Artistul zilei

ce-a fost pe Muzici o data

Artistul zilei

Mesajde tzache » Mar Iul 26, 2005 10:43 am

In fiecare zi va fi prezentat un artist, o artista sau o trupa si vom da cateva date biografice si nu numai, si melodii reprezentative.

Artistul zilei de azi este Alejandro Sanz. Il stiti majoritatea din duetul cu Shakira si a lor La Tortura. Pe numele sau real Alejandro Sanchez Pizzaro (37 de ani), originar din Madrid, ocupa pozitia a doua (dupa Julio Iglesias) in topul vanzarilor (peste 15 milioane de albume worldwide) din toata istoria Spaniei. Si inca un lucru interesant, apare si in Guinness Book pentru Cele mai rapide vanzari ale unui Album Spaniol (peste 1 milion), in luna Octombrie 2000.
Prima auditie a fost cu Corazon Partido la niste premii MTV, insa nu mai stiu exact in ce an, cu care a facut inconjurul lumii si a devenit cunoscut tuturor. Oricum 98 sau 99 cand am auzit prima data de el. Piesa mea preferata este impreuna cu David Bisbal si se cheama Y si fuera ella. In 2001 inregistreaza un album de exceptie MTV Unplugged. O piesa reprezentativa de pe acest album este Cuando nadie me ve. Un artist in adevaratul sens al cuvantului!

Auditie placuta!
Fişiere ataşate
alejandro_sanz.jpg
alejandro_sanz.jpg (10.16 KiB) Vizualizat de 252 ori
200202280802_71458.jpg
200202280802_71458.jpg (19.75 KiB) Vizualizat de 275 ori
tzache

Mesajde tzache » Mie Iul 27, 2005 9:13 am

Robbie Williams "omul care electrizeaza masele de oameni". Este printre putinii artisti de la care imi plac mai mult de 10 piese. Recomand niste melodii de-ale lui, cum ar fi Sexed Up, No regrets, Eternity, dar in mod special piesa Mr. Bojangles, care este si preferata lui (stil sinatra, muzica de cabaret).
S-a nascut in `74 pe 13 februarie in Staffordshire, Anglia. Dupa ce Take That, trupa in care a activat, s-a despartit, lui Robbie nu i s-au acordat sanse de reusita in cariera solo. Tineti minte ca Mark Owen a iesit pe piata cu Clementine, iar Gary Barlow sincer nu mi-a atras atentia cu nimic. Lor li se prevedea o cariera de succes, pe cand lui Robbie nu. El a debutat in 96 cu un cover dupa Freedom-ul lui George Michael. Primul album Life Thru a Lens a debutat cu stangul. un fiasco, spuneau criticii. Dar piesa Angels, care anul asta a luat premiul pentru cea mai buna piesa englezeasca din ultimii 25 de ani, i-a contrazis pe toti si i-a salvat cariera lui Robbie. Aceasta melodie este in Anglia deja imnul inmormantarilor.
Va ramane in istorie probabil si pentru concertul din 2003 de la Knebworth in fata a 375.000 de oameni (biggest attendance). Am vazut concertul pe HBO. Dupa parerea mea personala a fost cel mai tare concert din toate timpurile. Faza cea mai tare a fost cand se opreste el intre 2 piese si le spune spectatorilor sa nu il mai fotografieze. Prima reactie a ta ar fi ca "i-a uite ce fitzos, il deranjeaza blitzurile!" A fost tocmai invers: one, two, three... now! In momentu cand a zis now s-au declansat zeci de mii de blitzuri. A fost o imagine extraordinara. A ramas asta ca prostu pe scena si a inceput sa planga de emotii.
Fişiere ataşate
05calandar13.jpg
05calandar13.jpg (150 KiB) Vizualizat de 254 ori
buchhamish.jpg
buchhamish.jpg (20.07 KiB) Vizualizat de 244 ori
tzache

Mesajde tzache » Joi Iul 28, 2005 12:35 pm

Pal Waaktaar si Magne Furuholmen, au format a-ha la inceputul anilor 80. Morten Harket, vocalistul, li s-a alaturat ulterior. Au devenit celebri cu Take on Me la mijlocul lui 85. Melodii reprezentative sint Hunting High and Low, Forever Not Yours, Crying in the Rain, Lifelines, Velvet, Minor Earth Major Sky, Did Anyone Approach You, The Living Daylights. Primele 4 piese amintite sint variante live si reprezinta pentru mine cele mai reusite si originale interpretari (suna chiar mai bine decat originalele). Am descoperit cu ocazia asta ca a-ha se afla printre cele mai tari trupe "de live".
Fişiere ataşate
takeonme.jpg
takeonme.jpg (17.27 KiB) Vizualizat de 248 ori
Funny%20a-ha%202-2.jpg
Funny%20a-ha%202-2.jpg (43.59 KiB) Vizualizat de 273 ori
tzache

Înapoi la De pe muzica