ochi nostrii, vai de ei...
21 mesaje
• Pagina 1 din 1
ochi nostrii, vai de ei...
Oameni buni, pe voi nu va dor ochii dupa ce stati vreo 3 luni cam 14 ore pe zi cu ochii in monitor?
Pe mine cel putin ma apucat azi o durere de zile mari la...ochi. Ma intreb daca se gasesc altii mai buni de vanzare . Serios acum, voi ce faceti sa NU va mai doara ochi?
Pe mine cel putin ma apucat azi o durere de zile mari la...ochi. Ma intreb daca se gasesc altii mai buni de vanzare . Serios acum, voi ce faceti sa NU va mai doara ochi?
- lilo
Re: ochi nostrii, vai de ei...
Initial trimis de lilo
Oameni buni, pe voi nu va dor ochii dupa ce stati vreo 3 luni cam 14 ore pe zi cu ochii in monitor?
merge sigur si e bun si pt creier nu numai pt oki: du-te la orele mici ale diminetii -dupa stat cu okii in monitor- la O bere (cre'ca stii axioma aia a studentului) cu prietenii si garantat pe la 7 dimineata nu te mai dor okii... si nici capu' a doua zi dupa ce te scoli, asta daca ai antrenament...
Spune-mi cum a mers!!!
nu crede in miracole, bazeaza-te pe ele!
- lebadutza
- Junior Member
pauza!
singura solutie pe care am gasit-o eu pana acum e cea a unei plimbari putin mai lungi, de preferinta in afara orasului sau in parc
"Get away from me!
Take heed to thyself and see my face no more!
For in the day Thou see my face Thou shalt die!"
Take heed to thyself and see my face no more!
For in the day Thou see my face Thou shalt die!"
- May
- Junior Member
hai ma... "ochi nostrii"... jalnique de tot
;i
___
picaturile visine ajuta mult... curatza corneea si pastreaza umiditatea corespunzatoare irisului sanatos... le recomand cu caldura, alaturi de exercitiile de adaptare si relaxare a vederii. Ar mai fi ajustarea frecventei refresh rate - cat mai mare, intrucat ochiul se comporta ca un aparat foto (nervul optic se inchide de 24 de ori/sec) sau procurarea unei perechi de ochelari de protectie pt monitoare.
e trist ca majoritatea dintre noi inca utilizam monitoare cu tub catodic...
___
picaturile visine ajuta mult... curatza corneea si pastreaza umiditatea corespunzatoare irisului sanatos... le recomand cu caldura, alaturi de exercitiile de adaptare si relaxare a vederii. Ar mai fi ajustarea frecventei refresh rate - cat mai mare, intrucat ochiul se comporta ca un aparat foto (nervul optic se inchide de 24 de ori/sec) sau procurarea unei perechi de ochelari de protectie pt monitoare.
e trist ca majoritatea dintre noi inca utilizam monitoare cu tub catodic...

- usualflow
- Junior Member
ochiiiiiiiiiii noshtriiii, ca ochiiiiiiiii noshtriiiiiiiiiiiii, da' capu la uniiiiiiiiii ie shi mai grav. shi nu intzeleg de ce nu se plang de iel. ca ala shi mai vai de iel decat ochiiiiiiiiiiiiiiiiii.
-
neatza - Mesaje: 5820
Am eu un LCD acasa, un Benq FP71G, are destul de multe avantaje (nu mai e nevoie de de-gaussing, de reglat colturi, de ex.), dar nu mi se pare ca te scapa complet de durerea de ochi. Problema e ca daca-l lasi reglat cum vine de la producator e mult prea luminos, e ca si cum te-ai uita la un bec aprins; nu e la fel ca un CRT, dar totusi, sa fim seriosi, daca citesti o carte la lumina slaba se poate intampla sa te doara ochii. Eu il tin la luminozitate si contrast destul de scazute (cu cat ambele is mai jos, scade senzatia de "uitat la un bec") - prima cam intre 0 si 20, a doua pe la 30-40. Mai aveti careva LCD-uri? Cum le reglati ca sa nu va streseze ochii?
subpolar homesick fane
"This here post might offend you some
If it doesn't it's because you're dumb"
"This here post might offend you some
If it doesn't it's because you're dumb"
- stefan
- Junior Member
Fi mai relaxat atunci cand stai an fata monitorului ,si nu prea aproape ,
si mai putin efort intelectual ,nu te forta ,nu te concentra prea tare asupra subiectelor
bafta ;a
si mai putin efort intelectual ,nu te forta ,nu te concentra prea tare asupra subiectelor
bafta ;a
- Ursu Mihai
- Junior Member
Mai Ursule,mai
Virgula se pune dupa niste reguli gramaticale destul de precise nu dupa ureche.Chiar iti bati joc de noi?
LCD intr-adevar este mai putin "traumatizant"pt.ochi.Am la lucru LCD si am acasa unul clasic.Port ochelari pt comp. si simt bine diferenta
Virgula se pune dupa niste reguli gramaticale destul de precise nu dupa ureche.Chiar iti bati joc de noi?
LCD intr-adevar este mai putin "traumatizant"pt.ochi.Am la lucru LCD si am acasa unul clasic.Port ochelari pt comp. si simt bine diferenta
- pacha
Iote corect Io-te (de la "ia te uita") de unde deriva si "Io-te-te"
Mai cubule,am neamuri in Campina,nu te otzari tare.Mai bine citeste ce produce amicul.
Sod,tu incearca sa mananci mai putina carne,fasole,spanac,mazare si ciuperci.Poate ca pregatesti terenul pt. o criza de guta.
Mai cubule,am neamuri in Campina,nu te otzari tare.Mai bine citeste ce produce amicul.
Sod,tu incearca sa mananci mai putina carne,fasole,spanac,mazare si ciuperci.Poate ca pregatesti terenul pt. o criza de guta.
- pacha
pacha scrie:Mai Ursule,mai
Virgula se pune dupa niste reguli gramaticale destul de precise nu dupa ureche.
ca de ecgzemplu si inainte de Ursule, nu numai dupe. Asta doar asa din cauza de grea mostenire a limbii latine, unde vocativul se separa prin virgulelilor. A - uitam - si inainte de 'nu dupa ureche'.
And the girls say
Save a horse, ride a cowboy
Save a horse, ride a cowboy
- Publius
- Junior Member
21 mesaje
• Pagina 1 din 1