Laboratorul FOTOGRAFILOR
Propunere de regulament - SE
Menajati-va, cititi doar ce va intereseaza !
Concurentii: oricine doreste, cu conditia sa accepte regulamentul in forma sa definitiva si sa participe la TOATE probele. Concurentul va accepta fara comentarii belicoase notele primite.
Juratii : oricine doreste, inscris pana la data inceperii concursului; cine nu este contestat, este considerat acceptat.
Pe langa juratii inscrisi in juriu pana la inceperea concursului, se vor primi si note din public (thread separat), unde orice user inregistrat inainte de 1 Mai 2005 va putea aprecia dupa propria sensibilitate lucrarea fiecarui concurent dintr-o proba sau mai multe, esential fiind sa noteze pe toti concurentii de la proba (probele) aleasa spre evaluare, fara a se permite notarea probelor anterioare (mai exact, daca userul x descopera concursul in momentul in care acesta se afla deja la proba a patra si vrea sa-si exprime simpatiile, nu va putea sa noteze retroactiv probele 1, 2, 3).
Notele: juratii vor nota in secret (prin intermediul unui "organizator" neutru care le va posta pe thread separat, in forma finala - concurent/proba+media obtinuta) cu note de la 2 la 10 (fara zecimale) tehnica si impresia artistica. Aceste doua note (tehnica si impresia artistica) se vor constitui intr-o nota unica (cu zecimale, daca va fi cazul) acordata fiecarui concurent, la fiecare proba. Votantii din public vor da o singura nota(2-10) fiecarui concurent, la una sau mai multe probe. Nota publicului, calculata ca medie aritmetica (ex la proba 4 publicul acorda: concurent AP - 8; concurent NS - 9 etc) va conta in aceeasi masura ca notele oricarui jurat.
Organizatorul - va fi propus si validat, dupa care isi va face o clona cu nume neutru: primeste (PM sau mail) pozele de la concurenti, le micsoreaza la o dimensiune standard (se va hotara, ca si formatul -probabil jpg - de catre juriu) si le posteaza pe threadul dedicat, substituind nick-ul concurentului cu un pseudonim-indicativ ce se va modifica la fiecare proba; primeste notele de la jurati si le posteaza ca medie finala pe concurent la fiecare proba si elaboreaza clasamentul; semnaleaza incalcarile regulamentului.
Fotografiile: vor apartine exclusiv concurentului (noi/vechi, albnegru/color, digitale/scanate - nu conteaza, daca raspund cerintelor probei; sa nu fie dintre pozele deja postate pe FC - ar fi usor de identificat si ar putea favoriza/defavoriza concurentii); nu se admit poze prelucrate (se tolereaza ajustari de dimensiune si expunere) cu softuri dedicate (adobe, corel, etc). Poza postata in cadrul concursului va avea un titlu (max 5 cuvinte, fara a socoti conjunctiile/prepozitiile), fara nici un comentariu (sablon: o poza spune mai mult decat 1000 de cuvinte !)
Probele :
1. Grupa probelor obligatorii:
a - portret (1 sau doua poze, la alegerea concurentului)
b - peisaj (natura - 1 poza; peisaj urban/rural/industrial - 1 poza)
c - flori (floare singura - 1 poza; aranjament - 1 poza)
d - animale (animal singur/grup, indiferent daca este animal de casa/curte/fauna urbana - 2 poze)
e - oameni (specimene deosebite/interesante - exclus personaje/posturi sexy - 1 sau 2 poze)
2. Grupa probelor optionale - fiecare concurent va alege 5 teme dintre: reproducere tablou/icoana/document vechi; poza de noapte - oras/supermarket; fotografie tehnica - aparate/instalatii demontate; macrofotografie - insecte, ceasornicarie, bijuterii mici, ochi omenesc, componente electronice miniaturale samd cu conditia ca detaliul/subiectul sa acopere cel putin 20% din suprafata pozei; nud; fotografie publicitara; fotografie de spectacol/eveniment sportiv etc; fotomontaj; natura moarta; arhitectura; fotografie erotica; fotografie exotica; poze "dulci" - copilasi, animalute; fotoreportaj - minimum 2 poze; fotografia ilustrativa pentru o profesie oarecare; fotoghicitoare; grotesc;
3.Tema la dispozitia concurentului - orice, fara a repeta vreuna dintre temele deja abordate.
Ce nu se contesta, se considera acceptat.
Speram ca aceasta a doua editie a "Propunerii de regulament" sa satisfaca pe cat mai multi useri si sa nu-i oboseasca prea repede. Asteptam eventuale completari/contestatii, pana luni, 16.05.05, ora 11:00 AM.
Va rog sa propuneti organizator.
Concurentii: oricine doreste, cu conditia sa accepte regulamentul in forma sa definitiva si sa participe la TOATE probele. Concurentul va accepta fara comentarii belicoase notele primite.
Juratii : oricine doreste, inscris pana la data inceperii concursului; cine nu este contestat, este considerat acceptat.
Pe langa juratii inscrisi in juriu pana la inceperea concursului, se vor primi si note din public (thread separat), unde orice user inregistrat inainte de 1 Mai 2005 va putea aprecia dupa propria sensibilitate lucrarea fiecarui concurent dintr-o proba sau mai multe, esential fiind sa noteze pe toti concurentii de la proba (probele) aleasa spre evaluare, fara a se permite notarea probelor anterioare (mai exact, daca userul x descopera concursul in momentul in care acesta se afla deja la proba a patra si vrea sa-si exprime simpatiile, nu va putea sa noteze retroactiv probele 1, 2, 3).
Notele: juratii vor nota in secret (prin intermediul unui "organizator" neutru care le va posta pe thread separat, in forma finala - concurent/proba+media obtinuta) cu note de la 2 la 10 (fara zecimale) tehnica si impresia artistica. Aceste doua note (tehnica si impresia artistica) se vor constitui intr-o nota unica (cu zecimale, daca va fi cazul) acordata fiecarui concurent, la fiecare proba. Votantii din public vor da o singura nota(2-10) fiecarui concurent, la una sau mai multe probe. Nota publicului, calculata ca medie aritmetica (ex la proba 4 publicul acorda: concurent AP - 8; concurent NS - 9 etc) va conta in aceeasi masura ca notele oricarui jurat.
Organizatorul - va fi propus si validat, dupa care isi va face o clona cu nume neutru: primeste (PM sau mail) pozele de la concurenti, le micsoreaza la o dimensiune standard (se va hotara, ca si formatul -probabil jpg - de catre juriu) si le posteaza pe threadul dedicat, substituind nick-ul concurentului cu un pseudonim-indicativ ce se va modifica la fiecare proba; primeste notele de la jurati si le posteaza ca medie finala pe concurent la fiecare proba si elaboreaza clasamentul; semnaleaza incalcarile regulamentului.
Fotografiile: vor apartine exclusiv concurentului (noi/vechi, albnegru/color, digitale/scanate - nu conteaza, daca raspund cerintelor probei; sa nu fie dintre pozele deja postate pe FC - ar fi usor de identificat si ar putea favoriza/defavoriza concurentii); nu se admit poze prelucrate (se tolereaza ajustari de dimensiune si expunere) cu softuri dedicate (adobe, corel, etc). Poza postata in cadrul concursului va avea un titlu (max 5 cuvinte, fara a socoti conjunctiile/prepozitiile), fara nici un comentariu (sablon: o poza spune mai mult decat 1000 de cuvinte !)
Probele :
1. Grupa probelor obligatorii:
a - portret (1 sau doua poze, la alegerea concurentului)
b - peisaj (natura - 1 poza; peisaj urban/rural/industrial - 1 poza)
c - flori (floare singura - 1 poza; aranjament - 1 poza)
d - animale (animal singur/grup, indiferent daca este animal de casa/curte/fauna urbana - 2 poze)
e - oameni (specimene deosebite/interesante - exclus personaje/posturi sexy - 1 sau 2 poze)
2. Grupa probelor optionale - fiecare concurent va alege 5 teme dintre: reproducere tablou/icoana/document vechi; poza de noapte - oras/supermarket; fotografie tehnica - aparate/instalatii demontate; macrofotografie - insecte, ceasornicarie, bijuterii mici, ochi omenesc, componente electronice miniaturale samd cu conditia ca detaliul/subiectul sa acopere cel putin 20% din suprafata pozei; nud; fotografie publicitara; fotografie de spectacol/eveniment sportiv etc; fotomontaj; natura moarta; arhitectura; fotografie erotica; fotografie exotica; poze "dulci" - copilasi, animalute; fotoreportaj - minimum 2 poze; fotografia ilustrativa pentru o profesie oarecare; fotoghicitoare; grotesc;
3.Tema la dispozitia concurentului - orice, fara a repeta vreuna dintre temele deja abordate.
Ce nu se contesta, se considera acceptat.
Speram ca aceasta a doua editie a "Propunerii de regulament" sa satisfaca pe cat mai multi useri si sa nu-i oboseasca prea repede. Asteptam eventuale completari/contestatii, pana luni, 16.05.05, ora 11:00 AM.
Va rog sa propuneti organizator.
"... deasupra-i cer de stele" si legea morala din mine
- kant emir
bre, deci eo continui sa sustzin ca pozele sa fie puse de concurent cu numele lui. nu pseudonim, nu organizator, nu clona. pai ce plm facem noi aici ?
la poze se pricepe orcine. itzi place sau nu. cat despre obiectivitate, sa lom urmatoru ezenplu:
sa zicem ca la proba portret eo pun o poza tip buletin, iar memetu pune doo poze d'alea grele cu machiaj profi, cu lumini jucaushe, umbre meseriashe, etc. daca in cazu asta ochila imi da mie 10 shi lu memetu 4, ie clar ca ie furaciune shi decizia sa bazat pe bere. (sa tzii minte ochila sai dai macar 8 sa nu bata la ochi).
asha ca io zic sa lasam in plm pretentziile astea de mare concurs internatzional, sa punem doo/trei poze acolo unde trebe shi sa ne vedem de treaba. corec ?
PS: cat despre actualitatea pozelo, nu vad necesitatea de a fi recente. poate ca am una mai veche care mie mi se pare mai buna decat una mai noua. poate ca pe una am shi puso deja pe fc. asha shi ? care ar fi problema ?
PS2:
adica vine acuma Nikon sa imi zica mie ca zeci de mii de ani de dezvoltare a limbajului a fost pierdere de vreme ?
la poze se pricepe orcine. itzi place sau nu. cat despre obiectivitate, sa lom urmatoru ezenplu:
sa zicem ca la proba portret eo pun o poza tip buletin, iar memetu pune doo poze d'alea grele cu machiaj profi, cu lumini jucaushe, umbre meseriashe, etc. daca in cazu asta ochila imi da mie 10 shi lu memetu 4, ie clar ca ie furaciune shi decizia sa bazat pe bere. (sa tzii minte ochila sai dai macar 8 sa nu bata la ochi).
asha ca io zic sa lasam in plm pretentziile astea de mare concurs internatzional, sa punem doo/trei poze acolo unde trebe shi sa ne vedem de treaba. corec ?
PS: cat despre actualitatea pozelo, nu vad necesitatea de a fi recente. poate ca am una mai veche care mie mi se pare mai buna decat una mai noua. poate ca pe una am shi puso deja pe fc. asha shi ? care ar fi problema ?
PS2:
kant emir scrie:fara nici un comentariu (sablon: o poza spune mai mult decat 1000 de cuvinte !)
adica vine acuma Nikon sa imi zica mie ca zeci de mii de ani de dezvoltare a limbajului a fost pierdere de vreme ?
-
neatza - Mesaje: 5820
Bre, copii, ce car-mar? vrui si io diversitate cu propunerea mea... adeca sa facem o bancnota care sa ne caracterizeze. Din cate stiu eu, si trucatul face parte din arta fotografica. Nu?! Eu ma gandeam sa fac o poza la un butoi de bere si s-o postez colo dimpreuna cu mine, uitandu-ma ganditor la el.
Daca voi nu vreti, bine.
Acuma as veni cu alta propunere: suntem dozeci si... nu tiu cati concurenti. Cel inregistrat ca numero uno (ROXANA), propune o tema. Trec trei zile in care noi alergam dupa albine sau dupa ce ne-o trimite respectiva sa fotografiem (fara fotografii imposibile) si intr-a patra fiecare isi face o clona, si clona isi face o galerie... ca la jurnale, si.... gata. Urmeaza numero 2 cu propunerea... (Whatewer) etc.
Cred ca am acoperit destuleinconveniente.
Daca voi nu vreti, bine.
Acuma as veni cu alta propunere: suntem dozeci si... nu tiu cati concurenti. Cel inregistrat ca numero uno (ROXANA), propune o tema. Trec trei zile in care noi alergam dupa albine sau dupa ce ne-o trimite respectiva sa fotografiem (fara fotografii imposibile) si intr-a patra fiecare isi face o clona, si clona isi face o galerie... ca la jurnale, si.... gata. Urmeaza numero 2 cu propunerea... (Whatewer) etc.
Cred ca am acoperit destuleinconveniente.
- _Matei_
pai ma matei tata, io zic in cazu asta sa facem si un concurs de belit pula la urs, ca sa iasa in evidenta pasionatii cinegeticii, si unu de programare in basic sau borland pascal, ca , cu un drum, pe langa ideea in sine a unui concurs relativ nu cu multa bataie de cap, sa invatam unii useri sa foloseasca programe mijtuace. tu ce zici? ai fi de acord cu ideea asta a mea?
si doi, plm, vrei trucaj, trucheaja atunci din aparat, nu din soft, ca poate ai un preten tare la capitolu asta, care ne surclaseaza cu mult, da pe urma facem si noi un concurs de baut beri si techile, si am doi useri in minte care ar castiga detasat probele astea.
si doi, plm, vrei trucaj, trucheaja atunci din aparat, nu din soft, ca poate ai un preten tare la capitolu asta, care ne surclaseaza cu mult, da pe urma facem si noi un concurs de baut beri si techile, si am doi useri in minte care ar castiga detasat probele astea.
-
weed13 - Mesaje: 1868
bah...lasatil pe matei...iar a uitat pastilutele
neatzule: apai la chestia cu pseudonim ii asa sasa.
bre: scuateti odata regulamentu si hai sa ne apucam de facut poze cat mai avetz sanse si numi iau si io un aparat de fotografiat nu unu de luat imaginea din fatza
neatzule: apai la chestia cu pseudonim ii asa sasa.
bre: scuateti odata regulamentu si hai sa ne apucam de facut poze cat mai avetz sanse si numi iau si io un aparat de fotografiat nu unu de luat imaginea din fatza

I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
meropi, ramane cum am stabilit
-
memetshot - Mesaje: 7050
Regulamentu dupe neatza:
Juriu (sau alcineva)stabileshte un numar de probe. Se poate gasi inspiratzie in nenumaratele saituri specializate pe fotografie, atat de la noi, cat shi de aiurea.
Fiecare concurent ishi stabileshte numaru de poze pe care vrea sal puna (io zic ca intre 1 shi 5 ie onorabil). Fiecare poza (in cazu in care nu le posteaza grup) va fi pusa cu numele respectivului.
Concurentzii pun una, doo, trei poze pentru fiecare proba. Pozele poate sa fie vechi sau noi, nu conteaza, important e ca autorul sa creada in valoarea lor.
Juriul le va nota in parte cu doo note (impresie artistica shi tehnica), se face media artimetica shi se ajunge la o nota finala per concurent, per proba.
Publicu voteaza shi iel dupe cum il taie capu. Totushi, pentru ca democratzie nu inseamna anarhie, se stabileshte urmatuarele la votu publicului:
- fiecare iuzar non-juriu care voteaza este musai obligat sa noteze fiecare concurent shi fiecare poza.
- nota fiecarui iuzar non-juriu va trebui sa fie aprobata de juriu pe criterii valorice. Adica sa zicem ca vine unu care are buala pe memetu shi ii da 2 pe linie doar pentru ca la chefu ala nu mi-a dat un vin. In cazu asta, iuzaru respectiv ie considerat bulangiu shi nu i se mai da dreptu la opinii de cacat.
Shi gata. Sinplu, nu ?
Juriu (sau alcineva)stabileshte un numar de probe. Se poate gasi inspiratzie in nenumaratele saituri specializate pe fotografie, atat de la noi, cat shi de aiurea.
Fiecare concurent ishi stabileshte numaru de poze pe care vrea sal puna (io zic ca intre 1 shi 5 ie onorabil). Fiecare poza (in cazu in care nu le posteaza grup) va fi pusa cu numele respectivului.
Concurentzii pun una, doo, trei poze pentru fiecare proba. Pozele poate sa fie vechi sau noi, nu conteaza, important e ca autorul sa creada in valoarea lor.
Juriul le va nota in parte cu doo note (impresie artistica shi tehnica), se face media artimetica shi se ajunge la o nota finala per concurent, per proba.
Publicu voteaza shi iel dupe cum il taie capu. Totushi, pentru ca democratzie nu inseamna anarhie, se stabileshte urmatuarele la votu publicului:
- fiecare iuzar non-juriu care voteaza este musai obligat sa noteze fiecare concurent shi fiecare poza.
- nota fiecarui iuzar non-juriu va trebui sa fie aprobata de juriu pe criterii valorice. Adica sa zicem ca vine unu care are buala pe memetu shi ii da 2 pe linie doar pentru ca la chefu ala nu mi-a dat un vin. In cazu asta, iuzaru respectiv ie considerat bulangiu shi nu i se mai da dreptu la opinii de cacat.
Shi gata. Sinplu, nu ?
-
neatza, nu vreau sa ma lupt cu propunerea ta de "reguli", dar daca tu nu crezi in onestitatea unui user oarecare, de ce ar crede concurentul in onestitatea juratilor? Si de ce sa mai fie analizata si nota acestuia (juratul din public) de catre juriu ? Mi se pare ca aceasta prevedere descurajeaza notarea din public.
Oricum, apreciez ca ai propus ceva concret.
Oricum, apreciez ca ai propus ceva concret.
- kant emir
nu neaparat domnu kantemir.
un comentariu la o poza poa satz arate ca tu ai facut poza aia penca ai vrut sa faci o poza nu ca ai luat o imagine din fatza si ai puso in format dijital
un comentariu la o poza poa satz arate ca tu ai facut poza aia penca ai vrut sa faci o poza nu ca ai luat o imagine din fatza si ai puso in format dijital
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
-
memetshot - Mesaje: 7050
uameni buni, se pare ca marea problema a concursului rezida din suspiciunile unor concurenti, ca sa nu zic pe shleau kantemir, vis a vis de onestitatea juriului si inplicit unele favoritisme pe care unii menbri ai juriului le-ar putea face la notare.
personal ma simt jicnit, drept urmare, imi retrag candidatura ca jurat urandu-va succes deplin si un calduros aipa
personal ma simt jicnit, drept urmare, imi retrag candidatura ca jurat urandu-va succes deplin si un calduros aipa
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
-
eyewitness - Mesaje: 19220
kant emir scrie:daca tu nu crezi in onestitatea unui user oarecare, de ce ar crede concurentul in onestitatea juratilor?
fii atent acilea: in general, la concursurile foto, nu exista "votul publicului". chiestia asta ie inventata pentru shushe de doi lei ca sa simta poporu ca participa shi iel. asha ca:
ori nu exista juriu shi voteaza fiecare dupa cum il taie capu
ori nu exista votul publicului, ci doar cel al juriului.
eu am incredere in actuala forma a juriului. daca de exenplu din propunerile de juriu (shi subliniez "propuneri") ar fi facut parte shi shtim-noi-cine, pai ori ieshea iel din juriu, ori eo din concurs. nu pentru ca respectivu ar fi fost partinitor (pentru ca asta orcum este), ci pentru ca a da o ceapa degerata pe asha zisa lui judecata de valoare ar fi o jignire la adresa cepei.
pe scurt: in juriu am incredere. in masa nenominala de iuzari, nu.
ochila, te pripeshti. shezi tranchil !
-
Eu presupun din start ca o poza exprima (memetshol)
eyewitness - nu e nici o suspiciune personala, eu nici macar nu vreau particip, dar asa sunt concursurile. In plus, nu hotarasc nimic, nu e "concursul meu", asa ca nu trebuie sa te retragi tu, propune un organizator pe care sa nu-l conteste nimeni si eu nu ma mai amestec deloc.
eyewitness - nu e nici o suspiciune personala, eu nici macar nu vreau particip, dar asa sunt concursurile. In plus, nu hotarasc nimic, nu e "concursul meu", asa ca nu trebuie sa te retragi tu, propune un organizator pe care sa nu-l conteste nimeni si eu nu ma mai amestec deloc.
- kant emir
bre, eo prevad ca concursu asta o sa se stinga inainte dea se najte. asha ca propun urmatuarele: organizez eo. asta insemnand ca stabilesc un regulament (care deja ie stabilit), alegem un juriu (care deja ie ales), alegem nejte probe (care deja ie alese), nu mai supunem la nici un vot, ci demaram din nou inscrierile. cine vrea in forma propusa de mine se inscrie, cine nu vrea, nu se inscrie. astfel ca eventualele contestatzii la adresa regulamentului, ulterioare inscrierii, nu au nici o valoare.
iar dupe ce tuata lumea sa inscris shi se demareaza cu pusu pozelor, calitatea mea de organizator se transforma brusc in cea de sinplu concurent.
cam ce parere avetz ?
iar dupe ce tuata lumea sa inscris shi se demareaza cu pusu pozelor, calitatea mea de organizator se transforma brusc in cea de sinplu concurent.
cam ce parere avetz ?
-
- si eu pledez pentru un regulament mai lejer, avand in vedere ca mai toti concurentii sunt simpli posesori de aparate foto (digitale sau nu) cu pasiune pentru frumos si nu fotografi profesionisti.
- sunt de acord cu propunerea lui neata ca fiecare concurent sa posteze mai multe poze la fiecare proba (maxim trei, de exemplu).
- eu as renunta la probele la alegere. puneti eventual mai multe probe obligatorii.
- sunt pro comentarii
eyewitness, te rog nu pleca! pai eu cum mai castig acum? ma bazam pe ajutorul tau... acum trebuie sa apelez la fluffy*
eu am incredere deplina in juriu care va fi el
EDIT: de acord cu propunerile lui neata. cand am citit prima parte a mesajului de mai sus ma si vedeam castigatoare
si apoi:
succes tuturor
- sunt de acord cu propunerea lui neata ca fiecare concurent sa posteze mai multe poze la fiecare proba (maxim trei, de exemplu).
- eu as renunta la probele la alegere. puneti eventual mai multe probe obligatorii.
- sunt pro comentarii
eyewitness, te rog nu pleca! pai eu cum mai castig acum? ma bazam pe ajutorul tau... acum trebuie sa apelez la fluffy*

eu am incredere deplina in juriu care va fi el

EDIT: de acord cu propunerile lui neata. cand am citit prima parte a mesajului de mai sus ma si vedeam castigatoare

calitatea mea de organizator se transforma brusc in cea de sinplu concurent.
succes tuturor
- sin ella
ochila, te pripeshti. shezi tranchil
shed bre tranchil pe tuata suptafata curului insa daca de la inceput se fac aluzii vis a vis de impartialitate jurului si se cauta tot felu de metode pentru a o diminua, pseudonime, clone , arbitrii straini ca la dinamo-faru atunci io renunt mai ales ca am vazut neshte poze de-ale lu matale si pe sticla si pe hartie si din ce-am vazut pana acu pe forum... scuze da sigur voi fi acuzat de subiectivism asa ca mai bine NU
-
io propun ca juriul sa aleaga un fel de presedinte, care sa exprime singur parerea intregului juriu. sa nu cautam prin posturile tuturor juratilor pareri si idei oficiale, ca sa zic ashea
altminteri, io prefer sa-mi pun poza in numele/nickul meu, decit sa fie transmisa sub pseudonim
PS: aiule, bag seama ca inca nu ai vazt poze de-ale mele
~p

altminteri, io prefer sa-mi pun poza in numele/nickul meu, decit sa fie transmisa sub pseudonim
PS: aiule, bag seama ca inca nu ai vazt poze de-ale mele

GOD must love STUPID PEOPLE. HE made SO MANY!!!
-
nbm - Mesaje: 4958
pai facem alceva: ramane ochila in juriu. eo ma retrag din concurs shi raman organizator. cu sau fara drept de vot, nu mai intereseaza, iar io ash alege fara drept de vot.
totushi, miash permite rugamintea de a participa ca concurent hors-concurs. adica pun shi io poze, da fara a fi notat.
corec ?
totushi, miash permite rugamintea de a participa ca concurent hors-concurs. adica pun shi io poze, da fara a fi notat.
corec ?
-
corec
insa eu as merge pe varianta cu maximum doo poze la proba, in caz ca nu te poti hotari care dintre ele e mai buna, dar nu trei.
daca vreti neaparat, putem propune o proba de fotoreportaj unde puteti baga cite poze vreti

insa eu as merge pe varianta cu maximum doo poze la proba, in caz ca nu te poti hotari care dintre ele e mai buna, dar nu trei.
daca vreti neaparat, putem propune o proba de fotoreportaj unde puteti baga cite poze vreti
GOD must love STUPID PEOPLE. HE made SO MANY!!!
-
nbm - Mesaje: 4958
Bre oamenilor, eu sunt de acord cu orice. Daca am propus (ce si cum am propus) a fost pentru ca m-am imaginat si in postura de jurat, si in cea de concurent; am tras concluziile si asta a iesit. Va doresc succes!
- kant emir
sin ella scrie:acum trebuie sa apelez la fluffy*![]()
![]()
so very funny, indeed.
da' incepeti bre odata.
cu sau fara pseudonime, nu ma intereseaza.
neatza, io zic ca un concurent horse-concurs

si da, maxim 2-3 poze de concurent de proba.
sa-mi amintiti voi, ca io sigur uit
-
Djinn - Mesaje: 4332
horse-concurs
sa vezi ce-ti da jariv la cap, acu. dreacu te-a pus?

-
am vorbit eri cu onorabilu memet care propunea lafel partea de fotoreportaji. deci nu sunt dacord cu ashea ceva.
dece: sa zicem ca un om lucreaza intrun anume loc shi poate face un fotoreportaji cu un sujet de sta pisican coada (sanii lu andrea marin, hrebenciuc dand shpaga, mutu la cules de papadie, etc). asta spre deosebire de altzii care poate nu au aceleashi conditzii shi ar fi, in acest caz dezavantajatzi de sujet. pentru ca, sa nu uitam, la fotoreportaji conteaza in aceiashi masura imaginea shi povestea din spatele iei. care nu se pune problema la o compozitzie cu natura muarta de ezenplu.
dece: sa zicem ca un om lucreaza intrun anume loc shi poate face un fotoreportaji cu un sujet de sta pisican coada (sanii lu andrea marin, hrebenciuc dand shpaga, mutu la cules de papadie, etc). asta spre deosebire de altzii care poate nu au aceleashi conditzii shi ar fi, in acest caz dezavantajatzi de sujet. pentru ca, sa nu uitam, la fotoreportaji conteaza in aceiashi masura imaginea shi povestea din spatele iei. care nu se pune problema la o compozitzie cu natura muarta de ezenplu.
-
sin_ella, i know. funny era "nominalizarea" mea
poate tre sa-mi pun si "incoruptibila" in semnatura, ca sa stie lumea ca nu e cazu sa se oboseasca cu papornitzele?
propun ca deocamdata sa defilam doar cu "probele obligatorii" pe care le-a propus kantemir (ps - de ce l-ati gonit mah?
concursu asta e ideea lui, ce naiba...) . Dupa aia vedem ce iese si daca mai vrem alte probe, eventual un alt concurs, numa pentru "specialisti"?
ps - aiule, am pus capcana, acu o astept la cotitura :j

propun ca deocamdata sa defilam doar cu "probele obligatorii" pe care le-a propus kantemir (ps - de ce l-ati gonit mah?

ps - aiule, am pus capcana, acu o astept la cotitura :j
sa-mi amintiti voi, ca io sigur uit
-
Djinn - Mesaje: 4332
Juratii : oricine doreste si ... poate. Ca sa demonstreze ca "poate", orice candidat la jiltul de jurat trebuie sa convinga pe majoritatea FOTOGRAFILOR (care isi vor arata increderea/neincrederea votand pe threadul care se va deschide dupa terminarea inscrierilor) ca se pricepe la fotografie. Astfel, potentialii jurati vor posta:
- 1-3 fotografii realizate personal, fotografii care sa aiba (obligatoriu) un titlu - max 5 cuvinte si (optional) un comentariu explicativ - 15-20 cuvinte.
- 1 fotografie realizata de oricine altcineva (exclus ceilalti FOTOGRAFI), insotita de un comentariu de genul : Imi place aceasta poza pentru ca ....(detalii tehnice si artistice)
- 1 fotografie realizata de oricine altcineva (exclus ceilalti FOTOGRAFI), insotita de comentariul : NU imi place aceasta fotografie pentru ca ...(detalii tehnice si artistice), defecte care ar fi putut fi evitate in modul urmator:....(explicatii).
Juratii alesi nu pot fi contestati, demisi, exclusi... nimic, pana la sfarsitul concursului. Se va accepta (ca nu-i de ales !) retragerea motivata a juratului, retragere care va conduce stergerea tuturor posturilor respectivului user de pe threadurile legate de acest concurs (tot-tot, note, comentarii, samd).
deci, ma scuzatzi, aici vorbeatzi de juratzi sau de concurentzi ? deci la ce insinuatzi sa presteze juratzii acolo, dupa ce termin cu formalitatzile mai sus amintite, cred ca de asemenea m-ash putea da de 3 ori peste cap shi sa ma prefac in porumbel, shi asta foarte lejer.

+
eyewitness scrie:am vazut neshte poze de-ale lu matale si pe sticla si pe hartie si din ce-am vazut pana acu pe forum... scuze da sigur voi fi acuzat de subiectivism asa ca mai bine NU
idem shi eu la asta. in caz ca, sper sa nu se intample.
-
nocturna - Mesaje: 8725
Nu, si daca imi citesti propunerile de pana acum o sa intelegi de ce (nu e vorba de "suspiciuni", ci de maniera de abordare a artei fotografice). Nu stiu, poate jurat (mai degraba "din public" decat "plin"); ramane de vazut, mai e pana incepe concursul.
- kant emir