de gaga » Mar Iun 07, 2005 8:19 am
guzmornin. io am alta inpresie, ca cand ploo ploo cu prosti sau jmekeri + masini rebu care vor actzipild cu matiz pe bot.
apropou de jmekeri, nush daca atzi fost de curand in superba localitate sinaia, io am fo ultima oara duminica si in asteptarea trenului am luat o pizza, timp in care am luat pulsul localitatzii.
foarte foarte schimbata. este populata pe uichend de aceeasi pantofari (pe care ii stiam dinainte si din care am facut si mai fac parte), care au iesit sa faca putin sport urcand cu telecabina (scop in care etaleaza frumoasele trelinguri de firma si adidasii noi), agatzatzi cateodata si de copchii proprietate personala.
mai este populata de mici grupuri de montagnarzi care tarasc rucsaci multilateral dezvoltati si pe care ii recunosti dupa graba cu care incearca sa prinda personalul de ora sase (numai optzeci de mii fatza de doo sute si la interciti).
aceste doo grupuri palesc insa in fata majoritatii care arata asa:
se ia una bucata manelar, bine prins de soare din generatie in generatie, dotat cu toate accesoriile: lantz si bratzara musai, ghiul din cand in cand, freza gelata, pe alocuri vopsita shuvitze, treling cu nationala romaniei sau camasa de matase descheiata, privire stas: "sunt jmeker bah, beshi din fatza mea ca te calc in picioare"; se pune alaturi una bucata domnitza aranjata dupa moda mafioata de salajean care aparent coincide cu moda maneledesinaia: tzatze (unde este, da' de obicei este) cat mai vizibile, fusta scurta sau blugi mulatzi musai buric afara, alfel nu se poate, telefon mobil minuscul in dotare lasat la vedere (creca asta e noul razboi rece al muierilor, se bat in telefoane), par drept modelat in scari, blond sau brun, cateodata roscat, tocuri foarte inalte sau shlapi si cateodata cu un bitong in portofoliu.
aceasta imagine se multiplica alcatuindu-se grupuri care fie se plimba, fie stau pe la terase, evocand imaginea de alta data a statiunii in care demoazelele stateau la shueta in timp ce barbatii discutau politica. asemanarea este mica, domnii nostrii nu fumau trabuc si discutau "bagamiash plan zenga bah ce a facut bah ca il ingropam in bani mancamiar rala".
sueta doamnelor, destul de limitata incepea intotdeauna cu "ai vazuto p'aia fa?"
imaginea este completata de multe masini de marca din care zdrangane manele, unele cu numar de roma ... sau munchen ...
oricum, rar am vazut asa un numar sporit de manelisti pe o suprafata asa restransa.
guzmornin aghen, az munc, bine ca ploo.
semnatura fara culori si nestridenta