2.nu era vorba de live in berlin.nici despre turneele pt. pros and cons si kaos in care intr-adevar a cantat la audiente mici.(poate si din cauza ca in paralel cantau o formatie mai celebra,pink floyd.)e vorba de turneul din 2002,in the flesh,cand nu mai canta formatia aia celebra de care zicea.de perioada cand punea el pe afise :"Roger Waters,(cu litere mici),the genius behind Pink Floyd(cu litere mari)."De exemplu,in Ungaria a cantat intr-un "local" care se numeste "Kissstadium".Si nu trebuie sa fii expert in limbi straine sa-ti dai seama ca e vorba de un stadion.Deci aici se observa profetismul din The Wall,si anume partea cu "ein,dwei,drei alle" ,cand devine ceea ce uraste mai mult (sa cante pe stadioane etc.) Mie imi place de el ca artist,nu e vb ca sunt impotriva lui(ti-am zis ca albumul pe care il ascult cel mai des acum,dintre toate,e Pros and cons (alaturi poate de madcap laughs de syd).dar totusi,face niste faze de tot c a c a t u l ,cateodata. Nu pot sa fiu de acord cu modul in care a fost facut final cut,sa scrie pe coperta music and lyrics by roger waters,performed by pink floyd,si ideea asta pe care incearca sa o lanseze,ca ceilalti din formatie erau asa un fel de atarnatori,care faceau parte din pink floyd doar datorita bunavointei lui.
Stiai ca Storm Thorgerson nu a facut copertile pt. The Wall,pt ca Roger o luase razna in timpul lui The Animals,si s-a pus si el la Credits pt coperta.El nu avusese decat ideea cu porcul zburator,dar toata treaba fusese facuta de Storm.Dar nu au mai putut colabora.D'aia si coperta asa de naspa de pe the wall.SUnt curios cum ar fi facut-o Storm.Ca tot ziceai ca nu-ti place Division Bell,macar pt. coperta,si tot merita apreciat

Poate ca a avut dreptate ca l-a dat afara pe rick din formatie,dar tot nu pot fi de acord cu multe miscari pe care le-a facut.
3.despre kaos,l-am ascultat doar o data cap coada .ca asa,pe bucati,l-am ascultat de mai multe ori.dar tot nu-mi place.

4.despre melodiile lui wright,imi plac mai multe,dar summer of 68 imi place poate cel mai mult dupa great gig.stiu ca a scris mai multe melodii,si chiar imi plac (us and them(sau violent sequence cum se numea original),si paintbox e draguta),dar tot mai mult imi place summer of 68.si matilda mother imi place mult mult,chiar daca el n-a fost decat cu vocea in melodia aia,si nu cu compozitia.plus ca ultima parte din shine on you crazy diamond (partea a IXa,"The Absolute"),e scrisa de Rick.Si Remember a day parca a fost scrisa tot de el.da astea-s deja detalii.Ideea era ca imi plac mai multe melodii de rick,dar n-am amintit decat de summer of 68 pt. ca imi place cel mai mult din toate compozitiile lui,dupa great gig,si dupa the absolute,dar care nu poate fi considerata o compozitie izolata.