de Titina » Vin Mar 11, 2005 12:05 am
Cum ar fi daca n-as fi om? Daca as fi doar un spirit trimis pe lumea asta doar sa observe agitatia oamenilor pentru a trai?M-as uita afarasi asvedea lumea,trecand cu greu peste fiecare zi shi vrand sa traiasca.Toti se chinuie sa traiasca,dar totusi le e frica de viata,le e frica de moarte,oare de ce nu le-o fi frica?M-as uita la ceas,la miscarea secundarului…dar eu n-am timp,ca ceilalti oameni.Pentru mine,doar ca spirit,timpul nu inseamna nimic.Cateodata poti gandi ca lumea e facuta numai din suferinta…oriunde te-ai afla exista pericolul.Orice te poate ucide din clipa in clipa.Accidente,oameni pe jumatate morti,privindu-si propriul sange stiind ca vor muri,dar totusi zbatandu-se sa traiasca macar cateva secund in plus, toate acestea fac parte din lumea asta.Dar fiind doar un spirit,aceste lucruri nu ma impresioneaza…oamenii vor sa traiasca si se chinuie pentru acest lucru,cu toate ca cel mai simplu e sa traiesti in lumea cealalta.Nimeni nu se chinuie sa moara.Este cel mai simplu…oriunde exista “pericolul” de a muri.Apa,foc,copaci,gheata,zapada,cutite,scaune,mese,orice te poate omori…absolut orice.Daca as privi pentru cateva minute ca prin ochii unui demon la lumea inconjuratoare…?Stres,chin,nervi este ceea ce vad in ochii oamenilor de pe strazi…oricand poate oricare dintre ei sa fie calcat de o masina si sa moara pe loc.noi ne creem raul,noi ne creem pericolul.Prin tot ce creem ptr a ne ajuta,ne creem si pericol.Cate accidente…..cat sange,cati ochii tristi,pe jumatate inchisi,cate maini lungite pe bordura,cu degetele inca miscandu-se,incercand sa mai gaseasca o picatura de viata,dar in jur numai picauri de sange se ivesc…daca n-ar exista lucrurile create de catre oameni,ar exista mai putin pericol,dar n-am putea trai fara acestea…nu putem trai fara pericol,nu putem trai fara imagini morbide,care doar fac parte din aceasta viata,dar numai imaginatia noastra le transforma in ceva de groaza…pericolul adduce moartea,deci nu putem trai fara moarte…si daca aceasta viata pe care o traim acum face parte din viata de dupa moarte?Daca noi am murit de fapt?