Ce filme ati mai vazut ?

sub lumina lanternei magice

Mesajde Dany_S » Sâm Mar 05, 2005 2:39 am

The Incredibles:2004 - in sfarsit mi-am facut ceva timp sa vad si eu acest film. Ce pot sa spun decat : Excelent! Realizare foarte buna, filmul facut cu mult "creier" si se vede in absolut tot. 10/10
draivit laic iu stolit.
Dany_S
Junior Member

Mesajde UNBREAKABLE » Sâm Mar 05, 2005 8:42 am

Troy - 8.5/10
De-abia acum am reusit sa-l vad... Pt. ca toti il compara cu Alexander pot spune ca Troy mi-a placut mai mult, in ciuda cronicilor negative si a faptului ca nu respecta adevarul istoric...
[ KNOWLEDGE IS POWER... ]
UNBREAKABLE
Junior Member

Mesajde theOffender » Sâm Mar 05, 2005 11:20 am

Head in the Clouds, 9/10
Charlize Theron, Penélope Cruz, Stuart Townsend, Thomas Kretschmann

Acum catziva ani urmaream cu un amic Serendipity, o poveste de dragoste intre Cusack shi Becksindale. Shi din vorba in vorba am ajuns sa analizam stereotipurile poveshtilor de dragoste made in Hollywood. "Shtii care-ar fi cea mai frumoasa poveste de dragoste care merita ecranizata?" m-a intrebat. "Invitatzie la vals, acolo sa vezi tu o poveste de dragoste adevarata." L-am intrebat daca "La Medeleni" n-ar fi mai potrivita shi mi-a raspuns "Poate, insa Invitatzie la vals ar fi un succes instantaneu."

Cu o Charlize Theron, frumoasa shi jucand exceptzional, cu un Stuart Townsend calm shi plin de principii, Head in the Clouds e o poveste de dragoste interesanta. Dialogurile sunt cladite inteligent, cu tematica filozofica, actziunea e cursiva fara stereotipuri hollywoodiene.

Plus ca sanii Charlizei sunt "in display" destul de mult de-a lungul filmului. :yD
what is freedom of expression? without the freedom to offend, it ceases to exist - salman rushdie
theOffender

Mesajde cutuma© » Sâm Mar 05, 2005 1:18 pm

Million Dollar Baby 9/10

Dupa ce am aflat ca a batut la fundul gol aviatorul am vrut neaparat sa vad care-i povestea cu filmul asta shi pot spune ca pentru prima oara in multi ani, Oscarurile s-au dat pe bune. Million Dollar Baby este un film superb despre viata, despre atingerea viselor shi despre moartea demna. Cred k este unul din putinele filme care aproape m-au facut sa plang.
Prohíbanos que odiamos cuervos

Decret despre Steaua - Sevilla : http://decret.blogspot.com
cutuma©

Mesajde Cristy » Sâm Mar 05, 2005 3:10 pm

Ray - o biografie superba despre viata lui Ray Charles .. bine meritat Oscarul lui Jamie Foxx 8/10
Moved away.
Cristy

Mesajde OBEZU » Dum Mar 06, 2005 9:22 pm

alexander adventure
super film , o drama simpatica care merita vazuta
sunt o clona ,mi se pare de ajuns
OBEZU
Junior Member

Mesajde vali » Lun Mar 07, 2005 10:20 am

Hitch - comedie simpatica, spre sfarsit au dat-o in balarii
some people deserve to die
vali

Mesajde UNBREAKABLE » Lun Mar 07, 2005 2:32 pm

The Aviator - 6/10
Nu pot sa spun ca e prost, doar ca n-a fost un film pe gustul meu...

Frequency - 8.5/10
Un thriller SF cu o tema interesanta, bine realizat...
UNBREAKABLE
Junior Member

Mesajde girlsaloudfan » Lun Mar 07, 2005 7:58 pm

Ispita-Closer in engleza, e super bestial! Natalie Portman e fantastica! ;b
Nu Credeam Sa-nvat A Muri Vr-odata"
girlsaloudfan
Junior Member

What Dreams May Come (1998)

Mesajde Djinn » Mar Mar 08, 2005 5:43 pm

Difuzat de un post teve saptamana trecuta, cu titlul "O iubire fara sfarsit".
Cu Robin Williams si Annabella Sciorra :)

Nu l-am vazut de la inceput, fiindca prezentarea din ghidul TV nu m-a atras (de fapt, pot sa spun cu mana pe inima ca era prost facuta, dand impresia ca nu e decat un alt "Ghost").
Intamplarea a facut ca, plimbandu-ma pe diverse canale :p sa nimeresc o scena in care Robin Williams paseste intr-o lume in intregime pictata in ulei, cu niste culori si tushe absolut superbe, ca o pictura care prinsese viatza.
Si am ramas sa urmaresc filmul.

Trateaza, de o maniera fantezist-descriptiva, subiecte precum viata de dupa moarte, raiul si iadul, reincarnarea, sufletele-pereche; asta la o prima privire. Insa ideea care se desprinde din ansamblu este ca "What Dreams May Come" e un film despre dragoste si ce este cu adevarat important in viata.

Robin Williams face un foarte bun rol dramatic in acest film-metafora, purtandu-ne prin purgatoriul personal, rai si iad - unde il vedem si pe Cerber, numai ca nu este deloc cum/ce v-ati inchipui :p

Filmul abunda in imagini pline de simbolism, uneori de o frumusete idilica si chiar feerica, alteori de o hidoshenie post-apocaliptica si pe alocuri amintind de infernul lui Dante.

Observatii si citate:

1. La un moment dat, unul dintre personaje spune ca lumea este o iluzie, doar gandurile sunt reale => raiul, iadul si purgatoriul exista doar in mintile noastre, noi le creem si le intretinem.
2. "What's true in our minds is true, irrespective whether the other people believe it or not".
3. Pentru ca sa-i cunosti cu adevarat pe cei de langa tine trebuie sa ii simti cu adevarat, cu inima si cu sufletul, sa "vezi" dincolo de aparentze si mashti...
4. "Good people go to hell because they can't forgive themselves".
5. "What some call "impossible" are just things they haven't seen".

Pe scurt, un film tare frumos - si pentru ochi si pentru suflet :)
sa-mi amintiti voi, ca io sigur uit
Djinn

Mesajde vali » Mar Mar 08, 2005 5:51 pm

doing hard time - ideea nu e rea, dar filmul e facut cu buget restrans si asta se vede. pacat.
vali

:)

Mesajde TorsionGril » Mar Mar 08, 2005 8:15 pm

saptamana trecuta am vazut the aviator si million dollar baby...cred ca Million Dollar Baby isi merita din plin oscarurile si cred ca Hilary Swank este fantastica:) cat despre Aviator, nu e filmul care ma asteptam sa fie..destul de slabut pentru pretentiile sale...
TorsionGril
Junior Member

Mesajde UNBREAKABLE » Mie Mar 09, 2005 12:30 am

The Unsaid - 7/10
Un thriller psihologic interesant, cu Andy Garcia in rolul principal...

Catch me if you can - 9/10
O poveste captivanta... Unul dintre putinele filme in care mi-a placut DiCaprio... Si Tom Hanks face un rol pe masura.
UNBREAKABLE
Junior Member

Mesajde theOffender » Mie Mar 09, 2005 9:45 am

Thoughtcrimes, 7/10
Navi Rawat

Destul de multe similaritatzi cu Dead Zone a lui David Cronenberg (1983, cu Christopher Walken). Dar cade in pacatul clisheelor hollywoodiene: persoana cu puteri paranormale refuza initzial / i se prezinta o cauza umanitara de mari proportzii, accepta / partenerul ei nu o crede / ishi revizuieshte sentimentele / o crede / se indragosteshte de ea / lumea e salvata. Din pacate nu va sta foarte mult in postura de "safe world", pentru ca bugetul pentru astfel de filme este virtual inepuizabil. Navi Rawat arata bine.

Closer 9.5/10
Natalie Portman, Jude Law, Julia Roberts, Clive Owen

Pentru acest film Natalie Portman shi Clive Owen ar fi meritat Oscarul. Un film cu numai patru personaje shi ca urmare timp suficient pentru dialoguri shi construirea caracterelor lor. Exista destul de multe similaritatzi intre Closer shi The Shape of Things, 2003 (cu Paul Rudd shi Rachel Weisz). Dialoguri inteligente shi o performantza exceptzionala din partea actorilor.

Garden State, 8/10
Zach Braff, Ian Holm, Natalie Portman

Drame, drame, drame, e plin Hollywood-ul de ele. Cu toate acestea performantza actoriceasca a lui Zach Braff (din serialul Scrubs) salveaza filmul.

Before Sunset, 9/10
Ethan Hawke, Julie Delpy

90 de minute de dialog (caci asta e practic tot filmul) ar parea unora cam excentric iar altzii s-ar intreba daca nu cumva filmul are 89 de minute in plus. Cu toate acestea e superb. Insa trebuie vazut Before Sunrise, filmul al carui sequel este Before Sunset.
what is freedom of expression? without the freedom to offend, it ceases to exist - salman rushdie
theOffender

Mesajde Cristy » Joi Mar 10, 2005 9:21 pm

Garden state- 8/10
Heat - 8/10
Rain man - 9/10
Moved away.
Cristy

Mesajde _Matei_ » Joi Mar 10, 2005 9:40 pm

Brother Bear. 10/10
_Matei_

Mesajde Cristy » Vin Mar 11, 2005 5:26 pm

Alexander - slab .. s'a prostit Oliver Stone 6/10
Moved away.
Cristy

Mesajde Titina » Vin Mar 11, 2005 9:47 pm

Matrix Revolutions--> intersante efectele speciale,iar OST-ul mishto,dar in general filmul...cam prost....5.50/10
Titina
Junior Member

Mesajde ElMundo » Vin Mar 11, 2005 10:53 pm

Milion Dollar Baby

Un film de exceptie, printre putinele care cu adevarat m-au emotionat in ultima vreme. Moartea este singura scapare pe care o ai atunci cand esti in imposibilitatea de a avea viata fara de care nu poti trai si incapacitatea de a-ti atinge idealul suprem.
Merita oscarurile, e foarte bine facut si mi-a mentinut interesul pana in ultim clipa!

9.5/10
In the middle of everlasting darkness...
ElMundo
Junior Member

Mesajde Love2Fly » Vin Mar 11, 2005 11:19 pm

Cube Zero - 5/10. Mi s-a parut mai slab decat versiunile mai vechi...
Enemy at the gates - 8/10 - pt. ca batalia pt. Stalingrad a fost una din partile cele mai interesante ale WW2 si pt. ca am jucat si "Call of duty" care are o misiune legata de Stalingrad (prezentata si conceputa exact ca si filmul) :rolleyes:
The wall (pink floyd) - 8.5/10. Pt. ca este din '82 si pt. ca are o deosebita coloana sonora semnata Pink Floyd :p
Love2Fly
Junior Member

Mesajde vali » Sâm Mar 12, 2005 2:15 pm

frostbyte - de mare kkt. in descriere ziceau ca e gen american pie, da e vai de muci.
be cool - copie palida dupa get shorty
assault on precint 13 - nimic nou, nimic extraordinar. seamana cu un die hard
the pacifier - comedie usurica. vin diesele se descurca
vali

Mesajde ElMundo » Dum Mar 13, 2005 1:05 am

A beautiful mind

Un film intradevar sclipitor, Russell Crowe joaca extraordinar. Filmul are un scenariu extrem de bine pus la punct si iti mentine interesul pana in ultima clipa. Pe langa astea, este inspirat dupa un caz real.
Il recomand cu caldura!

Vroiam sa-i dau 9.5, dar ii dau totusi 10!
In the middle of everlasting darkness...
ElMundo
Junior Member

Mesajde eyewitness » Dum Mar 13, 2005 4:50 am

the professionals (1966) = lee marvin, burt lancanster si claudia cardinale ( buna pana la Dzeu :D) protagonistii unui western ca la mama lui acasa, adica vorba lu sod, "cum se facea pe vremuri" :D

fear x = o bashinica fara inceput, continut si sfarsit unde john turturo (personal nu ma omor dupa performantele lui actoricesti) se strofoaca pe parcursul celor 80 minute de film sa gaseasca ucigasul sotiei . indubitabil (cb) il gaseste si ... tzeapa, konietz film
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
eyewitness

Mesajde Crist1na » Dum Mar 13, 2005 3:56 pm

Hostage(2005): Bruce Willis, Kevin Pollak, Jimmy Bennett, Ben Foster

Film de actiune, crima si drama, foarte interesant..cred ca e regizat chiar de Willis. Poveste captivanta, care mi-a ramas in minte. Inceputul a fost putin exagerat,putin credibil, dar spre mijlocul filmului m-a tinut in suspans, e cel mai bun film cu Willis, dupa parerea mea. Rol bine jucat de Ben Foster, mi-a placut mult actiunea filmului si personajele de aceea primeste 10/10.
Crist1na
Junior Member

Mesajde cutuma© » Dum Mar 13, 2005 4:11 pm

Zoso, Be Cool e cu The Rock right?
Prohíbanos que odiamos cuervos

Decret despre Steaua - Sevilla : http://decret.blogspot.com
cutuma©

Mesajde Cristy » Dum Mar 13, 2005 4:19 pm

Be Cool e despre John Travolta dar sunt si Uma Thurman , The Rock + multe alte celebritati pe acolo

Cube Zero - slabut .. primul ramane cel mai bun 6/10
Secret Window - il saveaza Johnny Depp 6/10
Aliens [ Alien 2 ] - cel mai bun serie si unul din cele mai bune filme SF , vreodata . 9/10
Moved away.
Cristy

Mesajde vali » Dum Mar 13, 2005 4:21 pm

rite.

vanity fair - din lipsa de altceva, e bun. 3/10
she hate me - spike lee s-a tampit. 1/10
vali

Mesajde (oana) Psycho » Dum Mar 13, 2005 6:47 pm

constantine -nota intre 5 si 6 :con:
-vizionat doar pentru ca in ashest film isi etaleaza talentele keanu reeves
- :rolleyes: acest film incearca sa ne convinga de faptul ca: arhanghelul gabriel (asa-i zic ei) e hermafrodit sau cel putin travestit iar diavolul este un ''om'' de serviciu labil psihic
- totusi efectele speciale sunt interesante
, "...Through the bleak window of my soul
In marble halls of falling snow
Winter touch the Earth undone
Embittered we embrace the funerals to come..."
(oana) Psycho
Junior Member

Mesajde Oribilul Mosh » Dum Mar 13, 2005 9:54 pm

D€CR€T scrie:Be Cool e cu The Rock right?

Da...este cu celebrul Dwayne "The Rock" Johnson...un fotbalist de mare perspectiva (ma refer la fotbal american) ...care in anii de colegiu a suferit o grava accidentare...ratand NFL-ul. Nemaiavand ce face...s-a apucat de circaria numita wresling.

--------

Sideways . 7/10 (8.1 pe imdb)
Un film bun....dar nu pe gustul meu. O combinatie de film romantic + drama persoanelor intre doua varste divortzate + accente comice + o mare pasiune pentru vinuri. Ultima parte mi-a placut cel mai mult. Cred ca daca Jack Nicholson era cu cativa ani mai tanar...l-ar fi distribuit pe el in rolul facut de Paul Giamatti.

Asadar am vazut 4 din cele 5 pelicule ce au candidat la Oscar pentru cel mai bun film in 2005.
Iata topul lor :
1.Million Dollar Baby
2.Sideways
3.Finding Neverland
4.The Aviator

A mai ramas doar Ray de vizionat...dar nu intentionez.
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde Love2Fly » Lun Mar 14, 2005 12:33 am

Din ciclul:"stai dreaq in casa si uita-te la filme daca n-ai ce face", azi va prezentam trilogia Cruel Intentions dupa cum urmeaza:
Cruel Intentions I - 7.5/10 . Mi-a placut filmu', cre'ca il mai vazusem undeva in tineretzea mea zbuciumata. OST misto, incluzand printre altele: Placebo, The Cardigans, The Verve
Cruel Intentions II - 5/10 . Destul de nashpa! o copie fidela a primului, cu aceleashi nume folosite, aceleashi situatii...un fel de clona ca sa zic asha. Mai putin sfarsitul care e inedit :p De aia i-am dat nota de trecere...
Cruel Intentions III - 6.5/10. De data asta s-au schimbat si personajele si numele lor si actiunea. Ceva mai interesant decat 2-ul da' mai slab decat primu'.
Per ansmablu' am vazut ca IMDB-ul are note mai mici pt. trilogia asta da' in fine...mie mi-a placut :p
Love2Fly
Junior Member

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Film