Despre Rock:as vrea ca fiecare sa-si spuna opinia!

discutii pe care nu stii unde sa le incepi, haz de orice caz; ca intre prieteni

Moderator: anjin-san

Re: cel mai stupid subiect pe care l-am vazut

Mesajde Arhanghell » Sâm Mar 30, 2002 1:19 am

Initial trimis de alien
:rolleyes: Fara suparare acum dar pe buna dreptate nici nu stiu de ce ai facut subiectul, ca ai stiut ca e foarte prost si toata lumea o sa sara sa-ti spuna chestia asta. Eu cred ca ar trebui sa scoti subiectul pentru ca desii ai sute de vizitari si mesaje nimeni nu ti-a zis ceva obiectiv.

E superpenibil!
Bye - si sper sa nu te superi!

subiectu nu e prost deloc.lol
Catd espre subiectivitate toti sunt plini de ea ceea ce denota oameni cu personalitate.Mai bine decat obictivitate,nu?O sa vina si aia care o sa dea raspunul cerut in textul meu,dar mai incolo!
Arhanghell
Junior Member

Re: Re: cel mai stupid subiect pe care l-am vazut

Mesajde Ramona Opran » Mar Apr 02, 2002 11:38 pm

Initial trimis de Arhanghell

subiectu nu e prost deloc.lol
Catd espre subiectivitate toti sunt plini de ea ceea ce denota oameni cu personalitate.Mai bine decat obictivitate,nu?O sa vina si aia care o sa dea raspunul cerut in textul meu,dar mai incolo!

Pentru Zgubi...fiecare cu parerea lui, si cu modul propriu de expunere a ei. Unii vorbesc mult si fara continut, se invart in jurul subiectului, divagheaza si bat campii, iar apoi incheie intr-o nota "reumatica" si se dau mari fani sau mari cunoscatori. Altii vorbesc putin si la obiect, in cateva cuvinte cuprind totul. Nu pot sa-ti spun pentru care din variante optez, depinde de situatie.:)
Chiar daca rock-ul apartine tuturor timpurilor, nu e obligatoriu
ca el sa existe pentru toti.

Si pentru Arhanghell..de exemplu, mie nu-mi place rock-ul romanesc. Sunt si formatii care impletesc mai multe genuri de muzica, iar la un moment dat nu mai stii unde sa le incadrezi. Imi plac cei de la Kripton si cam atat. Va las pe voi sa-mi explicati daca se incadreaza formatia asta in subiect, sau nu.:)
Ramona Opran
Junior Member

Mesajde Zgubilici » Mie Apr 03, 2002 8:03 am

Rock-ul are o atitudine a lui, e o senzatie pe care o traiesti la cea mai mare intensitate in concerte. Krypton, e oarecum rock, dar tind mai mult spre un pop-new-wave-rock, rock pur face IRIS, si de fapt, mai toate genurile care s-au desprins din rock se potrivesc descrierii.
De ce nu iti place rock-ul romanesc? cel strain iti place?
......noapte buna si pofta buna la masa...de Demostene Botez
Zgubilici
Junior Member

Mesajde Ramona Opran » Mie Apr 03, 2002 9:10 pm

Initial trimis de Zgubilici
Rock-ul are o atitudine a lui, e o senzatie pe care o traiesti la cea mai mare intensitate in concerte. Krypton, e oarecum rock, dar tind mai mult spre un pop-new-wave-rock, rock pur face IRIS, si de fapt, mai toate genurile care s-au desprins din rock se potrivesc descrierii.
De ce nu iti place rock-ul romanesc? cel strain iti place?

Pai ce sa-mi placa din rock-ul romanesc? Chiar daca e gen al tuturor timpurilor, a trecut vremea cand ascultam in liceu Compact.
Iar acum nu ma mai impresioneaza, Iris nu mi-a placut niciodata, melodia cu Felicia Filip nu m-a cucerit, despre Kargo, ce sa-ti spun?
Au texte aiurea gen" in cap, baga-ti mintile-n cap". Intr-un cuvant,
nu am ce sa aleg din rock-ul romanesc. Kripton imi place, sunt mai fini, si mai alunecosi.:) Desi am si despre ei ceva de spus, colaborarea lor cu Corina Danila la realizarea albumului "Ingeri' mi se pare super -ridicola. Fata aia nu are voce, si strica reputatia altora. Insa e problema lor si a managerilor, daca ei au considerat
sa faca muzica impreuna. In schimb il ador pe Bon Jovi, am ramas cu el in suflet din liceu, imi mai plac cei de la AC/DC si daca imi mai amintesc nume, iti comunic.:) Sunt destul de selectiva in general si nu o fac pe marea fana doar pentru ca altii se isterizeaza la concerte cu Iris(de exemplu). Ma atrag alte genuri, house, pop, dance, latino, exclus manele si verisori de-ai lui Costi Ionita.
Ramona Opran
Junior Member

Mesajde Zgubilici » Mie Apr 03, 2002 10:34 pm

Uite, ce spui tu este exact ce se vede la suprafata, rock-ul nostru nu este prea mult "luat in seama" si din cauza asta poate ca tu nu stii foarte multe si nu ai eusit sa iti faci o parerea prea grozava.
Krypton or fi cei mai alunecosi dar merg pe stilul directia 5 si nu se compara cu ce era cu mai mult timp in urma. cargo are "baga-ti mintile in cap" ca piesa promovata, dar ai asculta, si chiar sa asculti "Aproape de voi" si cred ca o sa intelegi mai mult
Zgubilici
Junior Member

Mesajde Ramona Opran » Joi Apr 04, 2002 3:03 pm

Da, merci. Cred ca e mai bine ca muzica sa te capteze, nu tu sa cauti sa o intelegi si apoi sa-ti placa sau nu. Nu vorbim nici de formule matematice, nici de civilizatii disparute, in care faci cercetari si cauti solutii. Este ca intr-o relatie, in care compatibilitatea se simte. Si daca n-am simtit ca rock-ul romanesc
ar fi compatibil cu mine, n-o sa mearga.:)
Ramona Opran
Junior Member

cargo

Mesajde corina serban » Joi Apr 04, 2002 4:51 pm

Uite, ce spui tu este exact ce se vede la suprafata, rock-ul nostru nu este prea mult "luat in seama" si din cauza asta poate ca tu nu stii foarte multe si nu ai eusit sa iti faci o parerea prea grozava.
Krypton or fi cei mai alunecosi dar merg pe stilul directia 5 si nu se compara cu ce era cu mai mult timp in urma. cargo are "baga-ti mintile in cap" ca piesa promovata, dar ai asculta, si chiar sa asculti "Aproape de voi" si cred ca o sa intelegi mai mult

ai mare dreptate.cargo inseamna ceva si a insemnat tot timpul in rock-ul romanesc.
si pe deasupra a avut tot timpul ceva de spus,chiar daca altora nu li se pare.
corina serban

Mesajde b0nechina » Joi Apr 04, 2002 5:06 pm

Initial trimis de Ramona Opran
Cred ca e mai bine ca muzica sa te capteze, nu tu sa cauti sa o intelegi si apoi sa-ti placa sau nu.

Frumos si adevarat, dar sunt cazuri in care muzica nu te "capteaza" din prima, abia dupa cinspe ascultari iti dai seama ca iti place...
Am un prieten bun care mi-a pus intr-o zi in mana ultimul Marillion, Anoraknophobia, spunandu-mi: "N-o sa-ti placa, e cu totul altceva decat ce stii tu despre Marillion, dar asculta-l de mai multe ori". Dupa primele piese am crezut ca voi da cu CD-ul de pamant, ce-i porcaria asta?
Acum ascult Quartz, e una din piesele mele favorite, alaturi de "If my heart were a ball it would roll uphill"...
Adevarul este ca eu sunt o persoana mai capoasa, daca nu-mi place ceva din prima, nu mai ascult a doua oara, dar se intampla ca muzica sa se miste un pic mai repede ca mine, sau s-o ia un pic pe langa cararea pe care o credeam eu standard. Daca exista macar un punct comun, el o sa fie descoperit nu din prima, nici din a doua, ci dupa multe incercari...
If this doesn't make you smile
You don't have to cry
If this isn't making sense
It doesn't make it lies
b0nechina

Mesajde Zgubilici » Joi Apr 04, 2002 5:18 pm

Pentru unii muzica este pur si simplu un mod de relaxare, pentur altii, insa inseamna o sursa de informatie, de mesaje...
Zgubilici
Junior Member

Mesajde b0nechina » Joi Apr 04, 2002 5:25 pm

Pentru unii muzica este pur si simplu un mod de relaxare, pentur altii, insa inseamna o sursa de informatie, de mesaje...

Right.... eu p-asta cu modul de relaxare n-am priceput-o niciodata. Pentru mine ascultatu' de muzica este un scop in sine, nu doar un mod de a face ceva... Uite, acuma, de exemplu incerc sa muncesc ceva si il ascult pe neica Cornell cum se face de doua parale intr-un concert si nu mai pot sa muncesc, pentru ca simt cum ma enervez ingrozitor, asa ca trebuie neaparat sa fumez o tigara! D-asta mi-a scazut productivitatea, ca ascult piese live! :(
You don't have to cry
It doesn't make it lies
b0nechina

Mesajde Ramona Opran » Joi Apr 04, 2002 5:54 pm

Nu trebuie sa avem aceleasi pareri si aceleasi gusturi muzicale. Mi se pare deplasata ideea potrivit careia daca Cargo place pentru 50, trebuie sa placa si pentru al 51-lea. E ca si in fotbal, unii de generatii tin cu Steaua, altii nu sunt micorbisit si nu vor fi niciodata. Deci Corina.........??
Ramona Opran
Junior Member

Mesajde b0nechina » Joi Apr 04, 2002 6:06 pm

Da' cine a zis ca tre' sa-ti placa Cargo pentru ca place altora sau orice alta trupa for that matter?
Mie nu-mi place Cargo, sunt piese care-mi plac, sunt piese care ma lasa rece, per ansamblu ma lasa rece, deci nu intru in aia 50.
Ce spun este ca nu orice piesa intra la categoria "vazut, placut", sau la "vazut, aruncat", unele merita mai mult decat o singura ascultare... nu era vorba de Cargo, era vorba de muzica in general.
Ah, scuze, am vazut cine a spus ce ai spus tu ca a spus, sorry, m-am bagat precum musca...
You don't have to cry
It doesn't make it lies
b0nechina

Mesajde Zgubilici » Joi Apr 04, 2002 6:11 pm

(de unde stie toata lumea ca e corina o cheama corina?!)
pai tocmai asta spuneam, fiecare are gusturile sale, unii cauta un mod placut de gadilare a urechilor, altii un mesaj.
Zgubilici
Junior Member

Mesajde b0nechina » Joi Apr 04, 2002 6:21 pm

(de unde stie toata lumea ca e corina o cheama corina?!)

Ugh... Zgubi, ai luat si tu tzeapa de-o luai si eu mai devreme :silly:
Psssst, mergem pe burta, poate nu s-a prins nimeni . :U
You don't have to cry
It doesn't make it lies
b0nechina

Mesajde Ramona Opran » Joi Apr 04, 2002 6:28 pm

Nu esti singurul care s-a bagat ca musca.:)
Tocmai asta spuneam si eu, ca nu e obligatoriu sa impartasim aceleasi pareri. Daca pentru unii Crago spune ceva, pentru mine, nu a spus si nu va spune. Pentru mine acest subiect este inchis. Mi-e teama in curand sa nu devin offtopic.:)
Ramona Opran
Junior Member

Mesajde b0nechina » Joi Apr 04, 2002 6:35 pm

Initial trimis de Ramona Opran
Nu esti singurul care s-a bagat ca musca.:)
Tocmai asta spuneam si eu, ca nu e obligatoriu sa impartasim aceleasi pareri. Daca pentru unii Crago spune ceva, pentru mine, nu a spus si nu va spune. Pentru mine acest subiect este inchis. Mi-e teama in curand sa nu devin offtopic.:)

Tocmai citesc un thread de anu' trecut, si simt nevoia sa-l parafrazez pe vladonne (cine ar fi crezut?): si daca devii offtopic, ce?
Oricum topicul initial e un copil facut la betie, poate se mai indreapta in crestere...
You don't have to cry
It doesn't make it lies
b0nechina

Mesajde Ramona Opran » Joi Apr 04, 2002 6:59 pm

Pai am niste antecedente cu un administrator, i-am picat cam stramb si are deja crampe cand ma vede(cred), insa stiu si eu, si si stie si el ca eu am avut dreptate. Nu intram in polemici aiurea, si nu asta a fost scopul, insa pe adresa respectiva e o mare bataie de joc fata de utilizatori, de la sters de mesaje, pana la luarea parerilor contra ca adevarate acuze la adresa unor formatii. De parca nu avem voie sa ne spunem o parere sau sa argumentam ceva ce ne place sau nu. Am incercat sa ii spun asta, am fost acuzata de fapt ca incerc sa le distrug forumul si tot felul. Probabil am fost mult prea volubila pentru putinta unora de a ma intelege si a gusta anumite replici. Mult de spus........
Ramona Opran
Junior Member

Cate ceva despre rockul romanesc

Mesajde LinX » Vin Apr 05, 2002 12:33 am

Ati auzit careva de M.S. (M.S. Metal), una dintre ultimele formatii de rock / metal adevarat ? Au cateva clase (ce-i drept, si ani...) peste mai tot ce inseamna metalul anilor 2000, pe plan intern sau extern, atat ca versuri cat si ca instrumentatie : http://msmetal.cjb.net/
Cu ocazia asta poate o sa aflati si ce se canta printr-o formatie numita Voltaj cam acum 10 ani si mai bine... o sa fiti surprinsi.
LinX
Junior Member

Re: Cate ceva despre rockul romanesc

Mesajde b0nechina » Vin Apr 05, 2002 10:10 am

Initial trimis de LinX
Cu ocazia asta poate o sa aflati si ce se canta printr-o formatie numita Voltaj cam acum 10 ani si mai bine... o sa fiti surprinsi.

Linxule, pe cuvantul meu ca stiu ce insemna Voltaj acu' 10 ani, si mai stiu si ce insemna Iris acu' 15, si ca Holograf faceau coveruri chiar misto dupa Whitesnake la Constatin Tanase, imi amintesc si de Cuvintele de pe vremuri... si inca de vreo cativa.
Am avut bafta sa ma nasc intr-o familie obsedata de muzica, romaneasca si nu numai, merg la concerte de la 10 ani, i-am vazut pe Iris de cinspe mii de ori, si pe Compact, si pe Colibri, si chiar pe Phoenix (dupa '91, evident).
Personal cred ca s-a ajuns la o plafonare in partea de sus a muzicii rock, si chestia asta se vede mai ales in concerte...
Nu incerc o comparatie cu vremurile impuscatului, primul meu concert a fost unul cu Iris, cred ca cel mai frumos din viata mea, pentru ca la vremea aia ii iubeam enorm, dar parca atunci inca mai exista o incrancenare, o motivatie, dracu' stie ce... ieseau si albume proaste (vezi Iris III sau Holograf II), da' concertele erau faine de tot, se improviza mult, se faceau glumitze cu perdea, se cantau 3 coveruri ad-hoc in timp ce Olteanu isi schimba o coarda... eh...
Ce a spus Ramona mai sus este adevarat, daca ceva place maselor, nu inseamna ca tre' sa imi placa si mie... ca exista lucruri oarecum ascunse in muzica romaneasca si care au o reala valoare, e adevarat, dar nici asa, cu valoare cu tot, nu e musai sa placa... Personal inteleg punctul de vedere al Ramonei, pentru ca sunt ani buni de cand am renuntat sa ma interesez despre ce se mai intampla in cutia noastra cu maimute. Motivele sunt multe si in general greu de pus in cuvinte.
Ultimele trupe care au prezentat oarescare interes pentru mine au fost Timpuri Noi si Vita de Vie. Din astea a mai ramas una...
You don't have to cry
It doesn't make it lies
b0nechina

Re: Re: Cate ceva despre rockul romanesc

Mesajde Ramona Opran » Vin Apr 05, 2002 10:30 am

Unii au impresia ca daca lor le place rock-ul si altii nu asculta ca nu sunt asa de impatimiti......vezi Doamne ce pierdere! Nici nu ma intereseaza ce faceau Voltaj acum 10 ani. Cand eram in liceu ma omoram dupa Compact, si multi dintre baietii de varsta mea, de atunci, se dadeau mari fani doar pentru ca asa era moda, si sa nu cumva sa faca nota discrepanta cu altii. Ce va place la Iris nu stiu,
iar daca v-au omorat cu piesa aceea in colaborare cu Felicia Filip, ce sa va zic? Pierdere de timp si bani. Ridicola tipa, domeniul ei muzical e altul. Despre colaborari de-astea stupide am mai vb si prin alte locuri pe aici. De ex. cei de la Kripton care mie imi plac f mult, nu stiu de ce au acceptat sa aiba colaborare cu Corina Danila. Nici nu pot sa ascult piesa aia, e un esec total. Stilul lor e altul, muzica lor transmite cu totul alte mesaje decat ingeri care cad peste Danila. N-are voce fata aia, si ii umbreste pe altii. Nu cred ca cei de la Kripton merita asta, si sper sa se opreasca din stupida colaborare. Danila ar fi avut nevoie de o promovare, insa Kripton nu au nevoie de ajutorul altora pentru asta. Holograf imi plac si au un sil care prinde la public, si raman la parerea ca multi vin cu reminescente de asa zis rock, de pe vremea cand doreau ca lucrul asta sa ii aduca in asentimentul marii majoritati. Unele trupe imbina mai multe genuri de muzica, nu mai stii pe unde sa-i incadrezi. Cred ca cei de la Bere Gratis mai au nevoie de unele retusari, in genere ii cam imita pe cei de la Holograf. Sarmale reci sunt niste ridicoli, desi multe piese fac deliciul unora, insa nu poti sa te bagi in gustul omului. Cert este ca undeva trebuie sa existe o linie de plutire, care sa ne ajute sa stabilim cine face adevaratul rock si cine are un esec continuu in acest sens. Valabil si pentru fanii adevarati sau asa zisii fani. Daca gresesc cu ceva astept pareri contra. Dar si pro.:)
Ramona Opran
Junior Member

Mesajde b0nechina » Vin Apr 05, 2002 1:32 pm

Mai, eu n-am stat niciodata sa filosofez despre adevaratul rock si nici n-am numarat trupele care au mers din esec in esec.
Personal apreciez o trupa cu idei, cu curaj (era sa zic altceva), si nu ceva creier in cap. Daca exista si un oarecare simt al umorului, si mai bine.
Ce vad insa, mai ales la teveu, dar si in rarale concerte pe la care am trecut in ultima vreme, sunt fie trupe de copchii de bani gata, dintre care majoritatea imita la greu, scot cu mari eforturi intelectuale un video si-un album, si se retrag, precum efemeridele la sfarsitul zilei, sa-si dea duhul prin vreun bar, fie vesnicele trupe de acu' 15-20 de ani, cu vesnicele piese, in aceleasi vesnice si patetice interpretari.
In prima categorie intra chestii precum Coma, trupele alea doua cu gagici la voce (una o imita pe Imbruglia, cealalta sa chinuie semene cu fatuca de la No Doubt - ambele sunt ridicole pana la cer), Zob (astia merg si la a doua, desi nu canta de douaj' de ani), Vank...
Din a doua categorie n-am sa dau nume, ca se stiu ei bine. Aici se mai zbate cate-o trupa din cand in cand, unii mai scot si ceva cu aer proaspat (vezi Cargo, pe care nu-i iubesc, ca nu-mi mai spun nimic), altii se chinuie sa ramana macar acolo unde sunt deja, dar marea majoritate fac reclama la coca-cola sau se dau dupa cum bate vantu', cu alte cuvinte se prostitueaza.
Sincer, mi se zbarle paru'n cap gandindu-ma la unii precum Compact, care nu au avut in douaj' de ani nici un moment de luciditate in care sa realizeze pateticul "artei" lor si sa se apuce de croitorie, de exemplu...
You don't have to cry
It doesn't make it lies
b0nechina

Mesajde Ramona Opran » Vin Apr 05, 2002 2:28 pm

Initial trimis de b0nechina
Mai, eu n-am stat niciodata sa filosofez despre adevaratul rock si nici n-am numarat trupele care au mers din esec in esec.
Personal apreciez o trupa cu idei, cu curaj (era sa zic altceva), si nu ceva creier in cap. Daca exista si un oarecare simt al umorului, si mai bine.
Ce vad insa, mai ales la teveu, dar si in rarale concerte pe la care am trecut in ultima vreme, sunt fie trupe de copchii de bani gata, dintre care majoritatea imita la greu, scot cu mari eforturi intelectuale un video si-un album, si se retrag, precum efemeridele la sfarsitul zilei, sa-si dea duhul prin vreun bar, fie vesnicele trupe de acu' 15-20 de ani, cu vesnicele piese, in aceleasi vesnice si patetice interpretari.
In prima categorie intra chestii precum Coma, trupele alea doua cu gagici la voce (una o imita pe Imbruglia, cealalta sa chinuie semene cu fatuca de la No Doubt - ambele sunt ridicole pana la cer), Zob (astia merg si la a doua, desi nu canta de douaj' de ani), Vank...
Din a doua categorie n-am sa dau nume, ca se stiu ei bine. Aici se mai zbate cate-o trupa din cand in cand, unii mai scot si ceva cu aer proaspat (vezi Cargo, pe care nu-i iubesc, ca nu-mi mai spun nimic), altii se chinuie sa ramana macar acolo unde sunt deja, dar marea majoritate fac reclama la coca-cola sau se dau dupa cum bate vantu', cu alte cuvinte se prostitueaza.
Sincer, mi se zbarle paru'n cap gandindu-ma la unii precum Compact, care nu au avut in douaj' de ani nici un moment de luciditate in care sa realizeze pateticul "artei" lor si sa se apuce de croitorie, de exemplu...

Hai ca de data asta ai zis-o! Daca unii ar avea simtul realitatii si mai ales al valorii, i-ar duce capul unde sa se opreasca si ce greseli sa nu faca. Deci n-am inteles ce pretentie ai tu ca "se stiu ei care" nu dai nume. In mod sigur nu se stiu, si au impresia ca fara ei rock-ul(ca despre el vb) ori alte genuri de muzica, care fara ei nu ar exista(vezi HI-Q, Andre, ASIA, Evrika, varul lui Costi Ionita, Amicii, si alte "involutii' peste noapte). Cat despre cei care fac diverse reclame, asa a ajuns lumea show-bussines-ului romanesc, impregnata cu diverse activitati. Daca tu ai fi nominalizat sa prezinti vreo reclama, nu cred ca te-ai da inapoi. Ce legatura are faptul ca vinzi spanac, sau ce faci, cu reclama la coca-cola? Peste tot in lume, primii care au acces (sa zicem) sunt cei din lumea modei, muzicii, filmului, care patrund in astfel de afaceri. Asa ca...nu trebuie sa devenim ingusti. Cat despre Compact..va ramane u nume in muzica, ceea ce despre Corina Danila nu vom putea spune asta niciodata. Decat la capitolul "ridicolul la puterea n". Mai bine s-ar intreba unii, cum ar fi sunat piesele lui Bon Jovi alaturi de vreo crainica de la stiri de pe acolo, ori Metallica alaturi de Jose Careras.
Deci rock-ul romanesc cred eu ca si-a pierdut drumul.
Ramona Opran
Junior Member

Mesajde b0nechina » Vin Apr 05, 2002 2:53 pm

Numele pe care nu le-am dat sunt tot din aria rock, nu vorbim de altceva aici. Daca n-am facut o lista lunga, este pentru ca toate aceste nume au fost spuse deja, si sunt cunoscute. Lista incepe cu Phoenix si se termina cu Holograf, minunatii "rockeri" ai scenei romanesti...
Legatura dintre reclama si muzica nu exista pana nu apar piese precum cea pe care am vazut-o la teveu (aia cu autocaru', fata, baiatu', si sticla de coca-cola). Nu eu am stabilit aceasta legatura, ci cei care au compus piesa.
Sunt chestii peste care eu nu prea pot sa trec in muzica, si prostitutia e una din ele. Sunt de acord sa faci contract cu coca-cola pentru un turneu, sa porti tricouri cu coca-cola, sa le faci reclama in orice fel doresti. Da' sa te apuci sa le faci o melodie... care sa aiba un videoclip si sa-l dai la teve pe post de ultimul produs al trupei, asta e cam prea de tot. In primul rand, nu pricep cum are un post de televiune voie sa difuzeze asa ceva fara R-ul acela incercuit de la reclame.
Si daca ar fi asta singura problema cu Holograf, inca n-ar fi rau...
Nu cred ca discutia se poate pune la modul "daca tu ai...". Eu intr-o reclama n-as fi trupa x, sau persoana y. Eu nu reprezint pe nimeni, si nici n-am un nume de aparat. Ma rog, aparat...
Ideea este ca gravitatea loviturii depinde de inaltimea de la care cazi...
Incerc sa nu devin ingusta, crede-ma, dar intre a avea orizonturi largi si a accepta sa inghiti absolut orice rahat, pe motiv ca vine de sus, e ceva drum... Pe urma, stiu sigur ca se poate face muzica si altfel, fara reclame, fara giumbuslucuri, fara lalaieli inutile care vand bine albumul. E adevarat, trebuie sa astepti ceva mai mult ca sa-ti BMW si vila la Sinaia.
You don't have to cry
It doesn't make it lies
b0nechina

Mesajde Ramona Opran » Vin Apr 05, 2002 3:21 pm

Deja filosofezi fara continut. Eu mi-am expus parerea despre rock. Nu reiau.
Ramona Opran
Junior Member

Mesajde b0nechina » Vin Apr 05, 2002 3:33 pm

Aha! Deci asta faceam eu aici, filosofam... si eu care credeam ca pierd vremea pe net... :S
You don't have to cry
It doesn't make it lies
b0nechina

Mesajde Ramona Opran » Vin Apr 05, 2002 4:02 pm

Initial trimis de b0nechina
Aha! Deci asta faceam eu aici, filosofam... si eu care credeam ca pierd vremea pe net... :S

Foarte spiritual!
Ramona Opran
Junior Member

Mesajde corina serban » Vin Apr 05, 2002 4:17 pm

mai oameni buni!cred ca nu ati inteles subiectul:se cheama PAREREA DESPRE ROCK.Nicidecum critici aduse la adresa altor ascultatori sau critici aduse unor oameni care au facut ceva pt muzica rock.Ex IRIS.Daca nu place cuiva,nu e obligatoriu sa asculte.Aici poti spune ca nu-ti place dar nu sa spui CE VAD ALTII LA IRIS?
nu mi se pare corect.Fiecare intelege ce vrea din muzica si nu are nimeni nici o obligatie sa asculte ceva doar pt ca e la moda,etc.
si apropo si alte trupe rock au cantat cu orchestre .
corina serban

Mesajde Ramona Opran » Vin Apr 05, 2002 4:20 pm

Initial trimis de corina serban
mai oameni buni!cred ca nu ati inteles subiectul:se cheama PAREREA DESPRE ROCK.Nicidecum critici aduse la adresa altor ascultatori sau critici aduse unor oameni care au facut ceva pt muzica rock.Ex IRIS.Daca nu place cuiva,nu e obligatoriu sa asculte.Aici poti spune ca nu-ti place dar nu sa spui CE VAD ALTII LA IRIS?
nu mi se pare corect.Fiecare intelege ce vrea din muzica si nu are nimeni nici o obligatie sa asculte ceva doar pt ca e la moda,etc.
si apropo si alte trupe rock au cantat cu orchestre .

hahah, fara cuvinte!:)
Ramona Opran
Junior Member

MIt

Mesajde Arhanghell » Dum Apr 07, 2002 12:45 pm

Muzica rock nu va muri vreodata.Si daca va avea norocul sa moara va ajunge mit.Cu atat mai mult decat a fi totul sau mare parte din ceea ce nu conteaza.
http://www.geocities.com/arhanghell
Arhanghell
Junior Member

Re: despre rock

Mesajde Fester » Lun Apr 08, 2002 1:28 am

Initial trimis de Arhanghell
Despre ce este rockul?Am citit astazi cateva pareri si m-au cam pus pe ganduri.Sa fie doar un alt mod dintre multe de atitudine?Un doar alt mod de gandire materializata...?Si care ar trebui sa-i fie atuul?Sa-i fie complexitatea,frumusetea,nebunia,felul in care isi face cunoscuta prezenta..?
Cred ca trebuie sa fi coborat din rai pentru a-i iubi sunetul.Si apoi trebuie sa crezi in spirit pentru a-l putea considera cu adevarat hrana.dar atunci ar interveni si calitatea si posibilitatea de expirare.Ar avea de suferit rau din cauza acestei disocieri rockul...
In primul rand trebuie sa vorbim despre primul sau scop,intentia pentru care a devenit cauza,si s-o aducem la zi.Rockul ca si muzica clasica isi are cea mai mare valoare dintre toate genurile de muzica.Ca si in literatura si cultura in general curente dupa curente sau combatut unele pe altele in generatiile schimbatoare.Nu se pune nici macar pentru o clipa vorba de superioritatea uneia dintre ele,desi unele mai mult decat altele au fost mai valoroase...Toate sunt rezultat al spiritului generatiei respective si nu cred se poate submina un asemenea lucru.Muzica in ziua de azi este indispensabila spiritului si acestuia in da culoare.A alege intre spiritul creator si creatorul spiritului in ziua de azi ar veni greu...Nu se mai stie care pe care se modeleaza in zilele noastre:ori omul face muzica ori omul creeaza muzica...oricum exclud de aici genialitatea.Nu se mai face astazi muzica de geniu.O epoca a incertitudinii se rasfrange in tot ceea ce ii subexista.Muzica nu face exceptie si ca atare nici muzica rock.Traim in timpurile cele mai confuze ale istoriei noastre iar in ele nu puteam deosebi un "da" de un "nu" si un sublim de o tragedie.Cu atat mai putin acum nu suntem noi in stare sa tragem o linie clara sa delimiteze si sa desparta rockul de toate celelalte genuri de muzica.Nu puteam ridica in slavi nici un fel de muzica noi neajungand niciodata acolo!
Muzica in ultima instanta este o arta.Iar arta nu inseamna nimic mai putin decat reflectia viziunii unui spirit.Iar atata timp cat rockul este cea mai adanca spiritual muzica,ea este cea care cu adevarat exprima arta si ca atare este hrana de suflet.Nimic de adaugat aicea.
Nu am sa neg valorificarea muzicii ca produs menit sa aduca o stare de bucurie prin dans.In fapt pentru multi muzica este exact ceea ce n-ar trebui sa fie:niste boxe intr-o discoteca unde se duc sa danseze.Tragic mod de a privi muzica dar foarte ma tem cararcteristic lumii de astazi.Lume ce-i drept mediocra pana in maduva oaselor inspre nepasare.
Frumusetea si sensibilitatea cea mai mare se va gasi intotdeuna incrustata in sunetele muzicii rock si asta nu pentru ca ar fi cine stie ce lucru al divinitatii ce sufera de o superioritate transcendenta,ci pentru ca este pur si simplu o lucrare adanca a omului.Vine din insasi spiritualitatea umana.Iar despre acel rock al carui scop se exclude exteriorizarii nu se poate decat afirma ca este o platitudine de rock...Ar trebui inventata o noua denumire pentru el,poate "pseudorock".
Cea mai proasta muzica este aceea care o asculta masele.De ce...?!Pentru ca este total imposibil ca atata lume sa inteleaga un suflet atat de imposibil de inteles sie-si....Este aproape imposibil ca cineva sa fie atat de sincer in sensibilitatea sa si sa se faca inteles atat de bine de ceilalti.Cazurile sunt uimitor de putine,iar de cele mai multe ori este vorba despre o falsa intelegere,o asa-zisa iluzie a intelegerii,adica o intelegere la nivel de inconstient,una fada.Se intampla,insa nu des...In perioada contemporana in minte nu-mi vine acum decat numele llui Alanis Morissette...
Rockul pentru artist este cel mai frumos mod de a isi vinde secretele si visele,iar pentru ascultator cel mai sinistru mod de a fura suflete.

PS:si in fond ce o sa intelegeti voi in vietile voastre stramte?!ce este usor si comod.ce altceva?!

De ce copiezi ma din jurnalele nebunilor de la Spitalul 9?
Daca baiatul e liber ne paste un pericol teribil. Tot ce sper e sa nu fi vorbit serios.
Ceva ai tu pe suflet si in minte dar exprimarea ta e de diletant, nu mai fi asa obscur, lucrurile cu adevarat importante sunt lucruri simple.
Fester
Junior Member

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Mai in gluma mai in serios. mai mult in gluma