Laboratorul FOTOGRAFILOR

o imagine valoreaza cat 1000 de cuvinte

Mesajde _Matei_ » Mie Mai 11, 2005 1:38 pm

Eu vreau fotografii cu nuduri. Am o groaza de poze cu tipe multilateral dezvoltate de pe la chefuri.
_Matei_

Mesajde kant emir » Mie Mai 11, 2005 9:34 pm

Pentru _Matei_: daca se va admite si "nudul" (eu nu vad de ce nu s-ar admite, la proba "la dispozitia concurentului"), pozele postate trebuie sa fie facute de tine si sa raspunda cerintelor genului (nu orice poza cu femei dezbracate se poate numi nud; nudul ca gen are ca scop reliefarea frumusetii corpului omenesc, nicidecum vulgaritate; o patzachina decojita poate fi prezentata in cel mai bun caz ca poza sexy, iar de-i beata si cu priviri tampe...ce sa mai vorbim, grotescul ar defini mai bine. De aceea nudul este considerat o proba super-grea). Daca ai sau poti sa faci niste nuduri frumoase, e OK, cred ca vei primi note stralucite.
Rog fotografii, indiferent de care parte a baricadei se situeaza, sa posteze cate o lista cu probele pe care le considera nimerite. Aceasta lista va cuprinde:
probe obligatorii (minimum 5 exemple); Atentia sa se concentreze pe accesibilitate (sa poata oricine, cu orice fel de aparat)
probe optionale (minimum 10 exemple) probe de care vreti voi, mai putin "imposibilitati" (nud, macro)
proba "la dispozitia concurentului" - oricate propuneri, orice fel de fotografii - doar ca sugestii pentru concurenti.
De asemenea, mai asteptam sa se specifice cate probe credeti ca trebuie sa fie obligatorii si cate optionale ("la dispozitia..." va fi una singura, necesara si suficienta - aici ramane la totala latitudine a concurentului)
Model:
pentru "obligatorii' propun: natura, animale, apus/rasarit, peisaj urban, flori, reproducere (tablou, icoana, etc); recomandat 4 probe
pentru optional propun :................; recomandat 3 probe
pentru "la dispozitia..." propun:...

Pentru fiecare proba acceptata, cred ca ar trebui sa fie prezentate doua fotografii (la nevoie merge chiar si una singura), dintre care juratul sa o noteze pe cea mai reusita. (ex: concurentul x prezinta la "obligatorii"/peisaj lucrarile "Muntii Cornului" si "Pasunea Scrovistea". Daca juratul Y apreciaza "M C" cu 7;9 si "P S" cu 7;10, va trimite organizatorului doar notele 7;10 = 8.5 unde prima nota=tehnica-7, a doua nota=impresia artistica-10 si ultima=media-8.5). Aceasta metoda cred ca este de natura sa favorizeze concurentii.
Ar mai fi de dorit niste precizari privind regulamentul, ca sa putem astfel sa-l definitivam.
"... deasupra-i cer de stele" si legea morala din mine
kant emir

Mesajde monk » Joi Mai 12, 2005 9:28 am

eu unul nu inteleg nimic. sa vina aiu sa-mi faca schema ca eu sunt mai special ~p
Tre sa ma apuc de karate sa nu ma bata Dumnezeu

The Wake Up Show™
monk

Mesajde Dany_S » Joi Mai 12, 2005 9:51 am

si unde pun propunerile pt probe, aici?

apoi, nu inteleg proba pt "la dispozitia....", acolo nu-si alege fiecare ce vrea?
draivit laic iu stolit.
Dany_S
Junior Member

Mesajde kant emir » Joi Mai 12, 2005 10:12 am

Ca sa aiba jocul reguli, trebuie sa le hotarasca cineva. Cinstit si practic este ca tot omu' care participa sa-si dea cu parerea, sa nu ne trezim mai apoi cu proteste.
monk, astept (sondez) opinii pe marginea celor propuse (trei "etape": probe obligatorii - 3, 4, sau 5 soiuri de poze, aceleasi soiuri pentru toti concurentii; probe optionale - un numar total de -sa zicem- 15 soiuri de poze, din care isi alege fiecare concurent 3, 4 sau 5; si inca o proba "la dispozitia concurentului" - unde nu este nici o regula, fiecare concurent face genul de poza pe care-l alege, liber de constrangeri)
Nu pot sa hotarasc eu pt toata lumea (pana la urma, statutul meu e cam asa: omu' cu ideea si niscai treburi de organizare; poate, pana la urma, jurat, cine stie). Din pozitia mea nu pot decat sa propun. Toti participantii, impreuna, trebuie sa hotaram "ce" si "cum".

Dany_S - da, aici se pun propunerile.
Mai dati si voi cu parerea.
kant emir

Mesajde _Matei_ » Joi Mai 12, 2005 10:49 am

Eu zic sa facem si o poza trucata... o bancnota falsa..... care sa ne caracterizeze... ce ziceti? am putea impusca 2 iepuri dintr-un foc... autoportret... creativitate.
_Matei_

Mesajde neatza » Joi Mai 12, 2005 10:54 am

auz bre, pana la urma ie concurs de fotografie sau de utilizarea adobe-ului ? ca sa shtiu in ce ma bag.

parerea mea ie ca asta nefiind un site specializat de fotografie, iar cashtigatoru concursului nu va deveni peste noapte o celebritate, ar fi mai bine ca regulamentul shi probele concursului sa fie cat mai lejere shi cat mai permisive. daca treaba iese bine, la editzia a doa se pot pune mai multe trebi.

sa nu uitam ce s-a intanplat cu concursu de literatura.
AKM - powered by another.ro

Am trei alter ego, toti bonavi de schizofrenie.
neatza

Mesajde kant emir » Joi Mai 12, 2005 11:28 am

Io aud, bre, numa ca nu-i destul sa aud eu. Am precizat ca nu se admit prelucrari software, concursul de fotografie se refera la indemanare, creativitate si sensibilitate FOTOGRAFICE, adica ai vazut, ti-a placut, ai pozat. Vii si postezi produsul, sa se bucure si altii de ce ti-a incantat tie ochiul.
kant emir

Mesajde memetshot » Joi Mai 12, 2005 11:37 am

aide bre il asculati pe michidutza ala de matei?

"obligatorii' propun: animale, omini, peisaj natura/urban/industrial,
optional : flori...pasarici...

chestia e ca daca se va face poza alb negru...tre sa intru in fotoshop, penca camera mea nu are un "laborator" intern prea dejtept.
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
meropi, ramane cum am stabilit
memetshot

Mesajde kant emir » Joi Mai 12, 2005 12:16 pm

In sfarsit, cineva propune ceva concret.
Nu poate fi obligatorie o proba care nu este accesibila tuturor, prin urmare, daca memetShol - si nu doar el - nu poate face alb-negru, nici o questie, nu se pune la obligatorii si gata, ca doar este loc destul la celelalte.
Comentati, va rog, si regulamentul (macar cu "asa da, asa nu" - exemple concrete cu ce e bun si ce nu)
kant emir

Mesajde Oribilul Mosh » Joi Mai 12, 2005 12:19 pm

sa nu se foloseasca photoshop si alte programe de prelucrare foto. sa fie totul cat mai natural.

pana la urma a ramas sa-mi trimita concurentii mie pozele pe mail...iar eu sa le afisez cu pseudonim ?
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde kant emir » Joi Mai 12, 2005 12:32 pm

Probabil ca da, nimeni nu are nimic de comentat (desi ar cam fi necesar, in mai multe directii). Daca va fi asa, va trebui sa le micsorezi la o dimensiune standard, pe care o vom stabili si sa la postezi sub un nume aleator ales - un cod oarecare, ceva).
kant emir

Mesajde Oribilul Mosh » Joi Mai 12, 2005 12:36 pm

pai le postez sub pseudonimul ales de oameni.

adresa mea : miracolul_titan@yahoo.com
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde mikutzul » Joi Mai 12, 2005 1:00 pm

Acuma daca esti nevoit sa convertesti o poza color in alb-negru no fi foc, chiar si ajustarea luminozitatii ar fi ok.
mikutzul
Junior Member

Mesajde kant emir » Joi Mai 12, 2005 1:29 pm

convertesti o poza color in alb-negru no fi foc, chiar si ajustarea luminozitatii, da, dar asta ar putea fi doar inceputul unei liste, despre care nu pot anticipa cat de lunga ar putea ajunge. Cred ca cel mai cinstit ar fi sa se trimita poza neprelucrata, cel care o primeste si posteaza (probabil OM) o aduce la dimensiunea standard si gata.
pai le postez sub pseudonimul ales de oameni. - cred ca e mai bine sa le dai tu un pseudonim, ca sa inlaturam (o parte din) suspiciunile de simpatii/antipatii. Nu e foarte important, dar un cod simplu si o "uniformizare" a pseudonick-urilor ar aduce o nota de neutralitate in plus.
kant emir

Mesajde memetshot » Joi Mai 12, 2005 1:35 pm

dap fara trebi modificate artificial....

pe langa poza creca ar fi uarescum interesant daca s-ar baga un comentariu si musai un titlu
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
memetshot

Mesajde nbm » Joi Mai 12, 2005 1:41 pm

kant emir, nu cred ca e mai bine sa dea OM un pseudonim. la fel de bine poa' sa le puna ca numere (de la 1 la 10, 15 citi or fi)
ca asha cum cineva poate spune juratului ca are pseudonimul cutare, la fel de bine poa sa-i zica ca are poza aia cu negresa or smth
adica nu cred ca alegerea pseudonimelor este principala problema

cit priveste prelucrarea, io cred ca un minim se impune. de ex, io mi-as reduce dimensiunile la poze si poate chiar luminozitatea, mai ales ca mai am unele poze scanate, care necesita unele ajustari
GOD must love STUPID PEOPLE. HE made SO MANY!!!
nbm

Mesajde kant emir » Joi Mai 12, 2005 1:45 pm

Bre oamenilor, de ce nu cititi voi "propunerea de regulament" si sa veniti chititi pe puncte: "asta trebuie taiat" ori "modificat asa..." ? S-a specificat treaba cu titlul obligatoriu. Comentariul ar trebui, totusi, interzis (sa vorbeasca poza, nu cuvintele). Poate doar la vreo proba ciudata, dar acolo sa fie obligatoriu (sic)
edit - nu vazusem postul lui nbm - ce va hotara majoritatea, aia va fi: cu/fara prelucrare (cine o sa mai stie cat?), cu pseudonim (aici e o chestie "intuitiva" - sa-l recunosti pe "antipatic" dupa maniera, apucaturi regasite in acel pseudo...; altfel, simpatizatul poate, intr-adevar sa indice oricui lucrarea sa)
Vorba lunga, saracia mea. Postez de cand cu concursul asta de cred ca-l ajung pe OM in trei saptamani.
kant emir

Mesajde neatza » Joi Mai 12, 2005 2:26 pm

bre, deci eo nu este de acord nici in ruptu capului cu pozele trimise lu cuiva care sa le puna cu pseudonim. asta inseamna din start ca juriul ie partinitor, ceea ce ie de cacat de la bun inceput. eo mi le pun cu numele meu sau nu le pun deloc. pai ce cacat facem aici ?

parerea mea despre concurs: este o etapa, sa zicem "natura moarta". concurentu pune cate poze vrea acolo, din care selecteaza una care va fi notata ca partticipanta la concurs. juriu noteaza fiecare poza dupa modelu lejer al formuistului lunii, mister fanclup, cel mai mediocru iuzar, etc.

adica concurentu X are poza 1 lasectziunea "natura moarta", iar concurentu Y are poza a la aceiash sectziune

juriu noteaza astfel:

x, poza 1 = 10
y, poza a = 4

astfel, notarea ie lejera, departajarea ibidem, iar pozaru nu se poate supara pe nimeni ca i-a fost aleasa poza greshita, selectzia apartzinandu-i.

shi revin, ca sa nu uitam: deci daca ie cu pseudonime, io ma cac ! fie shi numa pe motiv ca in dreptu pozei mele va aparea numele unui tip care nu ie capabil decat sa consume calorii shi megabitzi pe lucruri fara absolut nici o valoare.

mai leitar ca mam mai gandit: sau puate ca pozaru vrea sa aleaga zece poze la capitolu "natura muarta" pe motiv ca "bre, mie mie dragi tuatele, ca duar io leam facut, ie cash copii mei". in acest caz cred ca se puate da o singura nota la tot ciclu de poze. adica juratu poa sa dea note separat la fiecare poze, sa faca o medie shi sa rotunjeasca la sfarshit dupe bunu plac in + sau in minus.

neatza

Mesajde memetshot » Joi Mai 12, 2005 2:30 pm

arerea mea despre concurs: este o etapa, sa zicem "natura moarta". concurentu pune cate poze vrea acolo, din care selecteaza una care va fi notata ca partticipanta la concurs.

musiu neatza: pai dece pui mai multe si selectezi UNA???
io zic ca cel mai bine pui una singura la temele care nu necesita mai multe.
chestia aia cu "Reportaju" necesita doo.
plus ca juriu ar putea sasi esplice umpic nota
la chestia cu pseudonimu: are si neatzu dreptatea lui
memetshot

Mesajde neatza » Joi Mai 12, 2005 2:34 pm

vezi ca am editat la treaba cu alesu.

cat despre reportaj... nu e coerect ! eo zic sa ne limitam pentru o prima editzie la poze la care are tuata lumea acces egal. care bunioara un om care lucreaza pe unde lucreaza, are aces la nejte treb la care un liceean nu prea...

eo intzeleg ca vretzi sa egalatzi pulitzearu, da ar fi cazu ca sa avetzi o oareshcare limita.

neatza

Mesajde mikutzul » Joi Mai 12, 2005 2:34 pm

Eu as zice urmatoarele:
Toti participantii la concurs au acces la calculator, asta inseamna ca au posibilitatea sa trimita pozele incadrate intr-un minim de cerinte;
Marimea pozei (cifre X cifre) s-ar putea incadra in niste limite fara sa influenteze formatul pozei;de exemplu o poza panoramica are alte dimensiuni decat una normala;
Pentru a elimina controversele legate de calitatea aparatului sau a dispozitivului de scanare (nu toti avem aceleasi posibilitati technice) as sustine ideea cu pozele alb-negru, cel putin la probele importante;
As limita posibilitatile de editare la urmatoarele:
---transformare color => alb-negru
---reajustarea marimii pentru a se incadra in niste limite
---corectarea defectelor de scanare
---ajustarea luminozitatii

Regulile sa fie clare si concise, toti participantii sa fie impacati cu ideea ca ei au ales sa participe la concurs (pentru a elimina discutiile fara sens referitoare la avantaje de technica, experienta si mai stiu eu ce) si asta atrage dupa sine respectarea cerintelor.

Atat pe moment, daca mai am ceva de adaugat promit sa revin.
mikutzul
Junior Member

Mesajde neatza » Joi Mai 12, 2005 2:48 pm

Bre, mam tot uitat dupe asha zisu regulament shi nam gasit nici macar o plm. Ie drept, am vazut o polologhie despre cum se jurizeaza. Hai sa fim seriosh. Nici macar eo n-am reushit sa trec de primele trei randuri. Aiu cred ca l-a injurat pe autor din prima, nici nu sa mai chinuit.

La sfarshit, am vazut totushi o treaba: “1. obligatorii, pe teme impuse (concurentul trebuie sa demonstreze ca stie sa faca poze, nu ?)â€Â

neatza

Mesajde mikutzul » Joi Mai 12, 2005 4:01 pm

Deja e complicaciunea prea mare, la ora actuala expozitiile de arta fotografica INCA sunt dominate de poze alb-negru.Explicatia este simpla: pozele color nu pot reda umbre.
In punctul acesta ma opresc, sunt concurent la libera-mi alegere si ma voi supune regulilor.
mikutzul
Junior Member

Mesajde Dany_S » Joi Mai 12, 2005 5:33 pm

nici eu nu-s de acord cu pozele alb-negru. Nu am cum sa fac asa ceva din pacate. Mikutzule, poti sa gfaci poza alb-negru la proba "la dispozitia...."
draivit laic iu stolit.
Dany_S
Junior Member

Mesajde weed13 » Joi Mai 12, 2005 7:15 pm

auz domnii care ie cu organizatu, ontrebare si de la baiatu de la masa asta. stiu ca ie cretina, da vreu sa fiu ci sufletu inpacat, sa nu se ishte discutii mai pe urma.
unu, poazele ie musai sa fie recente, sau daca la o tema data io am o poza mai veche poci sa o pun pe aia, daca din punctu meu de vedere corespunde cerintelor?
si be, ie musai sa fie dijitale, sau se accepta si scanate? si daca merje si scanate, se ia in considerare calitatea la care o fost scanate? nu de alta, da am un scaner mai naspa, si nu iese pozele chiar asa de bine ca cum is de fapt.
weed13

Mesajde kant emir » Joi Mai 12, 2005 7:50 pm

neatza, tu ai si, in acelasi timp, nu prea ai dreptate. La treaba cu userul care posteaza pozele concurentilor, avansez urmatoarea varianta:
un organizator (cine o fi el, nu importa) isi face o clona, cu nick-ul "probe de concurs" - un ex oarecare si posteaza linistit in numele tuturor concurentilor, fara sa lezeze sentimentele nimanui. Dupa concurs, primeste ban (omoram clona) si gata. Substituim nickul concurentului la fiecare proba cu un cod aiurea (ca sa nu se faca vreo legatura intre pozele tale si vreun user oarecare) si iar gata. Nu pot sa cred in impartialitatea unui juriu (avem exemple !) cata vreme intra in concurs pe de-o parte concurenti si jurati "elitisti" (care nu se poate sa nu impartaseasca simpatii si antipatii) iar pe de alta parte anonimi. Sa ma ierte potentialii jurati, dar asta cred.
Pai io zic ca la concurs se merge pe ideia de corectitudine. suta la suta de acord, doar ca trebuie sa eliminam din start eventualele suspiciuni.
Bre, mam tot uitat dupe asha zisu regulament shi nam gasit nici macar o plm. Ie drept, am vazut o polologhie despre cum se jurizeaza. Hai sa fim seriosh. Nici macar eo n-am reushit sa trec de primele trei randuri. Aiu cred ca l-a injurat pe autor din prima, nici nu sa mai chinuit. - ce sa zic, cat m-am priceput si eu, am scris acolo ca sa fie de unde sa aleaga lumea. Daca apare o varianta scurta, limpede si de incredere - cinste autorului. Repet, n-am nici cel mai mic interes, nu concurez, nu cred ca voi juriza, si las si organizare in seama oricui vrea si poate sa o faca. Am aruncat o idee care a prins, sunt dator sa o sprijin (macar pana cand vine profesionistu' si o duce la capat) - a nu se interpreta "m-am suparat si nu ma mai joc", nici vorba.
adica cum sa demonstreze ? pai daca pune o poza la concurs, inseamna ca a shtiut sa o faca. Aaaaaaa... sau va gandeatz sa nu copieze de la colegu... - nu de plagiat era vorba, ci de abilitatea de a respecta cerintele unei teme impuse.
Si inca un punct: rog pe oricine are ideea unui regulament mai ...(scurt, bun etc) sa-l scoata la lumina. Eu sustin in continuare nevoia de disciplina (minima) de concurs, pt ca altfel se pot posta in continuare pe "productii proprii" si comenta alaturi. Scuze pentru cei pe care i-a obosit polologhia de la primele randuri. Injurati, ca tara-i libera si democrata.
weed13 - nu ma doare gura/kbd sa spun cel putin a treia oara: se accepta si poze vechi, scanate, etc; este de dorit sa raspunda cerintelor probei si sa apartina concurentului (ultima obligatorie)
kant emir

Actualizam lista inscrierilor (concurenti + juriu)

Mesajde kant emir » Joi Mai 12, 2005 8:38 pm

Concurenti:
01 - ROXANA
02 - whatever
03 - Daïmon
04 - MiG29
05 - monk
06 - Red_Mustang
07 - memetShol
08 - Guliver
09 - nbm
10 - sly
11 - XPOSED
12 - Lu_Lu
13 - mikutzul
14 - weed13
14 - tre
15 - Weet-weet
16 - _Matei_
17 - Dany_S
18 - neatza
19 - esoteria
20 - sin ella
Jurati:
1 - eyewitness - RETRAS
2 - fluffy*
3 - JaJa Beens
4 - aphextwinz
5 - older
6 - danone
kant emir

Mesajde weed13 » Joi Mai 12, 2005 11:19 pm

pai io nu am vazut nicaieri unde ai scris asta bre, si imi cer scuze ca tiam facut casa mai scrii uodata.
si bre guliver, la autoportret o sa pun o poza cu un cur! ca io recunosc, nus rusinos. :D
weed13

Mesajde Daimon » Vin Mai 13, 2005 12:29 am

vad ca se cam discuta aceleasi chestii... eu unul nu ma bag la regulamente si propuneri pt ca nu ma pricep, aici o sa fiu in postura simplului amator care ia aparatu in mana si pozeaza conform inspiratiei.

zicea kant emir ca va definitiva regulamentul pana luni. eu ma gandeam sa se constituie intai juriul si mai apoi pe baza propunerilor sa stabileasca ei (impreuna cu kant emir) regulamentul si probele.. in definitiv ei vor da notele!
Daimon

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Fotografie