Vita de Vie - parerea voastra - o discutie pentru fani si ne-fani
Premiile industriei muzicale romanesti
Si uite ca am trecut "cu bine" si de spectacolul asta unde a fost o singura categorie mai rasarita care sa nu numere printre concurenti Voltaj, Hi-q sau Animal X, si anume rock alternativ. Vita de Vie a castigat, lucru care era clar dinainte, coonsiderand ca principalul criteriu a fost numarul de vanzari.
Felicitari!
Felicitari!
......noapte buna si pofta buna la masa...de Demostene Botez
-
Zgubilici - Junior Member
Pai....
Sa yicem ca is ascultabili. Nici mie nu+mi placeau, dar de cand au scos piesele cu Parazitii........
Adica vreau sa zic ca numa piesele ale imi plac. Ii respect pentru ca canta. Adica nu fac play back. Si ultimu look a lui Despot.....super!!!
Adica vreau sa zic ca numa piesele ale imi plac. Ii respect pentru ca canta. Adica nu fac play back. Si ultimu look a lui Despot.....super!!!
Codrutza
-
MissBugMafia - Junior Member
Re: Vita de Vie este cel ami bun exemplu de muzica de calitate
Initial trimis de Zgubilici
Parerea mea e ca Vita de Vie este formatia care merita cel mai mare respect din Romania.
Referitor la Scoala Vedetelor, nici mie nu mi-a placut, dar Vita de Vie nu este o continuare a emisiunii, precum nu numai Adrian Despot inseamna Vita de Vie.
Cat despre piese furate, impresia mea e ca Vita de Vie chiar se impotriveste acestor practici nesimtite, printre care se numara si playback-ul. Si treaba cu pasajul despre "pielea ta", La, La7, La, E e un set de acorduri pe care l-am auzit chiar si eu destul de des, cat despre tonalitatea vocii in corcondanta cu asta, sincer, nu cred ca o formatie ca asta ar pleca urchile la lutricia mc. sau ca membrii ei ar fi atat de entuziasmati incat sa foloseasca pasajul.
Revenind la ei, au cea mai buna prestatie in concerte, intotdeauna LIVE (cu exceptia Vinolamine, ironic la adresa altora). Si nu musai ca asta ar fi avantajul lor, dar versurile sunt inteligente si chiar transmit niste stari in care personal ma regasesc, nu ca "mare, soare" si alte povesti pentru pusti visatori de 16 ani.
In concluzie, Vita de Vie este o formatie non-conformista care sparge canoanele si care lupta impotriva prostiei din muzica si societate.
rezpect pt autoru' mesajului.totusi taxi mai are pana sa ajunga vdv(fara suparare

bravo baixule!
-
marian jan - Mesaje: 2100
codrutza...
si ACM este ascultabil...cu castile de muncitor in urechi (dintr-alea pentru zgomot puternic)...deci conteaza si preferintele iar...dupa cum zice un proverb romanesc, putin adaptat de mine..."Nu look-ul face muzica", eventual contribuie la promovarea ei, dar muzica tine de calitatea lor de artisti - oricare le-ar fi numele.
si ACM este ascultabil...cu castile de muncitor in urechi (dintr-alea pentru zgomot puternic)...deci conteaza si preferintele iar...dupa cum zice un proverb romanesc, putin adaptat de mine..."Nu look-ul face muzica", eventual contribuie la promovarea ei, dar muzica tine de calitatea lor de artisti - oricare le-ar fi numele.
Shi dupa cum spunea marele maestru Porky Pig...."That's all folks!"
- Sfantu`
- Junior Member
hai ca m-a apucat nostalgia
si am recitit discutia asta lunga, stufoasa si interesanta. si singura treaba care a ramas nelamurita este parerea lui Kryszti
Asta dovedeste ca nu prea stii ce inseamna Vita de Vie, si daca ai impresia ca ai dreptate, sa stii ca gresesti enorm!
Despre influenta scolii vedetelor s-a mai discutat, si daca-mi arati tu piesa unde se vede aspectul asta sunt de acord cu tine, pana atunci sustin contrariul.
Muzica nu este nicedecum superficiala, dovada ca nu foarte multa lume intelege, iar VDV a devenit un pilon puternic in muzica rock (noua). Ca foarte multa lume declara ca asculta Vita de Vie pentru ca Adrian Despot era dragut la scoala vedetelor e adevarat, dar nu cred ca muzica le este adresata lor, cel putin, nu cred ca au capacitatea sa o inteleaga, de fapt, (ca sa nu zic prostii) muzica este adresata celor care o inteleg si gata. Asculta piesele, dar asculta-le bine si apoi sa vii sa scrii ce si cum, pentru ca pana acum tu esti cel superficial!
Kryszti, chiar imi pare rau ca nu ne intelegem pe tema asta... dar se pare ac tu esti cel care nu vrea sa accepte toate astea...apropos, felicitari pentur post de moderator la AnimalX!
mi se pare o muzica superficiala si o trupa creata pe scheletul pilelor lui despot si al imaginii acestuia de la scoala vedetelor
Asta dovedeste ca nu prea stii ce inseamna Vita de Vie, si daca ai impresia ca ai dreptate, sa stii ca gresesti enorm!
Despre influenta scolii vedetelor s-a mai discutat, si daca-mi arati tu piesa unde se vede aspectul asta sunt de acord cu tine, pana atunci sustin contrariul.
Muzica nu este nicedecum superficiala, dovada ca nu foarte multa lume intelege, iar VDV a devenit un pilon puternic in muzica rock (noua). Ca foarte multa lume declara ca asculta Vita de Vie pentru ca Adrian Despot era dragut la scoala vedetelor e adevarat, dar nu cred ca muzica le este adresata lor, cel putin, nu cred ca au capacitatea sa o inteleaga, de fapt, (ca sa nu zic prostii) muzica este adresata celor care o inteleg si gata. Asculta piesele, dar asculta-le bine si apoi sa vii sa scrii ce si cum, pentru ca pana acum tu esti cel superficial!
Kryszti, chiar imi pare rau ca nu ne intelegem pe tema asta... dar se pare ac tu esti cel care nu vrea sa accepte toate astea...apropos, felicitari pentur post de moderator la AnimalX!
-
Re: hai ca m-a apucat nostalgia
Hm... Nu e amuzant cu animalu x!
Ti-am spus ca au inceput sa imi placa unele piese. dar nu mi se pare mie ca muzica lor ar fi asa de buna, pe cat e cotata. Superficial? Un cuvant pe car el-am folosit prea usor, recunosc!
cat despre scoala vedetelor, nu poti sa spui ca ar fi fost totul la fel si fara despot acolo..
"Si nu stiu sa tac..."
cand e vorba de
"Un popor detergent incuiat in televizor"
cand e vorba de
- Kryszti
- Junior Member
Re: Re: hai ca m-a apucat nostalgia
Initial trimis de Kryszti
cat despre scoala vedetelor, nu poti sa spui ca ar fi fost totul la fel si fara despot acolo..
Hai sa fim seriosi!
Daca vrei neaparat sa zici ca cineva a impins Vita de la spate, acea persoana poate fi Sorin Danescu, nicidecum Despot.
Scoala vedetelor o fi fost o emisiune populara, si o fi descoperit si promovat multe "talente", dar nu cred ca asta l-a adus pe Despot in Vita, si nici Vita pe scena.
In sfarsit, daca Despot o fi ala care da bine la teveu, nu cred ca el este cel care vinde albumele VdV. O fatuca de 14 ani indragostita de o moaca de pe ecran n-o sa dea niciodata banii pe muzica, ci se va multumi cu o poza.
Despre subtilitatea si inteligenta muzicii VdV se poate vorbi indelung (am avut deja cateva polemici pe tema asta). Ca ea e facuta cu cap nu contest, poate ar fi buna o doza mai mare de suflet, dar baietii considera ca nu e necesar atunci cand mesajul este mai degraba unul social... ma rog...
Personal nu am nici o atractie pentru trupele romanesti, ascult de curiozitate noile aparitii, dar m-a atins de mult blazarea, si arareori imi suna frumos ceva din ce vad la teveu, rock sau nu. Cu Vita am antecedente, i-am urmarit de la inceput (Rahova, cu sunetul ala scolaresc si un pic ridicol, a adus un alt aer pe piata romaneasca), si daca mai am si vorbe dure la adresa lor uneori, este pentru ca stiu ca nu le spun degeaba. Pe urma, eu am un 'temperament canin', ma atasez greu, dar definitiv, ar trebui sa calce in strachini adanci baietii astia ca sa-mi mut urechile spre alte orizonturi...
If this doesn't make you smile
You don't have to cry
If this isn't making sense
It doesn't make it lies
You don't have to cry
It doesn't make it lies
-
b0nechina - Mesaje: 673
Re: Re: Re: hai ca m-a apucat nostalgia
Initial trimis de b0nechina
O fatuca de 14 ani indragostita de o moaca de pe ecran n-o sa dea niciodata banii pe muzica, ci se va multumi cu o poza.
...
OOOO!!!!!! Cum nu stii ce spui... Uita-te la fanii andre, animal x ( :N ) etc. Sa vezi cati au peste 15 ani... Tocmai asti atin piuata muzicala
Nu mai comentez partea asta a problemei, ca se pare ca sunt lucruri pe acre nu le stiu si mai bine tac, nu?!
"Si nu stiu sa tac..."
cand e vorba de
cand e vorba de
- Kryszti
- Junior Member
Re: Re: Re: Re: hai ca m-a apucat nostalgia
OOOO!!!!!! Cum nu stii ce spui... Uita-te la fanii andre, animal x ( :N ) etc. Sa vezi cati au peste 15 ani... Tocmai asti atin piuata muzicala
Nu mai comentez partea asta a problemei, ca se pare ca sunt lucruri pe acre nu le stiu si mai bine tac, nu?!
No, pai vorbeam de muzica sau de buricareala?!
Normal ca Andre se cumpara, iar cei care o fac mai si asculta de cumpara. Da' n-am auzit prea multe cazuri de pustoaice de liceu care sa dea banii pe Sepultura doar pentru ca le placea moaca lui Cavalera (ok, am ales exemplul prost, ce dracu' sa-ti placa la moaca lui Cavalera?!).
Ok, ia de exemplu pe Chris Cornell (frumusel, aratos) si un album precum Badmotorfinger. Sa fim sobri, un copchil de 13 ani n-o sa aprecieze niciodata Badmotorfinger si nici n-o sa dea banii pe el cand poa' sa-i dea pe Britney. Indiferent cat de dragutz pare Cornell la teveu.
Ca mai exista si cazuri din astea, e altceva.
PS Nici comparatia cu Soundgarden nu-i prea fericita. In sfarsit, gasesti tu ceva sa mearga, da' cred ca te-ai prins ce incerc sa exprim... :silly:
If this doesn't make you smile
You don't have to cry
It doesn't make it lies
You don't have to cry
It doesn't make it lies
-
b0nechina - Mesaje: 673
Daca pui problema asa, da... Dar asta pt. ca nu apar des la televizor si pustoaicele nu-i cunosc. Uite cum au crescut vanzarile la directia 5 acum 3-4 anui cand a venit enache...
Eu am inteles mesajul, dar nu sunt sigur ca in Romania lucrrile sunt chiar asa de normale...
Eu am inteles mesajul, dar nu sunt sigur ca in Romania lucrrile sunt chiar asa de normale...
"Si nu stiu sa tac..."
cand e vorba de
cand e vorba de
- Kryszti
- Junior Member
La Directia 5 n-au crescut vanzarile cand a venit Cristi Enache, ci cand au inceput sa scoata balade pe banda rulanta! Si asta nu cred care neaparat legatura cu Enache, oricine sa fi fost in locul lui cu piesele alea ar fi avut acelasi succes in randul doamnelor/domnisoarelor.
La vita de vie nu e cazul si revin si spun ca nu datorita Scolii vedetelor Vita de Vie este unde este acum, mai degraba cum spunea b0nechine, Sorin Danescu ar fi vinovatul...
Asa ca scoate-ti eticheta asta din ochi si incearca sa asculti apoi sa spui ce parere ai!
La vita de vie nu e cazul si revin si spun ca nu datorita Scolii vedetelor Vita de Vie este unde este acum, mai degraba cum spunea b0nechine, Sorin Danescu ar fi vinovatul...
Asa ca scoate-ti eticheta asta din ochi si incearca sa asculti apoi sa spui ce parere ai!
-
Directia 5 e o formatie prea...cum naiba sa ii zic...in aer... numa' despre dragoste'n stanga si'n dreapta...
pentru bonechina: sunt de acord cu faza despre copilasi. Insa eu ascultam Nirvana de prin clasa a 3-a...deci se poate (sunt shi exceptii cateodata).
pentru bonechina: sunt de acord cu faza despre copilasi. Insa eu ascultam Nirvana de prin clasa a 3-a...deci se poate (sunt shi exceptii cateodata).
- Sfantu`
- Junior Member
La Directia 5 n-au crescut vanzarile cand a venit Cristi Enache, ci cand au inceput sa scoata balade pe banda rulanta! Si asta nu cred care neaparat legatura cu Enache, oricine sa fi fost in locul lui cu piesele alea ar fi avut acelasi succes in randul doamnelor/domnisoarelor.
FALS!!!
Asta ar insemna ca lumea ascultra candy, cristina, gaz pe foc etc. pt. muzica nemaipomenita ,nu pentru look?!
Sa stii ca am niste "relatii" in vecinatatea celor de la Directia 5 si chiar stiu ce spun despre prostia aia de trupa! Altfel spus, raman la parerea mea referitor la d5. Cat despre vdv, eu nu mai stiu ce sa cred, asa ca probabil m-ati convins...
Unde mai pui ca si taxi are balade faine si multe si pe banda, dar nu se compara publicul?!
"Si nu stiu sa tac..."
cand e vorba de
cand e vorba de
- Kryszti
- Junior Member
Mai, Taxi are si multe piese care satirizeaza din plin unele aspecte ale vietii din Romania (vezi "Comunitarul" de exemplu...). Te rog sa imi arati si mie o piesa de la Directia 5 care are ceva de genul asta. Nu am nici un album de-al lor (unul din cele de cand a venit Enache), dar as putea pune pariu ca nu exista piesa in care sa nu se vorbeasca de dragoste...
BTW, nu zic ca dragostea nu-i buna, da' chiar in halu' asta sa fii indragostit tot timpul si sa nu iti dai seama pe ce lume traiesti?!!
BTW, nu zic ca dragostea nu-i buna, da' chiar in halu' asta sa fii indragostit tot timpul si sa nu iti dai seama pe ce lume traiesti?!!
- Sfantu`
- Junior Member
Auoleu, sper ca nu s-a inteles ca imi place macar Directia 5.... Innebunesc sa explic de 15 ori ce am zis de 1000 de ori!!!
Directia 5 veche e bestiala, dar de cand a venit enache, asa e numai siropuri din ce in ce mai ieftine. Spuneam de taxi doar ca dan teodorescu se pare ca nu e asa sexy ca enache si de aia baladele lor nu au prins.
Altfel spus (ceea ce trebuia sa fie receptat) IN ROMANIA LOOK-UL CONTEAZA MAI MULT DECAT MUZICA .
Got it?

Directia 5 veche e bestiala, dar de cand a venit enache, asa e numai siropuri din ce in ce mai ieftine. Spuneam de taxi doar ca dan teodorescu se pare ca nu e asa sexy ca enache si de aia baladele lor nu au prins.
Altfel spus (ceea ce trebuia sa fie receptat) IN ROMANIA LOOK-UL CONTEAZA MAI MULT DECAT MUZICA .
Got it?

"Si nu stiu sa tac..."
cand e vorba de
cand e vorba de
- Kryszti
- Junior Member
Hoho, nu, stai linistit, am prins ideea, dar aveam putzin impresia ca le iei oarecum apararea cand ai facut comparatia cu celelalte trupe, trupe care...ma rog... 

- Sfantu`
- Junior Member
calm, calm
Pai e simplu, aici discutam despre Vita de vie, nu Vitza de Vie! Si tocmai discutam cum Vita de Vie este Vita de Vie si a ajuns unde este prin propriile forte, nu cu ajutorul unor parghii ex. Scoala vedetelor. Tu ce zici?
-
Got it?![]()
ce incerci tu sa spui? ca Romania este reprezentata numai de pustime... de tipele isterice care nici macar nu au buletin dar lesina pe la concertele lui catelu' minune? este ingrozitoare imaginea asta. sunt formatii care sunt ascultate si in romania fara sa se tina cont de modul cum arata. vrei exemple? Aerosmith... este primul lucru care mi-a trecut prin cap... iubitii mei colegi [cu toate ca ascultau atunci numai dance ca asta era la moda] erau innebuniti dupa melodiile lui.
diana
- staf
Initial trimis de staf
ce incerci tu sa spui? ca Romania este reprezentata numai de pustime... de tipele isterice care nici macar nu au buletin dar lesina pe la concertele lui catelu' minune? este ingrozitoare imaginea asta. sunt formatii care sunt ascultate si in romania fara sa se tina cont de modul cum arata. vrei exemple? Aerosmith... este primul lucru care mi-a trecut prin cap... iubitii mei colegi [cu toate ca ascultau atunci numai dance ca asta era la moda] erau innebuniti dupa melodiile lui.
diana
Lookul e nu e singurul criteriu. Al doilea e probabil ala cu "e la televizor". Dupa cum am mai spus de o mie de ori, daca difuzezi maria ciobanu de 12 ori pe zi si spui "fi in pas cu moda si asculta maria ciobanu" sunt 70% sanse ca 1/3 din pustime sa asculte maria ciobanu...
"Si nu stiu sa tac..."
cand e vorba de
cand e vorba de
- Kryszti
- Junior Member
Mai, aia-s multi si prosti, nu poti sa faci nimic sa-i schimbi, hai sa ne vedem de oile noastre, pentru ca cine asculta vita de vie nu asculta pentru look! cei care sunt interesati de look nu au treaba cu muzica!
-
Initial trimis de Sfantu`
"cei care sunt interesati de look nu au treaba cu muzica!"
Mai se poate, da' nici sa intre in curu' gol pe scena...oricare ar fi![]()
De exemplu RHCP?
:confused: ?
"Si nu stiu sa tac..."
cand e vorba de
cand e vorba de
- Kryszti
- Junior Member
mi se pare ca tot nu am lamurit subiectul asta
Kryszti, de acord cu ce ai spus tu dar sper ca ti-ai dat seama ca Vita de Vie nu are haine de scena, replici invatate de acasa, he, nici macar playlist-ul de cele mai multe ori nu il fac de acasa.
Asa ca VDV nu e formatie care se bazeaza pe look si alte scuze de promovare in afara de muzica.
Asa ca VDV nu e formatie care se bazeaza pe look si alte scuze de promovare in afara de muzica.
-
Discutia asta a avut ca efect faptul ca mi-am schimbat destul de mult parerea despre vita de vie (in sensul bun).
Nu am vrut niciodata sa zic ca s-ar baza pe look, dar -desi ma abat de la subiect- am sugerat ca succesele nu se aleg la intamplare, si mi-am exprimat parerea in general proasta despre descendntii scolii vedetelor.
Nu am vrut niciodata sa zic ca s-ar baza pe look, dar -desi ma abat de la subiect- am sugerat ca succesele nu se aleg la intamplare, si mi-am exprimat parerea in general proasta despre descendntii scolii vedetelor.
"Si nu stiu sa tac..."
cand e vorba de
cand e vorba de
- Kryszti
- Junior Member
OK, am inteles ce ai vrut sa spui de scoala vedetelor, dar cred ca ai inceput sa vezi singur ca asta nu prea are de-a face cu Vita de Vie in momentul de fata.
De ceva luni incoace, stau si vad o gramada de concerte, de lucruri interesante care se intampla in jurul meu si vad ca vita de Vie este un pilon din ce in ce mai puternic in ceea ce inseamna muzica de calitate romaneasca!
Multi se uita la mine si ma arata cu degetul ca fiind "presedinta fan-club-ului" care se gandeste ca tot ce face Vita de Vie e bine! E un punct de vedere oarecum gresit, cu cat ajungi sa cunosti mai bine ce inseamna VDV, cu atat iti dai seama de maretia care inconjoara aceasta formatie extraordinara! Cand esti la un concert cu Vita de Vie, te simti in al noua-lea cer, si nu pentru ca ar arata ei bine sau ca ar fi "de treaba" in spatele scenei, pentru acele cateva zeci de minute de senzatie extraordinara schimbata intre public si formatie as calatori mii de kilometri!
De ceva luni incoace, stau si vad o gramada de concerte, de lucruri interesante care se intampla in jurul meu si vad ca vita de Vie este un pilon din ce in ce mai puternic in ceea ce inseamna muzica de calitate romaneasca!
Multi se uita la mine si ma arata cu degetul ca fiind "presedinta fan-club-ului" care se gandeste ca tot ce face Vita de Vie e bine! E un punct de vedere oarecum gresit, cu cat ajungi sa cunosti mai bine ce inseamna VDV, cu atat iti dai seama de maretia care inconjoara aceasta formatie extraordinara! Cand esti la un concert cu Vita de Vie, te simti in al noua-lea cer, si nu pentru ca ar arata ei bine sau ca ar fi "de treaba" in spatele scenei, pentru acele cateva zeci de minute de senzatie extraordinara schimbata intre public si formatie as calatori mii de kilometri!
-
incorect
sa shtii ca am fost shi io la atheneum shi pot sa jur pe mana stanga ca nu a fost urma de play back la vita de vie..
doar daca a fost vinolamine..(nu mai tzin minte daca a fost)
sa shtii ca potzi sa acuzi de playback formatzii care umbla sub pretextul ca "danseaza", chiar daca nici la aia nu se pricep..
inloc sa te iei de trupe ca taxi shi vitza de vie..
shi ce leg are "electric grannys" cu vita de vie?
doar daca a fost vinolamine..(nu mai tzin minte daca a fost)
sa shtii ca potzi sa acuzi de playback formatzii care umbla sub pretextul ca "danseaza", chiar daca nici la aia nu se pricep..
inloc sa te iei de trupe ca taxi shi vitza de vie..
shi ce leg are "electric grannys" cu vita de vie?
- little_vortex
- Junior Member