cartile voastre preferate
CEL MAI IUBIT DINTRE PAMANTENI(marin preda) e cea mai buna carte pe care am citit-o.Mi-a placut pentru ca este complexa.Imi amintesc cand o citeam stateam cu pixul langa mine si notam toate citatele care mi se pareau interesante.De cand am citit-o nu am mai gasit nici o carte care sa-mi placa asa mult cum mi-a placut asta.
-
me-julie - Junior Member
cea mai citita carte ramane ciresarii...de peste 10 ori fiecare din cele 5 romane...despre cea mai buna e mult mai dificil...ori sunt prea multe ori o sa uit din ele sa mentionez , cu atat ma mult cat sunt cam din diferite genuri literare....in fine , hai sa incerc..:
- Maestrul si Margareta ,Bulgakov
- Fundatia ,Asimov
- Portretul lui Doryan Gray , Wells
- Martin Eden , ,London
- Dune ,White plague ,Herbert
- Lupul de mare ,London
- Delirul ,Preda
- Padurea nebuna ,Stancu
- Jocul cu moartea ,Stancu
- Maestrul si Margareta ,Bulgakov
- Fundatia ,Asimov
- Portretul lui Doryan Gray , Wells
- Martin Eden , ,London
- Dune ,White plague ,Herbert
- Lupul de mare ,London
- Delirul ,Preda
- Padurea nebuna ,Stancu
- Jocul cu moartea ,Stancu
-
usr - Junior Member
Cititi oameni buni si va cultivati!
[/font][size=84][color=DarkRed]
Carti preferate am mai multe pentru ca fiecare lectura este o aventura si o calatorie spre noi insine.
O carte de suflet este "Arta conversatiei"de Ileana Vulpescu.Pentru mine reprezinta o poarta spre sufletul unei femei.
O alta carte absolut superba e "Pe aripile vantului" de Margaret Mitchell. ~s
Carti preferate am mai multe pentru ca fiecare lectura este o aventura si o calatorie spre noi insine.
O carte de suflet este "Arta conversatiei"de Ileana Vulpescu.Pentru mine reprezinta o poarta spre sufletul unei femei.
O alta carte absolut superba e "Pe aripile vantului" de Margaret Mitchell. ~s
- shalom
- Junior Member
asta se refera la mine si usr?erau simple observatii.chill...chiar nu era vb de chating.era vorba de spelling-ul unor nume de autori.
My mistake:)desi nu credeam ca dranjez pe cineva.
My mistake:)desi nu credeam ca dranjez pe cineva.
"Luz vertical
luz tu;
alta luz tu;
luz orö;
luz vibrante;
luz tu
Y yo la negra,ciega,sorda,muda sombra horizontal"
luz tu;
alta luz tu;
luz orö;
luz vibrante;
luz tu
Y yo la negra,ciega,sorda,muda sombra horizontal"
- shalom
- Junior Member
am recitit cu placere "Legaturi periculoase" a lui Laclos. pe langa o fina analiza a vremii, mi se pare sinpatic cum il transforma pe Casanova de Valmont intr-un barbat indragostit pana peste crestetu' capului. in alta ordine de idei, daca pana sa citesc 1 data romane in forma de corespondenta, mi se pareau cele mai plictisitoare carti ever, recunosc, este un stil special, si nu la indemana oricui.
despre "de ce iubim femeile", in episodul urmator
despre "de ce iubim femeile", in episodul urmator

...ceea ce va dorim si dumneavoastra 

-
cometa - Junior Member
Noua povestiri, JD Salinger
Lune de fiel, P.Bruckner
Nostalgia, Cartarescu
povestirile lui Eliade
Jurnalul unui boem, imi pare rau in momentul asta nu mi amintesc autorul
Lune de fiel, P.Bruckner
Nostalgia, Cartarescu
povestirile lui Eliade
Jurnalul unui boem, imi pare rau in momentul asta nu mi amintesc autorul

Orice cantitate, oricat de mica, adauga ceva, spuse soarecele si facu pipi in mare. ANTONIO LOBO ANTUNES
-
older - Mesaje: 699
nu cred in notiunea de preferat, cand vine vorba de carti, dar sa dau si eu doua trei nume..
Thomas Mann- Muntele vrajit, ar trebui sa o recitesc ca au trecut vreo 10 ani
Canetti-Orbirea
Oacar Wilde- Decaderea minciunii
Thomas Mann- Muntele vrajit, ar trebui sa o recitesc ca au trecut vreo 10 ani
Canetti-Orbirea
Oacar Wilde- Decaderea minciunii
-
Daimon - Mesaje: 5074
"Cel mai iubit dintre pamanteni" ~ M. Preda
" De veghe in lanul de secara" ~ J. D. Salinger
"Cararea pierduta" ~ Alain - Fournier
"Romanul adolescentului miop" ~ Mircea Eliade
"Ultima Licorna" ~ Peter Beagle
" De veghe in lanul de secara" ~ J. D. Salinger
"Cararea pierduta" ~ Alain - Fournier
"Romanul adolescentului miop" ~ Mircea Eliade
"Ultima Licorna" ~ Peter Beagle
Sunt ura falselor feline, surprinse-n perne adormite...
Oderint dum metuant.
Oderint dum metuant.
-
Amaterasu - Mesaje: 1287
Tufisul cu coacaze negre - o carte despre care nu am auzit niciodata vorbindu-se. E o mica bijuterie: intr-un realism-expresionism pastos mustos, ingenuul Toma si amicii in cautarea hartii (genetice) a vacii albastre, cu o bufnita pe post de radar. Autorul, Eugen Delcescu, era profesor de limba romana intr-un loc amarat de repartitie (istorie antica) si tot asteptandu-l sa mai sara cu ceva, la un moment dat am aflat c-a luat-o in sus, se mai intampla si asa. Inca ma atrag cartile exemplare: nu te recunosti in ele dar after all they're not such a bad idea, either.
-
sol - Junior Member
Ayn Rand - "Atlas Shrugged"
Nu stiu daca a fost publicata in romaneste, dar o recomand la oricine vrea sa citeasca un roman filozofic in care Individualismul si Egoismul sunt descrise ca fiind calitati.
Nu stiu daca a fost publicata in romaneste, dar o recomand la oricine vrea sa citeasca un roman filozofic in care Individualismul si Egoismul sunt descrise ca fiind calitati.
"The center is everywhere, bent is the path of eternity." - Frederick Nietze
"[Man] must work for his rational self-interest, with the achievement of his own happiness as the highest moral purpose of his life." - Ayn Rand
"[Man] must work for his rational self-interest, with the achievement of his own happiness as the highest moral purpose of his life." - Ayn Rand
- Vizionar
- Junior Member
unforgettable
Sorry, Danone, toate cartile mele bune sunt pe la prieteni, cartea necitita e litera moarta, ca partiturile, mai mult cartii parca simt ca-i fac un bine cand o trimit in turneu... cand nu mai vine-ndarat inseamna ca e mai iubita ca acasa, bravo ei. Promit s-o caut, oricum trebuie sa fie in toate bibliotecile, aparuta prin 87, cam.
-
sol - Junior Member
Eugen Delcescu
Cartea Romaneasca, 1984. Si: Mastile parintilor mei, 81 si Din jurnalul unui naiv, 79. Apoi Eminescu 1994, Covorul cu papagali.
-
sol - Junior Member
onk scrie: din '92 incoace este GOG de Giovanni Papini
si nu pentru ca nu am intzeles-o... :rolleyes:
gog e cea cu pamfletele cu stalin, nu?
nu pot sa-l sufar pe omul asta de cand am citit un om sfarsit si a fost cea mai flegmatica si cea mai misogina lectura posibila si imi venea sa o rup in bucatele fila cu fila. m-a scos din sarite!!! ;a
i wish i could help, but i don't want to
-
wednesday - Mesaje: 864
presupun ca ati citit, unii dintre voi, Henry Miller. cartile lui reflecta cel mai bine viata boema a inceputului de secol 20. cartile lui, toate, sunt cele care imi plac. secundo ar fi Pascal Bruckner.
- soulfurios
- Junior Member