Gothic culture
30 mesaje
• Pagina 1 din 1
Gothic culture
well... nu am stiut exact unde sa pun threadu asta... so... l`am pus aici... dar nu vreaun sa vorbim numai de muzica gohica ... ci de tot ce cuprinde aceasta cultura ... de la stilul de imbracaminte, machiaj, pana la arhitectura shi chiar literatura gothica ... some links...
http://gothfashion.info/x.php?stuff=flavours
http://www.vamp.org/Gothic/Text/makeup.html
http://www.goth.net/~darkromania/default.htm
http://gothfashion.info/x.php?stuff=flavours
http://www.vamp.org/Gothic/Text/makeup.html
http://www.goth.net/~darkromania/default.htm
Inchide ochii si arunca-te in gol e singura ta sansa s-arati ca ai control
Taci, nu vorbi. Nu vreau sa mai aud nici urletul din mine stins pe asfaltul ud
[Luna Amara]
[Luna Amara]
-
ColdHell - Junior Member
eu am o intrebare: nu e diferenta majora in ceea ce se numeste 'gothic' si ceea ce se numeste 'goth' si tu nu te referi la goth ?
there is no catharsis
cathartic media
cathartic media
-
catharsis - Mesaje: 1721
ie chiar mai multe diferentze.
deci ma apucasem ca sa citesc (din lipsa de altceva) shi m-am oprit brusc dupa urmatorul pasaj:
5. If you have scars on your wrists from suicide attempts, by all means display them proudly. The same goes for bruises, cuts, and track marks.
by all means!
de asemenea daca avetz goluri in cap din cauza de la lipsuri in cantitatzi industriale de neuroni mandritzi-va shi nu va sfiitz sa va aratatz maretzele realizari.
poi asta e un forum de muzica deci nashpa pentru tine.
shi daca ascultatz gothic shi nu va taiatz cu lama iarash e nashpa.
deci ma apucasem ca sa citesc (din lipsa de altceva) shi m-am oprit brusc dupa urmatorul pasaj:
5. If you have scars on your wrists from suicide attempts, by all means display them proudly. The same goes for bruises, cuts, and track marks.
by all means!
de asemenea daca avetz goluri in cap din cauza de la lipsuri in cantitatzi industriale de neuroni mandritzi-va shi nu va sfiitz sa va aratatz maretzele realizari.
coldhell scrie:dar nu vreaun sa vorbim numai de muzica gohica
poi asta e un forum de muzica deci nashpa pentru tine.
shi daca ascultatz gothic shi nu va taiatz cu lama iarash e nashpa.
-
nocturna - Mesaje: 8725
bre da urmele de la cosuri si cand ma tai la barberit pot ca se le expun cu mandrie? sau tre sa le desenez cu marcher negru?s
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
meropi, ramane cum am stabilit
-
memetshot - Mesaje: 7050
Legat de ce-a zis Animalu: io, daca am hemoroizi pot sa-mi fac chilotzi negri cu o gaura in dreptu gaurii curului ca sa se vada? Si eventual, un tovarash gotic sa ma plesneasca pe ei cu un bici de piele negru?
Prezumtia de prostie se aplica tuturor !!!
"This used to be a fun house, but now is full of evil clowns..."
-
piskeshu - banned
imi place nocturna k ai ceva cu mine... but... whatever... i don`t care... n`aveti decat sa faceti misto... eu n`am de gand sa ma cert... e nasol sa crezi k gotici au ganduri sinucigase sau sunt satanisti... inseamna k nu intelegi.. whatever... do what u like... n`aveti decat sa stergeti threadu...
Inchide ochii si arunca-te in gol e singura ta sansa s-arati ca ai control
[Luna Amara]
[Luna Amara]
-
ColdHell - Junior Member
coldhell, micule beuran, stai relaxat ca uamenii rai n-are nimica cu tine fiind alte probleme mult mai importante. deci sa nu exageram in a ne da importantza, persecutatzilor!
deci fa-te ca-ntzelegi, tu dai nishte lincuri, dintre care unu' pe care scrie extrasu' de l-am expus mai sus referitor la machiaj shi atitudine in stil gothic, in care zice nenii aia de au scris articolu' ca tre' ca sa-tz expui mandru shi 'by all means!', adica cum ar veni 'musai!', urmele de pe incheieturi de la gilletu' vechi, moshtenirea lu' tobosharu. shi te-ntreb, tu ai shi citit lincurile de ni le-ai oferit noua spre lecturat sau ai vrut sa vezi pentru inceput cum ne descurcam noi?
toboshare, nu te mai rade de shi pe langa subect shi baga lectura ca ie grav, ie grav de tot. ca duar vazushi cum arata noua solista de la stratovarius, shi daca ashtia nu s-or da pe gothic cu influentze gilletiene atuncea o sa-nceapa sa copieze pe darasmus. deci oricum ai da-o ie nashpa.
ColdHell scrie:e nasol sa crezi k gotici au ganduri sinucigase sau sunt satanisti... inseamna k nu intelegi..
deci fa-te ca-ntzelegi, tu dai nishte lincuri, dintre care unu' pe care scrie extrasu' de l-am expus mai sus referitor la machiaj shi atitudine in stil gothic, in care zice nenii aia de au scris articolu' ca tre' ca sa-tz expui mandru shi 'by all means!', adica cum ar veni 'musai!', urmele de pe incheieturi de la gilletu' vechi, moshtenirea lu' tobosharu. shi te-ntreb, tu ai shi citit lincurile de ni le-ai oferit noua spre lecturat sau ai vrut sa vezi pentru inceput cum ne descurcam noi?
toboshare, nu te mai rade de shi pe langa subect shi baga lectura ca ie grav, ie grav de tot. ca duar vazushi cum arata noua solista de la stratovarius, shi daca ashtia nu s-or da pe gothic cu influentze gilletiene atuncea o sa-nceapa sa copieze pe darasmus. deci oricum ai da-o ie nashpa.
-
coldhel. la fiescare 2 cuvinte intra ... sa inteleg ca punctele astea reprezinta momentul in care incerci lama de ras a bunicului?
apropo, cultura asta gotica (de unde gasesc si io niste seminte ca n-am la tara decat cultura de porumb) se ghideaza dupa urmatuarea intrebare?
"sa-mi tai venele, sau sa mi le las lungi?"
apropo, cultura asta gotica (de unde gasesc si io niste seminte ca n-am la tara decat cultura de porumb) se ghideaza dupa urmatuarea intrebare?
"sa-mi tai venele, sau sa mi le las lungi?"
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
-
memetshot - Mesaje: 7050
alea-s paose de gandire, lungi shi dese. ce shtii tu, blasfemistule?!
tot din lincu cu pricina, avem ca shi incheiere pe post de inchidere: If you're not up to making the necessary effort to carry off this most high-maintenance of affectations, try wearing plaid shirts and listening to Nirvana instead.
auzishi bre euglena? daca nu te tzine, nu te bagi. asha ca fa bine shi treci pe nirvana instantaneu shi imediat ca te vad cu inclinatzii spre impletit vene.
tre, deci sa nu ne grabim cu ratingu, ushurel shi metodic. cine a zis ca ie nevoie de rating? n-avem nevoie de rating. lista fanilor mei, pe anu asta, ie completa inca de anu trecut, ba chiar s-au mai facut shi ceva exceptzii.
tot din lincu cu pricina, avem ca shi incheiere pe post de inchidere: If you're not up to making the necessary effort to carry off this most high-maintenance of affectations, try wearing plaid shirts and listening to Nirvana instead.
auzishi bre euglena? daca nu te tzine, nu te bagi. asha ca fa bine shi treci pe nirvana instantaneu shi imediat ca te vad cu inclinatzii spre impletit vene.
tre, deci sa nu ne grabim cu ratingu, ushurel shi metodic. cine a zis ca ie nevoie de rating? n-avem nevoie de rating. lista fanilor mei, pe anu asta, ie completa inca de anu trecut, ba chiar s-au mai facut shi ceva exceptzii.
-
ha ha nocturna haios......eu ascult goth metal(sentenced,moonspell....etc).....shi atat numi plac frizurile goth......ma ibrac ca un rocker obisnuit
am vrut sa zic ca ma imbrac nu ibrac ce sai facetzi mai gresesc shi eu ;j
am vrut sa zic ca ma imbrac nu ibrac ce sai facetzi mai gresesc shi eu ;j
-
(oana) Psycho - Junior Member
taiatul cu lama e o mare aberatie teribilista care a devenit ca si o moda in ziua de azi... acum vrun an incepusem si io sa-mi sectionez pielea dar am renuntat, nu mi se pare ceva care sa calmeze, ma usturau ca dracu si mi-au ramas si semne... de care sincer nu sunt mandra si de multe ori zica ca-s zgarieturi de pisica(am avut candva o pisica), am auzit ca semnele astea nu sunt prea bine vazute la interviuri... era un thread mai veki pe aici despre goth unde s-au scris nise questii destul de dragute asa ca mai aruncati o privire si pe acolo...
ador frezele goth... dar nu cred ca voi putea sa-mi fac vreodata una, am parul cret si rebel...
.................................................................................................
totusi oamenii astia sunt aparte... au ideologiile lor si un alt fel de a privi dragostea... goth-ul e un fenomen cel putin interesant...
ador frezele goth... dar nu cred ca voi putea sa-mi fac vreodata una, am parul cret si rebel...
.................................................................................................
totusi oamenii astia sunt aparte... au ideologiile lor si un alt fel de a privi dragostea... goth-ul e un fenomen cel putin interesant...
i wish i could help, but i don't want to
-
wednesday - Mesaje: 864
deci care s-a uitat la pozele lu' donshoara mortisha adams (parca. sau era sora lu' mercuri?) in fine, pozele de pe 'cum arata forumishtii', sa-mi zica shi mie daca asha arata o gothica au ba? adica lantzurile ie musai? intrebarea este cat se poate de serioasa, deci cer seriozitate in abordare.
-
Incep din nou discutii si contradictii pe tema : daca ascultam si credem intr-un anumit gen de muzica, trebuie musai sa ni-l tatuam pe frunte ? Mi se pare o pierdere de vreme sa disecam asta, e un subiect mult prea abordat, precum cel : daca asculti Akcent sau cum s-o fi scriind, de ce porti lanturi la pantaloni ?
Un gen de muzica inseamna un stil de viata ? Sau poti sa te imbraci in roz si sa te pretinzi gother ? Cred ca se poate si asa. Atata vreme cat tu iti vezi de treaba ta.
Imi place stilul de muzica, desi inclin mai mult spre Black, Power si Death. Totusi, sunt si trupe gotice sau partial gotice care imi plac. Pacat ca majoritatea nu sunt chiar ceea ce se numeste gotic pur ... As mentiona totusi Autumn Tears si poate Tristania, si sa nu uit Lacrimosa, in special in primele albume.
Un gen de muzica inseamna un stil de viata ? Sau poti sa te imbraci in roz si sa te pretinzi gother ? Cred ca se poate si asa. Atata vreme cat tu iti vezi de treaba ta.
Imi place stilul de muzica, desi inclin mai mult spre Black, Power si Death. Totusi, sunt si trupe gotice sau partial gotice care imi plac. Pacat ca majoritatea nu sunt chiar ceea ce se numeste gotic pur ... As mentiona totusi Autumn Tears si poate Tristania, si sa nu uit Lacrimosa, in special in primele albume.
When you die the pain is over
-
BloodOnMoral - Junior Member
nocturna scrie:deci care s-a uitat la pozele lu' donshoara mortisha adams (parca. sau era sora lu' mercuri?)
offtopic:insist sa afirm ca manifest o deosebita antipatie fata de mortiSHa aDams... in primul rand pentru ca a pocit in cel mai taranesc mod posibil numele unui personaj pe care il admir si in al doi-lea rand pt. ca este una dintre cele mai bramburite forumiste... o wanna-be rochieritza care crede muzica a inceput si se va termina cu trupa him...
cred ca mi-am exprimat parerea despre dumneaei si prin alte parti si insist ca lumea sa nu ma asocieze cu ea... desi tre sa recunosc ca ne leaga o oarecare "coincidenta de nume" absolut involuntara... in rest sunt va asigur ca suntem persoane ffff diferite...
nu am vazut poza ei si nici nu vreau... mi-a fost de ajuns sa-i privesc mirificul avatar de suficiente ori...
i wish i could help, but i don't want to
-
wednesday - Mesaje: 864
bey...iti zic yo ca nu poti sa fii gother imbracat in roz...
esti absurd nene!!!!!si da,un gen de muzica inseamna un stil de viata.Rockul e un stil de viata.Si da,tre sa ti-l tatuezi pe frunte...pt ca asa iesi din tiparele normale,si demonstrezi ca esti "altceva" decat un om banal.Odata ce-ai intrat in tot sistemul asta...nu mai scapa de asa-zisele "tatuari"...fac parte din viata da de zi cu zi...belciugele,lantzurile,bratarile tzepoase& oja neagra...
ce dreq...suntem roceri sau roz-bombonishti?
-
punca - Junior Member
Doamane ce m-am saturat de copii astia fara pic de respect de sine care se cred sa sunt cineva prin tot felul de haine idioate.Nu sunteti cu nimik ami buni decat aia care se uita la fashion tv 24/7 si isi cumpara orice vad acolo
I'm gonna say this only once:Daca esti goth sau rock sau whatever nu conteaza cu ce te imbraci conteaza ce stii si ce-ti place.Simte-te libera sa generalizezi ideea la absolut tot
I'm gonna say this only once:Daca esti goth sau rock sau whatever nu conteaza cu ce te imbraci conteaza ce stii si ce-ti place.Simte-te libera sa generalizezi ideea la absolut tot
-
Reatrd - Junior Member
Nu sunteti cu nimik ami buni decat aia care se uita la fashion tv 24/7 ...
Io ma uit la FTV atat pt. femei, muzica beton, cat shi pt. fashion in sine. Nush ce problema ai cu oamenii care se uita la postu azta. N-ai vrut sa spui Atomic ?
Prezumtia de prostie se aplica tuturor !!!
-
piskeshu - banned
Pt cei interesati de miscarea goth in Romania, incercati http://www.darkromania.ro/
Pogo,pogo,pogo,bounce...
-
rocketman - Junior Member
Nu sunt de acord cu faptul ca o persoana care asculta rock trebuie sa se imbrace intr-un anume mod doar ca sa se stie ce gusturi are. Nu face decat sa urmeze turma de rocker-i prefabricati carora le place la nebunie ideea asta si care se cred deosebiti doar fiindca au tricou cu nush' ce chestie prea putin auzita prin partile astea.
Eu chiar nu am chef sa fiu atat de conformista incat sa imi iau tricou cu vreo chestie suspecta (e primul pas catre a fi rocker(!)) doar pentru a ma integra intr-un astfel de grup. La urma urmei rock-ul e atitudine, faci ceea ce simti in perimetrul ideilor tale. Daca vrei o bratara cu tepi, n-ai decat. Da' apoi vezi un plod ce poarta tricou cu erasmus si-ti trece. Situatia asta e asemanatoare cu cea a amsinilor Mercedes: de cand au toti cretinii (in special ACM & Co.) asa ceva, nici nu-ti mai vine sa te gandesti la superbitate de clasa S...
Eu chiar nu am chef sa fiu atat de conformista incat sa imi iau tricou cu vreo chestie suspecta (e primul pas catre a fi rocker(!)) doar pentru a ma integra intr-un astfel de grup. La urma urmei rock-ul e atitudine, faci ceea ce simti in perimetrul ideilor tale. Daca vrei o bratara cu tepi, n-ai decat. Da' apoi vezi un plod ce poarta tricou cu erasmus si-ti trece. Situatia asta e asemanatoare cu cea a amsinilor Mercedes: de cand au toti cretinii (in special ACM & Co.) asa ceva, nici nu-ti mai vine sa te gandesti la superbitate de clasa S...
- Oana O.
- Junior Member
ColdHell scrie:e nasol sa crezi k gotici au ganduri sinucigase sau sunt satanisti... inseamna k nu intelegi.. whatever... do what u like... n`aveti decat sa stergeti threadu...
In primul rand, ma bucur ca mai vad un, fan adevarat, cred, al trupei Luna Amara pe forum

Despre stilul gothic nu vad ca sunt chiar satanisti pentru daca esti satanist si nu asculti black metal nu faci nimic. Sa asculti black metal si sa nu fii merge dar reciproca nu cred ca e valabila.
Cat despre taieturi, personal nu am nici o julitura si nu vad de ce ai fi un astfel de masochist sa iti lasi urme care sa ramana si sa te auto distrugi pe viata . CAND POTI PUR SI SIMPLU SA ASCULTI O MANEA ;S .
hai salut :-S
-
Arbaces - Junior Member
Arbaces scrie:Cat despre taieturi, personal nu am nici o julitura si nu vad de ce ai fi un astfel de masochist sa iti lasi urme care sa ramana si sa te auto distrugi pe viata . CAND POTI PUR SI SIMPLU SA ASCULTI O MANEA

Perfect adevarat.
Trecand peste asta
Oana O. scrie:Nu sunt de acord cu faptul ca o persoana care asculta rock trebuie sa se imbrace intr-un anume mod doar ca sa se stie ce gusturi are. Nu face decat sa urmeze turma de rocker-i prefabricati carora le place la nebunie ideea asta si care se cred deosebiti doar fiindca au tricou cu nush' ce chestie prea putin auzita prin partile astea.
Eu chiar nu am chef sa fiu atat de conformista incat sa imi iau tricou cu vreo chestie suspecta (e primul pas catre a fi rocker(!)) doar pentru a ma integra intr-un astfel de grup. La urma urmei rock-ul e atitudine, faci ceea ce simti in perimetrul ideilor tale. Daca vrei o bratara cu tepi, n-ai decat. Da' apoi vezi un plod ce poarta tricou cu erasmus si-ti trece.
Corect. Rockul e mai degraba o atitudine, poate chiar mai putin, un gen de muzica. Sunt tot felul de oameni care asculta rock, si din cate am vazut eu nu pot spune ca trebuie sa fie un anumit "tip" de om pentru a asculta asa ceva. Faza cu hainele exista la orice gen de muzica. Sunt unii care se imbraca specific, altii cate nu o fac. Majoritatea o fac pentru ca se simt mai bine asa, dar sunt si unii care o fac pentru impresie ;f .Nu vad ce rost are, dar ma rog, fiecare cu parerea lui.
Un gen de muzica inseamna un gen de viata? Damn, asta e grea. Exista deci un pattern care trebuie urmat neaparat? Sa inteleg ca nu mai am voie sa ascult un anumit gen de muzica daca nu fac ceea ce trebuie? Come on man...in primul rand e vorba de muzica... Ducand la extrem ideea asta... daca iti place marilyn manson trebuie sa arati ca el sau sa te comporti ca el? Asta e hilara

-
Scorpion_wh - Junior Member
Mda.. Uneori e destul de amuzant sa vezi cum unii incep sa porte prea mult negru si prea mult fard negru si sa iti spuna ca formatia lor preferata e HIM, Evanescense, Limp Bizkit sau Nirvana(Imi pare rau fanilor, dar mi s-a intamplat de muuuulte ori. Eu nu vad negrul in Nirvana, dar draq stie ce mai vad copiii astia...).
Eu nu sunt omul tricourilor cu formatii, cred ca meriti sa porti acel tricou cand stii totul despre trupa respectiva. Dar tot e mai acceptabil decat sa vezi pusti de 15 ani cu 'spe zgarde si bratari cu tinte. Din pacate, aici vorbeste experienta. Nu am intalnit decat o tipa care sa imi explice de ce stilul ei vestimentar este gothic. Era artista si nu imitatoare de Tarja. Lugubrul ei venea din interior, de la sine. Restul sunt doar de fatada, impresie, popularitate. E la moda sa arati periculos. Oricum mentalitatile se schimba odata cu varsta.
Am o prejudecata ca cei care se trezesc peste noapte gotheri/rockeri se schimba in no time in altceva. E o moda!
Eu nu sunt omul tricourilor cu formatii, cred ca meriti sa porti acel tricou cand stii totul despre trupa respectiva. Dar tot e mai acceptabil decat sa vezi pusti de 15 ani cu 'spe zgarde si bratari cu tinte. Din pacate, aici vorbeste experienta. Nu am intalnit decat o tipa care sa imi explice de ce stilul ei vestimentar este gothic. Era artista si nu imitatoare de Tarja. Lugubrul ei venea din interior, de la sine. Restul sunt doar de fatada, impresie, popularitate. E la moda sa arati periculos. Oricum mentalitatile se schimba odata cu varsta.
Am o prejudecata ca cei care se trezesc peste noapte gotheri/rockeri se schimba in no time in altceva. E o moda!
"Serenity painted death." (Opeth)
- Insolens
- Junior Member
30 mesaje
• Pagina 1 din 1