Ce filme ati mai vazut ?

sub lumina lanternei magice

Mesajde eyewitness » Sâm Apr 16, 2005 2:27 pm

merluc, miraculosule incepi sa evoluezi in gandire . bravo !
mai bine mai tarziu decat niciodata :D
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
eyewitness

Mesajde piskeshu » Sâm Apr 16, 2005 3:33 pm

Midnight Cowboy , 1969, regia: John Schlesinger, cu Dustin Hoffman si John Voight. Mi-a placut mult de tot, Hoffman si Voight joaca super beton doi oameni de la marginea societatii, un distrus pe moarte si unu care incearca sa faca pe gigolo. Povestea ie simpla, pe alocuri poate deveni un pic monotona pt. unii. Un film destul de deprimant - 8/10. Oscar pt. imagine.
Prezumtia de prostie se aplica tuturor !!!
"This used to be a fun house, but now is full of evil clowns..."
piskeshu
banned

Mesajde BlacKnight » Sâm Apr 16, 2005 4:11 pm

Serendipity - misto, recomandat exclusiv celor care au si mai cred in vise. cred ca nu mai strica si cate un film din asta ..
never, i mean never consider giving up
BlacKnight
Junior Member

Mesajde gabuba » Sâm Apr 16, 2005 11:43 pm

the dreamers - un film care probabil ar fi pe gustul celor care au gust 'american beauty'. trei tineri (un tip si-o tipa gemeni + un student american) isi asuma traiul in comun printr-o anumita conjunctura, sunt trei cinefili fascinati din frata anilor 60-70. viata lor e condusa de secvente de film.
ce pot sa zic, este mai mult decat interesant. ar cam trebui sa il revad ca sa inteleg mai bine mesajul.
filmul ridica la fileu mai multe idei interesante. merita.
7/10.
- S-a strans toată lumea?
- Toţi in păr!
gabuba

Mesajde MiG29 » Dum Apr 17, 2005 1:16 am

Alien Hunter -film de categoria B,apsolut jenant si previzibil,,cre ca filmele de jenu asta au un sablon si se modifica eventual personajele bune,ala sau alea rele,locatia,ietc.oricum jenibil(c.nocti)James Spader numa in mizerii d-astea pseudosefehoror juaca? 3/10
Be Cool-ideia destul de interesant,deji am inteles ca ie remake.oricum un filmulet destul de agreabil,jenu pe care`l vezi si uiti ca l-ai vazut.Travolta a imbatranit si joaca la fel de slab ca in ultimi ani. 6,5/10
The Earth is full.GO HOME!
MiG29

Mesajde Oribilul Mosh » Lun Apr 18, 2005 12:01 am

Zivot je cudo . 9/10

Viatza pare cu adevarat un miracol, asa cum este zugravita in filmele lui Kusturica. O poveste foarte frumoasa in Bosnia anului 1992, pe fondul razboiului. Oameni de la tzara, un inginer venit sa faca o cale ferata, animale simpatice, o fata foarte frumoasa, imagini excelente si o muzica de nota 10. Un film cu iz balcanic care m-a uns la suflet.

Nu ratati filmul si nici coloana sonora !
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde proXtu » Lun Apr 18, 2005 9:14 am

One Eight Seven (1997): 7/10, misto filmul, bine facut, coloana sonora super
In Enemy Hand (2004): 6/10, dragutz, dar subtzire
Vanilla Sky (2001): 7/10, misto si interesant, Cruise joaca bine.
eat like a predator, not like prey
proXtu
Junior Member

Mesajde Oribilul Mosh » Dum Apr 24, 2005 8:54 pm

Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events . 7/10

Dragutz film cu 3 copii ramasi orfani care trec prin multe aventuri. Genul de film facut asa fantasmagoric in stil englezesc. Jim Carrey simpatic, dar mentiunea speciala o primeste Lemony Snicket, adica povestitorul....interpretat de Jude Law...care incanta prin accentul sau britanic.

Un film reconfortant pentru o duminica seara....
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde kahlan » Dum Apr 24, 2005 8:56 pm

Love actually 7/10

Are partzi dragutze, multe dintre iele insa deja fumate. Distributzie bunicica. Mr Bean merita un rol cat de cat mai mare.
kahlan
Junior Member

Mesajde bebanito » Lun Apr 25, 2005 4:09 am

Sex Traffic (2004) 9/10

Cutremuratoare drama despre traficul de carne vie facut sub acoperirea marilor corporatii din vest implicate in "procesul de mentinere a pacii si ordinii" in fosta Yugoslavie, decimata de razboiul civil...Ca de obicei, cind sint implicati "verzishorii"(in numar cit mai mare!) viata umana isi pierde valoarea...Placuta interpretarea actorilor romani(chiar daca de mina a doua sau chiar necunoscuti!)...Filmul este o coproductie anglo-canadiana...
data viitoare voi citi regulile cu privire la semnatura
bebanito
Junior Member

Mesajde Crist1na » Lun Apr 25, 2005 9:42 pm

The Interpreter 10/10 Starring: Nicole Kidman, Sean Penn,etc

Poveste inspirata dintr-un caz real, e mai multa vorbaraie si suspans, iar actiunea nu-ti captiveaza interesul pana la sfarsit. Va trebui sa faci un mic efort ca sa prinzi toate detaliile, dar amadoi actorii joaca bine si filmul merita...

Guess Who 7/10
Starring: Ashton Kutcher, Bernie Mac, etc

Filmul te aduce cu gandul la 'Meet The Parents', are cateva faze amuzante si iti induioseaza inima spre sfarsit + Ashton e al naibii de dragut. Nu e cea mai buna comedie, dar nici cea mai rea.
Crist1na
Junior Member

Mesajde Love2Fly » Mar Apr 26, 2005 12:22 am

Requiem for a dream - 9/10. Un film exceptional! dureros de adevarat, crud pana la durere fizica...
O coloana sonora de exceptie semnata Clint Mansell...btw...merita sa ascultati OST-ul cap - coada :)
Love2Fly
Junior Member

Mesajde stefan » Mar Apr 26, 2005 7:19 pm

fluffy* scrie:They represented what people bought and sold to the marketplace could not have. Ever. They represented freedom.

Si sa nu uitam superba coloana sonora
...:

* "I WASN'T BORN TO FOLLOW"
Performed by The Byrds
Written by Gerry Goffin & Carole King
...

De acord ca merita coloana sonora, doar ca daca nu ma-nsel ultimele 2 melodii ("It's All Over Now, Baby Blue" si "The Ballad of Easy Rider" - ultima scrisa cu Bob Dylan) le canta Byrds, nu Roger McGuinn. De fapt, Byrds au si un album, "The Ballad of Easy Rider". Imi place mai mult varianta la "It's All Over..." aparut ca outtake pe "Turn! Turn! Turn!" decat asta de pe soundtrack si albumul omonim. Si, daca e sa fiu cusurgiu la culme, e "Wasn't Born to Follow" :D.

Filmul nu mi s-a parut cine stie ce, mi se pare destul de plictisitor pe alocuri, desi unele din idei mi-au placut. Coloana sonora rulz, normal, mi se pare ca a fost primul soundtrack comercializat, deci daca vreti sa stiti de unde se trage mania asta cu "filmul si cd-ul", ei bine, here's the culprit.

(precizare pentru cei care au deschis subiectul mai tarziu - era vorba de filmul "Easy Rider" :D)
subpolar homesick fane

"This here post might offend you some
If it doesn't it's because you're dumb"
stefan
Junior Member

Mesajde proXtu » Joi Apr 28, 2005 9:43 am

Lemony Snicket's...: dragutz, pt copii, iar Jim Carrey joaca super :p 7/10
Enduring Love: film englezesc, mishto:8/10
Robots: animatie super: 8/10
proXtu
Junior Member

Mesajde theOffender » Joi Apr 28, 2005 10:00 am

Daca este un film pe care-mi place sa-l revad cu placere atunci acela e The Contender (2000) 9.5/10

Rep. Sheldon Runyon: Gary Oldman
Sen. Laine Hanson: Joan Allen
President Jackson Evans: Jeff Bridges

E un film la sfarshitul careia fie admitzi ca Gary Oldman a jucat cel mai bine rolul unei persoane negative fie ca Jeff Bridges e perfect in rolul preshedintelui pe care America nu-l va avea vreodata. Dar care e actziunea? Vicepreshedintele moare shi se hotarashte numirea unei femei senator in acel post. Bineintzeles, cu ani in urma aceasta, la varsta de 19 ani, a fost inregistrata pe o caseta in timp ce lua o m*ie. Filmul a fost facut dupa ce Monica Levinsky a fumat din trabucul prezidentzial insa cu toate acestea filmul nu incearca deculpabilizarea lui Bill. La un moment dat Gary Oldman, ramanand fara replica in fatza preshedintelui incepe o balba: "But she is... she is...". La care preshedintele ii raspunde scurt: "Yes, we know, she is what she is and you are what you are."

Alte fragmente interesante:

President Jackson Evans: [adressing the Congress] Napoleon once said when asked to explain the lack of great statesmen in the world, that "to get power you need to display absolute pettiness; to exercise power, you need to show true greatness." Such pettiness and greatness are farely found in one person... Laine Hanson has asked that I allow her to step aside. She asked me to do this because she wants my presidency to end on a note of triumph and not controversey. Understand those of you who worked to bring Laine Hanson down, that she asked to have her name withdrawn from consideration, NOT because she isn't great, but because she isn't petty. Because those two forms of leadership traits could not live in her body or her soul. Greatness. It comes in many forms, sometimes it comes in the form of sacrifice - that's the loneliest form.

President Jackson Evans: I should have come down here and pointed my finger your way...
[focuses his gaze and points his finger at Rep. Shelley Runyon]
President Jackson Evans: ... pointed my finger YOUR way, and asked "Have you no decency, sir?"

Exista momente in viatza de zi cu zi in care, la o scara redusa, eshti pus in situatzii similare.
what is freedom of expression? without the freedom to offend, it ceases to exist - salman rushdie
theOffender

Mesajde proXtu » Vin Apr 29, 2005 8:52 am

Layer Cake: un superb film de actziune, cum numa' englejii shtiu sa faca ;) 9/10
proXtu
Junior Member

Mesajde theOffender » Sâm Apr 30, 2005 12:43 am

Doua filme de clasa:

The Merchant of Venice, (2004) 8/10
Al Pacino, Jeremy Irons, Joseph Fiennes

N-am citit Negutzatorul din Venetzia. In toate colectziile de opere a lui Sheakespeare am gasit piesa aceasta insa din motive pe care nu mi le pot explica acum am crezut ca nue decat un alt Romeo shi Julieta. Considerata antisemita, a trebuit sa vina un regizor evreu care s-o transforme intr-un film shi... sa starneasca shi mai multe controverse. Rolul lui Shylock e jucat de Al Pacino. Rolul lui Antonio e jucat de Jeremy Irons.

Negutzatorul din Venetzia e o comedie. Filmul e o drama. Inciuda faptului ca vorbirea e foarte sacadata iar camera nu se mishca grozav peste actori shi scene, filmul merita vazut.

" Hath not a Jew hands, organs, dimensions, senses, affections,
passions, fed with the same food, hurt with the same weapons,
subject to the same diseases, healed by the same means,
warmed
and cooled by the same winter and summer, as a Christian is?
If
you prick us, do we not bleed? If you tickle us, do we not
laugh?
If you poison us, do we not die? And if you wrong us, shall
we
not revenge? If we are like you in the rest, we will resemble
you
in that. If a Jew wrong a Christian, what is his humility?
Revenge. If a Christian wrong a Jew, what should his
sufferance
be by Christian example? Why, revenge. The villainy you teach
me"

Layer Cake, (2004) 8/10
Daniel Craig, Colm Meaney, Marcel Iuresh

Regizorul e producatorul lui Shatch, Lock Stock and Two Smocking Barrels shi Mean Machine. Deshi prea incarcat are momente geniale. Recomandat celor care duceau lipsa unui nou Lock, Stock...
what is freedom of expression? without the freedom to offend, it ceases to exist - salman rushdie
theOffender

Mesajde vali » Sâm Apr 30, 2005 7:53 am

king's ransom - o comedie simpatica, in stilul lui Anderson. Jay Mohr face un rol frumos, Charlie Murphy inca vrea sa mai scape de umbra lu fra-su. 7/10
some people deserve to die
vali

Mesajde Titina » Sâm Apr 30, 2005 12:57 pm

The Grudge(Blestemul) - cel mai d kkt horror care l-am vzt in viata mea... 3/10
Titina
Junior Member

Mesajde gabuba » Sâm Apr 30, 2005 8:45 pm

Sistemul nervos - film romanesc... auzisem de el si am fost curios sa il vad.
l-as numi un film de faze bune. nu exceleaza la nici un capitol, cam tampitel asa, insa are cateva faze amuzante.
jocul actorilor nu te deranjeaza, e simpatic, mircea radu E O FIGURA DE EXCEPTIE!!
categoric m-am simtit mai castigat vizionandu-l decat m-am simtit la orient inexpres and shit. 5.5/10
- S-a strans toată lumea?
- Toţi in păr!
gabuba

Mesajde vali » Dum Mai 01, 2005 9:37 am

guess who - bernie mac, foarte bun actor. ashton sucs, are o moaca de carat pumni. filmul e mai mult decat ok.

sex sells the story of touche - mi-am pierdut timpul.
vali

Mesajde Love2Fly » Dum Mai 01, 2005 7:38 pm

The Virgin Suicides - 6.5/10
Despre ce se intampla cu fetele atunci cand sunt tinute "prea din scurt" (uneori din cauza dogmelor religioase, alteori bazandu-se stric pe propria experientza a parintilor). Despre eterna si mult prea cunoscuta "prapastie" dintre generatia reprezentata de parinti si cea reprezentata de copii. Un film despre visele adolescentine ale fetelor. :D
Un film acceptabil care poate sa fie vizionat in lipsa unui alt film premiat cu Oscar :p

The Dreamers - 7.5/10
Mi-a placut filmul. Cam ciudatzel...
Despre 3 tineri pasionatzi de cinema pana la identificarea cu unele situatii si personaje din unele filme.
Sexualitatea abundenta are un loc bine stabilit in film si se impleteste cu discutii docte, politica si....viata pur si simplu.
Chiar ar trebui sa-l vedeti cand aveti timp :p
Love2Fly
Junior Member

Mesajde vali » Lun Mai 02, 2005 11:16 am

xXx: State of the Union - excelent. explozii, bataie, ice cube, o blonda buna, o negresa delicioasa, samuel jackson, cred ca se poate compara cu prima parte, daca nu cumva o depaseste.
vali

Mesajde bhuttu » Lun Mai 02, 2005 8:53 pm

In cautarea unui comeback cu totul si cu totul nespectaculos pe fanclub, o sa incep de aici. Si o sa incep sa va povestesc de filmul pe care doar ce-l vazui pe eicibiou, si anume "The Score" care este.
Film american, 2001, regia Frank Oz, cu De Niro, Marlon Brando si Ed Norton capete de afis. Un film de 6/10 vazut prin ochii mei. Cum bine remarca imdb, cliseul este la el acasa. Un film tipic cu hoti, cap-coada, salvat doar de cei trei(daca-l punem si pe Brando) mari actori din rolurile principale.
De Niro joaca in filme cum joaca nemtii fotbal. Adica fascinant si cu foarte putine rateuri. Personajul din The Score mi se pare ca seamana cu ala din City By The Sea, dar in City By The Sea imi place mai mult.
Edward Norton e tanarul care, chiar daca nu l-ati vazut, a jucat cu Brad Pitt in Fight Club si pe care o sa mai avem probabil ocazia sa-l laudam.
Mai remarc ingrijitorul care aduce teribil a Einstein si explozia din apa care sparge safeul, cam dubioasa.
In afara de astea, spuneam, e un film cu hoti absolut tipic. Dar ce ma fac daca imi plac filmele cu hoti? Imi plac mai mult ca teen-movies, oricum.
If there's a war, we'll all fight!
bhuttu

Mesajde Titina » Mar Mai 03, 2005 7:51 am

Texas Chainsaw Massacre - 5/10 un horror ce nu are o poveste foarte interesanta shi nici macar efectele speciale nu m-au impresionat f tare....doar in unele momente din film.

Resident Evil 2 - 7/10 mishto,dar mi s-ar parea plictisitor sa-l mai vad shi a doua oara.OST-ul shi efectele speciale au fost mai reushite in primul,dar cunoscand acum despre ce e vb in film,al doilea l-am inteles mai rpd shi mai bine :)
Titina
Junior Member

Mesajde proXtu » Joi Mai 05, 2005 11:00 pm

Constantine: o abureala in care Neo bate cam tot ce misca si joaca mult prea teatral :D 6/10 pentru efecte.
proXtu
Junior Member

Mesajde kahlan » Vin Mai 06, 2005 9:23 pm

Great Expectations 8/10

Filmul este facut dupa "Marile Speratze" a lui Ch.Dickens, dar este adaptat zilelor nuastre. Se mentzin cateva idei de baza din carte, dar altele cum ar fi rochia de mireasa a batranei sau lumanarile din casa, nu apar deloc. In schimb sunt introduse detalii noi, dragutzele, cum ar fi fantana. Mult mai slabutz decat cartea, dar merita vazut.
kahlan
Junior Member

Mesajde Oribilul Mosh » Vin Mai 06, 2005 9:33 pm

k@tzy scrie:Mult mai slabutz decat cartea

e vre'un film sa fie mai bun decat cartea ?
ti-a placut cand si-au luat copiii aia limba'n gura ? :p

si eu tot 8 am dat filmului ! (bonificatie 1 punct pt. coloana sonora)
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde ssonja » Vin Mai 06, 2005 9:51 pm

Sahara - 2005, penelope cruz, matthew mcconaughey - aventura/comedie, sort of indiana jones without harrison ford. dragutzel oricum, amuzant, numa bun de-un film de primavara fara prea multe pretentzii.

xXx 2 - Ice cube, willem dafoe - actziune in dulcele stil io's ala duru rup omor toata armata inamica. coloana sonora mishto shi mashinile. cea mai mishto faza :"this is a tank-jack". dafoe cre ca s-a specializat numa pe roluri negative, oricum joaca cel mai bine dintre totzi in filmu asta. missing diesel :(
i kjærlighet med bubuletz og dra fremme inn i B
ssonja

Mesajde catharsis » Vin Mai 06, 2005 11:54 pm

Un long dimanche de fiancailles 8.5/10
jeunet este un geniu, chiar daca in mare foloseste cam aceeasi actori. filmul e plasat dupa primul razboi mondial, cand personajul lui audrey tautou isi cauta logodnicul disparut pe front. razboiul e prezentat foarte dur si realist (lipseste eroismul specific filmelor americane), dar filmul nu e chiar amelie.
there is no catharsis

cathartic media
catharsis

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Film