Primul secret pe care l-am folosit a fost legat de ceapa si anume cum poti sa cureti ceapa fara sa te-apuce plansul...
.Ideea este sa incepi in partea opusa a radacinii.Dupa ce s-au inlaturat partea exterioara se spala(desi eu recomand tuturor sa incerce sa curete ceapa in asa fel incat ea sa ramana curata pentru a nu fi nevoie de spalare), se taie in forma dorita....inele....marunt sau mai stiu eu cum fara a se indeparta radacina, ea aruncandu-se dupa taiere.Foarte important este si cutitul folosit pentru taierea legumelor deoarece acizii din ecestea pot intra in reactie cu materialul cutitului producand oxidare si implicit gusturi nedorite in mancare sau salata..Eu recomand cutite de inox netratate chimic iar in special la ceapa eu folosesc un cutit pe care-l rezerv in totalitate doar la "prelucrat" ceapa.Pentru cei ce iubesc si consuma ceapa langa un aliment(sunca de exemplu)puteti sa pregatiti ceapa prin zdrobire(puneti ceapa intr-un stergar curat si fiti cat de brutali puteti cu ea
pana atinge nivelul de dezintegrare dorit) si va asigur ca gustul este mult mai placut decat daca o prelucrati prin taiere.Tot aici as aminti si faptul ca o salata buna si gustoasa nu trebuie sa depaseasca 15 minute de la momentul pregatirii si pana la consumare datorita reactiilor chimice amintite mai sus.
Deocamdata atat si sunt curios ce secrete se ascund in bucatariile voastre.