Fumatul
Moderator: anjin-san
Eu fumez Pall Mall(din obisnuinta). Cate un trabuc mai rar. Prima data am fumat la 17 ani(pana atunci nu vroiam sa incerc pt ca nu vedeam de ce as face-o).M-am lasat un timp. Dar din a 12a fumez regulat si am ajuns cam la un pachet pe zi.
PS: Nu ma plictisesc stand pegeam si fumand, pt ca asta se intampla dimineata cand imi beau cafeaua si oricum, nu imi place sa imi incep treburile zilnice asa brusc, cum ma trezesc. Cateodata, noaptea, cand sunt pe acasa si nu dorm, mai stau pe balcon(respectivpe geam) si mai fumez o tigara. In rest fumez peste tot:in casa, pe strada, in cluburi, chiar si in baie:)
PS: Nu ma plictisesc stand pegeam si fumand, pt ca asta se intampla dimineata cand imi beau cafeaua si oricum, nu imi place sa imi incep treburile zilnice asa brusc, cum ma trezesc. Cateodata, noaptea, cand sunt pe acasa si nu dorm, mai stau pe balcon(respectivpe geam) si mai fumez o tigara. In rest fumez peste tot:in casa, pe strada, in cluburi, chiar si in baie:)
Ajutor, ajutor, a luat foc ceva?/Nu, mami, mi-am aprins tigara!
- Asassinu
- Junior Member
Fumati, fratilor... numai in preajma voastra.
Nu sufar de o secare a vointei de putere. Puterea mea este iubirea. Ascetismul ilar negand viata nu este singurul garant al iubirii, alpinismul ratiunii si cufundarea in marea pasiunilor conduc invariabil la sentimente considerate chiar de catre baba morala inaltatoare. Sunt bolnav sau in sfarsit sanatos. Tot un drac. Ecce homo
-
Raz van Helsing - Junior Member
Post editat fiindca am impresia ca n-am voie sa dau quote la postul anterior... Sunt recunoscator ca edit am voie oricand:
Our lungs thank you... Now we can die of skin cancer... Hurray! :hehe:
Our lungs thank you... Now we can die of skin cancer... Hurray! :hehe:
Nu sufar de o secare a vointei de putere. Puterea mea este iubirea. Ascetismul ilar negand viata nu este singurul garant al iubirii, alpinismul ratiunii si cufundarea in marea pasiunilor conduc invariabil la sentimente considerate chiar de catre baba morala inaltatoare. Sunt bolnav sau in sfarsit sanatos. Tot un drac. Ecce homo
-
Raz van Helsing - Junior Member
FUMATUL DAUNEAZA GRAV SANATATII ! PE bune !
Fiindca sunt un fumator si stiu riscurile ,,meseriei'', vreau sa le spun cate ceva celor care vor sa debuteze intr-o asemenea activitate sau care sunt deja fumatori...
TUTUNUL - efectele consumului asupra organismului, mit si realitate
tutunul este una din substantele care produc cea mai mare dependenta, atat fizica cat si psihica. Nicotina produce dependenta in proportie de 6-8 mai mare decat alcoolul. Daca o comparam cu alte droguri, NICOTINA PRODUCE DEPENDENTA LA FEL DA MARE CA SI COCAINA !!!
LA FIECARE 10 MINUTE, UN OM moare DIN CAUZA FUMATULUI.
Nu exita alt drog care sa omoare mai mult decat fumul de tigare.
Doar 15 % din fumul de tigara este inhalat de fumator, restul de 85 % fiind inhalat de persoanele din jur.
FUMATUL PASIV
*creste riscul de DECES prin BOLI CARDIACE cu 30 %
*creste riscul de CANCER PULMONAR cu 50 %
*Agraveaza astmul alergic si alergiile respiratorii
*irita ochii
* produce tulburari de concentrare
Nou-nascutii proveniti din mame fumatoare au in medie cu 200g mai putin decat un copil cu mama nefumatoare. Daca mama continua sa fumeze si dupa nasterea copilului, acesta are un risc mai mare de a prezenta ,,sindromul mortii subite a sugarului''.
CARE SUNT RISCURILE FIZICE ASOCIATE CONSUMULUI DE TUTUN
*diminueaza si altereaza mirosul/gustul
*scade imunitatea organismului, favorizand intalarea bolilor
*modifica ritmul cardiac, tonusul muscular si apetitul
*creste riscul IMPOTENTEI
*duce la imbatrinirea prematura a pielii si aparitia ridurulor
*gastrite si ulcere
*bronsite cronice
*emfizem pulmonar
*boli cardio-vasculare
*Congestie cerebrala
*CANCER AL GURII,FARINGELUI,LARINGELUI,ESOFAGULUI,PLAMANILOR,PANCREASULUI,CERVIXULUI,UTERULUI
*miros neplacut pe care nici o apa de gura sau pasta nu il va indeparta
*tuse, oboseala si respiratie grea
CARE SUNT RISCURILE PSIHOLOGICE ASOCIATE CONSUMULUI DE TUTUN
*iritabilitate
*anxietate
*nervozitate
*dureri de cap
*oboseala
*greata
CONCLUZIE CONCLUZIE CONCLUZIE CONCLUZIE CONCLUZIE CONCLUZIE
Fumand vei avea o respiratie urat mirositoare, tuse tabagica, mai multe riduri si devii impotent. Riscul de a face diferite forme de cancer creste mult.
Eu de fiecare data cand imi aprind o tzigare ma gandesc k nu e bine, da tot o fumez. Sper k voi veti face o schimbare. Trebuie sa aveti doar vointa.
TUTUNUL - efectele consumului asupra organismului, mit si realitate
tutunul este una din substantele care produc cea mai mare dependenta, atat fizica cat si psihica. Nicotina produce dependenta in proportie de 6-8 mai mare decat alcoolul. Daca o comparam cu alte droguri, NICOTINA PRODUCE DEPENDENTA LA FEL DA MARE CA SI COCAINA !!!
LA FIECARE 10 MINUTE, UN OM moare DIN CAUZA FUMATULUI.
Nu exita alt drog care sa omoare mai mult decat fumul de tigare.
Doar 15 % din fumul de tigara este inhalat de fumator, restul de 85 % fiind inhalat de persoanele din jur.
FUMATUL PASIV
*creste riscul de DECES prin BOLI CARDIACE cu 30 %
*creste riscul de CANCER PULMONAR cu 50 %
*Agraveaza astmul alergic si alergiile respiratorii
*irita ochii
* produce tulburari de concentrare
Nou-nascutii proveniti din mame fumatoare au in medie cu 200g mai putin decat un copil cu mama nefumatoare. Daca mama continua sa fumeze si dupa nasterea copilului, acesta are un risc mai mare de a prezenta ,,sindromul mortii subite a sugarului''.
CARE SUNT RISCURILE FIZICE ASOCIATE CONSUMULUI DE TUTUN
*diminueaza si altereaza mirosul/gustul
*scade imunitatea organismului, favorizand intalarea bolilor
*modifica ritmul cardiac, tonusul muscular si apetitul
*creste riscul IMPOTENTEI
*duce la imbatrinirea prematura a pielii si aparitia ridurulor
*gastrite si ulcere
*bronsite cronice
*emfizem pulmonar
*boli cardio-vasculare
*Congestie cerebrala
*CANCER AL GURII,FARINGELUI,LARINGELUI,ESOFAGULUI,PLAMANILOR,PANCREASULUI,CERVIXULUI,UTERULUI
*miros neplacut pe care nici o apa de gura sau pasta nu il va indeparta
*tuse, oboseala si respiratie grea
CARE SUNT RISCURILE PSIHOLOGICE ASOCIATE CONSUMULUI DE TUTUN
*iritabilitate
*anxietate
*nervozitate
*dureri de cap
*oboseala
*greata
CONCLUZIE CONCLUZIE CONCLUZIE CONCLUZIE CONCLUZIE CONCLUZIE
Fumand vei avea o respiratie urat mirositoare, tuse tabagica, mai multe riduri si devii impotent. Riscul de a face diferite forme de cancer creste mult.
Eu de fiecare data cand imi aprind o tzigare ma gandesc k nu e bine, da tot o fumez. Sper k voi veti face o schimbare. Trebuie sa aveti doar vointa.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
-
BullShitMisfit - Junior Member
bah ce lucruri noi am aflat
incredibil, abarnaveam
incredibil, abarnaveam
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
-
eyewitness - Mesaje: 19220
Ma lume.... Si asa is destule sanse sa mori: te calca trenu, aluneci pe scari sau pe gheatza, te calca un nebun cu masina, dai cu capu' de coltu mobilei, faci cu inima cand afli de aia de 67 de ani ca o nascut sau cand iei un 10 la mate, iti arunca unu' de la etaju superior ceva in cap etc.
La toate astea, nu am nevoie de inca un motiv. Asa ca "Faci ce vrei, dar stii ce faci". Pe mine zau ca nu ma atrage fumatu'. Ma gandesc ca unii dau vo 25000 zilnic pe un pachet de tigari (nici nu stiu cat costa un pachetzel). Pai ma, asta vine la vo 500 000 pe luna. E vorba de contabilitate deja. As gasi multe alte chestii mai importante de facut cu banii aia.
La toate astea, nu am nevoie de inca un motiv. Asa ca "Faci ce vrei, dar stii ce faci". Pe mine zau ca nu ma atrage fumatu'. Ma gandesc ca unii dau vo 25000 zilnic pe un pachet de tigari (nici nu stiu cat costa un pachetzel). Pai ma, asta vine la vo 500 000 pe luna. E vorba de contabilitate deja. As gasi multe alte chestii mai importante de facut cu banii aia.
Doar doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana. In legatura cu universul nu sunt sigur.
E o onoare sa fiu ignorat de gabuba.
E o onoare sa fiu ignorat de gabuba.
-
v1n3ri - Junior Member
culmea ar fi să fac acu' pe lupu' moralist dupa mai bine de 10 ani de cel puţin 1 pachet pe zi am şi eu o lună jumate de cand nu m-am atins de ele şi ca să compensez beau de 2 ori mai rău ca-naine.
in concluzie suma viciilor rămane constantă. nu o să mai mor de cancer la plămani, o să crăp cirotic! :D
in concluzie suma viciilor rămane constantă. nu o să mai mor de cancer la plămani, o să crăp cirotic! :D
- nodingat
io am fumat o mica perioada prin adolescenta , m-am lasat si multumesc lui dumnezeu ca niciodata nu am avut nevoia sa ma apuc din nou
pe la betie mai fumez cate una
apropo va mai amintiti de tigarile snagov , alea iuti , mai ce chin era sa le fumezi
pe la betie mai fumez cate una
apropo va mai amintiti de tigarile snagov , alea iuti , mai ce chin era sa le fumezi
Cel mai dificil, când eşti înşelat, este să-ţi păstrezi demnitatea. Să te simţi de parcă n-ai merita oxigenul pe care îl tragi în tine. Te obişnuieşti cu asta. Începi să crezi. Chiar să-ţi placă. Ca o sticlă care nu se goleşte niciodată. Poţi să o duci la gură la nesfârşit.
-
old lord - Mesaje: 1312
cosmicX doo'ntrebări, dacă să poate bineinţeles:
prima - tu sigur nu fumezi?
şadooa - ăia de s-au sinucis au fost proşti sau nu ştiau că moartea face rău?
prima - tu sigur nu fumezi?
şadooa - ăia de s-au sinucis au fost proşti sau nu ştiau că moartea face rău?
- nodingat
cosmin, dupa ce-ti vei elucida niste dileme existentiale precum "ce este omul" si "ce este prostia" , ai grija sa nu tragi prea tare catre zoo.
da' poa' ii unii care vor sa moara mai repede, insa asa, incetinel, nu dintr-o data. de ce ejti ignorant si te gandesti numa' la tine care vrei sa traiesti si sa te duci de scleroza deprima(n)ta?
da' poa' ii unii care vor sa moara mai repede, insa asa, incetinel, nu dintr-o data. de ce ejti ignorant si te gandesti numa' la tine care vrei sa traiesti si sa te duci de scleroza deprima(n)ta?

- S-a strans toată lumea?
- Toţi in păr!
- Toţi in păr!
-
gabuba - Mesaje: 6847
din ce motiv fumez?si eu ma intreb de multe ori!
poate din cauza ca stiu ca-mi face rau si decat sa-mi faca altii rau mai bine-mi fac singura.habar n-am .cert e ca incerc sa renunt.dar e asa greu!
poate din cauza ca stiu ca-mi face rau si decat sa-mi faca altii rau mai bine-mi fac singura.habar n-am .cert e ca incerc sa renunt.dar e asa greu!
see the good things in your life!
- cicik*a
- Junior Member
cicik*a,asa e!!viata oricum e tarfa,asa k mai bine ti-o f*** tu decat sa ti-o f*** altii!!p acelais sistem merg si eu!oricum cand va fio sa mor voi muri si dak nun amm fumat si nu am baut toata viata!!in plus toate tre sa l incerci,incearca-le p viu!!
si mai stiu d c fumez:ca sa am tot timpul cev ain mana:P!
si mai stiu d c fumez:ca sa am tot timpul cev ain mana:P!
- HotSweetMilk
- Junior Member
Ehh
Asha e omu, mereu isi gaseshte o scuza.....faza dura ie cand chiar se imbolnaveshte si-atunci regreta cu adevarat ca s-a apucat de fumat...nici un canceros nu zice, "domne, oricum cand va fio sa mor voi muri si dak nun amm fumat si nu am baut toata viata!!in plus toate tre sa l incerci,incearca-le p viu ", vorbiti aiurea.
Si eu fumez, e nashpa ..imi dau seama ca este ceva inutil si f nociv sanatatii, dar asta e dependenta si binenteles obishnuintza.......o simpla decizie iti poate schimba radical modul de viata.
Asha e omu, mereu isi gaseshte o scuza.....faza dura ie cand chiar se imbolnaveshte si-atunci regreta cu adevarat ca s-a apucat de fumat...nici un canceros nu zice, "domne, oricum cand va fio sa mor voi muri si dak nun amm fumat si nu am baut toata viata!!in plus toate tre sa l incerci,incearca-le p viu ", vorbiti aiurea.
Si eu fumez, e nashpa ..imi dau seama ca este ceva inutil si f nociv sanatatii, dar asta e dependenta si binenteles obishnuintza.......o simpla decizie iti poate schimba radical modul de viata.
That's my ShiT
-
Nanuka - Mesaje: 1510
o simpla decizie iti poate schimba radical modul de viata.
Nu e asa de simpla decizie....totu' e in functie de timp, cat ai fumat si ce ai fumat.
Am trecut faza asta si m-am lasat!!
Am trecut faza asta si m-am lasat!!
who dares wins
-
LS. - Junior Member
HotSweetMilk scrie:viata oricum e tarfa,asa k mai bine ti-o f*** tu decat sa ti-o f*** altii!!p acelais sistem merg si eu!oricum cand va fio sa mor voi muri si dak nun amm fumat si nu am baut toata viata!!in plus toate tre sa l incerci,incearca-le p viu!!
P**a, cat timp suntem tineri asha zicem toti dupa care la 70 de ani, cand iti zice "doftoru'" ca mai ai 3 luni de trait din cauza ca "e macinat plamanu'", atunci sa vezi ce regreti tu ca nu mai apuci nici macar 71 deshi ai fi putut sa prinzi poate si 72... :p
-
Love2Fly - Junior Member
Tzigarile sunt precum un prieten prefacut...de vreme ce ti-a intrat sub piele cu greu mai poti scapa.Erau saptamani in care fumam cate un pachet pe zi pana mi se facea rau,asa ca am redus in ''ratzia'' zilnica si ma limitez la vreo 5-6 tzigari.
Desi sunt constienta ca imi fac singura rau,nu ma pot abtine si fumez ori de cate ori sunt stresata,emotionata sau pur si simplu mi se face pofta.
Desi sunt constienta ca imi fac singura rau,nu ma pot abtine si fumez ori de cate ori sunt stresata,emotionata sau pur si simplu mi se face pofta.
- Catzelusha
Eu nu fumez si sper sa nu ajung sa o fac vreodata...oricum pana la 18 ani nici nu as avea cum sa fumez, deoarece aici chiar nu ai voie sa cumperi tigari si bauturi alcoolice din magazine (nu ca in Romania
). In ciuda acestui fapt, la mine in scoala sunt o multime de adolescenti care fumeaza (mai rau este ca au voie ;a, cand ii vede un prof nu le zice nimic) si mai grav este faptul ca unii parinti accepta acest lucru, si le imprumuta tigari :rolleyes: Io sper sa nu cad in acest viciu, si sunt convins ca numai de mine tine acest lucru; la mine in familie fumeaza numai taicamiu, o data am luat o tigara din pachetul lui si am tras un fum, nu mi-a placut (asa cum era de asteptat), am inchis-o si am aruncat-o...

-
Catalánul - Mesaje: 625
[quote="Catalánul"]Eu nu fumez si sper sa nu ajung sa o fac vreodata...oricum pana la 18 ani nici nu as avea cum sa fumez, deoarece aici chiar nu ai voie sa cumperi tigari si bauturi alcoolice din magazine (nu ca in Romania
). In ciuda acestui fapt, la mine in scoala sunt o multime de adolescenti care fumeaza (mai rau este ca au voie ]...eu ca parinte i-as da voie copilului meu sa fumeze,sa bea chiar,asta pana in momentul in care isi da seama ca aceste vicii il vor distruge.L-as lasa sa fumeze in casa chiar,decat sa se ascunda(de parca ar comite vreun delict) si sa fumeze pe dupa blocuri,prin baile scolii,pe la colturi etc.

- Catzelusha
Salut tuturor si celor cu tigara-n colt de gura! Nu ca vreau sa fac pe nebunu, dar daca dupa aproape 20 de ani in care am fumat zilnic 2-3 pachete Marlboro, am reusit sa ma las......inseamna ca e posibil. Nu e usor.....suntem vanduti si mental cat si fizic, dar cine vrea cu adevarat poate trece de aceasta Via Dolorosa!
Dar cand am vazut ca cine depinde de cine, ca eu depind de ea si nu ea de mine...am terminat!
Dar cand am vazut ca cine depinde de cine, ca eu depind de ea si nu ea de mine...am terminat!
who dares wins
-
LS. - Junior Member
Salut Nanuka!! Adevarul e ca am incercat de mai multe ori sa ma las deodata, dar n-am rezistat mai mult decat doua trei zile.....intepat cu ace, fost pe la multi sarlatani de doi bani, am dat si trei mii de parai pt. o injectie si spitalizare de doua zile....dar nimic!!
Ultima incercare a fost cu Zyban si uite ca a prins faza...iti recomand cu caldura...daca e am reusit...oricine poate.
Succes!!
Ultima incercare a fost cu Zyban si uite ca a prins faza...iti recomand cu caldura...daca e am reusit...oricine poate.
Succes!!
who dares wins
-
LS. - Junior Member
DAAAAAAAA si eu fumez si nu ma mandresc deloc cu chestia asta.A-s vrea foarte mult sa las tigarile dar nu e usor.Lucrez intr-un ambient unde toata lumea fumeaza si mi-e foarte greu sa nu ating pachetul de tigari.Am inceput sa fumez acum vre-o 5 ani cand ieseam cu prietenele seara in oras, la discoteca,etc si asa am inceput in fiecare zii mai mult si mai mult.
Chestia asta cu fumatul e destul de serioasa pt ca daca ma gandesc bine .....i-ti afecteaza viata destul de serios.Nu-mi imaginez cum ar fii sa-mi schimb locul de munca si sa nu pot fuma acolo,pt mine e atat de serios ca sunt sigura ca mi-as pierde serviciul din cauza asta.
Chestia asta cu fumatul e destul de serioasa pt ca daca ma gandesc bine .....i-ti afecteaza viata destul de serios.Nu-mi imaginez cum ar fii sa-mi schimb locul de munca si sa nu pot fuma acolo,pt mine e atat de serios ca sunt sigura ca mi-as pierde serviciul din cauza asta.
- kyra2005
- Junior Member
Înapoi la Mai in gluma mai in serios. mai mult in gluma