Mama prea tarziu

De-asa vremi se-nvrednicira cronicarii si rapsozii...

Mesajde aurora » Vin Ian 21, 2005 10:07 am

file !!! servus de aicia. pe cm... nu poci posta. (da ai nimerit-o bine cu salutul. e cel mai frecvent folosit pe langa alba)

problema de aici e complexa rau. sunt asistent social si pe onoarea mea, nu se incadreaza in nici un " model " de interventie inventat aici sau aiurea. deci musai trebuie judecat in context si nu data o parere generala. adica trebuie raportat totul la A.I. nu la situatia de a avea copil la varsta asta. personal sunt aproape sigura ca nu vor mai fi alte situatii asemanatoare, iar data fiind atentia exagerata cazului acesta se va rezolva (este vorba evident de binele copilului).
"Treat people as if they were what they ought to be
and you help them to become what they are capable of being."
aurora
Junior Member

Mesajde Djinn » Vin Ian 21, 2005 10:14 am

gabuba, in legatura cu subiectul de care pomenesti matale la punctul trei, vezi c-am declarat deja ca sunt de acord cu ce spuse nocturna mai inainte.

eyewitness, au nu-ntelegi tu oare ca pe mine nu ma intereseaza absolut deloc ce face dna profesor universitar cu trupul dansei? asta-i treaba ei.

Eu vorbeam de fetita ei, care se va confrunta probabil in viitor cu niste probleme psihologice si emotionale datorate faptului ca mama sa e atat de in varsta. Asta-i subiectul care ma preocupa - exclusiv.

Deci ce legatura are asta cu miscarea hipiota? :con:

Ma bucur ca(-ti) sunt alaturi ~p biborteniu sa traiasca, aia da apa minerala :D
sa-mi amintiti voi, ca io sigur uit
Djinn

Mesajde eyewitness » Vin Ian 21, 2005 10:51 am

Eu vorbeam de fetita ei, care se va confrunta probabil in viitor cu niste probleme psihologice si emotionale datorate faptului ca mama sa e atat de in varsta. Asta-i subiectul care ma preocupa - exclusiv.

maciuci africane, probleme psihologice my ass
atunci de ce va preocupa in mod exceptional aceasta fetita si nu va preocupa copiii celor din sfera cea mai de jos a societatii, copii mutilati, copii flamanzi , copii cu malformatii conceputi in conditii precare, copii cu hiv etc? ce sanse au copiii astia comparativ cu fetita duamnei de 67 de ani ?
haideti bre sa fim seriosi
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
eyewitness

Mesajde Djinn » Vin Ian 21, 2005 11:00 am

m-am referit strict la cazul asta.

si da, probleme psihologice, indiferent de opinia assului dvs. :p

PS - nu-s Mama Tereza, da?
Djinn

Mesajde nae cinefil » Vin Ian 21, 2005 11:02 am

aiu, poate fiindca pentru copiii aia exista deja programe speciale(nu discutam acuma cat de eficiente sunt ele), pe cand cazul asta e, intr-adevar, unul exceptzional, pentru care nimeni nu este pregatit! nici societatea, nici copilul shi sunt aproape convins ca nici mama!

...parerea mea...
[color=red][color=#000000][color=sienna]citat celebru[color=black] - personaj celebru ([color=silver]by default)[/color]
[/color][/color]
[/color][/color]
nae cinefil

Mesajde aurora » Vin Ian 21, 2005 11:05 am

eye : excelent punct de vedere, drept la tinta.

cazul acestei fetite se va rezolva. va fi urmarita, ingrijita, consiliata, etc. atat timp cat va trai.

dar prapaditii ceilalti...doar poate printr-o minune impusa dinafara
"Treat people as if they were what they ought to be
and you help them to become what they are capable of being."
aurora
Junior Member

Mesajde eyewitness » Vin Ian 21, 2005 11:26 am

file, este surprinzator cata valva a starnit evenimentul si cu cata vehementa voi aici pe forum puneti la zid decizia mamei de 67 de ani spalandu-va pe maini cu formula "lasa ca pt copiii ailalti napastuiti sunt organizatii si programe". atunci de ce nu va implicati direct si in programele alea daca aveti un mic dubiu in ceea ce priveste eficienta lor?

faw, si copilu abandonat intr-un fund de tomberon, gasit si azvarlit intr-un orfelinat va fi mai putin afectat "psihic" decat fetita duamnei de 67 de ani? hai sa vorbim despre ala? ah, nuuuu, ca vine filu si ne spune ca sunt programe pt ala si totu ie ok.
eyewitness

Mesajde nocturna » Vin Ian 21, 2005 11:35 am

aha! deja-vu, carevasazica. ezact ce ziceam io acu' o pagina:
nocturna scrie:shi de ce n-ar fi ? adica, de ce dansa este de blamat, da' gasca nu? nu pricep. de ce va oripilatzi la cocoana, da' la pushtuaica nu? da' aia plozi de-i vezi inshiratzi prin maternitatzi abandonatzi ca nu mai vine nimenea ca sa-i ia, treaba aia nu te scandalizeaza?

de ce v-a scandalizat acest caz in asha hal, n-o sa pricep, shi argumentele aduse de faw is suptzirele.
"Sunt un om. Mi se pare ca e de ajuns"

A.K.M. powered by another.ro
nocturna

Mesajde eyewitness » Vin Ian 21, 2005 11:41 am

mea culpa nocti, n-am citit postu asta al tau :D
eyewitness

Mesajde nae cinefil » Vin Ian 21, 2005 11:49 am

aiu, nu-i cazu sa generalizezi! io nu cred ca din posturile mele de aici ar rezulta ca o condamn sau o apar pe biata femei(spun biata pentru ca deshi cred ca se ashtepta sa faca valví£, nu cred ca shtia ce amploare va avea)!

shi daca totushi am dat impresia ca ash face una din cele doua actziuni, imi cer scuze, nu asta mi-a fost intentzia! pur shi simplu am pareri contradictorii, depinde din ce unghi privesc! shi nu incerc sa-mi impun vreun punct de vedere, mai ales ca nu-s deloc convins ca oricare din cele doua variante ar fi cea corecta!

is curios totushi care ar fi fost reactzia daca mama ar fi fost o femeie de la tzara, eventual cu 4 clase primare!

shi inca ceva: nu shtiu, dar banuiesc ca shi cazul primului copil infestat cu HIV a fost la fel(sau mai mult) de mediatizat. De copiii abandonatzi nu pot spune acelashi lucru din motive evidente!
[color=red][color=#000000][color=sienna]citat celebru[color=black] - personaj celebru ([color=silver]by default)[/color]
[/color][/color]
[/color][/color]
nae cinefil

Mesajde Djinn » Vin Ian 21, 2005 12:34 pm

eye, scuza-ma ca nu m-am apucat sa-mi insir pe acest thread parerea despre absolut toate cazurile de copii abandonati/ucisi/bolnavi/etc. Nu mi s-a parut ca este locul pentru asa ceva. Aici se discuta un caz anume si numai despre asta am vorbit. Dar finca vaz ca tot insisti: aceste cazuri ma oripileaza. Cred ca toti copiii au dreptul la o copilarie fericita si lipsita de griji si la o familie (cu 2 parinti, daca se poate, oameni responsabili si cu capul pe umeri si recomandabil si cu alti frati/alte surori). Asta este perspectiva din care am abordat si cazul asta. Alte intrebari, curiozitati, etc?

nocturna, am mai zis o data (sau chiar de mai multe ori) ca e treaba ei ce face, dar asta nu ma impiedica sa-mi exprim totusi parerea.

si, daca nu ti-o fi cu suparare, te rog sa-mi explici si mie in ce sens sunt "subtirele" argumentele mele. :rolleyes:
Djinn

Mesajde Izabela » Vin Ian 21, 2005 12:41 pm

Maine s-ar putea sa se prezinte o mamica de vreo 28 de ani cu fetita ei de 8 ani, care si-ar dori din tot sufletul sa devina cea mai tanara bunica. Drept urmare sa i se implanteze fetitei un embrion, pentru ca pe cale naturala nu-l poate face ca n-are ciclu.
Mi se pare aceeasi situatie ridicola.
Izabela
Junior Member

Mesajde nocturna » Vin Ian 21, 2005 1:03 pm

faw, ai ca sa-tz esplic. ie pe sistemu: tzara arde shi baba se piaptana. ce ne, pardon de expresie, grija de tanti asta, care mie mi s-a parut respectabila, lucida shi care shtie ce doreshte shi a shi obtzinut, care are un statut shi care probabil are stransa shi o oareshce avere care ar fi pacat sa se iroseasca pe nejte rude tembele, care mai bine o ingropi pe o insula pustie? tu ai zis: domle, ie treaba iei, da' copilu! bon. copilu' zic shi io. pai, copilu asta, cu toate traumele alea pishomotosenzoriale, oricum o s-o duca mai bine decat muuuultzi altzi copii care n-au ce manca, care zac pe strazi, care dorm pe la mitrou sau prin gari (unde le mai da voie), canale sh-sha mai departe. pricepi? da' nu, pe noi ne freaca pipota de cocoana ce are un copil la pensie, de omosecsualii care nu se pot desfashura in voia lor pe strada, precum shi etc. de ce sa ne juvaminizeze pe noi grija de femeia asta care are un copil pe care doreshte cu ardoare sa-l creasca shi sa-l educe cum trebuie, chiar daca are o varsta respectabila? cu ce drept vii tu sa-i dai femeii in cap cu statisticile (vax!) shi sa-i spui ca peste 5 ani o sa moara shi deci ie o inconshtienta egoista? io dimpotriva, ash zice ca nu-i deloc egoista din moment ce s-a angajat la o afacere precum creshterea shi educarea unui copil. shi repet, cocoana nu-i deloc senila!

alta treaba, problema expusa de doctor, ce se intampla daca, presupunand prin absurd (!) duamna cu pricina ramanea insarcinata pe cale naturala ? cum atz fi privit cazul? domle, asha a dat domnu, deci ie bine. observi problema?

izo, fato, matale oricum ejt pe dinafar, nu sufera comparatzie ce aberatzie zici acolosha. cateva notziuni elementare de medicina/anatomie tzear fi fost de ajuns ca sa nu scotzi perla vietzii.

nocturna

Mesajde Izabela » Vin Ian 21, 2005 1:20 pm

pe dinafara esti tu nocturno draga, cu stilul tau imbecil de a scrie. Daca ar fi nascut pe cale naturala tot blamata ar fi fost si facuta iresponsabila, mai ales ca putea naste un handicapat. Dar bine ca natura a stiut cat sa limiteze perioada de reproducere.
Izabela
Junior Member

Mesajde nocturna » Vin Ian 21, 2005 1:35 pm

natura a stiut cat sa limiteze perioada de reproducere

dar din pacate pentru noi totzi, natura nu-i perfecta shi accidente se mai intampla, sunt multe, in libertate shi scapate de sub oricefel de control sau monitorizare. shi din shi mai multe pacate, invatza sa scrie la tastatura inainte de a se deprinde cu cititul.

nocturna

Mesajde Djinn » Vin Ian 21, 2005 1:37 pm

nocturna, ma scuzezi ca ma aia grija de fetitza asta, insa m-am pus in locul ei un pic - cum o fi oare sa te duci la scoala si sa rada ceilalti copii de tine cand le spui ca aia e mama, nu bunica? cum o fi sa-ti dai seama, copil fiind, ca mamica devine din ce in ce mai slabita si ca tu tre sa ai grija de ea, nu invers? copiii sunt fiinte fragile emotional si decesul inainte de vreme al unicului parinte constituie o trauma.

Asta daca fetita e perfect sanatoasa, caci (cum am mai zis) un organism imbatrinit nu are aceeasi putere ca unul tanar.

Fara indoiala ca o sa aiba o viata indestulata si o educatie deosebita, nici nu-mi pun problema ca n-o sa se intample asa.

Am mai spus si-o repet, pentru ultima oara: femeia asta face ce vrea, e dreptul ei, a nascut acest copil constienta probabil de toti acesti factori, etc.
S-a creat insa un precedent si n-as vrea ca lumea sa se umple de copiii (multi fragili din punct de vedere fizic) ai caror parinti decedeaza inainte de vreme, copiii care o sa poarte in suflet asemenea traume. Sunt deja prea multi, din cauza atator razboaie de care politicienii nu se mai satura, din cauza cataclismelor si ale accidentelor care au loc in fiecare zi.

Undeva trebuie impusa totusi o limita.

sarcina pe cale naturala la 67 de ani este un accident, ca sa te citez: "prin absurd" - indeed :rolleyes: Acest copil nu este un accident, argument clasat.
Djinn

Mesajde nocturna » Vin Ian 21, 2005 1:50 pm

decesul inainte de vreme al unicului parinte constituie o trauma.

decesul parintelui (fie iel unic sau nu) constituie o trauma chiar shi pentru un "copil" de 19 ani.
insa m-am pus in locul ei un pic

ce sa zic, felicitarile mele! shi mai ziceai ca nu ejt maica teresa. shi de fiecare data cand ie un caz, sa zicem asha, mai mediatizat shi ce inplica traume profund emotzionale, faci acest lucru?

bon. ai sa-tz zic io de un caz, daca p'asta tot l-am clasat: in prahova un copil de catzva anishori se topeshte pe zi ce trece din cauza unei boli incurabile, leucemie. asta in situatzia in care are totzi banii stranshi shi aproape toate actele ce ii sunt necesare pentru o interventzie chirugicala in italia, da' un dobitoc din MS, din cauza ca nu ish primeshte comisionu' de 10% din suma, nu doreshte a semna un ultim document vital pentru deplasare, micshorand asfel shansele micutzului la viatza. ia spune, te-ai pune shi in locul lui?
ca sa te citez: "prin absurd" - indeed

am specificat ca nu eu am elaborat aceasta ipoteza.

nocturna

Mesajde Djinn » Vin Ian 21, 2005 2:14 pm

nocturni, daca n-ai idee ce-i aia empatie si ca exista si niste limite, discutia nu-si mai are rostul.

cazul de care pomenesti este intr-adevar strigator la cer. Macar atata lucru fac si televiziunile astea care prezinta violenta peste tot: aduc la lumina niste cazuri de care altfel lumea (si in special persoanele care au puterea sa faca ceva) nu ar fi stiut. Salveaza vieti.

PS - in general, cam exagerezi cu presupunerile in ceea ce ma priveste :D parerea mea
Djinn

Mesajde nocturna » Vin Ian 21, 2005 2:38 pm

Salveaza vieti.

sau poate ca nu.

shi cam care ar fi limitele alea? sau poate standarde in empatie? fa-ma sa intzeleg, de ce pentru tine acest caz este scandalos shi strigator la cer?!

shi daca tot veni vorba de presupuneri, mai mult sau mai putzin exagerate in ce te priveshte, sa nu mi-o iei in nume de rau, da' simt asha un uhsor aier de mimoza. bineintzeles, da-mi voie ca sa greshesc.

ps:nu mai scrie mic ca shasha nu vaz bine.

nocturna

Mesajde kant emir » Vin Ian 21, 2005 7:16 pm

Cu voia voastra, ma amestec si eu in discutie, comentand asa : nu conteaza prea mult nici varsta mamei, nici educatia mamei, nici banii pe care i-a adunat (si, doamne fereste, mostenitorii), si nici mediatizarea. Eu as accentua diferenta ff mare de mentalitate (spre exemplu: voi cum ati reusit sa comunicati cu parintii in adolescenta? dar cu bunicii? ori chiar cu strabunicii?). Aceasta ambitioasa doamna s-a nascut pe vremea cand Romania era inca regat, a vazut colectivizarea, comunismul, samd. Multi dintre noi n-au vazut nici macar Revolutia din '89. Cum ati putea voi, cei (aproape) adulti sa stabiliti o relatie cu o persoana de varsta aceasta ?
Pe urma, ar mai fi un aspect : este primul copil al acestei doamne. Din cate stim, aparitia unui copil in viata unui cuplu (de obicei se foloseste formula aceasta, "viata de cuplu") inseamna o schimbare majora, chiar radicala, mai ales cand este primul. Si, in general, oamenii isi fac plozii in tinerete, cand se pot usor adapta schimbarilor, cand au energie, resurse, rabdare. Cunosc situatii asemanatoare (primul nascut aparut la varste "serioase" - peste 35 sa zicem), si shimbarea a fost socanta (nu neaparat un lucru rau, ci ff dificil). Cred ca si d-na cu pricina o sa aiba parte de ceva ... "surprize" in aceasta privinta.
S-a mai pomenit pe aici despre felul in care s-a "initiat" sarcina, varsta biologica, moralitate, paralele cu libertatea de a naste sau de a avorta. Parerea mea (care nu lauda si nu condamna pe nimeni) este ca atunci cand te "alegi" cu o sarcina este destul de firesc sa devii mama, insa daca faci tratament zece ani ca sa inlaturi efectele menopauzei, si te mai si apuci sa "imprumuti" tatic/ovul/embrion, s-ar cam chema ca fortezi mana naturii.
Este OK ca experiment, nu cred ca trebuie judecata prea aspru proaspata mamica (personal, consider ca a fost putintel cam inconstienta, nu cred ca stie in ce s-a bagat, dar acum e cam tarziu sa mai dea inapoi), putem spera ca totul o sa fie bine din toate punctele de vedere (sa fie sanatoase !). Dar cinstit ar fi sa nu incurajam asemenea practici (nici despre interzicere n-are rost sa vb, cred ca ar fi la fel de stupid), sunt putin cam ... in afara normalitatii. Si daca vorbim de normalitate, mai cred ca n-ar strica o expertiza psihiatrica femeii care ar pofti sa incerce (precizarea nu se refera la d-na A. Iliescu, ci la eventualele pensionare bogate, cuprinse de vreo posibila febra: "am bani, am de toate, dar de copii am uitat: cred ca imi pot permite unul sau doi,ca la 70 de ani nu ma simt batrana") - am fost cam rautacios, nu? Cineva spunea ""prea devreme" m-am gandit la perioada in care se considera ca persoana(in cazul nostru, mama) nu are discernamant, deci nu poate decide in deplinatatea facultatzilor etc." - as completa cu un "prea tarziu" tot asa, cu deplinatatea facultatilor, ca se mai si pierd de la o vreme, senilitatea nu trebuie neglijata.
Si inca un citat de pe acest thread : "un slogan al hippiotilor : mi cuerpo es mio sau my body is mine." - "nuantez" - da, fac ce vreau cu trupul meu, dar atunci cand (de cele mai multe ori, din neglijenta mea) in acest trup al meu s-a infiripat o noua viata, un alt om in definitiv, cred ca decizia nu-mi mai apartine, avortul este un abuz, ingradind libertatea celui lipsit de drepturi si de posibilitatea de a se apara. Cred ca libertatea contraceptiei ar fi suficienta (nu atentez la libertatea nimanui, nu vreau sa proclam ilegalitatea avortului, doar ca mi se pare ..."departe" de morala)
"... deasupra-i cer de stele" si legea morala din mine
kant emir

Mesajde Djinn » Vin Ian 21, 2005 8:16 pm

nocturna scrie:fa-ma sa intzeleg, de ce pentru tine acest caz este scandalos shi strigator la cer?!

hmmm, unde-oi fi zis io asta? :con:

simt asha un uhsor aier de mimoza.

~p ~p ~p

alt comentariu n-am :D
Djinn

Mesajde gabuba » Sâm Ian 22, 2005 12:08 am

faw...
'Dar... vin si zic: oare peste 10, 15, 20 de ani aceasta fetita isi va dori sa nu se fi nascut? Pentru ca pe ea nu putea s-o nasca decat Adriana Iliescu. Daca femeia asta, cu incapatanarea ei cu tot, n-ar fi existat, copilul asta n-ar fi existat nici el. Asa ca, indiferent daca mama ei va mai trai atunci cand micutza va deveni adolescenta sau adulta, tot ce va putea sa-i spuna mamei ei va fi: "multumesc pentru ca mi-ai dat posibilitatea sa exist".'
- S-a strans toată lumea?
- Toţi in păr!
gabuba

Mesajde nodingat » Sâm Ian 22, 2005 3:02 pm

gabi, asta cu "mulţumesc pentru că exist" nu ţine ca argument in povestea de faţă.
generaţiile ceva mai mari, "decreţeii", ar trebui să-i mulţumească ăluia de-l impuşcară. :D
nocti, e, dpdv ştiinţific incă un pas in faţă.
o admir pe femeie şi ii respect alegerea numai că problema se pune umpic altfel.
adicătelea noi, oamini, am inceput să ne jucăm in nişte zone pe care nu le stăpanim pe deplin, badincontră d-abia acum băgăm nasu-n ele.
ui'te un exemplu: "piramidonu'", cu care săracă bunică-mea, D-zeu s-o odihnească, se tot indopa, a fost scos de pe piaţă că după ce s-a studiat mai bine cică face mai mult rău. să i-o spună ei! ca ăsta exemple sunt grămezi.
fără să aibă de ales, copilu' intră-n viaţa asta pe un drum nebătătorit, care ii poate oferi surprize neplăcute.
mă rog, majoritatea paşilor in faţă, in ştiinţă, s-au făcut empiric, o fi şi ăsta un astfel de drum, numai că tre să se ştie că aici riscurile le poartă cineva care nu şi le-a asumat. cam atat.
nodingat

Mesajde tre » Sâm Ian 22, 2005 6:05 pm

kant-emir pai treaba asta cu verificatu la cap al parintilor se poate aplica si celor ce vor sa devina parinti la varste hai sa zicem normale, e o cu totu alta discutie aici. a avea o anume varsta nu garanteaza sanatatea/nesanatatea pshicului.

vad ca e larg raspandita ideea conform careia ce-a facut doamna mamica e o chestie de egoism. n-avem de unde sa stim asta da ce stim cu siguranta e ca de ani buni si-a propus sa faca treaba asta (10 ani, am inteles bine?). ar fi interesant de aflat cate sacrificii a facut doamna pentru treaba asta.

cineva zicea de conflictu intre generatii. pai si aici la fel, totu e relativ. diferenta de varsta nu garanteaza apropierea/departarea intre parinte si copil.

inca o data: dorinta de-a avea un copil - bifat, posibilitatea de-ai oferi dragoste si educatie - bifat, situatie financiara - bifat (e prof univ doar), nastere naturala - satisfacator (interventii nu chiar asa de extreme). singuru lucru pe care nu-l putem bifa e speranta de viata a mamei, care e oarecum iesit din tipare. bun, in situatia data nu-i de-ajuns?

da, uitasem de asta, cu adevarat scandalos/socant/senzational/etc. e cazu copilului aproape omorat de spaga, unde moralitatea si firescu au lipsit intr-o anume parte implicata.

sepinroth da, omu si-a prins de multe ori urechile, ai dreptate. genetica e un domeniu foarte delicat, mult prea putin cunoscut, dar parerea mea care este, este ca-n cazu de fata interventiile suferite tin mai mult cu altoitu pomului sau imperecheatu vacii, treburi facute de tzaranu roman, decat de genetica. mcar la treburi simple omu nu se-ncurca intotdeauna. :D

dsgsdgs:izabelo ia o pauza ca esti obosita tare.
" it's the end of the world as we know it ''
tre
Junior Member

Mesajde gabuba » Sâm Ian 22, 2005 11:14 pm

[quote="sephinoroth"]gabi, asta cu "mulţ]
intreb: da' varianta "vai ce viata grea si plina de suferinte am avut, numa maica'mea aia care m-a facut si s-a gandit numa la ea e de vina', tzine de argument?!
tot bateti cu pumnu' in peturile din dotare ca fetita va suferi si ca e vina mamei. ramane de vazut.
fapta e oricum comisa, hai sa nu le complicam viata, ci sa fim oameni, daca tot ne pasa... mai, mai, mai.
- S-a strans toată lumea?
- Toţi in păr!
gabuba

Mesajde Necko » Dum Ian 23, 2005 12:33 am

sa nu uitam ca sunt foarte multe cazuri de copii crescuti de bunici, copii ai caror parinti, dupa ce le-au dat viata (din greseala probabil) ii abandoneaza bunicilor si-si vad de viata si de tineretea lor ce trebuie traite fara grija unui copil. si atunci care-i diferenta? cine cerceteza cu lupa aceste cazuri? nimeni. va spun eu. din contra, autoritatile pentru protectia copilului considera aceste cazuri rezolvate.

diferenta dintre generatii? iarasi e bine stiut ca bunicii se inteleg cu nepotii mult mai bine decit o fac parintii si copiii. tocmai pentru ca bunicii au timp suficient si mult mai multa rabdare de a se ocupa de micuti fata de parinti care, de obicei, sunt ocupati cu serviciul, cu facturile, cu propriile aspiratii si ambitii. pina la urma diferenta o face doar
tipul relatiei de rudenie, ceea ce practic e nerelevant in cazul de fata.

lasind la o parte felul in care va decurge viata celor doua, mama si fiica, si referindu-ma numai la procesul de a da nastere unui copil la o asemenea virsta, sunt de acord totusi ca nu trebuie incurajate asemenea experimente.
aizzz&co
only one animal kills just for the sport of it... guess which...
Bless the Beasts & Children (Glendon Swarthout)
Necko

Mesajde nodingat » Dum Ian 23, 2005 5:25 am

gabi, situaţia asta nu incerc să o judec empatic ci faptic.

tre, povestea e mult mai delicată decat grădinăritul sau zootehnia şi pană şi acolo dăm rateuri! se usucă un pom sau moare o vită nu-i bai, aici insă este.
nodingat

Mesajde tre » Lun Ian 24, 2005 2:32 am

sepinroth n-ai inteles ce-am vrut sa zic. era vorba de ... 'abateri' de la calea naturala.

necko da, nu trebuie incurajate. dar trebuie interzise?
" it's the end of the world as we know it ''
tre
Junior Member

Mesajde Necko » Lun Ian 24, 2005 7:51 am

tre nu, nu cred ca trebuie interzise daca motivatia asumarii unei asemenea decizii este suficient de puternica si bine argumentata.

imi pare rau ca nu am timp acum sa intru in detalii dar voi reveni asupra subiectului.
aizzz&co
only one animal kills just for the sport of it... guess which...
Bless the Beasts & Children (Glendon Swarthout)
Necko

Mesajde ^Dark_Angel^ » Lun Ian 24, 2005 9:56 am

...asta e cel mai trist subiect pe cara l-am putut citi vreodata....:(....vorbiti voi aici de multe
dar ce se intampla cu copilul unei familii sa zicem destul de instarita care e terorizat non-stop de parinti?cunosc un kz destul de nasol....sunt niste parinti destul de idioti ,cu cea mai comunista gandire posibila.....nu-si lasa copiluyl sa aiba prieteni...pt k nici ei nu au avut.....nu-l lasa sa-si aleaga un viitor...il obliga la detentie pe viata in ksa parinteasca.....un parinte ar trebui sa faca tot ce e mai bun pt copil lui nu sa-l inchide si sa-i interzica .....hai sa spunem km multe.........
.....e o fam crestin ortodoxa....dar fata ai nu crede in nik...doar in ea....nu vrea sa se casatoreasca pt k ii este frica de consecintele unui mariaj nereusit...si mai sunt bo multime de faze naspa prin care trece....:(
incerc sa o ajut ....dar nu prea pot....
^Dark_Angel^
Junior Member

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Antichitati