Literatura romana

parca urmand sirul de slove, ce-a tale ganduri samanara...

Literatura romana

Mesajde Micutu' » Lun Mar 04, 2002 7:38 pm

Ce credeti despre literatura romana? Ce va place si ce anume nu va place?
Micutu'
Junior Member

Mesajde curly » Mar Mar 05, 2002 11:22 am

ramane cum am stabilit pe literatura straina!:fuck:
rau de gura!
curly
Junior Member

Micutu'

Mesajde Tumtin » Mar Mar 05, 2002 3:48 pm

Reformuleaza.
Despre unele si despre altele sau, mai precis, despre una, despre alta.
Tumtin
Junior Member

ai mah

Mesajde Andrada The Dev » Joi Mar 14, 2002 8:05 pm

iar ne dam in kap??? :confused: Hogas nu imi place :p dar Caragiale... e tare! voi ce parere avetzi?
Foul is fair and fair is foul, ladies and gentelmen of the audience:)
"You swear to tell the truth and nothing but the truth, so help you God?"
Does anyone (or did anyone) answer no to this question? That... I want to find out.....
Andrada The Dev
Junior Member

Mesajde FrozeN » Lun Mar 18, 2002 6:12 pm

Nu crezi ca intrebarea ta ar merge putin reformulata?
Caci altfel risti sa ti se raspunda ca-mi place Otilia Cazimir si Elena Farago
FrozeN
Junior Member

literatura romana? ca natiunea, dom'le!

Mesajde costasilviu » Vin Mar 29, 2002 2:23 pm

Adica, eu imi amintesc de alecsandri ca a luat un premiul international. S-a facut si un cantec pe chestia asta, right? Eminescu a fost tradus si in japoneza. Pentru noi asta era important, ca ne-au bagat altii in seama. Chiar si Ceausescu se mandrea cu traducerile si cu diplomele primite pe la academii straine.
O literatura si o natiune fara personalitate dom'le. Dar, din fericire, nu fara valoare.
A, desigur, astept injuraturile.
costasilviu

Re: literatura romana? ca natiunea, dom'le!

Mesajde KickAss » Vin Mar 29, 2002 4:34 pm

Initial trimis de costasilviu
Adica, eu imi amintesc de alecsandri ca a luat un premiul international. S-a facut si un cantec pe chestia asta, right? Eminescu a fost tradus si in japoneza. Pentru noi asta era important, ca ne-au bagat altii in seama. Chiar si Ceausescu se mandrea cu traducerile si cu diplomele primite pe la academii straine.
O literatura si o natiune fara personalitate dom'le. Dar, din fericire, nu fara valoare.

Vine, vine repejor!!! Ca sa te citez: "Amice, esti idiot!"
Anunt pe bune:

Dau si eu exact acelasi pisoi pe care il da onk.
KickAss
Junior Member

Mesajde costasilviu » Vin Mar 29, 2002 4:57 pm

Nu m-ai citat pe mine, sfertodoctule, l-ai citat pe Caragiale! Astept !
costasilviu

Mesajde KickAss » Vin Mar 29, 2002 6:19 pm

Nu m-ai citat pe mine, sfertodoctule, l-ai citat pe Caragiale! Astept !

Bai infinit-zecimalo-doctule, asta stiu, da se pare ca ai memorie scurta. Nu ai zis tu asta pe thread-ul cu Miorita?
Anunt pe bune:

KickAss
Junior Member

Re: literatura romana? ca natiunea, dom'le!

Mesajde gaga » Vin Mar 29, 2002 7:45 pm

A, desigur le vei primi; ai grija ce-ti doersti... nu de alta da' s-ar putea sa citesti injuraturile si sa te afli nu numai in impotenta fizica dar si in cea mentala de a raspunde.

Chiar si Ceausescu se mandrea cu traducerile si cu diplomele primite pe la academii straine.

ihi... te-ai prins, noroc ca l-au impuscat pseudodoctii de pantelimon ( de acolo esti dupa limbaj, nu?) ca sa poata unii sa-si exercite semiautoritatea culturala pe malurile unde- s parcate gondolele.
semnatura fara culori si nestridenta
gaga

esti jenanta, fa! gondolele nu se PARCHEAZA!!!

Mesajde costasilviu » Sâm Mar 30, 2002 2:36 pm

de obicei nu raspund injuraturilor asa ca, iata, nici tie si nici lui KAsialtii nu le spun nimic.
costasilviu

Re: esti jenanta, fa! gondolele nu se PARCHEAZA!!!

Mesajde onk » Sâm Mar 30, 2002 10:51 pm

de obicei nu raspund injuraturilor asa ca, iata, nici tie si nici lui KAsialtii nu le spun nimic.

gondolele nu se parcheaza?
tu zici ca l-ai citit pe Nichita? eshti sigur? Nichita Stanescu?
onk

Re: esti jenanta, fa! gondolele nu se PARCHEAZA!!!

Mesajde KickAss » Dum Mar 31, 2002 8:47 am

Ai dreptate Costasilviu! Gondolierul arunca o ancora mare, care o tine in cala, cu un zgomotos "hei-rup"! Da nu mai zi si la altii, tine-o pt. tine! In general ar fi bine sa te pastrezi, sa nu cumva sa deranjezi panzele de paianjen din tacalia ta!
Anunt pe bune:

KickAss
Junior Member

da mah, sunt jenanta... te jenez?

Mesajde gaga » Lun Apr 01, 2002 9:12 am

de obicei nu raspund injuraturilor

de cand?

buuuuna onka, buuuna :lol:
gaga

Mesajde costasilviu » Vin Apr 05, 2002 7:25 pm

parcarea gondolelor e o imagine poetica de-a lui Nichita? ia zi, unde?
costasilviu

Mesajde KickAss » Sâm Apr 06, 2002 1:02 am

Da boule!!!! Unde! In idee!
Anunt pe bune:

KickAss
Junior Member

pai hai sa-tzi explic, prietene

Mesajde KickAss » Sâm Apr 06, 2002 1:16 am

parcarea gondolelor e o imagine poetica de-a lui Nichita? ia zi, unde?

si o sa-tzi explic deoarece, bineintzeles, n-ai citit nimic!!!!!

... sau ai citit prea mult Nichita si deja ai inceput sa te caci pe el. si sa-tzi spun de ce: pentru simplul fapt ca pentru tine nichita este un tutore citabil, o suma de versuri, reprezentativa, un bmw cu care iesi atat la agatzat curve cat si la ametit "oamenii de la marginea universului' (astia am fi noi).
in primul rand esti aberant deoarece pretinzi ca eu am spus ca ideea cu parcatul gondolelor ar fi a lui nich. in al doilea rand deoarece pentru tine n este (ma repet) un poet citabil si atat. am eu un thread "o carte care m-a marcat". de fapt orice scriere ar trebui sa marcheze pe cineva, daca nu este cioban (asta ai fi tu). in sensul in care o piesa de cultura transforma o mentalitate, nu numai o imbogatzeshte... si anume te face sa vezi "necuvintele" din spatele imaginilor. tot n-ai inteles? deci esti sigur ca despre nihita stanescu vorbeai?
reiau: sa citesti, sa-ti placa, sa accepti nichita inseamna sa vezi "leopardul gandit de pictor atunci cand a desenat un mar" (asta este un gand, nu un citat nichitist)

io, personal, am citit nichita, da, de nichita stanescu, poetul, e vorba, si de aceea imi permit sa STIU ca si gondolele se pot parca, si nu numai ca le parchezi, ci le poti oferi chiar si un saculet cu paie pentru a se hrani.....

stai in varful universului singur, si nu ca o fiinta superioara, ci ca un dezmoshtenit al umanitatzii

ASTA E ONK, PENTRU CINE NU S-A PRINS.... ;s
Anunt pe bune:

KickAss
Junior Member

Mesajde costasilviu » Sâm Apr 06, 2002 12:46 pm

Ai o parere asa de buna despre tine incat iti arogi ideile altora: Onca, in mirarea ei ingeunironica ma intreba daca am citit nichita, nu tu. Revin si afirm: parcarea gondolelor e o tampenie a cuiva, stiu eu cine, DA NA-m sa-i dau numele ca iar da cu barda! Faptul ca Onca, dorind sa-si salveze impotenta amica, a dat-o cotita:"adica nu vezi ca-i o metafora?", nu salveaza persoana in cauza .
Si totusi, prostia fiind o problema care, iata, ne priveste pe toti si trebuie, e de datoria noastra sa intervenim, tin sa precizez:
unu: nu faceti ca el, intrebarile se sfarsesc cu semnul grafic "?", iara nu "!". Diferenta intre dubiu si certetze !
si doi: nu, gondolele nu au cala si nu au nici ancora, la naiba cu bigbangulsupaprimordialasielzorabdealecsandri, iar ai luat-o ! Stiu, o sa-mi spui ca tu sti asta, dar de fapt doreai sa egzerciti o metafora! Hai sa-ti dau un sfat:(ia-l ca regula): cand habar n-ai despre ce e vorba in propozitie, fi confuz! Uneori tine !
costasilviu

Mesajde gaga » Lun Apr 08, 2002 8:20 am

ilviu, era o metafora, chiar ma gandeam daca nu era mai bine sa spun: rivereaza gondolele sau canaleaza gondolele, multe metafore sunt tampenii, depinde pe a cui scara de valori, mie mi-a placut aia cu parcatul asa ca o sa amarez avionul si o sa te intreb, sincer: manelesux, tu esti?
gaga

Mesajde costasilviu » Mie Apr 10, 2002 5:22 pm

Fa Dana, te cred pe cuvant, da imaginea e ruginita, parcarea aduce aminte de scartait de roti si de incremenire, pe cand gondolele sunt pure si luneca intr-una! D'aia !
(nu, nu pot fi maneesucks pentru ca sambata noaptea am ragusit cantand "OOOOffff, viaaataa meaaa!". E drept insa ca, rar, atunci cand sunt treaz, rad copios de versurile lor)

Cum ramane cu literatura romana?
costasilviu

Mesajde gaga » Joi Apr 11, 2002 8:03 am

mah metafora mea, asta sau alta, in context e una, separat e alta, nu pot sa nu remarc incercarea de analiza literara, cu ceea ce-ti pare amintindu-mi de anii incercati prin scoli comuniste (nu mai stiu acum cum este) in care atunci cand te asculta incepeai cu: "autorul a vrut sa spuna ca... este asemeni ... aducandu-ne in memorie... "

deci analiza ta literara asupra metaforei mele se raporteaza la scara ta de valori, cum ar veni tu o referi la o parcare, referinta mea este o gondola pe apa, si vad alunecarea, deci din aceeasi propozitie fiecare vazand partea sa se creaza o antilogie; oricum, tot ti-a creat o imagine, chiar daca nu cea pe care si-a imaginat-o autorul ceea ce ma face sa cred ca a fost suficient de plastica pentru a atrage atentia (si aplauzele)

p.s. pai e comentariu literar la o metafora controversata, nu? iar autorul (adica eu) e din Romania, corect?
gaga

Mesajde costasilviu » Sâm Apr 13, 2002 3:41 pm

Eu, ca prostu, raman la ideea mea, antilogia in metafora nu poate sa bucure decat un suflet chinuit.
costasilviu

Mesajde KickAss » Dum Apr 14, 2002 12:13 pm

Eu, ca prostu, raman la ideea mea, antilogia in metafora nu poate sa bucure decat un suflet chinuit.

Corect! Si Luceafarul nu poate sa coboare pe o raza de lumina. De ce? Fiindca lumina nu este un material rigid ci este formata din particule mici si imprastiate. Nici Dunarea nu poate sa inghita pe nimeni caci nu are gura. Nici tu nu poti sa intelegi chestiile astea pt. ca-ti lipseste organul numit "creier".
Anunt pe bune:

KickAss
Junior Member

intr-un final

Mesajde curly » Dum Apr 14, 2002 9:34 pm

[quote]Initial trimis de costasilviu
[B]Eu, ca prostu,

bah,lumea zice ca-s cam sifon,deci hai sa o zicem si aici,public!
iti scrisesem pe un pm ca o sa-ti zic ce cred io despre matale fiindca atunci nu mergea net........intre timp,vazand,posturile tale mi-a cam disparut cheful.De ce?fiindca am senzatia ca mai vad o data Filantropica si imi vine sa-ti dau un milion ca sa te duci sa te culci; tot ce ai facut tu pe aici se rezuma la genul de tip(coleg de scoala/serviciu,var de la tara,fratele gagicii)care neavand de lucru simte nevoia sa fie bagat in seama prin insolitudinea purtarii,uneori gratuit agresiva,ingamfare controlata; banuiesc ca esti foarte mandru de tine ca "ai iscat noi ispite"........haida de mai slabeste-ma!......e plina lumea(si venetia)de tipi ca tine: papitoi umplut cu puf si cu dorinte de afirmare!
p.s.: prost nu esti,dar in mod sigur nu citesti carti decat ca sa faci impresie la vreo coafeza cu unghii ingrijite prin parc
rau de gura!
curly
Junior Member

Mesajde gaga » Lun Apr 15, 2002 10:40 am

antilogia prin definitie este menita (parerea mea) a sprijini aproape orice metafora, rezultatele rasturnarii putand fi chiar roz daca stapanesti bine tehnica. vad ca din sofisme dai in eclectisme si mi-ar place sa te desfiintez cat mai argumentat, din pacate e luni, am mult de munca si probabil ca voi reveni in forta de miercuri incolo. Nu e o promisiune dar trebuie sa-mi fac temele, nu?
gaga

?

Mesajde Puzzler » Sâm Apr 20, 2002 4:30 am

Indiciile unei discutii culte au prins o culoare evanescenta intr-un morman de contradictii personale. Si pentru ca tot e anul Caragiale : eu cu cine votez?

Salutari,
Adi
Puzzler
Junior Member

Mesajde costasilviu » Sâm Apr 20, 2002 7:22 pm

Fa Dana, cand iti faci timp spune-mi si mie ce-i ala un eclatism, fa, ca aici m-ai pierdut deja, m-ai spart, vorba aia!
Asa, sa va iau pe rand, KA, ti-am mai zis sa fi confuz cand nu sti despre ce-i vorba si uite ca nu m-ai ascultat, iar ti-o iei, ba, coborarea pe o raza nu e o antilogie, antilogie ar fi o coborare inaltata sau, iata intunericirea pe o raza. Da' nu stiu zau de ce-ti mai raspund.
Curly, stiu ca te-ai ofticat ca nu te-am bagat in seama de vreo doua saptamani, da' asa-s io, simt valoarea, uite, vezi cat imi bat capu cu KA, pentru ca el are ceva ce tie iti lipseste, nu ma intreba ce, ca nu stiu, ceva indefinit, na! Coafezele de prin parc nu inteleg de ce le dispretuiesti, sunt niste femei triste, triste si foarte singure, sa sti, iar unele chiar foarte frumoase, (sau dispretul e indreptat impotriva femeilor in general si atunci iti inteleg curtea asiduua ce mi-o faceai pe PM, dar scuze, nu-s genul, intelegi?), iar cu milionul las-o mai moale pentru ca ai nevoie de el mai mult decat mine, pariem?!
Da ce legatura au toate astea cu literatura?
costasilviu

Mesajde KickAss » Dum Apr 21, 2002 9:19 am

... Coafezele de prin parc nu inteleg de ce le dispretuiesti, sunt niste femei triste, triste si foarte singure, sa sti, iar unele chiar foarte frumoase, ...

As putea paria pe 1.000.000 de lei ca esti adeptul filozofiei personale a lui Alexis Zorba? Am dreptate?
Anunt pe bune:

KickAss
Junior Member

Mesajde manelesux » Lun Apr 22, 2002 10:18 am

Initial trimis de DANA
ilviu, era o metafora, chiar ma gandeam daca nu era mai bine sa spun: rivereaza gondolele sau canaleaza gondolele, multe metafore sunt tampenii, depinde pe a cui scara de valori, mie mi-a placut aia cu parcatul asa ca o sa amarez avionul si o sa te intreb, sincer: manelesux, tu esti?

Ba,Dana,sa-tzi fie rushine.
manelesux since 1918
manelesux
Junior Member

Mesajde gaga » Lun Apr 22, 2002 11:40 am

Initial trimis de manelesux

Ba,Dana,sa-tzi fie rushine.

Iarta-ma profesore, Jimminy, doc... Bah Robi, a mai trecut timpul si s-a dovedit ca e mai rau ca tine ;D

edit: ilviu iti zic mai incolo, tu oricum nu vii decat in weekend sa ti-o furi, te cultiv mah, n-ai grija
gaga

Următorul

Înapoi la Carte