Ce filme ati mai vazut ?
Million Dollar Baby, 9/10
Clint Eastwood, Hilary Swank, Morgan Freeman
Daca ar fi sa luam ultimele trei filme regizate de Clint Eastwood (cu nominari Oscar), Unforgiven in 1992, Mystic River in 2003 shi Million Dollar Baby in 2004, ultimul e pe locul doi la preferintze. Shi deoarece shtiam cine joaca, n-am fost surprins de vocea lui Clint Eastwood (prea multe trabucuri) shi nici de stilul anilor 70. Insa mi-a placut dialogul, mi-a placut actziunea shi mi-a placut felul in care au jucat totzi trei. Nu prea vezi in ziua de astazi astfel de dialoguri, naturale, nefortzate.
In Mystic River la creditele pentru muzica apare Clint Eastwood. La fel shi in Million Dollar Baby. O chestie interesanta care shi-a pus amprenta in ambele filme. Neexistand prea mult background noise te potzi concentra mai mult pe evolutzia caracterelor shi a actziunii.
Shi pentru ca am adus in discutzie Mystic River, Eli Wallach joaca rolul batranului din magazinul de bauturi alcoolice. Acelashi Eli Wallach care este The Ugly in The Good, The Bad and The Ugly.
Un singur lucru am de comentat la acest film. Nu am intzeles intamplarea din jurul accidentului care a implicat acel scaun.
Finding Neverland, 9/10
Johnny Depp, Kate Winslet, Julie Christie
Pe tot parcursul filmului am fost obsedat cu ideea: Shakespeare in Love. Sunt destule similaritatzi intre cele doua filme, fara ca ele sa fie identice. Shi dupa cum se vede treaba un astfel de scenariu e o retzeta sigura pentru un Oscar. Se vede treaba ca Johnny incepe sa capete gustul filmelor in care joaca un personaj englez. Engleza lui e impecabila, unii dintre prieteni chiar sesizand o nuantza de accent de Cirercester.
House of Flying Daggers, 8/10
Ziyi Zhang
Chinezii cred ca au citit prea mult Shakespeare. Romeo shi Julieta intr-o varianta in care lumea zboara prin copaci, cutzite, sagetzi shi alte cele zboara shi ele impreuna cu restul lumii. Dar deoarece acuma cred ca daca Crouching Tiger Hidden Dragon a luat un Oscar tot ce zboara e pasibil de un Oscar, ei bine iata ca de data aceasta nu e. House of Flying Daggers a fost nominalizat pentru cinematografie insa acolo cred ca Passion of the Christ va fi invingatorul.
Personal cred ca Hero a fost mult mai bun decat House of Flying Daggers. Ziyi Zhang a jucat in Hero shi in Crouching Tiger Hidden Dragon shi in 2003 a pozat pentru FHM South Africa. Un corp absolut superb.
Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events, 7/10
Jim Carrey, Merryl Streep
5 nominalizari pentru Oscar. Daca Harry Potter incaseaza din plin la box office, atunci de ce nu orice carte poate fi macelarita (ad literarum) in scopul caritabil de a face nishte "squids" (cum ar zice Sasha Baron Cohen). Jim Carrey nu joaca rau.
Clint Eastwood, Hilary Swank, Morgan Freeman
Daca ar fi sa luam ultimele trei filme regizate de Clint Eastwood (cu nominari Oscar), Unforgiven in 1992, Mystic River in 2003 shi Million Dollar Baby in 2004, ultimul e pe locul doi la preferintze. Shi deoarece shtiam cine joaca, n-am fost surprins de vocea lui Clint Eastwood (prea multe trabucuri) shi nici de stilul anilor 70. Insa mi-a placut dialogul, mi-a placut actziunea shi mi-a placut felul in care au jucat totzi trei. Nu prea vezi in ziua de astazi astfel de dialoguri, naturale, nefortzate.
In Mystic River la creditele pentru muzica apare Clint Eastwood. La fel shi in Million Dollar Baby. O chestie interesanta care shi-a pus amprenta in ambele filme. Neexistand prea mult background noise te potzi concentra mai mult pe evolutzia caracterelor shi a actziunii.
Shi pentru ca am adus in discutzie Mystic River, Eli Wallach joaca rolul batranului din magazinul de bauturi alcoolice. Acelashi Eli Wallach care este The Ugly in The Good, The Bad and The Ugly.
Un singur lucru am de comentat la acest film. Nu am intzeles intamplarea din jurul accidentului care a implicat acel scaun.
Finding Neverland, 9/10
Johnny Depp, Kate Winslet, Julie Christie
Pe tot parcursul filmului am fost obsedat cu ideea: Shakespeare in Love. Sunt destule similaritatzi intre cele doua filme, fara ca ele sa fie identice. Shi dupa cum se vede treaba un astfel de scenariu e o retzeta sigura pentru un Oscar. Se vede treaba ca Johnny incepe sa capete gustul filmelor in care joaca un personaj englez. Engleza lui e impecabila, unii dintre prieteni chiar sesizand o nuantza de accent de Cirercester.
House of Flying Daggers, 8/10
Ziyi Zhang
Chinezii cred ca au citit prea mult Shakespeare. Romeo shi Julieta intr-o varianta in care lumea zboara prin copaci, cutzite, sagetzi shi alte cele zboara shi ele impreuna cu restul lumii. Dar deoarece acuma cred ca daca Crouching Tiger Hidden Dragon a luat un Oscar tot ce zboara e pasibil de un Oscar, ei bine iata ca de data aceasta nu e. House of Flying Daggers a fost nominalizat pentru cinematografie insa acolo cred ca Passion of the Christ va fi invingatorul.
Personal cred ca Hero a fost mult mai bun decat House of Flying Daggers. Ziyi Zhang a jucat in Hero shi in Crouching Tiger Hidden Dragon shi in 2003 a pozat pentru FHM South Africa. Un corp absolut superb.
Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events, 7/10
Jim Carrey, Merryl Streep
5 nominalizari pentru Oscar. Daca Harry Potter incaseaza din plin la box office, atunci de ce nu orice carte poate fi macelarita (ad literarum) in scopul caritabil de a face nishte "squids" (cum ar zice Sasha Baron Cohen). Jim Carrey nu joaca rau.
what is freedom of expression? without the freedom to offend, it ceases to exist - salman rushdie
-
theOffender - Mesaje: 2094
Desi l-am vazut de cateva saptamani bune, tre mentionat: Ultimul tango la Paris ( Last tango in Paris - 1973) cu Marlon Brando. Regia: Bernardo Bertolucci. De mare exceptie! Si ie si peste 18 ani!
10/10

10/10
Prezumtia de prostie se aplica tuturor !!!
"This used to be a fun house, but now is full of evil clowns..."
"This used to be a fun house, but now is full of evil clowns..."
-
piskeshu - banned
life and death of peter sellers
pentru cei care au auzit de peter sellers si care au vazut memorabila serie din ciclul pantera roz cu infailibilul inspector clouseau sau poate cea mai reusita creatie a lui sellers realizata in apogeul carierei (din pacate si sfarsitul) , being there, acest film, life and death of peter sellers, este un MUST
rolul lui sellers in film a fost atribuit lui geoffrey rush. nu cred ca realizatorii filmului puteau sa aleaga ceva mai bun. l-am vazut pe rush in omul nostru din panama alaturi de actualul james bond, pierce brosnan. in acel film rush este imbatabil , eclipsandu-l de departe pe brosnan, tzinand efectiv filmul "in spate" . in life and death of peter sellers , rush este insa MAGISTRAL si nu cred c-o sa mire pe nimeni daca oscarul de anul acesta ii va fi oferit. sincer, il merita pe deplin.
un film de NOTA 10
pentru cei care au auzit de peter sellers si care au vazut memorabila serie din ciclul pantera roz cu infailibilul inspector clouseau sau poate cea mai reusita creatie a lui sellers realizata in apogeul carierei (din pacate si sfarsitul) , being there, acest film, life and death of peter sellers, este un MUST
rolul lui sellers in film a fost atribuit lui geoffrey rush. nu cred ca realizatorii filmului puteau sa aleaga ceva mai bun. l-am vazut pe rush in omul nostru din panama alaturi de actualul james bond, pierce brosnan. in acel film rush este imbatabil , eclipsandu-l de departe pe brosnan, tzinand efectiv filmul "in spate" . in life and death of peter sellers , rush este insa MAGISTRAL si nu cred c-o sa mire pe nimeni daca oscarul de anul acesta ii va fi oferit. sincer, il merita pe deplin.
un film de NOTA 10
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
-
eyewitness - Mesaje: 19220
Am vazut The Aviator 8/10 shi in opinia mea, ishi merita pe deplin cele 11 nominalizari la Oscar. Sunt departe de a fi fan Di Caprio dar in filmul in cauza mi se pare ca s-a mulat perfect pe un rol nu foarte ushor. Voi reveni cu comentarii doar dupa ce-l voi vedea a doua oara.
-
cutuma© - Mesaje: 3047
Mystic River - dupa ce am auzit multe lucruri bune despre el , m'am gandit sa'l vad si eu .. si nu m'a dezamagit .. atmosfera e misto , performantele lui Sean Penn & Tim Robbins is de nota 10 ; mi'a placut si finalul sobru , intunecat ; laude lui Clint Eastwood 9/10
Moved away.
- Cristy
The Aviator . 7/10 (7.7 pe imdb)
Filmul a fost cu sigurantza unul foarte bun si se vede ca s-a muncit la el, dar nu a fost absolut deloc pe gustul meu. Daca Decret vrea sa-l mai vada a doua oara, eu abia am reusit sa-l vad prima data, plictisindu-ma copios.
Niciodata nu am gustat biografiile de acest gen...si d'aia nici nu ma voi uita la Ray. Dar dupa cum spuneam...filmul e frumos facut..si pentru cine gusta genul...e chiar super. Sunt de p'acum sigur ca va lua Oscar pentru cel mai bun film, iar Leo pentru cel mai bun actor.
eye-ule...daca n-ai vazut...vezi Catch Me If You Can. Mie mi se pare cel mai reusit film al lui Leo. Si e si cu prietenul tau Tom Hanks, care si mie mi-a placut foarte mult in The Terminal.
Cat despre mine..urmeaza sa vad Finding Neverland...ca sa am lectia facuta in noaptea Oscarurilor
Filmul a fost cu sigurantza unul foarte bun si se vede ca s-a muncit la el, dar nu a fost absolut deloc pe gustul meu. Daca Decret vrea sa-l mai vada a doua oara, eu abia am reusit sa-l vad prima data, plictisindu-ma copios.
Niciodata nu am gustat biografiile de acest gen...si d'aia nici nu ma voi uita la Ray. Dar dupa cum spuneam...filmul e frumos facut..si pentru cine gusta genul...e chiar super. Sunt de p'acum sigur ca va lua Oscar pentru cel mai bun film, iar Leo pentru cel mai bun actor.
eye-ule...daca n-ai vazut...vezi Catch Me If You Can. Mie mi se pare cel mai reusit film al lui Leo. Si e si cu prietenul tau Tom Hanks, care si mie mi-a placut foarte mult in The Terminal.
Cat despre mine..urmeaza sa vad Finding Neverland...ca sa am lectia facuta in noaptea Oscarurilor

IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
-
Oribilul Mosh - Junior Member
Eurotrip - O comedie destul de misto si un film relaxant, adica eu cel putin m-am destins la el. In rest, trebuie sa mentionez cat de buna e blonda nemtoaica (chiar si in realitate) din film (Mieke sau cum ii zice), un soi de "bomba"
. Actiunea se petrece si prin Europa, unde fiecarei tari vizitate ii sunt scoase in evidenta caracteristicile de baza ce o reprezinta... marfa.....
Eu zic ca merita vazut. Nota 7.5/10
The Terminal - Un film cu o actiune mai speciala decat ce a fost pana acum, in care Tom Hanks joaca f bine. Filmul chiar e interesant si mi-a mentinut interesul pana la sfarsit. Il recomand! Nota 8.5/10

Eu zic ca merita vazut. Nota 7.5/10
The Terminal - Un film cu o actiune mai speciala decat ce a fost pana acum, in care Tom Hanks joaca f bine. Filmul chiar e interesant si mi-a mentinut interesul pana la sfarsit. Il recomand! Nota 8.5/10
In the middle of everlasting darkness...
-
ElMundo - Junior Member
Finding Neverland . 7/10 (8.2 pe imdb)
Un film despre Sir James Matthew Barrie si despre cum a scris el celebra piesa Peter Pan. Barrie este interpretat de Johnny Depp, unul dintre actorii mei preferatzi. Excelent rol face si aici...si e nominalizat la Oscar...ca si filmul de altfel.
Am vazut pana acum 3 filme din cele 5 propuse pentru Oscar la categoria best movie.
Clasarea mea de pana acum :
1.Million Dollar Baby
2.Finding Neverland
3.The Aviator
Mai am de vazut Sideways....pentru ca Ray nu ma pasioneaza.
Un film despre Sir James Matthew Barrie si despre cum a scris el celebra piesa Peter Pan. Barrie este interpretat de Johnny Depp, unul dintre actorii mei preferatzi. Excelent rol face si aici...si e nominalizat la Oscar...ca si filmul de altfel.
Am vazut pana acum 3 filme din cele 5 propuse pentru Oscar la categoria best movie.
Clasarea mea de pana acum :
1.Million Dollar Baby
2.Finding Neverland
3.The Aviator
Mai am de vazut Sideways....pentru ca Ray nu ma pasioneaza.
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
-
Anacondas: The Hunt for the Blood Orchid, 6/10
Johnny Messner, KaDee Strickland
Un adevarat B-movie. Ma ashteptam la toate clisheele posibile, asha ca sherpi de 20 m lungime cu dintzi de aligator nu mi-au parut ieshitzi din comun. Nici faptul ca barca s-a rasturnat in cascada respectiva (chiar daca a fost un unghi din care parea destul de mica daportat la inaltzimea barcii). Ce n-am putut sa pricep e de ce toate un biet savant e transformat intr-un adevarat killer in fatza caruia nici macar un ex Special Forces n-are vreo shansa (alta de a se lasa impushcat).
Totushi regizorul a avut grija ca sa nu omoare intreaga distributzie inclusiv pe biata maimutzica (spre deliciul asociatziilor pentru protectzia animalelor).
Johnny Messner a jucat shi in Tears of the Sun iar KaDee Strickland a jucat in Something's Gotta Give (2003) shi Diamond Men (2000).
Paparazzi, 6/10
Cole Hauser, Robin Tunney, Dennis Farina, Daniel Baldwin, Tom Sizemore
Eu ash zice pacat de distributzie. Deshi sunt cateva momente amuzante: Mel Gibson ashteptand sa-i vina randul la un psiholog, Chris Rock in rolul unui pizza delivery boy, Vince Vaughn shi Matthew McConaughey. In rest previzibil, foarte previzibil shi absolut anost.
Cellular, 6/10
Chris Evans, Kim Basinger, Jessica Biel, William H. Macy, Jason Statham
Unul dintre filmele in care eroul nu ramane cu eroina. Cred ca nishte scene de sex intre Kimm Basinger shi Chris Evans ar fi adus un plus de interes. Iar cu ocazia asta Jason Statham shi-a invatzat lectzia: intai tragi shi pe urma tzii prelegerile.
Touching the Void, 10/10
O poveste adevarata a doi britanici care incearca sa cucereasca Siela Grande in Peru. Incercarile anterioare au fost soldate cu eshecuri. Cei doi ating varful shi pe urma incepe tragedia coborashului. Un film care merita vazut.
Johnny Messner, KaDee Strickland
Un adevarat B-movie. Ma ashteptam la toate clisheele posibile, asha ca sherpi de 20 m lungime cu dintzi de aligator nu mi-au parut ieshitzi din comun. Nici faptul ca barca s-a rasturnat in cascada respectiva (chiar daca a fost un unghi din care parea destul de mica daportat la inaltzimea barcii). Ce n-am putut sa pricep e de ce toate un biet savant e transformat intr-un adevarat killer in fatza caruia nici macar un ex Special Forces n-are vreo shansa (alta de a se lasa impushcat).
Totushi regizorul a avut grija ca sa nu omoare intreaga distributzie inclusiv pe biata maimutzica (spre deliciul asociatziilor pentru protectzia animalelor).
Johnny Messner a jucat shi in Tears of the Sun iar KaDee Strickland a jucat in Something's Gotta Give (2003) shi Diamond Men (2000).
Paparazzi, 6/10
Cole Hauser, Robin Tunney, Dennis Farina, Daniel Baldwin, Tom Sizemore
Eu ash zice pacat de distributzie. Deshi sunt cateva momente amuzante: Mel Gibson ashteptand sa-i vina randul la un psiholog, Chris Rock in rolul unui pizza delivery boy, Vince Vaughn shi Matthew McConaughey. In rest previzibil, foarte previzibil shi absolut anost.
Cellular, 6/10
Chris Evans, Kim Basinger, Jessica Biel, William H. Macy, Jason Statham
Unul dintre filmele in care eroul nu ramane cu eroina. Cred ca nishte scene de sex intre Kimm Basinger shi Chris Evans ar fi adus un plus de interes. Iar cu ocazia asta Jason Statham shi-a invatzat lectzia: intai tragi shi pe urma tzii prelegerile.
Touching the Void, 10/10
O poveste adevarata a doi britanici care incearca sa cucereasca Siela Grande in Peru. Incercarile anterioare au fost soldate cu eshecuri. Cei doi ating varful shi pe urma incepe tragedia coborashului. Un film care merita vazut.
what is freedom of expression? without the freedom to offend, it ceases to exist - salman rushdie
-
Citind postul lui ElMundo..m-am decis sa urmaresc si eu EuroTrip...si bine am facut. O comedie de nota 10...in care apar multe fete frumoase care isi arata tzatzele.
Totusi...cam au ras de est-europeni...prin infatisarea Bratislavei...
Cei mai simpatici...au fost Red Army !

Totusi...cam au ras de est-europeni...prin infatisarea Bratislavei...
Cei mai simpatici...au fost Red Army !
-
Once Upon a Time in Mexico (Desperado 2) - 4/10
In ciuda distributiei (Antonio Banderas, Salma Hayek, Johnny Depp, Enrique Iglesias, Mickey Rourke) filmul este o dezamagire... Are o actiune neverosimila, scenele de lupta sunt penibile. ;B
In ciuda distributiei (Antonio Banderas, Salma Hayek, Johnny Depp, Enrique Iglesias, Mickey Rourke) filmul este o dezamagire... Are o actiune neverosimila, scenele de lupta sunt penibile. ;B
[ KNOWLEDGE IS POWER... ]
-
UNBREAKABLE - Junior Member
Braveheart - unul din filmele mele preferate
.. 9/10
The Patriot - film de razboi , interesant , dar restrange razboiului la o simpla razbunare .. 8/10
Identity - un thriller interesant , te tine in suspans , iar finalul te prinde nepregatit 8/10
The Aviator - de obicei nu ma dau in vant dupa filme biografice , dar chiar mi'a placut .. s'a vazut implicarea lui Leo , si in special munca lui Scorsese , care sper sa castige Oscarul bine-meritat .. 8/10

The Patriot - film de razboi , interesant , dar restrange razboiului la o simpla razbunare .. 8/10
Identity - un thriller interesant , te tine in suspans , iar finalul te prinde nepregatit 8/10
The Aviator - de obicei nu ma dau in vant dupa filme biografice , dar chiar mi'a placut .. s'a vazut implicarea lui Leo , si in special munca lui Scorsese , care sper sa castige Oscarul bine-meritat .. 8/10
Moved away.
- Cristy
The Aviator 6,5/10... un film destul de plictisitor, deloc pe gustul meu (da` am zis sa-l iau sa vad ce-i de el). Nu inteleg de ce are atatea nominalizari la Oscar (11 la numar :eek: ) pe mine nu m-a impresionat deloc. Nu ma prea pricep eu la filme dar asta este parerea mea
Saptamana trecuta am vazut un film mai vechi: American History X 9/10. Mi-a placut mult, mai mult decat Aviatorul (desi nu au nici o legatura cele 2 filme intre ele :yD). Edward Norton interpreteaza foarte bine rolul unui nazist (Derek) care incearca sa-l opreasca pe fratele sau mai mic sa urmeze acelasi drum... totusi Dany (fratele lui Derek) moare la sfarsitul filmului

Saptamana trecuta am vazut un film mai vechi: American History X 9/10. Mi-a placut mult, mai mult decat Aviatorul (desi nu au nici o legatura cele 2 filme intre ele :yD). Edward Norton interpreteaza foarte bine rolul unui nazist (Derek) care incearca sa-l opreasca pe fratele sau mai mic sa urmeze acelasi drum... totusi Dany (fratele lui Derek) moare la sfarsitul filmului

-
Catalánul - Mesaje: 625
Blade: Trinity - 2004 - o comedie buna. Chiar daca el saracu n-a vrut sa fie comedie. Actorie=0, actiune/subiect=4, scene de lupta=6, dialoguri=0, distractiv prin prostia lui=8. Nota generala 5/10
Flight of the Pheonix - 2004. M-a dezamagit filmul, din pacate. Subiectul mi s-a parut foarte interesant si putea fi dezvoltat mult mai bine. Partea cea mai nasoala a fost jocul actorilor care a fost extrem de prost, la acelsi nivel cu telenovelele. Actorie:-10, subiect- 8, regizare - 4, nota generala: 5/10
Flight of the Pheonix - 2004. M-a dezamagit filmul, din pacate. Subiectul mi s-a parut foarte interesant si putea fi dezvoltat mult mai bine. Partea cea mai nasoala a fost jocul actorilor care a fost extrem de prost, la acelsi nivel cu telenovelele. Actorie:-10, subiect- 8, regizare - 4, nota generala: 5/10
draivit laic iu stolit.
-
Dany_S - Junior Member
Collateral - chiar mi'a placut .. in special atmosfera din film & relatia dintre Max & Vincent .. finalul sobru , intens , care te preseaza sa'l sustii pe Vincent e bine realizat & mi'a placut prestatia lui Tom Cruise , care in premiera e un " bad guy " :p 8/10
Moved away.
- Cristy
saw
m-a pus un prieten să-l văd că e bun. l-am văzut aşa că fac aici recenzurarea lui:
deci filmu' incepe intr-un loc intunecos in care se aude o voce care n-am inţeles ce zicea că era in engleză şi nu incepuse subtitrarea.
după ce se aprinde lumina in locu' intunecos unde incepuse filmu' am văzut că erau doi indivizi, pană-n treizeci de ani, legaţi de calorifere.
Unu era intr-un colţ şi celălalt in colţu' opus, in mijlocul incăperii era unu impuşcat in cap care căzuse pe burtă cu pistolu' langă el.
Acum, după cat am inţeles eu, ăştia doi nu ştiau ce caută acolo şi se mirau şi ei ca şi mine ce caută doi bărbaţi, pană-n trezeci de ani legaţi de calorifere intr-o baie mare cu gresie şi faianţă? Nu erau legaţi cu sfoară sau cu sarmă, nu! erau legaţi cu lanţuri d-alea groase cu care, am văzut in alte filme că erau legaţi deţinuţii pe vremuri. Numai că lanţurile ăstora doi erau noi nouţe.
Incep să ţipe şi să vorbească unu' cu altu', surpriză! filmu' e subtitrat in ungureşte. nici p-asta n-o stăpanesc da nu-i bai că mă prind eu cam despre ce vor să vorbească ei. Am observat că e chiar mai mişto cand nu e titrat filmu' că pot să stau liniştit să mă uit la el, nu mai stau incordat de frică că trece subtitrarea.
după ce se mai calmează ei umpic şi le mai trece din spaima asta in care se treziseră, se apucă să se uite bine in juru' lor şi să caute o scăpare. nu găsesc scăparea, in schimb unu dintre ei după ce bagă mana pană la umăr in veceu' la care ii da lanţu voie să ajungă se umple de căcat.
bag de seamă că se uita după vreo cheie, ceva pentru că in timp ce scormonea p-acolo il intreabă celălalt did iu faind enising şi ăsta de căuta ii răspunde nasing salid. Carevasăzică el căuta ceva solid prin tot căcatu' ăla - adică o cheie, aşa mi-am dat seama, că mai bunghesc aşa umpic engleza.
pană la urmă găseşte două fierăstraie d-alea ştirbe cu care d-abia tai placaj darămite oţel, să enervează rău ăla mai tanăr şi dă cu fierăstrău-n oglindă dă draci. in locu de unde a căzut oglinda de-o sparse ăsta cu fierăstrău lui se vedea o luminiţă roşie. ce credeţi că era luminiţa aia? o cameră de filmat, prin care se uita unu la ei.
ei să uitau la camera de filmat, ăla de avea camera se uita la ăştia doi şi eu mă uitam la ei cum se uitau unii la alţii. aici am pus pause şi m-am dus la fereastră să văd la mine cine pula mea să uită. nu se uita nimeni.
am dat play din nou. a inceput ăla mai bătran dintre ăia doi legaţi să işi amintească cum era el doctor şi cum vorbea cu nevastă-sa şi cu fie-sa şi cum ii povestea un poliţist negru despre oameni care fuseseră omoraţi la mişto. unu fusese băgat intr-o incăpere blindată in pielea goală şi dacă nu ieşea din cameră contra cronometru uşa se inchidea pentru totdeauna prinzandu-l inăuntru, numai că intre el şi uşă erau tone de sarmă ghimpată şi tone de chestii ascuţite in care tipu moare infipt pană la urmă.
altu se trezise intr-o cameră intunecoasă tot in pielea goală plin de ceva unsuros. in faţa lui era un seif in care crecă era cheia cu care ar fi putut ieşi dacă găsea combinaţia la seif folosindu-se de cifrele care erau inşirate pe pereţi, milioane de cifre peste tot. problema ăstuia e că n-avea decat un muc de lumanare care după ce se termina il lăsa in beznă. omu să grăbeşte să nu se termine lumanarea şi pană la urmă ia foc.
a mai arătat-o pe una care scăpase. asta se trezise legată de un scaun cu o cască de fier pe cap. şi ăla de-o legase i-a arătat că dacă nu găseşte cheia intr-un anumit timp ii face casca de pe cap explozie sau ceva, oricum ii rupe capu'. legăturile nu erau ca la ăştia doi cu lanţuri, erau şubrede şi gagica s-a eliberat şi a inceput să caute, n-a găsit nimic. intr-un colţ sta bărba-su amorţit cu droguri da viu, se uita la ea şi clipea. pă burta lui era scris mare cu roşu semnu' intrebării şi langă el era un cuţit. íŽi scoate asta maţele in timp ce el clipea la ea şi o privea cum ii scormoneşte prin ele. pană la urmă găseşte cheia era tocmai in intestinu subţire, nu i-o pusese la vedere in ăla gros.
hai că n-o mai lungesc, poliţistu s-alege cu beregata tăiată şi pă urmă dat afară din poliţie şi la sfarşit impuşcat de tot.
ăla mai bătran, de era doctor işi taie picioru' cu fierăstrău pentru placaj ca să ajungă la pistolu de lingă sinucis şi să il impuşte p-ăsta tanăr. il impuşcă dar mai intai ii cere scuze că dacă nu-l impuşca ii omora familia tipu de se uita la ei prin cameră.
ăsta de se uita la ei prin camera de filmat s-a bătut cu nevasta şi cu fata doctorului de şi-a tăiat picioru' şi pă urmă s-a bătut şi cu poliţistu'.
pană la urmă a ajuns, faultat ca vai de el la ăştia de fuseseră legaţi de calorifere şi cand ajunge şi dă să-l impuşte pe doctoru' care se tara fără un picior pe jos, se ridică ăla tanăr şi ii dă cu veceu in cap şi il omoară că nu fusese impuşcat de către doctor decat puţin in umăr.
doctoru' pleacă taraş să aducă ajutoare da după cum arăta nu cred că mai avea sange-n el.
numai ce mă relaxasem cand ăla tanăr care cotrobăia prin buzunarele tipului de-l omorase cu veceu, pesemne se uita după cheia aia afurisită să se dezlege, găseşte un reportofon in care era vocea mortului care nu'ş ce zicea, vreo vrajă cred pentru că după ce s-a terminat vocea a inceput să se ridice mortu. da nu ăsta din urmă, primu mort, ăla care era de la inceput cu ei acolo.
să dea dracii dacă nu m-am speriat, adică nu mai inţelegeam nimic ce treabă avea mortu ăsta cu filmu? numai că incepe şi ăsta să-şi amintească, se pare că se ştia cu doctoru', ii fusese pacient sau ceva.
ăsta tanăr dă să-l impuşte cu pistolu' luat de la mortu' d-al doilea da nu poate pentru că-l curenteză primu mort cu un fel de telecomandă care-l curenta prin lanţ, că am uitat să vă spun că-i curentase şi mai devreme.
ăsta tanăr cade pe jos iar primu mort, pacientu' doctorului pleacă, stinge lumina şi inchide uşa după el.
-sfarşit-
- nodingat
Pornind de la conceptul: nimica nu se poate compara cu "the first hand experience" shi mai ales fiindu-mi pofta de nishte popcorn, aseara am purces cu un amic spre cinema. Cu ipocrizia caracteristica timpurilor pe care le traim comand un superbig popcorn iar deoarece am grija de regimul meu alimentar, un Diet Coke (Coca Cola Light) deoarece contzine o singura calorie.
Cum se intampla de obicei, in afara orgiei de popcorn shi soda, cinema-ul mai are shi altceva de oferit: celebrele preview-uri. Cu stupoare am descoperit ca nou XXX nu-l mai are pe Vin Diesel protagonist ci pe Ice Cube. La vederea acestei, shi-aici nu-mi gasesc cuvintele, am tzinut sa-mi fac cunoscut parerea mea intr-un mod putzin cam zgomotos. Cei din spatele meu shi-au dres vocea intr-un mod anume, atentzionandu-ma de faptul ca nu accepta oscenitatzile.
Intr-un final, dupa ce mi-am completat lista filmelor "to see" shi a celor "must stay away", intr-un final, cum ziceam, pelicula principala incepe. L-am recunoscut repede pe Jason Isaacs, colonelul englez din Patriot shi Lucius Malfoy din Harry Porter shi incepusem sa cred ca nu va fi un film rau. DIn nefericire pentru el, moare in primele minute shi odata cu moartea lui moare shi sperantza mea ca, totushi, s-ar putea sa nu fie un film foarte rau.
Jennifer Garner din Alias e Elektra. Imbracata in pantaloni shi corset roshu, cu un cutzit in fiecare maní£, tipa arata feroce. Mai ales ca acel corset roshu ii scoate in evidentza sanii superbi. Are nishte umeri vanjoshi shi imediat m-a dus gandul la halcometriile din jurnale. Toate acestea plus faptul ca bate la indivizi imenshi ca la hotzii de cai te determina sa te-ndragosteshti pe loc. Shi-astfel trece prima jumatate de film, aproape neobservata.
Lucrurile se complica in a doua jumatate cand lumea are pretentzia la putzina actorie de gen Oscar, doar-doar or smulge nishte lacrimi din partea audientzei. Iar replicile din final: "Thank you or saving my life." "No, thank you for saving mine." m-a facut sa-ntreb cu voce tare: Da' mie cine-mi da banii de bilet inapoi?. Cateva chicote de ras in audientza shi-asha precara m-a facut sa cred ca sunt in asentimentul catorva.
Pentru cei care-l idolatrizeaza pe Yoda, veshti bune: existra un maestru care-o invatza pe Elektra cum sa "kick arses". Shi are parul alb bineintzeles, shi e plin shi el de ghicitori shi alte integrame.
Elektra, 6/10
Jennifer Garner, Goran Visnjic, Terence Stamp
De ce 6? Spre final, cand Elektra ishi da jos pelerina shi apare in costumatzia ceia roshie, m-au trecut fiori reci pe shira spinarii.
DeMarco: I guess it's all true. The red outfit, the knives. What happens now? You just kill me, straight out, just gulp?
Elektra Natchios: Don't worry. Death's not that bad.
DeMarco: How do you know?
Elektra Natchios: I died once.
DeMarco is Jason Isaacs
Cum se intampla de obicei, in afara orgiei de popcorn shi soda, cinema-ul mai are shi altceva de oferit: celebrele preview-uri. Cu stupoare am descoperit ca nou XXX nu-l mai are pe Vin Diesel protagonist ci pe Ice Cube. La vederea acestei, shi-aici nu-mi gasesc cuvintele, am tzinut sa-mi fac cunoscut parerea mea intr-un mod putzin cam zgomotos. Cei din spatele meu shi-au dres vocea intr-un mod anume, atentzionandu-ma de faptul ca nu accepta oscenitatzile.
Intr-un final, dupa ce mi-am completat lista filmelor "to see" shi a celor "must stay away", intr-un final, cum ziceam, pelicula principala incepe. L-am recunoscut repede pe Jason Isaacs, colonelul englez din Patriot shi Lucius Malfoy din Harry Porter shi incepusem sa cred ca nu va fi un film rau. DIn nefericire pentru el, moare in primele minute shi odata cu moartea lui moare shi sperantza mea ca, totushi, s-ar putea sa nu fie un film foarte rau.
Jennifer Garner din Alias e Elektra. Imbracata in pantaloni shi corset roshu, cu un cutzit in fiecare maní£, tipa arata feroce. Mai ales ca acel corset roshu ii scoate in evidentza sanii superbi. Are nishte umeri vanjoshi shi imediat m-a dus gandul la halcometriile din jurnale. Toate acestea plus faptul ca bate la indivizi imenshi ca la hotzii de cai te determina sa te-ndragosteshti pe loc. Shi-astfel trece prima jumatate de film, aproape neobservata.
Lucrurile se complica in a doua jumatate cand lumea are pretentzia la putzina actorie de gen Oscar, doar-doar or smulge nishte lacrimi din partea audientzei. Iar replicile din final: "Thank you or saving my life." "No, thank you for saving mine." m-a facut sa-ntreb cu voce tare: Da' mie cine-mi da banii de bilet inapoi?. Cateva chicote de ras in audientza shi-asha precara m-a facut sa cred ca sunt in asentimentul catorva.
Pentru cei care-l idolatrizeaza pe Yoda, veshti bune: existra un maestru care-o invatza pe Elektra cum sa "kick arses". Shi are parul alb bineintzeles, shi e plin shi el de ghicitori shi alte integrame.
Elektra, 6/10
Jennifer Garner, Goran Visnjic, Terence Stamp
De ce 6? Spre final, cand Elektra ishi da jos pelerina shi apare in costumatzia ceia roshie, m-au trecut fiori reci pe shira spinarii.
DeMarco: I guess it's all true. The red outfit, the knives. What happens now? You just kill me, straight out, just gulp?
Elektra Natchios: Don't worry. Death's not that bad.
DeMarco: How do you know?
Elektra Natchios: I died once.
DeMarco is Jason Isaacs
-