Retete proprii si cartzi de bucate

friptane, carnatzi, sarmale, vinuri, bere

Mesajde gaga » Lun Aug 15, 2005 11:42 am

si aici, de unde chec?

uit uit, sponge cake e chec :D

si pain de spagne tot aia ie in linii mari :)

Cu retete noi nu viu inca fiindca am facut numai de-ale gradinii, ciorba de dovlecei, ciorba de ardei umplutzi, ghiveci (cu dovlecei), dovlecei pane, ciorba de fasole verde, dovlecei pane si ... clatite cu dovlecei (ultimele doar mancat, nu facut).
semnatura fara culori si nestridenta
gaga

Mesajde memetshot » Mar Aug 16, 2005 1:26 pm

clatite cu dovlecei

dastea am facut si io duminica (facut si mancat). am facut aluat ca pt clatite, in care am aruncat neste dovlecei taiatz marunt.
concluzie: bun
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
meropi, ramane cum am stabilit
memetshot

Mesajde gaga » Mar Aug 16, 2005 1:42 pm

astia erau cu dovleceii rasi si calitz cu zahar era ca un jem.
ca tot veni vorba de dovleci si de PIB, in numarul asta au aparut urmatoarele retete (per aiu no, e pericoloso sporgersi)

bors de legume cu perisoare din dovlecei si branza, ciorba de dovlecel cu lapte acru, dovlecei gratinati, dovlecei si castraveti pane, dovlecei umpluti cu carne de porc si sos de smantana, dovlecei umplutz cu ficat de pui, mancare de dovlecei cu perisoare, musaca de dovlece paste si carne, omleta cu dovlecei si cabanos, papanasi cu dovlecei, salata de dovlecei, si etceterauri.

reista o gasitz la orice chioshc pt 16 mii lei vechi.
gaga

Mesajde gaga » Mie Aug 17, 2005 9:49 am

doo consecutive ca e vara si lumea nu mai face de mancare ce pana mea :D

azi avem un fel aparte, consumatorul m-a rugat sa-i ecsplic reteta ceea ce voi face, doamnelor si domnilor va prezentam ce-am gasit prin frigider

am luat una tigaie in care am pus niste ulei de masline (cele bolduite s-au gasit ratacite prin congi si camara) si aripioare de pui cu bucatele de carne de porc, resturi de la niste snitele probabil.
se prajesc pana se coloreaza frumos apoi se adauga peste ele morcov ras, ardei gras cubulit, cativa catei de usturoi si ceapa, taiate de ajutoarele de bucatar si se mai calesc impreuna.

se pune si ceva apa sa se inmoaie carnitza, umpic de vegeta (de data asta, n-o sa se mai repete), sare si boia si (aici vine jmekerezu gasitului in camara) o cana de bere rasuflata (ca altfel ...) si un pahar de vin alb (de masa cica). se mai amesteca, se mai gaseste pin frigider un rest de ketchup (cam o lingura) care se pune (n-o sa se mai repete) si se lasa sa scada sosul pana se face ca o glazura densa.

pt garnitura se gaseste jumatate de pachet de praf de piureu care se pune pe foc cu apa, margarina (cam o lingura buna), umpica vegeta (nu se va mai repeta, clar) si felii de branza hochland din aia cu reclamele tampite cu copiii "ata viitoare poate il sarut" si se amesteca pana la consistenta dorita de cine o doreste.

s-a mancat tot si mi s-a amintit si in aceasta dimineatza sa nu uit sa pun "reteta" care a iesit delicioasa (pt un junk food, of course).

bre haidetz bre sa scuatem o carte de papa, nu avem bre relatzii la o editura?
gaga

Mesajde gaga » Lun Aug 22, 2005 9:07 am

Paste danablue

uite aseara venisem cu un elan creator de pe autostrada soarelui, cu gandul fix de a face paste, ramasesem cu gandul la o farfurie plina cu niste "carbonare" de vama veche la care nu m-am riscat, din farfuria unei persoane umpic peste categoria supraponderal, asa ca am rezolvat juma de pachet de spaghetti baneasa in halul in care urmeaza:

[trec peste descrierea amanuntita a punerii spaghelor la fiert in apa clocotita cu sare]

Un colt de kaizer se face cubulete si se prajeste intr-o tigaie cu unt si cu ceva condimente mediteraneene.
se scoate si se pune deoparte si in untul ramas se pune un pa'ar zdravan de smantana din aia grasa si adevarata care se face unt la frigider.

cand clocoteste se adauga un triunghi de branza mucegaita (eu am avut marca Danablue) si se amesteca pana se topeste complet, se pune un galbenus si se amesteca repede sa se ingroase sosuletele.

se amesteca pastele cu sosul, kaizerul prajit si inca doua felii de sunca de praga facute cubulete si se presara din belsug cu parmezan proaspat ras.
gaga

Mesajde Alienor » Lun Aug 22, 2005 12:50 pm

Neobisnuit, poate, dar foarte bun :

Chiftelute (aproape) vegetale cu foi de vitza

Se amesteca urmatoarele: oua, un pic de faina, legaturi generoase de marar si patrunjel tocat, un pic de miez de paine inmuiat in lapte, ceapa tocata, foi de vitza oparite si tocate marunt, un pic de carnita pentru cei care nu pot altfel.
Se dau prin faina si se fac niste chiftelute de te lingi pe degete!
Alienor
Junior Member

Mesajde allyna_g » Mar Aug 23, 2005 7:55 am

Ceva bun, ceva simplu dar foarte gustos!
Piept de pui dezosat, taiat fileuri care se bat cu ciocanelul de snitele. Se pune o feliuta de cascaval pe bucata de carne si se ruleaza. Se trece prin faina, ou (ca la snitele) si se prajesc in ulei incins. Poti asezona cu felii de rosii, cu salata de varza si cu ....o bere buna!
Pofta buna!
Never say never !
allyna_g
Junior Member

Mesajde gaga » Mie Aug 24, 2005 8:27 am

astazi avem in meniu Supa de pasare pentru oameni gripati

Care este o banala supa de pasare (pui in spetza da' merge orice oratanie mai grasa) dar va spun exact ce pun eu de obicei si se pare ca are efect mancata fierbinte. Ma rog a avut de fiecare data, da si o somnolentza excelenta pt refacerea febrilului deci.

Toate treburile care urmeaza le pun la oala sub presiune:

doua linguri ulei de masline, doua pulpe de pui, doua cepe mari intregi, fiecare intepata cu 3-4 cuisoare, doi morcovi mari, un sfert de varza mica, un dovlecel, boabe de piper, un cartof mare, jumatate de tzelina mica sau un sfert de tzelina mare, cateva feliute de ardei iute (eu am pus trei pt ca anul asta is foarte iutzi).

toate treburile astea se lasa la fiert o ora, o ora jumatate supa care se strecoara si se pune la fiert cu fidea (sau cum vreti). se mai rade un morcov pe razatoarea mica si se caleste in putin ulei de masline, se stinge cu un polonic de supa si se strecoara zeama in oala principala. se papa cu mult patrunjel taiat inainte de servire cu foarfeca (isi pastreaza aroma mai puternica si vitamina C intacta cica).

din resturi merge o supa crema, salata, eu am servit carnea, cartoful si morcovul rasol cu putin ulei de masline deasupra si din restul a doua zi, cu ce mai ramasese din supa am facut o supa crema cu crutoane pt intremat bolnavu ramas la pat :D
gaga

Mesajde jeorj » Sâm Aug 27, 2005 8:36 pm

Trambita piticului cu orez si carne.

Intr-un vas am fiert orezu cu un pic de sare si ulei.

Alaturi am calit ceapa cu ceva condimente intr-o tigaie, in care am adaugat ciupercutele fierte dinainte in suc propriu. Intr-o alta tigaie am calit alta ceapa cu niste carne tocata si deasemenea condimente

Bla,bla,bla,bla.......

Toate astea le-am amestecat si am adaugat si niste pasta de rosii, ca sa se simta si un iz acrisor. Pentru aspect exterior, dar si pentru gust am mai adaugat la final busuioc verde si niste ulei din ala de masline virgine :D, iar la final niste sos de soia ca sa dea la toata chestia un iz asiatic.

Binenteles ca s-a servit cu betele de riguoare.

Gustos.

[font='Times New Roman']Ps. Scuzati comoditatea[/font]
mare e gradina domnului da multi o sarit parleazul
jeorj
Junior Member

Mesajde Djinn » Mar Aug 30, 2005 11:11 am

Deci:

neste pulpe de pui se curata de pielita si alte alea, se spala, se pun doparte. Se ia o cratita, in care se pun: 3 rosii intregi, un ardei gras taiat sferturi (merge si kapia, cred), doo cepe mijlocii taiate sferturi, fro 4 catei mari de usturoi; se presara cu sare, piper, cimbru, se toarna neste vin rosu de butuc cu apa (mai mult vin decat apa :D ); se aseaza frumos pulpele dasupra, sa nu intre in zama (dupa ce s-au tapetat cu sare si cimbru). Se acopera cu o folie de aluminiu, lasandu-se o rasuflatoare intr-o parte, apoi se baga la cuptor si se uita acolo (daca reusiti sa ignorati aroma ce razbate dintr-insul :) ). Cand e gata, se scoate folia de aluminiu si se lasa fro 10 minute asa in cuptor, sa se rumeneasca pulpele. Aditional, cu aceasta ocazie se pot azvarli printre pulpe si legume neshte boabe din ciorchinele de strugure pe care-l consuma bucatarul in acel moment :P

Pofta buna!
ps - daca nu dispare instant, se pune la pastrat separat in frigider: pulpele cu legumele intr-o cratita si sosul in alta.
sa-mi amintiti voi, ca io sigur uit
Djinn

Mesajde gaga » Mar Aug 30, 2005 3:33 pm

neste pulpe de pui se curata de pielita

dice sa le curetzi de pielitza? aia e cea mai buna, nu vreau fara pielitzaa :(
gaga

Mesajde memetshot » Mar Aug 30, 2005 3:41 pm

danone...poi daca flufu e nebun, ce tre sa fim totz.

deci pulpele de pui la cuptor cel mai bun si mai repede se face in bere neagra ...
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
meropi, ramane cum am stabilit
memetshot

Mesajde Djinn » Mar Aug 30, 2005 4:14 pm

memetule, n-ai dat tu de vinu de butuc a lu bunica-mea... din care mai am numa o sticla si a scos via acu doi ani :plans: life sux

danone, nushcum da' la metoda asta innabusita nu iese pielea buna. Daca pui puiul per se in cuptior, se rumeneste frumos, dar altfel prefer fara.
Djinn

Mesajde gaga » Joi Sep 01, 2005 8:47 am

pielea ie buna si fripta si fiarta, da?

si uite ca tot avuram boala pulpelor facui si io aseara in halu urmator:

pulpele grijite se (scuzatzi) belesc de pielitza sa ramaie ca un buzunar in care se pune unt. in vasul de cuptor se pune ulei de masline prin care se dau pulpele, se aseaza cu pielitza in sus si se ung cu smantana (am aflat sursa smantanii aleia beton: Baia Mare), se presara sare, piper si usturoi zdrobit si se dau la cuptor.

Cand sunt gata se scoate numarul de pulpe dorit pt consum imediat (ca am avut mai multe) si se pun intr-o tava simplu fara ni-ca, se ung doar cu zeama lasata in cratitza si se dau la cuptor sa devina crocante.

par grase da nu-s, grasimea se scurge, daca nu luati extragrasimea cu atat mai bine.

ca garnitura niste cartofi cam asa:
se pune in tigaie din zeama de la pui, apoi se adauga ceapa, usturoi, marar si cartofi cubuletze + un pic de apa, se inabuse pana scade apa si se prajesc frumos.

simplu nesepa? :D
gaga

Mesajde Djinn » Joi Sep 01, 2005 11:14 am

ba pielea fiarta yuck. n-am putut s-o suport de mica, la camin aveam neste zgripturoaice care ne sileau sa mancam tot din farfurie, piele fiarta included, chiar daca imi venea sa vars dupe aia, asa ca am ceva sechele pe tema asta, subject closed :D

sigur nu-s grase?! ca la cat unt si ulei si grasimea lor proprie ie acolo...
Djinn

Mesajde gaga » Joi Sep 01, 2005 11:22 am

stiu bre si te cred multi nu manca pelea fiarta, noua ne place oricum ca nu suntem sechelosi..

nu e gras 100%, io am citit sau auzit la RAR treaba asta ca pui ca sa iasa crontzi si gustos cere grasime multa si care sa atinga temperaturi inalte (ulei, unt sau cel mai bine untura da ciuciu)

toata ramane in primu cratitzoi (ramane o gramada ca se scurge si a puiului) si dupa uscarea aia pt facut soriciu crocant nu ramane deloc gras, am pui rece la mine si e perfectus.

da' sa stii ca io in genere nu ma feresc de grasimi.
gaga

Mesajde Djinn » Joi Sep 01, 2005 11:30 am

gaga scrie:sau cel mai bine untura

auz, ce termen de valabilitate are untura? nu de alta, da' am neste trei borcane de untura in frigider (toate incepute, care mai pe sfarsitelea, care pe jumate) si nu m-am mai atins de ele de multisor. Stau si ma intreb: nu cumva ocupa locul dijaba?
Djinn

Mesajde gaga » Joi Sep 01, 2005 11:37 am

De tinut tine exact depinde :D
Vezi daca nu sunt rancede la miros, daca nu-s e ok.
Am gasit o gramada de sfaturi pt dresul unturii rancezite, eu nu m-ash risca avand in vederea ca rancezirea este un proces de alterare.

Desi vara in afara de un pui crocant si cotlete someshene nush la ce ash folosi untura (daca ash avea :D )
gaga

Mesajde Djinn » Joi Sep 01, 2005 12:06 pm

bwahaha, pai in untura ies prajelile cele mai superbe casazicasa :D face bunica-mea neste cartofi prajiti de mor langa ei acolo... literalmente in cele din urma cred, ca cica nu-i prea sanatos :P
Djinn

Mesajde gaga » Joi Sep 01, 2005 1:50 pm

o fi mai sanatoasa margarina ...
mi-am adus aminte ca si rudele mele faceu cornulete cu untura bunuuutze
gaga

Mesajde Djinn » Joi Sep 01, 2005 3:28 pm

pai da, prajiturile cele mai bune se fac cu untura cica :) untura de pasare.
parca facea si maica-mea pe vremuri, ca avea de la bunica-mea untura de-asta, acu s-o fi lenevit si ea la margarina d-aia sanatoasa...
Djinn

Mesajde pufos » Joi Sep 01, 2005 3:51 pm

Salut! Stii cumva o reteta de pasta de ardei iute? Sau un alt mod de a-i conserva? Murati nu imi plac.
pufos
Junior Member

Mesajde Djinn » Joi Sep 01, 2005 3:55 pm

hehehe, iote fratimiu/sormea :D welcom.

pai cel mai simplu cred ca e sa-i usuci. Siraguri de ardei iuti pe franghiutza. Dup-aia poti sa-i pastrezi asa sau sa-i sfarami.
Djinn

Mesajde gaga » Joi Sep 01, 2005 4:03 pm

Am citit pe un site o reteta bestiala de "Dulceata" de ardei iuti. Se face din aceleasi cantitati de ardei taiati felii, zahar si otet. Fierbi zaharul cu otetul pana se leaga ca la dulceata, poi pui ardeii scobiti cat poti de seminte si taiati rondele si mai lasi o vreme sa fiarba sa se lege si gata, e bestiala.

Pasta sau chestia asta atentie cand umbli cu ardeii taiati ca e belea.
gaga

Mesajde theOffender » Vin Sep 02, 2005 7:29 pm

pasta de ardei iute
exista o multitudine de variante.

1: cea mai simpla, fiebi ardeii (dupa ce le-ai scos semintzele) in apa cu putzina sare pana ce scade toata apa; rezultatul il bagi intr-un blender shi va rezulta o pasta; fierbi pasta din nou, dupa ce-ai adaugat ulei de masline (preferabil); cand e fierbinte se pune in borcan shi se leaga cu celofan;

simplu, eficient shi foarte iute;

mai pozti combina ardeii cu alte chestii ca sa iasa pasta:

2: cu roshii;
se fierb pulpele de roshii impreuna cu ardeii, se pun in blender sau se omogenizeaza cu un mixer (sau manual). scotzi sucul separat iar pulpele le pui la borcan (eu mai adaug shi un pumn de patrunjel verde taiat marunt inainte de a-l baga in borcan);

3: cu garlic;
pisezi usturoiul impreuna cu ardeiul iute (taiat marunt) pana ce rezulta o pasta; adaugi ulei de masline shi fierbi contzinutu; pui in borcan legat cu celofan;

4: cu gogoshari
exact ca la #1, fierbi totul impreuna, bagi in blender, adaugi ulei shi fierbi din nou;

alte indicatzii: potzi sa adaugi cam o linguritza de zahar (pt fiecare borcan) in timpul fierberii;
what is freedom of expression? without the freedom to offend, it ceases to exist - salman rushdie
theOffender

Mesajde theOffender » Vin Sep 02, 2005 8:14 pm

pigus coppernicus & variantele lui

am facut nishte experimente cu mushchi de porc;

am pregatit un sos dupa cum urmeaza: piperul boabe se macina (folosesc blenderul) impreuna cu nishte semintze de coriandru shi o linguritza de rozmarin uscat. contzinutul se varsa peste 5 catzei de usturoi facutzi mujdei (fara apa) la care adaugi 2 dopuri de ulei de masline, un dop de sos de soia, sare;

mai potzi adauga: jumatate de linguritza de pasta de ghimbir, nishte boia de ardei iute (sau dulce) shi un dop de rom;

intr-un vas freci bine muschiul cu pasta de mai sus shi-l lashi asha cca 20-25 minute;

iei folie de aluminiu; pe ea pregateshti un ashternut de ciuperci (1/2 kg de preferintza) - am folosit pastraviori ca sunt singurele mai acatarii pe-acilea insa cred ca ar ieshi excelent cu ghebe; pe ciuperci se asheaza frumos mushchiuletzul shi intre bucatzile de muschi (daca sunt mai multe) sau pe lateral se pun nishte felii de dovleac; deasupra se acopera cu ardei gras sau gogoshar, cu ceapa verde (daca nu cu ceapa alba taiata rotund), morcovi taiatzi de-a lungul, se mai arunca 2-3 catzei de usturoi intregi;

se-nchide folia ermetic shi se vara in cuptor la foc mediu; se lasa cca 1h dupa care bucatzile de mushchi se pun in cuptor din nou shi se rotesc pe-o parte shi pe alta pana se rumenesc (doar un pic); in folia de aluminiu va fi foarte mult lichid; acesta se amesteca cu nishte linguri de otzet shi ciupercile, ardeii, etc (mai putzin dovlecelul) se pun in lichidul respectiv shi se lasa sa se raceasca (va fi pe post de salata);

se serveshte cu piure...

alte optziuni: daca nu foloseshti romul in sosul initzial stropeshte totul cu nishte vin (nu foarte mult) - am folosit shi vin roshu shi vin alb;
o data am pus deasupra ciupercilor nishte nuci de acaju (la final le-am mancat separat pentru ca nu erau foarte gustoase in otzet);
odata am scobit interiorul muschiului cu tzeapa de la frigurui, am turnat pasta in interior shi am sigilat / astupat gaura (gaurile) cu un morcovtaiat. deasupra n-am pus nimic (varianta asta e bestiala, are muschiu o aroma nemaipomenita);

am folosit muschi de vita insa n-am pus sare in pasta pentru ca e cam tare altfel + ca se tzine 1h 1/2 in cuptor;
what is freedom of expression? without the freedom to offend, it ceases to exist - salman rushdie
theOffender

Mesajde gaga » Sâm Sep 03, 2005 2:46 pm

"dulceatza" combinata cu soia a fo bestiala ca sos extrem de iute la haloiu chinez de aseara ( adica: porc cu sos de stridie, pui cu susan, pui shanghai, coaste de porc cu sos de stridie, pulpitze hoisin, porc cu sos chinezesc si susan, chow mein cu fructe de mare, pastrav cu sos dulce acrisor si ciuperci, toate garnisite cu orez curry, nu dau retetele ca majoritatea au ingrediente de la taifun cam de negasit, singuru trish a fo borcu cu sos chinez care era unchiu ben).

da anu asta fura iuti ardeii si nu am respectat cantitiatile si tot iuti iesira.
gaga

Mesajde jeorj » Lun Sep 05, 2005 10:47 pm

fluf scrie:pai da, prajiturile cele mai bune se fac cu untura cica :) untura de pasare.
o fi fost interesante prajiturile cu untura de pasare dar ,
insa o felie de paine prajita pe care se razuieste niste usturoi , unsa cu acea untura, cu un pic de sare si piper depaseste orice imaginatie, mai ales daca grasimea cu pricina ierea de la o gaina dinaia batrana de pe la tara,cam de culoarera zambaretilor :) (grasimea)
mare e gradina domnului da multi o sarit parleazul
jeorj
Junior Member

Mesajde gaga » Mar Sep 06, 2005 12:30 pm

http://www.freefilehosting.net/?id=rdj9kqnQ

ca a ramas titlul asta cu "Carti de bucate", daca e funu care nu are sanda marin, ete ca exista in format electronic.
gaga

Mesajde gaga » Mie Sep 07, 2005 11:31 am

Ciorba a la gaga (adica un fel de a la greque)

O sa va descriu exact cum am procedat eu, a iesit ceva cu un gust si un miros sublim dar daca nu aveti tot ce am pus banuiesc ca puteti renunta la anumite ingrediente (dintre legume, la pui, orez, smantana, zarzavat sa nu renuntati)

Intai mi-am amintit ca din ciorbita de vacuta nu mai e decat o portie si in acelasi timp in congi se afla ceva puiutzi si legume deci:
se pun la fiert intr-o oala pulpele de pui (4 la numar) cu tot cu piele chiar daca o inlaturati ulterior pt a da galbeneala la zeama, impreuna cu niste zeama de lamaie (o lamaie maxim doo).
pieptul de pui taiat fasii se face la gratar (nu se usuca precum iasca sau buretii de salcie, da?)

Se pun la calit in putin ulei cubulite marunt doi morcovi, doo cepe si doi ardei kapia. Cand dau semne ca lasa zeama frumos colorata se pune peste supa cu pulpele, pieptul taiat cubulete, o mana de fasole verde grijita cum trebuie, o mana de orez, ceva marar maruntit si un cartof tot cubulete.

La aproximativ jumatate de ora se adauga cateva cuburi de dovlecei (trebuia sa ii zic ciorba "Cubu" ~p) si fasii de la unu-doi ardei capia copti in ziua precedenta. Se mai lasa 15-20 de minutele timp in care se pregateste o cana zdravana de smantana grasa (voi nu aveti din aia ca a mea na na na na naaaa :D) in care se amesteca doo galbenuse de la gaini de tzara daca se poate.
Se drege ca ciorba de burta adica se pune zeama fierbinte si se amesteca in smantana pana se subtiaza, se stinge focul, se pune dresu' si mult patrunjel verde si se consuma.

Am uitat sa spun ca pulpele le-am scos si dezosat si apoi am pus iar carnea in oala, oasele fiind donate noului catel al scarii de tip o hoashca batrana de catzea alba.

Si am uitat sa specific sa nu uitati sa puneti sarea cand caliti legumele ca sa traga culoarea si sa gustati de acru si sarat inainte de a drege zama.

Miroase absolut divin in casa. Si sa nu va speriati ca rece are aspect de maiuneza taiata pt ca fireste, e dreasa ca ciorba de burta dar nu este densa ca aceea si de aia zmantana grasa se separa umpic, cand se incalzeste are aceeasi aroma bestiala :D
gaga

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Mancaruri si Bauturi. Restaurante