Seria Harry Potter... oare ce ascunde?
esti cam confuza andrada.. apropo unde-ai ajuns..? am ajuns acoo unde ramane ron cu gura cascata la tipa aia... de la alta scoala ... mirela imi pare rau pt. cedric, shtiu care-i va fi soarta, m-am prins!
- S-a strans toată lumea?
- Toţi in păr!
- Toţi in păr!
-
gabuba - Mesaje: 6847
Am ajuns la faza in care tre sa povesteasca Harry ce s-a intamplat pentru ca il "roaga" Mr. Dumbledore... de ce nu l-a lasat in pace??? Am citit pana la faza cand il imbratiseaza Ms. Weasley si n-am mai putut citi... shi nu de plictis
care era faza mirela? PLSSSSs!!!!!!!!

Foul is fair and fair is foul, ladies and gentelmen of the audience:)
"You swear to tell the truth and nothing but the truth, so help you God?"
Does anyone (or did anyone) answer no to this question? That... I want to find out.....
Does anyone (or did anyone) answer no to this question? That... I want to find out.....
- Andrada The Dev
- Junior Member
Re: Harry Potter vs Lord of the Ring
Initial trimis de MerlinTheWizard
Eu doar am citit harry potter 1,2,3 si am vazut filmul LOTR (desi intentionez sa completez lipsurile: sa vad filmul HP si sa citesc cartile LOTR).
Dar senzatia care am avut-o a fost ca Harry Potter este destul de comercial (imi aduce aminte de Ciresarii!), foarte multe elemente au fost introduse fortat (este extrem de moralista!). Oricum, trebuie sa apreciez ca fiecare carte e mai buna decat precedenta, si voi citi si urmatoarele carti. In schimb, LOTR mi se pare mult mai autentic (conform prejudecatilor pe care le am in privinta povestilor anglo-saxone cu elfi, dwarfi, goblini, orci, etc). (aporopos, va mai aduceti aminte de carticica "Proscrisii" aparuta pe vremuri la Nemira? promiteau ca e prima carte dintr-o serie de 6 carti. A mai aparut alta?)
sa spun sincer nu stiu daca a mai apraut inca una din aceas serie sau nu. ideea este ca am citi si eu proscrisii acu' vreo cativa anishori buni. si chiar in prefata acestuia este mentionat faptul ca s-a inspirat din ... LOTR.

eu am citit toate trilogia lui Tolkien si, crede-ma pe cuvant merita. Este o experienta unica...
P.S. am citit si Harry Potter, inclusiv volumul IV, si mi se pare o chestie haioasa plus foarte buna atat pt. adolescenti cat si pentru adulti. Te introduce intr-o lume..

"cata luciditate atata drama; cata prostie atata melodrama"
-
kris - Junior Member
mai bine zis... 7, deoarece are 7 ani la Hogwarts... Gabytzu zicea ca JKRowlings a terminat lucrul la a 7a si ultima.
- Andrada The Dev
- Junior Member
Initial trimis de Andrada The Dev
mai bine zis... 7, deoarece are 7 ani la Hogwarts... Gabytzu zicea ca JKRowlings a terminat lucrul la a 7a si ultima.
zvonul pe care il auzisem se refera la faptul ca scriitoare a semnat un contract cu editora. constrat ce o obliga sa publice vreo 10 volume. stiam ca sunt 7, era vorba de... mai multe decat 7, adica si dupa ce Harry termina cursurile la "scoala de vrajitori"

-
kris - Junior Member
da... eu am ajuns la faza in care harry este introdus in acea amintire... la judecare lui bagman... nu mai am mult... care-i faza? eu nu intzelesesem asha... ci ca autoarea a terminat ultima fraza din cea de-a 7 carte, si ultima, dar nu au zis nimic despre faptul ca ea se obliga prin semnarea acelui contract sa scrie 10 volume... ei ar fi chiar cool sa fie 10 volume! poate ne vb. despre cariera lu' harry./... in caz ca nu moare ...
- Toţi in păr!
- Toţi in păr!
-
cariera lui Harry ca Profesor "Defence Against Dark Arts" La Hogwarts!!!!!!!! N-ar fi cool?????? I hate Moody!!!!!!! kri$ cred ca lumea te va iubi:) lol
- Andrada The Dev
- Junior Member
sa il iubeasca lumea mai mult ca pe mine?! [mai ales atunci cand imi scapa o litera in plus sau in minus, sau cand o cratima nu ajunge unde trebuie] dar ca sa nu fiu off topic, voi spune ca moody chiar imi place.... GOD ar fi chiar o tampenie ca "o personalitate" in lumea magiei ca Harry Potter, sa ajunga un amarat de profesor [poate se combina cu flour Delacour loolza
- Toţi in păr!
- Toţi in păr!
-
Cartea asta e o porcarie!Prea mult fantastic si ireal si nu cred k asta este cu adevarat literatura.Poate doar un pretext..Am fost dezamagit....tot asta pot sa zic si de alchimistul lui Coelho...Too bad
-
MiG29 - Mesaje: 7104
Initial trimis de Gabytu
asta-i parerea ta. dar scuza-ma ca te intreb, dar literatura nu este compusa si de 'ireal'?! logik ca este. iar dak iti foloseshti imaginatia si faci o corelare ai sa vezi ca multe lucruri se leaga!
stai man linistit si nu te agita atat. ce rost are sa-ti pui neuroni la munca impotriva unuia care nu citea povesti in copilariu sii ii spunea bunicului sa-l mai lase cu Alba ca Zapada si cu Merele de Aur ale lui Fat-Frumos ca nu-s reale...

Si daca nu-i place ce... treaba ;lui, problema lui, parerea lui... sa-i traiasca si sa nu se inmultzeasca

-
kris - Junior Member
Initial trimis de kris
stai man linistit si nu te agita atat. ce rost are sa-ti pui neuroni la munca impotriva unuia care nu citea povesti in copilariu sii ii spunea bunicului sa-l mai lase cu Alba ca Zapada si cu Merele de Aur ale lui Fat-Frumos ca nu-s reale...
Si daca nu-i place ce... treaba ;lui, problema lui, parerea lui... sa-i traiasca si sa nu se inmultzeasca)
Ba sa stii ca in copilarie citeam povesti si chiar imi placeau,insa unii dintre noi mai si cresc.Se pare k tu nu:p
-
MiG29 - Mesaje: 7104
Aideti mah...
lasati-l in pace ca "gusturile nu se disputa" si apoi poate-i place Victor Hugo. Vreau sa zik totusi ca sunt si oameni in toata firea care gasesc cartile Harry Potter foarte bune (unii dintre ei fiind critici de arta - literatura, chiar si scriitori) Apropo AcidJazz semnatura ta este un adevar... din pakate
- Andrada The Dev
- Junior Member
Initial trimis de Gabytu
sa il iubeasca lumea mai mult ca pe mine?! [mai ales atunci cand imi scapa o litera in plus sau in minus, sau cand o cratima nu ajunge unde trebuie] dar ca sa nu fiu off topic, voi spune ca moody chiar imi place.... GOD ar fi chiar o tampenie ca "o personalitate" in lumea magiei ca Harry Potter, sa ajunga un amarat de profesor [poate se combina cu flour Delacour loolza
BLEAAAAAAAH!!!!!!! Nu se combina cu aia... mai degraba cu Ginny Weasley (baaad choice) Moody e TAMPIT la cap si crede ca Harry Potter face magie Neagra, ceea ce nu se poate intampla niciodata... Ce parere ai de Sirius Black? E ok tipu.
- Andrada The Dev
- Junior Member
Initial trimis de AcidJazz
Ba sa stii ca in copilarie citeam povesti si chiar imi placeau,insa unii dintre noi mai si cresc.Se pare k tu nu:p
aha... deci uite asta concept de maturizare. din momentul in care nu-ti mai plac povesti poti sa te consideri "om mare". pana si istoriile romantzate sunt 3 sferturi imaginatia autorului. si dca ti se pare tie ca se potriveste mai bine in lumea "noastra" o creatie care nu contine nici vrajotirii si nici un pui de fantastic.. e fix treaba ta. Dar te iei din start de un Asimov si de o caruta de alti scriitori care au pus pixul in mana si au asternut pe hartie o intamplare neadevarata sua una adevarata cu imbunatatirile venite pe parcurs. e vorba de imaginatie, iar daca tie iti lipseste cu desavarsire asta nu inseaman ca trebuie sa-i condamni pe cei sanatosi si, crede-mai, mult mai fericiti, care nu sufera de lipsa ei.
Si mai inseaman ca te deprivezi din start de pura placerea a cititului unei carti de exceptie doar pentru ca nu este reala! tu chiar crezi ca Veacul de singuratate a lui garcia marquez sau "Despre dragoste si alti demoni" a aceluiasi scriitor, de exceptie, sunt reale? HA!
-
kris - Junior Member
Initial trimis de kris
aha... deci uite asta concept de maturizare. din momentul in care nu-ti mai plac povesti poti sa te consideri "om mare". pana si istoriile romantzate sunt 3 sferturi imaginatia autorului. si dca ti se pare tie ca se potriveste mai bine in lumea "noastra" o creatie care nu contine nici vrajotirii si nici un pui de fantastic.. e fix treaba ta. Dar te iei din start de un Asimov si de o caruta de alti scriitori care au pus pixul in mana si au asternut pe hartie o intamplare neadevarata sua una adevarata cu imbunatatirile venite pe parcurs. e vorba de imaginatie, iar daca tie iti lipseste cu desavarsire asta nu inseaman ca trebuie sa-i condamni pe cei sanatosi si, crede-mai, mult mai fericiti, care nu sufera de lipsa ei.
Si mai inseaman ca te deprivezi din start de pura placerea a cititului unei carti de exceptie doar pentru ca nu este reala! tu chiar crezi ca Veacul de singuratate a lui garcia marquez sau "Despre dragoste si alti demoni" a aceluiasi scriitor, de exceptie, sunt reale? HA!
Am reusit sa citesc atat Un veac de singuratate si Despre dragoste sia ltzi demoni cat si toaman Patriarhului si generalul in labirintul sau insa Garcia_Marquez e altfel...nu compara niste capodopere cu un best seller pentru pusti de pana in 16 ani si poate catziva ratacitzi trecutzi de aceasta varsta....nu e nici o legatura...cam aceasi treaba e si cu alchimistul lui coelho sau orice carte de Salman Rushdie,nici ele nu sunt reale dar au ceva mai mult bun-simt in ele decat Harry Potter!Asta e un basm!Shi chiar daca imaginatia nu imi lipseste(asa cum se pare k crezi tu)totushi nu mai accept basmele la varsta asta( 19 ani btw)
Initial trimis de AcidJazz
Am reusit sa citesc atat Un veac de singuratate si Despre dragoste sia ltzi demoni cat si toaman Patriarhului si generalul in labirintul sau insa Garcia_Marquez e altfel...nu compara niste capodopere cu un best seller pentru pusti de pana in 16 ani si poate catziva ratacitzi trecutzi de aceasta varsta....nu e nici o legatura...cam aceasi treaba e si cu alchimistul lui coelho sau orice carte de Salman Rushdie,nici ele nu sunt reale dar au ceva mai mult bun-simt in ele decat Harry Potter!Asta e un basm!Shi chiar daca imaginatia nu imi lipseste(asa cum se pare k crezi tu)totushi nu mai accept basmele la varsta asta( 19 ani btw)
imi pare rau ca "ai reusit" sa-l citesti pe Garcia Marquez... nu de alta dar cei care ii apreciaza opera il citesc din placere. apoi trebuie sa-ti spun ca nu poti sa "nu mai accepti basmele" sunt parte a literaturii, intr-adevar, cu publicul lor tinta: copii. dar asta nu inseamna ca nu sunt de calitate. iar eu am comparat cartile respectiva din punctul de vedere al produsului imaginativ, nu al calitatii. din punctul de vedere al procentului de real existent, nu al numarului de exemplare vandute.
si daca imi spui atat de mandru ca ai 19 ani, trebuie sa marturisesc ca eu, personal, nu vad nici o iluminare in cei aproape 22 pe care ii posed.
P.S. imi pare rau ca nu am invatat o lectie venita din parte unui om extrem de inteligent care zicea cam asa: "NU TE PUNE CU PROSTU' CA ARE MINTEA ODIHNITA"
nu trebuie sa o ia minemi personal.. era doar .... o cugetare

-
kris - Junior Member
cum adik...
ce case closed??? aici vorbim de Harry Potter. Nimeni n-a vazut shi n-a auzit nimik:D:p daca omului nu-i place asta e. nu???
- Andrada The Dev
- Junior Member
Re: cum adik...
ce case closed??? aici vorbim de Harry Potter. Nimeni n-a vazut shi n-a auzit nimik:D:p daca omului nu-i place asta e. nu???
hehehheh poa' ai shi tu dreptate in felul tau, da' ma cam incinsesem si... nu ash pre fi vrut sa iasa scantei...
si oricum... despre Harry Potter - deja extrem de discutatul subiect - nu a mai zis nimeni nimik de o caruta de vreme :y
-
kris - Junior Member
BLEAAAAAAAH!!!!!!! Nu se combina cu aia... mai degraba cu Ginny Weasley (baaad choice) Moody e TAMPIT la cap si crede ca Harry Potter face magie Neagra, ceea ce nu se poate intampla niciodata... Ce parere ai de Sirius Black? E ok tipu.
na! ca postez eu. si i-a gata! mdea andrada acum dak ai terminat cartea ai vazut cum sta treaba cu moody. sirius e de treaba da' eu, ca un auror de sunt, il suspectez... cine shtie ce a facut si el!
- Toţi in păr!
- Toţi in păr!
-
gabytzu! That's why he's called MOODY for Pete's sake!!!!!!!!!! Shi apoi, Aurorule, afla ca Sirius Black (daca nu e complet inocent...lol:D) n-a facut crima aia de care tot il acuza ei. Asa.
- Andrada The Dev
- Junior Member
Maybe.. I am good in Defence Against The Dark Arts:) But I'm not MOODY! Cine stie ce-o sa se intample in a 5a carte... poate moare Moody. I am kinda like Prongs and Sirius though... a troublemaker but brilliant:):D :p asa sa stii:) What about Quiddich? Anyone?
- Andrada The Dev
- Junior Member
Imi pare rau sa-ti dezamagesc asteptarile, dar "columbianul zburator" a dezamagit la randul sau asteptarile cititorilor sai si ale criticilor prin microromanul "Despre dragoste si alti demoni" si prin cele "12 povestiri calatoare".
Criticand cau inversunare faptul ca Alchimistul se aseamana cu un basm uiti ca Un veac de singuratate se bazeaza pe acelasi principiu : al unei lumi aproape ireale tesuta narativ de cotidianul nostru. Alchimistul este o capodopera. Si Micul print al lui Exupery, cu care se aseamana in anumite privinte, este de asemenea o piatra de capatai a literaturii universale. Si daca nu ma crezi pe mine, poti sa-i crezi pe cei care l-au premiat. Sau poti sa-i crezi alte carti pe care probabil nu i le-ai citit.
Despre Rushdie ti-as spune doar ca a primit premiul The Booker of Bookers (cel mai valoroase carte detinatoare Booker Prize din 25 ani) de la niste oameni putin mai citit decat tine. Nu cred ca vreuna dintre aceste informatii te va ajuta sa-ti schimbi macar cateva dintre ideile fixe, dar... fiind de acord cu mine vei face o lume mai buna (nu sunt responsabil pentru ultima afirmatie data la 4:49 am).
PS. Parerea mea este ca trebuia sa te limtezi la criticarea unor stupizenii din mesaje de pe'aicishia si sa nu te intinzi mai mult decat poti pentru ca probabil mai ai mult de frunzarit pana vei depasi stadiul de "ele nu sunt reale dar au ceva mai mult bun-simt" corelat cu anumite comparatii de-a dreptul jenante intre Harry Potter si opere ale unor clasici ai literaturii moderne. Sincer sa fiu cred ca puteai gasi alti termeni de comparatie. Ca de exemplu : Tom Swayer, Huckleberry Finn, micul print, s.a.m.d.
Criticand cau inversunare faptul ca Alchimistul se aseamana cu un basm uiti ca Un veac de singuratate se bazeaza pe acelasi principiu : al unei lumi aproape ireale tesuta narativ de cotidianul nostru. Alchimistul este o capodopera. Si Micul print al lui Exupery, cu care se aseamana in anumite privinte, este de asemenea o piatra de capatai a literaturii universale. Si daca nu ma crezi pe mine, poti sa-i crezi pe cei care l-au premiat. Sau poti sa-i crezi alte carti pe care probabil nu i le-ai citit.
Despre Rushdie ti-as spune doar ca a primit premiul The Booker of Bookers (cel mai valoroase carte detinatoare Booker Prize din 25 ani) de la niste oameni putin mai citit decat tine. Nu cred ca vreuna dintre aceste informatii te va ajuta sa-ti schimbi macar cateva dintre ideile fixe, dar... fiind de acord cu mine vei face o lume mai buna (nu sunt responsabil pentru ultima afirmatie data la 4:49 am).
PS. Parerea mea este ca trebuia sa te limtezi la criticarea unor stupizenii din mesaje de pe'aicishia si sa nu te intinzi mai mult decat poti pentru ca probabil mai ai mult de frunzarit pana vei depasi stadiul de "ele nu sunt reale dar au ceva mai mult bun-simt" corelat cu anumite comparatii de-a dreptul jenante intre Harry Potter si opere ale unor clasici ai literaturii moderne. Sincer sa fiu cred ca puteai gasi alti termeni de comparatie. Ca de exemplu : Tom Swayer, Huckleberry Finn, micul print, s.a.m.d.
- Puzzler
- Junior Member
Initial trimis de kris
imi pare rau ca "ai reusit" sa-l citesti pe Garcia Marquez... nu de alta dar cei care ii apreciaza opera il citesc din placere. apoi trebuie sa-ti spun ca nu poti sa "nu mai accepti basmele" sunt parte a literaturii, intr-adevar, cu publicul lor tinta: copii. dar asta nu inseamna ca nu sunt de calitate. iar eu am comparat cartile respectiva din punctul de vedere al produsului imaginativ, nu al calitatii. din punctul de vedere al procentului de real existent, nu al numarului de exemplare vandute.
si daca imi spui atat de mandru ca ai 19 ani, trebuie sa marturisesc ca eu, personal, nu vad nici o iluminare in cei aproape 22 pe care ii posed.
P.S. imi pare rau ca nu am invatat o lectie venita din parte unui om extrem de inteligent care zicea cam asa: [b]"NU TE PUNE CU PROSTU' CA ARE MINTEA ODIHNITA"
nu trebuie sa o ia minemi personal.. era doar .... o cugetare[/B]
Nu ma referam la faptu k am reusit sa il citesc pe GGM in sensu de un chin ci in sensu k am facut rost de toate cartzile lui aparute in Romania...in sensu asta era o reusita...cat despre PS-ul tau well e de prost gust
valeeeeeeu!!
mi-am amintit ca acum cateva zile citeam pe un site un fel de sarbore genealogic al personajelor di HP si LOTR alcatuit de cativa asa-zisi "savanti" si dedusesera oamenii ca Gandalf e un unchi indepartat al lui Dumbledore(parca)si...ma rog,o combinatie de m-a luat durerea de cap dupa cateva randuri.
cand imi amintesc site-ul il pun aici sa cititi si voi ce iese atunci cand mintea umana e intinsa la maxim...
apropo..avand 2 sponsore trecute de 35 dar moarte dupa HP,nu uita sa-mi spuna ce au mai aflat in legatura cu cartile
cica la sfarsitul cartii a saptea HP ramane impreuna cu....nah,nu va spun!!!:y
cand imi amintesc site-ul il pun aici sa cititi si voi ce iese atunci cand mintea umana e intinsa la maxim...
apropo..avand 2 sponsore trecute de 35 dar moarte dupa HP,nu uita sa-mi spuna ce au mai aflat in legatura cu cartile

Pink fluffy dynosaurs
Tremendously hardcore...
We are not born with the conviction that Pepsi is better than Coke and that heavy metal liberates the soul (Solomon, 2003). We try it out for ourselves...
Tremendously hardcore...
We are not born with the conviction that Pepsi is better than Coke and that heavy metal liberates the soul (Solomon, 2003). We try it out for ourselves...
-
Mirela - Mesaje: 2566