Mvp

De-asa vremi se-nvrednicira cronicarii si rapsozii...

Mvp

Mesajde santaclaws » Mie Ian 05, 2005 3:57 am

Ia ziceti aciulea care sunt dupa parerea voastra jucatorii cu cele mai mari sanse la MVP si cine credeti voi ca o sa cistige.

In mom de fata in afara de "The usual suspects" adica KG si Tim Duncan, cred ca mai au sanse Kobe si Nash. Ar mai fi Iverson, Lebron (dar daca o sa i-l dea lui cred ca ar tipa lumea ca il promoveaza prea agresiv).
Roses are red, violets are blue, I'm a schitzophrenic, and so am I.
santaclaws
Junior Member

Mesajde Oribilul Mosh » Mie Ian 05, 2005 4:01 am

Amare Stoudenmire...evident. Doar si-a condus echipa spre cel mai bun record din liga.
26,4 ppg, 8,6 rpg..procentaj extraordinar din actiune.
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde thekobe » Mie Ian 05, 2005 2:44 pm

kobe>duncan>nash>garnett>lebron>gay allen>dirk>shaq>amare>wade
sa te impiedici de linia de 3 puncte...
thekobe
Junior Member

Mesajde Vince Carter » Mie Ian 05, 2005 4:00 pm

Amare>Garnett>LeBron>Kobe>Dirk>Wade>...Shawn Bradley... a stai ca asta nu se potriveste aici...
Check out my STREETBALL site : http://www.streetballromania.tk
Vince Carter
Junior Member

Mesajde cr3tz » Joi Ian 06, 2005 12:33 am

eu zic k lupta o sa fie : amare vs shaq
ma scot cu: pe forumu de caterinca nu exista offtopice.
cr3tz

Mesajde santaclaws » Joi Ian 06, 2005 5:10 am

Eu am facut o formula (ca si asa nu aveam ce face :P) care desi nu cred ca e exact cea pe care o fol astia de la fantasy, cred ca e destul de apropiata si oricum cred ca e relevanta.

Ar fi cam asa:

EFF = PPG * MEDIE PONDERATA + RPG + APG + SPG + BPG - TPG
unde media ponderata se calc ca:
3P% * 3PM * 3 + 2P% * 2PM * 2 + FT% * FTM * 1

asta pentru a lua in calcul si valoarea fiecarui cos (3p, 2p, 1p) si ponderea lor in total aruncari, si procentajul jucatorului la genul respectiv de aruncari.

Nu sustin ca formula e perfecta, chiar daca gasiti fo modificare in bine, pls spuneti.

Oricum folosind aceasta formula cu datele de pe nba.com din mom asta, a iesit asa:

Garnett - 34.97
Duncan - 27.72
LeBron - 27.63
Kobe - 26.81
Shaq - 26.34
Dirk - 26.32
Wade - 22.78
Nash - 21.54
Amare - 20.92

Am si un excel in care am bagat datele, daca vreti il atasez si puteti sa va jucati si voi cu el si sa actualizati datele pe parcursul sezonului, ca nu cred ca o sa mai fac asta :P

Oricum, mosule, sa stii ca nu amare conduce echipa ci nash. amare beneficiaza enorm de pe urma lui nash (ca si wade de pe urma lui shaq). Si statisticile lui nu sunt (inca) destul de bune pt MVP.

thekobe, favoritul tau nu sta deloc rau, numai ca il trag in jos turnovers - 4.69 pe meci, aproape dublu fata de KG, si nici procentajul la 2P nu il ajuta - .431 cind dintre ceilalti cel mai mic 2P% il are KG cu .502

A, si sa nu te lasi pacalit de stats de pe nba.com unde FG% si FGM (made) includ si cele de 3P. Ca sa obtii 2P% tre sa faci (FGM-3PM)/(FGA-3PA)

Pentru allen nici macar nu am mai facut calculele ... dar sunt sigur ca nu se apropie de astia de aici. Poate iverson ... dar nu mai stau acum ....

anyway se pare ca si anul asta ca si ultimii 2 ani e KG vs Duncan. cel putin deocamdata. ma astept ca si jermaine o'neal sa intre in cursa ...
santaclaws
Junior Member

Mesajde thekobe » Joi Ian 06, 2005 9:46 am

ba marfa formula aia a ta (cred) dar ai uitat sa treci pe acolo si recordul echipelor pana una alta
iar kobe sta acolo din motive personale
thekobe
Junior Member

Mesajde santaclaws » Joi Ian 06, 2005 12:15 pm

pai, thekobe, daca bag si recordul echipelor, asta o sa ii ajute mai mult pe toti ceilalti cu exceptia lui kobe si KG, ale caror echipe au cele mai slabe recorduri dintre echipele celor luati in calcul. lakers si wolves sunt la 16-14, in timp ce suns, heat si cavs au records mai bune.

dar motivul pt care nu am bagat team record este ca nu cred ca ala ar tre sa influenteze voturile pt mvp. daca il pui pe jordan cu 4 de-alde greg ostertag, si echipa lui nu cistiga decit 2 meciuri intr-un sezon (desi parca vad ca ar fi in stare sa cistige si cu asa o echipa :P), asta nu inseamna ca jordan nu e cel mai bun (vb de jordan in tinerete).

anyway thx pt aprecierea formulei. si sa stii ca nu am incercat sa il nedreptatesc pe kobe, chiar daca nu imi place de el. am incercat sa fac formula aia cit se poate de corecta si relevanta. iar kobe ar fi al 2-lea daca nu ar avea procentaj mic la FG si multe turnovers.

dar primul nu are cum sa fie decit garnett pt ca la 25pts si 14.5rb + 6.3ast .... e un monstru cel putin dpdv statistic. am incercat mai multe variante de formule, dar in toate KG iesea primul.
santaclaws
Junior Member

Mesajde dj_jaxxx » Joi Ian 06, 2005 7:30 pm

De obicei cand se da premiul pentru mvp nu ar trebui sa se tina cont de cate meciuri a castigat echipa respectiva dar in majoritatea cazurilor chiar daca jucatorul este bun dar echipa sa nu intra in playoffs, are sanse mici sa primeasca mvp. In cazul de fata, ar trebui sa se tina cont si de ce progres au facut echipele de anul trecut pana acum. In momentul de fata, Phoenix mai are nevoie doar de o victorie pentru a egala totalul de meciuri castigate in 03-04. Parerea mea este ca Steve Nash a avut impactul cel mai puternic asupra echipei sale si in acelasi timp a contribuit la imbunatatirea statisticilor lui Stoumire. Daca Cavs vor intra in playoffs atunci lupta va fi intre Garnett, Nash, Shaq si LeBron. Eu sper ca Nash sa castige pentru ca este canadian :D
Concurs NBA 2004-2005

I'm not afraid of death, I just don't want to be there when it happens.
dj_jaxxx

Mesajde thekobe » Joi Ian 06, 2005 8:18 pm

santa nu stiu de ce ai ramas cu impresia ca ce ti-am zis eu acolo are legatura cu avansarea lui kobe pe lista ta. eu ma refeream la faptul ca (,) kobe e primul pe lista mea din motive personale (ca sunt fan ^^) desi in mod normal locul lui nu este acolo.
si nu stiu de unde ti-ai format tu parerea ca mvp inseamna jucatorul cel mai eficient (cam ce-ai calculat tu pe-acolo) fiindca nu e asa. de-aia ti-am si zis sa iei in calcul rezultatele echipelor.
thekobe
Junior Member

Mesajde santaclaws » Joi Ian 06, 2005 10:40 pm

aha, acum am inteles ce voiai sa zici cu "kobe sta acolo din motive personale".
cit despre MVP, eu asa cred ca ar tre sa fie .... cel mai eficient

mai tre spus ca sunt citeva chestii pe care nu prea ai cum sa le bagi intr-o formula, gen: blocaje defensive (box out), blocaje ofensive, modul in care se apara (nu neaparat steals sau capace) ci de ex daca jucatorii la care se apara au mereu FG% sensibil sub media lor (cam asa e artest). si ar mai fi citeva chestii din astea care se pot vedea dar sunt mai greu de cuantificat
santaclaws
Junior Member

Mesajde Vince Carter » Joi Ian 06, 2005 11:56 pm

"Eu sper ca Nash sa castige pentru ca este canadian". Bine... in caz ca nu stiai, Nash e nascut in Africa de Sud, unde a jucat si foarte mult fotbal. De fapt, "his footwork" de la fotbal vine. Bineinteles ca are cetatenie canadiana. :D
Vince Carter
Junior Member

Mesajde King_Is_Cheater » Vin Ian 07, 2005 4:26 pm

Sunt Un User De Pe Forum Nervos
Va Rog Stergeti Userele:
King
Kinh_is_cheater
King_Is_Cheater

Mesajde dj_jaxxx » Vin Ian 07, 2005 5:26 pm

Pai daca are cetatenie canadiana, e canadian. :) Eu am si cetatenie romana si canadiana, deci sunt si roman si canadian :)
Concurs NBA 2004-2005

dj_jaxxx

Mesajde bebeloiul » Vin Ian 07, 2005 5:52 pm

Clar ca vreau sa iasa Iverson, dar se pare ca KG a facut mult mai multe sezonul asta si daca o tine tot asa n-are cum sa rateze titlul MVP. BRAVO lui!!!! Si LeBron merge excelent... nu ma asteptam sa se afirme asa de repede! Are super perspectiva!
A mai castigat Garnett vreodata trofeul MVP???
bebeloiul
Junior Member

Mesajde thekobe » Vin Ian 07, 2005 6:56 pm

sezonul trecut
thekobe
Junior Member

Mesajde Vince Carter » Vin Ian 07, 2005 7:04 pm

Ce e clar e ca titlul de MVP nu se acorda... mmm... "looserilor". Adica, daca nu cumva ai echipa peste 50% la winning percentage, te califici in playoff sau ai unul din cele mai bune "recorduri" (ca echipa) din NBA, slabe sanse ca cineva din echipa ta sa iasa MVP. Bineinteles ca, daca ma intrebi pe mine, nu sunt de acord cu asta, dar asta e filozofia americanilor... probabil ca nu vor sa vada ceva de genu Lakers cu Kobe care arunca mereu si ajunge la 40 de puncte din 50 de aruncari, in timp ce ceilalti nu participa la joc, si in cazu asta au si ei dreptatea lor. Totusi, ca o parere personala, eu as gravita spre LeBron cu titlul de MVP. A facut foarte multe si merita titlul (KG e mai "veteran", si LeBron ar fi incurajat de un asemenea titlu).
Vince Carter
Junior Member

Mesajde dj_jaxxx » Sâm Ian 08, 2005 10:18 pm

Nu mai tin minte, LeBron a fost numai la Rookie All Star Game anul trecut nu? Dar la dunk competion a fost?
Concurs NBA 2004-2005

dj_jaxxx

Mesajde thekobe » Sâm Ian 08, 2005 10:24 pm

1. da 2. nu
thekobe
Junior Member

Mesajde santaclaws » Dum Ian 09, 2005 6:57 am

cred ca mvp-ul il ia garnett, dar in mom asta minesotta merge oribil. ar tre sa il dea pe sprewell si pe sczerbiak. si cred ca hudson merita mai mult timp de joc dupa ce a aratat anul trecut.
santaclaws
Junior Member

Înapoi la Antichitati