theOffender scrie:300 milioane de arabi constituie un caz... discriminatoriu] baga-tz neuronu' la pedale shi haltere - discriminare este ca e doar poligamie de tip 1 mascul la x femele, nu shi vitzavercea sau x la y.
deci hai sa mai adaug nishte tzari, doar asha: india, somalia, sudan, mali, republica centrafricana.
oops, am trecut de 1,5 miliarde locuitori ai acestei planete (cam un sfert ash zice eu). oooooops 2: am ajuns la 20. nigeria, oops, 21
uite inca 2, de data asta creshtine: Rwanda and Burundi
gaga, tu vorbeshti doar de segmentul muslman. ca tot vorbeshti de India, legea hindusa interzice poligamia. din populatzia Indiei, vreo 80 shi ceva de procente sunt hindushi, ashadar din cele 1.5 miliarde ramai deocamdata cu un 0.7 asha cu larghetze (am considerat populatzia Indiei de 1 miliard). sunt convins ca legile seculare in statele creshtine interzic poligamia, deci singurele cazuri de poligamie (shi poate de multe ori neoficializate) sunt in minoritatzile musulmane (nu caut acu' sa vad - merg pe mana ta cand dai exemple de state creshtine). iarashi nu sunt convins ca legile seculare din toate statele musulmane pe care mi le-ai dat ca exemplu permit poligamia, shi ma tem cu tu vorbeshti de o poligamie de alcov, adica ca shi cand un om de pe la noi shi-ar trage un menage a trois, fara acte, numa ca la ei au shi un sprijin religios. deci atentzie, noi vorbim de legi seculare cand punem problema aceasta, shi tu ai fost printre primii care au avertizat sa tratam acest subiect (casatorie, tolerantza sexuala, etc.) dpdv secular shi nu religios, deshi imi aduc aminte ca nu cu multe posturi in urma ma tachinai pe acelashi taram religios - deh lipsa de argumente

1: zoofilia este ilegala doar in US, unde prin lege se stipuleaza ca este ilegala. alte tzari au adoptat deja legi cu privire protectzia animalelor, asha ca daca nu intri la capitolul zoofil, eshti condamnat pe baza celor din urma.
in alte tzari, nu inseamna in toate tzarile. nu cred ca este cazul sa ajungem shi aici la exemple. pe partea ai'lalta shi un homosexual te poate da in judecata pentru viol, nu trebuie sa fie interzisa homosexualitatea ca sa fii arestat pentru un act homosexual.
2: notziunea de incest este foarte larga. de pilda poate fi considerat incest relatziile sexuale in nucleul familiei, sau, cum este la noi, chiar shi relatziile sexuale intre verii de gradul I. in iraq sunt permise casatoriile intre verii de gradul I
aha
3: "pedofilia" din linkul tau nu se refera la tineri de 12 ani care sunt insuratzi cu femei de 60 de ani ci mai degraba invers. iar acestea sunt criticate shi exista mishcari feministe care incearca sa opreasca astfel de practici.
eu am zis de boshorogi de 60 de ani, whatever, de cand cu threadu' asta te iert cu astfel de confuzii

observa cat de multe tzari nu au legislatzie cu privire la asha ceva - ia vezi, sunt mai mult de 20? tot de dragul statisticii aduna-le shi pe cele la care se permit relatzii sexuale la tineri sub 16 ani.
existentza acestor aspecte de viatza denota ca nu exista o solutzie universala care sa le rezolve pe toate. dar trasatul paralelelor de genul: ah, tu acceptzi aia, ar trebui sa aceptzi shi aia, shi aia shi aia caci altfel eshti ipocrit este ceea ce se cheama bigotism.
concluzia este falsa. tzi-am aratat (shi vad ca ai ajuns sa fii de acord) ca in alte coordonate (decamdata in spatziu, n-am vorbit de timp), exemplele pe care tzi le dau sunt perfect legale. nu ma intereseaza ca in romania sau in nush' ce alta tzara zoofilia sau incestul sunt ilegale, caci tot asha este shi mariajul homosexual. eu te-am intrebat: daca tu eshti de acord ca doi homosexuali sa se casatoreasca ai fi de acord shi ca doi incestuoshi sa se casatoreasca? cand prima parte a intrebarii zace sub semnul ilegalitatzii este un argument pueril sa-mi raspunzi ca shi a doua.
iar cel mai mare ipocrit esti tu, pentru ca afirmi: "am prieteni homosexuali", "nu am nimica impotriva lor", "da sa-shi tzina gura-nchisa shi sa stea la ei acasa". in cazul de fatza termenul de prieten este greshit folosit in constructzia frazei.