O shueta...amicala

Mesajde Oribilul Mosh » Vin Mai 06, 2005 11:42 am

danone scrie:NU. baics o sa afiseze notele, io nu am treaba cu ele, esti turc?

aha. am inteles. si atunci noi cum o sa stim carui concurent ii apartine opera ? vor afisate doar pseudonimele si punctajele ?
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde gaga » Vin Mai 06, 2005 11:53 am

:D ai rezon. trebe io dupe ce pune baics sa dau pe guarna marea revelatie. nu vad o problema din asta, nu?
semnatura fara culori si nestridenta
gaga

Mesajde Oribilul Mosh » Vin Mai 06, 2005 12:00 pm

aha. pai atunci notele publicului le pot afisa chiar personal... sub pseudonim.
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde Djinn » Vin Mai 06, 2005 12:06 pm

lenesha de mine vrea sa intrebe daca notele or sa fie afisate ca pana acuma. Ca format, adica: fc nick - pseudonmin - nota jurat x - nota jurat y - etc...

asa e cel mai usor de urmarit cine ce nota a primit si de la cine.
eventual danone sa editeze ce-au postat baixinho si OM, ca sa includa si identitatile compozitorilor :D
sa-mi amintiti voi, ca io sigur uit
Djinn

Mesajde gaga » Vin Mai 06, 2005 12:17 pm

ok flufi, asa voiu proceda, acum am alta intrebare. ca totul a mers foarte repede si nu vreau sa ratez ceva + inca vreo doi concurenti (unii de peste hotare) au fost luati ca din oala si vor sa participe. vreau sa bag anuntul oficial. e bine lucrarile sa fie trimise pana cel tarziu marti dimineatza ca sa le afisez marti la pranz si juratii sa voteze pana luni?
gaga

Mesajde eyewitness » Vin Mai 06, 2005 12:21 pm

din puntu meu daca am un uichend la dispozitie pentru notare e perfect
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
eyewitness

Mesajde nbm » Vin Mai 06, 2005 12:28 pm

suptscriu la ce zice aiu :D

iar nocti dixit:
deci da. luni ie bien. ca am uichendu la dispozitzie.
GOD must love STUPID PEOPLE. HE made SO MANY!!!
nbm

Mesajde Daimon » Vin Mai 06, 2005 12:38 pm

pai de luni/marti pana luni avem o saptamana, nu numai uichendu!?:D
Daimon

Mesajde nbm » Vin Mai 06, 2005 12:41 pm

daimoane, unii mai shi munceste in tinpu sactaminii :yD
n-are tinp de ierotisme, mai ales la munci, cu colegii in spate ;)
nbm

Mesajde eyewitness » Vin Mai 06, 2005 12:44 pm

pe mine m-ar interesa parerea concurentilor si de ce nu, a juratilor, vis a vis de cele 7 probe ale etapei I . inca se mai pot face amendari/ajustari . de luni raman batute in cuie.

deasemeni , probele etapei aIIa , 3 la numar , vor fi cu un grad de dificultate mai ridicat iar ultimele 3 , ale etapei aIIIa , finala , foarte dificile

acestea vi le-am spus pentru ca atat concurentii cat si juratii sa-si dozeze bine efortul pe parcursul celor 13 saptamani :D
eyewitness

Mesajde gaga » Vin Mai 06, 2005 12:52 pm

Acest subiect este vizionat in acest moment de : 4 (4 membri si 0 vizitatori)
danone*, COSS+min, paiacec

cozmine, lucrarea bre, lucrarea
gaga

Mesajde nbm » Vin Mai 06, 2005 12:57 pm

eyewitness scrie:pe mine m-ar interesa parerea concurentilor si de ce nu, a juratilor, vis a vis de cele 7 probe ale etapei I . inca se mai pot face amendari/ajustari . de luni raman batute in cuie.

io as zice ca - tocmai pt a evita iar discutziile - sa nu ne mai bagam. s-or facut destule propuneri, organizatoru - in speta dana - este suficient de capabil(a) pt a lua o decizie, ashea ca ce s-a stabilit sa ramina stabilit
nbm

Mesajde Daimon » Vin Mai 06, 2005 1:00 pm

pai nu zice nimeni sa citesti cucolegii peste umar, dar le poti printaA-) si citi oriunde. :D

apropo de proba a 4-a.. cred ca ar trebui specificat ce se doreste...
adica modern = contemporan, la moda etc etc
sau modern in opozitie fata de postmodern! (ma gandesc aici la paradigme culturale, mentale.. etc)
Daimon

Mesajde Djinn » Vin Mai 06, 2005 1:09 pm

Daïmon scrie:paradigme culturale, mentale.. etc

bre, nu ma nenorociti pe viatza :T si-asa am murit si-am inviat de fericire cand am vazut proba eseu :p
Djinn

Mesajde eyewitness » Vin Mai 06, 2005 1:10 pm

apropo de proba a 4-a.. cred ca ar trebui specificat ce se doreste...
adica modern = contemporan, la moda etc etc

daimone, chiar problema pusa de tine este chichita probei . organizatorul nu impune un model si nu vrea ca modern sa fie tratat ca termen de dictionar . poate un concurent considera ca a fi modern inseamana a poseda ultimul tip de bmw iar altul sa nu fie fumator . in general organizatorul a ales probele unde se apeleaza mai mult la imaginatia si originalitatea concurentilor decat limitarea lor in niste norme stricte, pur tehnice

dar mai discutam cand ii va veni sorocu probei 4 :D
eyewitness

Mesajde gaga » Vin Mai 06, 2005 1:12 pm

in speta dana - este suficient de capabil(a)
dau o bere :D

daimon, la fiecare proba in parte se va specifica ce se doreste (cu exceptia primei of cors), uite aici:
http://www.fanclub.ro/showthread.php?p=390284#post390284

pentru probele libere de proza voiam sa impunem (cu impact asupra notarii), un maxim de caractere (sau maxim A4, sau maxim doo A4). nu e nici o problema?

[aulio, techila+visinata+bere+bere+bere+bere+bere+concurs de literatura = durere maaaare de cap]
gaga

Mesajde eyewitness » Vin Mai 06, 2005 1:15 pm

+visinata

a-fi-na-ta , da? :D
eyewitness

Mesajde nbm » Vin Mai 06, 2005 1:19 pm

daca vreti propunere de proba, iote una misto:
procesul verbal umoristic :D
un exemplu poate fi gasit aici: http://www.fanclub.ro/showpost.php?p=390293&postcount=287

asdfa: acu dana, ma gindesc ca basmul e cam greu de limitat totushi. deshi nici io nu cred ca as avea rabdarea sa citesc mai mult de doo pagini de A4
nbm

Mesajde Djinn » Vin Mai 06, 2005 1:20 pm

danone scrie: un maxim de caractere (sau maxim A4, sau maxim doo A4).

da, si-ti scriu cu font marimea 5 :D

nr. maxim de caractere zic io, dar aveti grija sa nu ne limitati prea mult. Mie limita de 10.000 mi s-a parut ok (daca nu ma insel, e maximul pe care-l admite un post, nu? )
Djinn

Mesajde COSS+min » Vin Mai 06, 2005 1:23 pm

N-am inteles prea multe din scandalul care a determinat inceperea unui nou concurs si nici n-am cautat sa inteleg, dar ce m-a nemultumit pe mine a fost subiectivismul exagerat al juriului.
La sonet, unde a fost haos total, am luat de la unii jurati 6, de la altii 3 si 2.
Cand propui o tema ca "sonet de dragoste", automat nu mai poti avea pretentia la originalitate in creatii. De aceea, acel criteriu nu-si avea rostul.
Sonetele, trebuiau sa se admita chiar daca nu sunt exact cum scrie in dictionar( cum s-a procedat de altfel la schitze).
Plus ca eu chiar am vrut sa-mi iasa un sonet "de dictionar", adica rimele abba baab cdc dcd si masura 10-12. Nu e asta un sonet? De ce nu l-ati considerat ma depaseste!

De aceea propun niste criterii clare si bine gandite pt fiecare proba dupa care juratii sa noteze!
Eventual niste criterii principale si apoi subcriterii!
Nu poti lasa la libera alegere niste note, pt ca oamenii sunt oamenii si nu roboti!

Tre sa va mai spun ca, desi nu m-au interesat si nu ma intereseaza asa de mult niste note(pt ca nu sunteti profesori :) ),eu participand din placere, totusi m-am simtit din plin nedreptatit la ambele probe!!
Stele mici de cositor
Ard de dorul morţilor
COSS+min
Junior Member

Mesajde gaga » Vin Mai 06, 2005 1:26 pm

daca nu ma insel, e maximul pe care-l admite un post, nu?

adica ala pe care l-ai depasit tu la schitza vietzii? ~p cred ca da :D
atunci ramane sa limitam la 10.000, boon.

nbm, nu cred ca merge procesu' ala la "literatura", mai zicea cineva de scenariu de telenovele. eventual sa facem ceva kterincos in paralel sau dupe. zic si io.
gaga

Mesajde eyewitness » Vin Mai 06, 2005 1:40 pm

coss+min
nu continuam aici polemica de la proba respectiva , sunt multe de spus si pro si contra.
totusi , in cazul in care te vei simti nedreptatit la notare ai dreptul sa ceri explicatii juratilor sa-si motiveze notele cu argumente

in plus , probele propuse in acest concurs, primele 7 , sunt mai libere si nu restrictioneaza concurentii in tipare sau limite fixe

inaintea fiecarei probe, de acum incolo, organizatorul va esplica in detaliu care sunt cerintele la proba respectiva , un guideline atat pentru concurenti cat si pentru jurati . se spera astfel sa se evite confuziile
eyewitness

Mesajde gaga » Vin Mai 06, 2005 1:44 pm

cozmin, baga pre povestirea si lasa probele nedrepte ca vin acum altele mai drepte. bun, se lamuri? se farshi? pot sa ma duc si io sa fumez o tzigara in gura?

multzam :D
gaga

Mesajde aphextwinz » Vin Mai 06, 2005 3:09 pm

cozmine, daca se supara organizatorii o sa imi shtearga postu'/traga-n gura etc.. dar daca tu ceri dreptate, hai sa-tz spun dpmdv.

La proba 1, tu ai fost High Flyer.
din carnetzelu' meu:
Cod: Selectaţi tot
Tehnica   
4   Schita - poate, satirica - nu
   I miss my coma - "Robert nesimtitule" <adica nu ai pus virgula, exemplul itzi arata un vocativ unde virgula este [b]obligatorie[/b]>
   Si marmota cum facea? - "Nu sti"

Estetica   
4   Satira, dom'le?
   Tehno bitch - "siderat.Colegii"
   Lemn de fag - "primita de toti elevii in picioare" - adica luata la suturi?
   Rahat? Eu vreau halva - " in panica ca "

Umor & originalitate   
4   Unde? Totusi, putina indulgenta pentru actiune si dialoguri - probabil autentice :)

la proba 2, tu ai fost Alfanz
silabele pe fiecare vers (sper sa nu fi greshit - se uita deja lumea la mine cum dau din degete :D)
Visand la clipe departate 9
Imi fauresc singur magie, 9
Un moment constant de feerie, 10
De care mereu voi avea parte. 10

In pamant strivit de-o amintire, 10
Cu gand la lumi de mult pierdute, 9
Nu gasesc deloc marete fapte, 10
Ci doar cea vesnic, cruda, privire. 10

Sus pe cer lumea pare curata, 10
Corpul nu-l simt, minte-i un fior, 9
Cu stele cant parc-o clipita. 9

Astazi nu ma-nchin visarilor. 9
Luptand cu inima furata, 9
Cad, recad in noaptea amintirilor. 11

Ashadar cam varza :)

Rimele shi ele ca garnitura - (departate/parte), (pierdute/fapte), (curata/clipita/furata)

Ritmul, cam cu denivelari.
"Un moment constant de feerie
De care mereu voi avea parte. " <- vezi acelashi numar de silabe, dar nu suna legate nici daca le batzi

Una peste alta, e orice, dar nu are ce cauta la sonet. Ca atare, 2 pe linie de la mine. Chiar daca tz-ash fi judecat-o ca poezie, nu cred ca ai fi avut mai mult de un 6.
aphextwinz
Junior Member

Mesajde older » Vin Mai 06, 2005 4:52 pm

lipsesc si io umpic de pe fc si ce-mi vad ochii cand ma intorc... ufffff

complicata chestie cu concursul asta... sper sa functioneze de data asta :)
Orice cantitate, oricat de mica, adauga ceva, spuse soarecele si facu pipi in mare. ANTONIO LOBO ANTUNES
older

Mesajde Amaterasu » Vin Mai 06, 2005 5:42 pm

Mi se par de bun gust :D probele... indeamna concurentii sa faca uz de imaginatie, fara constrangeri, fara etc... in plus, cred ca va fi o placere sa mai citesc si un basm sau sceneta...

deci da. keep up the good work... :)
Sunt ura falselor feline, surprinse-n perne adormite...
Oderint dum metuant.
Amaterasu

Mesajde SOD » Vin Mai 06, 2005 5:56 pm

f bun. am citit tot si mi s-a facut cam fomica:D

e ok, da tot nu m-atzi lamurit cum sunt criteriile alea de notare. bre, de ce sunt inbarligate tehnica cu umoru cu stilu cu mama si cu tata?

afex? ochila?
Rape me tender 'cos I'm verry sensitive
FOUR OF A KIND
SOD

Mesajde Daimon » Vin Mai 06, 2005 6:16 pm

cred ca 10000 de caractere e o limita acceptabila, desi la basm intr-adevar poate parea putin (cam 3 pagini A4) dar asta se mai poate discuta pe parcurs.

legat de criteriile de notare...nu stiu daca am mai spus ceva despre asta. ma gandeam ca ar putea fi diferite in functie de caracteristicile fiecarei probe.

apropo de problema pe care am ridicat-o. cred ca e acum clar pentru toata lumea ca NU e vorba de un eseu depsre definitia/caracteristicile modernismului.
Daimon

Mesajde COSS+min » Sâm Mai 07, 2005 3:05 pm

Explicatiile lui aphextwinz sunt un motiv in plus ca juratii sa aiba niste bareme clare.
Nu poti sa dai 2 pe linie ca esti tu exigent si smecher, iar altii sa dea 8 si 9 ca sunt sensibili la poezii
Sau nu poti sa scazi 5 pct. pt greseli de gramatica numai ca ai ramas tu cu sechele din liceu, iar altii, pe de alta parte, nici sa nu le bage in seama.
De aceea va zic ca cele (doar) 3 categorii nu sunt de ajuns pt. o notare corecta!!!
Stele mici de cositor
Ard de dorul morţilor
COSS+min
Junior Member

Mesajde gaga » Dum Mai 08, 2005 1:14 pm

pt greseli de gramatica numai ca ai ramas tu cu sechele din liceu, iar altii, pe de alta parte, nici sa nu le bage in seama.

zi-mi un jurat care nu observa greselile gramaticale si il dam afara. daca "altii" inseamna lumea larga si alte lutze nu se ia in considerare. daca contesti competenta juriului fa-o punctual, zi exact care jurat nu vede greselile de gramatica. in rest, ramane cum am stabilit.

la cererea (deja dezbatuta live) a lui SOD, ramane sa stabileasca dansul cu aiu si ailaltz.
gaga

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Concursuri creatii literare