cersetoria si cheta
51 mesaje
• Pagina 1 din 2 • 1, 2
cersetoria si cheta
azi in metrou era un tip pe la 27 de ani, tigan, care cersea.
nu e nimic nou pana acum.
ceea ce era ciudat este ca tipul era imbracat curat (se vedea ca nu traia pe strada) si avea un carucior cu un copil. carucior relativ nou.
inutil sa spun ca nimeni nu i-a dat nimic.
...
si in conditiile in care numai invalizii mai starnesc mila sau tipul care face jonglerii, ce parere aveti de cersetoria din ziua de azi?
nu e nimic nou pana acum.
ceea ce era ciudat este ca tipul era imbracat curat (se vedea ca nu traia pe strada) si avea un carucior cu un copil. carucior relativ nou.
inutil sa spun ca nimeni nu i-a dat nimic.
...
si in conditiile in care numai invalizii mai starnesc mila sau tipul care face jonglerii, ce parere aveti de cersetoria din ziua de azi?
some people deserve to die
-
vali - Mesaje: 5729
am vazut si eu o gramada de oameni relativ valizi, care cersesc pentru ca n-au alt mod de a castiga un ban... printre ei sunt multi care cersesc din obisnuinta si finca le e lene sa munceasca - cica se castiga mai bine din cersit si nici nu tre sa-ti rupi spatele carand ca bou' marfa la vreun depozit 12 ore pe zi...
Ce ma doare pe mine insa e ca sunt enorm de multi batrani care cersesc pe strazi... ei chiar n-au alta alternativa si ii vezi ca au haine curatele - carpite cu multa grija, pentru ca nu si-au mai luat altele poate chiar de zeci de ani de zile - si in ochii lor se citeste o rusine cumplita ca trebuie sa cerseasca... stau cuminti pe langa brutarii si patiserii, chiar si pe frig si viscol, si iti multumesc cu ochi umezi daca le dai vreun banut sau o chifla...
Sa fim seriosi: cersetorii "de profesie" n-ajung la asemenea varste... astia sunt oameni ca noi, pe care soarta i-a trantit la pamant intr-o perioada a vietii cand nu mai au puterea de a se ridica din nou...
Lor le dau bani. Ceilalti nu ma intereseaza, pentru ca ei au de fapt nevoie de altceva, ceva ce eu nu le pot da - locuri de munca.
Ce ma doare pe mine insa e ca sunt enorm de multi batrani care cersesc pe strazi... ei chiar n-au alta alternativa si ii vezi ca au haine curatele - carpite cu multa grija, pentru ca nu si-au mai luat altele poate chiar de zeci de ani de zile - si in ochii lor se citeste o rusine cumplita ca trebuie sa cerseasca... stau cuminti pe langa brutarii si patiserii, chiar si pe frig si viscol, si iti multumesc cu ochi umezi daca le dai vreun banut sau o chifla...
Sa fim seriosi: cersetorii "de profesie" n-ajung la asemenea varste... astia sunt oameni ca noi, pe care soarta i-a trantit la pamant intr-o perioada a vietii cand nu mai au puterea de a se ridica din nou...
Lor le dau bani. Ceilalti nu ma intereseaza, pentru ca ei au de fapt nevoie de altceva, ceva ce eu nu le pot da - locuri de munca.
sa-mi amintiti voi, ca io sigur uit
-
Djinn - Mesaje: 4332
Cersetoria e un fel de boala, greu, foarte greu vindecabila. Este adevarat, multi cersesc din obisnunta si din lene. Cersesc chiar daca li s-a oferit loc de munca, chiar daca sunt beneficiari de ajutor social, cersesc chiar daca au acceptat un loc de munca. Vorbesc din prisma meseriei pe care o practic, si, credeti-ma pe cuvant, daca pana mai deunazi mi se sfarsea inima de durere la vederea unui cresetor, acum, nu prea mai dau doi bani pe ei. Din nefericire, sunt si oameni cu adevarat sarmani, batranei -cum zice FAW - care sunt sinceri si care, poate, chiar au nevoie de ajutor. Cu toate acestea, profesia mea mi-a demonstrat ca, vorba romanului, nu tot ce zboara se mananca... Am de-a face cu batranei foarte simpatici, ochiosi si shotiosi, cu intelepciunea specifica varstei, dar am de-a face si cu batranei la fel de ochiosi in aparentza, cu ochii inlacrimati, cresind pentru o "bucata" de "paine" care de fapt e un tzap de bere sau o sutica, doua, trei de rachiu. Nu o data, nu de doua ori, ci in majotitatea cazurilor, acestia au pensii bunicele (mai bunicele chiar decat salariul meu, ironia sortii)...
Studiu de caz: avem pe str. X o femeie, sarmana, vai de capul ei, cu un copil in brate, plin de bube. Primim zeci de sesizari. Ne autosesizam. Mergem la fata locului si gasim, surpriza, una din clientele noastre vechi... Careia i s-a oferit loc de munca, masa, casa. Care merge la locul de munca. Si ea si concubinul ei. Dupa terminarea programului de lucru insa, se duce frumusel pe strada X si cerseste. Primim zeci de sesizari. Ne autosesizam. Mergem la fatza locului si gasim, stupoare,...
Studiu de caz: avem pe str. X o femeie, sarmana, vai de capul ei, cu un copil in brate, plin de bube. Primim zeci de sesizari. Ne autosesizam. Mergem la fata locului si gasim, surpriza, una din clientele noastre vechi... Careia i s-a oferit loc de munca, masa, casa. Care merge la locul de munca. Si ea si concubinul ei. Dupa terminarea programului de lucru insa, se duce frumusel pe strada X si cerseste. Primim zeci de sesizari. Ne autosesizam. Mergem la fatza locului si gasim, stupoare,...
"Uneori se mai intampla insa ca vreun Smochin razvratit sa se catzere pe gard si sa-si ia lumea in cap... "
imi asum ceea ce scriu, cine are de gand sa plagieze o face pe barba lui
-
river - Junior Member
corect, riverflow, se vede mult mai clar din perspectiva apropiata
sunt si eu curioasa insa care era gradul de confort olfactiv in preajma batraneilor simpatici dar tragatori la masea... nu de alta, dar am vazut si batranei de-astia, insa nu puteai sa stai prea aproape de ei
:con: io zic ca alcoolul e drogul saracilor... te face sa uiti de mizeria in care te afli, ca esti singur pe lume, etc... si cand stii ca nu mai ai decat cativa ani de trait, de ce sa nu ti-i petreci in spirtoasa uitare a crudei realitati?

sunt si eu curioasa insa care era gradul de confort olfactiv in preajma batraneilor simpatici dar tragatori la masea... nu de alta, dar am vazut si batranei de-astia, insa nu puteai sa stai prea aproape de ei

:con: io zic ca alcoolul e drogul saracilor... te face sa uiti de mizeria in care te afli, ca esti singur pe lume, etc... si cand stii ca nu mai ai decat cativa ani de trait, de ce sa nu ti-i petreci in spirtoasa uitare a crudei realitati?
-
FAW scrie::con: io zic ca alcoolul e drogul saracilor... te face sa uiti de mizeria in care te afli, ca esti singur pe lume, etc... si cand stii ca nu mai ai decat cativa ani de trait, de ce sa nu ti-i petreci in spirtoasa uitare a crudei realitati?
Prostii! Nu vorbi de alcool, daca nu cunosti smenu. Alcoolu ie bun de la 10 ani incolo.
Singurii cersetori la care le dau din putinu meu is aia care-mi inspira mila cu adevarat: copii, moshuci, handicapati fizic. Cei mai multi bani i-am dat in faculta unor gemeni, tziganutzi, care veneau si-mi cereau de inghetzata. Erau mortali, cum le dadeam cum se duceau la magazin si-si luau inghetata. Ii vedeam de pe terasa unde beam. Ma cunosteau, ma saluatau pe strada, cand le spuneam ca n-am bani nu faceau mutre, povesteam cu ei, erau f. dragutzi. Cateodata mai apareau cu capu spart sau cu ochii umflati de parintii lor retardati. Naspa, unde plm is organizatiile pizdii care fac atata caz la tv de activitatile lor? M@#i la tuate organizatiile de cacat!
Prezumtia de prostie se aplica tuturor !!!
"This used to be a fun house, but now is full of evil clowns..."
-
piskeshu - banned
mah da' esht ajitat rau de tot.
nici o organizatzie nu poate shi va putea face fatza la afluxul de cershetori, copii ai strazii, oameni fara adapost, etc, shi nu e vorba numai de romania. iar unora pur shi simplu le place acolo unde sunt, se complac in situatzie shi refuza ajutor. asta 1) shi 2) cershetoria formeaza un cerc vicios: ii dai, il vei vedea shi maine tot acolo, ii dai shi a doo zi, langa el o sa mai apara unu, shi tot asha. este o "boala" pe care noi, cei "miloshi", o alimentam.

nici o organizatzie nu poate shi va putea face fatza la afluxul de cershetori, copii ai strazii, oameni fara adapost, etc, shi nu e vorba numai de romania. iar unora pur shi simplu le place acolo unde sunt, se complac in situatzie shi refuza ajutor. asta 1) shi 2) cershetoria formeaza un cerc vicios: ii dai, il vei vedea shi maine tot acolo, ii dai shi a doo zi, langa el o sa mai apara unu, shi tot asha. este o "boala" pe care noi, cei "miloshi", o alimentam.
-
nocturna - Mesaje: 8725
hehehehe... asta mai ramasese de dezbatut, ca pe restu le fumesem de mult...
da ca sa nu fiu totalmente aiurea, va istorisesc ca consuarta mea, dupe ce a vazut Filantropica, s-a jurat ca nu mai da in viatza iei un ban la calici. Om rau Nae Caranfil asta !
da ca sa nu fiu totalmente aiurea, va istorisesc ca consuarta mea, dupe ce a vazut Filantropica, s-a jurat ca nu mai da in viatza iei un ban la calici. Om rau Nae Caranfil asta !
-
neatza - Mesaje: 5820
de multe ori am vazut, in afara statiilor de metrou, rromii aia mici care cershesc in metrou, cum aruncau monedele de 500 de lei ca nu aveau ce sa faca cu ele sau chiar pe peron, cum jucau fotbal cu cine stie ce pachete de biscuiti sau eugenii sau bucati de paine primite de la oameni. ce ma mai enerveaza la culme este ca unii se calca chiar pe bataturi si urca in metrou pe la ushi diferite: unii au varianta cu "mamelor din lumea intreaga", iar altii merg pe refrenul cu "suntem 15 copii acasa". drept pentru care nu voi da niciodata bani celor care cershesc.
ANTI
care stie sa sparga conturi de yahoo si are nevoie de nejte banutzi, sa-m dea pimeu. da sa nu vina cu programe d-alea de sa trimit vechiul cont + noul cont si noua parola la nuj ce adresa ca-l injur de mama. (imi asum responsabilitatea acestui anunt)
care stie sa sparga conturi de yahoo si are nevoie de nejte banutzi, sa-m dea pimeu. da sa nu vina cu programe d-alea de sa trimit vechiul cont + noul cont si noua parola la nuj ce adresa ca-l injur de mama. (imi asum responsabilitatea acestui anunt)
-
baixinho© - Mesaje: 14117
neatza scrie:dupe ce a vazut Filantropica, s-a jurat ca nu mai da in viatza iei un ban la calici.
breee... ce film romanesc vazusem io pe vremuri de arata si pe "regele cersetorilor"?! un pitic gretos, de-avea si slujnica imbracata la uniforma scurtutza... :con: un Nicolaescu sa fi fost?!... oricum m-a impresionat, copil fiind (io).
stie careva?
-
-
adeca cum ma trezesc io, mergand asa linijtita pe strada, ca ma abordeaza un pusti / o pustoaica (copii absolut normali, curatei, chiar mai bine imbracati decat mine) ca vor si ei 1000 de lei pentru nu stiu ce?! huo.
Iar baietii aia de canta la ghitari folk sau grecesti se numeste ca lucreaza, nu cersesc... si canta si frumos
PS - sa fi fost filmul ala cu "nu trage don' Semaca"?!
azi am zi de lapsusuri monstruoase...
Iar baietii aia de canta la ghitari folk sau grecesti se numeste ca lucreaza, nu cersesc... si canta si frumos

PS - sa fi fost filmul ala cu "nu trage don' Semaca"?!

-
Baicsule, indiferent ce fac copiii aia de tzigan sau ce-or fi, ca arunca monedele de 500 sau eugeniile pa jos, atata timp cat is copii nu-i poti acuza de cinism sau ipocrizie.
-
piskeshu - banned
shi rockishtii de la universitate, respectiv alte cenmtre din alte orashe, ce ar trebui sa faca ca sa le dai un 10 mii de bere ?
oasdvh: bine, eo shtiu ce ar trebui sa faca...
oasdvh: bine, eo shtiu ce ar trebui sa faca...
-
ce? da bre idei, ca sa biau si io o bere.
io nu pot sa dau nimic la mamele pe care le vad cu copii mici in brate. nu pot sa ma simt rau deloc fata de copii aia. mamele alia ii invata pe copii de mici sa cersiasca. si ma mai mir de ce cand cresc mari, tot cu asta se ocupa.
io nu pot sa dau nimic la mamele pe care le vad cu copii mici in brate. nu pot sa ma simt rau deloc fata de copii aia. mamele alia ii invata pe copii de mici sa cersiasca. si ma mai mir de ce cand cresc mari, tot cu asta se ocupa.
-
weed13 - Mesaje: 1868
neatza scrie:shi rockishtii de la universitate, respectiv alte cenmtre din alte orashe, ce ar trebui sa faca ca sa le dai un 10 mii de bere ?
in metrou la titan, intr-o seara, un pusti la vreo 16-17 ani a cantat dumnezeieste 20 de minute cantece de munte (din tineretea mea) si m-am induiosat atat de tare incat i-am lasat 50k
nu supara pe nimeni, avea vocea, nu cersea, nu era imbracat prost, pur si simplu statea acolo. daca vrei sa ii dai ceva bine, daca nu nu.
-
nu bre ashtia de canta. lasai p'aia. io vorbesc de aia care fac cheta sa ia o bere. shi mai vine unu shi tentreaba "nu va suparatzi, nu avetzi cumva sam datz shi mie cinci mii ?"
sau prin gara "nu ne ajung banii de tren, nu putetzi sa ne ajutatzi cu cateva mii de lei ?"
deci de ajtia vorbesc
sau prin gara "nu ne ajung banii de tren, nu putetzi sa ne ajutatzi cu cateva mii de lei ?"
deci de ajtia vorbesc
-
sa nu-tz zic ca am avut shoku vietii cand m-o abordat odata s-un nene bine imbracat sa-mi ceara niste bani...
o fi dat ultimii marafeti pe pantofi si-acu nu mai avea nici bani de taxiu sa se duca akas... :con: saracu de iel...

-
Aia de care zicea Neatza is , de cele mai multe ori, niste metalari besitzi care cersesc ca sa le povesteasca prietenilor ca ce grei is ei ca " am facut cheta s-am baut! hahaha! sa vezi ce ne-am imbatat! da, io! da, noi!" . Deci neste gunoaie de oameni.
-
piskeshu - banned
pijchesh, nui chiar asha. pe magheru am vazut duduitze de aproximativ 16-17 ani f frumushele shi bine imbracate care se prezentau sub forma de grupuri-grupuri shi asaltau domni prezentabili in scopu de "navetz sa ne datz shi noo cinci mii de lei?". nu mai zic ca domnii cei prezentabili erau shi fuarte saritori shi miloshi, de alfel.
-
nocturna - Mesaje: 8725
piskeshu scrie:Deci neste gunoaie de oameni.
alo, alo ! deci sa nu dam cu cuvinte aiurea in oameni. mai ie shi esceptzii.
-
FAW scrie:sunt si eu curioasa insa care era gradul de confort olfactiv in preajma batraneilor simpatici dar tragatori la masea... nu de alta, dar am vazut si batranei de-astia, insa nu puteai sa stai prea aproape de ei![]()
Cazurile mele sociale vorbesc de la sine. Sunt beneficiari de ajutor social sau de masa la cantina sau de orice alta forma de protectie. Se duc la data x sa-si ridice ajutorul (daca e vorba de sprijin financiar) si-i vezi, cu uluire totala, cum se suie in taxi, trag o fuga pana acasa, isi schimba hainele ponosite, se suie in taxi si se mai opresc tocma in crasma "...", de mare renume de altfel...
Cat despre gradul de confort olfactiv... HO HO HO, nu ma intreba... Asta-i placut comparativ cu gradul de confort olfactiv "ridicat" de putori mult mai apasatoare, de cacat si de pishat. De aici concluzia :saracia nu scuza mizeria. Si daca vrei iti povestesc si cum ma intorc din teren, nu de multe ori, cu cel putin trei-patru puricei pe picior... Slava domnului inca n-am luat paduchi

"Uneori se mai intampla insa ca vreun Smochin razvratit sa se catzere pe gard si sa-si ia lumea in cap... "
-
river - Junior Member
neatza scrie:nu bre ashtia de canta. lasai p'aia. io vorbesc de aia care fac cheta sa ia o bere. shi mai vine unu shi tentreaba "nu va suparatzi, nu avetzi cumva sam datz shi mie cinci mii ?"
deci de ajtia vorbesc
err, lenesi sau imbecili
1. cum sa pleci undeva si sa incepi cu cheta din gara?
2. cum sa trebuiasca sa pleci de undeva si sa nu mai ai bani de intors (generatia de drogati de la sighisoara, care ajung marti la fertival, pana joi au baut toti banii si vineri incep cu cheta)
intr-o sambata eram la ruine la o bere cu hellfire. (era si baixu cu ssonja, da nu asta e important). la un moment dat ne-a abordat o tipa mai in varsta decat noi si ne-a cerut niste bani ca nu avea destul sa intre in fire. nici asta nu e important. important este ca eu nu concep cu poti sa iesi/pleci in oras fara sa ai bani? de cata inconstienta dai dovada? in cazul fetitelor care pt 50 de mii sug pula in fire, asta inteleg, fac ceva de banii aia, dar totusi, tipa asta era trecuta de 20. si daca nici la varsta nu a descoperit mersul vietii si de unde vin banii, atunci mie imi frica sa traiesc in tara asta de inconstienti.
intr-o vreme am stat cu baietii in fata blocului. ii stiti. genul de pantofari manelisti, care muncesc 8 ore pe salarii mici ca nu ii duce capul sa faca altceva. care se duc in disco, cheltuiesc juma de salariu, se simt superbine, apoi vin si plang ca banii sunt putini.
astia sunt cei pe care ii plangi, sir neatza?
-
Zoso, ai amestecat prea multe intr-un post.
Da, faza cu aia de la Sighisoara ie tare adevarata. Boscheti dracului. Si io tot asa am facut.
Da, faza cu aia de la Sighisoara ie tare adevarata. Boscheti dracului. Si io tot asa am facut.

-
piskeshu - banned
m-ai intzeles greshit vali, nu ii plang ci ba din o contrer. ideia ie ca uite ce vroiam eo sa zic:
deci bunioara iei ie nejte consumatori care n'are. pe de alta parte, eo ie un consumator care are. amandoi vrem acelash lucru, adica sa comsumam. ei bine, ce trebe sa fac un comsumator d'asta care nare in scop ca sa comvinga pe un comsumator care are sai dea dintral lui ?
mai pe scurt: de ce iash da io o bere la un om care nul cunosc ?
shi daia zic: iel trebe sa faca ceva sa merite berea aia. nu zic sa munceasca, ca nu ma intereseaza aspectu. da trebe satz ceara intrun fel. shi nu sa te oblige. trebe satz cashtige intrun fel simpatia. sa zici: "ia ba d'acia, ca mejt simpatic, duten plm !"
da nu. iei nu face ashea. vine cate un prost shitz cere cin' mii. daca il intrebi de ce sai dai, itz raspunde stupid ca "are nevoie de iei"
eream bunioara laomomendat intrun otobuz cu nejte luzari pe la patruj de ani. canta la chitara nejte cacaturi shi bea o tzuica cu miros de cacat. unu, mai cretin, imi cere o tzigare, da pe un ton de parca eram obligat sai dau. ii zic "duten plm, ca nutz dau" iel zice ca "dece?" la care eo ii zic "dami un motiv pentru care eo ar trebui satz dau o tzigare, altu in afara de ca ai tu nevoie" la care bouu a ramas ca bouu. peste vrun srfert de ora cand mam dat jos (shi sa dat shi iel) vine la mine shi im zice "las ca gasesc eo in alta parte"
pai adica plm, daca iel pentru iel nu gaseshte motive, de ce iash gasi io ?
cat despre sighishoara, conosc oamini care se considera norocoshi daca mai avea bani mercuri dimineatza.
deci bunioara iei ie nejte consumatori care n'are. pe de alta parte, eo ie un consumator care are. amandoi vrem acelash lucru, adica sa comsumam. ei bine, ce trebe sa fac un comsumator d'asta care nare in scop ca sa comvinga pe un comsumator care are sai dea dintral lui ?
mai pe scurt: de ce iash da io o bere la un om care nul cunosc ?
shi daia zic: iel trebe sa faca ceva sa merite berea aia. nu zic sa munceasca, ca nu ma intereseaza aspectu. da trebe satz ceara intrun fel. shi nu sa te oblige. trebe satz cashtige intrun fel simpatia. sa zici: "ia ba d'acia, ca mejt simpatic, duten plm !"
da nu. iei nu face ashea. vine cate un prost shitz cere cin' mii. daca il intrebi de ce sai dai, itz raspunde stupid ca "are nevoie de iei"
eream bunioara laomomendat intrun otobuz cu nejte luzari pe la patruj de ani. canta la chitara nejte cacaturi shi bea o tzuica cu miros de cacat. unu, mai cretin, imi cere o tzigare, da pe un ton de parca eram obligat sai dau. ii zic "duten plm, ca nutz dau" iel zice ca "dece?" la care eo ii zic "dami un motiv pentru care eo ar trebui satz dau o tzigare, altu in afara de ca ai tu nevoie" la care bouu a ramas ca bouu. peste vrun srfert de ora cand mam dat jos (shi sa dat shi iel) vine la mine shi im zice "las ca gasesc eo in alta parte"
pai adica plm, daca iel pentru iel nu gaseshte motive, de ce iash gasi io ?
cat despre sighishoara, conosc oamini care se considera norocoshi daca mai avea bani mercuri dimineatza.
-
bre, io o singura data lam pocnit pe unu, si chear mio parut rau dupa aia, da la momentu respectiv, cant o venit sami ciara nejte lei iar io iam dat, mo intrebat daca am lapte. am crezut ca nu aud bine, si am intrebat inca o data ce o zis. cred ca sio dat seama ca mo cam enervat, ca o sarit fuarte defensiv, da domnu, nu te supara, ca nus singuru tigan caresh face laba. io eram umpic "catranit" si asa ca iam tras doo palme.
pe urma mio parut rau (umpic). asta ii genu de om care cere exact cum zicea neatza. la care ii dai, da nu de aia ca tii sinpatic, ci pentru ca tio enervat.
pe urma mio parut rau (umpic). asta ii genu de om care cere exact cum zicea neatza. la care ii dai, da nu de aia ca tii sinpatic, ci pentru ca tio enervat.
-
weed13 - Mesaje: 1868
51 mesaje
• Pagina 1 din 2 • 1, 2