer, ma doare in cot
SI CU ASTA BASTA.
http://www.google.fr/search?hl=fr&ie=UTF-8&q=mc+solaar+paroles&btnG=Recherche+Google&meta=
in orice caz Cristina Aguilera e cea mai tare, lirici super inteligente, voce belea, look traznet etc, ai ceva impotriva??

http://www.google.fr/search?hl=fr&ie=UTF-8&q=mc+solaar+paroles&btnG=Recherche+Google&meta=
in orice caz Cristina Aguilera e cea mai tare, lirici super inteligente, voce belea, look traznet etc, ai ceva impotriva??

[b]™[/B]
-
no comment u know...>>
Absolut just Larage mai ales ca in urma cu vro 2 ani s-a "combinat" cu redman la piesa hai sa ne nalutzim(cum se zice pe la mine la sat) adika let's get dirty lol:).
Singur cu mine
-
sadox - Junior Member
Lí¤rí¤gí« scrie:[...]
cat despre Solaar, nu ironizez pe nimeni pur si simplu m'a amuzat faza Solaar-Manau=RapFrancez=cool [...]
...eu n-am zis decat ca apreciez chiar si trupa Manau, cu toate ca ei fac parte din alta "sfera" muzicala... (parerea mea) Sunt cu constiintza impacata ca nu i-am bagat in aceeasi oala cu NTM (de exemplu).

...daca eram in locul tau si pe mine m-ar fi amuzat o formulare de genu' "Manau=RapFrancez=cool"... recunosc.

Orice ar fi nu pot sa uit de la ce am plecat... ar fi lipsa de respect fatza de persoana mea.
- usualflow
- Junior Member
larage.. nu-i nevoie, de fapt as fi chiar bucuros daca-mi zici tu un singur artist/trupa consacrata din franta de la care n-ai putea sa-mi dai astfel de citate
eu n-am zis k ar duce lipsa de texte de kk (are destule), dar in primele albume mai ales gasesti lirica buna, cu rime foarte tehnice, jocuri de cuvinte etc.. are un stil deosebit omu, se distinge; asta e, dupa parerea mea in hip-hop mai conteaza si flow-ul, vocea, productia.. solaar sta foarte bine la capitolele astea:)

- DZA
- Junior Member
din hh francez shtiu 2 trupe manau care mi-au placut unele melodii shi i.a.m in rest nu shtiu. de la manau imi plac negativele chiar dak eu nu intzeleg nimik din ce zic aia acolo ... e ca shi cum ar asculta chinezi muzik (nu numai hip hop)romaneasca
-
RappSodic - Junior Member
27 mesaje
• Pagina 1 din 1