de gaga » Vin Sep 24, 2004 10:17 am
nush ce zicetz voi, io ie ok.
sa va zic revelatzia teoretica din mashina, chiar daca nu va intereseaza. sau despre cum de nu va evolua agricultura nici in secolu' treizeci.
cum eram eo asha prin aglomeratzie si conversam zic "bre daca aveam motor ajungiam mai repede la munca" dupe care zic "nah, nu ie bine. ca daca seara mai bei nejte beri abia mai tzii masina sa mearga in zig zag si vorba aia are 4 rotz. poi cu doo ai belit belingheru"
care dope ca ma gandeam eo ca puate un triciclu ar rezolva trebile, da miam dat seama ca nu ca ocupa spatz cat o masina, so aprins becu. a cazut moneda cum ar veni.
"calu! dom'le calu, de oriunde ai veni si oricat de biat te duce acas. are memoria aia de elefant, desi e cal si te'ce acas."
si porma am realizat. poi cum sa treaca tzaranu roman la mecanizare ca desi incercara si fortzat comunishtii sa io bage pe gat, tot ramase glia plina de carutze. pai vine omu transpirat, asudat deci dupe ce a semanat, plivit, prashit, ce a mai facut el, trimite muierea acas sa spele, calce tzeasa, ma rog ... si se opreste la crajma din sat cu ailaltz agricultori.
poi dupo tzuikomicina care ia durerea de shale cu mana (maxim 10, na), cum poa sa se urce iel in mashinutza sau tractorash sa zica "diii cezaricaaaaaaaaaa" si sa ajunga acas undel drege muierea cu nejte mancare, zama de varza si somn?
ei bine nu se puate. nu so inventat tehnologie care sa convina tzaranului roman, aia ie clar. si nici no sa o inventeze nici un miliard de americani. tot calu ie de baza, stalpu' agriculturii romanesti, cu tot cu apendicele de carutza. deci d'aia zic io, daca imi iau cal n'ajung mai repede la munca da' ajung precis acasa. deci se merita.
semnatura fara culori si nestridenta