Fumatul

discutii pe care nu stii unde sa le incepi, haz de orice caz; ca intre prieteni

Moderator: anjin-san

Fumezi

da
98
49%
nu, n-am incercat niciodata
50
25%
foarte rar
23
12%
m-am lasat
27
14%

Voturi totale : 198

Mesajde kant emir » Vin Mai 20, 2005 2:19 am

Pai in ce povestesti tu acolo, fumatul nu e decat pretext. Daca duceai povestea pana "mai incolo", cred ca puteai sa o postezi pe "concursul de literatura", ca atmosfera creata e super (ca introducere pentru niscai intamplari aventuroase).
fu-tu-le muma lor de tigari imputite! - asta ar fi stat bine la finalul celor 10000 de caractere, cand ai fi constatat ca dupa nushce weekend turbat (in care timpul a zburat amestecand ziua cu noaptea si realul cu "oniricul") te doare capul intr-o dimineata de luni.
Da, unii zic ca-i naspa sa fumezi. Dar ce stiu ei?
"... deasupra-i cer de stele" si legea morala din mine
kant emir

Mesajde Mirela » Vin Mai 20, 2005 3:05 am

Ma intreb daca pachetu' de tutun pe care l-am loat cadou pentru al'cineva vine si cu foitze...ma indoiesc, insa. tocma am realizat ca mai am si nijte tigari de foi, cu aroma, scrie pe pachet, "ecuatoriala" - ce-o mai fi si aia aroma ecuatoriala numaijtu. hehe, ultima data cand am fumat tigari de foi o fo' in Frantza, era cu aroma de cireshe amestecata cu gust de vin roshu...in casa mai ramasese o singura tigare si ceva tutun uitat in buzunarul pantalonilor unuia dintre personagiile prezente. care s-au folosit la fabricarea a trei tigari aducatoare de uitare. poate intr-o seara povestesc cum se duce omu' dupa un laptop si se intoarce cu...ciocolata, ca sa ii citez pe irlandezi. si cum le-o durat 15 minute la 3 insi sa ruleze o tigara. care se dadeau care mai de care bah ala din tramvai de aseara nu punea foitzele asha. gata, da la mine ca-l dai pe tot pe jos. bah e ultima tigara da-o dracu' de treaba, etc. etc. pana la urma a trebuit sa intervina tot o mana de femeie (nu, nu io, io am fumat tigarea cu gust de ciresica si m-am amuzat pe seama lor)

dracu', daca tot n-am ce fuma ma duc la culcare...

pi.es: kant_emire...fumatul e un pretext pentru povestire, sau povestirea e un pretext pentru a fuma? oricum, linia e foarte subtire in ceea ce ma priveshte :)

3,14-s la pi.es: si pe literaturi juriul e din carne si oase virtuale. aicea singurul juriu e moodul meu de moment :p
Pink fluffy dynosaurs
Tremendously hardcore...
We are not born with the conviction that Pepsi is better than Coke and that heavy metal liberates the soul (Solomon, 2003). We try it out for ourselves...
Mirela

Mesajde kant emir » Vin Mai 20, 2005 3:14 am

fumatul e un pretext pentru povestire, sau povestirea e un pretext pentru a fuma?- ca tusea si junghiul ( sau: orb pe orb povatzuind...; beleaua nu vine niciodata singura; cele bune sa se-adune etc)
pe literaturi juriul e din carne si oase virtuale. aicea singurul juriu e moodul meu de moment - atins!
kant emir

Mesajde kant emir » Vin Mai 20, 2005 3:40 am

Si un soi de raspuns public, la o intrebare prv:
Adica atata amar de fumatori (miliarde, nu?) or fi fumand chiar de prosti? Dar toti?

-Zambeste, maine va fi mai scump!
-Da, bun. Si?
kant emir

Mesajde Mirela » Vin Mai 20, 2005 4:23 am

inca o chestie si ma culc...
tigara asociata cu o cafea buna are un gust deosebit.

cu atat mai deosebita...a fost seara de luni, spre marti. a dooa zi de Pashte. Chez Sakis, restaurant grecesc. pe o stradutza mica dar animata din Bruxelles. ne asezam la masa, cu greu iau si eu o decizie. chelnerul - Vasili - are un farmec incredibil si nehotararea mea afirmata pe un ton inocent il amuza si il binedispune, vad. comand din meniu o cafea a la grec. e prea tare pentru tine, spune si imi pune o mana parinteasca pe crestet. in sfarsit comand si eu, si cat se face mancarea ne aduce cafeaua mea, o cola, si un capucino, parca. stiu de la prima ochire ca nu e ce am comandat dar nu spun nimic. e foarte buna si calda, asa ca o beau si ma prefac ca nu am observat diferenta.

in cursul serii, doo, trei ore mai tarziu probabil, se incinge prietenie. la masa noastra stau acum 7 persoane. Vasili, Sakis - patronul - un grec simpatic ca la 40 de ani, Vlad - pe jumate grec pe jumate roman desi nu recunoaste, si celalalt chelner, tot grec. pe la 1.30 sau asha noaptea am ciocnit cu Sakis oua roshii, in jur de 2 Vasili ne-a adus o farfurie enorma cu carne de miel. rece. sarata. excelenta. din partea casei. Hristos aneste! adevarat c-a inviat! nici ouale rosii cu cozonac mancate in tren sambata dimineata, nici prospectul de a merge la biserica sambata seara cu o mana de greci nu au adus iz de sarbatoare. dar acum, simt cu adevarat spiritul Pastelui. veniti sa luati lumina :) lumina si caldura, un ou oferit de un strain prietenos, si explicatia catre Orla, la noi, grecii, mancam din aceeasi farfurie cand suntem din aceeasi familie. si tot asa ne infratim cu prietenii care nu ne sunt rude de sange. incearca, e bun.

ii cer lui Vasili o cafea a la grec. another one please. dar privirea mea ii spune ca nu another one ca cealalta. imi zice iara dand din cap, you're too young. it's too strong for you. it's not. it's just right. please. si inca doua pentru orla si silvia care nu se dau in laturi de la incercarea unui lucru nou. ni le aduce, exact asa cum mi-am dorit. o cescuta minuscula, cu o farfurioara delicata. o culoare cafenie, blanda, numai putina spuma care se duce imediat si o aroma incredibila. o amestec bine cu linguritza si sorb cu nesat. gura mi se umple de lichid si de zat. trag un fum din tigara. vasili ma cearta ca fumez, you're too young, only 12, si fumezi, rade de paiele pe care le fumez, dar mai ia una si o aprinde tacticos. trag un fum din paiul meu, Vogue, pachet nou, cumparat acum 20 de minute de la magazinul arabului de peste drum. gustul fumului se amesteca cu aroma cafelei, mestec in dinti broboanele delicate de zatz si

Vasili imi ciufuleste parul. are you happy now, child? very, rad cu toata inima. thank you. and thank you, monsieur Sakis. cu el am vb mai mult in franceza. insista sa ii vorbesc la pertu si sa avem grija de noi in seara asta. a trecut o juam de ora, sau nu stiu cat. Vasili vrea sa ia cestile din fata noastra dar il rog sa le mai lase. zambeste intelegator, in timp ce mai iau un deget de zat si il mestec intre dinti, si iar trag cu sete din tigara. Silvia se chinuie sa ii explice Orlei conceptul de zat, fetei nu i se pare normal sa primesti o ceasca de cafea cu jumatate "left-overs that you throw away". mmm...but it tastes really nice accepta intr-un final, si mai adauga pe raboj o idiosincrasie a naostra, romanii.

inainte sa plecam, Vasili ma ia sa imi explice cum ajungem in mai multe locuri. sit! wait! imi da sfaturi si imi deseneaza pe bucatele mici de hartie cum sa ajungem la gara, cum sa ajungem a biserica ortodoxa maine dimineata, cum sa ajungem la fantana micului manechin pishacios. imi repeta de mai multe ori sa mergem la gara restul noptii, to be safe. there are security cameras there. its safe. be safe, it's very dangerous. imi spune strazile care sunt periculoase, si cum sa evitam anumite chestii. o expediaza pe Silvia cand vine sa intrebe ce susoteste cu mine, si ii spune Orlei, you, you will not listen. she, will keep you safe.

nu stie ca abia stiu sa citesc o harta, si nu-si inchipuie ca vreo 3 ore dupa aia am reuhsit in sfarshit sa ne pierdem si sa ratacim pe strazi si stradute pustii, asteptand sa rasara soarele. intr-un sfarsit, cand sa plecam, ne imbratiseaza pe rand. si imi mai spune o data sa fim in sigurantza. take care of eachother. si sa mai revenim. aprind o noua tigara si plecam toate trei la brat, silvia si orla chattering destul de zgomotos. eu, trag din tigara si pastrez in minte gusturile de care imi era dor. sarmale, parjoale, salata de vinete, tzatziki. oua rosii. carne de miel rece si sarata. dar mai presus de toate, inainte de a pleca, am lins de pe fundul cestii ultima urma de zat de cafea. iau cu mine gustul inconfundabil al Vogue-ului, amestecat cu draga aroma a zatului amarui, pe care inca il mai mestec usor in dinti.

iedit:
doo lucruri is nasoale cu bastos-urile astea (in afara ca sunt prea tari, au gust cam najpa si-s scurte si butucanoase :D ) a. se ard prea repede. si II. avand filtru foarte scurt, si tigara putand fi supta pana-n filtru, cand ajungi spre sfarsite aratatoru' abea mai are loc pe tigara. si mai si frije-al naibii.

asta e tigara d-aia dem inchipui, repet, un constructor, care o duce la buze perpendicular si-o tine ferm cu varfurile dejtelor, suge din ea cu convingere, dupa care-i traje un bobarnac si da un scuipat vascos pe asfalt, ij scoate casca sij sterge fruntea brobonita cu dosu' manecii inainte sa sho aranjeze la loc pe crestetu' capului.
Pink fluffy dynosaurs
Tremendously hardcore...
We are not born with the conviction that Pepsi is better than Coke and that heavy metal liberates the soul (Solomon, 2003). We try it out for ourselves...
Mirela

Mesajde kant emir » Vin Mai 20, 2005 5:47 am

Carevasazica, s-a "prins" ispitirea. Ca sa nu mai amintesc infratirea tutunului cu povestile (luleaua care pacane, aruncand palida stralucire pe fata celui ce deapana vechi amintiri, ca si domoale rotocoale albastrui)
kant emir

Mesajde Daimon » Sâm Mai 21, 2005 12:44 am

nu e mai scump kant emire. azi imi luam un alt pachet de ML100's si constatam cu uimire ca e 37 000 ca si acum vreo doi ani...

nu fumeaza de prosti:) unii fumeaza de nervi altii, din obisnuinta, dar cei norocosi fumeaza din placere si se bucura de fiecare tigara (acu exagerez si eu, dar teoria cam asta ar fi)
Daimon

Mesajde kant emir » Sâm Mai 21, 2005 12:59 am

nu fumeaza de prosti unii fumeaza de nervi altii, din obisnuinta, dar cei norocosi fumeaza din placere si se bucura de fiecare tigara (acu exagerez si eu, dar teoria cam asta ar fi)
Top, dupa K:
Cei mai multi si cel mai mult - obisnuinta. Mda, unele dintre tigari fumate "de nervi", alteori "de placere". Multe, prea multe tigari fumate degeaba. Cazul meu: daca n-as mai fuma tigarile pe care le aprind (aproape automat) din obisnuinta - la tastat, la stat degeaba, etc si le-as fuma doar pe cele care-mi produc, realmente, placere (la "conversat" si "dezbatut" in special, apoi cele de la cafea si iar etc) cred ca s-ar reduce la jumatate, daca nu chiar mai putin.

PS - constat ca tocmai am aprins una - din obisnuinta!
kant emir

Mesajde olivia14 » Dum Iun 05, 2005 12:42 am

ma si eu fumez de la 12 ani dar cu intreruperi, si acum incerc sa ma las dar gandindu-ne ca doar ce am fumat mai devreme cand am fost in oras nu prea am progrese. Eu una sunt ferm convinsa ca tigarile nu sunt bune de nimic si de-aia vreau sa ma las, Si o sa incep prin a scapa de tentatii adica nu o sa mai duc in bar vreo saptamana, doare dar se merita ;a :)
olivia14
Junior Member

Mesajde Mirela » Joi Iun 23, 2005 10:55 pm

nij nu mai stiu de cate zile n-am mai fumat...la inceput tineam socoteala...ma lasasem de cateva zile...cand la meciul cu olanda am fumat nenumarate si-am spus minciunica ca nu. dupa aia iara post...3 zile...dupa care am fumat una...iara vreo 2 zile lipsa...pana cand intr-o sambata au inceput vestile proaste, si am fumat vreo trei. a doua zi vestile au continuat...am fumat 2 pachete jumate, am fost la un concert tribut The ramones (frumusel, frumusel...) si m-am facut manga. dupa aia...a urmat un post complet completissim pana in ziua de azi...(ba mint, am mai tras o tigare cu un prieten in oras si trei fumuri la ziua unei colege). in total...sa tot fie aproape 4 saptamani de cand cica m-am lasat??...
dar vine luni piatra de incercare, asta daca n-or interzice astia fumatul pe stadion...
Pink fluffy dynosaurs
Tremendously hardcore...
Mirela

Mesajde Wild Rose » Joi Iun 23, 2005 11:02 pm

eo fumez din ce in ce mai mult. banii se duc pe alcoale si tutun. mult tutun. la mare am reusit sa cumparam vreo 10-15 pachete pe zi... eram patru persoane. nu mai stiu cine a fumat, ce a fumat, cat a fumat, cand a fumat... si nici nu conteaza. deci io am ajuns rau.

pese: de cand m-am intors in Bucuresti fumez max. 1 pachet/zi.
indiferent cine esti si cum o arzi soarele tot rasare dimineata
---
vom zbura si fara aripi, trebuie doar sa crezi
Wild Rose
Junior Member

Mesajde Titina » Joi Iun 23, 2005 11:12 pm

eu nu fumez decat de un an..adik chiar mai putin de un an...la fel k majoritatea,la inceput ziceam k doar incerc,apoi (sa se inteleaga,numai din placere,nu din dependentza) tot am mai vrut shi tot asha pana ce am ajuns sa fumez...dar recunosc ca nu fumez mult,cam 6-7 tigari pe zi,doar knd e ceva special,un party sau ceva in genu` asta fumez 1 pachet sau in cel mai rau caz,2 pachete :)
dar fumez numai din placere...uneori ma gandesc shi la consecintze...in momentele mele pesimiste :D ,dar in general incerc sa nu ma gandesc la ele shi sa-mi spun de fiecare data faptul ca nu sunt dependenta shi daca de ex. ash fi nevoita sa nu fumez deloc intr-o zi(dak ash fi obligata),nu ash incepe sa ma simt rau sau sa fac ca un drogat care sufera ptr drogurile ce nu le mai poate lua... :)

ps : in general nu ma ascund de nimeni cand fumez...nu sunt dependenta,fiindca ma abtzin shi in casa de exemplu nu fumez.(fiindca ai mei mi-au zis k pot fuma,da` nu sub acelashi acoperish cu ei)
Titina
Junior Member

Mesajde Nicholas » Mar Iul 12, 2005 11:50 pm

Cred ca e cam prejudecata faza cu fumatul...pt faza ca esti judecat ca fumezi si ca nu ar trebui...
Fiti atenti la asta cercetatorii spun ca un fumator fumeaza cam 15 la suta dintr-o tigare restul de 85 il fumeaza cei din jurul lui. Nu vi se intampla niciodata ca un prieten bun nefumator sau altcineva sa iti faca capul patrat ca de ce fumezi ?
Nicholas
Junior Member

Mesajde tzache » Lun Iul 18, 2005 10:04 am

Plina lumea de prejudecati, Nicholas, old buddy ;)
Na ca io m-am lasat acu un an dupa 3 de fumat (trageam un pachet la 2 zile). Sa zica cineva ca nu se poate.
tzache

Mesajde ^Dark_Angel^ » Lun Iul 18, 2005 10:06 am

yo nu pot sa ma lsa..poate mai tarziu....acum am fost si cu stresul pana la gat..atestatul..bacul..si altele..poate dak imi impumuta cineva putin ambitie..cine stie??? poate reusesc..
^Dark_Angel^
Junior Member

Mesajde diablo_pECi » Joi Iul 21, 2005 2:52 pm

nu fumez decat o tzigara maxim 2 shi doar la bairame cand sunt destul de beat :D ... deci in concluzie nu fumez:) am incercat shi eu...dar gasit nici o placere in a fuma...poate doar gestu'...
sigur nu intereseaza pe nimeni semnatura asta
diablo_pECi
Junior Member

Mesajde CarLiTa » Vin Aug 05, 2005 10:35 pm

Am votat pentru "nu, n-am incercat niciodata" si asa este, si pana acum nici nu am vrut niciodata si cred ca nici nu o sa vreau, am vazut multe cazuri dezastruoase si nu as vrea sa ma apuc de fumat, in plus la o fata nu-i sta bine cu tigara in mana :P nu sunt impotriva tigarilor...dar totusi :) lasati-va daca mai puteti :D
CarLiTa
Junior Member

Mesajde maxx1nsane » Dum Aug 07, 2005 8:03 am

Daca spun ca nu am fumat niciodata, mint, shi asta pentru ca sin facate sunt fumator pasiv....nu shtiu daca sunt 3 amici ai mei care nu fumeaza.....cam greu sa ma feresc, dar evit cat pot de mult. De fumat activ, never ever, nu ma atrage deloc, nu vad nici un fel de beneficiu in aceasta treaba...sunt ferm convins ca nu voi fuma niciodata.
BTW - poate prindetzi shi voi pe discovery documentaru acela despre fumat.......s-ar putea sa va vedetzi ultima masa in bratze :n:
FX47 - wish | more
Can U feel it?...I don't think so...
maxx1nsane

Mesajde Wild Rose » Lun Aug 08, 2005 11:49 pm

CarLiTa scrie: in plus la o fata nu-i sta bine cu tigara in mana

Cred ca mai corect era "unei fete nu-i sta bine..." Oricum, eu doream sa-ti spun ca sunt de alta parere.

Ah! Inainte sa uit... acum vreo trei ani si eu eram perfect convinsa ca nu voi fuma niciodata .
---
Wild Rose
Junior Member

Mesajde Eagle Raider » Mar Aug 09, 2005 12:33 am

Wild Rose scrie:Cred ca mai corect era "unei fete nu-i sta bine..." Oricum, eu doream sa-ti spun ca sunt de alta parere.

nimanui nu ii sta bine cu o tigara in mana, e doar o iluzie!!! ca esti mai matur,dar nu e asa!!
Wild Rose scrie:Ah! Inainte sa uit... acum vreo trei ani si eu eram perfect convinsa ca nu voi fuma niciodata .

deci fumezi,mare pacat pt o fata ca tine !!!
///tHE Lion kING\\\
Eagle Raider

Mesajde Wild Rose » Mar Aug 09, 2005 12:25 pm

Da mah, mare pacat! Sunt o distrusa! O depravata! Mi-am nenorocit viata in secunda in care am pus prima tigara in gura! Gata, nu mai am nici un viitor. N-o sa ma placa nici un barbat... Off... Nu mai am nici o speranta!

'ai sa fim seriosi ;)

pese: Doar asa, ca sa stii si tu. Nu fumez pentru ca e cul sau pentru ca par mai matura. E o alegere pe care am facut-o in urma cu ceva timp de buna voie si nesilita de nimeni. Si imi asum consecintele. Si nu regret.
---
Wild Rose
Junior Member

Mesajde cubu » Mar Aug 09, 2005 1:32 pm

Vezi ce faci cu tuicile, te-ai mai antrenat? :D
indescifrabil
cubu

Mesajde theOffender » Mar Aug 09, 2005 3:44 pm

E o alegere pe care am facut-o in urma cu ceva timp de buna voie

dupa 14 ani de fumat 1 1/2 pachete zilnic, acum doua luni am renuntzat complet. am evitat fazele premergatoare cum ar fi renuntzatul de a cumpara tzigari shi fumatul tzigarilor altora, shi am trecut la faza ultima, extrema: nema tzigara.

dupa o zi mi-am dat seama ca este extrem de greu, deoarece eram obishnuit cu tzigara dupa sex, asha ca a trebuit sa renuntz la sex (actul in sine). dupa doua zile de abstinentza am realizat ca asha nu se poate shi ca urmare am reluat activitatea sexuala, de data asta avand grija sa nu termin pana ce nu sunt complet epuizat.

Si nu regret.

nici eu
what is freedom of expression? without the freedom to offend, it ceases to exist - salman rushdie
theOffender

Mesajde Eagle Raider » Mar Aug 09, 2005 4:53 pm

Wild Rose scrie: Da mah, mare pacat! Sunt o distrusa! O depravata! Mi-am nenorocit viata in secunda in care am pus prima tigara in gura! Gata, nu mai am nici un viitor. N-o sa ma placa nici un barbat... Off... Nu mai am nici o speranta!

e hai ca nu ma refeream la asta,dar poate sunt si dastia ,cineva care te iubeste cu siguranta ca te iubeste asa cum esti!!
Wild Rose scrie: Nu fumez pentru ca e cul sau pentru ca par mai matura. E o alegere pe care am facut-o in urma cu ceva timp de buna voie si nesilita de nimeni. Si imi asum consecintele. Si nu regret.

da crezi crezi ca fumatul e bun!! eu nu cred ,dami si mie un exemplu pozitiv pe care il au tigarile!!ca eu nu cunosc decat efecte negative!!
///tHE Lion kING\\\
Eagle Raider

Mesajde Wild Rose » Mar Aug 09, 2005 9:50 pm

Eagle Raider scrie:da crezi crezi ca fumatul e bun!! eu nu cred ,dami si mie un exemplu pozitiv pe care il au tigarile!!ca eu nu cunosc decat efecte negative!!

Da' in cele din urma care-i problema ta? Nu ar fi mai bine sa ma lasi in pace sa-mi distrug plamanii si toate celelalte? Sunt sigura ca ai lucruri mai bune de facut. Par example cursuri de limba romana ;)
---
Wild Rose
Junior Member

Mesajde wednesday » Mar Aug 09, 2005 11:52 pm

am votat m-am lasat, ceea ce e cam 50% adevarat...sunt absolut convinsa ca nu va fi ultima oara cand ma las, cum nu e deloc nici prima...
uf! pana la urma fumatul in cazul meu tine mai mult de mood, am zile in care mi-e scarba de tigari si nu vreau sa le vad/miros, zile in care fumez putin, zile in care fumez in jur de 10-15 si zile in care bag cate 30 lejer. e si o obisnuinta, cand ajung intr-un pub primul lucru pe care-l fac dupa ce ma asez la masa e sa-mi aprind o tigara. totusi mi se intampla des sa fiu singura printre nefumatori si atunci imi suprim toate tentatiile. :)
i wish i could help, but i don't want to
wednesday

Mesajde Eagle Raider » Mie Aug 10, 2005 12:11 am

[quote="Wild Rose"]Par example cursuri de limba romana ]

cu cea mai mare placere le-as urma,mai ales dak mi le-ai da tu! ~p ~p
da-mi si mie un link pe pm spre asa ceva ,ca ma conformez cu siguranta ,ca na zice lumea pe aici ca am nevoie de asa ceva!!
///tHE Lion kING\\\
Eagle Raider

Mesajde whatever » Mie Aug 10, 2005 10:10 pm

bine bine, dar fata incepea propozitia in franceza

eu cunosc un efect pozitiv la tigara : imi place.
whatever

Mesajde Daimon » Mie Aug 10, 2005 10:27 pm

dupa 3 zile fara tigari, din motive de boala (adica tuse sinistra, durere plamani etc) tin sa spun ca probabil as putea sa o raresc, si sa nu mai fumez un pachet pe zi, dar de lasat ma indoiesc. (nici macar daca mi-as schimba total anturajul, care acum e 90% fumator;) )

decida, imi place sa fumez e un motiv destul de bun sa nu renunt de tot.
Daimon

Mesajde MiG29 » Mie Aug 10, 2005 11:07 pm

deci da.io am renuntat la fumat mai mult de o luna, lucru pe care nu credeam sa il fac vreodata, insa m`am reapucat ca prostu.sper sa ma las iarasi cat de curand, mai ales ca marlboro lightsu de la noi devine din ce in ce mai scarbos (ca si luckyu) si in plus am vazut ca pot:D

pese: nici macar nu mai imi place sa fumez, nu stiu de ce dar intr`un fel e bine.
The Earth is full.GO HOME!
MiG29

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Mai in gluma mai in serios. mai mult in gluma