Ce filme ati mai vazut ?

sub lumina lanternei magice

Mesajde Titina » Sâm Mar 26, 2005 8:01 pm

Meet the Fockers - cam la fel de bun ca shi prima parte. 8.80/10 E o comedie foarte reushita shi te pune intr-o stare buna :)
Titina
Junior Member

Mesajde v1n3ri » Sâm Mar 26, 2005 9:23 pm

Wimbledon - mie mi'a placut. Ar lua cam 8-9/10.
Doar doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana. In legatura cu universul nu sunt sigur.
E o onoare sa fiu ignorat de gabuba.
v1n3ri
Junior Member

Mesajde theOffender » Dum Mar 27, 2005 12:16 am

Code 46, 2003 (7.5/10)
Tim Robbins, Samantha Morton

Samantha Morton a jucat rolul Aghatei in Minority Report. Code 46 e SF insa intra mai degraba in categoria lui Solaris decat in cea a lui I, Robot.

Darkness, 2003 (5/10)
Anna Paquin, Lena Olin, Iain Glen, Giancarlo Giannini

Seamana cu Shining. Un final dezastruos.

I'll Sleep When I'm Dead, 2003 (6/10)
Clive Owen, Charlotte Rampling, Jonathan Rhys-Meyers

Daca eshti in cautarea unui film care sa te plictiseasca atunci asta e unul potrivit.

Whithout Evidence, 1995 (5/10)
O poveste adevarata cica. Mai face omul shi gresheli atunci cand inchiriaza filme.
what is freedom of expression? without the freedom to offend, it ceases to exist - salman rushdie
theOffender

The Dead Poets' Society (1989)

Mesajde Djinn » Lun Mar 28, 2005 1:55 pm

In ultima vreme, tvr-urile s-au intrecut in a ne oferi filme frumoase - de data asta a fost randul tvr cultural, care a difuzat "Cercul Poetilor Disparuti", in care Robin Williams face iarasi un rol foarte bun.

Citate din film:

"No matter what others tell you, words and ideas will always change the world".

"We write and read poetry because we are members of the human race, and the human race is full of passion."

"You can write a poem about many things... simple things [...] just don't let your poem be ordinary."

“I went to the woods because I wanted to live deliberately. I wanted to live deep and suck out all the marrow of life; to put to rest all that was not life. And not, when I came to die, discover that I had not lived.â€Â
sa-mi amintiti voi, ca io sigur uit
Djinn

Mesajde theOffender » Mar Mar 29, 2005 9:43 am

The Jacket, 2005 (7/10)
Adrien Brody, Keira Knightley, Kris Kristofferson, Jennifer Jason Leigh

Pe coperta de la DVD scrie "Terror has a new name". Dupa ce am vazut filmu m-am uitat inca odata la coperta. "Terror has a new name" era tot acolo. Cred ca cei care s-au opcupat de marketingul shi promotzia acestui film nu s-au uitat la el in prealabil. Ideea e oarecum asemanatoare cu cea din "Butterfly Effect" shi cu imprumutari din Dead Zone a lui Stephen King. Pacat ca nu prea se incheaga la sfarshit.

Shapte numai pentru Keira Knightley altfel ar fi un 5 ordinar.

Alfie, 2004 (7/10)
Jude Law, Marisa Tomei, Susan Sarandon

Un remake dupa un film din 1968 cu Michael Caine. Rolling Stones constiutie marea parte a soundtrack-ului. Deshi Jude se chinuie nu potzi sa nu te-ntrebi: de ce?
what is freedom of expression? without the freedom to offend, it ceases to exist - salman rushdie
theOffender

Mesajde vali » Mar Mar 29, 2005 9:59 am

offendere, marisa tomei a fost rol secundar
sau ai ceva cu negrii? :D
some people deserve to die
vali

Mesajde theOffender » Mar Mar 29, 2005 10:36 am

pe indivizii aia doi chiar ca habar n-am de unde sa-i iau iar acu vine vorba, cam toata lumea a fost rol secundar. doar o lista lunga de femei pe care le-a regulat shi cam atat.
theOffender

Fellini

Mesajde Djinn » Mar Mar 29, 2005 11:50 am

La cinemateca, last week: Satyricon (1969)
La tvr cultural, aseara: 8 1/2 (1963)

In ambele filme, camera se roteste mult, surprinzand o sumedenie de personaje pitoresti, interesante - ca in niste tablouri realizate de un pictor iscusit, in care personajele prind viata. Coloana sonora alterneaza intre momente de tacere absoluta si pasaje strict muzicale (pe parcursul carora personajele nu spun nimic, fiind surprinse intr-un "dans" al vietii). De remarcat si folosirea (destul de des) a sunetelor naturii, mai ales a vantului. Ambele filme incanta spectatorul cu mici povesti insailate in tzesatura principala a naratiunii (in Satyricon, acestea sunt diverse povestiri cu talc, iar in 8 1/2 sunt vise, flashback-uri si imaginatii ale protagonistului, scene de un suprarealism incantator :yD)

Vizionarea Satyricon-ului a prezentat unele probleme, dat fiind ca l-am vazut la cinemateca, unde (1) calitatea peliculelor nu e intotdeauna satisfacatoare, (2) se intampla ca filmele sa nu fie traduse (noroc cu canalele lu' Berlusconi pe care le prindeam la farfuria zburatoare prin anii liceului si-asa am invatat si io italiana) si (3) se mai intampla sa n-ai sonor :D caci in primele 10 minute am avut parte de film mut, pe la 3/4 din film am avut si o frumoasa pana de curent de parca eram intr-un film horror... ma rog.

Mai trebuie sa-l vad o data sau de doo ori ca sa-l "prind" in intregime, mai ales ca mi-au scapat cca. 30% din dialoguri/monologuri, datorita impedimentului lingvistic.

De precizat ca Fellini - Satyricon este realizat dupa o adaptare vaga a textului omonim al lui Arbiter Petronius. Mai multe despre acesta: http://en.wikipedia.org/wiki/Petronius

Reactii:
- imagistica grotesca, decadenta, demna de Goya, simboluri ingemanate cu mituri antice adaptate intr-un context (as putea spune) pe alocuri psihedelic si (sigur) suprarealist, personaje ciudate, diforme, puternic si sugestiv machiate/costumate, prezentate ca in niste tablouri vii, ochi obsedanti si o coloana sonora pe alocuri insuportabil de insistenta.
- Tot timpul am avut senzatia unui cosmar transpus pe pelicula.
- prietenul cu care eram s-a declarat oarescum scarbit de imaginile vizionate si dezgustat de faptul ca actorii (barbatii) erau machiati la ochi :p de fapt, pot sa jur cu mana pe inima ca protagonistul filmului, precum si prietenul lui si baiatul pe care si-l disputau aratau ca niste cadre de Pierre & Gilles.
- pentru a gusta acest film trebuie sa fii in stare sa treci dincolo de grotescul uneori gretos al imaginilor si de obscenitatea anumitor pasaje... sau sa ai o minte perversa :D Nu este un film recomandat minorilor, nu numai din cauza caracterului explicit, ci si pentru efectul pe care il poate avea asupra unui psihic...tanar (casazicasa :rolleyes: ).

Spoiler Alert
M-au amuzat multe scene, dar cel mai tare m-am distrat cand protagonistul (homosexual da felu lui) s-a regasit barbatia/potenta pierduta, dupa nenumarate alte "tratamente" esuate, taman in bratele unei super-voluptuoase si planturoase femei (o Big Black Mamma :D ) - personificare evidenta a Zeitei-Mama, a Pamantului roditor), din pantecele careia se nastea Focul.
End of Spoiler Alert

Concluzia ar fi ca mi-a placut :) ; dar, cum spuneam, n-am reusit sa "prind" tot filmul si intentionez sa-l mai vad cel putin o data, preferabil cu subtitrari, deci care are DVD/CD cu Fellini - Satyricon, va rog sa va faceti mila si pomana si de mine.

8 1/2 (Marcello Mastroiani, Claudia Cardinale, Anouk Aimee)

- micile scene intercalate (nascute din imaginatia protagonistului) sunt precursoarele "viziunilor" de care "sufera" Ally McBeal
- Un film superb realizat - aranjarea in scena, cadrele, luminile si umbrele, dialogurile/monologurile, coloana sonora - totul.

Unele scene care mi-au placut in mod deosebit:
Spoiler Alert
1. Scena centrului de tratament - personajele parca-s intr-un lagar de concentrare, inaintand disciplinati randuri-randuri si fiind strigati pe numere, impreuna cu tratamentul prescris. Eroul nostru ajunge la sauna (camera de gazare?) unde, printre aburi, avem parte de un intermezzo suprarealist dintre cele care se regasesc peste tot in film.
2. Insa cea mai "suprarealista" e intalnirea dintre sotie si amanta actuala (care are loc de fapt in imaginatia eroului) iar scena ce urmeaza reprezinta un vesnic deziderat masculin - toate femeile din viata lui traind fericite sub acelasi acoperis, ca un harem personal, el fiind tiranul ce stabileste regulamente stricte, cum ar fi cel ca, atunci cand trec de o anumita varsta, femeile sa fie mutate la etaj, disparand astfel din viata lui si intrand in amintire. La inceput e un pasaj atat de idilic ca mai sa-mi dea lacrimile si alta nu ~p dar dupa aceea asistam la o mica revolta provocata de o fosta iubita ce nu vrea sa urce "sus", potolita apoi, totul incheindu-se pasnic.
O scena superb realizata si de o ironie fin muscatoare ;)
3. Scena de final mi-a amintit de Kusturica - poate din cauza fanfarei, cu vesnicul trombon cu glas dogit? sau a adunaturii pestrite care populeaza aceste ultime imagini? - de fapt toate personajele filmului, coborand maiestuos niste scari centrale si defiland in arena circului, tinandu-se de mana intr-un cerc neintrerupt, pe acea "mantinela" care desparte arena propriu-zisa de public.
End of Spoiler Alert

Incheiem cu o replica a personajului principal: Non o niente da dire, ma voglio dirlo lo stesso. :D (pese - scuzati eventualele greseli, nu stiu sa scriu in italiana)
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
sa-mi amintiti voi, ca io sigur uit
Djinn

Mesajde Cristy » Mar Mar 29, 2005 12:33 pm

Chucky 4 - porcarie 4/10
The Forgotten
- primele 20min au fost interesante , apoi totul s'a dus la vale 5/10
The whole 10 yards
- mai najpa ca primul 5/10
Wimbledon
- dragut 6,5/10
Moved away.
Cristy

Mesajde theOffender » Mar Mar 29, 2005 2:21 pm

Hotel Rwanda, 2004 (7/10)
Don Cheadle, Sophie Okonedo, Nick Nolte, Joaquin Phoenix, Desmond Dube

Don Cheadle a jucat cel mai bun rol al carierei sale intr-un film care m-a dezgustat. In 2002 am vazut un film despre masacrul din Rwanda (100 Days) asha ca abia ashteptam la... altceva de la Hotel Rwanda. A fost filmat in Africa de Sud iar imaginile sunt ale unui getto din Jo'burg. I Dreamed of Africa a fost filmat in Africa de Sud dar cu toate acestea reconstructiza lui Ol ari Nyiro (din Kenya) este fenomenala. In Hotel Rwanda, mizand probabil pe faptul ca putzini au fost in Kigali sa vada cum arata, strazile sunt curate, gardurile omogene, cu scanduri taiate la aceiashi inaltzime, iarba taiata regulamentar, iar locuitorii totzi in haine aproape noi shi... curate. Idilizarea hollywoodiana a masacrului din Rwanda e de prost gust. 800 000 (dupa alte statistici cca 1 milion) de persoane au murit in 100 de zile. Nazishtii au omorat 2.2 milioane de evrei in 5 ani. In Rwanda 70% au fost ciopartzitzi cu macetele (panga).

Inexactitatzi / omisiuni din film:
1: Preshedintele Habyarimana a fost omorat la aterizarea pe aeroportul din Kigali. Aeroport pazit de catre Legiunea Straina. Asupra avionului in care se aflau atat preshedintele rwandez cat shi cel burundez a fost doborat cu un proiectil Stinger. Francezii au intocmit un raport in care se prezinta faptul ca ordinul de atac a fost dat de catre Paul Kigame (preshedintele actual), raport publicat in Le Monde.

2: Tutzi sunt Nilotici iar Hutu sunt Bantu. Sub nici o forma cele doua rase nu se pot confunda, precum o prostituata din hotel incerca sa sugereze.

Ashadar, o incercare palida. Foarte palida. Bine ca nu i-au dat Oscaruri.
theOffender

Mesajde Titina » Mar Mar 29, 2005 11:15 pm

Ginger Snaps 2: unleashed - primul a fost parca putin mai bun,dar oricum acesta a fost muuuult mai infricoshator...i liked it,dar ca idee shi ca poveste nu e cine shtie ce,chiar pot sa zic k ideea e cam ciudata shi nu prea are logica filmul :) dar ca efecte speciale si OST e f bun... 7/10
Titina
Junior Member

Mesajde ROXANA » Mie Mar 30, 2005 9:22 pm

am vazut Hidalgo,film interesant, si Hitch, mi-a placut foarte mult 9/10pctj ptr. acest gen de film. Will Smith a jucat bine in acest film.
! everything that has a begining has an end !
ROXANA

Mesajde bogy » Mie Mar 30, 2005 11:29 pm

ultimul film vazut ii RAY...ii super filmul...9/10...
Jamie Foxx joaca super bine...merita din plin premiul pe care l-a luat..si pe deasupra seamana si foarte bine cu adevaratul Ray Charles
bogy
Junior Member

Mesajde Titina » Joi Mar 31, 2005 1:14 pm

Ginger Snaps 3 - aceeashi idee ca a primei parti,care deja e cam aburita.Dintre toate cele 3 parti,mi se pare cel mai prost film.6.50/10
Titina
Junior Member

Mesajde memetshot » Joi Mar 31, 2005 1:23 pm

neste doo filme din categoria Monthy Python : The life of Brian si ceva cu sfantu Graal (sorry ca nustu numele)
concluzie si rezumat la concluzie: comedii cretine englezesti. 9/10
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
meropi, ramane cum am stabilit
memetshot

Mesajde h0va » Joi Mar 31, 2005 1:46 pm

care vin shi eu cu trei filme:

Milion Dollar Baby - prima parte: previzibila; a dooa parte: dezgustatoare, mai trebuia doar sa ia foc spitalu' shi sa arda de vie ca in rest a patzit de toate individa aia..

Closer - obositor, plictisitor shi tras de par...

Assault On Precint 13 - singurul lucru surprinzator din filmul asta a fost ca personajul interpretat de catre Ja Rule shi'a dat duhu' ca p'ashtea de regula nu'i oamara scenaristu'..in rest politzishti coruptzi, politzishti traumatizatzi de moartea unor colegi, 4 idiotzi omoara 100 de inamici inarmatzi pana in dintzi shi meseriashi pe deasupra, yada yada yada..

?!
h0va

Mesajde h0va » Vin Apr 01, 2005 9:14 am

tot eo sunt..

Starship Troopers 2 - de toata jena..film cu buget redus..era clar de la inceput cine scapa shi cine moare, adica a scapat o EA shi restu' au murit totz..evitatz pe cat posibil contactu' cu acest film..

?!
h0va

Mesajde fahrenheit » Vin Apr 01, 2005 10:35 am

''Diarios de Motocicleta'', surprinde evolutia personalitatii lui Ernesto Guevara, cel care va deveni mai tarziu ''El Che'', intr-o calatorie initiatica prin America de Sud alaturi de prietenul sau Alberto Granado. Gael Garcia Bernal excelent in rolul lui Guevara. 9/10
fahrenheit
Junior Member

Mesajde Titina » Vin Apr 01, 2005 5:15 pm

Confessions of a teenage drama queen - comedie foarte reushita.Mi-a placut foarte mult,cred ca shi datorita faptului k e cu Lindsay Lohan,actritza mea preferata.
9/10
Titina
Junior Member

Mesajde bogy » Sâm Apr 02, 2005 8:02 pm

milionari de weekend - cateva tehnici de filmare interesante, coloana sonora la fel, insa incercare cam palida de a face un snatch romanesc si final cam ambiguu (sau era ora cam tarzie si nu am inteles nimic) 6/10
bogy
Junior Member

Mesajde _Matei_ » Sâm Apr 02, 2005 9:19 pm

Ieri, am vazut Cube (Hypercube).
Azi, am vazut X-Men...
_Matei_

Mesajde BlacKnight » Sâm Apr 02, 2005 11:02 pm

desi vechi, filmul Phenomenon(cu John Travolta) cred ca intotdeauna o sa ramana in topul celor bine facute.recent difuzat la un HBO, mio starnit aceeasi curiozitate.pt cei care nu l-au vazut .. il recomand
BlacKnight
Junior Member

Mesajde DarkSoul » Sâm Apr 02, 2005 11:18 pm

nu demult am vazut "the ring of the nibelungs" si mi s-a parut dragutz, dar finalul e cam ... "sad" ... k sa zic asa... oricum filmul e destul de bun...
aaa... "lion king 3" kiar merita vazut, daca inca nu ati apucat... timon & pumba rullz ...
pt cunoscatori: "dig, dig, dig a tunnel" ~p
A lonely soul, an ocean soul...
DarkSoul
Junior Member

Mesajde theOffender » Dum Apr 03, 2005 9:55 am

lion king 3 -> e lion king 1 1/2
theOffender

Mesajde MiG29 » Dum Apr 03, 2005 2:01 pm

Raising Arizona-o comedie "clasica" marca Coen&Coen.Desi e aparut in 87 spre rusinea mea l-am vazut tocma acuma.Se vede stilu lu Joel,desi era la inceput. 7,5/10
The Earth is full.GO HOME!
MiG29

Mesajde Razorel » Dum Apr 03, 2005 2:28 pm

Suicide Club Nush ce mi`a venit... Mi`a lasat asa o sila filmul asta. Scuze... cu greu ii pot spune film. O "chestie" japoneza. Poate sunt eu prea prost pt filmul asta... din cate am intels e vorba despre un fel de hipnoza in masa, ce are efect asupra tinerilor si ii impinge la sinucidere. Memorabila scena in care 50 de liceence sar in fata metroului. Evitati cu orice pret. 2/10
...unu-o ia de-a dreptul, altul zboara sui, unul zboara peste cuibul cucului.
Razorel
Junior Member

Mesajde Crist1na » Dum Apr 03, 2005 8:20 pm

Blood and Sand 10/10 (a.k.a Sangre y Arena)

Sunt impresionata de acest film, daca ar fi, i-as da 100/100, tine aprope 2 ore si e imprevizibil.Drama, actiune, horror, suspans, toate le gasiti in acest film (mai putin comedie). E povestea unui matador care incearca sa-si implineasca visurile. Stim cu totii cat e de greus sa ti se indeplineasca dorintele ;-) . Sharon Stone joaca bine rolul de curva afurisita, iar Juan (Chris Rydell) face rolulcat mai interesant mai ales ca e atragator (seamana cu colegul meu, Bogdan Vinchici). E filmul meu preferat.

The Ring 2 9/10

Mi-a placut f.mult, mi s-a parut mai bun decat primul, la fel de infricosator. Are unele faze surprinzatoare, incepe sa-mi placa de Aidan. Vi-l recomand cu toata increderea, e super. ;-)
Crist1na
Junior Member

Mesajde Crazy Babe » Dum Apr 03, 2005 8:59 pm

Miss Congeniality 2:Armed and Fabulous 4/10 mai slab ca primu
Beauty Shop 2/10
Some people are like Slinkies...not really good for anything, but you still can't help but smile when you see one tumble down the stairs.
Crazy Babe

Mesajde stefan » Lun Apr 04, 2005 10:56 am

Aaltra - o comedie frantuzeasca scrisa si jucata (in rolurile principale) de doi trazniti, Benoit Delepine si Gustave Kervern. Pardon, un road movie, cu doi invalizi in scaune cu rotile. Foarte haios, desi destul de multe cadre sunt filmate dureroos de incet, si la inceput e posibil sa va plictisiti.

SPOILER
Actiunea aduce un pic cu niste desene animate, cel putin la inceput, dar filmul e chiar foarte amuzant. Cei doi joaca rolurile a doi vecini care nu se suporta, se tot iau la hartza, pana raman invalizi dintr-un accident stupid, si se duc in Finlanda cu autostopul sa ceara despagubiri unei firme de tractoare.
GATA SPOILER
subpolar homesick fane

"This here post might offend you some
If it doesn't it's because you're dumb"
stefan
Junior Member

Mesajde gabuba » Mar Apr 05, 2005 11:26 am

Sa zic si eu cate ceva.

The ring 2 - personal m-a dezamagit aceasta continuare. Se extrapoleaza inca una din traumele copilei cu paru negru pe fatza, alt cosmar, totu' pt ca ultima oara nu a pus aia bine capacu' la putzu' ala in care era aruncata fetita. Si acum au lasat loc de continuare...
fac pe aceasta cale un apel umanitar la cei care au subtitrarea acestui film (pt 2 cd-uri) , caci eu il vazui fara si intentionez sa-l revad cu. si atentie, sa fie the ring 2, varianta americana, nu porcaria aia japoneza. multzam.

Closer
- clar nu e un film la care sa te uiti daca esti obosit. precis te-ar obosi si mai tare. o actiune destul de alambicata, se trece peste timp lasandu-te pe tine sa-ti dai seama, fapt ce personal mi se pare interesant. nu va asteptati sa va vanda cine stie ce filozofie de viata , insa ideea mie mi-a placut.
se tot schimba 4 amorezi intre ei, in functie de diferite conjucturi , pana cand ajung la ideea ca ala de le f*te el pe toate nu mai are nimic de calitate. filmu' se termina cam ciudat si nu am inteles vreo doua chestii, si anume:
zice ca alice , natalie portman, a murit incercand sa salveze nush'cati copii dintr-un incendiu. cu pretul vietii. articol cu o data din 1800 primavara; apoi cum daca actiunea se petrece in zilele noastre? care-i metafora?
si cine-i duduia aia de la final dupa care intorc dovleacu toti nefericitii aia? o oarecare sau natalie? sau si-a schimbat identitatea? varaza. nu pricep.
julia roberts, natalie portman, jude law, frumoase roluri. mi-a placut coloana sonora.

SAW
- uite un film interesant. la prima tentativa de a-l viziona, m-am oprit pe la 40 de min pentru ca adormisem, cu toate ca am deprins ideea.
idee care m-a pus pe ganduri. adica un nene are el o problema cu mentalitatea unora si vrea sa le demonstreze prin chestii f bine elaborate ca gresesc, si ii cam terorizeaza. cum , de ce, pentru ce, cand si unde o sa vedeti voi. e f bine realizat si se urmareste pas-cu-pas decaderea psihica si fizica a unora, a altora. inedit as spune.
final pt unii stupid, pt altii neasteptat, dar care lasa loc de o continuare. ideea e ca merita.

Orient Express
- l-am vazut si eu, in sfarsit... marele nostru sergiu nicola... da. se vede ca e batran. o filozofie , o autodictare cap coada, oarecum plictisitoare. cam de clisheu asa.
pacat de rolu' pe care-l face maia morgenstern (nu cre' ca o sa am vreodata ce sa-i reprosez femeii asteia, mereu ma impresioneaza) ; domnu nostru nicola... nici nu il vedeam jucand altfel.
ioana moldovanu fu simpatica, bitman amator. dar sa trecem peste, ca nu se merita.

Italiencele - va sfatuiesc din tot sufletul sa-l ocoliti. un film romanesc atat de prost... Bujet redus, actiune stupida, talc din ciclu: cu sida sau fara, tot la mere , pere si corcodele la noi in tara e mai bene.
spanac. E cu Mara Nicolesc(u)(o),

Hide and seek- este ultimul film al lui Robert DeNiro. o fetita traumatizata de moartea mamei, se muta cu tatal ei (Rob. DeNiro) undeva intr-un loc retras. Fetita isi formeaza un prieten imaginar, cu care se joaca hide and seek , jocul ei preferat.
final neasteptat in general, insa parca-parca se simt clisheele genului... adica, neasteptat da' ma gandisem si la varianta respectiva.

si termin lista cu Dogville - un film care la inceput m-a plictisit prin modul in care a fost conceput, insa care a meritat pentru finalul sau, cand totul capata alt sens. Mi-a placut foarte mult.
Kidman joaca impecabil, e una din actritele mele preferate oricum.
nu mai povestesc despre el, ca au zis si altii. da' merita, dom'le.
- S-a strans toată lumea?
- Toţi in păr!
gabuba

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Film