Comentarii la concursul de genialitati
vai de mine, nocturnicitziki, dar se poate? numai dragalasenie razbate din fiecare cuvintel iesit din varfurile unghiutelor bine-bine ascutite si oricand gata de interventie
~p
stiu ca ai un titlu de aparat, n-ai ce face
kantemir ie rau, se stie

stiu ca ai un titlu de aparat, n-ai ce face
kantemir ie rau, se stie
............................
- sin ella
Dulceata ta de bobonica n-am contestat-o nici o clipa (da' nici una, sa mor io !).
N-am recunoscut nimic, creca m-ai inteles (iaca daca-mi dai linkaraie nemtzeasca, nici romaneste nu te mai pot face sa-ntelegi ce scriu !?) gresit.
Iar intrebarea, daca n-o sa (ne-o) puna adonys, nu conta pe mine.
(Am o proba de nesuferitizm, da n-o postez public.)
N-am recunoscut nimic, creca m-ai inteles (iaca daca-mi dai linkaraie nemtzeasca, nici romaneste nu te mai pot face sa-ntelegi ce scriu !?) gresit.
Iar intrebarea, daca n-o sa (ne-o) puna adonys, nu conta pe mine.
(Am o proba de nesuferitizm, da n-o postez public.)
"... deasupra-i cer de stele" si legea morala din mine
- kant emir
iaca daca-mi dai linkaraie nemtzeasca, nici romaneste nu te mai pot face sa-ntelegi ce scriu !?
vroiam de mult sa-ti spun ca indiferent ce linkarie iti dau, tu intelegi tot ce vrei tu. eu ti-am dat linkaria pe care am consultat-o. daca te-ai fi imprietenit cu google, ai fi aflat ca poti sa traduci texte dintr-o multitudine de limbi in limbi mai cunoscute cum ar fi de exemplu engleza. pe de alta parte, tot cu ajutorul lui google ai fi putut sa gasesti dictionare on-line. Iar daca ai pretentia sa-ti traduc, mai asteapta

intrebare (ne)ajutatoare: daca (,) culoarea oxigenului e decisiva in intrebarea noastra, spune-mi te rog, spre inserat isi schimba oxigenul culoarea?
- sin ella
"kant emir, nu are rost sa ma contrazici ca nu are rost." hait ca te-am trecut la bere si pe tine. O sa fac o comanda speciala, de multa bere pt forumistii care m-au inveselit.
Pseudo-raspuns: dar cerul?
Pseudo-raspuns: dar cerul?
- kant emir
"Iti dau tot ce vrei, tot ce vrei" - esti sigura ca vrei sa afli?
Cum e cu cerul (spre seara, si de ce se face rosu? Uita - el, cerul - cumva ca "Aceste particule imprastie mai mult culoarea albastra a luminii decat celelalte culori." ?)
Cum e cu cerul (spre seara, si de ce se face rosu? Uita - el, cerul - cumva ca "Aceste particule imprastie mai mult culoarea albastra a luminii decat celelalte culori." ?)
- kant emir
da, vreau sa aflu
nu cerul nu uita ca:
doar oxigenul uita ca e albastru
razele soarelui au de patruns o distanta mai mare
nu cerul nu uita ca:
Aceste particule imprastie mai mult culoarea albastra a luminii decat celelalte culori.
doar oxigenul uita ca e albastru

razele soarelui au de patruns o distanta mai mare
- sin ella
Uite, bre ! Uita si pariculele, uita si oxijenul, toate uita !
Razna umbla lumina asta cand isi schimba unghiul. Basca atmosfera care incepe s-o faca pe prisma, si dispersie, si refractie, toate alandala!
Stii cum se vede "cerul" ziua, dintr-o fantana adanca (sau ceva asemanator)?
Nutz spui cu cine la masa.
Razna umbla lumina asta cand isi schimba unghiul. Basca atmosfera care incepe s-o faca pe prisma, si dispersie, si refractie, toate alandala!
Stii cum se vede "cerul" ziua, dintr-o fantana adanca (sau ceva asemanator)?
Nutz spui cu cine la masa.
- kant emir
Eeeee, la mai mare, asa da ! (400 - o "varsta" frumoasa !)
Cerul se vede "instelat", ca noaptea (dupa bere ochiul nu se mai ridica spre cer, ci "aim" pe musca).
Da, m-a inveselit si Solaris. Doar ca vor fi mai multe mese, ca-s multi invitati si pentru ca am ras in multe feluri.
Cerul se vede "instelat", ca noaptea (dupa bere ochiul nu se mai ridica spre cer, ci "aim" pe musca).
Da, m-a inveselit si Solaris. Doar ca vor fi mai multe mese, ca-s multi invitati si pentru ca am ras in multe feluri.
- kant emir
scuzatzi rautacismul. a fost fara intentie. nick-ul solaris se potrivea aici (lumina solara - > solaris)...
mie banuiesc ca mi-ai rezervat o masa de doua locuri in colt, sa nu-mi dea soarele in ochi, la care sa ma veselesc cu imbincibilu', nu-i asa? imi pare rau. mi-am consultat agenda si nu pot sa vin
mie banuiesc ca mi-ai rezervat o masa de doua locuri in colt, sa nu-mi dea soarele in ochi, la care sa ma veselesc cu imbincibilu', nu-i asa? imi pare rau. mi-am consultat agenda si nu pot sa vin

- sin ella
ochi oblici pt ca a fost restaurata cu (substantzial) sprijin japonez
trebea sa zici samurai, chimonouri, ikebana etc. plm ca ochi oblici au si mongolii

If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
-
eyewitness - Mesaje: 19220
fir-ar sa fie de gugal !
Era vorba intr-adevar de Paul Klee care suferea, in ultimii ani ai vietii, de o maladie rara si din pacate incurabila, numita sclerodermie - practic, ingrosarea si intarirea progresiva a pielii si chiar a tesuturilor de sub piele. Odata cu agravarea bolii, lui Klee i-a fost imposibil sa mai picteze detalii si tablouri de dimensiuni mici; ultimele lucrari sunt de dimensiuni mari si pictate cu tuse mai categorice.
Asta nu inseamna bineinteles ca nu sunt la fel de frumoase

Era vorba intr-adevar de Paul Klee care suferea, in ultimii ani ai vietii, de o maladie rara si din pacate incurabila, numita sclerodermie - practic, ingrosarea si intarirea progresiva a pielii si chiar a tesuturilor de sub piele. Odata cu agravarea bolii, lui Klee i-a fost imposibil sa mai picteze detalii si tablouri de dimensiuni mici; ultimele lucrari sunt de dimensiuni mari si pictate cu tuse mai categorice.
Asta nu inseamna bineinteles ca nu sunt la fel de frumoase

- Alienor
- Junior Member
alienor
la ceo fo bun pablo picaciu!? nu's eo un mare cunoscator de arta da' intanplator am auzit de klee asta shi tzin minte ca vazui un tabloi d'a lui cu neshte patratzele colorate shi tablou avea un nume sugestiv "nisip shi flori" sau ceva de genu asta, am ras de m'am tzinut cu manile de burtz mai multe minute in shir.
deci recent fui la expozetziunea de arta "unbre shi lumini" shi odata ajunsh la sectziunea rezervata pictorilor "moderni" am ramas perplex..deci da..cretin sa iesht ca sa numesht aia pictura dupe ce ai vazut in prealabil Degas sau Corot, pana shi Dore care s'a ocupat de ilustratzii deci nici macar pictorash nu se poa spune ca o fost ie cu mult peste ciudatzii ashtea recent aparutz..
deci hua!
poate nu chiar asa celebru, desi cel putin la fel de bun, zic io
la ceo fo bun pablo picaciu!? nu's eo un mare cunoscator de arta da' intanplator am auzit de klee asta shi tzin minte ca vazui un tabloi d'a lui cu neshte patratzele colorate shi tablou avea un nume sugestiv "nisip shi flori" sau ceva de genu asta, am ras de m'am tzinut cu manile de burtz mai multe minute in shir.
deci recent fui la expozetziunea de arta "unbre shi lumini" shi odata ajunsh la sectziunea rezervata pictorilor "moderni" am ramas perplex..deci da..cretin sa iesht ca sa numesht aia pictura dupe ce ai vazut in prealabil Degas sau Corot, pana shi Dore care s'a ocupat de ilustratzii deci nici macar pictorash nu se poa spune ca o fost ie cu mult peste ciudatzii ashtea recent aparutz..
deci hua!
?!
-
h0va - Mesaje: 2049
bre, adonys, cam cit sah jucashi matale ca sa spui ca nu-i atit de conplicat?
ai auzit bre de computere specializate pe care uaminii inca le mai bat, desi alea au inmagazinate in memorie miliarde de conbinatii posibile? ha?
n-o fi asha de vechi ca go-ul, asta e drept, dar o fo primu jc care-mi veni in minte la definitia matale
ai auzit bre de computere specializate pe care uaminii inca le mai bat, desi alea au inmagazinate in memorie miliarde de conbinatii posibile? ha?
n-o fi asha de vechi ca go-ul, asta e drept, dar o fo primu jc care-mi veni in minte la definitia matale
GOD must love STUPID PEOPLE. HE made SO MANY!!!
-
nbm - Mesaje: 4958
nbm, nu stiu cat de bine stai tu cu matematica, da' fa un calcul: sahul are 32 d piese, pe o tabla de 64 de patratele. go'ul are 361, pe o tabla de 361.. go figure!
PS: si mai e ceva, programele de jucat sah in momentul de fata joaca sah la cel mai inalt nivel posibil, mare maestru international sau care'o mai fi ala, adica pot juca de la egal la egal cu un campion mondial de talia lui Kasparov.. programele de go inca n'au ajuns sa joace la stadiul de profesionist (rangurile jucatorilor de go sunt de la incepator = 35 kyu - 1 kyu - 1 dan amator - 6 dan amator - 1 dan profesionist - 10 dan profesionist) si nu din cauza ca programatorii ar fi mai prosti! acum vreo 3 ani era un premiu de 2 mil de dolari pentru primul program de go ce reuseste sa bata sa bata un jucator de 1 dan profesionist, si din cate stiu eu, nu s'a reusit inca asa ceva.. iar acum probabil ca premiul este si mai mare.. mai stii, daca ti se pare atat de putin complicat, poate reusesti tu sa faci ceva
PS: si mai e ceva, programele de jucat sah in momentul de fata joaca sah la cel mai inalt nivel posibil, mare maestru international sau care'o mai fi ala, adica pot juca de la egal la egal cu un campion mondial de talia lui Kasparov.. programele de go inca n'au ajuns sa joace la stadiul de profesionist (rangurile jucatorilor de go sunt de la incepator = 35 kyu - 1 kyu - 1 dan amator - 6 dan amator - 1 dan profesionist - 10 dan profesionist) si nu din cauza ca programatorii ar fi mai prosti! acum vreo 3 ani era un premiu de 2 mil de dolari pentru primul program de go ce reuseste sa bata sa bata un jucator de 1 dan profesionist, si din cate stiu eu, nu s'a reusit inca asa ceva.. iar acum probabil ca premiul este si mai mare.. mai stii, daca ti se pare atat de putin complicat, poate reusesti tu sa faci ceva

odi et amo
- adonys
- Junior Member
Young Hova,
(de la inceput iti zic ca nu am de gand sa fac apologia cubismului sau mai stui eu carui curent, doar ca-i bine sa privim problema din toate partile inainte de a da cu parul)
Cred ca perplexitatea in fata anumitor picturi "moderne" a fost si este ceva fuarte raspandit si fuarte firesc, daca o rupem complet din contextul istoric si in conditiile in care o rupem de istoria artei in general.
Insa de multa vreme pictura a depasit - prin anumiti reprezentanti si prin curente - stadiul strict estetic, figurativ, de redare plastica a naturii. Si asta nu doar de amorul artei, ci pentru cas s-a crezut ca se poate da, face, exprima, mai mult.
E drept ca nimeni nu poate intelege cum trebuie o pictura "conceptuala" moderna daca nu are la indemana niste "chei". sigur ca daca pictura asta nu-ti trezeste absolut nici un interes, poate nu merita sa aprofundezi sau sa incerci sa intelegi demersul creatorilor respectivi. Totusi, cred ca vibratia formelor, culorile sau un anumit detaliu "vorbesc" si privitorului neavizat. Si mai cred ca stari interioare sau fenomene psihice sau trairi pot fi redate mult mai elocvent fara mere in panere sau dudui rubiconde. E cazul lui Klee, de exemplu (incepand de la Pestele de aur si pana la peisajele din Kairuan... ) Nu e insa cazul lui Mondrian, i-adevarat
prima reactie ie : "ce dracu-s liniile si patratele astea?"
(de la inceput iti zic ca nu am de gand sa fac apologia cubismului sau mai stui eu carui curent, doar ca-i bine sa privim problema din toate partile inainte de a da cu parul)
Cred ca perplexitatea in fata anumitor picturi "moderne" a fost si este ceva fuarte raspandit si fuarte firesc, daca o rupem complet din contextul istoric si in conditiile in care o rupem de istoria artei in general.
Insa de multa vreme pictura a depasit - prin anumiti reprezentanti si prin curente - stadiul strict estetic, figurativ, de redare plastica a naturii. Si asta nu doar de amorul artei, ci pentru cas s-a crezut ca se poate da, face, exprima, mai mult.
E drept ca nimeni nu poate intelege cum trebuie o pictura "conceptuala" moderna daca nu are la indemana niste "chei". sigur ca daca pictura asta nu-ti trezeste absolut nici un interes, poate nu merita sa aprofundezi sau sa incerci sa intelegi demersul creatorilor respectivi. Totusi, cred ca vibratia formelor, culorile sau un anumit detaliu "vorbesc" si privitorului neavizat. Si mai cred ca stari interioare sau fenomene psihice sau trairi pot fi redate mult mai elocvent fara mere in panere sau dudui rubiconde. E cazul lui Klee, de exemplu (incepand de la Pestele de aur si pana la peisajele din Kairuan... ) Nu e insa cazul lui Mondrian, i-adevarat

- Alienor
- Junior Member
adonys scrie:nbm, nu stiu cat de bine stai tu cu matematica, da' fa un calcul: sahul are 32 d piese, pe o tabla de 64 de patratele. go'ul are 361, pe o tabla de 361.. go figure!
mai stii, daca ti se pare atat de putin complicat, poate reusesti tu sa faci ceva
bai nenea, daca tu privesti sahul doar dpdv matemnatic, nu cred ca merita sa-mi bat capul cu tine, dar hai sa fac o incercare:
pe tabla or fi mai putzine patratzele, dar piesele de sah au traiectorii diferite, precum si mutari diverse, deci combinatiile sunt mult mai multe decit calculezi matale
si nu, nu am zis ca sahul este mai conplicat decit go-ul, duar am spus ca nu este deloc atit de sinplu pe cit il vede mintea ta de matematician

-
nbm,nu am spus ca este un joc simplu, ci doar ca este mult mai simplu comparat cu go'ul.. n'o sa intru in detalii tehnic aici, ca nu are rost (de exemplu as putea sa'ti spun ca arborele de calcul pentru jocul de sah are 20 de pozitii pe ramurrile de adancime 0, si 20x20 pe ramurile de adancime 1.. pe cand go'ul are 361 de pozitii pe ramurile de ordin 0 si 361x360 pe ramurile de ordin 1.. deci, deja doar dupa 2 mutari jocul de sah poate genera 400 de pozitii, pe cand cel de go 129960 adica, cu TREI ordine de marime mai mare!!! sau ca analiza statica a unei situatii pe tabla presupune analiza a maxim 32 de piese la sah, fata de maxim 361 la go.. iar interdependentele dintre 32 de piese crede'ma ca nu's nici in visele lor cele mai erotice pe undeva cat de cat aproape fata de interdependentele generate de 361 de piese!).. cauta si tu pe google si'o sa gasesti mult mai multe si mai in detaliu analiza comparate pentru sah si go.
alienor, asta'mi aduce aminte ca recent am vazut o notita pe undeva referitoare la un "tablou" vandut la o licitatie ca mare opera de arte pt nu stiucate milioane de dolari fiind pur si simplu o transpunere pe panza a paletei de culori din windows, lol! halal arta!
orice nebun poate face arta moderna daca'i pui in mana ceva de zgariat muiat intr'o culoare ceva si'l pui in fata unei panza albe (vezi "geniile" pictoricesti de 2-3 anisori de'au tot aparut in ultima vreme).. toti vedem cate ceva in petele de cerneala pe care ni le arata nenea psihologul cand ne ducem (voit sau nu, lol) pe la el.. da' asta nu inseamna ca sunt si arta!
alienor, asta'mi aduce aminte ca recent am vazut o notita pe undeva referitoare la un "tablou" vandut la o licitatie ca mare opera de arte pt nu stiucate milioane de dolari fiind pur si simplu o transpunere pe panza a paletei de culori din windows, lol! halal arta!
orice nebun poate face arta moderna daca'i pui in mana ceva de zgariat muiat intr'o culoare ceva si'l pui in fata unei panza albe (vezi "geniile" pictoricesti de 2-3 anisori de'au tot aparut in ultima vreme).. toti vedem cate ceva in petele de cerneala pe care ni le arata nenea psihologul cand ne ducem (voit sau nu, lol) pe la el.. da' asta nu inseamna ca sunt si arta!
odi et amo
- adonys
- Junior Member
nenea adonys, in momentul in care spui sinplu si conplicat in acelashi tinp, nu spui si gradul in care e mai conplicat decit un alt joc, da?
deci, om fi sau nu de acord, dar sahul e un joc conplicat, puate nu la fel de conplicat ca si altele. io de afirmatia asta m-am luat nu de comparatia cu go-ul, ok?
case closed
pies: hova, da is de acord cu tine.
precum ziceam, problema nu e daca go-ul e mai conplicat decit sahul, ci ca nici sahul nu e deloc sinplu. cu asta ma disputam cu adonys
deci, om fi sau nu de acord, dar sahul e un joc conplicat, puate nu la fel de conplicat ca si altele. io de afirmatia asta m-am luat nu de comparatia cu go-ul, ok?
case closed
pies: hova, da is de acord cu tine.
precum ziceam, problema nu e daca go-ul e mai conplicat decit sahul, ci ca nici sahul nu e deloc sinplu. cu asta ma disputam cu adonys

-
deci nbm
_______________________________________________42
numarul posibil de mutari la shah este de 1.15x10
_________________________________________________________170
iar la go, pe stasu de 19x19, nr posibil de pozitii ie de 4.63í—10
deci da..se vede cu ochiu liber..deci mintea mea de matematician zice ca shahu nu ie atat de conplicat ca go'ul tocma privind prin prisma acestor cifre..am avut ocazia sa joc cu inshi prosht gramada (vorba vine) care jucau ft bine shah datorita antrenamentului shi al studiului..in ceea ce priveshte go'ul, ie o vorba care spune ca nu s'au jucat doo partide la fel shi dp meu de vedere asta spune tot..
iaodi, aproximarea nr de pozitzii posibile la shah e..aproximativa
caci in functie de piesele "ieshite din joc" numarul de mutari posibile se modifica in functie de "puterea" piesei..
datorita multitudinii de piese shi a altor variabile specifice jocului de shah, pot spune ca jocul de shah este mai complex decat cel de go..insa e mai greu pt o minte umana sa stapaneasca go'ul ceea ce il face dp meu de vedere mai complicat
poate ca suna cam aiurea insa nu fui in stare sa esplic mai bine treaba asta

_______________________________________________42
numarul posibil de mutari la shah este de 1.15x10
_________________________________________________________170
iar la go, pe stasu de 19x19, nr posibil de pozitii ie de 4.63í—10
deci da..se vede cu ochiu liber..deci mintea mea de matematician zice ca shahu nu ie atat de conplicat ca go'ul tocma privind prin prisma acestor cifre..am avut ocazia sa joc cu inshi prosht gramada (vorba vine) care jucau ft bine shah datorita antrenamentului shi al studiului..in ceea ce priveshte go'ul, ie o vorba care spune ca nu s'au jucat doo partide la fel shi dp meu de vedere asta spune tot..
iaodi, aproximarea nr de pozitzii posibile la shah e..aproximativa

datorita multitudinii de piese shi a altor variabile specifice jocului de shah, pot spune ca jocul de shah este mai complex decat cel de go..insa e mai greu pt o minte umana sa stapaneasca go'ul ceea ce il face dp meu de vedere mai complicat

poate ca suna cam aiurea insa nu fui in stare sa esplic mai bine treaba asta

?!
-
h0va - Mesaje: 2049