Entropia este o notiune preluata din termodinamica (si care, in mare, este o masura a dezordinii, a haosului) si care a fost apoi introdusa peste tot, inclusiv in economie si in stiintele sociale. Cu alte cuvinte, starea de echilibru al unui sistem (si, in mare, al unei lumi) nu este ordinea, ci dezordinea maxima! Ca sa aduci ordine, atunci trebuie sa efectuezi lucru mecanic, adica sa consumi energie.
stiam eu ce zic....fizica se trateaza atat de superficial incat esenta se pierde total..
entropia a fost luata din termodinamica,si bagata de prosti in toate domeniile..
pai saraca functie de stare,caracteristica unui sistem termodinamic(atentie,sistem termodinamic,nu planete si nici atomi) a ajuns pe taraba din piata,in cuvinte si mai rau..in rationamente...
starea de echilibru e dezordinea....ala e echilibru TERMODINAMIC si n-are a face cu ceea ce intelegem noi prin echilibru..dar asa se intampla cand putoii(ma scuzati de termen) extrapoleaza fara creer.
ca sa nu mai spun ca e starea de echilibru A unui sistem si nu al unui sistem..o fi sistemul al,da e vorba de stare

starea e a sistemului nu sistemul al starii...
dar te scuz alexn pt ca nu e domeniul tau...si cu asta am incheiat capitolul termodinamica si electronul bine temperat de ghionoiul,care mi-a produs o binedispozitie enorma,si-i multumesc pe aceasta cale!
in ceea ce priveste filozofia sunt de acord cu tien alexn..
atata bataie de cap pentru ce?pt probleme aiurea?ce rezolva filozofia?nimic..e un stres in plus atat..nu explica nimic ci vine cu teorii si vrajeli.
la fel ca big bangu.o teorie pe care numai un bou poate s-o *demonstreze*.
da iarasi tind sa divaghez si nu-mi place deloc lucru asta.
Despre evolutia "libera" a Universului?cum ar putea sa fie libera aceasta evolutie cand e necesar dictata de legile logicii, ale matematicii, ale fizicii????Intrebare serioasa pentru toata lumea: legile acestea sunt anterioare Universului sau s-au nascut odata cu el?
problema se pune prost. fizica e o stiinta experimentala,deci automat cursul "firesc" al universului(se poate cu u mai mic de atat?) este adevarul pt fizica.
ceea ce se intampla este litera de lege,si ceea ce nu este aberant!
de asta fizica e atat de simpla.deci nu universul se supune legilor fizicii,ci fizica se supune legilor universului.
gandirea logica,logico-matematica, si matematica - cu toate ramurile ei sunt pur abstracte,si n-au nici o treaba cu universul si materia in sine...atata tot ca sunt produse de materie...sau mai stii?poate ca filozofiile idealiste sunt cele juste si atunci existenta noastra materiala e pur impresia unui spirit.dar divaghez in aberatii filozofice si detest asta

logica matematica nu e legata de lumea in care traim..*matematica* opereaza cu spatii n-dimensionale(unde n poate fi diferit de 3) spatii pe care creierul nostru nu le poate intui,spatii care din punctul nostru de vedere nu ar putea exista,pt ca acelasi creier nu le poate percepe...
unui spatiu 2d ii lipseste o dimensiune,si deci ar fi inexistent(o foaie de hartie fara grosime nu ar exista in spatiu nostru..si deci nu putem intui cum arata acel univers bidimensional) - dar totusi matematic operam suficient de bine in spatii bidimensionale.
la fel,un spatiu 4d creierul nostru limitat nu-l poate intui deloc.
multi abereaza ca timpu' e a 4-a dimensiune..asta e o mare prostie si va rog sa nu-mi spuneti ca sunteti de acord cu asta..
se tavaleste wagner in mormant de ce vorbim noi aici ..da nu mai aberati sa crape cici

EDIT:completari
Univers..- vax,nu suntem nemti ca sa incepem cu majuscula substantivele,de obicei nici numele proprii nu le scriu cu majuscule,ci numai Dumnezeu...
nu mi se pare universu asa important,si sunt de acord cu buda in privinta asta..
ce meserias si buda asta,desfiinta filozofia facand filozofie..un terchea berchea..asta-i prost in ceea ce priveste labaria asta numita filozofie,n-ai cum sa arati ca-i de toata cacaua decat operand cu ea..
si asta contravine bunului simt intrucat nu-i arati unui om ca greseste comitand la randul tau o greseala..sau asta tot filozofie se numeste?
ce nu intra in "filozofie" - remarcile monosilabice de la piata "cu cat vinzi kilu bre" - cu 50 nepoate - "jet tanti cu pretu asta sa-i vinzi asa lu mutu".
da pana si aia e filozofie - e d-aia de cartier si cu ea opereaza doar jmecherii

incet incet o iau pe aratura da nu-mi plac posturile astea lungi necitibile,care te plictisesc precum o opera nasoala de verdi..hai ca deja sunt si agramat(moare costi costita de ciuda cu agramaticalitatile lui...si spunandu-i faza unei studente -bursiera - de la psihologie din bucuresti nu pricepea care-i greseala cu agramaticalitatile...ca deh,de agramatisme n-a auzit lumea si costita de mai sus e doctor in toata regula) deci revenind..opera nasoala de verdi..ma scuzati,reformulez: opera de verdi.
james levine e un simpatic,nu va luati de el!! e cel mai meserias!
n-am vazut decat un tristan si-un raingold cu el si mi-au placut.raingoldu fiind jucat si bine.
da acum sa fim cinstiti,nu-l putem compara cu bí¶hm, karajan ori barenboim.
referitor tot la wagner(oaaaaaaaaaaaaaaaa sunt ontopic..ce chestie

) )
contrar scepticilor eu sunt fanul muzicii pt pian solo de wagner
si aici intra si fantazia wwv22(lucrare foarte de inceput),sonata pt pian wwv85,precum si albumblatturile tarzii.
din capitolul lucrari neconventionale de wagner liedurile wesendonck mi-au luat fata extraordinar. der engel interpretat de andrea boceli e chiar magnific.
si iarasi ma intorc la offtopic,imi poate recomanda si mie careva vreun concert pt bas dublu(double bass)?
singurul pe care l-am ascultat e unul de lars erik larsson,un contemporanist meserias
p.s.sper ca am cel mai lung post ca daca nu il editez din nou :hahahaha:
EDIT2:ma gandeam eu ca tre sa ma mai screm,da nici chiar asa...
aaa,cel putin n-am dat quote ca taranu

"nau ofens intended"
Ok, am o veste proasta pentru tine: Parsifal, cu Domingo in rolul lui Parsifal (nu zic rolul titular, sa nu inteleaga colegu Gurnemanz ), si cu James Levine la pupitru, la Bayreuth nu mai stiu in ce an. O realizare excelenta.
hai hai,de parca n-ar fi gurnemanz tatic

,sigur,n-apare prin actu 2,big dil,si-asa actul ala e un soi de intermezzo,incape pe un singur sidiu si mai ramane si spatiu liber

)
apropo de domingo..domingo este excelent in primele opere - olandezu,lohengrin,rienzi....dar in siegfried si mai incolo tre sa ma umble la vocea cu care s-a obisnuit..
nu-i vorba,l-am auzit in siegfried cu antonio pappano la pupitru si am fost mai mult decat incantat! e clar ca suna altfel,nu-i acel domingo cu care esti obisnuit (sa spunem... in samson si dalila,sau hai,in barbieru)dar se vede ca omul s-a straduit! iar stradania lui ma face sa-l consider cel mai complet tenor!ce pavaroti,care a ajuns de toata jena..sa cante cu udoi si parca si cu sepultura a cantat...bine ca n-a cantat cu purulent spermcanal.
schimb tema acu:
la mine v-at dat seama ce-mi place la wagner - baritonul si orchestra..si tenoru cand e in registru grav...nu va suparati daca-mi raspundeti ce va place voua la el..
din punct de vedere cat mai diletant posibil:raspundeti ca un copil mic daca se poate.nu ma intereseaza nici tehnici si nici alte alea.
hai ca ma opresc aici.sunt convins ca n-am scris cel mai lung post de pe pagina,dar mare scofala nu e,respectele mele pt cei ce-l citesc pe tot
uaaa.cica am inclus prea multe imagini in mesaju meu