cu sau fara uniforma?
88 mesaje
• Pagina 2 din 3 • 1, 2, 3
100% de parerea lu eye (doar k eu n-am avut atata vehementza*p), uniforma = inregimentare, nanuk (virgula
) care e problemu' daca baietzii poarta pantaloni din aia, cred k ii priveshte, conteaza ce invatza in scoala, o uniforma nu-i face mai deshteptzi...

aliatzi, right? 
A little girl went out to play, lost in the marketplace as if half-born...

-
Shaki - Mesaje: 7089
[quote="Pumpk|n"]Ehh lasa, asha va mai emancipati si voi un pic:p, mai lasati moda aia prosteasca cu pantalonii in vine si tricourile pana la genunchi.
Mi se pare elegant, camasha, cravata, sacou..wow...foarte frumos...dupa ce ca esti tu un papaushel de baiat, imbracat asha o sa bagi fetele-n boala prin liceu.]
nu sunt neaparat pt pantaloni cu turu in pamant si tricouri lalai, insa! ar putea sa ne faca o uniforma decenta! vremurile evolueaza, noi evoluam ! de ce n-ar evolua si uniformele, daca ar fi sa fie?
oricum, as arata ingrozitor imbracat in pantaloni de stofa, crede-ma ma cunosc
Mi se pare elegant, camasha, cravata, sacou..wow...foarte frumos...dupa ce ca esti tu un papaushel de baiat, imbracat asha o sa bagi fetele-n boala prin liceu.]
nu sunt neaparat pt pantaloni cu turu in pamant si tricouri lalai, insa! ar putea sa ne faca o uniforma decenta! vremurile evolueaza, noi evoluam ! de ce n-ar evolua si uniformele, daca ar fi sa fie?
oricum, as arata ingrozitor imbracat in pantaloni de stofa, crede-ma ma cunosc

- S-a strans toată lumea?
- Toţi in păr!
- Toţi in păr!
-
gabuba - Mesaje: 6847
gabuba, la uniformele alea ma refeream si eu.
ANTI
care stie sa sparga conturi de yahoo si are nevoie de nejte banutzi, sa-m dea pimeu. da sa nu vina cu programe d-alea de sa trimit vechiul cont + noul cont si noua parola la nuj ce adresa ca-l injur de mama. (imi asum responsabilitatea acestui anunt)
care stie sa sparga conturi de yahoo si are nevoie de nejte banutzi, sa-m dea pimeu. da sa nu vina cu programe d-alea de sa trimit vechiul cont + noul cont si noua parola la nuj ce adresa ca-l injur de mama. (imi asum responsabilitatea acestui anunt)
-
baixinho© - Mesaje: 14117
intai nejte nelamurir:
cine a scris in postu de mai sus?
rocchici ie la tonitza? :shock:
uniforma? vai tineri, ce rebeli suntetzi. deci nuntzeleg care ie problema? in randul adolescentzilor de azi, precum shi aia de maine-poimaine, exista deja o uniforma, ashe, unpic suptil shi tacit institutzionalizata. apoi catzi blugi tocitzi, cu talia fuuuuarte juasa, eventoal la genunchi + tricouri cu pisica sau tricouri cu sclipici sau tricouri cu mujchi shi licheni natz vazut preumblanduse pe tinerii shcoleri ce mishuna pe strazile patriei? nujtu altzii cum sunt, da' io ma impiedic zilnic de asha shifoniere ambulante.
Pumpk|n scrie:Intr-o institutie de invatamant, trebuie pastrata disciplina, decenta si egalitatea intre persoane. Prea multa libertate sustrage atentia de la invatatura si sfideaza oameni inteligenti cu ani grei de studii.
cine a scris in postu de mai sus?
rocchici ie la tonitza? :shock:
uniforma? vai tineri, ce rebeli suntetzi. deci nuntzeleg care ie problema? in randul adolescentzilor de azi, precum shi aia de maine-poimaine, exista deja o uniforma, ashe, unpic suptil shi tacit institutzionalizata. apoi catzi blugi tocitzi, cu talia fuuuuarte juasa, eventoal la genunchi + tricouri cu pisica sau tricouri cu sclipici sau tricouri cu mujchi shi licheni natz vazut preumblanduse pe tinerii shcoleri ce mishuna pe strazile patriei? nujtu altzii cum sunt, da' io ma impiedic zilnic de asha shifoniere ambulante.
-
nocturna - Mesaje: 8725
tocmai d-aia am zis ca-s prea multe fete si asa una in prelungirea celeilalte.
titina nu e in tonitza si nici nu va fi vreodata. iar modelele pt tonitza erau cum sunt unele in occident, oricum nu in stofa, pantaloni, sacou si mai stiu eu! nu erau colori d'alea palide si triste si morocanoase, era ceva cu roshu-grena, iar modelele erau ok, cat se poate de decente. iar la fete, nush ce parada modei faceai , dar fie cum spune titirezu, ea stie mai bine.

titina nu e in tonitza si nici nu va fi vreodata. iar modelele pt tonitza erau cum sunt unele in occident, oricum nu in stofa, pantaloni, sacou si mai stiu eu! nu erau colori d'alea palide si triste si morocanoase, era ceva cu roshu-grena, iar modelele erau ok, cat se poate de decente. iar la fete, nush ce parada modei faceai , dar fie cum spune titirezu, ea stie mai bine.
- Toţi in păr!
- Toţi in păr!
-
ma, exceptand faptu' cu multi cu deshtu' in gura si cu bala pe barbie copiaza tot ce pare trendy in mediul lor, se explica, insa baietii tot au mai multa personalitate decat fetele.
am un coleg care a venit azi cu un tricou cu iron maiden, blugii si adidasii ii stiam de anu' trecut. in schimb, cand am dat noroc am simtit mana sa putin diferita , in sensul ca avea o manusa de piele. ma rog, stiam ca de pe la sfarsitu' clasei a 9 a avea apucaturi de rocchiciuri, asa ca l-am ignorat. pana cand a venit un coleg manelizat si l-a intrebat: "ba, tu esti rocker?" si el "da, de mult, nu stiai?"
:bleah:
am vazut doua colege cu o geaca din imitatie de piele, acelasi model, aceleasi culori. aceeasi dunga pe diagonala. si se tineau de bratz si mergeau ca siamezele tzantzose prin liceu. daca le vedeai din fatza ziceai ca sunt lipite datorita dungii aleia pe diagonala care se prelungea pe geaca celeilalte
deci da, unii in prelungirea celorlalti. frumos
am un coleg care a venit azi cu un tricou cu iron maiden, blugii si adidasii ii stiam de anu' trecut. in schimb, cand am dat noroc am simtit mana sa putin diferita , in sensul ca avea o manusa de piele. ma rog, stiam ca de pe la sfarsitu' clasei a 9 a avea apucaturi de rocchiciuri, asa ca l-am ignorat. pana cand a venit un coleg manelizat si l-a intrebat: "ba, tu esti rocker?" si el "da, de mult, nu stiai?"
:bleah:

am vazut doua colege cu o geaca din imitatie de piele, acelasi model, aceleasi culori. aceeasi dunga pe diagonala. si se tineau de bratz si mergeau ca siamezele tzantzose prin liceu. daca le vedeai din fatza ziceai ca sunt lipite datorita dungii aleia pe diagonala care se prelungea pe geaca celeilalte

deci da, unii in prelungirea celorlalti. frumos

- Toţi in păr!
- Toţi in păr!
-
insa baietii tot au mai multa personalitate decat fetele.
da, da. iam vazut shi io atarnatzi cu personalitatea lor cu tot de gardurile shcolii.
revenind, carei problema cu uniforma? e ok atata tinp cat nu ie impusa? ce deranjeaza? ca nu ie atat de vesela ca tricou cu michimaus?
-
baicsule, banuiesc ca la liceu chefereului ai propune costum vishiniu , camasa alba si cravata pe care sa scrie rapid
. zii ca n-am dreptate ?
sa-mi spui si mie te rog cati profesori de la oxford, cambrige, harward ,yale , sorbona etc au conditie materiala mai buna decat majoritatea elevilor de-acolo si nu si-au tocit cuatele prin scoli si universitati.
asta cine ti-a zis-o sau unde ai citit-o ? inseamna ca tuate colectiile de moda pentru vara 2004 unde s-a adoptat linia materialelor transparente ,fetele fiind cu tzatzele mai mult in vant, sunt indecente. ce-ai zice daca la firma unde lucreaza barbata-tu i s-ar scula flofenderu lu nea patronu ca de maine toti angajatii sa vina in maieu , pantaloni scurti si bascheti in picioare ? ar fi decent sau indecent? chiar crezi ca decenta sta in cu sau fara uniforma?
in nici o tara din lume nu am intalnit uameni mai prost imbracati ca in sua si canada. materiale si modele de 3 lei , prost croite si fara nici un gust pe care nici mamaia, D-zeu s-o ierte , nu le-ar fi purtat. ori iesti dusa cu pluta ori esti venita cu ea dar daca tz-ai face tinp cand vii in romania sa faci o tura de la inter la romana sau sa merji in fro discoteca ai ramane trasnita de emanciparea tineretului de la noi, care ii are pe tinerii occidentali la dejetu mic atat la tzoale firmate cat si la gustu de a si le conbina.
tz-ai gresit vocatia, reporter la scanteia trebea sa te faci.
si daca regulile stirbesc personalitatea individului, dreptul de optiune, liberul arbitru?

Lasa un gust amar acestor oameni fiztomania de bani gata, iar din pacate ei trebuie sa asiste la aceste lucruri zi de zi.
sa-mi spui si mie te rog cati profesori de la oxford, cambrige, harward ,yale , sorbona etc au conditie materiala mai buna decat majoritatea elevilor de-acolo si nu si-au tocit cuatele prin scoli si universitati.
O uniforma impune totushi cat de cat o decentza
asta cine ti-a zis-o sau unde ai citit-o ? inseamna ca tuate colectiile de moda pentru vara 2004 unde s-a adoptat linia materialelor transparente ,fetele fiind cu tzatzele mai mult in vant, sunt indecente. ce-ai zice daca la firma unde lucreaza barbata-tu i s-ar scula flofenderu lu nea patronu ca de maine toti angajatii sa vina in maieu , pantaloni scurti si bascheti in picioare ? ar fi decent sau indecent? chiar crezi ca decenta sta in cu sau fara uniforma?
asha va mai emancipati si voi un pic
in nici o tara din lume nu am intalnit uameni mai prost imbracati ca in sua si canada. materiale si modele de 3 lei , prost croite si fara nici un gust pe care nici mamaia, D-zeu s-o ierte , nu le-ar fi purtat. ori iesti dusa cu pluta ori esti venita cu ea dar daca tz-ai face tinp cand vii in romania sa faci o tura de la inter la romana sau sa merji in fro discoteca ai ramane trasnita de emanciparea tineretului de la noi, care ii are pe tinerii occidentali la dejetu mic atat la tzoale firmate cat si la gustu de a si le conbina.
Dupa programul scolar copiii pot purta ce vor ei, dar atata timp cat sunt intr-o institutie de invatamant, trebuie sa respecte regulile
tz-ai gresit vocatia, reporter la scanteia trebea sa te faci.
si daca regulile stirbesc personalitatea individului, dreptul de optiune, liberul arbitru?
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
-
eyewitness - Mesaje: 19220
pentru
pai ce, e democratzie?
pai ce, e democratzie?
what is freedom of expression? without the freedom to offend, it ceases to exist - salman rushdie
-
theOffender - Mesaje: 2094
hm..mijto..ale reaq norme..vad ca sunt unii p'aci care dezavueaza ideea de norma/lege..bre' dan cauza unora ca voi am ajuns sa vedem copii cu doi tatzi sau cu doo mame..unele reguli sunt chiar benefice pt societate..cu alte cuvinte nu tot ceea ce e impus este negativ..aiule vb de pseudoegalitatea impusa de comunishti..io te intreb care'i treaba cu pseudodemocratzia ce s'a instaurat dupa??..
io zic ca ie cel putzin dubioasa mentalitatea unora..intzeleg ca traim intr'o tzara libera insa vad ca unii refuza sa respecte shi cele mai elementare reguli..nu'i bene ashea..shi btw nu ie vb de populism sau pseudoechitabilitate insa in momentu' in care io o iau pe cocoasha de la punkishti pt ca port tricou peste bluza shi jeanshi evazatzi, ma intreb dak unii merita sa decida asupra felului in care dispun de propriul lor corp..
bre' o spun ink o data..libertatea i se cuvine aceluia care e in stare sa dispuna de ea..shi cum societatea "produce" mai multe rebuturi decat oameni consider ca anumite reguli sunt necesare..
shi fie vb intre noi..cam in ce procent credetzi voi ca "altereaza" uniforma personalitatea adolescentului in raport cu sechelele cu care ramane unu' care nu reuseste sa se integreze in societate din motivele enumerate de mine in postul anterior?..
pace
io zic ca ie cel putzin dubioasa mentalitatea unora..intzeleg ca traim intr'o tzara libera insa vad ca unii refuza sa respecte shi cele mai elementare reguli..nu'i bene ashea..shi btw nu ie vb de populism sau pseudoechitabilitate insa in momentu' in care io o iau pe cocoasha de la punkishti pt ca port tricou peste bluza shi jeanshi evazatzi, ma intreb dak unii merita sa decida asupra felului in care dispun de propriul lor corp..
bre' o spun ink o data..libertatea i se cuvine aceluia care e in stare sa dispuna de ea..shi cum societatea "produce" mai multe rebuturi decat oameni consider ca anumite reguli sunt necesare..
shi fie vb intre noi..cam in ce procent credetzi voi ca "altereaza" uniforma personalitatea adolescentului in raport cu sechelele cu care ramane unu' care nu reuseste sa se integreze in societate din motivele enumerate de mine in postul anterior?..
pace
?!
-
h0va - Mesaje: 2049
y0ung_h0va scrie:in momentu' in care io o iau pe cocoasha de la punkishti pt ca port tricou peste bluza shi jeanshi evazatzi,
tzi sa intamplat asta? nu? atunci mai vorbim cand tzi so intampla. shi daca ai patzito, mandoiesc ca era vorba de tzuale.
-
nocturna mi s'a intamplat asta primavara..shi crede'ma eram eu cu prietena mea mergeam linihstitzi pe strada cand un dement a inceput sa zbiere "uite un poponar" shi au sarit fo' 7 pe mine shi m'au luat la omor..shi sa ma ierte d'zeu dak nu hainele sunt de vina atunci ce, ca doar eram cu prietena de gat..
aja..ca..nimik de adaugat..
aja..ca..nimik de adaugat..
?!
-
unele reguli sunt chiar benefice pt societate..cu alte cuvinte nu tot ceea ce e impus este negativ
corect, uite regula de 3 sinpla e benefica si nu ie inpusa
hova, pseudodemocratia de la noi se datoreaza ezat celor care fac regulile la nivel de legi cu mintea ingusta asa ca a ta. de ce daca o femeie vrea sa-si vanda trupu nu se face o regula si pentru ea? iti zic de ce , ca ramolitii aia din parlament gandesc ca tine si ca nanuka, ie indecent pentru societate.
sunt convins ca cu uniforma vei scapa de cafteala de la punchisti.
faci aceiasi greseala ca nanuka , confunzi etica si morala care exista datorita culturii ,traditiilor, istoriei unui popor cu normele ,regulile sau legile care au la baza subiectivismul unui om sau unui grup de uameni
-
hova, deci teai convins shi tu ca nu era vorba de tzuala?
totushi, io nu vad legatura intre intamplare shi subect? au tu vrei sa avem uniforme shi cand mergem pe strada?
totushi, io nu vad legatura intre intamplare shi subect? au tu vrei sa avem uniforme shi cand mergem pe strada?
-
y0ung_h0va scrie:hm..mijto..ale reaq norme..vad ca sunt unii p'aci care dezavueaza ideea de norma/lege..bre' dan cauza unora ca voi am ajuns sa vedem copii cu doi tatzi sau cu doo mame..
shi puate imi iecsplici shi mie care ie problema?
riiiiiiiiiight................
- supermouse
- Junior Member
huvar, io zic ca daca ai luat-o de la pancheri, mai bine traji la sala vo 6 luni, te razi in cap, iti lasi cioc, si afisezi o fata de killer rus. si atunci nu se mai leaga nici dracu de tine, oricum ai fi inbracat.
-
weed13 - Mesaje: 1868
pai da, sa aiba fiecare continent propria uniforma (nu ne complicam cu fiecare tara, ca deh, poate mai merjem sa furam la vecineii nostri unguri, si ne dau aia in cap pe motiv ca: uite niste romani, ce naiba) si o stampila in frunte cu codu numeric personal! :rolleyes:
- Toţi in păr!
- Toţi in păr!
-
aiule..lasand la o parte judecata ta pripita referitoare la ingustimea mintzii mele cred ca tocmai datorita posturii de adult in care te gasesti ar trebui sa fi cva mai rezervat in a te declara,intr'un mod atat de ostentativ, partizanu' unui punct de vedere care contravine normalului..
nu am zis nimic care sa aiba fo' legatura cu decentza..regulile de care vorbesc eu n'au nimik subiectiv in ele..sunt necesare din cauza psihicului labil al unor pushtani shi'asha dezorientatzi..
ironia ta referitoare la ceea ce mi s'a intamplat mie cu "punkishti" este lipsita de fair'play shi total neavenita..nu aiule. poate ca dak as fi avut uniforma pe mine ash fi luat bataie pt freza mea sau pt ca aveam buzele mai groase decat altu'..insa aceasta separare a oamenilor in zeci shi sute de mii de categorii nu duce la nimik bun..in fond singura mea dorintza ie sa traiesc linishtit fara sa ma iau de guler cu ala de langa mine..
convins fiind de justetzea parerilor mele raman la parerea mea initiala: mai bine cu uniforma!
nu am zis nimic care sa aiba fo' legatura cu decentza..regulile de care vorbesc eu n'au nimik subiectiv in ele..sunt necesare din cauza psihicului labil al unor pushtani shi'asha dezorientatzi..
ironia ta referitoare la ceea ce mi s'a intamplat mie cu "punkishti" este lipsita de fair'play shi total neavenita..nu aiule. poate ca dak as fi avut uniforma pe mine ash fi luat bataie pt freza mea sau pt ca aveam buzele mai groase decat altu'..insa aceasta separare a oamenilor in zeci shi sute de mii de categorii nu duce la nimik bun..in fond singura mea dorintza ie sa traiesc linishtit fara sa ma iau de guler cu ala de langa mine..
convins fiind de justetzea parerilor mele raman la parerea mea initiala: mai bine cu uniforma!
?!
-
mda, deci, doamnelor si domnilor, in premiera absoluta pe acest forum ma parafrazez pe mine:
cu dedicatie pt uniformisti, care ieste normali , dom'le.
Il premiez pe desteptu' ala care imi poate spune mie ce e normal, ce e anormal, ce e profund si ce e superficial.
Daca nu te simti in stare sa-mi demonstrezi aceste 4 premise, elimina din vocabularul tau aceste cuvinte.
Spre binele tuturor.
06/06/2004
cu dedicatie pt uniformisti, care ieste normali , dom'le.
- Toţi in păr!
- Toţi in păr!
-
y0ung_h0va scrie:
poate ca dak as fi avut uniforma pe mine ash fi luat bataie pt freza mea sau pt ca aveam buzele mai groase decat altu'..
si eu ce ziceam? deci chiar daca s-ar impune uniforma sunt alte motive sa se ia unu si altu de tine sau sa te judece aiurea, nu acolo e problema...
raman la nu, nu m-ai convins, dimpotriva

aliatzi, right? 

-
super mouse..nu vad o mare problema..poate doar ca oamenii sunt lasati de la mama natura heterosexuali..shi ideal ar fi sa ne conformam..
shaki..cred ca vorbim alta limba *p ..io nu zic ca uniforma ar rezolva aceasta problema insa ar mai inlatura cateva hai sa le zicem "prejudecatzi"
gabuba..shtii ce e normal?..ceva ce s'a dovedit ca in decursul timpului a adus mai multe avantaje decat prejudicii..plus mai sunt normale legile fizicii de care vad ca nu s'a luat nimeni..inca..
weed..io ma gandeam la altcva..dak cumva o sa am f'un copil..shi o sa'mi vina acas' shi'l vad cu creasta shi cu lantzuri de gat ii dau o mama de bataie shi'l trimit la el in camera..:-?..poate asha scapa alt amarat ca mine de bataie pe viitor..
parerea mea..
shaki..cred ca vorbim alta limba *p ..io nu zic ca uniforma ar rezolva aceasta problema insa ar mai inlatura cateva hai sa le zicem "prejudecatzi"
gabuba..shtii ce e normal?..ceva ce s'a dovedit ca in decursul timpului a adus mai multe avantaje decat prejudicii..plus mai sunt normale legile fizicii de care vad ca nu s'a luat nimeni..inca..

weed..io ma gandeam la altcva..dak cumva o sa am f'un copil..shi o sa'mi vina acas' shi'l vad cu creasta shi cu lantzuri de gat ii dau o mama de bataie shi'l trimit la el in camera..:-?..poate asha scapa alt amarat ca mine de bataie pe viitor..
parerea mea..
?!
-
cel putin trei prejudecatzi sunt in ultimu post al tau, hova... deci cu nimik mai bine decat la punkerii de care ziceai (unde e diferentza pana la urma?... ei te bat pentru k eshti diferit, tu nu le cenzurezi libertatea pentru k sunt diferitzi)... acu intzelegi ce am vrut sa zic? *p
aliatzi, right? 

-
uamenii sunt lasatzi de la mama natura homosexuali, heterosexuali, bisexuali sau TG, ca mama natura ie responsabila penru tuate, nimeni nu "devine" homosexual.
riiiiiiiiiight................
- supermouse
- Junior Member
hova, tomna ca sunt adult si matale inca un copil incerc sa-ti calauzesc pashii atat pe forum cat si in viata reala spre a gandi si te conporta liber fara ca viata ta sa fie un sablon inpus de altii si peste ani ,cand tragi linie ,sa poti spune : tot ce am facut am facut ca asa a vrut muschii mei si nu-mi pare rau.
aici m-ai dezamajit profund, pai tomna faptu ca tu consideri ca o uniforma ar rezolva unele probleme in scoli este de la sine o prejudecata formata de-alungu tinpului in scolile comuniste.
stii ce inseamna uniforma cu adevarat ?
stii ce insemna pentru fete bentita pe cap?
stii ce insemna matricola pe bratul drept?
stii ce insemna paru de macsim 3 cm lunjime?
stii ce insemna maltratarea istoriei?
stii ce insemna literatura procultista ?
stii ce insemna informarile politice si sedintele utc?
stii cine erau soimii,pionierii si utecistii?
stii ce insemna rockul pus la stalpul infamiei ?
stii ce insemna sa spui "nu sunt de acord"?
cand le vei simti pe-astea pe pielea ta atunci mai stam de vorba. uniforma nu ie decat un pas spre vremurile alea dupa care observ ca multi inca mai sunt nostalgici
io nu zic ca uniforma ar rezolva aceasta problema insa ar mai inlatura cateva hai sa le zicem "prejudecatzi"
aici m-ai dezamajit profund, pai tomna faptu ca tu consideri ca o uniforma ar rezolva unele probleme in scoli este de la sine o prejudecata formata de-alungu tinpului in scolile comuniste.
stii ce inseamna uniforma cu adevarat ?
stii ce insemna pentru fete bentita pe cap?
stii ce insemna matricola pe bratul drept?
stii ce insemna paru de macsim 3 cm lunjime?
stii ce insemna maltratarea istoriei?
stii ce insemna literatura procultista ?
stii ce insemna informarile politice si sedintele utc?
stii cine erau soimii,pionierii si utecistii?
stii ce insemna rockul pus la stalpul infamiei ?
stii ce insemna sa spui "nu sunt de acord"?
cand le vei simti pe-astea pe pielea ta atunci mai stam de vorba. uniforma nu ie decat un pas spre vremurile alea dupa care observ ca multi inca mai sunt nostalgici
-
nea aiu..regret dak te'am dezamagit in f'un fel..nu de alta but i look up tu iu ca mie mi se pare ca ejti unul dintre captele cele mai luminate de p'aci da' asha cum tu asociezi ideea de comunism cu cele mai negre vremuri pt intelectualitatea romana (ca sa ma ierte d'zeu, 90% din populatia romaniei n'avea nici un fel de problema in a respecta aceste reguli) din istoria acestei tzari la fel shi eu am trait nejte momente nacsoale din cauza progeniturilor acelor 90 de procente..so nuj de ce eu ash fi mai putzin vehement decat tine..
pt tine uniforma inseamna revenirea la situatzia de atunci pt mine uniforma reprezinta o alternativa la situatzia de acum care'mi displace in egala masura..
cat priveshte incapacitatea mea de a imi trai viatza dupa propriile'mi principii aici tre' sa te contrazic din nou..eu nu sunt un sustinator fervent al ideei de regula sociala, ba din contra, consider ca multe dintre normele impuse de societate in mod abuziv imi altereaza mie existentza, insa sunt unele lucruri pe care eu le consider benefice shi dak intamplator altzii le'au shi instutzionalizat deja, foarte bine..n'o sa fiu gica-contra ca multzi altzii de p'aci shi sa zic "nu, dak ie obligatoriu inseamna ca nu ie bine"..nu sunt nici nihilist din fire shi in plus am shi pretentzia ca exploatez mai mult ca altzii capu' asta pe care il car pe umeri de 20 de ani..
itzi multzumesc dak "hova, tomna ca sunt adult si matale inca un copil incerc sa-ti calauzesc pashii atat pe forum cat si in viata reala spre a gandi si te conporta liber fara ca viata ta sa fie un sablon inpus de altii si peste ani ,cand tragi linie ,sa poti spune : tot ce am facut am facut ca asa a vrut muschii mei si nu-mi pare rau." nu ie scrisa la mijto..consider ca fiecare are ceva de invatzat de la cei mai in varsta insa cred ca s'ar putea face asta fara sa te exprimi atata virulentza in posturile tale sau ironie ce frizeaza uneori malitziozitatea..
zic shi eu..
pt tine uniforma inseamna revenirea la situatzia de atunci pt mine uniforma reprezinta o alternativa la situatzia de acum care'mi displace in egala masura..
cat priveshte incapacitatea mea de a imi trai viatza dupa propriile'mi principii aici tre' sa te contrazic din nou..eu nu sunt un sustinator fervent al ideei de regula sociala, ba din contra, consider ca multe dintre normele impuse de societate in mod abuziv imi altereaza mie existentza, insa sunt unele lucruri pe care eu le consider benefice shi dak intamplator altzii le'au shi instutzionalizat deja, foarte bine..n'o sa fiu gica-contra ca multzi altzii de p'aci shi sa zic "nu, dak ie obligatoriu inseamna ca nu ie bine"..nu sunt nici nihilist din fire shi in plus am shi pretentzia ca exploatez mai mult ca altzii capu' asta pe care il car pe umeri de 20 de ani..
itzi multzumesc dak "hova, tomna ca sunt adult si matale inca un copil incerc sa-ti calauzesc pashii atat pe forum cat si in viata reala spre a gandi si te conporta liber fara ca viata ta sa fie un sablon inpus de altii si peste ani ,cand tragi linie ,sa poti spune : tot ce am facut am facut ca asa a vrut muschii mei si nu-mi pare rau." nu ie scrisa la mijto..consider ca fiecare are ceva de invatzat de la cei mai in varsta insa cred ca s'ar putea face asta fara sa te exprimi atata virulentza in posturile tale sau ironie ce frizeaza uneori malitziozitatea..
zic shi eu..
?!
-
huvar, ii dau dreptate lu aiu. recitindu-mi postu de aseara, mi-am dat seama ca am scris cam ca oligofren (iuzeru), adica nu am dat de inteles suficient de bine ca de fapt in inpotriva uniformei.
prin uniforma in scoli ar fi vorba de o egalitate intre elevi, fara sa fie invidiosi pe haine sau alte accesorii. nu cred ca un elev nu stie ca, colegu lui de banca sa zicem, are o vila, 3 mertane si 2 benveuri, sau ca nu observa citizenu de pe mana. si atunci is ferm convins ca invidia asta tot ar exista intre ei. mi se pare ca faci o prostie conparand scuala cu ce ai patit tu cu pancherii respectivi. ieu de cand sunt in cj nu am avut nici o problema cu nimeni, intr-un oras unde nu prea cunosc fuarte multi uameni. cu toate astea, la mine in oras, un oras foarte mic, unde cunosc o gramada de lume, am luat un pumn in cap in fata la mine la bloc de la niste prostalai, doar de aia ca nu mai aveau ei bani sa mai bea. nu o avut nici o legatura cu felu in care eram inbracat.
asa ca daca eu acuma, luandu-ma dupa asta, as zice ca da bre, sa fie uniforme in scoli, si avand ca argument asta, pe langa alte argumente, tu ai putea sa imi dai mie dreptate?
daca tu chiar ai 21 de ani, atunci is tentat sa te contrazic ca te-ai lovit de efectele comunismului, sa zic asa, pt ca tot 21 am si eu, si mult prea putin m-am lovit de asta, cu tuate ca teoretic, orasu fiind mai mic, fara prea multi uameni sa vina pe aici cu idei noi, conceptii de viata moderne etc, ar fi trebuit sa patesc asta. in ceea ce priveste comunismu, stiu din ceea ce mi-o povestit ai mei, sau oameni mai in varsta, care au prins perioada aia. in cazu forumului, aiu. si il cred pe cuvant cand citesc ce zice despre comunism.
dar egalitatea asta ii inposibila de realizat. am mai zis-o intr-un post, si in comuna primitiva, sefu de trib statea pe doo piei de animale, pe cand restu pe una.
daca copilul tau vine acasa si se plange ca nu stiu ce coleg de-a lui are haine, maisini sau mai stiu eu ce, atunci mai bine il inveti tu pe el sa nu puna baza pe asta. adica ai rezolva asa mai multe probleme, educandu-l. pt ca dupa scuala, ajunde in viata, unde nu se mai poarta uniforma. nu crezi ca o sa ii fie mai greu atunci? s-ar lovi prea tare de aspectu asta, si cred io ca l-ar durea mai tare decat la o varsta oarecum frageda.
prin uniforma in scoli ar fi vorba de o egalitate intre elevi, fara sa fie invidiosi pe haine sau alte accesorii. nu cred ca un elev nu stie ca, colegu lui de banca sa zicem, are o vila, 3 mertane si 2 benveuri, sau ca nu observa citizenu de pe mana. si atunci is ferm convins ca invidia asta tot ar exista intre ei. mi se pare ca faci o prostie conparand scuala cu ce ai patit tu cu pancherii respectivi. ieu de cand sunt in cj nu am avut nici o problema cu nimeni, intr-un oras unde nu prea cunosc fuarte multi uameni. cu toate astea, la mine in oras, un oras foarte mic, unde cunosc o gramada de lume, am luat un pumn in cap in fata la mine la bloc de la niste prostalai, doar de aia ca nu mai aveau ei bani sa mai bea. nu o avut nici o legatura cu felu in care eram inbracat.
asa ca daca eu acuma, luandu-ma dupa asta, as zice ca da bre, sa fie uniforme in scoli, si avand ca argument asta, pe langa alte argumente, tu ai putea sa imi dai mie dreptate?
daca tu chiar ai 21 de ani, atunci is tentat sa te contrazic ca te-ai lovit de efectele comunismului, sa zic asa, pt ca tot 21 am si eu, si mult prea putin m-am lovit de asta, cu tuate ca teoretic, orasu fiind mai mic, fara prea multi uameni sa vina pe aici cu idei noi, conceptii de viata moderne etc, ar fi trebuit sa patesc asta. in ceea ce priveste comunismu, stiu din ceea ce mi-o povestit ai mei, sau oameni mai in varsta, care au prins perioada aia. in cazu forumului, aiu. si il cred pe cuvant cand citesc ce zice despre comunism.
dar egalitatea asta ii inposibila de realizat. am mai zis-o intr-un post, si in comuna primitiva, sefu de trib statea pe doo piei de animale, pe cand restu pe una.
daca copilul tau vine acasa si se plange ca nu stiu ce coleg de-a lui are haine, maisini sau mai stiu eu ce, atunci mai bine il inveti tu pe el sa nu puna baza pe asta. adica ai rezolva asa mai multe probleme, educandu-l. pt ca dupa scuala, ajunde in viata, unde nu se mai poarta uniforma. nu crezi ca o sa ii fie mai greu atunci? s-ar lovi prea tare de aspectu asta, si cred io ca l-ar durea mai tare decat la o varsta oarecum frageda.
-
weed13 - Mesaje: 1868
88 mesaje
• Pagina 2 din 3 • 1, 2, 3
Înapoi la Vechi: Kterinca & Aberatzii