The Mars Volta

heavy metal, speed'n thrash, gothic, death...

The Mars Volta

Mesajde HAL_9000 » Dum Iul 03, 2005 8:02 pm

o formatie interesanta si destul de noua este The Mars Volta -- canta un soi de art rock sau prog metal, nu stiu exact cum sa-l definesc.muzica are destule elemente avangardiste, adica e destul de experimentala, iar rezultatul, dupa cum ziceam, e interesant(unele pasaje ma duc cu gandul la hardcore).Din cate stiu formatia are pana acum doua albume:"De-loused in the comatorium"2003 si "Frances the Mute"2005.
un fapt interesant este ca albumul din 2003 este despre un prieten al membrilor formatiei care a intrat in coma si, cand si-a revenit, nu a putut suporta revenirea la realitate si s-a sinucis. [later edit: din cate am inteles, povestea nu e totusi reala, ci e pur si simplu inventata -- voi mai sapa dupa informatii]

ascultati-i si voi si astept pareri.
HAL_9000
Junior Member

Mesajde oakchild » Dum Iul 03, 2005 9:08 pm

acum vreo luna am auzit 'the widow' pe mtv2 si cum eram in bucatarie, am alergat sa vad who's there singing. melodia provoaca dependenta, ca mai toate de pe noul album, muzica formatiei are o intensitate care il face pe ascultator sa fie atent la fiecare detaliu. daca nu faceti rost de noul album, macar incercati sa ascultati 'cassandra geminni', ' con safo', 'Cygnus....Vismund Cygnus". ok, i'll go listen to some music now!!
i don't suffer from madness, i enjoy it every minute
let's save rock'n'roll - can we all hold hands
oakchild
Junior Member

Mesajde whatever » Lun Iul 04, 2005 7:00 pm

unicul motiv pentru care am ascultat si eu Mars Volta a fost la momentul respectiv faptul ca Flea canta cu ei, plus ca mai aparea si Frusciante pe ici pe colo. Am ascultat primul album, nu mi-a placut vocea deloc, dar m-au impresionat formulele de bass ale lui Flea total diferite fata de ceea ce canta cu peppers, ja, si restul. Oricum, am ascultat si albumul 2, si nimic special.
whatever

Mesajde HAL_9000 » Lun Iul 04, 2005 7:24 pm

muzica nu e stralucitoare, recunosc, dar sunt unele chestii interesante in legatura cu formatia, printre care si vocea (mie imi place :P ). btw, nu stiam ca Flea a cantat cu ei...
HAL_9000
Junior Member

Mesajde whatever » Lun Iul 04, 2005 7:46 pm

pai da ... si Flea si John apar pe Frances The Mute si pe De-Loused In Comatorium. Plus ca John mai are ceva colaborari de alea obscure cu Rodriguez.
whatever

Mesajde LeSharK » Mar Iul 05, 2005 2:52 pm

err.. The Mars Volta imi plac foarte-foarte mult. am inceput sa ascult in ordinea aparitiilor discografice si trebuie sa spun ca necesita ceva rabdare sa te prinda. la inceput mi se pareau toate melodiile la fel (mai ales alea de pe Frances The Mute), insa am depasit etapa :D

la o formatie in afara de 'the music itself' apreciez foarte mult originalitatea si cum nu am mai auzit ceva asemanator nici macar in treacat (ma rog.. in afara de At The Drive In :D) Mars Volta sunt 'the next best thing' pentru mine pe langa Tool si alte cateva :)

PS: trebuie sa ascultati neaparat la casti asa ceva.. pierdeti niste jocuri de sunete superbe, comutari de canale stanga-dreapta & stuff..
Fanarioti slugarnici ai mondializarii
Ne vând minciuni spoite cu izul bunastarii

vand tricou TOOL
LeSharK
Junior Member

Mesajde screenager » Mar Iul 05, 2005 3:47 pm

comutari d-alea stanga dreapta faceam si eu acum 4 ani cand ma jucam cu Fruity Loopsu'... dar imi plac Mars Volta . puncte forte,pentru mine,vocea si toba . puncte slabe,chitaristul,care de fiecare data cand incearca un solo "rapid" face aceiasi trioleti... cam plictisitor . si stiu ca el declara mandru ca n-are habar de teorie si canta dupa ureche etc,dar sper ca pe albumul viitor o sa aud si io niste screamuri mai decente ...
screenager
Junior Member

Mesajde LeSharK » Mar Iul 05, 2005 7:14 pm

:D
da! dar ce te faci cand sunt 2 solo-uri de chitara diferite in fiecare canal care se schimba intre ele pe parcurs.. yummie!

vand tricou TOOL
LeSharK
Junior Member

Mesajde Staralfur » Lun Iul 03, 2006 9:12 pm

The Mars Volta pregateste un nou album, Amputechture, ce va iesi pe 15 august, deja au aparut pe net cateva melodii de pe el, destul de interesant, mai ales ca aduc mai mult a De-loused decat a Frances (mai putin experimental, ambiental noise, more actual songs...)
tracklist Amputechture
1. VICARIOUS ATONEMENT
2. TETRAGRAMMATON
3. VERMICIDE
4. MECCAMPUTECHTURE
5. ASILOS MAGDALENA
6. VISCERA EYES
7. DAY OF THE BAPHOMETS
8. EL CIERVO VULNERADO

Vermicide si Asilos Magdalena here
Staralfur
Junior Member

Mesajde wednesday » Lun Iul 03, 2006 10:55 pm

ar fi fain sa aduca mai mult a de-loused.
mi-a placut foarte mult si frances, un album foarte fain pe 2005, dar totusi mai slab decat de-loused.
oricum o sa-mi placa :D acum incarc.
i wish i could help, but i don't want to
wednesday

Mesajde LeSharK » Mar Iul 04, 2006 7:29 pm

oh doamne.. superbe melodiile atasate. they're on the right track! :)
mii de multumiri Staralfur!

mai multe detalii despre album:
The Mars Volta returns with a fresh dose of epic rock'n'roll on its third studio album, "Amputechture." The eight-track set is due Aug. 22 via Universal and opens with the seven-minute "Vicarious Atonement," the closest the group has ever come to a ballad.

The album then moves back to familiar expansive musical territory on the nearly 17-minute "Tetragrammaton," and also features two other tracks that clock in past the 11-minute mark, "Meccamputechture" and "Day of the Baphomets." The disc itself runs more than 76 minutes in length.

In addition to contributions from Red Hot Chili Peppers guitarist John Frusciante, "Amputechture" also features Paul Hinojos' first studio work with the Mars Volta since joining as a touring musician in 2005. Hinojos previously played with Mars Volta principals Cedric Bixler-Zavala and Omar Rodriguez-Lopez in At The Drive-In.

"Amputechture" is the follow-up to 2005's "Frances the Mute," which debuted at a career-best No. 4 on The Billboard 200 and has sold nearly 465,000 copies in the United States, according to Nielsen SoundScan.

The Mars Volta will support the Red Hot Chili Peppers on its upcoming North American tour, which opens Aug. 11 in Portland, Ore.

Here is the track list for "Amputechture":

"Vicarious Atonement"
"Tetragrammaton"
"Vermicide"
"Meccamputechture"
"Asilos Magdalena"
"Viscera Eyes"
"Day of the Baphomets"
"El Ciervo Vulnerado"
sursa aci.

vand tricou TOOL
LeSharK
Junior Member

Mesajde Staralfur » Mie Iul 05, 2006 11:06 pm

It's not true that life is one damn thing after another. It's the same damn thing over and over.
Staralfur
Junior Member

Mesajde LeSharK » Mie Iul 05, 2006 11:15 pm

omfg! de unde faci rost de melodii?

vand tricou TOOL
LeSharK
Junior Member

Mesajde Staralfur » Joi Iul 06, 2006 12:39 pm

It's not true that life is one damn thing after another. It's the same damn thing over and over.
Staralfur
Junior Member

Mesajde Staralfur » Joi Iul 06, 2006 10:42 pm

Staralfur
Junior Member

Mesajde LeSharK » Dum Iul 09, 2006 12:19 pm

thanks a lot

dupa o ascultare preliminara pot spune ca nu prea am retinut ceva cu adevarat interesant (lucru care mi s-a intamplat si cu Frances The Mute la inceput). albumul parca e un extended jam session.. o sa am de rumegat la el ceva timp pana la o concluzie finala :)

vand tricou TOOL
LeSharK
Junior Member

Mesajde wednesday » Vin Sep 01, 2006 10:23 pm

deci amputechture candideaza pe felia lui, pentru locul de album al anului! :D primele 5 ascultari asa au fost mai bolovanoase pana m-am obisnuit si p-orma a mers direct la corason si m-a prins mai mult decat are sa ma prinda francesu vreodata si cam la fel de mult ca de-loused.
highlighturile highlighturilor imho - tetragrammaton si day of the baphomets yum yum!
wednesday

Mesajde wednesday » Mie Sep 06, 2006 11:29 pm

wednesday

Înapoi la Rock international