Comentarii la concursul de genialitati

slujba mintilor iscoditoare: nu crede, cerceteaza!

Mesajde theOffender » Mar Noi 30, 2004 3:52 pm

any opinions on this?

eu. eu n-am nici o opinie in ceea ce priveshte cele enumerate mai sus.

se pune, nu?
what is freedom of expression? without the freedom to offend, it ceases to exist - salman rushdie
theOffender

Mesajde eyewitness » Mar Noi 30, 2004 3:57 pm

mai ales ca, in opinia mea, opiniile difera de la o opinie la alta ,opinia generala fiind ca opiniile ie fuarte eterogene . deci de acord cu ofenderu :D
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
eyewitness

Mesajde Djinn » Mar Noi 30, 2004 3:58 pm

nu, nu se pune, treci la loc. data viitoare sa studiezi mai bine materia - nu se poate sa n-ai nici o opinie :D

eye, sa-nteleg ca esti de acord? *p

deci io prin prezenta dau cuvantu lui darkshines, ma duc sa iecsprim aceeasi idee si pe threadul de concurs...
sa-mi amintiti voi, ca io sigur uit
Djinn

Mesajde theOffender » Joi Dec 02, 2004 10:07 am

fluturashi? uragane?

licuricii mai lipseau...

da' nu potzi sa dai nishte hinturi mai organice?
what is freedom of expression? without the freedom to offend, it ceases to exist - salman rushdie
theOffender

Mesajde screenager » Joi Dec 02, 2004 10:37 am

ma,faza cu fluturasii si uraganele era mura-n-gura,daca dadeai un search la traducerea in engleza.si recunosc ca intrebarea a fost cam nasoala,da' nu va suparati pe mine,sunt nou :)
screenager
Junior Member

Mesajde Djinn » Joi Dec 02, 2004 12:14 pm

ofendere, pai ce, ei n-are daylight saving time?!

ma rog, l-am dat castigator pe aiu, ca a raspuns inaintea ta si absolut corect pentru perioada actuala :con:
Djinn

Mesajde theOffender » Joi Dec 02, 2004 12:19 pm

pai ce, ei n-are daylight saving time?!

NU! NU! shi iarashi NU!

shi l-ai dat greshit pe aiu ca acuma e la ora 10

ps: vezi ca m-am corectat c-am crezut ca vorbeshti de mozambique
theOffender

Mesajde Djinn » Joi Dec 02, 2004 12:54 pm

pai bre, noi nu suntem la GMT+2 si iei la GMT+3?

si ia check this out: http://www.timeanddate.com/worldclock/city.html?n=20
Djinn

Mesajde theOffender » Joi Dec 02, 2004 1:06 pm

http://wwp.greenwichmeantime.com/time-zone/africa/madagascar/

cel putzin da-mi credit! ca sunt mai aproape de ei :D
shi daca ma superi fac o poza cu ceasu de-acilea care arata ora dupa cum zic iou
theOffender

Mesajde Djinn » Joi Dec 02, 2004 1:15 pm

loool, pai linkul ala arata exact ce arata si al meu :D

adica Madagascar = GMT +3 , Romania stim ca e la GMT+2 => M e cu 1 ora inaintea R. De ce nu ne intzelegem oare?

PS - da' poti sa-mi trimiti poza aia oricum, nu-i nevoie sa te supar, nu? ca n-as vrea... A-) si adauga si persoana matale in imagine :D

ma rog, poate ceasul din peatza a ramas in urma... *p
Djinn

Mesajde theOffender » Joi Dec 02, 2004 1:37 pm

faw, scrie destul de mare acolo:
Does Madagascar observe Daylight Saving Time?
Madagascar does not operate Daylight-Saving Time

shi ca urmare acum e GMT+4
theOffender

Mesajde Djinn » Joi Dec 02, 2004 1:44 pm

pai da bre, da' ora care o afiseaza aia pentru M e GMT+3, ce naiba... ?!

whatever, I give up :rolleyes: si imi datorezi o poza cu ceas si ofender ofensat :D
Djinn

Mesajde nocturna » Mar Dec 07, 2004 2:46 pm

nbm scrie:nu ma refer la democratie sau dictatura, ci la forma de organizare sau cum i-o zice (republica, monarhie, anarhie etc...)

forme de guvernamant.

monarhie, anarhie?! ~p probabil leai laot deimpreuna fiinca rimeaza. :D

anarhia nui o forma de guvernamant, ba dimpotrvia. :D
"Sunt un om. Mi se pare ca e de ajuns"

A.K.M. powered by another.ro
nocturna

Mesajde aphextwinz » Mar Dec 07, 2004 2:55 pm

SanMarino - big bullshit

din istoria lor de pe net

According to tradition, San Marino was founded in AD 301 - locul, nu forma de guvernmant

constitutzia pe la 1600

a fost ocupata militar de doo ori (pentru scurt timp) - 1503 shi 1739 - deci nici macar nu e cea mai veche republica (asha Italia bate San Marino-ul la cur, ca deh, e republica de pe vremea cand nea Marin se potentzializa prin genele stramoshilor sai)
aphextwinz
Junior Member

Mesajde nbm » Mar Dec 07, 2004 2:58 pm

stiu ca anarhia nu e o forma de guvernamint, mai degraba e lipsa unei forme de guvernamint

cit despre san marino, traditional asa este considerata

ce-i drept nu am stat sa caut prin nesfirsite enciclopedii, dar mai imi amintesc una-alta de la lectiile de istorie

aphex, cit priveste comparatia cu marea britanie, cred ca e o diferenta intre un rege care ia decizia de a schimba forma de guvernare la el in tzara si o tzara care este ocupata si ca urmare nu prea isi permite sa se guverneze
nbm

Mesajde Djinn » Mar Dec 07, 2004 3:01 pm

Citat din The CIA World Factbook:

San Marino "claims to be the world's oldest republic". :D

si parca nbm n-a precizat ca statul respectiv trebuie sa fi fost republica in mod neintrerupt de la formare pana in prezent.. :con:
Djinn

Mesajde aphextwinz » Mar Dec 07, 2004 3:03 pm

nbm, traditzional una din stancile Ceahlaului a fost o femeie pe care a fugarit-o Traian :rolleyes:

istoric, faptic, nu este cea mai veche decat cu anumite aproximari care acordate shi altora ar schimba topul celor mai vechi republici neintererupte (sa nu vorbim shi de alte forme - nu cred ca i-a interbat cineva pe divershii locuitori ai Oceaniei de cand ishi pastreaza forma de organizare a insulei pe care o stapanesc)

iar vorbind de diferentze, vax. nu cumva este o shi diferentza faptul ca prin San Marino nu curge Tamisa? :D

FAW, republica romana e mai veche decat cea din San Marino. dar a fost intrerupta ;)
aphextwinz
Junior Member

Mesajde gaga » Mar Dec 07, 2004 3:08 pm

umpic de piua offtopic:

concursu asta a ajuns aici datorita unui ex admin abuziv, e momentul sa se intoarca la locul lui, nu va speriati, o sa fiti teleportati cu concurs cu tot pe forumul de stiinte, parcela lui fane :D
semnatura fara culori si nestridenta
gaga

Mesajde Djinn » Mar Dec 07, 2004 3:15 pm

ah, ce de mandrie patriotica imi umfla pieptul...

ahem: nu dati cu pietre prea mari in nbm, ca cica si catedralele gotice s-ar fi construit in sute de ani :D si nu dati cu pietre nici in mine ca zic asta ;n
Djinn

Mesajde theOffender » Mie Dec 08, 2004 11:21 am

o data il auzi pe afex vorbind de pula pe shtiintze, shi-atunci o face la modu' serios

~p ~p ~p
theOffender

Mesajde nocturna » Mie Dec 08, 2004 11:22 am

in ritmu asta io zic ca no ghicim pana la craciun. eh, ramane ca tema pentru dupa sarbatori. :D
"Sunt un om. Mi se pare ca e de ajuns"

A.K.M. powered by another.ro
nocturna

Mesajde aphextwinz » Mie Dec 08, 2004 1:59 pm

http://www.r-ds.com/opera/verdiana/aida.htm

ochila, din acest site aflam ca:

As part of the celebrations surrounding the opening of the Suez Canal on 17th November 1869, the Khedive of Egypt built a new opera house in Cairo. The inaugural performance, Verdi's 'Rigoletto', took place on 6th November 1869 (some sources say 1st November). The Khedive had approached Verdi about the composition of an inaugural ode - which Verdi had declined somewhat haughtily, saying he was 'not accustomed to compose occasional pieces'.

In May 1870 Verdi finally consented to write an opera specifically for Cairo, on an Egyptian theme: Camille Du Locle, a close friend since the days they had collaborated on Don Carlos in Paris, had sent him a scenario based on a synopsis written by Auguste Mariette, a French Egyptologist in the service of the Khedive. Du Locle's treatment of the story was broken down into recitative, scena and formal number by Verdi himself and his wife Giuseppina, and from this Antonio Ghislanzoni prepared the verses. From Verdi's correspondence with Ghislanzoni it is clear that he played a very active part in the creation of the libretto, humouring, but nevertheless pushing the respected librettist in the direction that he wanted.

The premiere in Cairo was originally scheduled for January 1871. However, the French had declared war on Prussia in July 1870, and by November of that year Paris was under siege by the Prussian army. Paris - and with it the scenery and costumes for the Cairo production which were constructed there under the supervision of Du Locle and Mariette. Work came to a halt due to lack of workmen, and in any case it was out of the question to have the props etc. shipped out of the beleaguered city.

For Verdi, the postponed premiere was a blessing in disguise. He had composed Ghislanzoni's verses as fast as they had arrived on his doorstep, and the opera was practically finished in the winter of 1870/71. However, it was not yet scored for the various instruments. This Verdi usually did in the rehearsal period prior to a premiere, but he wasn't planning to go to Cairo himself, and so he set to work on the score at home, at his leisure.

The Cairo premiere on 24th December 1871 was predictably an enormous success - and Verdi, in absentia, was awarded the title 'Commendatore of the Ottoman Order'.

[...]

If you ever hear the story, and you will, that Verdi composed Aida for the grand opening of the Suez Canal - don't give it credence, it's not true.
aphextwinz
Junior Member

Mesajde eyewitness » Mie Dec 08, 2004 2:04 pm

da bre am inteles numa ca fuarte bine pe pajina de net a lu sod putea sa scrie ca orice alta varianta legata de aida sa n-o credeti

sursa mea ierea un ghid al egiptului editat de egipteni de care m-am folosit p-acolo. il caut p-acasa poate-l gasesc
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
eyewitness

Mesajde Djinn » Mie Dec 08, 2004 4:47 pm

iote ce-am gasit io pe wikipedia:

Ismael Pacha, Khedive of Egypt, commissioned Verdi to write the opera, paying him 80,000 francs. It originally was planned to premier with the opening of the Suez Canal but was not finished in time. It was first produced at Cairo in the new Grand Opera house on December 24, 1871 to great acclaim and continues to be a favorite standard in the operatic repertoire.

:D
Djinn

Mesajde theOffender » Vin Dec 10, 2004 9:07 am

egiptenii au construit un amfiteatru langa piramide. shi in fiece an se joaca timp de o luna de zile, in fiece zi, aida.
theOffender

Mesajde stefan » Lun Dec 13, 2004 11:04 am

sspikeke, shai, cititi si voi regulile concursului (primul post) inainte de a posta, please. Intai trebuie sa raspunzi la intrebarea "pe rol" si dup-aia ai dreptul sa pui ce intrebare pohtesti.
subpolar homesick fane

"This here post might offend you some
If it doesn't it's because you're dumb"
stefan
Junior Member

Mesajde Djinn » Vin Dec 17, 2004 12:58 pm

Deci io nu-s satisfacuta cu raspunsu lu supermaus: "neste colaborari" e prea vag :rolleyes: Dupa ce am sapat tot netu ieri incercand sa descopar in ce mod a colaborat dansul cu manowar (si n-am descoperit), ma simt frustrata de acest raspuns :D
Djinn

Mesajde supermouse » Vin Dec 17, 2004 1:15 pm

fuarte simplu
tipu le-a facut discursu de la inceputu lu Blood of the Kings shi p-ala de la inceputu lu Defender
riiiiiiiiiight................
supermouse
Junior Member

Mesajde Djinn » Vin Dec 17, 2004 1:25 pm

ah, deci el era? :yD

super vocea - imi place la nebunie, iar "Defender" o ascultam non-stop la un moment dat, nu ma mai saturam...

mersic ;)
Djinn

Mesajde supermouse » Vin Dec 17, 2004 1:41 pm

nici io, e una dintre cele mai mijtou chestii pe care le-au comis
riiiiiiiiiight................
supermouse
Junior Member

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Stiinta