analiza calinesciana (comentarii la productzia de poezie proprie)

parca urmand sirul de slove, ce-a tale ganduri samanara...

Mesajde Djinn » Vin Feb 25, 2005 2:53 pm

nu tu, bre, n-auzi ca nocturna ma amenintza cu stefan? :D

io am zis ce-aveam de zis, nu vad sa fi mai venit altcineva intre timp cu o alta analiza (im)pertinenta la adresa acelor versuri, sau cu ceva (im)pertinent de zis eniuei apropo de asta :p deci astept urmatoarele productii :j
sa-mi amintiti voi, ca io sigur uit
Djinn

Mesajde nocturna » Vin Feb 25, 2005 2:56 pm

fawwwwwwwwwwwwwwwwwwww, n-ai intzeles. care nici nu ma mira, da' asta ie alta treaba. :D

nu te-am amenintzat cu nimica. am zis numa ca ai o atentzionare pe treadu de carcoteli. poate ai luat-o in seama, ma gandesc.
"Sunt un om. Mi se pare ca e de ajuns"

A.K.M. powered by another.ro
nocturna

Mesajde eyewitness » Vin Feb 25, 2005 2:59 pm

aha deci nocti nu poasa-si duca razbuaiele singura. apeleaza la fane zis si mushchi... ~p
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
eyewitness

Mesajde gaga » Vin Feb 25, 2005 3:00 pm

shuuuuu shuuuu pastrati threadu' la obiect ca nu am chef azi sa splituiesc si sa va trimit pe kterinci, mucles sau deschideti subect acolosha
semnatura fara culori si nestridenta
gaga

tot raz van helsingu vietzii...

Mesajde Djinn » Sâm Feb 26, 2005 3:07 pm

bai, deci io o faza nu-nteleg ;a de ce nu face si omu asta o selectie pnm ca e pacat de cele cateva strofe/metafore pe care le-a reusit totusi in ultima sh-anume cea mai recenta productie (postata ieri)... ;a daca tot se pare ca tinteste spre-o poezea "clasica" (casazicasa) care este :D

precizare pentru cine n-a inteles: strofele alea de le-am analizat anterior - le-am citit o data, n-am inteles nimic. Le-am citit a doua oara, n-am inteles nimic. Le-am citit a treia oara, impunandu-mi sa inteleg totusi ceva... si voila ce de-a iesit :p n-am inceput cu concluzia, da? ;)

peseu mic (danone, nu da! :D ) - nocti, lumea asta nu se reduce la ecuatii si formule extrase din manualul de logica :rolleyes:

si mai peseu: ce-am vrut de fapt sa zic la un moment dat era ca prima poezea am produs-o in clasa a 5-a nu la 15 ani ~p ce ti-e si cu cifrele astea si zapaceala-mi caracteristica care este ~p
Djinn

Mesajde gaga » Lun Feb 28, 2005 1:15 pm

razvan elsing[/quote scrie:Multe-s praf...

care incheiere mult adevar cuprinde, din ce in ce mai praf poiezelele lui dumnealui si nu pricep de ce nu pricepe!
gaga

Mesajde gabuba » Lun Feb 28, 2005 8:49 pm

razvane, scuza-ma te rog frumos, insa acum un an scriai cu mai mult bun simt, mai frumos. tot afon, insa nu bateai campii cu atata elan, ca ma inspaimantezi, sa moara capra vecinului daca te mint.
am citit tot sa vaz si eu de ce se tot agita omenirea asta aici si mi se pare ca esti oleaca inconstient marsand cu ideea ca poti in spatele unor sintagme non-sens sa sugerezi ca ai ascunde adevaruri absolute.
sunt de acord ca ai nimerit vreo trei strofe care au mesaj , insa le pierzi in nenorocirea aia pe care ai facut-o irosind atata spatiu pe server.
nu e suficient sa-ti indesi pe gat niste carti, sa preiei fondul de idei si sa-l exploatezi la maxim, nerealizand extrema pe care ai ajuns sa jonglezi.

nici macar nu m-am amuzat, ca alti norocosi d-acilea. in orice caz...nashpa.
- S-a strans toată lumea?
- Toţi in păr!
gabuba

Mesajde Raz van Helsing » Mar Mar 01, 2005 9:13 pm

Oameni buni (hahahahahaha), mie nu imi place forumul asta. Este o atmosfera infecta (asa mi se pare mie). Cunosc cateva persoane de pe acest forum, pe care le apreciez, si de aceea am mai intrat, am mai postat si am iesit imediat. Eu cred ca daca cineva ar detine adevarul absolut, nu ar face nerozia sa il impartaseasca oamenilor. In schimb, cred ca daca e cineva capabil sa imi modifice radical viziunea asupra lumii, nu se gaseste pe acest forum.
Cred ca greseala mea e la exprimare, caci eu cred in Anarhie si Iubire in sufletul meu (probabil ca exista numai in sufletul meu), chiar daca stiu ca lumea va muri spiritual (si nu, pentru mine noi arme si descoperirea si explorarea unor noi planete si galaxii, in timp ce pe Pamant mor copii nevinovati, nu ca ar fi obligatoriu sa ii pese cuiva, nu mi se pare progres spiritual, dar asta fiindca eu sunt nebun). In orice caz, decat nihilist si cinic, asteptand eventual sfarsitul dialectic al istoriei sau judecata de apoi, mai bine sa cred in visare. Limitele ratiunii chiar ma incurajeaza (nu doar a mea, in general).
Poate ca o sa mai trimit celor pe care ii cunosc cate o poezie, dar nu utilizandu-ma de forum.
O sa mai pun cateva citate, sper ca nu se supara nimeni, si pe urma probabil ca nu o sa mai intru niciodata. Ceea ce e bine. In mod absolut.
Ar fi trebuit sa mentionez la ultima poezie ca titlul e "Hiperboreenilor"...
Nu sufar de o secare a vointei de putere. Puterea mea este iubirea. Ascetismul ilar negand viata nu este singurul garant al iubirii, alpinismul ratiunii si cufundarea in marea pasiunilor conduc invariabil la sentimente considerate chiar de catre baba morala inaltatoare. Sunt bolnav sau in sfarsit sanatos. Tot un drac. Ecce homo
Raz van Helsing
Junior Member

Mesajde theOffender » Mie Mar 02, 2005 6:43 am

In schimb, cred ca daca e cineva capabil sa imi modifice radical viziunea asupra lumii, nu se gaseste pe acest forum.

inevitabil, navigand prin balarii
luna sus rasare din palatul de cleshtar...

sau cu alte cuvinte, "tantzo, imi iau geamantanu' shi plec la tata!". un refren arhicunoscut cu multzi fredonatori pana la domnul vanator de vampiri.
what is freedom of expression? without the freedom to offend, it ceases to exist - salman rushdie
theOffender

Mesajde Djinn » Mie Mar 02, 2005 9:37 am

Raz van Helsing scrie:Eu cred ca daca cineva ar detine adevarul absolut, nu ar face nerozia sa il impartaseasca oamenilor.

the point being? :con:

Cred ca greseala mea e la exprimare

asa credeam si io, dar se pare ca m-am inselat :D, caci:

decat nihilist si cinic, asteptand eventual sfarsitul dialectic al istoriei sau judecata de apoi, mai bine sa cred in visare. Limitele ratiunii chiar ma incurajeaza (nu doar a mea, in general) [...] caci eu cred in Anarhie si Iubire in sufletul meu

~p ~p ~p
Djinn

Mesajde nocturna » Mie Mar 02, 2005 11:03 am

Raz van Helsing scrie:daca e cineva capabil sa imi modifice radical viziunea asupra lumii, nu se gaseste pe acest forum.

shez flexat. n-are nimeni nici timp shi nici chef sa stea sa-tzi modifice tzie radical sau nu, viziunea asupra lumii. nu cauta substraturi profunde shi filosofice pentru ca nu e cazu'. totzi cei ce te-au luat peste picior au facut-o din pura distractzie shi poate fiindca ai fost tu mai ostenativ. (probabil daca bagai o singura poesie treceai neobservat. probabil.)
Cred ca greseala mea e la exprimare,

in primul rand, gresheala ta e la gramatica, ceea ce este grav. restul pica deja pe plan secund.

helsing, raman la parerea mea, tu eshti un autist. traieshti in lumea ta shi poate uneori chiar ajungi sa fii invidiat. shi daca tu te simtzi bine asha shi asta nu te afecteaza atunci n-ai decat sa ramai acolo. e treaba ta.

e drept ca tzi-am luat apararea, da' nu pentru ca mi-ash dori sa vaz un volum de poezii semnat de tine, asha cum ar putea sa insinueze tendentzios shi fandosit mimosa faw. (care cum ar veni, nu ma intereseaza parerea dansei) altele au fost considerentele. cam aceleashi considerente le-am luat in calcul shi atunci cand am insistat pentru ca jurnalul tau sa fie redeschis. nu te cunosc shi nici nu ma intereseaza sa te cunosc, nu ma intereseaza ce prostii scrii shi pe ce teme elucubrezi. toata treaba se rezuma la o nedreptate.

nocturna

Mesajde gaga » Vin Mar 04, 2005 12:29 pm

cecule, ultima ta creatzie e pt mine? :love: :love: :love:
gaga

Mesajde piskeshu » Vin Mar 04, 2005 12:31 pm

Daca ash fi vreun savant,
Ash nascoci duar pentru tine,
Un elixir energizant
Sa potzi sa zbori mereu spre mine.

S-a nascocit ma, cumpara-i Red Bull!
Prezumtia de prostie se aplica tuturor !!!
"This used to be a fun house, but now is full of evil clowns..."
piskeshu
banned

Mesajde paiacec » Vin Mar 04, 2005 12:41 pm

mai bine-i iau 4 ciocolatzi!
Auzi mah,da tu nu mai faci nici o poezea? sau macar cunoscutzi d-ai tai? sa mai comentez shi io, nu numa tu:D
In vino veritas!
In tzuica grades!
In bere ciucash!
paiacec

Mesajde theOffender » Vin Mar 04, 2005 12:41 pm

Dar, fi-voi caine pentru tine,
Iar, tu, vei fi iubita mea.

adica cum, e un fel alternativ la pozitzia misionarului? :yD

am uitat sa zic: fain
what is freedom of expression? without the freedom to offend, it ceases to exist - salman rushdie
theOffender

Mesajde cometa » Vin Mar 04, 2005 12:42 pm

hai, ma, ca m-a emotzionat latest poiezie a lui paiacec. ingratule :D
...ceea ce va dorim si dumneavoastra :D
cometa
Junior Member

Mesajde gaga » Vin Mar 04, 2005 12:50 pm

fain fain si cu exces de virgule :D

dice n-o mai fi pus virgule si dupe vei, fi, iubita si mea nu am priceput ~p
gaga

Mesajde Djinn » Vin Mar 04, 2005 12:51 pm

sub nivelul helsingului, paiacece?! ca doar nu circulati pe aceeasi cale ferata si intre magistrala ta si linia lui industriala nu se exista macaz ~p

(oi duamne, ce poetica-s in ecsprimare az' :p )
deci da, mi-a placut :)
Djinn

Mesajde nocturna » Vin Mar 04, 2005 12:54 pm

deci io shtiu ca defabt poezia ie pentru mine, un fel de ultima creatzie reloaded se intoarce razbunatuare (sac!) da' nu vreau sa zic. :p
Daca ash fi un vrajitor,
(Ce rost mai are sa-tzi mai spun?)
Tzi-ash nascoci unviitor
Cu tot ce-n lume e mai bun.

care la faza asta deja imi cautam lentilele de contact pe sub biro. :D

nocturna

Mesajde theOffender » Vin Mar 04, 2005 12:55 pm

am vazut shi eu virgulelelele dar am zis sa i le las lu' nocti. mai shtii, poate e pentru ea?
theOffender

Mesajde paiacec » Vin Mar 04, 2005 12:57 pm

Bah de-da-ma dreaq!..ce rating am!:D
In vino veritas!
In tzuica grades!
In bere ciucash!
paiacec

Mesajde piskeshu » Vin Mar 04, 2005 1:07 pm

Cecule , dincolo de posibilitatile de batjocura pe care le ofera, poezia ie dezamagitor de slaba! Sub orice critica!
Prezumtia de prostie se aplica tuturor !!!
"This used to be a fun house, but now is full of evil clowns..."
piskeshu
banned

Mesajde paiacec » Vin Mar 04, 2005 1:12 pm

Eh, cu replica asta mai vii d-acasa!Nu cu citate la care adaugi un Red Bull expirat!
In vino veritas!
In tzuica grades!
In bere ciucash!
paiacec

Mesajde Djinn » Vin Mar 04, 2005 1:14 pm

piskeshu scrie:Cecule , dincolo de posibilitatile de batjocura pe care le ofera, poezia ie dezamagitor de slaba! Sub orice critica!

acestea fiind spuse, asteptam provincia :j
Djinn

Mesajde gaga » Vin Mar 04, 2005 2:10 pm

cecule, merluc, ar trebui sa mai lucrezi la rima si ritm, spre final mereu te pierzi, de exemplu, dupa umila mea parere nu pierzi nimic din substantza daca in loc de:

Daca ash fi vreun savant,
Un elixir energizant

Daca ash fi un vrajitor,
Tzi-ash nascoci unviitor

De nu mi-ar fi fost dor de tine
Nu ash fi scris asha ceva.

ai spune:

De-ash fi vreodata un savant,
Un elixir energizant

De-ash fi un mare vrajitor,
Tzi-ash nascoci unviitor

De dor nu mi-ar fi fost de tine,
Nu ash fi scris asha ceva.
Iar tu, vei fi iubita mea.

Parerea mea :) (pt shaki)
gaga

Mesajde Djinn » Lun Mar 07, 2005 9:44 am

lectiile de ritm au fost foarte demultishor :D drept care nu mai tin minte mai nimic.

O singura lacrimatziune am: "de dor nu mi-ar fi fost de tine" nu-mi suna bine :con: ritmic vorbind, o fi ok; dar, totusi...
Djinn

Mesajde gaga » Lun Mar 07, 2005 11:05 am

mda, e prea fortata poetic poate de dragul rimei, aia e, doar nu e poiezeaua mea :D
gaga

Mesajde Djinn » Lun Mar 07, 2005 12:08 pm

pai stai bre, versul ala de care ziceam io era corectia ta la poezeaua care este a autorului (care si el este :D ).

oare:
"Caci de nu mi-ar fi dor de tine
Nu ash fi scris asa ceva..."

ar merge? :con:

Oricum, stei tiuned, ca in curand o sa postez si io o poezea, finca se pare ca altfel nu pot sa ma inscriu la tredu respectiv si vreau pentru ca sa :p
Djinn

Mesajde Necko » Lun Mar 07, 2005 12:27 pm

nu merge faw. nu merge deloc. eventual:

De nu mi-ar fi prea dor de tine
nu as putea sa scriu asa
...

alte propuneri? imi place chestia asta. ar putea iesi un subiect gen "puzzel poetic". mijto.
aizzz&co
only one animal kills just for the sport of it... guess which...
Bless the Beasts & Children (Glendon Swarthout)
Necko

Mesajde nocturna » Lun Mar 07, 2005 12:29 pm

dor de tine de n-ar fi fost/nu ash fi scris asha ceva. :)

nocturna

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Carte