Dream Theater
69 mesaje
• Pagina 2 din 3 • 1, 2, 3
Am tot vorbit in ultima vreme de proiectele celor de la DT, dar am uitat sa va spun (celor care nu stiu deja) ca de ceva vreme se stiu numele si data lansarii noului album:
http://www.dreamtheater.net/news_dreamtheater.php#octavarium
later: whatever, daca vrei demo-urile Majesty, spune-mi. *p
http://www.dreamtheater.net/news_dreamtheater.php#octavarium
later: whatever, daca vrei demo-urile Majesty, spune-mi. *p
indescifrabil
-
cubu - Mesaje: 6237
Frankie, iti raspund aici, pentru a nu mai fi offtopic pe thread-ul Sedativ.
Hotaraste-te, ai fost la concert sau nu? Oricum ar fi, nu ai dreptate, singurul care a facut solo a fost Rudess, in nici un caz Portnoy, iar in ceea ce-l priveste pe Petrucci, a improvizat nitel la cateva piese, dar nu a facut SOLO.
In mare parte ai dreptate, dar nitelus exagerat, nu toate piesele DT au 15 min, sa fim seriosi. Si chiar daca ar fi cum zici tu, sunt sigur ca-ti dai seama, ca vocalist, cat de mult iti solocita corzile vocale o partitura de-a lui LaBrie. Chiar si numai 4 minute.
E aberant ce zici aici, nu cred ca toti astia insirati de tine nu au gherlit-o macar o data la trei concerte intr-un turneu (ca sa fiu indulgent). Chiar tu zici ca toti suntem oameni si gresim, astia ce sunt, aliens? Plus ca, in afara de Freddie Mercury, nici unul de mai sus nu canta chestii mai complicate ca LaBrie.
Frankie scrie:Pe 4 iulie 2002 am fost la Bucuresti sa vad una din trupa mea preferata Dream Theater
Frankie scrie:dupa cate stiu Dream Theater a cantat 3 ore nu 4 dar sa ramanem ca au cantat 4 din care domnul Portnoy a facut un solo de 15-20 minute, John Petrucci un solo de 15 minute iar Rudess solo de 15 minute
Hotaraste-te, ai fost la concert sau nu? Oricum ar fi, nu ai dreptate, singurul care a facut solo a fost Rudess, in nici un caz Portnoy, iar in ceea ce-l priveste pe Petrucci, a improvizat nitel la cateva piese, dar nu a facut SOLO.
Frankie scrie:iar cum stiu persoanele care asculta muzica aceasta o piesa de la Dream e 15 minute din care Musiu LaBrie canta vreo 4.
In mare parte ai dreptate, dar nitelus exagerat, nu toate piesele DT au 15 min, sa fim seriosi. Si chiar daca ar fi cum zici tu, sunt sigur ca-ti dai seama, ca vocalist, cat de mult iti solocita corzile vocale o partitura de-a lui LaBrie. Chiar si numai 4 minute.
Frankie scrie:Stiu ca e greu sa canti dar unii chiar o fac cu tot turneul, zile, poate chiar luni pe drumuri si va dau si cateva exemple daca nu va suparati pe mine.Exemple:
Soundgarden sau mai nou Audioslave (Chris Cornell), Tool sau A Perfect Circle (Maynard James Keenan), Disturbed (David Draiman), Extreme (Gary Cherone), Incubus (Brandon Boyd), sau veteranii Freddie Mercury, Paul Rodgers, Steven Tyler, sau nici nu are rost sa mai continuam ca o sa va legati ca am citit pe internet
E aberant ce zici aici, nu cred ca toti astia insirati de tine nu au gherlit-o macar o data la trei concerte intr-un turneu (ca sa fiu indulgent). Chiar tu zici ca toti suntem oameni si gresim, astia ce sunt, aliens? Plus ca, in afara de Freddie Mercury, nici unul de mai sus nu canta chestii mai complicate ca LaBrie.
indescifrabil
-
Cum am mai zis si pe threadul celalalt citeste bine mesajul nu te lua de cuvinte...
M-am saturat sa tot repet pentru ca vad tot nu ai prins ideea si chiar nu am de cand sa fiu pe un forum Dream Theater unde sunt FANI si poate unii nu sunt realisti (nu am generalizat).Daca cineva nu imi da dreptate asta e.Treaba lor.Referitor la concert da am fost.
Mai bine intreaba si pe altii ce parere au care au fost acolo si nu te lua de turnee si faze din astea.Priveste lucrurile putin cum sunt REALE.Degeaba gasesti scuze in viata ca asa nu scapi.Si eu as putea sa gasesc scuze la tot dar nu fac.
Respect pentru toti!
M-am saturat sa tot repet pentru ca vad tot nu ai prins ideea si chiar nu am de cand sa fiu pe un forum Dream Theater unde sunt FANI si poate unii nu sunt realisti (nu am generalizat).Daca cineva nu imi da dreptate asta e.Treaba lor.Referitor la concert da am fost.
Mai bine intreaba si pe altii ce parere au care au fost acolo si nu te lua de turnee si faze din astea.Priveste lucrurile putin cum sunt REALE.Degeaba gasesti scuze in viata ca asa nu scapi.Si eu as putea sa gasesc scuze la tot dar nu fac.
Respect pentru toti!
mail:icory_theband@yahoo.com
iSITE
iSITE
-
Frankie - Junior Member
frankie, sorry dar are dreptate cubu de data asta. adica vii si dai verdicte si ce spui tu trebuie luat ca axioma, dar nu vii cu ARGUMENTE. ca asa spui tu si ca ce spun altii e putin important si te doare la basca, nu-s argumente.
turneele sunt o faza importanta si complicata, daca TU si TRUPA TA (nu ne luam de nume, vorbim prezumtiv) ati fi avut turnee precis aveai alta optica.
presupunand ca m-a intrebat pe mine de concert iti spun doar atat: cand a inceput acesta mi-au dat lacrimile de nervi: p00lah mea, astia fac playback, suna exact ca pe disc! pana nu m-au luat pretenii de manutza si m-au dus pana in fatz si m-au ridicat sa ii vad bine nu mi-a venit sa cred cata precizie poate fi.
nu stiu de ce se mira "muzicienii" romani care fara studii si fara transpiratie isi inchipuie macar ca pot accede catre un target impus de concurenta puternica data de o munca asidua. da' sincer, nu ma mir, toti copiii carora le-a pus taticu' fenderu' si korgu' in bratze, pentru ca suna mai bine pe marshalu' lor decat suna altii pe te miri ce, cred ca stiu muzica. la 18 ani sunt toti niste mici mozart, desi daca stiu sa scrie o tabulatura mare treaba, de notisti nici nu mai vorbesc...
frankie, chiar aseara am fo la un concert la care auzeam comentariile unor trupeti vis a vis de munca altora. frankie, respectul e doar in vorbe. frankie, din pacate atitudinea ta e majoritara. bataie pe umeri "frate, respect, bafta, succes" si cand ai dat coltzu' "cine bah asta habar n'are bah"
din pacate .... deci da, slayer.
Mai bine intreaba si pe altii ce parere au care au fost acolo si nu te lua de turnee si faze din astea.
turneele sunt o faza importanta si complicata, daca TU si TRUPA TA (nu ne luam de nume, vorbim prezumtiv) ati fi avut turnee precis aveai alta optica.
presupunand ca m-a intrebat pe mine de concert iti spun doar atat: cand a inceput acesta mi-au dat lacrimile de nervi: p00lah mea, astia fac playback, suna exact ca pe disc! pana nu m-au luat pretenii de manutza si m-au dus pana in fatz si m-au ridicat sa ii vad bine nu mi-a venit sa cred cata precizie poate fi.
nu stiu de ce se mira "muzicienii" romani care fara studii si fara transpiratie isi inchipuie macar ca pot accede catre un target impus de concurenta puternica data de o munca asidua. da' sincer, nu ma mir, toti copiii carora le-a pus taticu' fenderu' si korgu' in bratze, pentru ca suna mai bine pe marshalu' lor decat suna altii pe te miri ce, cred ca stiu muzica. la 18 ani sunt toti niste mici mozart, desi daca stiu sa scrie o tabulatura mare treaba, de notisti nici nu mai vorbesc...
frankie, chiar aseara am fo la un concert la care auzeam comentariile unor trupeti vis a vis de munca altora. frankie, respectul e doar in vorbe. frankie, din pacate atitudinea ta e majoritara. bataie pe umeri "frate, respect, bafta, succes" si cand ai dat coltzu' "cine bah asta habar n'are bah"
din pacate .... deci da, slayer.
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
Frankie, am inteles exact ce vrei sa zici, tocmai de aia ti-am si raspuns. Amandoi am fost de acord ca LaBrie o mai ia pe aratura, diferenta dintre mine si tine e ca tu dai cu piatra, iar eu caut explicatii. Nu sunt scuze pe care le cauta un fan, ci niste observatii obiective. Cat pot si eu. In rest, a zis danone ce era de zis.
indescifrabil
-
In primul rand chiar imi pare rau (sincer) daca sa parut ca arunc cu piatra.Nu asta era intentia.
Danone ai dreptate si eu m-am saturat de pokemoni care se cred tare in muzica si se cred mari (eu nu ma consider si nici nu am de gand sa ajung acolo unde unii sunt pentru ca nu simt ca pot in viata asta, poate in alta
)
Totusi atat mai zic ca eu nu am comentat instrumentisti din Dream...Jos cu palaria in fata lor...
Hai ca sper sa ne vedem la o bere (me nectar
) si mai povestim...Ce ziceti?
:sal: Va salut pe toti :sal:

Danone ai dreptate si eu m-am saturat de pokemoni care se cred tare in muzica si se cred mari (eu nu ma consider si nici nu am de gand sa ajung acolo unde unii sunt pentru ca nu simt ca pot in viata asta, poate in alta

Totusi atat mai zic ca eu nu am comentat instrumentisti din Dream...Jos cu palaria in fata lor...
Hai ca sper sa ne vedem la o bere (me nectar

:sal: Va salut pe toti :sal:
mail:icory_theband@yahoo.com
iSITE
iSITE
-
Frankie - Junior Member

ne mai auzim

semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
uite am reusit eu sa-l ascult,partial,la sala de repetitii ... nu ma aventurez sa zic mai mult pana nu il ascult calumea,dar parca erau Linkin Park mult (MULT:P) mai tehnici si cu ditai solo-urile de chitara . sau cum a zis proprietarul , "album tribute to metallica" . deci s-ar preconiza o "dezamagire" ... ma rog,o sa-l ascult si revin cu informatii .
-
screenager - Junior Member
screenager, am impresia ca "proprietaru" ala de care zici a luat o mare teapa si, inconstient, a dat-o mai departe. Aceeasi teapa am luat-o si eu in seara asta, cand am dat jos de pe DC cateva melodii "de pe Octavarium" de la mai multi useri, si am constatat ca de fapt sunt piese de pe ultimul album solo al lui LaBrie.
Iaca:
http://www.fanclub.ro/showpost.php?p=383644&postcount=69
Iaca:
http://www.fanclub.ro/showpost.php?p=383644&postcount=69
indescifrabil
-
Nu-mi vine sa cred cati au inghistit galusca, vichendu asta am mai intalnit cativa care se laudau ca poseda "Octavarium", cand, de fapt, era "Suspended Animation"u lu LaBrie. Io am gasit acu o saptamana pe net un demo al piesei "Octavarium", zice-se, o piesa instrumentala, cam abstracta de felu ei, da misto.
indescifrabil
-
Pot sa spun ca, poate va interesa, Dumnezeu exista. Astazi, dupa atatea zile de incapatanare, computatoru meu a catadicsit sa functioneze, si am gasit ultimul album Dream Theater. La prima (!) ascultare pot sa spun ca, desi sound-ul suna (sic!) mai degraba a "Train of Thought" si, desi nu este un "concept album", piesele de pe "Octavarium" aduc mult cu cele de pe "Scenes from a Memory". Deci e bine. Remarcam: aparitia unei balade dupa un album absenta, pe numele ei "The Answer Lies Within" ("Vacant" de pe "Train of Thought" e mai mult o tema, zic io), a unei piese care suna a U2, "I Walk Beside You", cea mai simpla piesa a lor pe care am auzit-o (exceptand baladele) si a unei noi piese de peste 20 de minute - "Octavarium", mai exact 24, intrecand ca durata cea mai lunga de pana acum, "A Change of Seasons". Cam atat, daca mai e ceva de zis, revin.
P.S. Unii carcotasi vor zice ca cea mai lunga piesa ramane "6 Degrees of Inner Turbulence" de pe albumul cu acelasi nume. Da, teoretic asa e, dar, ascultand-o, nu-ti da impresia de continuitate in piesa si, in plus, partile din care e compusa sunt bine delimitate ca track-uri pe CD.
P.P.S. In postul de mai sus s-a strecurat o greseala, am confundat "Elements of Persuasion" al lui LaBrie cu "Suspended Animation" al lui Petrucci.
P.P.S. Nu imi dau seama ce-i cu demo-ul de care vorbeam ieri, nu apare pe nicaieri in album. In nici un caz nu e piesa "Octavarium". Mai cercetam.
P.S. Unii carcotasi vor zice ca cea mai lunga piesa ramane "6 Degrees of Inner Turbulence" de pe albumul cu acelasi nume. Da, teoretic asa e, dar, ascultand-o, nu-ti da impresia de continuitate in piesa si, in plus, partile din care e compusa sunt bine delimitate ca track-uri pe CD.
P.P.S. In postul de mai sus s-a strecurat o greseala, am confundat "Elements of Persuasion" al lui LaBrie cu "Suspended Animation" al lui Petrucci.
P.P.S. Nu imi dau seama ce-i cu demo-ul de care vorbeam ieri, nu apare pe nicaieri in album. In nici un caz nu e piesa "Octavarium". Mai cercetam.
indescifrabil
-
pfui doamne ce m-am speriat...iti dai seama ca atunci cand am auzit scratchurile de pe albumul lui LB,ma cacasem pe mine de frica...ei bine,se pare ca tre sa fac si eu rost de Octavarium cat mai curand. Revin cu amanunte
-
screenager - Junior Member
Nu ai fost singuru' speriat
. Octaviarum suna bine, La Brie cu parazitii aia nu suna deloc! Nu stiu ce a fost in capu' lui cand s-a inhaitat cu sarmanii aia, pe bune. Eu sunt fan Dream... Da' asta cu Linkin' Park m-a dat pe spate rau de tot. La Brie a scazut putin in ochii mei. Nu pot sa zic "mult" ca e totusi un mare meserias... Oricum m-am mirat sa gasesc un post cu Dream... Peace Octaviarum e misto
Pentru cei interesati au scos si Royal hunt album nou... Daca va intereseaza...
Pace si prosperiate!

Pentru cei interesati au scos si Royal hunt album nou... Daca va intereseaza...
Pace si prosperiate!
- Burakuku
- Junior Member
Burakuku scrie:Da' asta cu Linkin' Park m-a dat pe spate rau de tot.
Aici gasesti muzicienii cu care a colaborat la ultimul album solo:
http://www.progarchives.com/Progressive_rock_discography_CD.asp?cd_id=7556
, din care: claparul si chitaristul au mai colaborat cu el pe Mullmuzzler, iar tobarul si bassistul au cantat, printre altii, cu Steve Vai. Mai informeaza-te inainte sa vorbesti, mai ales ca zici ca esti fan DT. Nici mie nu-mi place foarte mult albumul, dar sa compari muzicienii astia cu Limbi in Parc e cam auirea, nu ti se pare?
indescifrabil
-
Scuzeef fratiloor! Am dat-o in gard rau de tot. M-am facut de caca!!! Recunosc...
Ideea e urmatoarea: avem "Alone" si "Oblivious" de la un amic care a zis ceva de genu'... "Alone suna de zici ca e Linkin' Park" si eu am inteles ceva de genu' "Pe Alone e si ala de la Linkin' Park". Acuma ca am ascultat tot albumul tot nu mi se pare cine stie ce sa fiu sincer. Oricum am gafat rau de tot si merci pt corectie Cubule... stiu si eu ce-i ala Winter Rose sau Mullmuzzler
. Nu e totusi asa de prost cu mi-am imaginat dar nici prea rasarit nu e sa fiu sincer. Greseala mea a fost ca nu m-am informat si ca am judecat un album dupa doua melodii. Cu judecata am cam nimerit-o totusi...

- Burakuku
- Junior Member
Parerile sunt impartite, eu ti-am spus-o pe a mea. Oricum, un lucru care nu-mi place este sound-ul, in special cum suna tobele lui Portnoy. Premierul suna prea in spate, ies prea mult cinelele in evidenta. Ti-am zis, parerea mea. 

indescifrabil
-
Pai am facut rost de Octavarium original si va spun de acum,daca il aveti de pe net s-ar putea sa aveti defapt piese de pe albumu solo a lui Labrie cu numele pieselor de pe Octavarium...In orice caz dupa parerea mea sincera albumu suna super bine si The Root of all Evil cu bucatile din Glass Prison si This Dying Soul suna absolut genial.Piesa Octavarium bate A Change of Seasons prin lungime cu cateva secunde si prin instrumental am impresia...oricum am crezut ca pic de ras cand am auzit bucata aia din anticul "Jingle Bells" in Octavarium
. Am fost impresionat de Sacrificed Sons si mi se pare un tribute super fain evenimentelor din 11 sept 2001.
Ca de obicei Dream ne dau ce dorim insa multi spun ca nici nu mai suna a Dream Theater albumu asta...Eu sunt de parere ca ii foarte reusit si album coverul si bookletul sunt geniale.

Ca de obicei Dream ne dau ce dorim insa multi spun ca nici nu mai suna a Dream Theater albumu asta...Eu sunt de parere ca ii foarte reusit si album coverul si bookletul sunt geniale.
-
MST3000 - Junior Member
69 mesaje
• Pagina 2 din 3 • 1, 2, 3