Wild Rose scrie:Cine a citit Moara cu noroc? Vreau si eu un mic rezumat daca se poate...
e unu rau lica, care are ce are cu toti si e el mare jmecher pe acolo, il inspaimanteaza pe ghitza care este cu nevasta-sa si soacra-sa+2 plozi , la un han in cea mai nenorocita zona. dupa multe santaje, tranzactii periculoase, marturii false ghitza e ca si omu lu lica, asta smecher , camataru'. si cum lica le invartea pe toate, dar nu chiar pe toate , insa mereu iesea basma curata, pentru ca sa se scape da foc hanului si ii omoara pe astia. oarecum ghitza a facut-o cu mana lui.
ana, nevasta lu ghitza, e muiere cu scaunu la cap, iubitoare de puradei si barbat, intrigata de lipsa geloziei lu' barba'su cand lica se da la ea.
in final moare si lica, atunci cand stie ca va fi prins de gabori, dandu-se cu dovleacu de un pom, simbolizand probabil ideea de cum dreacu am putut tocmai eu, camataru camatarilor sa dau gres.
e cam macabra cartea, insa merita citita macar pentru efectul ala de scurt-circuit.
ah. btw, soacra era la o plimbare pe ulitza satului cu plozii inainte ca lica sa incendieze hanu'.
asta batrana are rol important pe acolo , cam cu ea se incepe si se termina toata tarashania, ca vez tu... ea e inteleapta si ii zice lu zgarcitu' de ghitza ( de altfel defectul sau care il distruge) ' nu te duce la moara, ca e de rau'. si nah, au patit-o!