ASE sau Poli?

discutii pe care nu stii unde sa le incepi, haz de orice caz; ca intre prieteni

Moderator: anjin-san

ASE sau Poli?

Mesajde tzutzush » Joi Mar 31, 2005 6:19 pm

:sal: As vrea sa aflu si eu parerea celor care sunt la Ase sau Poli unde ar fii mai bine sa dau...Pt ase m-am pregatit pana acum, dar parca nu mai stiu unde vreau sa dau. Dak ma razgandesc ar trebui sa incep sa invat fizica(cam traziu, stiu), dar as vrea sa aflu parerile voastre sa ma mai lamuresc si eu. E un pas impt si nu vreau sa-mi para rau. Danke
tzutzush
Junior Member

Mesajde cosmicX » Joi Mar 31, 2005 9:47 pm

Din cate stiu poti sa dai si Economie la Poli , asta in cazul in care te razgandesti. Tre sa te gandesti ce vrei sa faci mai departe eventual etc.. ASE stiu ca nu e certificata international si nu prea am auzit de economisti sa se duca sa munceasca in afara :D iar ingineri stiu ca se cauta in afara si se lucreaza pe salarii k-lumea. Oricum e de munca in Poli, in ASE e frectie generala :) . Bafta !
cosmicX
Junior Member

Mesajde tzutzush » Joi Mar 31, 2005 10:02 pm

Mersi, dar asta stiam si eu.Mai vreai pareri care sa ma ajute sa ma hotarasc,pls...
tzutzush
Junior Member

Mesajde stefan » Joi Mar 31, 2005 10:13 pm

Cam la ce facultati te-ai gandit tu? Sau nu conteaza? Si in Poli poti s-o freci, si am inteles ca la Chimie e pepiniera de gagici. Pe de alta parte, la Automatica e destul de greu, ore multe, gagici putine :D; dar poate vrei sa si inveti ceva. Cam spre ce ai vrea sa te orientezi? Ai niste criterii?
subpolar homesick fane

"This here post might offend you some
If it doesn't it's because you're dumb"
stefan
Junior Member

Mesajde ElMundo » Joi Mar 31, 2005 10:21 pm

Asta era dilema mea de toamna trecuta. Vroiam sa dau la ASE, nu vroiam sa aud de autoamatica. Dupaia m-am razgandit si am inceput fizica. Acum o sa dau si la Poli-automatica si la ASE la cateva facultati. Cum zicea si Stefan, depinde la ce dai din Poli. Poate fi f greu (automatica, electronica) si de aici incepe sa scada.
Pana la urma , daca vrei sa inveti ceva ca lumea si sa fii si tare cand iesi Poli, dar daca vrei sa te distrezi, sa ai timp liber si sa mai si lucrezi, ASE.
In the middle of everlasting darkness...
ElMundo
Junior Member

Mesajde h0va » Joi Mar 31, 2005 10:35 pm

el mundo scrie:tare cand iesi Poli

tare obosit?
tare de urechi?
tare la copiat?

ce fel de tare? cate tare? cat de tare?

aaa nu da la ASE, rishti sa ajungi sa lucrezi de prin anu' 2-3 la fo' firma pe 500 de parai, sau shi mai rau s'ar putea ca dupa facultate sa'tz gaseshti de lucru manager pe 1000 de para..imagineaza'tzi cat de nasol..sfatu' meu e sa dai la poli sau la mate..o sa ai ocazia sa invetzi o gramada de lucruri nefolositoare, o sa traieshti de'a binelea emotziile sesiunii, e o shansa de a irosi 4-5 ani din viatza ta..io zic sa n'o ratezi..daca eshti meseriash da la doua facultatzi, da'i in cacat pe aia de la ASE, crezi ca daca o sa cashtigi sute de para fara sa faci nimic te va face sa te simtzi mai bine..bre dupa ce termini automatica se vor bate firmele straine pe tine..tu'tzi dai seama de cand cauta ei programatori in Pascal?!? Cunoshtintzele tale de C, de java, de retzelistica, de fizica shi matematica superioara te vor transforma intr'un odor nepretzuit pentru firmele din lumea intreaga..vei cashtiga pana la 350 de para pe 8 ore de munca ca programator..

itzi spun..nu rata ocazia..fa o facultate grea caci important in viatza ie sa munceshti mult shi pe bani putzini..altfel nu vei capata respectul celorlaltz..am zis..

(sincer, daca chiar vrei sa faci cva in viatza shi eshti un tip cu initziativa fa ce facultate vrei tu, numa' fa'o, insa daca esht o putoare care trebe impinsa de la spate ca sa faca cva, alege intre Automatica&Electronica (Poli) shi Mate-Info(Universitate))

?!
h0va

Mesajde ElMundo » Joi Mar 31, 2005 11:01 pm

Nu-s de acord cu ce zici tu despre ASE si salariile aberante de mai sus (nu se aplica cazurilor particulare). Eu cam tot din ce am auzit, cei cu ase-ul nu o duc f bine (si nu numai eu am auzit), exceptand bineinteles anumite cazuri.
In schimb, cu ultima paranteza facuta, sunt total de acord!
ElMundo
Junior Member

Mesajde cutuma© » Joi Mar 31, 2005 11:03 pm

ultima paranteza e pt mine, cu dedicatie, fara numar ~p
Prohíbanos que odiamos cuervos

Decret despre Steaua - Sevilla : http://decret.blogspot.com
cutuma©

Mesajde ElMundo » Joi Mar 31, 2005 11:07 pm

Si la mai mareeee! Tot asa! Pt Decret! A dat 1000 de euro!
ElMundo
Junior Member

Mesajde h0va » Joi Mar 31, 2005 11:08 pm

lol..

un ex asha la intamplare..firma in care lucrez..catziva omuletzi p'acolo..nu multzi:

directoare - absolventa ASE: 2.000 euroi
directoare marketing - absolventa ASE: 1.200 euroi
contabila shefa - in curs de ASE'izare pe bani: 500 euroi
shef IT - absolvent Poli, meseriash gagiu' shtie de toate munceshte zi lumina: 500 de euroi..

aaa mai vrei exemple?!? am caaaaarca..

?!
h0va

Mesajde cutuma© » Joi Mar 31, 2005 11:09 pm

shi ia zi, ce relatii au numerele 1 2 shi 3?
Prohíbanos que odiamos cuervos

Decret despre Steaua - Sevilla : http://decret.blogspot.com
cutuma©

Mesajde stefan » Vin Apr 01, 2005 12:10 am

hovulete, ma indoiesc ca pe respectivii absolventi de ASE i-a ajutat facultatea terminata sa ajunga in pozitia in care au ajuns :D.

Din cate stiu, in Automatica nu se mai face Pascal de ceva vreme - in '97 cand am intrat io s-a facut sondaj; vreo 2 vroiau sa faca Pascal, restul C. Acu nush cum mai e. Cat despre muncit mult pe bani putini, stiu si aseisti aflati in aceasta situatie.

Acu oi fi tu aseist si mandru pe deasupra, dar ce zici tu cu 500 de euro in anii 2-3 si dup-aia tzusht manager sunt "wet dreams".

later: e cam a treia discutie pe tema aceasta pe care o vad pe forum. Or mai fi fost si altele, oricum, saracul buton "Cauta" cam shomeaza.
subpolar homesick fane

"This here post might offend you some
If it doesn't it's because you're dumb"
stefan
Junior Member

Mesajde v1n3ri » Vin Apr 01, 2005 5:59 am

Nush' cum, dar in TM in Automatica&Calculatoare (Poli) inca se face in anu 1 Pascal. Cat despre salariile alea de 2000 de euro, is pt directoare. Si nu cre ca pt a fi director tre neaparat sa termini ASE. Si opricum, nu cred ca chiar toti care termina AC au 500 de euro. As zice ca s-a luat in discutie cel mai fericit caz din ASE si cel mai nefericit din Poli :D
Doar doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana. In legatura cu universul nu sunt sigur.
E o onoare sa fiu ignorat de gabuba.
v1n3ri
Junior Member

Mesajde h0va » Vin Apr 01, 2005 7:08 am

shtefan scrie:Acu oi fi tu aseist si mandru pe deasupra, dar ce zici tu cu 500 de euro in anii 2-3 si dup-aia tzusht manager sunt "wet dreams".

bre nene shtefan..nu m'ai nimerit..vobream cu atata naduf tocma penca sunt sunt student la mate..cat despre cei 500 de euro cashtigatzi in anu 2-3,am observat ca macar la cei de la ASE se poate, CA AU TIMP SA MUNCEASCA!..eo am 30 de ore pe sapt shi o sesiune pe cinste..dintre ai mei prieteni (colegi de liceu) care nu's cu mine la faculta sunt la poli (electornica, automatica) shi shtiu ca sh'acolo sunt 30-35 de ore pe sapt, bashca laboratoare carca, unde mai pui ca automatica ie in celalalt capat al Bucureshtiului (idiferent unde ai sta :D) shi'tz mai petreci doo ore fericite pe drum, ashadar timp de munci canci..decat daca te rishti sa nu te duci la shcoli..

pe langa faptu' ca sesiunile sunt infernale shi ai de invatzat pt un curs cat aia de la ASE pentru tot anu, pe langa faptu' ca programu' ie mult mai lejer (ASE), observ ca cei care termina facultatea (ASE) ishi gasesc de lucru destul de repede shi cu putzin noroc pot prinde un post bine platit, daca mai fac un masterat shi obtzin inca cva calificari s'au scos..acu fie vb intre noi, intr'o firma indiferent de natura ei e nevoie de un contabil, e nevoie de un manager, e nevoie de cineva la marketing, pe cand de ingineri, inofrmaticeni sau oameni pregatitzi pt IT nu e nevoie peste tot..

oke..am spus ce'am avut de spus..fiecare sa faca dupa cum il taie capu..eo am fugit de ASE penca mi s'a parut sub "demnitatea" mea (ce naiv am fost..), nu m'am dus la Poli penca nu voiam sa'm petrec 5 ani viatza pe drum shi in facultate (bine am facut..) sh'am ajuns la cacatu' asta de facultate de care sunt scarbit peste poate shi singura mea satisfactie ie ca pot sa pun in bratze oricui un curs de'al meu shi sa ranjesc fericit ca nimeni nu descifreaza despre ce'i vorba acolo..atat..in rest, mai intalnesc cate un tip, anu' 3 la ASE care lucreaza part'time la o banca pe 8 mil pe 4 ore, sau alta o tipa care e anu' 3 la ase care lucreaza la o reprezentantza auto a unei prestigioase firme shi cashtiga 28 de mil pe full'time..shi cu ex de la locu' de munci, chiar n'am de ce sa ma ingrijorez..

eh..mai vorbim peste cva timp..poate cine shtie, se schimba cva shi in tzara asta..

?!
h0va

Mesajde nocturna » Vin Apr 01, 2005 9:16 am

tinere, nu m-ash fi bagat da' prea vorbeshti mult shi prost in legatura cu anumite trebi, pe care probabil le-ai auzit de la prietenii prietenilor prietenilor prietenilor surorii fratelui mai mic, vecin cu varu' costel. :p deci, nu.

sub "demnitatea" mea

bravo mah. bine ca ejt tu deshtept shi ashtia absolventzii sau studentzii din ase n-au demnitate. ~p
e nevoie de un contabil,

contabil potzi sa fii numa cu liceul economic. deh, unpic de demnitate tot mai ecsista.
aaa nu da la ASE, rishti sa ajungi sa lucrezi de prin anu' 2-3 la fo' firma pe 500 de parai, sau shi mai rau s'ar putea ca dupa facultate sa'tz gaseshti de lucru manager pe 1000 de para

~p ~p tinere, la ce filme te-ai uitat in ultima vreme ? din ce cartzi SF citezi ? ~p te iau io frumushel de manutza shi te duc in ase sa vezi tapetatzi peretzii cu o carca de afishe cu shi despre joburi pentru studentzi shi absolventzi, 90% in domeniul IT-ului !!! (iar restu video-chaturi, da' asta ie mai putzin inportant) deci unde ie riscul ala sa te loveasca, duamne fereshte, fo firma cu 500 de parai peste uochi ?
sfatu' meu e sa dai la poli sau la mate..o sa ai ocazia sa invetzi o gramada de lucruri nefolositoare,

shi la ase numa de folositoare ai parte, mie-m spui, folositoare precum bocancii vara.

shi ca un fapt divers, cunosc muuuuultzi absolventzi de ase care s-au reprofilat pe alte domenii, in special IT, shi mult mai multzi care se gandesc serios la aceasta posibilitate. deh, o fi inceput sa urle demnitatea in iei. ~p
"Sunt un om. Mi se pare ca e de ajuns"

A.K.M. powered by another.ro
nocturna

Mesajde h0va » Vin Apr 01, 2005 9:33 am

eh vez..d'aia totz te iubeshte ca pe Duamne'Fereshte :D

antipaticuaso:
1/ citatu' conplet ierea
eo am fugit de ASE penca mi s'a parut sub "demnitatea" mea (ce naiv am fost..)

deci am pus intre ghilimele, deci am zis ca fu o prostie din partea mea, deci ce vrei am o parere fuarte buna despre mine :D

2/
contabil potzi sa fii numa cu liceul economic

hai bre ca nimeni intreg la dibla n'angajeaza contabili fara facultate terminata

3/
tinere, la ce filme te-ai uitat in ultima vreme ? din ce cartzi SF citezi ?

huaaa..bre deci nujtu da' eo numa' d'ashtea cunosc..ce sa'i faci, daca am numa' preten deshteptz :D

4/
te iau io frumushel de manutza shi te duc in ase sa vezi tapetatzi peretzii cu o carca de afishe cu shi despre joburi pentru studentzi shi absolventzi, 90% in domeniul IT-ului !!!

promitz??!? :D

5/
shi la ase numa de folositoare ai parte, mie-m spui, folositoare precum bocancii vara.

nici n'am zis alfel, da' macar acolo nu's atat de multe shi atat de grele :D

shi ca fapt divers :* bestie..

?!
h0va

Mesajde nocturna » Vin Apr 01, 2005 9:46 am

vezi ca te vede gagica shi sa nu te-ntrebi dupa aia cine tze-a stins lumina. ~p
am o parere fuarte buna despre mine

shi fuarte pruasta despre noi, sa intzeleg.
y0ung_h0va scrie: contabili fara facultate terminata

alooooooooooooo !!! aia nu-s contabili !! aia sunt ECONOMISHTI ! ie ca shi cum ai zice ca asistenta ie doctor. contabil potzi sa fii pana shi tu. :D

nocturna

Mesajde h0va » Vin Apr 01, 2005 9:50 am

aha..acu' m'am prins..deci aia care termina Contabilitate nu's contabili la fel cum aia care termina Instalatzii nu's instalatori..eh mai greu da' m'am prins shi eo..deci da..:D

auz..de ce sa'm stinga lumina bre?!?..c'am pupat o bestie?? :D au contraire, merit un premiu pt curaj :D

?!
h0va

Mesajde ElMundo » Vin Apr 01, 2005 9:59 am

E prea adevarat ca daca esti la ASE ai timp sa lucrezi inca din timpul facultatii si programul si cursurile sunt lejere in comparatie cu ce e la Poli sau mai stiu eu pe unde. Dar nu poti spune ca esti mai bine dupa ce termini facultatea in ASE decat la Poli. Sincer eu mi-as dori sa fac ASE-ul si sa lucrez asa cum vreau eu inca din primul an, avand in vedere ca am mai lucrat pana acum.... dar pe de alta parte ma gandesc si ce fac cand termin. Termin ASE-ul nu prea pot sa am pretentii mari la salariu, in schimb cand vii cu automatica deja ai pretentii frate.
Nu stiu cat de mult se compenseaza....tot pun in balanta asta: Cum e mai bine, chinuit la Automatica fara timp liber distractii etc dar dupa ce termini esti tare SAU lejerache in ASE, servici si bani in timpul facultatii, oportunitati si pretentii mai mici dupa ce termini?
Tot e chestia aia cu diploma...degeaba stii tu super bine pe domeniul respectiv, ca vine unu cu diploma ca lumea si ti-o ia inainte.....
Repet, inca nu sunt f decis care este de fapt alegerea cea mai buna, punand in balanta diverse aspecte (nu numai dpdv al cunostintelor capatate si a pozitiei obtinute).
ElMundo
Junior Member

Mesajde nocturna » Vin Apr 01, 2005 10:02 am

daaaaaaaa. numa aia care termina Economie Generala is economishti...generali, fireshte, is in grad, aia care au gatat managementu is deja manageri, iar aia care termina finantzele, banci is finantzishti sau shi mai bine bancheri, ce plln. suntem bazatzi ! logica de fier. :michimauscareseloveshtecufrunteadezid:

aia care termina "Contabilitate shi Informatica de Gestiune" se numesc ca au absolvit ASEUL shi pe diploma scrie ECONOMISHTI !!! la fel ca shi aia de au absovit Economie Generala sau Finantze, banci sau... contabil o fi sunand ponpos pentru necunoscatori, da' in realitate cu o diploma de liceu economic shi ceva atestat iesht un ferice contabil chiar cu drept de semnatura.

copiii taichii, io am alta intrebare: da' de ce va trebuie voo facultatzi ? (in afar de alea mintale :D

nocturna

Mesajde ElMundo » Vin Apr 01, 2005 10:05 am

nocturna scrie:copiii taichii, io am alta intrebare: da' de ce va trebuie voo facultatzi ? (in afar de alea mintale :D

Buna intrebare. Nu stiu. Oare de ce? ...... ca asa se poarta ;)
ElMundo
Junior Member

Mesajde h0va » Vin Apr 01, 2005 10:19 am

deci bre nesuferito, esht nashpa sa muara copiii mei nenascutz..deci eo tze'am zis ca nu me'am dat seama :nope: ce, pe mine nu ma intreaba totz idiotzii daca ma fac prof?!?

smf in ea de facultate..hua shi lu' ai tai hua shi lu' ai mei..bre el mundo las'o balta bre cu super diploma de la automatica..te shtergi cu ea la cur daca nu esht in stare sa faci ce trebe..plus de asta, tzi'am mai spus, nu iesh shef d'acolo decat daca pui osu' la treaba, shi daca pui osu' la treaba o sa iesh shef indiferent ce facultate termini..

?!
h0va

Mesajde nocturna » Vin Apr 01, 2005 10:29 am

ma intreaba totz idiotzii daca ma fac prof?!?

scuza-ma, da' asta ie o intrebare pertinenta shi chiar plauzibila. ca duara nu te-o intreba daca te faci euler. ~p in schinb, nu cre'ca te intreaba fun careva daca te faci educator de aritmetica. :D

nocturna

Mesajde MiG29 » Vin Apr 01, 2005 10:32 am

ai bre nu va mai certatz.eo ii sugerez lu baeatu ala nedumeritu sa feie la universitatea media sau cum ii zice lu aia,si puate are noroc si la final iji gaseste job in proteveu,eventual in locu lu busu.
sau pua sa dea la drept ca mine si dup aia in anu 4 sa se intrebe de ce dracu a dat iel la drept.

conculzia...eo aj da la ase,da`s cam obosit acuma.
The Earth is full.GO HOME!
MiG29

Mesajde nocturna » Vin Apr 01, 2005 10:38 am

universitatea media daca ai baza materiala beton, shi nu te ashtepta sa ieshi cu salariu escai de acolo. shi totushi, daca ie bazat shi are un pogon de bani de-l inpinge cu nerushinare afar' din casa poa sa se duca mai bine la harvard, oxford, cambridge, decat la media.

nocturna

Mesajde MiG29 » Vin Apr 01, 2005 10:43 am

da bre da ie trendy acuma sa dai la media.
The Earth is full.GO HOME!
MiG29

Mesajde h0va » Vin Apr 01, 2005 10:48 am

scuza-ma, da' asta ie o intrebare pertinenta shi chiar plauzibila. ca duara nu te-o intreba daca te faci euler

bre nu'i asha..pot sa ma fac informatician, statistican, matematician, cercetator..etc..profesor ie optziunea cea mai de jos..pentru incapabili :D

?!
h0va

Mesajde tzutzush » Vin Apr 01, 2005 10:57 am

bey, nush cum de ati inteles voi k as fii tip de imi recomandati facultatea q gagici. eu-s tipa...in fine...titlul este ASE sau Poli deci n-am nici o treaba q media. si ms pt parerile voastre.m-am mai lamurit ceva, ceva...:*
tzutzush
Junior Member

Mesajde nocturna » Vin Apr 01, 2005 11:05 am

aaa...ejt gagica ? pai de ce n-ai zis asha de la inceput ? (tinere, shezi pe tusha shi nu mai aburi fata :D deci daca ejt gagica, ase clar, asta fiinca shi daca ie sa te duci la poli cu o floare nu se face primavara, shi nush cat de mult ar fi sa te incante chimia. totush, daca ejt gagica, mai degraba psihologie, filologie, sociologie, litere, limbi straineze... shi daca chiar ejt gagica shi vrei la ase, administratzie publica...da' stai ca asta nu mai ie...atuncea, Comertz. ie bun. succes !

bine ca am depashit momentu asta, ne-am lamurit shi am terminat shi facultatea. acuma ce urmeaza: stat sau patron? cresha privata sau cresha de stat? gradinitza cu program prelungit sau bona?

nocturna

Mesajde tzutzush » Vin Apr 01, 2005 11:10 am

nu, chiar nu ma pasioneaza filologia, sociologia, psihologia sau literele....Am mai zis k aveam in gand deja Ase-ul si k ma pregateam, dar incepuse si politehnik sa-mi faca q ochiul si eram nehotarata. Dar mi se pare mult prea tarziu sa invat fizica acum, trebuia mai din timp...
tzutzush
Junior Member

Următorul

Înapoi la Mai in gluma mai in serios. mai mult in gluma