de kant emir » Sâm Mai 28, 2005 2:27 am
Am revenit si m-am apucat de "treburi". Am o vorba buna de zis:
Mare bucurie si mult respect pentru tentativele (uneori agreabil finalizate) de "fair play" - oameni care respecta si iubesc arta si tehnica fotografica, sau chiar simpla bucurie a participarii (ex - un user tocmai isi postase pozele - eram online - si mi-am permis sa-i atrag atentia by PM ca respectivele poze nu prea sunt portret; mi-a raspuns cam asa: "eu nu-s mare fotograf, dar ma bucur sa particip/invat; decat zero pentru neparticipare, mai bine doi pe linie!" - toata stima mea !); si inca o cescuta de respect pentru juratul care a raspuns provocarii de a se supune "examenului" - macar cu asta sa se aleaga.
Vorbele "mai putin bune" nu-s chiar grozav de "dure":
-nu prea s-a tinut lumea de tema (multe poze care nu-s portret - dar sunt si destule care chiar sunt, sau macar se apropie; iar de nu-s si nici nu se apropie, fiecare concurent a adus poze frumoase, si asta este de apreciat); nici juriul nu s-a omorat cu notarea riguroasa - de unde se vede ca exista un oarecare echilibru, suficient sa tina concursul viu.
As sugera ca la inceputul fiecarei probe sa se precizeze niste cerinte (tema, nr de poze) care sa calauzeasca si pe concurenti, si pe juriu.
Mai dau si raspuns (intrebarii, nu userului):
nici ale lu neatza nu iera portrete ? - ce importanta are, neatza nu concureaza ! Concret, imi place "becoming alive", cu mentiunile ca nu neaparat ca portret, si ca eu as fi facut-o alb-negru (parere strict personala !)
Si tot personal, imi mai plac (chiar de nu-s toate "fix portret"):
- "dulce concentrare"; "iti place macaraua mea.. aia din spate?" - Daïmon
- "fumand" - memetShol
- "American Policeman..." - monk
- "la apus" - nbm
- "pe_un_picior_de_plai", "where_is_my_past" - Paragusul
- "cand voi fi mare..." - Red_Mustang
- "sergiux" - ROXANA
- "autoportret" - shakti
- " uo amica" - weed13
- "Oare..." - Weet-weet
- "cucu" - whatever
Ordinea este alfabetica (dupa nick user), si la fiecare dintre ele (exceptie ale lui Paragusul si a lui whatever) mi-am imaginat unele corectii/completari. Dar mi-au placut, fiecare are ceva frumos.
"... deasupra-i cer de stele" si legea morala din mine