cu sau fara uniforma?
88 mesaje
• Pagina 1 din 3 • 1, 2, 3
cu sau fara uniforma?
tot ie dimineatza de cinshpe sectembre ajea ca ie numa' bine sa va datzi cu parerea..so, cu sau fara uniforma?
?!
-
h0va - Mesaje: 2049
fara uniforma,evident.intr-o scoala sunt plin de personalitati sau personalitati in devenire,care,ma indoiesc ca ar pica la mica intelegere cu o uniforma anume pe gustul tuturor.
daca intrebarea a fost daca PURTAM deja uniforma,raspunsul e acelasi:nu!cel putin la mine-n liceu.
daca intrebarea a fost daca PURTAM deja uniforma,raspunsul e acelasi:nu!cel putin la mine-n liceu.
" Tatal meu zideste case
Cocotat pe schele
Si cu fruntea lui ajunge
Pana sus la stele."
Cocotat pe schele
Si cu fruntea lui ajunge
Pana sus la stele."
-
UnCopilutz - Junior Member
k@tzy are si poze
)

" Tatal meu zideste case
Cocotat pe schele
Si cu fruntea lui ajunge
Pana sus la stele."
Cocotat pe schele
Si cu fruntea lui ajunge
Pana sus la stele."
-
UnCopilutz - Junior Member
what about...
bre' va supun atentziei urmatoarele idei:
1.prin haine cei mai instaritzi incearca sa faca nota discordanta fatza de amarashteni>lucru care genereaza animozitatzi shi antipatii intre colegi
2.datorita acestei "libertatzi" se creeaza o "concurentza" deloc benefica intre copii, "concurentza" ce n'are nimic in comun cu jcoala sau educatzia
in principiu eu sunt de parere ca nu exista nici un beneficiu de pe urma acestei "libere" optziuni asupra vestimentatziei la jcoala..ba din contra se acutizeaza problematica diferentzei de clasa..
mie mi se pare ca tinerii au ajuns sa se judece intre ei dupa felul in care se imbraca/optiunea muzicala etc..lucruri NEesentziale din punctul meu de vedere..concret: nu te imbraci pe gustul meu, nu ascultzi o muzica cu care eu sunt "de acord" nu vreau sa te cunosc..acu' sincer sa fiu calitatzile unui om nu se "rezuma" la atat..poate unii oameni au un "handicap" in ash alege hainele potrivite sau poate ca sunt unii oameni pe care chiar nu'i intereseaza acest subiect..aceasta "imagine" ii impiedica sa aiba o rel normala cu ceilaltzi..
ma rog..pe langa haine sunt shi alte "atribute" ce sunt judecate la ceilaltzi fara ca ele sa aiba vre'o relevantza in construirea profilului uman, insa parca hainele au o pondere cva mai ridicata..
de cate ori nu ati surprins la altcineva o remarca de genu' "Uite bah cum se'mbraca aia..ca o curva.." sau "Uite'l shi pe poponaru' ala.." sau poate "Ce tzaran, uite cum s'a imbracat, cu maieu' ala dan piatza", suna familiar "Ce treaba sa am io cu idiotu' ala, nu vezi ce pantaloni cu turu' pana la pamant are pa el", sau poate "Moama ma duc sa'i sparg fatza lu' roackeru' uite cum umbla cu gioarsa aia de tricou nespalat" remarca venita de la "Frate ce sa vorbesc eu cu punkistu' ala idiot cu jde mii de lantzuri shi pierceuri..", sau "Cum sa ma uit la vaca aia, nu vezi ce tzoale de baba are pe ea, ma vede 'reaq cineva vorbind cu ea imi ies vorbe in scoala.."..
iata cum "colectivu" clasei se imparte instantaneu in curve, rockeri, hopperi, punkisti, tzarani, rasuflate etc..cum D'zeu sa se mai imprieteneasca astia intre ei cand din start sunt atatea lucruri care ii despart..o uniformizare in vestimentatzie la scoala ar da poate posibilitatea stabilirii unor legaturi mai apropiate intre colegi care altfel s'ar respinge din prima, pentru ca dupa ce cunoshti un om indeaproape shi descoperi la el unele calitatzi, potzi sa treci cu vederea unele incompatibilitatzi..
ar mai fi de spus..insa nici eu n'am chef sa scriu mai multe..shi probabil ca nici voi n'avetzi chef sa ascultatzi shi alte argumente..
fara remarci de genu' "comunistule" ca nu se pune problema..nu'mi surade ideea de "uniformizare" in jeneral..e vorba punctual de problema uniformei scolare..
pace
1.prin haine cei mai instaritzi incearca sa faca nota discordanta fatza de amarashteni>lucru care genereaza animozitatzi shi antipatii intre colegi
2.datorita acestei "libertatzi" se creeaza o "concurentza" deloc benefica intre copii, "concurentza" ce n'are nimic in comun cu jcoala sau educatzia
in principiu eu sunt de parere ca nu exista nici un beneficiu de pe urma acestei "libere" optziuni asupra vestimentatziei la jcoala..ba din contra se acutizeaza problematica diferentzei de clasa..
mie mi se pare ca tinerii au ajuns sa se judece intre ei dupa felul in care se imbraca/optiunea muzicala etc..lucruri NEesentziale din punctul meu de vedere..concret: nu te imbraci pe gustul meu, nu ascultzi o muzica cu care eu sunt "de acord" nu vreau sa te cunosc..acu' sincer sa fiu calitatzile unui om nu se "rezuma" la atat..poate unii oameni au un "handicap" in ash alege hainele potrivite sau poate ca sunt unii oameni pe care chiar nu'i intereseaza acest subiect..aceasta "imagine" ii impiedica sa aiba o rel normala cu ceilaltzi..
ma rog..pe langa haine sunt shi alte "atribute" ce sunt judecate la ceilaltzi fara ca ele sa aiba vre'o relevantza in construirea profilului uman, insa parca hainele au o pondere cva mai ridicata..
de cate ori nu ati surprins la altcineva o remarca de genu' "Uite bah cum se'mbraca aia..ca o curva.." sau "Uite'l shi pe poponaru' ala.." sau poate "Ce tzaran, uite cum s'a imbracat, cu maieu' ala dan piatza", suna familiar "Ce treaba sa am io cu idiotu' ala, nu vezi ce pantaloni cu turu' pana la pamant are pa el", sau poate "Moama ma duc sa'i sparg fatza lu' roackeru' uite cum umbla cu gioarsa aia de tricou nespalat" remarca venita de la "Frate ce sa vorbesc eu cu punkistu' ala idiot cu jde mii de lantzuri shi pierceuri..", sau "Cum sa ma uit la vaca aia, nu vezi ce tzoale de baba are pe ea, ma vede 'reaq cineva vorbind cu ea imi ies vorbe in scoala.."..
iata cum "colectivu" clasei se imparte instantaneu in curve, rockeri, hopperi, punkisti, tzarani, rasuflate etc..cum D'zeu sa se mai imprieteneasca astia intre ei cand din start sunt atatea lucruri care ii despart..o uniformizare in vestimentatzie la scoala ar da poate posibilitatea stabilirii unor legaturi mai apropiate intre colegi care altfel s'ar respinge din prima, pentru ca dupa ce cunoshti un om indeaproape shi descoperi la el unele calitatzi, potzi sa treci cu vederea unele incompatibilitatzi..
ar mai fi de spus..insa nici eu n'am chef sa scriu mai multe..shi probabil ca nici voi n'avetzi chef sa ascultatzi shi alte argumente..
fara remarci de genu' "comunistule" ca nu se pune problema..nu'mi surade ideea de "uniformizare" in jeneral..e vorba punctual de problema uniformei scolare..
pace
?!
-
h0va - Mesaje: 2049
contra uniforme pt k fiecare are personalitatea lui in devenire si nu poti sa-i impui cuiva sa poarte o chestie care nu-i face placere si nu e conform stilului pe care-l adopta ...
la mine in liceu unde am invatat nu se poarta uniforma dar la alt liceu din oras au o uniforma cu insemnele liceului ..e destul de caraghios sa chiulesti si sa fii recunoscut pe strada datorita uniformei

la mine in liceu unde am invatat nu se poarta uniforma dar la alt liceu din oras au o uniforma cu insemnele liceului ..e destul de caraghios sa chiulesti si sa fii recunoscut pe strada datorita uniformei

The wind of change blows straight into the face of time
Like a storm wind that will ring the freedom bell
Like a storm wind that will ring the freedom bell
-
sly - Mesaje: 2918
y0ung_h0va scrie:prin haine cei mai instaritzi incearca sa faca nota discordanta fatza de amarashteni
unul dintre motivele pentru care am votat pentru uniforma.
sly scrie:e destul de caraghios sa chiulesti si sa fii recunoscut pe strada datorita uniformei
1. nu chiulesti.
2. daca e sa chiulesti, suporti consecintele.
ANTI
care stie sa sparga conturi de yahoo si are nevoie de nejte banutzi, sa-m dea pimeu. da sa nu vina cu programe d-alea de sa trimit vechiul cont + noul cont si noua parola la nuj ce adresa ca-l injur de mama. (imi asum responsabilitatea acestui anunt)
care stie sa sparga conturi de yahoo si are nevoie de nejte banutzi, sa-m dea pimeu. da sa nu vina cu programe d-alea de sa trimit vechiul cont + noul cont si noua parola la nuj ce adresa ca-l injur de mama. (imi asum responsabilitatea acestui anunt)
-
baixinho© - Mesaje: 14117
As fi vrut sa exista uniforma in liceul in care eram , e mai simplu decat sa alegi in fiecare dimineata cu ce te imbraci bla bla bla
Si cum s-a mai spus , fara uniforma , exista diversi ce " se dau mari " cu bogatia parintilor , sau prostul lor gust in ce priveste moda . Si asa , profii nu ar mai comenta ca fetele au fuste prea scurte sau bluze prea fistichii . Categoric , pentru uniforme ( dar sa nu fie de prost gust )
Si cum s-a mai spus , fara uniforma , exista diversi ce " se dau mari " cu bogatia parintilor , sau prostul lor gust in ce priveste moda . Si asa , profii nu ar mai comenta ca fetele au fuste prea scurte sau bluze prea fistichii . Categoric , pentru uniforme ( dar sa nu fie de prost gust )
Anti pro-ana
-
Weet-weet - Mesaje: 2682
pentru uniforma, pt motivele enumerate de huvar mai sus. la varsta pe care o au marea majoritate in liceu, invidia ii fuarte mare duar pe principiu inbracamintii, fara sa isi dea seama ca alte lucruri sunt inportante in viata. si invidia asta ii mare. cel putin ieu, in anumite momente cand eram la liceu am mai simtit-o.
-
weed13 - Mesaje: 1868
eu raman contra pentru ca eu nu judec oamenii dupa vestimentatia lor, decat in cazurile wannabe-urilor pe care le resping doar dupa ce ma lamuresc ca sunt exact precum vestimentatia. sunt deschis tuturor. la liceu de nevoie am amici manelisti pe care ii caracterizeaza intru totul vestimentatia, am amici raperi pe care de asemenea ii caracterizeaza imbracamintea. aia care resping pe cineva din start doar pt modul in care sunt imbracati sunt niste idioti iar eu nu vreau sa am de a face cu ei, decat daca participam la un seminar de film si ii descopar cele 213 laturi pozitive, ce ma fac sa uit de judecatile sale...
desi nu as putea sa nu-i dau lu hova dreptate intr-o oarecare proportie...depinde de unghiul din care privesti lucrurile.
desi nu as putea sa nu-i dau lu hova dreptate intr-o oarecare proportie...depinde de unghiul din care privesti lucrurile.
- S-a strans toată lumea?
- Toţi in păr!
- Toţi in păr!
-
gabuba - Mesaje: 6847
aciulea in tzara lu Lisaveta ajtia micii puarta uniforma la sicuala egzact din motivele enumerate de iehova al mic
riiiiiiiiiight................
- supermouse
- Junior Member
Pai...intr-un fel e bine cu uniforma pentru ca nu mai apar acele diferente sociale, pentru ca toata lumea e imbracata la fel. Nu mai sunt fitze din-alea cu tzoale de la nush ce firma.
Insa, acum la liceu am si eu uniforma, si e super stresant sa te duci in fiecare zi imbracata la fel. Mai ales ca uniforma mea nici macar nu se potriveste. Fusta e grena cu verde, iar taior-ul este albastru.
Insa, acum la liceu am si eu uniforma, si e super stresant sa te duci in fiecare zi imbracata la fel. Mai ales ca uniforma mea nici macar nu se potriveste. Fusta e grena cu verde, iar taior-ul este albastru.

[font=Times New Roman]No one knows what it's like to be the bad man , to be the sad man , behind black eyes[/font]
-
Black Eyes - Junior Member
Cu uniforma. asa cum zicea si mauzuu, in Anglia toti kinderii, de la 4 ani cand merg la scoala....pana la liceu, au uniforme. Apoi la facultate, au echipamentul sportiv, bluze, tricouri....cu emblema facultatii.
Io zic ca nu-i asa rau.
Mi-ar fi placut si mie cand eram in liceu sa am uniforma, sa nu mai stau tot timpul sa ma intreb ce port azi, sa vad toate fufele imbracate in tzoale care mai de care...
Io zic ca nu-i asa rau.
Mi-ar fi placut si mie cand eram in liceu sa am uniforma, sa nu mai stau tot timpul sa ma intreb ce port azi, sa vad toate fufele imbracate in tzoale care mai de care...
I know who I am and what I am about but I enjoy the journey more than the arival and feel that life for me is about increasing my understanding of the world...
-
wwritza - Mesaje: 981
Cu uniforma.
Intr-o institutie de invatamant, trebuie pastrata disciplina, decenta si egalitatea intre persoane. Prea multa libertate sustrage atentia de la invatatura si sfideaza oameni inteligenti cu ani grei de studii.
Idem Young_Hova:)
Intr-o institutie de invatamant, trebuie pastrata disciplina, decenta si egalitatea intre persoane. Prea multa libertate sustrage atentia de la invatatura si sfideaza oameni inteligenti cu ani grei de studii.
Idem Young_Hova:)
That's my ShiT
-
Nanuka - Mesaje: 1510
fara uniforma, raman la parerea mea, aia care sunt snobi si de bani gata gasesc n motive sa-i sfideze si sa ii priveasca de sus pe cei din jur (in special in perioada adolescentzei), uniforma nu rezolva nimik in acest sens, iar daca e sa se faca uniforme, macar sa fie unele frumushele
aliatzi, right? 
A little girl went out to play, lost in the marketplace as if half-born...

A little girl went out to play, lost in the marketplace as if half-born...
-
Shaki - Mesaje: 7089
...
fara uniforma... egalitatea e de domeniu trecutului...
cu uniforma... oricand cineva poate pleca de la scoala cu o masina si ceilaltzi cu metrou... deci nu cred ca va putea fi egalitate... poate decat in scoala... desi greu de crezut...
cu uniforma... oricand cineva poate pleca de la scoala cu o masina si ceilaltzi cu metrou... deci nu cred ca va putea fi egalitate... poate decat in scoala... desi greu de crezut...
There is no save game in real life...
- Hades
bre creshtinilor, 45 de ani comunistii au vrut ca toti sa fim iegali , indobitociti, docili si supusi. un aspect al pseudoegalitatii a fost si uniforma obligatorie in scoli. cei care au votat prouniforma sa se gandeasca la uniformele din china si coreea de nord obligatorii pentru toti cetatenii. voi chiar credeti ca uniforma va schimba mentalitatea copiilor de bani gata ? hai sa fim seriosi. ma pish pe ideile vuastre populiste si pseudoechitabile si pe mentalitatea de doi lei prin care o lege sau un decret sa impuna unui cetatean de a nu dispune cum vrea de propriul corp. de ce ca sa fie toti egali in loc de uniforma sa nu fie obligatoriu ca toti elevii sa puarte un belciug prins in nas?
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
-
eyewitness - Mesaje: 19220
Fara uniforma ... liceul meu e unul din putinele care nu impune uniforma .. tocmai pt ca fiecare persoana (elev) are un stil propriu ... si in plus nu conteaza in ce te imbraci atata timp cat inveti si esti cat de cat in limitele normalului din punct de vedere disciplinar ...
-
monk - Mesaje: 2747
Egalitatea intre elevi o dau la o parte,dar ma gandesc la acei profesori indoctrinati de carte, ce-au stat ani buni si si-au tocit coatele si creierii prin facultati,iar din nefericirea sortii, aceshtia au ajuns sa fie "recompensati", cu un salariu de kkt.
Lasa un gust amar acestor oameni fiztomania de bani gata, iar din pacate ei trebuie sa asiste la aceste lucruri zi de zi. O uniforma impune totushi cat de cat o decentza si se creeaza un pic de control al profesorului vis-a-vis de elev.
Aici nu e vorba de , indobitocire s.a.m.d, dar consider ca s-a cam sarit calul mai ales in RO, iar la o adik profesorul face legea.
...
Dupa programul scolar copiii pot purta ce vor ei, dar atata timp cat sunt intr-o institutie de invatamant, trebuie sa respecte regulile.
Lasa un gust amar acestor oameni fiztomania de bani gata, iar din pacate ei trebuie sa asiste la aceste lucruri zi de zi. O uniforma impune totushi cat de cat o decentza si se creeaza un pic de control al profesorului vis-a-vis de elev.
Aici nu e vorba de , indobitocire s.a.m.d, dar consider ca s-a cam sarit calul mai ales in RO, iar la o adik profesorul face legea.

Dupa programul scolar copiii pot purta ce vor ei, dar atata timp cat sunt intr-o institutie de invatamant, trebuie sa respecte regulile.
That's my ShiT
-
aiule, daca era lege sau decret (nu la useru de pe forum ma refer), se purta uniforma in toate scolile si liceele din tara. din ce stiu, problema se pune in felu urmator: strange directoru pe elevi in sala de sport sau orice alta incinta incapatoare, intreaba daca cu sau fara uniforme si se stabileste ce decide majoritatea. eu cand am votat pentru uniforme nu m-am gandit in nici un caz la pantaloni si sacou albastru inchis, camasa alba, basca pe cap si alte porcherii, ci la "semnatura" a liceului impricinat. de exemplu, aia din Dante Alighieri sa poarte camasi torcoise si pantaloni/fuste portocalii (am dat exemple la intamplare). ceva de genul asta.
ANTI
-
baixinho© - Mesaje: 14117
fara uniforma. sa vada si profesorii (masculi) un bulan, o tzitza...
Skicklig charmör skickar choklad, chansar på skönt skjut
"Skilled seducer sends chocolate, hopes for a nice shag"
"Skilled seducer sends chocolate, hopes for a nice shag"
-
Nicholas_Alex - Junior Member
nuka, atitudinea elevilor fata de profesorii aia indoctrinati va ramana aceeasi cu sau fara uniforma. e asa de greu de inteles ca nu se va schimba aproape nimic altceva decat culoarea in scoala?
in plus, eu nu as purta nici batut pantaloni de stofa, pantofi, camasa cu cravata si sacou! sa fie f clar! ori ne fac niste uniforme mai de doamne ajuta, cum erau propuse cele pt toniza (intr-adevar mishto!) ori o lasam balta
in plus, eu nu as purta nici batut pantaloni de stofa, pantofi, camasa cu cravata si sacou! sa fie f clar! ori ne fac niste uniforme mai de doamne ajuta, cum erau propuse cele pt toniza (intr-adevar mishto!) ori o lasam balta

- S-a strans toată lumea?
- Toţi in păr!
- Toţi in păr!
-
gabuba - Mesaje: 6847
gabuba scrie: eu nu as purta nici batut pantaloni de stofa, pantofi, camasa cu cravata si sacou! sa fie f clar!
Ehh lasa, asha va mai emancipati si voi un pic:p, mai lasati moda aia prosteasca cu pantalonii in vine si tricourile pana la genunchi.
Mi se pare elegant, camasha, cravata, sacou..wow...foarte frumos...dupa ce ca esti tu un papaushel de baiat, imbracat asha o sa bagi fetele-n boala prin liceu.;D
That's my ShiT
-
88 mesaje
• Pagina 1 din 3 • 1, 2, 3
Înapoi la Vechi: Kterinca & Aberatzii