Coffee table: (extra)discutziile la concurs

Mesajde older » Joi Apr 28, 2005 1:36 pm

ahaaaa! dar dumneavoastra, stimata doamna? dumneavostra nu reveniti in concurs? (ne lasati singuri in gura lupului?) :D
Orice cantitate, oricat de mica, adauga ceva, spuse soarecele si facu pipi in mare. ANTONIO LOBO ANTUNES
older

Mesajde theOffender » Joi Apr 28, 2005 1:41 pm

cecule, sa moara frankenstein electrocutat uite cilea
Temen de finalizare: joi, 5 mai, ora 12 GMT+2

shi pe asta am plagiat-o de-aici: http://www.fanclub.ro/showthread.php?t=14198

d-aia mi-am batut io capu si un coleg

colegul poarta fusta? ;m
what is freedom of expression? without the freedom to offend, it ceases to exist - salman rushdie
theOffender

Mesajde Oribilul Mosh » Joi Apr 28, 2005 1:46 pm

al 9-lea jurat tre' sa respecte conditiile expuse in subiectul "juriul si notarea" ? sau publicul poate vota...dupa cum doreste ?
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde gaga » Joi Apr 28, 2005 1:55 pm

older scrie:ahaaaa! dar dumneavoastra, stimata doamna? dumneavostra nu reveniti in concurs?

sincer v-as fi lasat da' o insistat dom' aiutness si io sunt mai sensibila la farmecele lui + ca nu am rezistat la mita :D
semnatura fara culori si nestridenta
gaga

Mesajde older » Joi Apr 28, 2005 2:04 pm

excelent! A-)
zececaractere
Orice cantitate, oricat de mica, adauga ceva, spuse soarecele si facu pipi in mare. ANTONIO LOBO ANTUNES
older

Mesajde paiacec » Joi Apr 28, 2005 2:12 pm

colegul poarta fusta?

nu!

+ ca nu am rezistat la mita

Te rog mijtou, mita ia mea da?Daca vrei mita, fa-te politzai!:D
In vino veritas!
In tzuica grades!
In bere ciucash!
paiacec

Mesajde theOffender » Joi Apr 28, 2005 2:35 pm

al 9lea jurat urmeaza regulile impuse pe threadul celui de-al noualea jurat
what is freedom of expression? without the freedom to offend, it ceases to exist - salman rushdie
theOffender

Mesajde Alienor » Sâm Apr 30, 2005 10:20 am

Ma bucur ca s-a cazut oarecum la pace in ce priveste notarile la sonet.

Intrucat nu stiu pe ce thread as putea scrie asta, urez aici sarbatori frumoase tuturor: concurenti, juriu, doamne, alegatori, public :) sa petreceti bine!
Alienor
Junior Member

Mesajde SOD » Sâm Apr 30, 2005 2:41 pm

Ofendere, iote cum sta treaba, ca deja tot concursul asta incepe sa semene cu un subiect de pe kterinci.

Io de felul meu is baiat de la tzara, mai prostutz asha, venit la bucuresti cu gand sa faca ceva cu viatza lui. Si io nu prea stiu multe, adica sunt mai batut in cap. Da cand mai beau si io cate-o rachie asha si ma-nbat si doi imi spun ca-s beat, ma duc in pula mea si ma culc nu m-apuc sa fac operatzii pe creer. si sunt foarte corect cand e vorba de concursuri, jocuri si alte ghidushii unde este implicata si bruma mea de educatzie, corectitudine, onoare si spirit competititv.

si ca sa trec la subiect, itzi zic ca sistemul tau de notare e jalnic, dupa cum o sa-tzi arat.

1. Maria Ta, ce inseamna procentajele? care e reperul de 100%? la tine e media notelor juratzilor, cand mai normal ar fi, dupa creerul meu de inginer metalurg sa fie posibila nota de 10 pe linie. Aia e 100% coitza, nu calculele alea de le faci matale.

2. avem note la urmatoarele categorii : Stil & Estetica / Tehnica / Umor & Originalitate. Potzi sa-mi zici si mie de ce sunt incalecate stilul cu estetica si umorul cu originalitatea? Potzi sa-mi explici ce inseamna tehnica? de fapt, ce se puncteaza la tehnica si ce se puncteaza la cele doua combinate alpine? ca mie mi-a dat cu virgula...

3. Luminatzia Ta, io intzeleg ca esti organizator, da nu intzeleg cine tzi-a dat dreptul sa-mi stergi din posturi. cel mult le mutai, da nu le stergeai, atat mie cat si lu micutzu.

4. Majestate, io de felul meu sunt un om corect. si ca sa-tzi demonstrez cat esti tu de inchistat, afla domnul meu ca EU am sesizat onoratul juriu cum ca doar cele 3 sonete sunt de fapt sonete, afla ca EU am propus ca celelalte 10 sa fie descalificate , printre care numarandu-se si al meu.
coitza, sa luam exemplul dat de tine cu profesorul si elevii. bun, da tu stii ca elevii SUNT obligatzi sa dea teza? mai tzii minte? cine ma obliga pe mine sa trimit lucrarea erotica? nimeni! daca n-o trimit ma dai afara din concurs? nicidecum!
tzii minte jocul de fotbal? stii ca dupa meci unii jucatori sunt testatzi. ce se intampla daca ei sunt dopatzi? sunt SUSPENDATZI. in cazul nostru suspendat = anulat!!!!

4. Excelentza, incep sa ma indoiesc serios de capacitatea ta de a manageria acest concurs. incepand de la cum decurg probele si terminand cu felul in care portzi discutziile cu participantzii, fie ei concurentzi sau juratzi. Dpmdv, primele 2 sau 3 probe trebuiau sa fie mai usoare, mai accesibile, pentru a da posibilitatea concurentzilor de a se adapta. dar tu ai dat direct cu sonetul in gard, iar rezultatele sunt vizibile. ca sa nu mai vorbim de ce a fost la proba 1...

5.io personal ma pish pe premiul tau, daca asta te framanta si nu-tzi da liniste. afla stimabile ca cei 150 de parai nu-tzi dau dreptul sa te joci cu nervii nostri. ORICAND se gasesc banii astia, chiar de-ar fi sa facem cheta printre concurentzi. Nimic de zis, mai mult decat laudabila initziativa ta, dar, cu riscul de-a ma repeta, nu-tzi confera statutul de stapan al concursului. daca esti dispus sa mergi mai departe si sa pleci urechea si la ce spun prostii astia mai mici de sub tine, e ochei, daca nu, du-te tata si lasa-ne sa ne vedem de pamfletele noastre de cacat si de micimea vietzilor noastre nepatrunse de fiorul celebritatzii juvenile.

Stimate Juriu, orice hotarare atzi lua vis a vis de proba 2, eu ma supun in limitele bunului simtz. Parerea mea cred ca e deja cunoscuta.
Rape me tender 'cos I'm verry sensitive
FOUR OF A KIND
SOD

Mesajde kant emir » Sâm Apr 30, 2005 3:43 pm

Nimic nou sub soare, ori viata bate cartea, ori cum vreti voi. De la Toparceanu:

In jurul unui divort

Misu St. Popescu vrea sa divorteze.
Lung prilej de vorbe si de ipoteze!
Unii spun ca Misu singur e de vina,
Ca la ei in casa n-a fost zi senina.
Ca nu poate nimeni sa-i mai intre-n voie
...................
Ca desigur alta nu l-ar fi rabdat
Nici macar o luna, insa biata fata
Este bunatatea personificata!
..................
A respins partide mult mai serioase:
Jorj Athanasiu, cind era flacau...
Goldman de la Credit... Guta Popandau,
Si cu care Misu nici nu se compara —
..................
Refuzati de dansa, ca sa ia... pe cine!
..................
Frecventeaza cele mai de jos localuri
Si se tine noaptea numai de scandaluri...
Dar mai e un lucru mai fenomenal:
Misu St. Popescu este imoral!
.................
Ca din contra, Misu e un sot model,
Insa ea, Popeasca, este o ingrata.
.................
Daca din pacate nu s-ar fi gasit
Un neghiob ca Misu, un imbrobodit...
.................
(Promitea fetita!) Tot asa mereu,
.................
Trei perechi de mofturi! — N-o spun numai eu.
Intrebati pe Lambru, pe madam Palade
.................
Ca-ntre ei desigur exista ceva,
Fi'ndca ea-ntr-o clipa de sinceritate
A scapat o vorba la madam Stamate:
"Ah, ma chere, ce nobil si distins baiet!..."
Iar madam Stamate n-a tinut secret,
Si-i destul sa afle cateva persoane...
.................
I-a facut pesemne lui o anonima
.................
Si zicand acestea cu o voce calma,
Vru sa-l ia de guler si sa-i dea o palma.
— Domnule Popescu... nene! stai un pic...
Pe parola noastra ca n-a fost nimic!...
Damian, saracul, nu stia ce zice, —
Dar gasind la urma un moment propice,
Cand vazu ca treaba tot mai rau se-ncurca,
A fugit...
Iar sotii se certara furca.
Ea-l lua cu bine, nu-l scotea din "draga",
Socotind ca astfel va putea s-o dreaga,
Dar la urma urmei, ca sa-l deie gata,
A-nceput sa faca, ea, pe suparata.
Ca odinioara l-a iubit un pic,
Dar nu-l cunoscuse chiar asa mojic...
Si-ntorcand o clipa capul indarat,
I-a strigat din usa: — Te-ai prostit di tat!...

......................
Ei, si stiti, aseara, dupa ce-a stat ploaia,
Ce-a aflat Tantica de la Procopoaia
Cand s-a dus sa-i ceara un model de sort?...
Ca madam Popescu nu mai da divort.

Asteptam noutati
"... deasupra-i cer de stele" si legea morala din mine
kant emir

Mesajde theOffender » Sâm Apr 30, 2005 8:33 pm

Da cand mai beau si io cate-o rachie asha si ma-nbat si doi imi spun ca-s beat, ma duc in pula mea si ma culc

vezi-tzi taica de proba 3
theOffender

Mesajde SOD » Sâm Apr 30, 2005 10:57 pm

asta-i tot ce potzi raspunde? asta-i explicatzia la procedura de notare?
Rape me tender 'cos I'm verry sensitive
FOUR OF A KIND
SOD

Mesajde nbm » Lun Mai 02, 2005 11:40 am

... a-nviat...

am loat o scurta pauza de forumeala si vaz ca ati luat-o de la capat.
o scurta parere: nici nu ma intereseaza daca sunt sau nu sonete, dupa cum la prima proba nu s-a pus problema - in notele unor jurati si nu numai - daca sunt sau nu schite...
avind acest precedent creat, io afirm urmatoarele:

voi nota calitatea operei de arta, fie ca respecta sau nu numarul de silabe. eventual, voi depuncta la tehnica.
dar daca are 14 versuri, rimeaza, versurile nu schioapata si per total efectul asupra cerebelului meu :D este pozitiv, nu voi da nota doi doar pt ca versul are 15 silabe si nu 12
in definitiv, nici sonetele lui shecspir nu sunt similare cu cele ale lui dante :D
de ce sa nu apara si o a treia forma de sonet, cea feceistica? :yD

ca sa parafrazez un clasic in viatza: daca io cer un mercedes si mi se livreaza o skoda, probabil ca o sa o refuz, dar daca mi se da un AMG s-ar putea sa accept :D

imi pare rau totusi ca iar s-a ajuns la discutzii absurde, care poate ar fi fost evitate daca nu va pishatzi pe ideile expuse de mine saptamina trecuta:
je cu citeva zile in urma scrie:propun infiintarea unui comitet de organizare (CDO) dupa modelul concursului de biliard. (...) CDO proaspat infiintat va stabili un nou regulament, mult mai clar, va organiza procedurile de alegere a unui nou juriu sau de completare a celui actual
(...)
pt a nu exista iarashi discutzii interminabile despre "este sau nu schitza", CDO va avea si rol de preselectie a creatziilor, eventual returnindu-le autorului pt refacere intr-un timp util
GOD must love STUPID PEOPLE. HE made SO MANY!!!
nbm

Mesajde mikutzul » Lun Mai 02, 2005 11:56 am

Macar unii dintre noi au trecut peste sarbatori fara urmari si intoxicatii de tot felu'.O parte din juriu dau "mana libera" concurentilor in directii total gresite.Eu sustin in continuare definirea exacta a probelor de catre organizator (adica fiecare proba poate fi discutata de juriu dar comunicarea deciziilor premergatoare probei sa se faca de o sinura persoana si pe un thread anume destinat).Acest concurs a avut de prima data o abordare babiloniana din partea tuturor, toti au mers acasa si au compus operele in coltusorul de intimitate folosind putinele informatii (...informatii incomplete) primite de pe FC.Daca compromisul va decide notele fiecarei probe pot sa va spun ca marea majoritate a participantilor isi vor amintii cu un gust amar de acest concurs.

Peace
mikutzul
Junior Member

Mesajde gaga » Lun Mai 02, 2005 3:23 pm

de dimineatza sa fie si hristos a inviat.

e prea mistoc concursu ca sa ne lasam la mana premiilor, io propunez ce zice nbm, ma cac pe iel premiu, poate fi cineva impartial, cineva care sa stea si sa adune fara sa dea cu presupusu? (ca io d'aia m-am intors, am inteles ca organizarea nu-si da cu presupusu, da ... plm...)

io, pt ca stiu ca sunt oameni talentati si dedicati concursului doresc sa cotinuam. se poate?

isi vor amintii cu un gust amar de acest concurs.

lasa-neeee lasa-neeee

voi nota calitatea operei de arta, fie ca respecta sau nu numarul de silabe. eventual, voi depuncta la tehnica.

scuzatz domnu, am uitat sa pun maneaua, ma iertati ca m-am straduit sa respect... la faculta nu este asa ca dvs la proba de mate ati scris despre dracula, da' fiindca ati scris frumos ati luat examenu'?

io personal merg pe personagiu nentzeles, daca nu v-ati prins, nu e concurs de billli, nu merg bara bara cu 'alde pisimufi, nu ma bat cu flufi si cu alte nevorbite, daca e pe bune, pe bune sa fie, daca e balci ... viva tanzania, danone out ...
gaga

Mesajde mikutzul » Lun Mai 02, 2005 3:49 pm

Poate-s io mai neghiob mai danone da' spune te rog si mie de ce tot faci pe aghiotantu' in toata treaba asta?Am tras si eu o concluzie, nimic mai mult.Nu concurez pentru premiu si nu doresc a demonstra nimic nimanui, invat si incerc lucruri noi.Ce ma deranjeaza pe mine este lipsa de transparenta, ori intram toti concurentii in aceeasi oala ori separat in functie de prestatie.

Peace
mikutzul
Junior Member

Mesajde darkshines » Lun Mai 02, 2005 3:58 pm

mikutzul scrie:Acest concurs a avut de prima data o abordare babiloniana din partea tuturor, toti au mers acasa si au compus operele in coltusorul de intimitate folosind putinele informatii (...informatii incomplete) primite de pe FC.

ma scuzi, dar in opinia mea informatiile in legatura cu proba a doua au fost cat se poate de clare si complete. s-au postat si definitia unui sonet, si variantele de structura si tema. tocmai pentru a evita repetarea incidentului cu schitele. ca unele lucrari trimise nu se incadreaza in cerinta este vina celor ce le-au conceput, nu a juriului sau a organizatorilor.

To speak is to be silent
The concept is dead. There's nothing death should interrupt,
I went to bed last night with one sip left in the cup.
darkshines

Mesajde gaga » Lun Mai 02, 2005 3:59 pm

tu stii dragutza ce ala aghiotant? ti-am dat citatu cu agramatismu' si atat. da-te-n colo

edit: dictat: sod are intotdeauna dreptate :D
bine coitze? plm
gaga

Mesajde mikutzul » Lun Mai 02, 2005 4:25 pm

Nu stiu ce e ala aghiotant (eu am folosit cuvantul datorita atributiilor de secretar :) ) , oricum multumesc pentru reply danone, esti primul care m-a bagat in seama desi fara rezultat pentru mine.

Dark...habar nu am sa citez un mesaj da' in threadul unde offenderul anunta notarea fiecarei probe exista anunturi referitoare la fiecare proba.Eu am folosit informatiile deacolo.

Peace
mikutzul
Junior Member

Mesajde kant emir » Lun Mai 02, 2005 5:09 pm

mikutzul scrie: oricum multumesc pentru reply .... m-a bagat in seama desi fara rezultat pentru mine
...
Peace

As recomanda prudentza la exprimarea dorintelor (exista niscai personaje - cu/fara legatura cu acest concurs - care se bucura de ff multa atentie - or fi multumite ?) Hai c-am fost "umpic" rautacios. In concursul acesta nu s-au luat la intrecere doar abilitatile literare, ci si orgoliile userilor, motiv pt care e greu sa te faci remarcat (poate o prestatie stralucita - cine stie? ori poate nici macar asta!).
"... deasupra-i cer de stele" si legea morala din mine
kant emir

Mesajde darkshines » Lun Mai 02, 2005 5:30 pm

mikutzule, in cazul in care aveai nelamuriri puteai cere ajutor pe threadul asta, sau puteai macar din curiozitate sa citesti discutiile referitoare la concurs (tot pe threadul asta) si sa constati cu stupoare ca s-a tot postat despre cum ar trebui sa arate un sonet.
de asemenea in cazul in care n-ai fi gasit ce te interesa aici, puteai sa dai un simplu search pe google, sa cauti intr-un dictionar, intr-o carte de romana, sa intrebi publicul, suni un prieten, etc.

To speak is to be silent
The concept is dead. There's nothing death should interrupt,
I went to bed last night with one sip left in the cup.
darkshines

Mesajde gaga » Mar Mai 03, 2005 8:59 am

deci micule, cum a zis darky, vaz ca lume cu cap pe umeri ezipsta asa ca ma multumesc sa subliniez. daca iti place cum suna exhaustiv nu e musai sa si folosesti cuvantul. in rest ....

Peace

Piss you too ...

cantemire, ma intreb si io asa, am curiozitati postpascale: tu ai idee ce este acela un sonet? :T
gaga

Mesajde aphextwinz » Mar Mai 03, 2005 9:14 am

nbm scrie:in definitiv, nici sonetele lui shecspir nu sunt similare cu cele ale lui dante :D
de ce sa nu apara si o a treia forma de sonet, cea feceistica? :yD

dupa cum avem gramatica feceistica, de tip "bate-tzi" :rolleyes:
aphextwinz
Junior Member

Mesajde gaga » Mar Mai 03, 2005 9:31 am

nbm, ma dezamagesti ...
s-a pus problema - in notele unor jurati si nu numai

pai de acolo a plecat bre, de la incompetenta. imagineaza-ti ca esti microbist (daca nu cumva esti), si imagineaza-ti ca arbitrez io meciu' de folbal alu echipa ta favorita ... vorba lu pretenu meu vechi, bun si omosecsual: "ce pasa celorlalti din jur de phoot normal sau phoot in cur, e poolah mea, ce poolah mea ...."

plm.
gaga

Mesajde gabuba » Mar Mai 03, 2005 10:56 am

eu cred ca e momentul sa va opriti.
- S-a strans toată lumea?
- Toţi in păr!
gabuba

Mesajde nbm » Mar Mai 03, 2005 1:34 pm

dana, pareri de rau...

puate m-am iecsprimat cam neclar. ce voiam sa spun este ca - dat fiind precedentul creat cu schitzele - nu voi descalifica nici una dintre creatziile prezentate ca fiind sonete, dar le voi depuncta la tehnica

singura problema este ca - asha cum s-a petrecut in cazul mult-disputatei opere fluffiene - o poezioara scrisa cu extrem de multa imaginatie ar putea primi un punctaj similar unui sonet conform definitiilor, dar ceva mai tern...

si ma tem ca discutiile de acest gen vor aparea si in cazul altor probe, daca nu se vor gasi cumva metode de preselectie - de-abia astept publicarea povestirilor :yD

iar acum este cam tardiv sa discutam problema in/competentelor...

dupa cum avem gramatica feceistica

afex, de ce nu? ~p. asha cum gramatica a fost - intr-o oarecare masura - acceptata, hai sa toleram si sonetele :D
nbm

Mesajde aphextwinz » Mar Mai 03, 2005 1:48 pm

eu am depunctat gramatica drastic (printre altele), ajungand sa-mi spuna offenderu pe ym ca am defavorizat lucrarea lui x sau lui y.
ashadar voi depuncta sonetele shi mai abitir (la sonete s-au dat nejte retzete)
aphextwinz
Junior Member

Mesajde gaga » Mar Mai 03, 2005 1:52 pm

nbm, unii poate nu au dormit noptile ca sa iasa sonet (sau ce au inteles ei ca ar fi sonet). si nu vorbesc aiurea. sa fie punctat unu' care s-a pishat pe ea de treaba la fel mi se pare incorect.

(asta asa ca atitudine, ca io nus juriu, treaba voastra si sa o inchidem aici despre proba ce se va puncta, da?)
gaga

Mesajde nbm » Mar Mai 03, 2005 2:08 pm

dana, sunt perfect de acord... cu tot ce zici. dar nu pot sa cred ca cei care nu s-au incadrat in limite nu s-au straduit...
si mai ales, nu mi se pare normal sa li se spuna ca nu sunt sonete - la citeva zile dupa termenul-limita de predare. si asta - ma repet - dupa ce proba schitelor a fost cistigata de o creatie care este ce vreti voi, insa nu e schita ;)
de aceea, eu nu voi da 2 pe linie, ci doar voi depuncta - drastic sau nu, las la aprecierea voastra - creatziile care nu se incadreaza in limitele specificate.

asta am vrut sa zic, in mai multe cuvinte decit era necesar.
danone scrie:sa o inchidem aici despre proba ce se va puncta, da?)

subscriu. case closed, dpmdv
nbm

Mesajde Alienor » Mar Mai 03, 2005 2:15 pm

trei chestii:
unu: cu siguranta ca toti s-au straduit si fara indoiala majoritatea concurentilor s-au inscris din placerea de a scrie si din incercarea de a o face bine si de a-si evalua talentul si abilitatea. Insa trebuie respectate cerintele, d-aia e concurs, pentru restul productiilor exista "poezii productie proprie" si, la nevoie, se poate deschide subiect "proza productie proprie" samd.

Doi: orice lucru e perfectibil, iar dialogul joaca un rol important in treaba asta. Ideea nu e sa ne amintim la nesfarsit erorile primei probe, ci sa incercam sa tragem o concluzie constructiva din ele, nerepetandu-le.

trei: eu tin minte ca s-au scris aici, inainte de proba "sonet", definitia acestuia si variantele acceptate
Alienor
Junior Member

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Concursuri creatii literare