Ciorba a la gaga (adica un fel de a la greque)
O sa va descriu exact cum am procedat eu, a iesit ceva cu un gust si un miros sublim dar daca nu aveti tot ce am pus banuiesc ca puteti renunta la anumite ingrediente (dintre legume, la pui, orez, smantana, zarzavat sa nu renuntati)
Intai mi-am amintit ca din ciorbita de vacuta nu mai e decat o portie si in acelasi timp in congi se afla ceva puiutzi si legume deci:
se pun la fiert intr-o oala pulpele de pui (4 la numar) cu tot cu piele chiar daca o inlaturati ulterior pt a da galbeneala la zeama, impreuna cu niste zeama de lamaie (o lamaie maxim doo).
pieptul de pui taiat fasii se face la gratar (nu se usuca precum iasca sau buretii de salcie, da?)
Se pun la calit in putin ulei cubulite marunt doi morcovi, doo cepe si doi ardei kapia. Cand dau semne ca lasa zeama frumos colorata se pune peste supa cu pulpele, pieptul taiat cubulete, o mana de fasole verde grijita cum trebuie, o mana de orez, ceva marar maruntit si un cartof tot cubulete.
La aproximativ jumatate de ora se adauga cateva cuburi de dovlecei (trebuia sa ii zic ciorba "Cubu"

) si fasii de la unu-doi ardei capia copti in ziua precedenta. Se mai lasa 15-20 de minutele timp in care se pregateste o cana zdravana de smantana grasa (voi nu aveti din aia ca a mea na na na na naaaa

) in care se amesteca doo galbenuse de la gaini de tzara daca se poate.
Se drege ca ciorba de burta adica se pune zeama fierbinte si se amesteca in smantana pana se subtiaza, se stinge focul, se pune dresu' si mult patrunjel verde si se consuma.
Am uitat sa spun ca pulpele le-am scos si dezosat si apoi am pus iar carnea in oala, oasele fiind donate noului catel al scarii de tip o hoashca batrana de catzea alba.
Si am uitat sa specific sa nu uitati sa puneti sarea cand caliti legumele ca sa traga culoarea si sa gustati de acru si sarat inainte de a drege zama.
Miroase absolut divin in casa. Si sa nu va speriati ca rece are aspect de maiuneza taiata pt ca fireste, e dreasa ca ciorba de burta dar nu este densa ca aceea si de aia zmantana grasa se separa umpic, cand se incalzeste are aceeasi aroma bestiala