eu

...pentru cei carora le place sa scrie

Mesajde adonys » Joi Apr 07, 2005 12:54 am

zilele astea am fost departe de ceea ce sunt cu adevarat, si ma urasc pentru asta! atat de departe de mine, atat de departe..
odi et amo
adonys
Junior Member

Mesajde adonys » Sâm Apr 09, 2005 9:26 pm

nu mai pot.. nu mai vreau.. nu.. mai..
odi et amo
adonys
Junior Member

Mesajde adonys » Dum Apr 10, 2005 7:20 pm

te iubesc nu sunt doar doua cuvinte. sau n'ar trebui sa fie pentru ca, din pacate, auzim de'atatea ori aceste doua cuvinte (golite de orice sens fie ele soptite, spuse sau strigate'n jurul nostru) incat au ajuns sa nu mai inseamne mare lucru pentru majoritatea celor dintre noi..

pentru cei mai multi dintre noi te iubesc inseamna..
buna dimineata!
bah, nu'nchizi o data telefonul?
ma duc la piata si dup'aia vin acasa
hai sa ne'o punem!
mai tine si tu sacosa asta, ca vreau sa'mi aprind o tigara.
misca'te si adu'mi si mie o bere rece din frigider, si lasa'ma sa ma uit in pula mea la meci!
iar tu?
la revedere
nimic..

te iubesc nu denota slabiciune din partea celui ce'o spune. dimpotriva, arata taria de'a avea curajul a spune insemni totul pentru mine, esti apa, aerul si lumina.. inseamna a pune totul (caci asta inseamna eu insu(a)mi pentru fiecare dintre noi, nu?) la picioarele celui caruia i'o spui. este un test de caracter si'al pentru cel ce'o spune, si'al cerui care'o primeste. te iubesc ar trebui sa'nsemne iti multumesc ca mi'ai spus'o si n'o sa incerc sa te calc in picioare pentru asta.. din pacate, este un test la care cei mai multi dintre noi esueaza lamentabil..

te iubesc poate insemna si inseamna multe lucruri

dar in primul rand

ar trebui..

sa'nsemne

te iubesc!
odi et amo
adonys
Junior Member

Mesajde adonys » Mar Apr 12, 2005 10:43 pm

de ce iubim?

pentru ca suntem obositi.. purtam atat de multe masti cu noi incat uneori ne si uitam care ne este fata cu adevarat. masti groase, sulemenite'n fel si chip, menite sa ne'ascunda de lumina ochilor ce indraznesc a patrunde intunericul in care toata viata ne chinuim s'o ingropam, gorgona cea cu plete serpi si priviri cristaline..

le tinem strans, pe rand, cu mana stanga, cand cu mana dreapta.. ba uneori chiar si cu amandoua! si nu doar una, ci masti peste masti peste'alte masti.. ne este chipul precum papusile rusesti ce se inghit, una pe alta, flamande, fragile coji de ceapa incercand s'acopere.. nimic. si'abia atunci cand mainile'ncep sa ne tremure deja, abia atunci ne induram cate una' mai lasa, pentru'n moment, atata doar.. si doar pt a le'arata pe cele, duhnind a naftalina si'a praf, de dedesubt..

iar uneori suntem atat de obositi si mult prea dezgustati de greutatea chipurilor straine de pe al nostru chip incat simtim dorinta nebuna, perversa si bolnava de a lasa pe cineva, anume'ales, sa vada ceea ce noi insine a privi nu suportam.. pe noi..

si'atunci.. iubim, cu orice risc, atunci cand suntem obositi si'ale noastre batrane maini sunt mult prea tremurande de multa truda pentru'a mai putea propti ceva pe chipul had ce fata o numim.. sarmani sisifi trudind o viata'ntreaga a cobori mastile de pe'al nostru chip doar pentru'a le vedea indata aruncate inapoi de vre' un zeu glumet!

atunci iubim..

atunci cand suntem obositi.. prea obositi..
odi et amo
adonys
Junior Member

Mesajde adonys » Mar Apr 12, 2005 11:16 pm

de ce trebuie sa ma prefac ca nu existi?

noapte buna.. sau poate'o viata buna ar trebui sa'ti urez.. si mai buna, departe de mine..

nu pot sa stiu, nu vreau sa stiu..

nu stiu..
odi et amo
adonys
Junior Member

Mesajde adonys » Mie Apr 13, 2005 6:18 pm

omnium finis imminet quia pro me obiit luna ergo hic jacet sepultus anima mea
odi et amo
adonys
Junior Member

Mesajde adonys » Joi Apr 14, 2005 7:40 pm

in asta seara gandurile'mi am sa mi le'odihnesc pe'o perna uda, iar de maine.. nimic nu va mai fi la fel.. nici eu, nici perna si nici gandurile..

la revedere
odi et amo
adonys
Junior Member

Mesajde adonys » Vin Apr 22, 2005 12:52 pm

doua zile, fara inceput, fara sfarsit.. doua zile intins pe spate, departe de tot si de toate, inconjurat doar de'o mana de oameni, necunoscuti si totusi atat de aproape, tovarasi in suferinta, fiecare cu necazurile si nevoile lui..

doua zile in care dac'as fi vazut bine'as fi'nvatat pe de rost toate crapaturile din tavan, de unde vin pe unde trec si'ncotro se'ndreapta..

doua zile in care'am avut in sfarsit timp sa ma gandesc l'ale mele (desi tare nu mi'as fi dorit s'ajung sa'l am asa cum l'am avut).. si m'am gandit, pt ca oricum nu aveam nimic altceva de facut..

doua zile in care m'am gandit la tine..
odi et amo
adonys
Junior Member

Mesajde adonys » Mie Apr 27, 2005 9:27 pm

ma simt obosit, ingrozitor de obosit, si batran.. de parca o mie de veacuri mi'ar atarna de umeri, si nu doar cateva zeci de ani..

sunt undeva sus, pe'o faleza inalta, cu bratele'ncrucisate si vantul smucindu'mi hainele in rafale repezi si scurte, privind absent ceturile negre de dedesubt.. si ma cheama, ma cheama pe nume.. o voce atat de suava incat nici eu nu stiu de ce n'o urmez deja.. iar ploaia cade peste mine ca un voal de matase, cutremurator, atingandu'ma cu mii de varfuri de degete in acelasi timp, ametindu'mi simturile si spalandu'mi gandurile.

ma'ntorc si privesc inapoi, fara jid, doar.. trist.. un fulger uneste cerul de pamant si'o vad alergand, incet, atat de incet incat parc'alearga pe loc.. are o mana intinsa, cu degetele rasfirate spre mine, de parc'ar dori sa m'opreasca.. si buzele i se misca usor, imi spune ceva, dar n'aud.. tunetele acopera totul.. o vad printre fulgere, tot mai aproape..

ma'mping in varfurile picioarelor, rasucinduma'n acelasi timp.. ma prabusesc.. ma prabusesc uitandu'ma'napoi.. iar ea e'n genunchi pe varful falezei, acolo unde'am fost si eu mai adineaori..

inchid ochii si'ntind mainile, lasandu'ma cuprins de betia vazduhului.. cu fulgerele arzandu'mi pleoapele si ploaia biciuindu'mi fata..

nu'ti fie teama, n'am sa ma mai intorc..
odi et amo
adonys
Junior Member

Mesajde adonys » Dum Mai 01, 2005 8:10 am

pater noster, qui es in caelis,
sanctificetur nomen tuum,
adveniat regnum tuum,
fiat voluntas tua,
sicut in caelo et in terra.
panem nostrum quotidianum da nobis hodie,
et dimitte nobis debita nostra,
sicut et nos dimittimus debitoribus nostris,
et ne nos inducas in tentationem,
sed libera nos a malo.
amen.
odi et amo
adonys
Junior Member

Mesajde adonys » Vin Mai 20, 2005 12:54 am

ganduri, soapte, randuri..

daca as mai avea doar un an de trait, as sorbi multe carti, pagina cu pagina
dac'as mai avea doar o luna, as mangia o padure, copac cu copac
dac'as mai avea doar o zi, as inota printre voi, om cu om
dac'as mai avea doar un ceas, as alerga cu mine insumi, gand cu gand
dac'as mai avea doar o clipa, te'as privi soptindu'mi te iubesc, cuvant cu cuvant
daca n'as mai avea nimic.. ei bine, atunci as muri

life.. or something like it

visez, inca.. dar ce va fi atunci cand ma voi trezi? de fapt, ma voi mai trezi vreodata oare?

i can get no satisfaction
odi et amo
adonys
Junior Member

Mesajde adonys » Vin Mai 27, 2005 12:18 am

astazi a murit o parte din mine
odi et amo
adonys
Junior Member

Mesajde adonys » Vin Iun 24, 2005 9:47 am

soarta trebuie ca are un infiorator simt al ironiei,si tine sa ne reaminteasca asta exact atunci cand ne'o dorim mai putin. o voi, zei, probabil ca va radeti in barbi si sunteti tare mandri de voi, dar amintiti'va ca si voi sunteti plecati aceleeasi sorti ca si noi..

luati'i unui om sabia, si i'ati luat si chivara stralucitoare, si cnemidele pe pulpe stranse, si sprinteneala calcaielor, si puterea bratelor si, mai rau decat toate, si taria sufletului.. stau in genunchi acum, pe campul de lupta, dar nu, o nu, nu am sa plec de aici decat hranind cainii ucigasului meu sau, poate, pe scutul pe care vreun suflet milostiv imi va trimite trupul cu'ale mortii rani spalate celor dragi..

nu ma intereseaza ce'a fost ieri, nu stiu ce va fi maine, insa tot ce conteaza este astazi, si asta nu mi'o puteti lua inapoi!

si va spun voua, temeti'va de soarta, pentru ca balanta cu aurite talgere pe care sufletele ne sunt judecate este aceeasi pentru toti, o voi, zei nemilosi..
odi et amo
adonys
Junior Member

Mesajde adonys » Dum Iun 26, 2005 9:21 pm

requiem for a dream

GROAZNIC
odi et amo
adonys
Junior Member

Mesajde adonys » Mar Iun 28, 2005 2:40 am

sunt obosit, pana si gandurile'mi sunt obosite, cu pielea zbarcita atarnand pe carnea lor flescaita.. as fuma, doamne ce'as mai fuma.. o tigara, doua, o suta, pe toate, pe mine, pe tine..

nu stiu de unde'am venit, nu stiu cum am ajuns aici, nu stiu de ce sunt inca aici.. adica stiu, dar nu stiu unde'o sa ma duc..

as tipa din toti raruchii dac'as sti ca m'ai auzi, dar strigatul meu nu are cum sa te'ajunga acolo unde esti.. nu are cum.. si mie teama ca nimeni altcineva nu m'ar asculta.. si mi'e frica sa nu m'aud strigand..

nu exista raspunsuri, cel putin eu unul, nu le stiu.. viata este un clasor de intrebari frumos ordonate pe categorii, fluturi morti cu'aripi'ncremenite'n nemiscarea mortii, prinse'n ace cu gamalie de lemnul insectarului.. iar singurul raspuns este cel ce'l aflam la sfarsit....

inca'ti mai simt pielea vorbindu'mi, inca'ti simt picioarele mangaiandu'ma, inca'ti mai simt ochii sarutandu'ma, inca'ti simt mainile privindu'ma, inca'ti simt gandurile frigandu'ma, inca'ti simt buzele incolacindu'ma, inca te simt alungandu'ma..

doamna a mea.. dorinta ta e porunca..
odi et amo
adonys
Junior Member

Mesajde adonys » Mie Iun 29, 2005 9:00 am

i can't see you
i can't hear you
i can't smell you
i can't taste you
i can't touch you
odi et amo
adonys
Junior Member

Mesajde adonys » Joi Iun 30, 2005 1:21 am

uf, suflet al meu, pe unde'i fi ratacind tu oare?
odi et amo
adonys
Junior Member

Mesajde adonys » Joi Iun 30, 2005 9:33 pm

intinde mana si atinge'ma
odi et amo
adonys
Junior Member

Mesajde adonys » Sâm Iul 02, 2005 1:10 am

in ceasul cel mai negru..

esti copil si femeie.. esti femeia copil, si copilul femeie.. mi'esti inger si demon, bucurie si tristete, alb si negru, cer si pamant, inceput si sfartsit.. mi'esti totul si nimic..

dracu' sa ma ia, te iubesc!
odi et amo
adonys
Junior Member

Mesajde adonys » Sâm Iul 02, 2005 3:45 am

dac'as impleti fiecare'mi gand
c'un fir dintr'al tau par
tot mi'ar mai ramane
'ndeajuns
sa te'mbrac, toata,
in gandurile
mele
odi et amo
adonys
Junior Member

Mesajde adonys » Dum Iul 03, 2005 3:28 am

locul meu nu (mai) este aici
odi et amo
adonys
Junior Member

Mesajde adonys » Mie Iul 06, 2005 11:08 pm

esti un castel de carti
pe care l'am plamadit cu migala
carte cu carte
gand cu gand
vis cu vis
tremuri toata sub rasuflarea mea
tremuranda si ea
haituita de tine
si'am sa te rastorn
c'o miscare grabita a mainii
pentru ca nu care-cumva
s'o opresc
si'apoi
va fi randul randul tau
desi randul tau
inca
n'a venit

bye.. bye isn't the right word for this, you precious.. my precious.. you're poison running through my veins, my thoughts, my life.. maybe i just need to get rid of you, all.. i don't know..

will i ever do?
odi et amo
adonys
Junior Member

Mesajde adonys » Joi Iul 07, 2005 8:34 am

i was.. i am.. i still am, god dam'it, trying to write your name down on water
odi et amo
adonys
Junior Member

Mesajde adonys » Vin Iul 08, 2005 1:40 am

i was waiting for you, but you didn't came. story of my life..

sweet dreams, milady
odi et amo
adonys
Junior Member

Mesajde Roby » Sâm Iul 09, 2005 8:31 pm

locul meu de veci nu mai este aici...l-am mutat mai susa sau poate mai jos...Undeva prin cimitir...De vezi torte-n 'sangerate...
IO SONO MISTICUL!!!
Roby
Junior Member

Mesajde adonys » Mar Iul 12, 2005 9:35 am

doamne cum poate sa ploua! cu mii de picaturi mangaiind cald toata lumea, purificand'o.. as vrea sa pot iesi sa ma plimb prin polaie, dar sant atat de sfarsit incat nu'mi mai pasa ca nu ma va spala si pe mine. fumez si ascult stropii cazand pe pervazul ferestrei.. pic.. pic.. si pic si eu odata cu ei, adanc, dureros, ca'ntr'un cosmar trait cu ochii larg deschisi.. i'as inchide, dar mi'e teama sa nu incep sa visez din nou. cred c'am sa caut niste scobitori pe undeva, sa'mi ajut pleoapele, sa'mi alung visele..

cazi, ploaie! rostogoliti'va tunete! as vrea sa ploua inca multe zile de'acum incolo, sa'mi ascunda lacrimile, sa'mi inece suspinele, sa'mi inchida ochii, sa'mi spele trupul, sa'mi odihneasca gandurile, sa'mi duca sufletul..

ploua.. nu, nu ploua, sunt eu plangand..

hinc illae lacrimae
odi et amo
adonys
Junior Member

Mesajde adonys » Mie Iul 13, 2005 4:38 am

astazi am primit un dar.. unul dintre cele mai frumoase daruri pe care le'am primit vreodata.. un cer mov.. un dar nepretuit pt ca stiu ce inseamna pt cel ce mi l'a daruit si ce'a trebuit, ce trebuie si ce'o sa trebuiasca sa faca sa mi'l poata da..

"primeste'l, miroase a nou.. priveste'l si pentru mine"

cu maini tremurande am deschis cutia'i.. inca mi'e teama sa'l ating, teama ca nu e si un dar egoist, teama ca privirea'mi sa nu'i pangareasca movul, teama sa nu'mi arda ochii..

mi'e teama sa'l iau, pt ca stiu ce'o sa trebuiasca sa fac pentru el.. am sa'l iau insa.. am sa'l iau doar daca'l putem privi amandoi.. doar daca'l putem imparti.. doar daca iti va face la fel de multa placere ca si mie..

si mai stiu ca n'o sa putem zbura printre nori'ii impreuna, nu acum.. poate or sa ne creasca aripile pana cand culoarea'i se va stinge.. candva, nu acum, pentru ca acum ar trebui sa le smulgem imediat ce'ar apare.. poate ca nu.. insa tot ce conteaza acum este sa'l putem privi impreuna, tinandu'ne de mana.. aici, pe pamant..

si miroase a nou.. doamne.. chiar miroase a nou..
odi et amo
adonys
Junior Member

Mesajde adonys » Dum Iul 17, 2005 10:39 pm

merg visand printr'un oras gol
nepasator
cu mainile adanc afundate'n buzunare
cu viata'i scurgandu'i'se pe langa mine
fara sa ma atinga
fara sa ma trezeasca
fara sa ma ude..
siluete trec grabite in drumul lor pe langa mine