Ce filme ati mai vazut ?

sub lumina lanternei magice

Mesajde MiG29 » Sâm Iun 18, 2005 12:18 pm

Goodbye, Lenin!-da tevereu mai da si filme bune.fuarte bune chiar.comedia asta nemteasca,desi nu e chiar comedie e absolut superba.scenariul e perfect si jocul actoricesc la fel.mai sunt si unele scapari inerente,dar per total inca un film european de iecsceptie. 9/10
The Earth is full.GO HOME!
MiG29

Mesajde bhuttu » Dum Iun 19, 2005 10:56 am

Prin amabilitatea Pro Tv-ului si-a lu' nenea Sarbu caruia ii transmit si pe aceasta cale cele mai calde urari de bine :moon: si sanatate :hang: , am vazut si eu aseara unul din multele filme pe care le-am ratat la vremea lor, Cast Away cu Tom Hanks si Helen Hunt, regia Robert Zemeckis.
Filmul e un fel de Robinson Crusoe modern, care are cate un pic din toate. E si nitel spectaculos, e si nitel de aventuri, are si-un pic de dragoste, si-un pic de filosofie usurica, s-o priceapa tot americanu' de se duce la cinema.

La nivelul actiunii si al reactiilor naufragiatului, filmul nu prea spune nimic nou, ca toti am citit Defoe la vremea noastra. E interesant totusi sa vezi toate astea ecranizate.
Cinematografia e buna spre foarte buna, dar fara sa straluceasca vreodata. Mi-au placut vederile de sus ale insulei(cand eroul se suie pe stanca mare-mare). Filmarile in apa si ele se vor interesante, da' am mai vazut filme de-atunci.

Episodul cu mingea de volei ar fi putut fi bun, dar incarcatura emotionala si filosofica de-acolo sunt mult diluate, asa ca e doar simpatic. Prabusirea avionului e bine reprezentata, iar in loc de episodul mult prea tras de par al balenei-cea-foarte-binevoitoare parca l-as fi preferat pe cel al rechinului-cel-deloc-binevoitor.

Performanta actoriceasca este, asa cum ma asteptam, foarte bine. Tom Hanks se descurca, bineinteles, si cu rolul asta greu, si un mare plus al filmului este chimia dintre el si Helen Hunt, care functioneaza incredibil de bine. Obiectia mea la capitoul asta este ca eroul, si dupa 4 ani de mancat crabi si nuca de cocos, tot gras e. Io inteleg ca Tom Hanks e un pic grasuliu de fel, dar trebuia sa se gandeasca si ei la asta.

Cel mai mult m-a pus pe ganduri episodul de final, reluarea vietii dupa 4 ani de disparitie, treaba insuficient dezvoltata de literatura de specialitate. Si mi-a mai placut in mod deosebit o replica tot de prin final, care ar fi meritat sa fie tagline(da' nu cred ca e): "Nu stii niciodata ce poate sa-ti trimita marea la tarm"(sau ceva in genu').

Concluzie: 7/10, un film entretaining si ceva mai mult, pacat ca l-am vazut abia acum.

Concluzie2: Pro Tv da filme din ce in ce mai bune si din ce in ce mai noi. Absolut remarcabil e ca saptamana viitoare au Trapped, care a iesit din cinematografe abia prin iarna.

LATER EDIT: Si mai trebuie sa va zic de un film de-l vazui mai alaltaieri pe Antena1, "The Velocity Of Gary". Un film absolut cretin, cu poponari, cu surzi si cu Salma Hayek, buna ca mai mereu. Mi-a placut ca bate puternic in suprarealism, adica nu intelegi niciodata ce se intampla de fapt, da' totul e asa de fascinant! De remarcat acolo un nene, Vincent D'Onofrio.

PS: Io-mi cer scuze de cronicile mele lungi si plictisitoare, da' cand m-apuc sa vars, trebuie sa vars.
If there's a war, we'll all fight!
bhuttu

Mesajde Cristy » Dum Iun 19, 2005 2:41 pm

Hostage - noul film al lui Bruce Willis , care revine la radacinile sale ; povestea cam trasa de par , dar mi-a placut .. 7/10
Minority Report - abia acum am reusit sa fac rost de el .. ce sa zic , a meritat asteptarea , Spielberg nu dezamageste :P 9/10
Coach Carter - o drama despre un antrenor de baschet ce-si suspenda echipa din cauza rezultatelor slabe la invatatura ; impunator rau S.L. Jackson , mi-ar fi placut daca l-as fi avut pe el antrenor la baschet :) 8/10
Per total 3 filme interesante pe care le recomand ..
Moved away.
Cristy

Mesajde Green_Eyez » Lun Iun 20, 2005 11:45 am

Bridget Jones-The edge of reason( o foarte buna ecranizare dupa romanul cu acelasi nume)-8/10
A beautiful mind, in care replica 'e un geniu neinteles' e f.adevarat-10/10
Queen of the damned-cu Aaliyah~Baby Girl(preferata mea) 10/10
Poetic Justice-il vad a 2a oara ...e cu 2pac(preferatu` meu)10/10
Some things will never change...
Green_Eyez
Junior Member

Mesajde Cristy » Lun Iun 20, 2005 6:49 pm

Alone in the dark - directie proasta , dialoguri scrise de un pusti de 15 ani , poveste proasta , personaje care spun replicile pe derost , fara intonatii , sentimente , etc ; accente vorbite najpa . 3/10
Boogeyman - un horror abordand aceeasi fascinanta poveste a fricii de intuneric ; film la fel de prost ca si predecesorii sai Darkness Falls , They , etc . 3/10
Hide and seek
- Robert De Niro s-a tampit .. de la filme ca Nasul si Incoruptibilii a ajuns sa joace in Godsend si Hide and seek . 3/10

Per total 3 filme pe care , daca nu sunteti masochisti , va recomand cu caldura sa le evitati pe cat posibil . Multumesc pt atentie ;e
Moved away.
Cristy

Mesajde Cristy » Vin Iun 24, 2005 2:45 pm

The night of the living dead ( 1968 ) & Citizen Kane (1941 ) doua filme clasice , foarte laudate de toti .. mi-au placut , dar nu m-a impresionat niciunul
Dog Day Afternoon ( 1985 ) - Pacino strikes again .. asta chiar mi-a placut 8/10

zxcvb : The Merchant Of Venice - o drama shakespeariana .. Pacino iara intr-un rol de exceptie , avand doua discursuri impresionante pe care le livreaza perfect ; filmul bunicel , insa m-a dezamagit finalul ,deoarece pt Shylock nu exista dreptate .. 7/10
Moved away.
Cristy

Mesajde Cristy » Dum Iun 26, 2005 11:23 am

Pi - un film ciudat despre un matematician obsedat de numere , nu zic mai multe ca sa nu il stric pt altii .. nu l-am inteles prea bine , ar mai trebui sa ma uit la el de vreo 2 ori ;
Harold & Kumar Go to White Castle - o comedie stupida despre doi prieteni care petrec o seara de pomina in incercarea de a ajunge la un fast food 6/10
Love Actually - o comedie romantica scrisa de Richard Curtis , acelasi om care ne-a adus filme ca " Four Weddings and a Funeral" ," Notting Hill" , "Bridget Jones" si "Mr Bean" ; avand o distributie de zile mari incluzand nume ca Liam Neeson , Emma Thompson , Hugh Grant ,Rowan Atkinson , Keira Knightley si cateva momente prezenta lui Elisha Cuthbert , Shannon Elizabeth , Denise Richards ; cu un scenariu bun , relatii interesante intre personaje , dialoguri amuzante si romantice , depinzand de moment si scene memorabile cum ar fi : cea cu cartoanele , cea de la lac , scenele de aeroport ,etc , Love Actually este un film recomandat pentru romantici si nu numai . 9/10
Moved away.
Cristy

Mesajde Wild Rose » Lun Iun 27, 2005 12:25 am

The Ring II
Parerea mea sincera si personala: o mare prostie. Primul a fost interesant, poate chiar misto... insa al doilea este sub orice critica. Daca n-aveam alcool in sange nu cred ca rezistam pana la sfarsit.
indiferent cine esti si cum o arzi soarele tot rasare dimineata
---
vom zbura si fara aripi, trebuie doar sa crezi
Wild Rose
Junior Member

Mesajde Redial » Lun Iun 27, 2005 6:24 am

Mulholland Drive - 2001
Regizat si scris de David Lynch .... lucru ce se vede in film si mai ales dupa film ... Genul de film la care metaforele cinematografice sunt extrem de directe dar abia dupa ce pica si telefonista nu numai fisa te bucuri de ele. Inchiriatzi-l dar rezervatzi-va tot timpul ... trebuie vazut tot tot... merita!!
Redial
Junior Member

Mesajde vali » Lun Iun 27, 2005 8:07 am

kicking and screaming - frumusel, daca iti place stilul will ferrel 6/10

mr and mrs smith - nici prea prea, nici foarte foarte. poate ma asteptam eu la mai mult 7/10

dirty filthy love - o porcarie 1/10

ladder49 - foarte frumos, povestea unui om 8/10

going the distance - comedie de mana a 2a, m-am uitat numa pt sasha 5/10

new jack city - probabil cel mai bun rol al lui chris rock. nici wesley snipes nu joaca rau. 8/10

arsene lupin - film de aventuri, facut dupa cartea lui leblanc, nu e cine stie ce, dar francezii incearca 6/10

wedding date - comedie decenta. 7/10

coach carter
- inca o data o nota pozitiva. samuel l jackson e un actor de prima mana 8/10

beauty shop - in genul barbershop, but for the ladies.

milionari de weekend - binishor

one hour photo - robin williams face un rol mare in pielea omului ajuns singur cu putine bucurii. 8/10

donnie brasco - revazut. replacut. pacino rulz. johnny deep also. 9/10
some people deserve to die
vali

Mesajde memetshot » Mar Iun 28, 2005 11:17 am

The Hitchhiker's Guide to the Galaxy 10/10 si cam atat
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
meropi, ramane cum am stabilit
memetshot

Mesajde Cristy » Mar Iun 28, 2005 4:40 pm

Punch-Drunk Love - supraevaluat .. daca a inteles cineva ceva din filmul asta , inafara de faptul ca e o poveste de dragoste mai neconventionala , rog pm 5/10
Moved away.
Cristy

Mesajde thunder84 » Mie Iun 29, 2005 9:26 pm

Kingdom of heaven 5/10
o prostie de film...ce sa zic se duce unu din Franta cu un caracter impecabil sa apere ierusalimul...
"Am vazut ingerul in piatra si am sculptat pana l-am eliberat." Michelangelo
thunder84
Junior Member

Mesajde Cristy » Joi Iun 30, 2005 4:15 pm

Snatch. - genial .. de mult nu am mai ras atat la un film .. merita felicitat Guy Ritchie pt scenariu si regie ; mi-a placut modul in care povestile alternau si in cele din urma se intersectau , buna si prestatia lui Pitt [ ce accent misto avea ~p ] 9/10
Reservoir Dogs - alt film de mare valoare , primul succes al lui Tarantino .. mi-a placut mult Mr Blonde , un rol ce i s-a potrivit ca o manusa lui Michael Madsen 9/10
Si am revazut pentru a 5 a oara Scarface , care incepe sa imi placa din ce in ce mai mult :P
Moved away.
Cristy

Mesajde matzaa » Joi Iun 30, 2005 8:21 pm

poi...dangerous minds..nui nush ce da ma marcat in copilarie..habar nu am dc..da de atunci imi tot place...Michelle Pfeiffer ca intotdeauna joaca super..10/10..the others..cu Nicole Kidman 10/10...mo impresionat mai ales din acuza cum so terminaaat..ce mai sfarshit..nici nu ma asteptam..si am vazut walking tall...7/10..de fapt hai 8/10.ca o fo nijte faze de ras mai tari...ma asteptam sa se bata mai fain the rock..si in plus o durat foarte putin..si actiunea prea bleah....prea simpla si previzibila
tralallalalalallalaaaa
matzaa
Junior Member

Mesajde chumpi » Vin Iul 01, 2005 1:52 pm

Kingdom of Heaven 5/10 - o bashina de film...nu-mi vine sa cred ca ca am vazut note de 10 pt filmu asta. NU vreau sa jignesc pe nimeni, dar mult uzitata expresie despre discutia gusturilor chiar nu cred ca mai este o scuza in cazul asta. Sa fie clar BUNUL GUST SE DISCUTA SI ESTE DE DISCUTAT...asta valabil si pt cei care gasesc Kung Fu Hustler 2/10 film bun => o porcarie in toata regula, l-am inchis cand mai erau vreo 10 min si mi-am promis sa nu mai fac...
Sa revin, K of H este o dezamagire...tot ce pot sa spun ca m-a impresionat la filmul asta este reclama...in oala dezamagirii intra si Mr. and Mrs. Smith 6/10 frumoasa ideea, amuzant per total, dar Brad Pitt poate mai mult, sa nu mai vorbim de Angelina...si-au cam batut joc de ei...
Madagascar 7/10 - BUN !!! pur si simplu ai cu ce sa te destinzi...pinguinii sunt adorabili... "Cute and cuddly boys...cute and cuddly !!!"
chumpi
Junior Member

Mesajde bhuttu » Vin Iul 01, 2005 1:57 pm

Hai ma ca sunteti rai cu KoH. Au gresit-o cu Orlando Bloom, da' n-ati vazut ce batai frumoase face nea Scott? Unde-ati mai vazut smoala curgand in halul ala?

Si in plus, Jeremy Irons e de mare exceptie. Numai vorbesc de Bredan Gleeson sau aia 3 arabi.

Mie mi-a placut. La un 7/10 lejereanu.
bhuttu

Mesajde older » Vin Iul 01, 2005 2:07 pm

chumpi[B scrie:Kung Fu Hustler [/B].

e Kung Fu Hustle :)
Orice cantitate, oricat de mica, adauga ceva, spuse soarecele si facu pipi in mare. ANTONIO LOBO ANTUNES
older

Mesajde Cristy » Vin Iul 01, 2005 2:48 pm

Eu tot 7 am dat la KoH si alti 14,355 oameni au dat 6.9/10 , deci chumpi gusturile nu se discuta , cat despre Kung Fu Hustle .. se vede ca nu l-ai inteles
Moved away.
Cristy

Mesajde old lord » Lun Iul 04, 2005 12:50 am

superb film, realmente superb
Kingdom.of.Heaven
in rolul principal joaca Orlando Bloom, destul de prost
filmul prezinta batalia pentru ierusalim, defapt apararea unei cetati ramasa fara armata
in centrul atentiei este evolutia sufleteasca a unui cavaler,care devine si aparator al ierusalimului
acesta a refuzat oferta de a deveni rege si asta a dus la un dezastru
io zic ca merita vazut
Cel mai dificil, când eşti înşelat, este să-ţi păstrezi demnitatea. Să te simţi de parcă n-ai merita oxigenul pe care îl tragi în tine. Te obişnuieşti cu asta. Începi să crezi. Chiar să-ţi placă. Ca o sticlă care nu se goleşte niciodată. Poţi să o duci la gură la nesfârşit.
old lord

Mesajde nocturna » Lun Iul 04, 2005 1:05 am

Eraserhead - Lynch, '77, pelicula alb-negru, recomandat ca fiind unul dintre filmele preferate ale lui Kubrick. cu ce seamana ? nu seamana. punct.

Lynch este genial, fara indoiala. shi daca inainte de filmul asta credeam ca este nonconformist, ei bine Lynch este maladiv, straniu la superlativ. shi cu toate astea nici macar el nu a dorit sa faca vreo declaratzie publica despre acest film. scenariul a incaput fics pe 20 de pagini shi filmarea a durat 5 ani. un coshmar condensat in 20 de pagini. un film halucinant, tulburator, indescriptibil, copleshitor, absurd, aproape imposibil de digerat din prima, probabil ca abia pe la a treia vizionare sa incepi sa conshtientizezi. da' pana atunci, cine ar avea nervi sa-l vada a doua oara...

in concluzion, eu nu l-ash recomanda, decat, poate, foarte, foarte selectiv.
"Sunt un om. Mi se pare ca e de ajuns"

A.K.M. powered by another.ro
nocturna

Mesajde h0va » Lun Iul 04, 2005 1:22 am

ca sa fiu shi eu in ton cu nocturna, bag shi eu nejte mini'recenzii la tri filme:

1/ Jenna Jameson Is The Masseuse, ft dragutz..nu moare nimeni..totz sunt satisfacutz, unii de mai multe ori acu depinde de cum a vrut regizoru'..jenna ca de obicei la inaltzime, ii face pe totz cu spume..de urmarit evolutzia sufleteasca a persj masculin care laonmoment dat nu mai puate de emotzie shi termina inainte de vreme..all in all ie un film halucinant, tulburator, indescriptibil, copleshitor pe care potz sa'l revez de cate ori vrei cu aceiashi placere *9/10

2/ War of the Worlds, Spielberg nu dezamageshte..efecte speciale ft bune, atat de bune ca'tz sare popcornu pe tine de emotzie cand apar balaurii aia de metal, tom cruise la cei 160 de cm ai sai e la inaltzime, la fel ca shi in "ultimul samurai" are o prestatzie ft buna..filmu ie tras de par rau de tot..finalu ie atat de prost incat ie imprevizibil..6/10

3/ Papillon (1973) un film de exceptzie, l'am luat de pe net penca tocma citeam cartea (ii apartzine lui Henri Charrií¨re)..Dustin Hoffman e impresionant..filmul in sine e impresionant..libertatea e bunul cel mai de pretz al omului, fara ea nimic nu are rost..merita un 9/10 ca focu'..it's a must see!

* pt categoria xxx

?!
h0va

Mesajde bhuttu » Lun Iul 04, 2005 1:33 am

Haha, cred ca e cea mai buna reclama pe care poti s-o faci unui film. "N-ai nervi sa-l vezi de doua ori", "nu l-as recomanda decat selectiv". Pun pariu ca poti sa faci oricui chef sa vada un film cu fraze d-astea... :))

Alta e vorba. Dor ce terminai de vazut Finding Neverland, productie 2004, cules tarziu. Bai fratilor, voi stiti cum e filmu' asta? Cum sa va spui io... Cam cum era Marghioala lu' Fleasca pe la op's'pe ani asa, da' parca mai ceva!
Johnny Depp e un mega-super fantastic actor si as fi fericit daca in fiecare zi din viata mea de acum inainte ar trebui sa-i sug pula. Nemaivorbind de celelalte filme ale lui in care e ba un ciudat fara maini, ba politai drogat, ba politai mafiot, ba adolescent cu probleme, ba scriitor ratat, ba capitan de pirati, numai in filmul asta face ba pe indianul, ba pe piratul, ba pe copilul, ba pe sotul, ba pe filantropul, ba pe scriitorul, ba pe omul serios, ba pe omul neserios incat te pierde complet. Accentul e la mare inaltime, si mimica face pentru inca cateva filme.
Kate Winslet se descurca si ea neasteptat de bine, Dustin Hoffman e rezerva care da valoare lotului(are rol mic, nu prea poa' sa se desfasoare) si copiii sunt si ei niste mici smecheri(in special ala mic de tot, de era inchis sub banca). Da' cu greu se pot vedea si ei in filmul asta, din cauza prostului obicei al lui Depp de a monopoliza spectacolul.
De mare exceptie sunt si metaforele vizuale, izbitoare si originale(ploaia peste specatori, dansul cu cainele-absolut genial, Neverlandul din gradina etc.)
Scenariul e foarte bine scris si are mult mai multe replici memorabile decat am reusit eu sa retin. Oricum, absolut fantastica aia cu "With those eyes, lad, I'm afraid you won't be able to see it[...] It's like saying to a diamond that it's just a rock. Just...".
Mi-a mai ramas, dupa vizionare, si-o pofta nebuna sa ma duc la teatru, cat de curand.
Alea rele, inevitabile si ele: usoare stereotipii pe alocuri(nevasta ignorata, episodul doamna Snow, soarta nemiloasa), povestea secundara(cu vaduva bolnava e prea lacrimogena si de 2 lei si cam fute firul principal) si faptul ca povestea in esenta ei n-are destula substanta ca sa faca fata la ce-au facut oamenii aia acolo.

Oricum, de la mine un 9/10, de la imdb un 8/10 si-un binemeritat loc 150 all-time, sa-i traiasca!
bhuttu

Mesajde nocturna » Lun Iul 04, 2005 1:37 am

Pun pariu ca poti sa faci oricui chef sa vada un film cu fraze d-astea...

categoric. dar eu am avertizat. acoperire, am. ca sa nu avem vorbe la proces. :D
"Sunt un om. Mi se pare ca e de ajuns"

A.K.M. powered by another.ro
nocturna

Mesajde kant emir » Lun Iul 04, 2005 5:06 am

bhuttu scrie:
Finding Neverland
Johnny Depp e un mega-super fantastic actor .........Accentul e la mare inaltime, si mimica face pentru inca cateva filme.
......... obicei al lui Depp de a monopoliza spectacolul.
........ faptul ca povestea in esenta ei n-are destula substanta ca sa faca fata la ce-au facut oamenii aia acolo.
.....

bhuttule, ai si tu o BR de la mine - mi-ai starnit interesul, am gasit filmutzu' si nu pot sa zic altceva decat ca e super ! A fost o incantare, actoria, decorurile, filmarile, tot ! Chiar si povestea, care in esenta ei n-are destula substanta este pe alocuri superba.
"... deasupra-i cer de stele" si legea morala din mine
kant emir

Mesajde Oribilul Mosh » Lun Iul 04, 2005 11:54 am

Mr. & Mrs. Smith . 7/10

Un film usurel, dar placut. Actiune si comedie...si doi actori frumosi. Totusi, nu-mi place la Angelina ca are buzele alea false. Zici ca sunt pompa de desfundat chiuveta.
Cat despre Brad Pitt...nu m-ar deranja sa-i fac...ceea ce nu l-ar deranja pe Leo sa-i faca lu Johnny Depp. :D
Un film tocmai bun de urmarit intr-o plictisitoare duminica ploioasa....dar nu ceva sa exceleze.

spoiler
Cea mai tare faza...cand se bat ei...si Angelina e la podea..iar Brad Pitt ii cara picioare in burta :D
end of spoiler
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde Cristy » Lun Iul 04, 2005 1:11 pm

O dezamagire .. un film cu prea mult tam-tam , Spielberg anuntand-ul a fi "filmul secolului , care va depasi Titanicul la box-office" .. o poveste slaba cu multe lipsuri , efecte interesante , un Tom Cruise mediocru , personaje de care nu te atasezi , si final najpa , pe scurt War Of The Worlds 5/10
Moved away.
Cristy

Mesajde vali » Lun Iul 04, 2005 2:44 pm

cristy, tre sa fiu de acord cu tine la faza asta
WOWS sucs
some people deserve to die
vali

Mesajde Dany_S » Lun Iul 04, 2005 7:01 pm

War of the worlds - deci pe scurt - i want my 7$ back ca atat a costat biletul. Am zis sa nu astept un astfel de film la 1$ ca tre sa fie ceva frumos. Pt mine a fost dezamagirea anului. Scenariu execrabil, efecte mediocre, Cruise OK, ceilalti varza, Dakota Faning mai enervanta ca niciodata, elemente esentiale din poveste irealiste si ilogice iar finalul mai idiot decat puteam sa-mi imaginez vreodata. Pacat, pt ca subiectul avea un potential f mare - 4/10
draivit laic iu stolit.
Dany_S
Junior Member

Mesajde gabuba » Lun Iul 04, 2005 7:55 pm

bhuttu scrie:o pofta nebuna sa ma duc la teatru, cat de curand.

desigur, acum, ca tot s-a incheiat stagiunea...:D

eu am vazut Eternal Sunshine of The Spotless Mind (hai ca am scris totu' ca pe cd :D) - cu Miss Titanic si Jim Carrey.
Un film intortocheat, un labirint al psihicului uman, un subiect interesant si la care cu siguranta s-au gandit multi dintre noi macar o data. Talcu' de angajament, jocu' actorilor la puntea dintre mediocru si bunicel (adica nimic deranjant, doar ca se putea mai bine) si o senzatie ca Carrey spera la un oscar, ceva.
- S-a strans toată lumea?
- Toţi in păr!
gabuba

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Film