Personajul sters din tabloul de pe masa.

...pentru cei carora le place sa scrie

Si io, si io!

Mesajde gabuba » Vin Mai 20, 2005 8:03 pm

Astazi in afara faptului ca m-am inscris in randul idiotilor care plimba tava prin mc dondalds, m-am tuns. Si sunt ostentativ de schimbat. Reactiile adverse au fost numeroase, barometrul superficialitatii indica cifre alarmante, dar eu am numai note mari si performante in piesa de teatru, deci nu am nici o grija. Pot fi si tuns la chelie, valoarea se simte oricum. :rolleyes:

Revenind la realitate, arat cam aiurea. Si eu si cei care ma cunosc trebuie sa se obisnuiasca cu mine aratand in felul asta si sa astepte sa-mi creasca parul.
Repetitiile de la teatru ma epuizeaza. Sunt zilnice, continue si stresante.
Nici ieri si nici astazi nu m-am dus in perspectiva de a-mi incheia mediile si a-mi rezolva situatiile unde sunt pe muchie de cutit, stiind ca urmeaza o saptamana in care n-o sa ajung deloc la scoala.
Primesc mesaj de la Roxana: "El nu mai vine la repetitii? Ce face? Chiar asa de o saptamana, cata neseriozitate. La inceputu' lu iunie avem premiera, mai facem scenele lui? Ce e asta? El are program preferentiar? Vine cand vrea, pleaca atunci cand vrea?" ...Iara Roxana il cita pe domnu' nostru profesor.
Da. Eu inteleg ca este stresat, persecutat de examene si cu capul intr-o mie de directii, dar! Eu am fost ultima oara la repetitii marti. Acum, saptamana asta.
Si am lipsit de la ore ca sa fiu punctual... de la ore la care prezenta mea era necesara.
Sa nu mai spun ca majoritatea colegilor mei invata dimineata, deci repetitiile dupa ore pentru ei sunt accesibile si tot lipsesc ...si nu e asa scandal ca atunci cand lipsesc eu.

Dar eu sunt eu, si am program preferentiar, ceilalti sunt ei si au program de voie . ~p

In alta ordine de idei, teatrul nu se face cu scarba-n stomac. Daca pana maine nu-mi trece, imi b...iau la revedere de la acest spectacol, in culmea gloriei artistice in care ma scald de o saptamana.
- S-a strans toată lumea?
- Toţi in păr!
gabuba

End of story.

Mesajde gabuba » Joi Mai 26, 2005 7:25 pm

Astazi mi-am incheiat rolul in piesa la care am repetat trei luni de zile, desi premiera va avea loc peste o saptamana si cateva zile.

Chiar daca mi-am impus sa ma despart de colegii mei printr-un simplu salut, fara patetisme, regrete si sugerari de recugetare a deciziei, nu m-am putut opri din a sesiza tristetea ecoului pasilor mei pe marmura pe care o strabateam, departandu-ma usor-usor de universul unde puteam sa fiu legal altceva.

De astazi voi avea - pentru cine merita - sambate si duminici libere, seri de marti, joi, vineri cu program liber, plus dimineti de luni si miercuri cu somn prelungit...

Nu pentru mult timp.
La toamna voi reveni.
- Toţi in păr!
gabuba

Normal.

Mesajde gabuba » Joi Iun 02, 2005 11:30 pm

- Tu esti produl meu de infrumutesare.
- Ha. Produl tau? Ce-i ala?
- Pardon, produsul meu. De infrumutesare.
- Da? Misto.
- Jur.
- E pe gratis.
- Ce?
- Sa juri.
- Si produsele de infrumutesare sunt pe gratis...
- Eh nah!
- Bine, nu toate.
- Asa, asa.
- Spre exemplu, tu, crema mea anti-acneica, esti a dracului de pretioasa.
- Asa, asa, mai zi ca-mi place...
- ...insa marele tau defect e ca esti exact precum o crema. Iti dau voie sa patrunzi in mine, dar dupa o vreme nu te mai vad, pentru ca tu mereu dispari...

- Ce mananci?
- Secunde.
- De aceea traiesti putin?
- Nu. Traiesc putin pentru ca beau apa numai cand ploua.
- Asta era poezia mea, Gabi.
- Ete nah, ce, ai scris-o tu?
- Nu, dar eu ti-am dat sms la 3 dimineata.
- Tu, cine altcineva. Tu, normal.
- Auzi, ma tot tin sa te intreb ceva. De fapt, doua lucruri: am vreo obligatie fata de oamenii care ma plictisesc?
- Nu, nu mai sta cu ei. Du-te la aia care te distreaza, intereseaza. Sau ma rog, intristeaza. De fapt, nu, ca si plictisitul poate fi o forma de intristare. Intristare prin intoxicarea cu plictiseala.
- Bine. Gata, opreste-te. Si acum zi-mi de ce fugi de mine!
- Nu fug, paranoico!
- Asa mi se pare. Sunt infioratoare?
- Ai vrea tu, puslama ce esti!
- Da. Revenind. Tu de ce esti asa de posomorat cand te vezi cu prietenele tale?
- Pentru ca am senzatia ca e un soi de obligatie careia ma supun si o execut. Un fel de indatorire. Relatiile mele au fost construite pe baza unor fundamente superficiale si a unei atractii fizice de moment, care de cele mai multe ori nu conduce la nimic bun. Apoi, pe baza unor frustrari si neimpliniri temporare acumulate, devin trist.
- Ah. Inca ceva. Da' tu de ce te uiti mereu asa urat?
- Nu stiu. Asta chiar nu stiu. Mereu mi s-a spus. Asa m-am obisnuit. Poate pentru ca de fiecare data cand am zambit din priviri am fost lovit, asa ma ca apar si eu. Sunt om normal, intr-o nume absolut normala, drept urmare ma apar ca in jungla. Normal, nu?
- Normal, sigur ca da, normal. Tot ce spui e absolut firesc. Auzi, stii ca mi-au vorbit cu dumneavoastra batraneii aia doi? Aia doi, cu par alb in cap si dinti de aur in gura. Scorojitii aia doi pe care i-am impins afara din lift alaltaieri. Stai , stai, nu ma intrerupe. Stai sa vezi. Asa, i-am impins, da' asa usor, aproape ca nici nu s-au dezechilibrat... S-au intors catre mine si deodata au inceput sa tipe:

"DE CE MEREU NE IMPIIIIIINGEEEEEETIII??!"
- Toţi in păr!
gabuba

Tentativa de convorbire.

Mesajde gabuba » Lun Iun 06, 2005 11:18 pm

- Stii , iubire? Am incercat pana acum de vreo trei ori sa-ti spun acestea, dar de fiecare data in calea comunicarii noastre s-a interpus ba un sobolan, ba un gol de memorie, ba o lipsa de curaj. Mi-am dat seama ca tot ce vroiam eu sa exprim prin fraze intortocheate, pretentioase, era ca ma scurg incet-incet intr-o smoala de melancolie si tristete.
Peste 17 zile se implineste un an de cand Radu nu mai e...
- Ha, iubitule, tu in mod normal ai fi zis 'Peste x zile se implinesc 365 de rasarituri de soare de cand Radu nu se mai contopeste cu lumea muritorilor si de cand sufletul lui a capatat aura unei pasari mai libera decat insasi notiunea de libertate.'
- Ce ciudat cum totul se simplifica la ce am zis mai sus. Pur si simplu nu mai e.
Si stii cand am simtit cel mai acut acest lucru?
Astazi cand imi aplaudam colegii... Imi imaginam cum as fi fost la a treia chemare pe scena de aplauze... Si pur si simplu am simtit ca o pereche de palme lipseste din public.
- Esti un morman de melancolii.
- Ba chiar o salata.
- E timpul sa-mi promiti ceva...
- Da... Promit ca data viitoare sa duc lucrurile la capat.

- Auzi, da' ce replica ti-a placut tie cel mai mult din toata piesa asta?
- Aia cu "Dragostea isi este siesi suficienta, dragostea isi este siesi suficienta, dragostea isi este siesi suficienta, dragos..." (dupa ghilimele au urmat alte puncte de suspensie)
- Toţi in păr!
gabuba

Continuarea tentativei din alta zi sau de azi.

Mesajde gabuba » Mar Iun 07, 2005 11:08 pm

- Iubitule, dar de ce ai plans?
- A fost o descarcare emotionala incarcata de un regret. Stiam ca asta o sa se intample, ca o sa imi para rau si ca o sa imi reprosez ca niciodata nu duc lucrurile la capat. Ma hranesc intotdeauna din ideea ca sunt bun, printre cei mai buni, insa 'dipoma' nu o iau niciodata.
- Tu o sa o iei pe aia mare, iubitule. Inca ai ochii vascularizati. Si, cum zici ca era de fapt replica aia?
- Ah... "In mintea mea am vazut o multime de copii mititei jucand un joc in lanul intins de secara. Mii de copii - si nimeni in jur, adica nici un om mare, in afara de mine. Si eu stau pe marginea unei prapastii ametitoare. Si stii ce fac? Prind copiii sa nu cada in prapastie . Vreau sa spun, cand alearga si nu se uita unde merg, trebuie sa le ies in cale si sa-i prind. Asta as face toata ziua, as sta de veghe in lanul de secara. Stiu ca e o nebunie. Dar e singurul lucru care m-ar tenta. Stiu ca e o nebunie."

- Ce-i asta? Nu, nu asta. Aia cu dragostea, cum era de fapt?
- Ah... Pai... Iubirea isi este siesi de ajuns, iubirea isi este siesi de ajuns, iubirea isi este siesi de ajuns, iubirea isi este siesi de ajuns, iubirea isi este siesi de ajuns, iubirea isi este siesi de ajuns, iubirea isi este siesi de ajuns, iubirea isi este siesi de ajuns, iubirea isi este siesi de ajuns, iubirea isi este siesi de ajuns, iubirea isi este siesi de ajuns, iubirea isi este siesi de ajuns, iubirea isi este siesi de ajuns, iubirea isi este siesi de ajuns, iubirea isi este siesi de ajuns, iubirea isi este siesi de ajuns, iubirea isi este siesi de ajuns, iubirea isi este siesi de ajuns, iubirea isi este siesi de ajuns, iubirea isi este siesi de ajuns, iubirea isi este siesi de ajuns, iubirea isi este siesi de ajuns, iubirea isi este siesi de ajuns, iubirea isi este siesi de ajuns, iubirea isi este siesi de ajuns, iubirea isi este siesi de ajuns, iubirea isi este siesi de ajuns, iubirea isi este siesi de ajuns, iubirea isi este siesi de ajuns, iubirea isi este siesi de ajuns, iubirea isi este siesi de ajuns, iubirea isi este siesi de ajuns, iubirea isi este siesi de ajuns, iubirea isi este siesi de ajuns, iubirea isi este siesi de ajuns, iubirea isi este siesi de ajuns, iubirea isi este siesi de ajuns, iubirea isi este siesi de ajuns, iubirea isi este siesi de ajuns, iubirea isi este siesi de ajuns, iubirea isi este siesi de ajuns, iubirea isi este siesi de ajuns, iubirea isi este siesi de ajuns, iubirea isi este siesi de ajuns, iubirea isi este siesi de ajuns, iubirea isi este siesi de ajuns, iubirea isi este siesi de ajuns, iubirea isi este siesi de ajuns, iubirea isi este siesi de ajuns, iubirea isi este siesi de ajuns, iubirea isi este siesi de ajuns, iubirea isi este siesi de ajuns, iubirea isi este siesi de ajuns, iubirea isi este siesi de ajuns, iubirea isi este siesi de ajuns, iubirea isi este siesi de ajuns, iubirea isi este siesi de ajuns, iubirea isi este siesi de ajuns, iubirea isi este siesi de ajuns, iubirea isi este siesi de ajuns, iubirea isi este siesi de ajuns, iubirea isi este siesi de ajuns, iubirea isi este siesi de ajuns, iubirea isi este siesi de ajuns, iubirea isi este siesi de ajuns, iubirea isi este siesi de ajuns, iubi... (continuarea intr-un numar viitor)
- Toţi in păr!
gabuba

Island of wonder, where are you going?

Mesajde gabuba » Sâm Iun 11, 2005 11:13 pm

Din mine curge lent o esenta molatica , usoara, dar consistenta, de plictiseala.
E interesant cum corpul iti devine greoi cat esti intoxicat cu un fum verzuliu de nimic.
E si mai interesant cum astepti fara sa faci nimic deosebit ca el sa se ridice in sus, la sfantu' duh care a uitat sa se pogoare.

Ce dracu, am innebunit?

----

Nu ma mai simt bine in locuri precum Mall. Poate si pentru ca nu sunt asa familiarzat cu zona, poate... Altadata ma intelegeam mai bine cu astfel de peisaje luminoase. Poate ca de fapt nu m-am simtit niciodata bine in asemenea locuri, insa animat de o dorinta de armonizare cu lumea (care momentan e pe cale de disparitie) imi impuneam sa-mi gasesc asa-zisul comfort in incomfort.

----

Zilele se perinda prin viata mea superficiala tot mai incrancenate. Cu o mie de cunostinte, realizez ca nu am timp sa cunosc pe nimeni cu adevarat .
A trecut clasa a 10 a... Poate mai usor decat speram. O sa-mi fie dor sigur.
Pentru prima oara m-am simtit bine in liceu. Schimbarile imi priesc.
Am ras...

-----

De ce dracu' fac ce fac si n-ajung sa scriu decat atunci calc greu podeaua? E-adevarat ca nimeni nu... nu, creeaza e cuvant mare... cand ii e bine?
Nu cred. Eu sunt superficial. Si incoerent. Si vreau sa ma opresc dreacu' ca nu stiu ce vreau sa zic.
Sa recunosc? Bine, bine. Am baut. Niste sprite, restu' de alcolemie vine-n mod natural.

------

Si mergand printre stradutele imbatranite si cutreierand din ochi fiecare cladire ce sta sa ne sfarame capul la primul vant de cutremur, Ana nu se poate abtine sa nu constate:
- Pozele cu orasul asta au asa...iz de nenorocire.
- Toţi in păr!
gabuba

Domnii din Brasov.

Mesajde gabuba » Lun Iun 20, 2005 11:15 am

Si...ieri pe la ora 17 eram la o terasa din piata sfatului si vegetam, respirand un aer atat de curat al Brasovului... zicand ca e un oras 'de vis' (am incheiat citatul). peste 30 de minute aveam sa spun ca nu voi mai calca prea curand in acest oras.

La 17.47 aveam tren. am cautat in trei statii toneta de bilete, toate inchise. ne suim in 4 ca sa ajungem la gara, crezand ca daca nu-s tonete probabil nu-s nici controlori. isn't cute?! but it's wrooong!
cu doua statii inainte de gara, langa mine se strecoara un nene cu burta mare, transpiratie curganda din frunte pana pe peptul paros dezgolit de treningul cu inscrpitia de la nike si insotit de textul "PROSPER", si imi sopteste suav la ureche "biletul sau abonamentul va rog", moment in care, metaforic vorbind, m-am ..... pe mine. Ma uitam la ceilalti, ei se uitau la mine.
- Stiti, incep eu timid cu vocea tremuranda, noi suntem din Bucuresti...
Greseala fatala numarul 1.
- Ah, da? Sunteti toti din Bucuresti? Bun. Vasile, vino ma incoace, ca avem aici de lucru...
- Crhm-crhm, stiti ... avem tren in 3 minute, avem bilete, si nu am gasit toneta deschisa...
Asta a fost greseala fata numarul 2.
- Da, un act care sa demonstreze ca sunteti din Bucuresti.
Ii arat legitimatia de la scoala, carnetul de note nu-l gasesc.
Doi dintre noi nu aveau buletinul.
Ne cere si buletenile, il scot...il arat. Mi-l cere, sa il ia in mana.
Cedez, nu stiu de ce, inca speram sa prindem trenul.
- Da, pai, hai, coboram si merrgem la sectie, daca cooperati prindeti si trenul...
Asta a fost momentul in care i-a sarit tzandara Andreei ~p

Langa gara ne duce in fata unei sectii cu usa inchisa, duminica la ora 17.44.
- Da, trebuie sa vina cineva imediat
~p
- Hai , dom'le scrie alea mai rpd acolo sa prindem trenu'!
Dar el nu, el scria cu incetinatorul asteptand o incurajare de ordin financiar. :D
In timpul asta tremuram de nervi. In mintea mea il injuram de toate neamurile existente sau nu, pentru ca daca urasc pe lumea asta ceva este smecheria cu burta transpirata a pacalicilor frustrati.
- Stiti, puteti scoate buletinul MEU din buzunarul din spate al pantalonilor dvs.? ESTE PROPRIETATEA MEA PRIVATA SI NU AVETI NICI UN DREPT SA IL DETINETI.
- Ei, haida da, asa-i la voi la Bucuresti, ah? I-auzi Vasile, ce de drepturi are astia de la Bucuresti ...

El inca scria pe picior amenzile...
- Da, o sa va vina proces verbal acasa... Da, ...
- Dom'le, tu nu intelegi?! Pierdem trenu'!!!
- Da, da ce eu sunt masina de scris... daca nu vreti 'sa va platiti' biletu...
- Ba, da asta nu pricepe ca nu exista toneta deschisa si ca suntem turisti?!
- Auzi, don'soara , mie nu-mi vorbesti cu tu ca n-am facut studentia impreuna! sari Vasilica ofuscat.
- Da' care-i problema ta? Vorbea cineva cu tine? La ce studentie ai facut tu, nici o sansa. Taci dracu' si scrie acolo mai repede! continua Andreea
:lol:
- Eu vazand ca mai sunt doo minute pana pleca trenu' si ca scria amenda mea, asteptam sa termine ca sa fug la tren, macar unii dintre noi sa il apuce. Dar el nu. Se opreste brusc, se uita la ceas si isi intinde bratele sfidator in aer...
- Da, o sa platiti 4 milioane fiecare...daca n-ati vrut sa cooperati...
Asta e momentu in care vena din frunte a Andreei pulseaza isteric Laughing
-Care 4 milioane, dom'le?! Care 4 milioane? Amenda e foarte clar scrisa in hotararea de guvernamant , care banuiesc ca se aplica si in orasu' asta! Ca doar nu au aici regim special cei din Bucuresti, nu? Ah, si va rog sa-mi aratati foaia de parcurs.
(moment in care imi suna telefonul: tatal Alinei)
Ala nu arata nimic.
Eu raspund:
- Alo?
- Gabi, plecati de acolo.
- Da, dar ne-au luat buletinele.
- Nu conteaza, plecati.
Moment in care luam gashca si o luam la picior, oricum trenu' era pierdut.
Aia au inceput sa vocifereze ceva in legatura cu abandonu de buletin, insa au luat-o la picior catre noi prin gara ca sa ne inapoieze buletinele .
Au pastrat doo carnete de note ale celor doua persoane fara buletin la ele.
Andreea:
- Ete nah, ma p*sh pe el de carnet.
Unul dintre cei 4 controlori constata:
- Ia uite, fata desteapta, de la Bucuresti.
In jurul nostru era cerc de t.igani, ca de obicei in fata garii din Brasov.

Noi ne certam cu controlorii si treceau t.iganii cu palarie:
- Lasatz domnii sa plece ca estem fete si baeti frumoase ...
- Haules baules, ce telefon hare aia blonda.
- Hetete la ei, de la bucuresti, toti destepti si frumosi.

Ma suna taica'miu. Sa le cer sa se legitimeze.
Refuza.
Eu insist.
Tot refuza.
- Un act de identitate sau legitimatia de serviciu, va rog?
- Da p-ala de deces nu-l vrei? spuse spiritual Vaslica, amuzat la maxim de tupeul meu. Eu tie nu-ti arat nimic, esti un nimeni.
Notez un nume pe care mi-l zic desi nu vor sa-mi dea alt contact.

Nemultumiti ca nu si-au scos banii de duminica, isi maseaza lasciv burta si pleaca catre o berica, sa-si inece amarul probabil frustrati ca nu le-a iesit afacerea cu aia de la bucuresti Laughing
Da' ce credeti ca Andreea se multumeste cu atat?
- Ba, idiotilor, eu n-am semnat nici o amenda! N-aveti cum sa-mi trimiteti acasa nimic! Probabil nici nu era linia voastra!
Aia urla din fundu' curtii:
- Vii aici si ti-o platesti sau te duci la tribunal, iti iei avocat...
moment in care am pufnit toti in ras.
Si ne-am abtinut din a mai spune ceva.

Scarbele astea burtoase stiu sa fie si simpatice ~p.
- Toţi in păr!
gabuba

Data de azi e scrisa in stanga. La fel si ora.

Mesajde gabuba » Mie Iun 22, 2005 9:18 am

Are dreptate older. Cuvintele nu ies decat atunci cand o frustrare mai mare sau mai mica te apasa-n ceafa.
Momentan ma doare incheietura si abia pot tasta.

Cand m-am suit in hamac si m-am intins... M-am uitat la parcela de cer albastru, vazuta printre crengile copacului care sustinea panza si la cele cateva raze rasfirate de soare, care imi bronzau pometii, evadate fiind de printre norii dornici de-o ploicica mica...
Si m-am intrebat daca asta era momentul dupa care am alergat aproape 17 ani.
- Toţi in păr!
gabuba

Ce titlu sa-i mai pun, Doamne?

Mesajde gabuba » Joi Iun 23, 2005 9:49 pm

Ard in trei hohote de ras, sperand la ceva ce (negativist cum am ajuns) nu mi se mai intampla: sa-mi acresc plictiseala. Nu vreau ca ea sa devina o stare de spirit.
Imi ingrop in gradina din spate tipatul, sa nu mai fiu nevoit sa ma lupt si cu el.
Astept sa adorm. Incet. Sigur.
Poate cand ma voi trezi, rapid, nesigur, cerul acesta plin de nori mohorati va fi doar cantul de dimineata al unui Dumnezeu sculat cu fata la cearceaf. Si atunci vom face cunostinta si eu - plin de entuziasm copilaresc - il voi intreba:

- Dumnezeule, n-ai vrea tu sa fii cel mai bun prieten al meu?
- Toţi in păr!
gabuba

Etoile, etoile, etoile.

Mesajde gabuba » Dum Iun 26, 2005 1:11 am

In acel moment aveam nevoie mare de aer.
Tot ce am facut a fost sa ies afara, sa ma sui pe o piatra inalta si sa respir adanc, asa cum nu mai respirasem de multa vreme.
Mereu preocupat de lucruri atat de insignifiante pentru confortul meu, uit cum e o respiratie adevarata, din adancul plamanilor.
Si cum respiram eu, fluturand mainile pe langa corp, am deschis ochii. Deasupra mea stralucea o stea. Mi-am spus "ce paradox, domnule, aia sigur e steaua mea", dar ea era pur si simplu o stea aparte, nu doar una a mea. Pentru ca ea avansa in ritmul miscarii bratelor mele. Si-s sigur ca asta nu se intampla pentru ca steaua mea era de fapt un avion. Nu.

----
0 - ahtiat dupa aer
1 - ziceam ceva de hamac?
2 - ce linistit eram inainte sa ma prinda controlorul.
- Toţi in păr!
gabuba

Mesajde gabuba » Sâm Iul 02, 2005 8:59 pm

dupa ce am vazut copii inca vii intrati intrati putrefactie, mi-am dat seama ca unii n-au cum sa viseze , pentru ca visarea presupune un minim informatie si nu prea-ti este permis asta cand singurele variante de viata pe care le cunosti implica obligatoriu foametea, seceta, durerea si moartea.

dreaming is not free.
- Toţi in păr!
gabuba

Urasc degetele mici si groase.

Mesajde gabuba » Lun Iul 04, 2005 11:50 am

- De ce nu scrii tu si chestii care sa fericeasca oamenii care-ti citesc jurnalul? Stai, stai, nu te agita. Zic asta pentru ca mi se pare ca celor carora nu le esti indiferent, le esti trist. Adica nu, nu m-ai inteles. Ii deprimi, le induci o stare de 'rau'. Nu ma intelege gresit.
- Relaxeaza-te, nu te inteleg in nici un fel. Asta pentru ca urasc degetele mici si groase.
- Toţi in păr!
gabuba

(cata lipsa de culoare)

Mesajde gabuba » Mie Iul 06, 2005 1:15 am

Acum un an de ziua mea am primit o multime de mesaje de la persoane care ma felicitau si isi dadeau coate - 'las, vedeti voi cin-ajunge'.
Acum, la mai putin de 2 luni pana cand voi schimba 'sufixul', ma simt mai putin sarmant ca acum un an, mai putin spiritual, mai ancorat in ce sunt de fapt.
Mai real, mai viu. Probabil in ochii unora involuez, dar e doar inceputul maturizarii mele intarziate.

Unii au impresia ca daca sunt sincer si ma dezvalui, sunt vulnerabil. Mai jalnic mi se pare sa te ascuzi si sa mimezi forta.

Tineam mortis sa spun asa: 6 iulie - ULTIMA ZI.
Oricum n-o sa te observe nimeni sau poate doar aia care nu conteaza, deci tot nimeni.

Phu, phu, phu.

(cata lipsa de culoare)
- Toţi in păr!
gabuba

In lumea din care vin eu totul e important.

Mesajde gabuba » Lun Iul 25, 2005 11:41 pm

Pentru ca acolo nu te ai decat pe tine, nevoile tale si ceilalti. Nevoile tale ti le rezolvi in natura, dormind intr-un cort cu sacu' de dormit. La tine nu te mai uiti in oglinda, pentru ca nu are sens. La ceilalti nu te mai uiti mai jos de zona ochilor, pentru ca stii ca nici ei nu se uita in oglinda.
Si asta naste adevarate momente de ranchiuna, invidie, sinceritate, prietenie, sensibilitate extrema, nevoie de a strange la piept pe cineva fara nici un fel de obligatie.
O libertate pe care nu sunt dispus sa o cumpar la Bucuresti si asta pentru ca nu stiu exact daca exista.

Ganduri din cele doua saptamani

...eu sunt caisa adiacenta, care se adauga totalului daca nu are goluri. caisa mica, dar dulce, gustoasa, dar insuficienta, doritoare... dar cu sambure.
Bat o caisa pana ii revine originea-n copac.

[I]...S-a strans toata lumea?
- Tosi in par.
- Gutuie...
- Ce vrei , falosoule?
- Sunt unele lucruri in piesa asta a lui Pyram si a Thisbeei , care n-au sa placa...

Oh, mr. Shakespeare, oh, mr. Shakespeare, ... O data-n piesa "Cum va place" ati declarat, mr. Shakespeare, ca viata e o scena si fiecare om un actor adevarat, mr. Shakespear...Oh, mr. Shakespeare.

22 iulie 2005 - Am cerut o perna degeaba. Nu stau pe ea. E vineri. S-a dus vremea, nu gluma. Lucram din greu. Marea e mereu prezenta, dar ne-am asumat-o si o continem. Nu ne mai mira.
Lucrez la rolurile Demetrius, Subtirilu' si Botisor. Profu' cand mi-a caracterizat cel din urma personaj mi-a spus ca e "unu', domne, care asa...face bot!".
Luni suntem in Bucuresti. N-a trecut vremea pe langa mine!

23 iulie 2005 - 16.28
Aici pute a peste.
Stau intr-un damb denivelat, in spatele fotoliulkui de fier pavat cu perne. E siesta de dupa masa de pranz.
Unii spera. Poate toti.
Mi-e dor. Cu siguranta si altora.
Ceasu'? Vreo 100. Depinde de unde. Bine, hai, cat e ora. Vreo 60 de minute. Bine, hai, s-a facut de 17 fara 15.
Ce paradox.
LINISTEA se plateste cu strigate, racnetele, scandaluri.
Dumnealui vrea liniste. Se poate? Bine. Daca nu, atunci o sa vedeti voi.

Ce sunt mirosurile?
Nu mai stiu. De mic mi s-a spus ca se percep cu nasul. Trist e cand lumea-i imputita si te obisnuiesti sa respiri pe gura.
Inspiri. Expiri.
Pute.
Simt cu oboseala mi se zbate intre artere, asemeni altor milioane de neica ei insisi. Pentru ce naiba o facem?

...Pentru o secunda se stersese totul.
Iar am uitat sa ma rog.

Am uitat sa ma rog.

----

Inainte de exercitiile finale ma simteam ingrozitor. M-as fi culcat acolo, in ghimpii aceia.
Dar de cum a inceput scena, am inceput sa capat o energie aparte.
Stiam ca oamenii care au venit sa isi faca linistiti un gratar la malu' marii sunt atenti la piesa noastra. Au oprit radioul si ne privesc insetati.
"Asta nu e teatru." - aud inainte sa intru in spatiul scenic.
Golesc mintea si intru. Filmul se rupe. Niciodata cand lucrez cu adevarat nu pot explica ce am trait. Am trait ce s-a vazut.
Dupa spectacol, ne-au aplaudat, cu carnatu' in gura si cu halba de bere-ntre picioare.
Au fost multi copii in jurul nostru.
Poate cel mai frumos lucru a fost la un moment dat cand o fetita de vreo 14-15 ani, mititica, satena, cu ochii caprui - mari, sinceri, a venit la mine si fara nici un cuvant mi-a intins un lant format de doua fire lungi de iarba impletite, de care atarna o cochilie goala de melc.

Cand am plecat de acolo, luna era acoperita de nori. Marea se auzea doar la mal, in larg parca nu exista.

Si daca v-am suparat cu ceva, socotiti ca a fost doar Visul unei nopti de vara...[/I]
- Toţi in păr!
gabuba

In lumea din care vin eu totul e important. (partea a doua si ultima)

Mesajde gabuba » Vin Iul 29, 2005 9:20 pm

25 iulie 2005 - Hazard

O sa ajungem in sfarsit. Trenul a pornit. O jumatate de ora din cele mai promiscuie momente pe care le-am trait pana acum.
Profu' si-a pierdut telefonul, drept urmare eram pe punctul de a pierde trenul, asa ca ne-am urcat in cele mai aglomerate vagoane ale clasei a 2 a, unde se urca toti ciufutii, puturosii, bisnitarii si neplatitorii de belete.
Multa mizerie, multa agitatie, multe de "haidetz domnu, ca-s femeie batrana", multi care vroiau sa-ti vanda Ipod-uri castigate la pepsi, in prealabil stricate.
Am nevoie de liniste:
"- Auzi , Gabi, mai e loc de bagajul meu acolo pe jos?
- Nu..."

NE-am gasit locuri in primul vagon. Dupa ce am stat in usa, pe o scara, in picioare, sprijinit de scrumiera, atarnat de bratul lui Razvan, cu porii invadati de tarana dintre degetele trecatorilor. Mereu imi incalc auto-promisiunile. Anu' trecut am zis la fel... ca va fi ultima oara cand ma voi intoarce de la mare cu personalul. Dar, deh, trebuie sa te integrezi in colectivitate.
Deh.
In momentul cand vezi lumea asta urata si murdara (la propriu, nu e vreo filozofie despre sinele nemuritor) , ai un sentiment de parca-parca doar doua buze calde si o mana stransa te pot salva de la aceasta Apocalipsa a mizeriei...

Era sa-mi zboare picioru' din tren cand usa s-a deschis brusc si neasteptat. Ma intrebam: sa ma duc dupa el sau sa-l las de izbeliste? Grea decizie, zau.
[I]
The End.
[/I]
----

Seara se revarsa asupra tastaturii, receptorului, respectiv a interlocutorului sau a hartiei cele nespuse in timpul zilei. Atunci cand imi eliberez mintea de superficialitati, cand port discutii superficiale, legate de o baza materiala, existenta.
Seara se inghesuie la iesire adevaratele sentimente pe care daca le-as cumula m-ar putea transforma ori intr-un vulcan de metafore ori, din contra, intr-un monstru ascuns bine in pestera personalitatii de zi.
Ramane la alegerea mea cum mentin echilibrul.

----

Dragostea nu e o obligatie. Sa stii si tu ca timpul nu e timp decat atunci cand mecanismele alea mici se opresc si nu-l mai omoara cu ticaitul lor.

----

M-am gandit azi. Si sa mai stii ceva! Daca personajul e sters din tabloul de pe masa sau de oriunde alt undeva, asta nu inseamna ca n-a existat!
Pe langa acest alter ego aproximativ sters, din care exista doar forma, mai am 3 prieteni imaginari care-mi spun bancuri. D-aia rad uneori singur, nu pentru ca mi-am amintit ceva.
- Toţi in păr!
gabuba

Atentie...

Mesajde gabuba » Joi Aug 04, 2005 11:33 pm

Cel mai ciudat e cand altii de apreciaza, iau in seama, doar pentru ca apreciaza la tine pe altcineva.
Atunci cand acel altcineva se desprinde de langa tine si ramai tu, nu le mai pasa.
Sa-ti pese de nepasarea lor? Ar fi o greseala, dar nici Superman n-a fost iubit din prima din Lane.

Nu va mai uitati la desene animate. Plastic-Omu', Spider-Man si Tick sunt doar invetii ale incompetentilor ca macar lumea copiilor sa nu para lipsita de ajutor.

----

Nu e vorba ca scriu lucruri depresive, draga, e vorba ca sentimentele mele ajung la o margine. Urmareste decadenta lor in cuvintele mele. Nu clipi cand eu mananc, nu zambi cand eu zambesc. Asteapta. Clipeste! Zambeste!

----

Cateva camere de filmat prind ceea ce lumineaza reflectoarele.
Nu te inhiba emotional, e greseala capitala a tuturor sinucigasilor.
Fii liber. Ce ai de pierdut? Pe tine? Tu te-ai pierdut oricum de mult, nu-ti mai trebuie decat dovada.
Cauta-ti oameni care sa te asculte. Adevarat insa ca atunci cand ei stiu ca urmeaza sa mori, te asculta cu niste ochi tulburati de mila.
Cauta-te pe tine, asculta-te si da mai departe.
Asculta-i pe altii.
- Toţi in păr!
gabuba

"Ce-ti pasa tie , chip de lut? Eu te iubesc, altii te..."

Mesajde gabuba » Dum Aug 07, 2005 6:35 pm

Atentie! Mintea ta este singurul cosmar devenit realitate! Pericol de moarte.
- Toţi in păr!
gabuba

Reply.

Mesajde gabuba » Mar Aug 09, 2005 9:00 pm

Pornind de la ceea ce mi se intampla in acest moment ii raspund la intrebarea 'ce faci, ma' si mai adaug ceva dupa virgula, ca s-o scutesc de urmatoarea inutilitate formulata in 'da' de ce', si astfel urmeaza o pauza dupa care 'hai ca mai vorbim noi'. Si fiecare revine de unde a plecat.

O noua lectie, copii: cand aveti zile proaste, nu incercati sa le remediati facand ceva care sa implice mai multi oameni, vor fi proaste pana la capat.

Stiu in mine o delasare semi-constienta, careia ii cunosc radacinile, desi nu le inteleg, careia ma supun confortabil, desi nu sunt de acord, careia i-as taia venele pe lung, insa mi-am pierdut prin buzunar briceagu'.
- Toţi in păr!
gabuba

Sunt gata.

Mesajde gabuba » Mar Aug 16, 2005 10:02 pm

Vantul bate puternic , iar eu imi masez capul.
Copacul tocmai a strivit o masina, mama-mi spune sa inchid geamul, iar eu aprob.
Furtuna imi uda mocheta, implicit talpile, iar eu asist.
Perdeaua se umfla de ploaie si vant, geamurile din blocul de alaturi se aud spargandu-se, iar gandurile-mi sunt incruntate.
Fruntea mea nu crede nimic. Cand este prin zona, nervos, nu te crede.

Vantul imi tranteste geamul. Mi-e cald. Mi-e sete.
Vantul imi arunca in mijlocul camerei o bila din plastelina, iar eu stau si privesc fix intr-un punct paralel. Pe langa.

- De ce nu inchizi, mai mama, geamul ala odata? Ti-am mai zis o data ca vantul bate puternic!
- Da. Vantul bate. Sa ne bata, ca meritam.
- Toţi in păr!
gabuba

Ne-am innoit, scuipa-n san sa nu deochi si-mbracate-n rosu'.

Mesajde gabuba » Dum Aug 21, 2005 11:44 am

Vez Doamne, daca ejti om preocupat, care merge toata ziulica la piata si pretinde locu in troleu, n-ai vreme de stat acasa si urmarit tragedia de la ora 17, alesii au grija de tine! zilnic pe anumite linii, in curand pe toate, exista un ecran cu doi stiristi: un el grabit si cu un ton stupid si o ea, suferinda din pacate de strabism, ce-ti aduc la cunostinta cate 5 stiri pe zi. intai spun titlul, ca la revista presei, dupa care urmeaza cateva acorduri din genericul lor inspid si apoi incepe sa curga informatia. intotdeauna la fel. TITLUL - GENERICUL - STIREA.
si daca te pune necuratu' sa ai de mers ceva mai mult decat o statie vei avea ocazia sa auzi aceleasi stiri de vreo trei ori. iar daca ai drumuri de genu', dus-intors, iti vor intra in repertoriu deja putinele, simplele cuvinte ale stiristilor; insa totusi deprimantele, mai ales cand iti repeta de 6 ori pe zi ca in cartierul tau nu va fi apa calda pana pe X (insert here your favorite number) septembrie...
daca pe liniile voastre inca nu exista magnificele ecrane, rugati-va sa fure astia din timp, sa se epuizeze regretatele fonduri si sa ascultati in continuare begiula e begiula, ca, sa mor io, e mai relaxant decat sa aflii ca lu' tariceanu' i-au mai gasit un testicul intre fese. ciordit.

asta ca sa nu-mi mai amintesc de reclamele itinse uniform pe toata lungimea vehicolului care ma surprinde de vreo doua luni incoace, nereusind inca sa-i deslusesc misterul: "mergi cu trolebuzul, deci esti un om chibzuit. meriti un credit!"
deci, oameni buni, daca vreti credite, imputitiva-n fiecare zi alaturi de populatia majoritara (de)coloranta-n 'degrade' si astfel veti deveni, pe zi ce trece, mai chibzuit. la o varsta, cand fiecare banutz conteaza, o sa ajungeti (desi stati langa piata obor) sa mergeti pana la piata dr. taberei, caci jeni a luat ceapa cu 2 bani mai ieftina.
de unde rezulta niste economii deosebite + o calatorie reconfortanta in ratb, pe niste locuri rezervate special pentru dvs.
- Toţi in păr!
gabuba

Batut de vant nu-i greu sa-ti doresti sa zbori mereu.

Mesajde gabuba » Vin Aug 26, 2005 10:40 pm

eu ti-am alergat prin vene,
ti-am suflat cu dor pe gene.
eu ti-am upgradat sarutul,
ti-am iubit necunoscutul...
am fost zmeul tau mereu,
sa ma tii in vant nu-i greu!
dar nu stii sa tragi de sfori,
am cazut de mii de ori...
(...dar eu trebuie sa zbor...)

Si am mai implinit un an.
- Toţi in păr!
gabuba

E bine.

Mesajde gabuba » Mar Aug 30, 2005 3:45 pm

A fost suficient sa citesc ultimul rand din cea mai recenta intrare din jurnalul ssoniei , ca sa inteleg despre ce este vorba.
Acum doua zile catelul meu a fost rostogolit intre rotile unei masini. Din fericire, a avut pozitia de asa natura incat sa nu fie facut afis cu asfaltul. Mama s-a urcat rapid in masina si a fugit cu catzelu' la veterinar, care a verificat-o indeaproape constatand ca nu are nimic grav.
Acum incepe sa-si revina treptat, iar uneori, la intervale nergulate de timp, isi mai ascunde coada intre labutele din spate, tremurand usor cu ochisorii umeziti.
S-a intamplat chiar de ziua mea 'evenimentul' si imi place sa cred ca din acest motiv e vie si e acasa si trebuie sa ne bucuram de ea.
E atat de ciudat cum niste fapturi aparent insignifiante isi gasesc locul in tine, fara sa-ti ofere mai mult decat o prezenta si o presupusa iubire dedusa din atitudinea lor.

Imi pare rau, s.
- Toţi in păr!
gabuba

?

Mesajde gabuba » Joi Sep 08, 2005 6:49 am

Betisoare parfumate (the moond incense); gandul la telefonul ei inchis; trezirea la ora 7. As vrea sa pot adormi oriunde, oricand, ca si cum pur si simplu nimic.
Mai trebuie sa arda putin betisoarele alea, iar epava aceea lipsita de vlaga de sub birou va fi trupul meu.
Ma duc sa arunc niste carlige in balcon la vecina. Credeti c-o s-o agatz?
- Toţi in păr!
gabuba

N-am idei, am doar raspunsuri.

Mesajde gabuba » Dum Sep 11, 2005 12:47 am

Nu ma am pe mine, caci nu cunosc actiunea de a poseda.
Parca-n sms-uri cuvintele tale obosite, comune si confuze suna mai pline ca atunci cand le rostesti cu voce tare, separate de pauze nejustificate si impodobite cu respiratii grele, de parca tocmai ai fi terminat de recitat "Luceafarul".
O simpla prezenta in dreapta mea nu e suficienta, draga mea, mai ales cand am senzatia ca-mi limitezi independenta.
Nici simple sarutari si priviri induiosatoare nu fac situatia sa fie altfel decat este.
Imi esti inutila cum probabil iti sunt. Stii asta, nu stiu de ce o mai scriu. Si eu o stiu.
De ce mai stam? Avem oare noi o viata de stat?

Tie nu ti-e rusine cu tine? Ca mie imi e.
Hai nu te mai ataca.
Du-te acasa, ti s-a racit grisuletu'.
Bai, juma de buletin tu stii cu cine vorbesti?
Ati urmarit o urmarire ca in filme...
Direct de la fata locului, cand furia apelor...

Lumea duce lipsa acuta de sintagme despre oameni penibili, minori, evadari si inundatii. Nu ma intrebati de legaturi.

*Acest mesaj a fost neterminat*
- Toţi in păr!
gabuba

Co-co-co...

Mesajde gabuba » Lun Sep 12, 2005 10:31 pm

La tv mi-a fost intotdeauna prezentata fericirea. Cum te tii tu de mana cu aleasa sufletului, cum va plimbati voi agale pe o straduta pustie si cum din cand in cand va sarutati. Apoi mancati vata pe batz, apoi va despartiti si suferiti.
Insa in filme suferinta pare tot o parte a fericirii.
In realitate suferinta in dragoste - acest teren minat de clishee - reprezinta hilaritatea situatiei in care doi oameni nu-si mai gasesc locul.
Nu te cauta in canoane.

A inceput scoala. Intrebarea zilei a fost , evident, cum a fost prima zi de scoala.
Pai am facut pe drum o ora, probabil cu mers poticnit ajungeam chiar si la deschidere.
Avem doi colegi noi care se intrec intre ei pentru titlul de cea mai penibila prezenta.
Ne-am schimbat clasa. Adio momente de relaxare, ascultare de muzica, poezie, romane, jurnal in diverse neinteresante ore. Adio povesti intregi si jocuri de carti spuse sau jucate fara nici o taina. Acum, cand intarzii la prima ora va trebui sa scol tot randu' in picioare, caci in debara nu e mult spatiu de locuit. Nici aer de respirat.
Scoala mea intrata la finele lui iunie - oficial - in reparatii 'capitale' , arata ca dupa razboi.
Ne-au facut o primire deosebita cu var si praf de creta pe jos, peste tot, galeti de vopsea la fiecare colt si asa mai departe.
Noi ca noi, ca am cunoscut scoala asta si-n zilele ei mai bune, da' prichindeii aia? Eh, de fapt, ce stiu ei. Hai, sa puna mana pe carte, muma lor!

Cornulet cu lapte, cornulet cu lapte.
- Toţi in păr!
gabuba

Mesajde gabuba » Mar Sep 20, 2005 10:07 pm

- Haideti sa iesim cu totii impreuna la tabla!
- Ieeee...
- Haideti sa iesim cu totii la un suc sa scriem lectiile!
- Ieeee...
- Haideti sa nu ne mai repetam!
- Ieeeee. Ah? Repetam ce?
- Repetam anii.
- Ieeeee...
- Toţi in păr!
gabuba

Ce-i neantul?

Mesajde gabuba » Sâm Oct 01, 2005 9:35 pm

John n-o cunostea pe Jane pana in ziua cand s-au intalnit la colt. De atunci au stat mereu la colt si au vorbit. Au vorbit vrute dar si nevrute. Intr-o zi de exemplu cand li s-a terminat coltu, John i-a vorbit lui Jane in saruturi, iar aceasta rasucindu-si picioarele intr-un X copilaresc, intreba printr-un limbaj numai de ea cunoscut daca acesta e neantul si ce e el de fapt
John, stiind alfabetul limbii lui Jane, s-a intors pe calcaie si a alergat cat a putut de departe de coltul in care s-au cunoscut.
Pe masura ce alerga tot mai inconstient de propria-i persoana repeta obsedant "Sa nu mai intrebi niciodata ce-i neantul, sa nu mai intrebi niciodata ce-i neantul...".
Apoi Jane, plangand peste trupul inert al lui John, sprijinit chiar de colt, constata usor sarcastica:
- De la hashish. Si gandurile-ti tot alearga si crezi ca tu cu ele, dar aici e drama...Fizic vei sta intotdeauna, iar mintea va suferi o mica implozie. Si atunci descoperim neantul.

...De undeva dintr-un alt colt rasuna inca ecoul vocii lui John "Sa nu mai intrebi niciodata ce-i neantul, sa nu mai intrebi niciodata ce-i neantul...".
- Toţi in păr!
gabuba

1 oct. 2005 - drum catre scoala, RATB. Bucuresti.

Mesajde gabuba » Mie Oct 05, 2005 10:01 pm

Eu chiar tin la acest Bucuresti cu toata mizeria, aglomeratia, tiganii, mirosul, betonul, blocurile lui. Eu chiar tin la orasul asta unde parca iti este privat dreptul de a privi in sus catre pasarile care incearca, bietele de ele, fara sa-si dea seama ce li se petrece, sa ramana libere, sau catre cerul, deseori grizonat.
Si iti dai seama de treaba asta mai ales cand niste unii, straini de particularitatile acestui oras si de viata ta, iti lovesc amintirile si trecutul cu o non-salanta tulburatoare.
Eu n-am avut bunici la tara si , deci, in toata viata mea mediul rural l-am cunoscut din vreo doua experiente la niste prieteni la ei la tara si din punctul de vedere al invatatorului Creanga, in ale carui amintiri inca n-a avut nimeni tupeul sa arunce cu invective stiutoare de orice.
Asadar, Bucurestiul mi-a fost si mama si tata cand faceam tampenii pe strada si cel mai bun prieten in verile cand toti copiii erau plecati si singuratate cand mi-as fi dorit sa arda tot si libertate-n noptile, zilele pe care le-am alergat fericit.
Daca m-ai cunoscut pe mine si ai apreciat ceva din ce am eu, e pentru ca am trait in fumul asta, in mijlocul acestui tablou in care pictorul, beat ca un porc, a scapat tot gri-ul , in care educatia pe care o primesti e sa te stresezi, copile, ca sa ai parte de nenorocire si unde fiecare neimplinire devine tragedie. Dar! Dar... dar, vezi tu? Acesta e orasul in care am trait de toate, in care am cunoscut de toate cele ce le stiu. Aici, nu altundeva. Aici.
Din gunoaie si tigani, din gri si tragedie, din batjocora si vedetisme m-am format eu. Si sunt asa cum ma crezi pentru ca sunt cateva lucruri pe care nu le alegem. Cel putin nu aici.
- Toţi in păr!
gabuba

Nu stiu.

Mesajde gabuba » Sâm Oct 22, 2005 7:59 pm

Despre toate povestile despre altii, e bine.
Despre tine, ce sa mai zic?
Pentru toti cei care au uitat si tot uita.
Pentru mine.
Pentru toata literatura care ramane literatura.
Pentru inima mea.
Despre talent. Cu forta, credinta, extaz, diferenta, umor, atipic.
Despre cei care mint.
Despre a te bucura ca esti.
Pentru cei care plang.
Pentru mamele a caror zi le este.
Despre fetele frumoase. Pentru fetele usuratice.
Despre baietii de cartier.
Pentru gandurile neterminate. Pentru blog-urile penibile.
Despre libertatea reinventata aplicata.
Pentru ironia trista si... ironic.
Despre incoerenta si alte nelinisti.
Pentru viata, ce traim, pentru actor, ce teatru.
Despre teatru, ce viata, despre actor, ce traire.
Despre mine, ce de tine, ce de tine e in mine.
Ce de noi in doar doi. Pentru si despre voi.

Si daca primesti acest ravas, arunca-l la gunoi.
Si daca-l arunci la gunoi, arunca-l cu drag.
Si de-l arunci cu drag, scrie-mi inapoi!
Si de-mi scrii inapoi, scrie-mi cu cant de frag.

Si de nu-ti place masura si ritmu' meu,
...................................ce pixu' meu.
- Toţi in păr!
gabuba

Din beci.

Mesajde gabuba » Dum Oct 23, 2005 9:18 am

Timp de cateva saptamani am fost la teatrul studentesc PODUL. Deci in pod. Deci la POD.
In prima zi cand am intrat acolo, exceptand privirea insistenta de pe scaunul de sub galeata cu lumina, am intalnit o foaie plastifiata lipita pe unul din peretii negri.
M-am gandit ca ar fi frumos, draga necko, sa-ti spun cam ce scria acolo:

"N-am avut niciodata o casa, respectiv un pod. De cand vin aici, nu-mi e teama decat de momentul in care va trebui sa parasesc acest pod, pentru ca aici se intampla lucrurile la care inainte nici nu indrazneam sa visez de teama ca nu se vor indeplini.
Mario"

Probabil ca atunci cand coboram din pod ajungem in casa, iar cand iesim din casa suntem deja podari. Dar asta e cu totul alta poveste.

----

La inceputul lui octombrie s-a implinit un an de teatru. Si avea dreptate omul ala cu barba cand spunea ca iti ia o viata ca sa nu intelegi nimic; iar eu, fraierul de mine, ma bucuram ca dupa un an abia - in care m-am dat cu capu' de pereti - mi-am dat seama de o baza, de o fundatie. De un subsol. Subsolul meu. Acum sunt in subsol. De aici pornesc, de aici urc in casa, apoi in pod.
Da, e important drumul ca sa-ti dai seama unde ti-e comoara. Da, are dreptate si Coelho ala, chiar de n-a zis-o el. Nu vreau sa ma-ntreb cat o sa-mi ia pana stiu-eu-unde, stiu doar ca n-o sa abandonez niciodata drumul pe care, inconstient, am pornit de la 5 ani. Da, ar fi pacat de Dumnezeu. Si de mine.

Tot ce sper din tot ce nu stiu, ca-s multe, e s-apuc in viata asta sa urc in POD. Si sa raman acolo. As fi fericit sa mor in podul vietii mele artistice, acolo unde de fapt m-am nascut.
- Toţi in păr!
gabuba

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Scrieri, ganduri si jurnale