Fiction si Science

Beletristica, SF, Filozofie...

Fiction si Science

Mesajde dinu » Mar Mar 19, 2002 2:44 am

Ce carti bune ati mai citit si mai ales, de unde ? Ca s-a cam saracit piata de genul cu pricina...
dinu
Junior Member

Re: Fiction si Science

Mesajde kris » Mie Apr 17, 2002 9:45 am

Initial trimis de dinu
Ce carti bune ati mai citit si mai ales, de unde ? Ca s-a cam saracit piata de genul cu pricina...

din pacate de cand au inchis "Nemira" nimic bun (ori prost din cunostintele mele) din domeniu S.F nu a mai aparut pe piata... doar cateva ex-succese ale editurii mai-sus amintite. :(
"cata luciditate atata drama; cata prostie atata melodrama"
kris
Junior Member

Re: Re: Fiction si Science

Mesajde manelesux » Mie Apr 17, 2002 2:26 pm

Initial trimis de kris

din pacate de cand au inchis "Nemira" nimic bun (ori prost din cunostintele mele) din domeniu S.F nu a mai aparut pe piata... doar cateva ex-succese ale editurii mai-sus amintite. :(

Cand au inchis Nemira? Io tocmai am luat un Clive Barker, tiparit cam de sarbatori am impresia, plus antologia de SF romanesc anuala, shi asta-iarna aveau in planul editorial nishte Philip Dick din perioada druggie shi inca ceva Ph.j.farmer.
manelesux since 1918
manelesux
Junior Member

Re: Re: Re: Fiction si Science

Mesajde kris » Mie Apr 17, 2002 6:35 pm

Initial trimis de manelesux

Cand au inchis Nemira? Io tocmai am luat un Clive Barker, tiparit cam de sarbatori am impresia, plus antologia de SF romanesc anuala, shi asta-iarna aveau in planul editorial nishte Philip Dick din perioada druggie shi inca ceva Ph.j.farmer.

editura nu mai functioneaza de ceva vreme (vreun an am impresia nush' prea sigur da' ma interesez shi-tzi zic mai exact) dar asta nu inseamna ca stocul de carti scoase de ea nu mai este valabil prin librarii sau alte locuri prielnice pt. cumparat carti :)
kris
Junior Member

Re: Re: Re: Fiction si Science

Mesajde dinu » Mie Apr 17, 2002 8:26 pm

De unde ?
dinu
Junior Member

Re: Re: Re: Re: Fiction si Science

Mesajde manelesux » Joi Apr 18, 2002 12:38 pm

Initial trimis de kris

editura nu mai functioneaza de ceva vreme (vreun an am impresia nush' prea sigur da' ma interesez shi-tzi zic mai exact) dar asta nu inseamna ca stocul de carti scoase de ea nu mai este valabil prin librarii sau alte locuri prielnice pt. cumparat carti :)

Nu vorbesc de ce se mai gaseshte prin librarii.
Vorbesc de faptul ca exact in luna decembrie au aparut Clive Barker shi antologia Nemira 2001, iar pe ultima pagina aveau planul editorial pe 2002. Deci daca acu un an Nemira se desfiintzase, acu 4 luni ea functziona.

Clive Barkeru l-am vazt in multe librarii prin bucureshti, insa acu s-a cam vandut, shi io l-am gasit destul de greu in cluj, dar oricum nu cred ca e de negasit.
manelesux since 1918
manelesux
Junior Member

Re: Re: Re: Re: Re: Fiction si Science

Mesajde kris » Joi Apr 18, 2002 1:23 pm

Nu vorbesc de ce se mai gaseshte prin librarii.
Vorbesc de faptul ca exact in luna decembrie au aparut Clive Barker shi antologia Nemira 2001, iar pe ultima pagina aveau planul editorial pe 2002. Deci daca acu un an Nemira se desfiintzase, acu 4 luni ea functziona.

ti-am spus ca voi reveni cu noutati dupa ce ma documentez un picutz. asa ca.. o colega care a lucrat la Nemira pana cand s-a desfiintat mi-a spus ca, de acum aproape 8 luni cand s-a decis inchiderea ei din motive de porift sub-zero (asta cica a fost pretextul) s-a mai incercat resuscitare ei de vreo 2 ori. de aici incolo nu mai pot sa-ti mai zic nimic pentru ca si tipa respectiva a pierdut legtura...
kris
Junior Member

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fiction si Science

Mesajde manelesux » Joi Apr 18, 2002 2:43 pm

Initial trimis de kris

ti-am spus ca voi reveni cu noutati dupa ce ma documentez un picutz. asa ca.. o colega care a lucrat la Nemira pana cand s-a desfiintat mi-a spus ca, de acum aproape 8 luni cand s-a decis inchiderea ei din motive de porift sub-zero (asta cica a fost pretextul) s-a mai incercat resuscitare ei de vreo 2 ori. de aici incolo nu mai pot sa-ti mai zic nimic pentru ca si tipa respectiva a pierdut legtura...

aha,intzeleg.nasol.

anyway,am trecut ieri pe la anticariat shi am luat nishte cartzi care mi-au placut tare, publicate de Teora acu vro 3 ani. Ma refer la cele patru cartzi ale lui Greg Egan:Axiomatic,Carantina,Distres shi Luminiscent. M-au dat pe spate, o combinatzie de cyberpunk cu stil de Arthur Clarke.
manelesux since 1918
manelesux
Junior Member

hm

Mesajde Joao » Joi Apr 18, 2002 11:17 pm

din cate stiu eu clive Barker=stephen king!
Aici sunteti cu totii: "de la maimute la pentium 8"
Joao
Junior Member

Re: hm

Mesajde manelesux » Vin Apr 19, 2002 2:37 pm

Initial trimis de Joao
din cate stiu eu clive Barker=stephen king!

Nu mah,stephen king e richard bachman, ala care a scris the running man(filmu cu arnold) shi Shawshank Redemption(filmu cu tim robbins). Clive barker e cu totu altu, shi a inceput ca scenarist pentr filmele horror ale anilor 89. Alea cu freddy krueger,hellraiser,etc.
manelesux since 1918
manelesux
Junior Member

Mesajde Andrada The Dev » Vin Apr 19, 2002 10:37 pm

The Crhrysalids - John Wyndham Superba.
Foul is fair and fair is foul, ladies and gentelmen of the audience:)
"You swear to tell the truth and nothing but the truth, so help you God?"
Does anyone (or did anyone) answer no to this question? That... I want to find out.....
Andrada The Dev
Junior Member

ai dreptate manelsux!

Mesajde Joao » Vin Apr 19, 2002 11:25 pm

Am facut o confuzie stupida datorita orei tarzii!(mai degraba oboselii!)Stiu cine sunt ambii,dar ,hmmmmmm,se mai intampla si la case mai mari!
Stiti ceva de gradinile lui Rama?A aparut la noi?
Aici sunteti cu totii: "de la maimute la pentium 8"
Joao
Junior Member

Ce spunetzi?

Mesajde Fester » Mar Apr 23, 2002 9:33 pm

Cum vi se pare "Thanatonautzii" a lui Bernard Werber?
Incepe glorios dar la urma o da nea Beny in mangleala de-i merg fulgii. Oricum cartea e peste medie binisor, parerea mea, adica a unuia care nu e fan SF.
Un SF-fantasy care l-am citit si mi-a placut mult e "Cuibul de dincolo de umbra" dar nu mai stiu cine a scris-o, in orice caz un italian.
Fester
Junior Member

Mesajde J.A.Tiranu » Vin Mai 17, 2002 11:05 pm

Nu e genu meu sa citesc carti,dar din greseala am dat de Asimov - Imperiul si Fundatia. E super Asimov asta (intre timp am devenit dependent si am citit aproape cam tot ce apartine de ciclul fundatia ,de ciclul robotii si nu numai )
Il recomand tuturor cititorilor de sf
Pentru cei pasionati de cosmos "Civilizatii extraterestre" (a aceluias scriitor) e cea mai documentata ,cea mai logica si cea mai captivanta documentatie despre universul in care traim.
undeva la marea neagra ..... lucrurile se contrazic
J.A.Tiranu
Junior Member

Mesajde dinu » Sâm Mai 18, 2002 12:27 am

Daca ti-a placut fundatia cu atat mai mult o sa-ti placa volumele de nuvele. Si vad ca Teora le-a pus gand bun, ca se vand peste tot.
dinu
Junior Member

Mesajde J.A.Tiranu » Sâm Mai 18, 2002 7:23 am

Initial trimis de dinu
Daca ti-a placut fundatia cu atat mai mult o sa-ti placa volumele de nuvele. Si vad ca Teora le-a pus gand bun, ca se vand peste tot.

Astia de la Teora sunt cam magari.Am stat un an sa gasesc penultima carte di fundatie si oricum nu de la ei am luat-o
undeva la marea neagra ..... lucrurile se contrazic
J.A.Tiranu
Junior Member

Mesajde manelesux » Sâm Mai 25, 2002 10:45 am

Bah, care se plangea ca Nemira a dat faliment? Tocma au scos inca o aberatzie de-a lu Sebastian Corn,care,pe deasupra are pe coperta tocma coperta de la Arise-u lu Sepultura.
manelesux since 1918
manelesux
Junior Member

Înapoi la Literaturile vechi