Retete proprii si cartzi de bucate
interesanta chestia cu salata de vinete+dovlecei trebe incercat.
apropo de tocatul vinetelor, eu (adica in general mama, sa nu ma dau mare cand nu e cazul, dar si eu fac la fel cand se iveste ocazia) le mixez, e o unealta speciala cu un fel de cutit. rezultatul e o salata mult mai fina.
apropo de tocatul vinetelor, eu (adica in general mama, sa nu ma dau mare cand nu e cazul, dar si eu fac la fel cand se iveste ocazia) le mixez, e o unealta speciala cu un fel de cutit. rezultatul e o salata mult mai fina.
-
Daimon - Mesaje: 5074
- Membru din: Mie Noi 26, 2003 12:00 am
- Localitate: timisoara
si mama, numai ca mie nu-mi plac asa de fine, de aia jumate le dau rapid la mixer (sa nu oxideze de la cutitul metalic) si jumate (aprox) le toc din unealta de lemn.
bah face-ti-mi cadou un aparat de pozat sa va arat ce culoare si ce consistenta au ele asa cu rosiile alea cireasha made in constantza. adica ce sa va mai arat ca stocul a fost devalizat
bah face-ti-mi cadou un aparat de pozat sa va arat ce culoare si ce consistenta au ele asa cu rosiile alea cireasha made in constantza. adica ce sa va mai arat ca stocul a fost devalizat

semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
fi-ti-ar dovleceii, danone, ca mi-ai facut pofta
si uite ce-a iesit:
se iau 300 g carne tocata (amestec), se adauga fro doi dovlecei curatzati si dati pe razatoare, neste catzei de usturoi d-aia mari si iuti (striviti, ofcors), piper, sare, cimbru (ca-mi place mie), marar si patrunjel tocat, se amesteca bine-bine-bine, apoi se pune si-un ou dasupra, se mai amesteca pana devina omogena pasta, dupe care se fac chiftelutze si se prajesc in ulei.
In pauzele dintre intorsul chiftelutzelor se executa o branzica de intins pe paine dimineatza (reteta gasita intr-o revista de gradinarit
):
un pachet de branza grasa de vaci (d-ala de zici ca-i unt daca nu te uiti bine la eticheta), smantana buna si cremoasa, se amesteca, se pune marar tocat (io aveam neste marar uitat prin frigider si uscat acolo, foarte aromat - uscat fiind), plus neste cozi de ceapa verde bine tocate si iele. Se amesteca cu nadejde si se baga la rece, pentru a ne bucura de ea a doa zi dimineatza la micu dejun.
chiftelutzele au iesit iescelente
ps1 - care stie cum se curatza (in vederea folosirii fara probleme) o masina d-aia de tocat clasica, nou-noutza de miroase toata a metal si lasa urme de unsoare pe deshte?
ps2 - danone, voiam sa te intreb ceva, stai c-am uitat, revin
edit: mi-am amintit: izact cum pui dovleceii la congelator? Vreo metoda speciala sau pur si simplu deschizi usa si-i zvarli ?

se iau 300 g carne tocata (amestec), se adauga fro doi dovlecei curatzati si dati pe razatoare, neste catzei de usturoi d-aia mari si iuti (striviti, ofcors), piper, sare, cimbru (ca-mi place mie), marar si patrunjel tocat, se amesteca bine-bine-bine, apoi se pune si-un ou dasupra, se mai amesteca pana devina omogena pasta, dupe care se fac chiftelutze si se prajesc in ulei.
In pauzele dintre intorsul chiftelutzelor se executa o branzica de intins pe paine dimineatza (reteta gasita intr-o revista de gradinarit

un pachet de branza grasa de vaci (d-ala de zici ca-i unt daca nu te uiti bine la eticheta), smantana buna si cremoasa, se amesteca, se pune marar tocat (io aveam neste marar uitat prin frigider si uscat acolo, foarte aromat - uscat fiind), plus neste cozi de ceapa verde bine tocate si iele. Se amesteca cu nadejde si se baga la rece, pentru a ne bucura de ea a doa zi dimineatza la micu dejun.
chiftelutzele au iesit iescelente

ps1 - care stie cum se curatza (in vederea folosirii fara probleme) o masina d-aia de tocat clasica, nou-noutza de miroase toata a metal si lasa urme de unsoare pe deshte?

ps2 - danone, voiam sa te intreb ceva, stai c-am uitat, revin

edit: mi-am amintit: izact cum pui dovleceii la congelator? Vreo metoda speciala sau pur si simplu deschizi usa si-i zvarli ?
sa-mi amintiti voi, ca io sigur uit
-
Djinn - Mesaje: 4332
- Membru din: Lun Noi 15, 2004 12:00 am
O reteta moldoveneasca!
Citind retetele voastre, mi s-a cam facut foame si mi-a zburat gandul la omleta pe care o faci rapid si cu ce ai prin frigider. Daca ai o ceapa, o rosie, un ardei si oua, poti spune ca ti-ai asigurat micul dejun, pranzul sau cina! Ceapa taiata o calesti in putin ulei, adaugi ardeiul taiat cubulete, rosia taiata felii, peste cate pui oua. Daca esti norocos si ai o bucatica de sunca (cat de mica!) ti-ai facut o omleta de nota 10!
Pofta buna!
Pofta buna!
-
allyna_g - Junior Member
- Mesaje: 24
- Membru din: Mar Aug 02, 2005 11:00 pm
p.s.1 iei de la metalochimice soda caustica (fulgi) si o dizolvi in apa multa (nu te speria ca are reactie cu degajare de caldura) intr-un vas de orice numa de aluminiu sau fonta preferabil sa nu si pui in ia componentele apoi o pui pe foc cam un sfert de ora porma cand se raceste o speli cu det de vase, soda se dizolva foarte bine in apa si este singura care indeparteaza 100% grasimile.
dovleceii congelatz ii tzin numa pt ciorbe sau chiveci deci da, cum a zis alienor.
dovleceii congelatz ii tzin numa pt ciorbe sau chiveci deci da, cum a zis alienor.
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
aha, thanx
da' din ce sa fie vasu mai precis? inox?? banuiesc ca ie condamnat, dup-aia pot sa-l arunc sau sa-l pastrez pentru urmatoru tratament cu soda caustica?
zice pe ia cata soda la cata apa?
(si dup-aia pot sa mananc ce toaca mashina aia ?
)

zice pe ia cata soda la cata apa?
(si dup-aia pot sa mananc ce toaca mashina aia ?

sa-mi amintiti voi, ca io sigur uit
-
Djinn - Mesaje: 4332
- Membru din: Lun Noi 15, 2004 12:00 am
flafi, soda mi se pare cam radicala ! aia ie poate pentru vase folosite, gruaznic de murdare de grasime..
io zic s-o demontezi frumushel, apoi sa stergi temeinic fiecare piesulitza cu o carpa uscata si p-orma bagate tuate componentele in apa fierbinte cu vreun inamic al grasimii (altu decat soda; un detergent bun de vase) si spalat cu buretele.
poate ie unsa cu vaselina sau uleiuri protectoare sh-atunci trebe stearsa cu ceva anume, nushtu care ie solventu lu vaselina
io zic s-o demontezi frumushel, apoi sa stergi temeinic fiecare piesulitza cu o carpa uscata si p-orma bagate tuate componentele in apa fierbinte cu vreun inamic al grasimii (altu decat soda; un detergent bun de vase) si spalat cu buretele.
poate ie unsa cu vaselina sau uleiuri protectoare sh-atunci trebe stearsa cu ceva anume, nushtu care ie solventu lu vaselina
- Alienor
- Junior Member
- Mesaje: 798
- Membru din: Vin Feb 25, 2005 12:43 pm
- Localitate: .
uau..inamicul grasimi.
deci la retete proprii si carti de bucate az va prezentam cure de slabit pentru masini de tocat merenghistice
deci la retete proprii si carti de bucate az va prezentam cure de slabit pentru masini de tocat merenghistice
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
meropi, ramane cum am stabilit
meropi, ramane cum am stabilit
-
memetshot - Mesaje: 7050
- Membru din: Mar Iul 01, 2003 11:00 pm
Hai sa va mai dau o reteta rapida, ieftina si usoara : felii de paine unse cu margarina, peste care puneti o felie de rosie, o felie de salam (sau orice alt mezel) peste care se presara branza rasa sau cascaval ras. Introduceti feliile de paine la cuptor pentru cinci minute, si micul dejun e gata! Hai ca nu-i asa de greu! Pofta buna!
-
allyna_g - Junior Member
- Mesaje: 24
- Membru din: Mar Aug 02, 2005 11:00 pm
bah suntetz cu capu. nu e nica condamnat soda se spala cu detergent in no time. cum plm sa fie condamnata bre, sapunu de tzara din ce se face bah bucureshtenilor.
uala poa sa fie de orice, doar ca pe alea de tuci sau aluminiu le albeste si isi pierd patina vremii
aulio ce de gaga pe centimetru patrat.
de mare angajament reteta allynei
~p~p m-a scos din trebi pt care arde tzara.
uala poa sa fie de orice, doar ca pe alea de tuci sau aluminiu le albeste si isi pierd patina vremii

aulio ce de gaga pe centimetru patrat.
de mare angajament reteta allynei

semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
casa nu mai vb ca cu aluminiu are o scuatere de hidrogen....care zicea la clasa a 7-a daca ai ghinion si capac pua sa fac si poc 

I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
meropi, ramane cum am stabilit
meropi, ramane cum am stabilit
-
memetshot - Mesaje: 7050
- Membru din: Mar Iul 01, 2003 11:00 pm
am cam deviat de la mancaruri, sa revenim spre ele
O salata excelenta si ultrarapida iese din rosii taiate felii si amestecate cu fasii de gogosar murat (toate sa fie cat mai reci), sare, piper, f putin ulei si pt. amatori verdeturi si un pic de zeama de la gogosarii cu pricina. miam !
O salata excelenta si ultrarapida iese din rosii taiate felii si amestecate cu fasii de gogosar murat (toate sa fie cat mai reci), sare, piper, f putin ulei si pt. amatori verdeturi si un pic de zeama de la gogosarii cu pricina. miam !
- Alienor
- Junior Member
- Mesaje: 798
- Membru din: Vin Feb 25, 2005 12:43 pm
- Localitate: .
la laborator soda era sfanta
si la aushvitz la fel

If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
-
eyewitness - Mesaje: 19220
- Membru din: Lun Aug 05, 2002 11:00 pm
alienor merge netu de porc si nu splitui acum, daca merge mai bine la tine pune si tu reteta de mai sus la retete rapide (ultimul post este a lui nae) te rog, pe tanti cu senvishu o duc io de acasa daca e.
eyewitness ban pana ma intorc din concediu
eyewitness ban pana ma intorc din concediu

semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
Am tot uitat sa zic.. Nush cum le zice pe limba noastra la ce am folosit eu.. am dedus ca-s dovlecei ca arata ca dovleceii, doar ca sunt verzi, si dictionarul amarat pe care il am, zice ca dovleac, e courge, deci, courgette, aia o fi. Nu conteste.
Vroiam sa ma dau mare cu reteta de prajitura, dar accidente nefericite au facut ca prajitura in cauza sa nu creasca, si chiar sa ramana cruda , chiar daca am urmat indicatiile date de o anume matusa. De unde intrebarea mea : ce facem cu o prajitura necoapta? In afara de a o arunca, ofcors.
Sar-na dinainte pentru raspunsuri.
Vroiam sa ma dau mare cu reteta de prajitura, dar accidente nefericite au facut ca prajitura in cauza sa nu creasca, si chiar sa ramana cruda , chiar daca am urmat indicatiile date de o anume matusa. De unde intrebarea mea : ce facem cu o prajitura necoapta? In afara de a o arunca, ofcors.
Sar-na dinainte pentru raspunsuri.
Anti pro-ana
-
Weet-weet - Mesaje: 2682
- Membru din: Joi Iun 19, 2003 11:00 pm
Ce fel de aluat e? cu drojdie? Sau e chec? Cu umplutura? E destul de greu sa-ti dau sfaturi daca nu stiu exact cum arata prajitura.
In orice caz aluatul trebuie sa se coaca. Deci baga-l din nou la cuptor, la foc mai marisor (de crescut oricum nu cred sa-ti mai creasca) si incearca-l cu chibritul sau furculita inainte de a-l scoate. Lasa-l sa se raceasca si dupa ce s-a racit zdrobeste-l. Cred ca sfatul se potriveste la orice fel de aluat.
Cumpara un chec de tort din magazin (ca sa nu se mai repete experienta), insiropeaza-l, pune o budinca de ciocolata in loc de crema, niste samburi de nuca prajiti, maruntiti si pe cat posibil curatati de coji si deasupra aluatul zdrobit. Daca checul e mai gros poti sa faci mai multe foi si sa pui mai multe straturi de crema (budinca, gem, frisca, mere... ce vrei tu). Mie imi place foarte mult o crema inventata de mine (cred): finetti sau nutela se amesteca, in cantitati egale, cu unt cu ajutorul mixerului.
Sper ca ti-am fost de ajutor
.
In orice caz aluatul trebuie sa se coaca. Deci baga-l din nou la cuptor, la foc mai marisor (de crescut oricum nu cred sa-ti mai creasca) si incearca-l cu chibritul sau furculita inainte de a-l scoate. Lasa-l sa se raceasca si dupa ce s-a racit zdrobeste-l. Cred ca sfatul se potriveste la orice fel de aluat.
Cumpara un chec de tort din magazin (ca sa nu se mai repete experienta), insiropeaza-l, pune o budinca de ciocolata in loc de crema, niste samburi de nuca prajiti, maruntiti si pe cat posibil curatati de coji si deasupra aluatul zdrobit. Daca checul e mai gros poti sa faci mai multe foi si sa pui mai multe straturi de crema (budinca, gem, frisca, mere... ce vrei tu). Mie imi place foarte mult o crema inventata de mine (cred): finetti sau nutela se amesteca, in cantitati egale, cu unt cu ajutorul mixerului.
Sper ca ti-am fost de ajutor

............................
- sin ella
- Mesaje: 2033
- Membru din: Vin Noi 26, 2004 12:00 pm
- Localitate: pe alt forum
Eu am baut o ciocolata care nu mi s-a solidificat,... nu stiu insa ce fel de prajitura ai facut tu, fa-i poze,... nu te pot rani 

Profesional oricum oriunde oricind .
-
superbiggy - Junior Member
- Mesaje: 264
- Membru din: Sâm Mar 29, 2003 12:00 am
- Localitate: bucuresti
Merci sin ella, dar nu mere, am uitat sa zic ca am lasat ala in cuptor inca vreo doo ore de cand am constatat ca nu e copt, si l-am si lasat cu fundu-n sus, ca sa se coaca, dar.. de unde?
era asa prajitura : 1 iaurt, 2 pahare ( de iaurt) cu zahar, 3 de faina, unu de ulei, 3 oua, ceva vanilie, scortisoara si drojdie, care drojdie trebe pusa direct, poate si din cauza asteia nu e bine, naiba stie. Si incercasem cu_cutitul, si a iesit ala curat, dar aluatul e crud, nici nu stiu cum sa explic.. e ceva in genul miezului de paine, cu care te joci si faci bilutze
eu vroiam sa fac eu singura, si aici, de unde chec? *sighs* si aici sunt si in centru si nu am decat un amarat de supermarchet, in care nici macar budinca nu gasesti ( trebuie sa-mi fac provizii cand merg acasa ). eh, nu ar fi prima data cand fac tampenii, merci oricum de idei, poate mai incerc maine..
era asa prajitura : 1 iaurt, 2 pahare ( de iaurt) cu zahar, 3 de faina, unu de ulei, 3 oua, ceva vanilie, scortisoara si drojdie, care drojdie trebe pusa direct, poate si din cauza asteia nu e bine, naiba stie. Si incercasem cu_cutitul, si a iesit ala curat, dar aluatul e crud, nici nu stiu cum sa explic.. e ceva in genul miezului de paine, cu care te joci si faci bilutze

eu vroiam sa fac eu singura, si aici, de unde chec? *sighs* si aici sunt si in centru si nu am decat un amarat de supermarchet, in care nici macar budinca nu gasesti ( trebuie sa-mi fac provizii cand merg acasa ). eh, nu ar fi prima data cand fac tampenii, merci oricum de idei, poate mai incerc maine..
Anti pro-ana
-
Weet-weet - Mesaje: 2682
- Membru din: Joi Iun 19, 2003 11:00 pm
Daca nu l-ai convins sa se coaca din prima, ai sanse cu el uscat la temperatura minima: materie prima pentru un pesmet delicios, de amestecat cu alte rosaturi uscate (nuci, migdale, alune, cocos, aschii de ciocolata amara) si cu frisca neaparat fara zahar, batuta de tine din lichida, pe urma repede la rece, pe un pat din amestecul ala uscat si imbracat in el (la imbracare poti amesteca si crantz). Daca ti se pare nu dulce destul, doar in farfurioara mai potz satz faci de cap (cu siropuri, fructe din dulceatza, inghetata... delicioase sunt frunctele uscate maruntite si uitate umpic in rom).
-
sol - Junior Member
- Mesaje: 520
- Membru din: Vin Apr 22, 2005 11:00 pm
Din pacate s-a dus sezonul salatzilor verzi, insa mi-am amintit ca de mult voiam sa postez reteta asta, si anume
SALATA CESAR
Varianta 1 - cu pui
Ingrediente: un piept de pui, 2 lamai, 3 salate proaspete, 1 ou proaspat, 1 cub de supa, 2 cani de parmezan ras, 4 felii de paine pentru crutoane, ulei de masline, otet de vin, usturoi, mustar Dijon, ierburi aromate pentru cine vrea.
Bucatile de pui se lasa la marinat in sucul de lamaie + ierburi aromate, timp de 3-4 ore; cubul de supa se fierbe intr-un pahar de apa. Se pregatesc crutoane. Peretii salatierei se freaca bine cu bucati taiate de usturoi. Se taie salata si se pune in salatiera; pieptul de pui se taie bucati si se prajeste cateva minute in tigaie, apoi se pun bucatile peste salata, la fel si crutoanele, apoi se adauga 2 lingurite de otet de vin si un sos format din :mustar de dijon, zeama de lamaie, un ou moale zdrobit, sare, piper, 2 linguri de supa, 1 lingura ulei de masline. Amestecati salata adaugand si crutoane. Puneti putin la rece. Presarati parmezan si infulecati rapid - e delicioasa!
Varianta 2 - cu anchois
Ingrediente: 3 oua, 2 salate mari, 5 felii de paine, 2 catei usturoi, 1 lamaie, 6 fileuri de anchois in ulei, parmezan, sare, piper.
Fierbeti ouale tari, spalati salata, faceti cubulete din paine. Intr-o tigaie prajiti cubuletele de paine si cateii de usturoi maruntiti intr-o lingura de ulei masline, pana devin aurii.
Taiati ouale in sferturi si fileul de anchois in felii. Faceti un sos din suc de lamaie, sare, piper, ulei, amestecati-l cu salata, asezati pe ea crutoanele, fileul de anchois, ouale. Presarati cu parmezan ras. La fel de bun ca varianta 1.
Un alt fel de sos pentru salata Cesar:
2 catei de usturoi, 1 lingurita mustar Dijon, 1/2 lingurita sos Worcestershire sau Tabasco, o ceasca de parmezan ras, 2 lingurite suc de lamaie, 1 ou foarte moale (fiert 1 minut), sare, piper, oregano, patrunjel, ulei de masline, capere. Se amesteca toate cele si se toarna peste salata, se adauga crutoanele, puiul, parmezanul. Miam !
SALATA CESAR
Varianta 1 - cu pui
Ingrediente: un piept de pui, 2 lamai, 3 salate proaspete, 1 ou proaspat, 1 cub de supa, 2 cani de parmezan ras, 4 felii de paine pentru crutoane, ulei de masline, otet de vin, usturoi, mustar Dijon, ierburi aromate pentru cine vrea.
Bucatile de pui se lasa la marinat in sucul de lamaie + ierburi aromate, timp de 3-4 ore; cubul de supa se fierbe intr-un pahar de apa. Se pregatesc crutoane. Peretii salatierei se freaca bine cu bucati taiate de usturoi. Se taie salata si se pune in salatiera; pieptul de pui se taie bucati si se prajeste cateva minute in tigaie, apoi se pun bucatile peste salata, la fel si crutoanele, apoi se adauga 2 lingurite de otet de vin si un sos format din :mustar de dijon, zeama de lamaie, un ou moale zdrobit, sare, piper, 2 linguri de supa, 1 lingura ulei de masline. Amestecati salata adaugand si crutoane. Puneti putin la rece. Presarati parmezan si infulecati rapid - e delicioasa!
Varianta 2 - cu anchois
Ingrediente: 3 oua, 2 salate mari, 5 felii de paine, 2 catei usturoi, 1 lamaie, 6 fileuri de anchois in ulei, parmezan, sare, piper.
Fierbeti ouale tari, spalati salata, faceti cubulete din paine. Intr-o tigaie prajiti cubuletele de paine si cateii de usturoi maruntiti intr-o lingura de ulei masline, pana devin aurii.
Taiati ouale in sferturi si fileul de anchois in felii. Faceti un sos din suc de lamaie, sare, piper, ulei, amestecati-l cu salata, asezati pe ea crutoanele, fileul de anchois, ouale. Presarati cu parmezan ras. La fel de bun ca varianta 1.
Un alt fel de sos pentru salata Cesar:
2 catei de usturoi, 1 lingurita mustar Dijon, 1/2 lingurita sos Worcestershire sau Tabasco, o ceasca de parmezan ras, 2 lingurite suc de lamaie, 1 ou foarte moale (fiert 1 minut), sare, piper, oregano, patrunjel, ulei de masline, capere. Se amesteca toate cele si se toarna peste salata, se adauga crutoanele, puiul, parmezanul. Miam !
- Alienor
- Junior Member
- Mesaje: 798
- Membru din: Vin Feb 25, 2005 12:43 pm
- Localitate: .
Înapoi la Mancaruri si Bauturi. Restaurante
Cine este conectat
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator