Mancaruri & bauturi

friptane, carnatzi, sarmale, vinuri, bere

Mesajde Mirela » Vin Mar 15, 2002 5:25 pm

[quote]Initial trimis de Oribilul Mosh
[B]Rolf..nu tzie mila de "amaratzii " astia care stau prin strainatatzuri..si nu au asemenea fasoli si muraturi !?? Nu mai povesti asa...ca poate le e pofta si lor...si nu au de unde manca !:D

nu va iau eu la bataie pe amandoi...
mi-ati adus aminte cand eram mica si facea mama salata boeuf,luam mazarea,scotoceam prin borcan dupa hreanul murat,il dadeam pe razatoare si mancam hrean cu mazare fiarta...:)
facea bunica niste muraturi,lua din gradina(avea gradina in spatele blocului) ce gasea si punea la murat.punea morcovi,hrean,zarzavaturi(mai ales leustean),pepenasi,intr-un an a pus si mere(da'nu mi-au placut,asa ca n-a mai pus...)

rolf,nu-mi dai si mie reteta aia la mucenici?
Pink fluffy dynosaurs
Tremendously hardcore...
We are not born with the conviction that Pepsi is better than Coke and that heavy metal liberates the soul (Solomon, 2003). We try it out for ourselves...
Mirela

Mesajde Oribilul Mosh » Vin Mar 15, 2002 5:36 pm

Si eu tot singur mi-am facut mucenicii ! Am pus apa la fiert...intr-o oala cu capacitatea de vreo 5 litri...dupa ce a clocotit..am bagat mucenicii (fabricatzi de Titan) ..am pus si niste coaja rasa de lamaie..am bagat si vreo 6 linguri de zahar...si am lasat vreo 20 minute la foc.
Dupa ce s-au racit..i-am bagat la frigider...ca numai asa reci imi plac. Dupa ce au avut temperatura optima..i-am scos..am bagat nuca prajita putin la cuptor ...pe deasupra ! Am mai pus si putina scortisoara...si am mancat cu multa pofta ! :p
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde Mirela » Vin Mar 15, 2002 5:37 pm

apropo de mazare....prin noiembrie asa am incercat sa-mi fac mazare ca acasa.:D.neavand bulion,am pus ketchup(zic in sinea mea,ce poa'sa se intample?)ma rog,pun eu de toate,pun la foc mazarea,dupa vreo 10 minute cand sa dau cu lingura in oala....mancarea mea era VERDE!!!(eu de un'sa stiu ca era mazare din aia fiarta si rasfiarta?)ma incumet sa gust...n-avea nici un gust,asa ca i-am mai pus putina sare si am zis ca hai,o mai las oleaca,poate-poate o iesi cava pana la urma...cand s-a facut in sfarsit mancarea mea,o pun in farfurie...mazare ioc(era toata pasata de-acum,zeama verde-verde,si la gust--o combinatie absolut inspaimantatoare de sarat cudulce-acrisor (de la ketchup).:bleah:
asa ca m-am invatat minte.pur si simplu nu se pot face mancaruri romanesti bune cu ce gasesti pe aici!!!
Pink fluffy dynosaurs
Tremendously hardcore...
We are not born with the conviction that Pepsi is better than Coke and that heavy metal liberates the soul (Solomon, 2003). We try it out for ourselves...
Mirela

Mesajde Oribilul Mosh » Vin Mar 15, 2002 5:40 pm

Pai ..normal ca nu se pot face mancaruri bune in stainatate ! Ce crezi..ca aia au legume si carnuri...ca in ograda lu mamaia ? :p

Deci..cum ti se pare reteta de mucenici ? Rolf..a ta e mult diferita de a mea ?
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde Rolf » Vin Mar 15, 2002 5:46 pm

Mai contine ceva mirodenii. Ti-o trimit imediat.
Rolf
Junior Member

New Pilsner Urquell

Mesajde Aliosha » Sâm Mar 23, 2002 10:40 pm

Am fost ca de obieci sa imi iau bere: eu Warsteiner, iar taicamiu Pilsner probabil doar ca sa se afle mereu in antiteza cu mine.
Am fost foarte dezamagit de noua pilsner pe care am gustat-o.
Nu mai au nimic din acel gust celebru. Au americanizat-o ca sa spun asa. Termenul asta aplicat berilor e de rau pentru ca majoritatea berilor americane sunt infecte fiind o jignire directa adusa unui bautor de bere.
Incercati si voi si veniti aici cu pareri...
"Against modern football."
Aliosha

Mesajde Oribilul Mosh » Dum Mar 24, 2002 12:31 am

Si tata ..tot Pilsner Urquell isi ia ! Mai beau si eu din cand in cand...si mi se pare foarte buna. Este fina ! S-ar putea ca,vorba ta,s-o fi stricat americanii..si d'aia sa aiba alt gust pe la voi..p'acolo !
Mai imi iau (cand am bani) si Budweiser ! Este ceheasca ! Berea Budweiser..sa va fie clar..este ceheasca..nu americana !!!
Asta pe care o cumpar eu ..e facuta pt. italieni !
E mult mai buna ca Urquell..dar si dubla la pretz.

Deci..Aliosha..berile cehesti mi se par OK ! Poate ai nimerit tu unele expirate !
Oribilul Mosh
Junior Member

dupa 24 de ore.....

Mesajde Oribilul Mosh » Dum Mar 24, 2002 7:34 pm

Draga Aliosha,

Tocmai am baut un Pilsner Urquell ! Mi s-a parut excelent ! Acelasi gust ce l-a consacrat ! Si o mireasma foarte puternica....cum am deschis sticla mirosea a bere de calitate !

Deci..cred ca ceea ce ai baut tu "is a forgaezy" ! Cum arata sticla ?? Avea emblema Cehiei pe ea ???
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde Aliosha » Dum Mar 24, 2002 7:44 pm

Daca citeai mai atent postul meu vedeai ca titlul este NEW Pilsner.
Eticheta este un pic modificata desi aparent are acelasi aspect.
O sa apara si in Romania cat de curand cu defazajul de rigoare si o sa te convingi de unul singur.
Sticlele sunt Made in Czech Republic si nici vorba sa fie "lucrate".
Nu exista aici asa ceva.
Berile importate costa destul de mult si nu se intampla ghidusii de genul asta.
Cei care distribuie aici alcool importat sunt "SAQ"
Societe "nustiucum" de Quebec si apartin de guvern.
"Against modern football."
Aliosha

Mesajde Oribilul Mosh » Lun Mar 25, 2002 8:17 pm

Initial trimis de Aliosha

O sa apara si in Romania cat de curand cu defazajul de rigoare si o sa te convingi de unul singur.

Da...in Canada apar lucrurile proaste inainte sa apara in Romania ! :p

Stai linistit...ca in Romania..nu o sa apara asa ceva ! Apare acolo la voi...pt. ca nu va pricepetzi la beri..si inghititzi orice !
Pe batranul continent..berea este aceiasi ! Oamenii de aici sunt fini cunoscatori si consumatori ai acestui produs...care este considerat aliment (paine lichida) !
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde Mirela » Lun Mar 25, 2002 9:43 pm

Oamenii de aici sunt fini cunoscatori si consumatori ai acestui produs...care este considerat aliment (paine lichida) ! [/B][/QUOTE]

ha ha,intr-adevar unii oameni se hranesc cu bere....
altii...cu amintiri de mirosuri si gusturi cunoscute....:D
Pink fluffy dynosaurs
Tremendously hardcore...
Mirela

Mesajde Oribilul Mosh » Sâm Mar 30, 2002 5:36 pm

Ieri am descoperit o noua bere : Gosser ! Scrie pe eticheta Austria's finest beer ! E facuta la Bucuresti.
5,3 %,alcol ! Mi-a placut. "astept cu nerabdare" sa-si bage romanii coada in ea..si sa o strice...asa cum au facut cu Tuborg,Calsberg,Stela..si toate celelalte beri !
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde the radical » Sâm Mar 30, 2002 9:47 pm

o sa radeti probabil dar eu am asa o pasiune in ultimul timp pt iaurtul cel mai ieftin posibil -Tesco's own brand; din tot raionul ala cu iaurturi care mai de care, eu il prefer pe asta mic si uratel de £0.29 cu vishine, unde-ti dau aia 6 gratis daca cumperi unul !
Si mai mananc cu pasiune zilele astea scotch eggs, chestii pe care nu le puteam suferi pana acum.
si apa de la chiuveta.
The direction of the eye, so misleading
The defection of the soul, nauseously quick
I don't question, our existence
I just question, our modern needs......
the radical
Junior Member

Mesajde Oribilul Mosh » Sâm Mar 30, 2002 11:02 pm

Cum, Radical ???? Cumperi un iaurt..si primesti 6 gratis ?!!!
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde the radical » Dum Mar 31, 2002 11:38 am

Initial trimis de Oribilul Mosh
Cum, Radical ???? Cumperi un iaurt..si primesti 6 gratis ?!!!

da, ca nu le cumpara nimeni fiind the lowest quality; nimeni in afara de mine :))
the radical
Junior Member

Mesajde gaga » Lun Apr 01, 2002 10:43 am

Initial trimis de the radical

Si mai mananc cu pasiune zilele astea scotch eggs,

Ce-s alea? :con:
semnatura fara culori si nestridenta
gaga

Mesajde the radical » Lun Apr 01, 2002 8:09 pm

Initial trimis de DANA

Ce-s alea? :con:

e un ou fiert invelit intr-o crusta de... pesmet,carne, condimente imbibata cu scotch normal :P - i wish!
Glumesc, adica la partea cu scotch asa mi-ar placea mie sa fie dar din pacate nu e. Deci e ou ala in pesmet si e bun. O chestie scotiana normal.
the radical
Junior Member

Mesajde gaga » Mar Apr 02, 2002 9:08 am

banuiam ca e scottish thing shi cu ou, da nu shtiam care-i faza.
ca niste oua in chiftea, huh? sau pane (oua fierte, nu?) incerc sa ma dumiresc fiindca in "Cuisine & Vines du France" apare o reteta asemanatoare intr-un numar de acu ceva ani.
semnatura fara culori si nestridenta
gaga

Mesajde Mirela » Mar Apr 02, 2002 3:44 pm

da, ca nu le cumpara nimeni fiind the lowest quality; nimeni in afara de mine :))

radical,same here!!!!io am ceva cu iaurturile Tesco cu visine si cu portocale...da'pe aici e buy one get one free...not 6(cel putin din cate stiu eu...)
si mai imi place margarina de la Tesco,ca nu e din aia sarata ca untu' normal al irlandezilor si merge de minune la prajituri :)
si cate n-au bun si ieftin ai de la Tesco.....
Pink fluffy dynosaurs
Tremendously hardcore...
Mirela

Mesajde Mirela » Mar Apr 02, 2002 3:50 pm

mi-am adus aminte......io de felul meu nu suportam supele la plicuri...pana am descoperit ca daca mai pui cate ceva(ie.putin cartof,morcov,oleaca de orez si neshte patrunjel la sfarsit) iese ceva si rapid si comestibil...
Pink fluffy dynosaurs
Tremendously hardcore...
Mirela

Mesajde Oribilul Mosh » Mar Apr 02, 2002 6:03 pm

Mirelei si lui The Radical..sa le povestesc in ce a constat pranzul meu :

1.branza telemea cu paine +tuica
2.ciorba de gaina (gaina,morcovi,fidea,pastarnac,patrunjel,apa,sare)
gaina d'aia de curte...chiar daca are carnea tare....are multe vitamine si proteine ! :p
3.pilaf cu pulpa de gaina (tot de curte) ...pilaf d'ala gras si gustos
garnitura : salata verde + ceapa verde & ridichi
vin rosu de tzara
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde the radical » Joi Apr 04, 2002 10:12 pm

Initial trimis de Oribilul Mosh
Mirelei si lui The Radical..sa le povestesc in ce a constat pranzul meu :

1.branza telemea cu paine +tuica
2.ciorba de gaina (gaina,morcovi,fidea,pastarnac,patrunjel,apa,sare)
gaina d'aia de curte...chiar daca are carnea tare....are multe vitamine si proteine ! :p
3.pilaf cu pulpa de gaina (tot de curte) ...pilaf d'ala gras si gustos
garnitura : salata verde + ceapa verde & ridichi
vin rosu de tzara

taci beyyy! ce ma enervezi! :PPPPPPPPPPPPPP
the radical
Junior Member

Mesajde the radical » Joi Apr 04, 2002 10:13 pm

Initial trimis de mirela2001

radical,same here!!!!io am ceva cu iaurturile Tesco cu visine si cu portocale...da'pe aici e buy one get one free...not 6(cel putin din cate stiu eu...)
si mai imi place margarina de la Tesco,ca nu e din aia sarata ca untu' normal al irlandezilor si merge de minune la prajituri :)
si cate n-au bun si ieftin ai de la Tesco.....

la tesco al meu n-am vazut de portocale . Da-mi place custard-ul de la ei £0.99 not bad for 500 mg
the radical
Junior Member

Mesajde the radical » Joi Apr 04, 2002 10:15 pm

Initial trimis de DANA
banuiam ca e scottish thing shi cu ou, da nu shtiam care-i faza.
ca niste oua in chiftea, huh? sau pane (oua fierte, nu?) incerc sa ma dumiresc fiindca in "Cuisine & Vines du France" apare o reteta asemanatoare intr-un numar de acu ceva ani.

da cam asa cum zici tu in chiftea, oua fierte, sa nu ma intrebi cum se prepara ca n-am idee; eu doar le cumpar.
the radical
Junior Member

Mesajde Mirela » Dum Apr 07, 2002 7:30 pm

Initial trimis de the radical

la tesco al meu n-am vazut de portocale . Da-mi place custard-ul de la ei £0.99 not bad for 500 mg

la inceput...cand vedeam chestia aia galbena deasupra prajiturilor...imi pierea pofta....acum,nu zic ca ma omor dupa custard...dar merge la o budinca su la o prajitura cu mere :)

ah,ca mi-am amintit....ce zici de ceaiul cu lapte????(alta chestie la care m-am uitat crucis muuuulta vreme :))
Pink fluffy dynosaurs
Tremendously hardcore...
Mirela

Mesajde Oribilul Mosh » Mar Apr 09, 2002 8:21 am

Ca un om umil,care toata viatza lui a baut bere si vin...vreau sa va intreb....din ce se compune un CUBA LIBRE ?
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde Rolf » Mar Apr 09, 2002 11:54 am

Am impresia ca e cola cu rom. Cel putin asta inseamna in barurile de cartier, pe care le frecventez io, si tu :D
Rolf
Junior Member

Mesajde Oribilul Mosh » Mar Apr 09, 2002 6:01 pm

Pai intereseaza-te exact si spune-mi ! Tre' sa gasesti tu..un link..catre asemenea bauturi !
La barurile din cartierul meu..se serveste...Fullbier,Gambrinus,Sailer,Keller..si alte asemenea bauturi...nici'decum Cuba Libre !
M-am gandit eu...acum ca am crescut si eu mai mare :p..ca nu se mai cade sa beau beri cu cartieristii....si vreau sa merg si eu prin baruri selecte..sa beau porcarii d'alea albastre..la pahar cu umbrelutza ! (am glumit ! )
Asa ca...informati-ma !
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde Mirela » Mar Apr 09, 2002 7:50 pm

cum oare n-oi fi vazut postul asta pana acum???

un Cuba Libre e compus din rom cu cola si cu lamaie stoarsa(sau un pic de suc de lamaie)si,bineinteles....gheata,o felie de lamaie si o umbreluta(eventual)pe deasupra :)
Pink fluffy dynosaurs
Tremendously hardcore...
Mirela

Mesajde Mirela » Mar Apr 09, 2002 8:27 pm

ca tot veni vorba de cockteil-uri....cred ca una din cele mai periculoase combinatii de alcoolice este Slow Comfortable Screw Up Against The Wall(gin,vodca,2 feluri de lichior+suc de portocale)din cate am observat...are un efect putin mai lent,dar te face pur si simplu pilaf....(just for the record,i haven't tried it yet :))
Pink fluffy dynosaurs
Tremendously hardcore...
Mirela

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Mancaruri si Bauturi. Restaurante