Initial trimis de LinX
Cu ocazia asta poate o sa aflati si ce se canta printr-o formatie numita Voltaj cam acum 10 ani si mai bine... o sa fiti surprinsi.
Linxule, pe cuvantul meu ca stiu ce insemna Voltaj acu' 10 ani, si mai stiu si ce insemna Iris acu' 15, si ca Holograf faceau coveruri chiar misto dupa Whitesnake la Constatin Tanase, imi amintesc si de Cuvintele de pe vremuri... si inca de vreo cativa.
Am avut bafta sa ma nasc intr-o familie obsedata de muzica, romaneasca si nu numai, merg la concerte de la 10 ani, i-am vazut pe Iris de cinspe mii de ori, si pe Compact, si pe Colibri, si chiar pe Phoenix (dupa '91, evident).
Personal cred ca s-a ajuns la o plafonare in partea de sus a muzicii rock, si chestia asta se vede mai ales in concerte...
Nu incerc o comparatie cu vremurile impuscatului, primul meu concert a fost unul cu Iris, cred ca cel mai frumos din viata mea, pentru ca la vremea aia ii iubeam enorm, dar parca atunci inca mai exista o incrancenare, o motivatie, dracu' stie ce... ieseau si albume proaste (vezi Iris III sau Holograf II), da' concertele erau faine de tot, se improviza mult, se faceau glumitze cu perdea, se cantau 3 coveruri ad-hoc in timp ce Olteanu isi schimba o coarda... eh...
Ce a spus Ramona mai sus este adevarat, daca ceva place maselor, nu inseamna ca tre' sa imi placa si mie... ca exista lucruri oarecum ascunse in muzica romaneasca si care au o reala valoare, e adevarat, dar nici asa, cu valoare cu tot, nu e musai sa placa... Personal inteleg punctul de vedere al Ramonei, pentru ca sunt ani buni de cand am renuntat sa ma interesez despre ce se mai intampla in cutia noastra cu maimute. Motivele sunt multe si in general greu de pus in cuvinte.
Ultimele trupe care au prezentat oarescare interes pentru mine au fost Timpuri Noi si Vita de Vie. Din astea a mai ramas una...