Restaurante (cronici, critici si aplauze pentru crasme si localuri)

Mesajde gaga » Vin Aug 19, 2005 8:52 am

exact nu crez bre sa nutz faci sperantze desarte, da' cam acelasi stil.
io n-am prins niciodata najpa najpa, odata a fo ceva ce nu mia placut ca nu s-a pupat cu gusturile mele (oaia tushin), iar acum de exemplu crevetzii aia cica prajitz erau, nu najpa, da' superbanali si mai mult inabushitz si mai mult castravete decat crevete, da' per total + chelneri + atmosfera ie bine de bine.

+ ca daca te deranjeaza muzica a descoperit meseanu unde ie bagata bocsa de calculator de unde vine si poti da mai incet :D
=========

uitai de deturul facut de la bagaje la crajma ca aveam chef de niste hamsii in anticipescu litoral. si asa m-am dus tinta la Nicoresti, acelasi local care sper sa nu se schimbe nici o data. Ca si la shorley sunt feluri (numeroase chiar) de mancare, ce vor ramane mereu bune sau foarte bune, chiar daca mai gafeaza la una alta, in special la alcoale unde e un barman mai jmeker, dar stii precis ca poti manca bine.

cel mai mult imi place la locanta prima pagina care se schimba mereu in functie de aprovizionare sau anotimp, de aceasta data aveau mancaruri cu bame, dovlecei cu usturoi, ratza in diverse feluri, chefal si scrumbie, diverse ciorbite necuprinse in meniu.

recomand cu caldura salata de vinete care a fost intotdeauna un deliciu, ca si acum, am mai luat o salata de vinete absolut banala deci buna, scumbiile crocante muiate in mujdei, muschiul de vita la gratar cam prea bine facut (eram sigura, chelnerita nu a intrebat clientul cum il doreste si clientul nu s-a exprimat asa ca a fost servit in consecinta), tocanita de ciuperci foarte buna.

daca adaugam ca berea, indiferent de marca solicitata "este toata foarte rece" (ne-a zis chelnerita), ca picolitele schimba scrumierele si ca esti bagat in seama exact cat tebuie pt gabaritul localului, Nicoresti ramane in continoare pe lista deschisa.
semnatura fara culori si nestridenta
gaga

s'a bifat shi asta

Mesajde h0va » Sâm Aug 27, 2005 8:16 am

Iaca ca facui shi Helvetzia bre..

deci sumar:

Ziua lu' consuarta deci obligat trebe dusa uneva une sa'i placa deci chiar daca se baga mana mai adanc in pozonar trebe ca ia sa fie multzumita, da?
Locanta aleasa:Mica Elvetie, Caragiale 36

Deci localu' ie aptsolut genial amenajat, te sintz ca in Helvetzia cu vaca pe masa shi cu enblemele(sau cum plm le zice la alea) cantuanelor desenate peperetz, cu nejte statuete reprezentand nijte neni sufland in neshte trebi pe un canp cu alte multe vaci shi Heidi prin iarba facand tot felu de chestiuni necuviinciuase..

Aja continuam cu un chelner meseriash shi cu un young apprentice care pe tuata durata mesei a stat cu ochii pe noi ca pe butelie, atat de amabil incat era sa'l pun sa'm bage mancarea'n gura obosit fiind d'atata dat din maini la masa..

acuma ca v'am zis de carciuma trecem la haleli shi s'au consumat in doi:

1 portzie Bundenteller (platou cu hafumaturi helvetziene), rating: fuarte mijtou, se remarca arpajicul murat
1 portzie mushchi de vita pe peatra, rating: bestial, mai ales sosurile de langa fura bestiale, ca sa nu mai zic de peatra aia incinsa shi de babetzica ~p
1 portzie Pfeffersteak (vita cu sos cu piper), rating: consuarta inca se mai lingea pe deshte az de dimineatza cu gandu' la friptana in caosa
2 portzii de cartofi Farmer, rating: alceva mai bun nu cre ca mergea la friptanele astea
1 salata medie cu de tuate: tzelina, morcov, fasole verde murata, castravetz muratz, salata verde, roshii, varza roshie, arpajic murat shi creca mai ierau da' am uitat, rating: mijtoc
1 Clausthaler, rating: nu mai bausem br d'asta 'nainte
2 Tuboarge
1 Edelweiss plata
1 Fondue de ciocolata, rating: deci treaba asta chiar mi'a pus capac, bunaaaaa bunaaaaa, deci bre, se ia un vas cu swiss chocolate topita ashezata intr'un vas incalzit in permanentza de flacarile iadului, se ia un platou cu fructe: kiwi, banane, porto, struguri, mere, ananas shi cu o unealta a diavolui cu care se introduc fructele in cioco shi apoi in gura..beeestial..

Dupe achitarea notei de plata s'a trecut in carciuma de dedesupt pe nume Event Club..unde a fost la fel de mishtou ca shi sus..pe langa faptu' ca ie amenajata superb, pe scena carciumii se produc live in fiece zi nijte neni..asear fu un gagiu pianist..beton..in paose s'a pus jazz shi muzici de dansat cu nevasta..ie o locanta beton de ieshit in mai multz pt o siara de neuitat :D

aicea s'au consumat scurt de catre cei doi meseni:
1 Carlsberg
1 Perrier
1 Amaretto
1 Jim Beam

shi gata..that was all folks..aa total nota de plate pt anbele locante cu bacshish cu tot: 260 RON shi a meritat fiecare banutz dat..

ps: gagone, dupe cum ziceam bre, saru'mana pt idee :*

?!
h0va

Mesajde eyewitness » Sâm Aug 27, 2005 9:36 am

nota de plate pt anbele locante cu bacshish cu tot: 260 RON

voinice, iar tresa speli parbrize si lunete fro doo luni la romana sa te scoti ~p

m-ati facut curios asa ca prima escapada cand ma voi intuarce la capitala va fi mica elvetie
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
eyewitness

Mesajde jeorj » Sâm Aug 27, 2005 9:21 pm

am tot vrut sa intreb o intrebare, da n-am avut ocazia pana acum.
am trecut intamplator anu trecut prin vara, prin bucuresti pe la crasma "la puiu de urs", sau cam asa ceva(nu ma intrebati detalii ca nu stiu mai mult).
aveau aia pe acolo in meniu , ceva retete pe baza de carne de urs.
binenteles cacur iozitatea din mine o cerut ceva pe baza de urs......da nu so gasit.
Intrebarea era ca daca cineva din zona o avut ocazia sa manance acolo asa ceva... si cum o fost...punct
mare e gradina domnului da multi o sarit parleazul
jeorj
Junior Member

Mesajde gaga » Lun Aug 29, 2005 9:55 am

alceva mai bun nu cre ca mergea la friptanele astea

ba da, rosti :D

Perrier

dao bre in plm, satz iei apa care costa cat un butoi de bere la malu' marii ie aiurea ...

gigiele, pui de urs nu are legatura cu nici un urs, e o locanta care se vrea concurenta la shorley da' nu se compara + ca au badigarzi care risti sa te ia la omor fara vina, ultima oara cand am trecut pe acolo era cu sange pe strada.

da uite
http://www.puideurs.ro/

iti citez comentarii de pe un forum la care nu am voi sa pun link :D
Mai misto la Shorley, vecinii lor.
Chelenrii de la PUi nu mi s-au parut asa de amabili.
In plus, meniuld e la pui de urs e incomparabil mai saracacios decat cel de la Shorley.

Nu mancatzi mici pe acolo, ca am facut imprudenta o data si cred ca m-am ales cu o usoara intoxicatie.

SlaB. Categorie inferioara.

Ciorba de burta a fost buna in 6/7 incercari.

daca ajungi in zona iti recomand shorley, la pui de urs nu o sa vezi urs cate zile o sa ai tu :D
gaga

Mesajde eyewitness » Lun Aug 29, 2005 10:13 am

gigielle, la sinaia ieste o bonba retrasa unde are in permanenta carne de mistret, urs, capriuara, pastrame si carnati. pretu ie cam 6-800 mii pe kil (vind pt acasa). oricum, marfa e de contrabanda :D
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
eyewitness

Mesajde jeorj » Lun Aug 29, 2005 11:30 am

gaga scrie:
daca ajungi in zona ...... la pui de urs
Avand in vedere ca mi-e aproape imposibil sa mai ajung prin zona fara ajutorul taximetristilor :D (pe care nu prea ii bag eu in seama) o devenit complet neinteresant daca meniul alora corespunde cu posibilitatile lor sau nu. Tinand cont si de recomandarile pe care cu multa amabilitate mi le faci :D, devine absolut imposibil sa mai calc pragul acelor simpatici badigarzi

merci eye pentru informatii. cand am drum prin zona mentionata o sa fac o halta, nu de alta da sa nu cumva sa apuc sa dau coltzu ca nestiutoru:D.
mare e gradina domnului da multi o sarit parleazul
jeorj
Junior Member

Mesajde gaga » Lun Aug 29, 2005 11:51 am

gigielle merluc, am mancat eu mici si alte prostii cu urs si mistretz, sunt overrated, nu fac banii, daca macerezi vaca sau alta bazdaganie domestica e tot aia.

la supermarketuri se mai gasesc animale din astea, la cele mari mai ales au in afara de preparate si carne de vanat ca atare, fazani, treburi din astea.

daca vrei neaparat sa mananci vanat la crajma iti recomand cu incredere Bugatti (zisa si "Blibioteca") pentru un raport pret-calitate foarte bun. Daca vine si baicsiniu o sa ai sansa sa vezi o magie, stie sa faca sa dispara doo portii de spaghette milaneze :D:

carne de iepure nu am mai vazut de mult pe nici unde, nici macar pe meniuri.
gaga

Mesajde Paragusul » Mar Aug 30, 2005 11:33 am

Carne de mistret, urs etc la Burebista. Preferabil la cel din Batistei sau Titulescu. Eu am incercat carnaciori de vanat, foarte bun, si caprioara.
http://www.afterhours.ro/restaurant_Burebista_Vanatoresc.html
http://www.afterhours.ro/restaurant_Burebista_Pescaresc.html
Iepure (vanat, nu de casa) gasesti intotdeuna la Nicoresti:
http://www.afterhours.ro/restaurant_Nicoresti.html
Caprioara - medalion am incercat eu, foarte bun, la Casa Iancului:
http://www.afterhours.ro/restaurant_Casa_Iancului_Foisor.html
Cu mii de pipe si purici,

Paragusul
---------------------
www.afterhours.ro
Paragusul
Junior Member

Mesajde gaga » Mar Aug 30, 2005 11:50 am

Iepure (vanat, nu de casa) gasesti intotdeuna la Nicoresti:

ba sa ma scuzatzi am fo recent si nu era, erau alte ratze si gashte da' iepure ciuciu.
gaga

Mesajde Paragusul » Mar Aug 30, 2005 2:20 pm

Ba pardon, eu de cate ori am fost aveau, am si mancat de fo' doua ori.
Ah, si au astia de la Nicoresti un bors de ratza, de mare exceptie.
Numai la ei am gasit asa ceva.

Paragusul
---------------------
www.afterhours.ro
Paragusul
Junior Member

Mesajde gaga » Mar Aug 30, 2005 3:25 pm

Bre poate in secolul in care ai fost o fi avut, saptamana trecuta canci deci nu au intotdeauna :D:
gaga

Mesajde Wild Rose » Mie Aug 31, 2005 9:23 pm

Io va recomand o chestie. Chocolate fondant. Un fel de brownie umplut cu ciocolata calda + inghetata. Se gaseste la Casa di David (Herastrau). Per total e ok locul, terasa si toate cele. Preturi destul de mari insa.
indiferent cine esti si cum o arzi soarele tot rasare dimineata
---
vom zbura si fara aripi, trebuie doar sa crezi
Wild Rose
Junior Member

Mesajde gaga » Joi Sep 01, 2005 8:39 am

In PiB apare recenzie la mica helvetzie si zice de niste haleli care nu apar in meniu :( plm inseamna ca sunt facatura recenziile ...
gaga

Mesajde Paragusul » Joi Sep 01, 2005 6:03 pm

Ce e aia PiB?
Unde citesti tu recenziile astia? :)

Paragusul
---------------------
www.afterhours.ro
Paragusul
Junior Member

Mesajde gigica » Vin Sep 02, 2005 1:24 am

Mi-a placut "Vama Veche" ...se face pe undeva din stradutele de pe la Romana. Mancare buna si portii nu in bataie de joc. :)

@ Paragusul - Burebista mai e unul pe Mosilor cu specific romanesc. Cred ca sunt super bune produsele vanatoresti. Am mancat odata salam de urs.... in viata mea nu am mancat ceva mai bun :) ...yummmmyyyy
Daca nu e si fudul, prostul nu e prost destul :D
gigica
Junior Member

Mesajde gaga » Vin Sep 02, 2005 10:18 am

Ce e aia PiB?
Unde citesti tu recenziile astia?

In doo publicatii, Practic in Bucatarie aka pib sunt facute de stelian nistor (desi imi par cam subiective) si alea ale lui Emre din revista aia financiara unde am citit de Xanadu si de Croissantul Francez (parca) pe care l-a desfiintat.

Revista apare pe 1 ale lunii si costa fabuloasa suma de 16.000 lei vechi.

in ultimul numar din ziarul financiar face recenzie la Mioritic domn Imre caruia i-a placut mediu asa :n:
gaga

Mesajde Paragusul » Lun Sep 05, 2005 9:56 am

Gigica:
Stiu de el, sunt mare fan. Am mancat si eu salam de urs si alte chestii vanatoresti.
Gaga: LOL@PiB, nu m-as fi gandit la Practic in Bucatarie. Mai degraba la produsul intern brut (de sarmale bineinteles)

Paragusul
---------------------
www.afterhours.ro
Paragusul
Junior Member

Mesajde gaga » Lun Sep 05, 2005 10:20 am

~p ~P adica la PIB-ul lui basecsu? nah ...

Eu nu sunt deloc fan al produselor vanatoresti, e carne atat de fezandata si aromata si bibilita ca poa' sa fie si de magar si sa ti-o vanda pe post de urs. De mancat am mai mancat accidental, nu e rea, da' nu face banii. Parerea mea, fireste :D

Pasarel, tu esti gaga cu mine mah? :D
gaga

Mesajde Oribilul Mosh » Lun Sep 05, 2005 9:09 pm

Casa del Arte, o terasa restaurant pe care am vizitat-o ieri seara. Situata in zona Grozavesti-Regie...la 3 minute de mers pe jos de statia de metrou Grozavesti....vis-a-vis de P-uri. (pe celalalt mal al Dambovitzei, vis-a-vis de P6 daca nu ma insel)

O atmosfera foarte frumoasa, in mijloc gasindu-se un havuz asa cum numai marii emiri din Bagdad mai aveau pe la curtile lor. (cum avea si emirul din Noapte de Decembrie a lui Macedonski). In primul rand am remarcat scaunele....deosebit de confortabile. Apoi preturile...destul de mari. De pilda eu am servit Tuborg Strong, bere ce costa 50 000 lei. Un Carsberg costa 60 000 lei.
Un snitel este 120 mii. O portie de cartofi prajiti 35 mii. Au si pizza. Intre 120 si 170 mii. Eu am servit o napoletana (a se vedea in poze) si a costat 140 mii. Dar a meritat. Foarte gustoasa si bine facuta.

Noaptea s-au aprins felinarele...iar atmosfera a devenit de basm. (la asta au contribuit si berile, evident)

O terasa foarte marfa...cand e vremea buna. Se pot petrece aici seri placute cu conditia sa ai un minim de 400 000 lei/persoana.

In poze se poate observa cum arata pizza pe care am servit-o ! :)
Fişiere ataşate
IMG_0492.jpg
IMG_0492.jpg (232.23 KiB) Vizualizat de 9638 ori
IMG_0491.jpg
IMG_0491.jpg (313.83 KiB) Vizualizat de 9656 ori
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde gaga » Mar Sep 06, 2005 11:44 am

Un carsberg ~p

Daca mai pui poze cu tine pe forumu de haleala iti dau ban :D

edit: am fo si io la aia e ok dar cand e canicula e naspa ca se incinge ca naiba si iarna ciuciu ca nu au decat terasa.
gaga

Mesajde Arthemis » Lun Sep 12, 2005 6:08 pm

eu sunt o mare amatoare de chinezarii, si intr-o seara fiind in piatza amzei am ales Jade, de afara arata bine, dar cum spuneam de afara... zic ok... am mers in locuri si mai naspa... si nu m-a deranjat.
sa incepem cu inceputul....
1. ospatarul.... de cea mai mare nesimtire.
2. mancarea era buna... dar din tot ce am vrut eu la inceput nu aveau nimic... asa ca m-am limitat la ce aveau... nimic interesant, eram doua persoane si am cerut creveti si raspunsul a venit promt (spre deosebire de restul lucrurilor) aaa... ne pare rau mai avem doar o portie...
3. mancarea a venit dupa foarte mult timp si dupa foarte multe intrebari de genul: hei da' ce dracu faceti imi prindetzi puiu? taiatzi acu porcu???

deci daca aveti chef sa injurati si sa jurati ca nu mai calcati pe acolo va recomand cu caldura Jade!

iar locul unde ma voi duce mereu cu drag si ma voi simti mereu bine este Hard Rock... spre deosebire de Tratoria unde nu poti sa te misti de bashinile clientzilor... Hard Rock este placut, un loc unde te poti duce sa mananci linistita, fara sa te gatesti trei ore acasa si dupa aia o ora in masina ca sa dai bine in peisaj.... va recomand cu caldura salatele de acolo... salata italiana in mod deosebit, penele sunt delicioase si pizza minunata..... si desi sunt bautoare de bere.... acolo aleg mereu limonada!!!!

revin cu detalii si amanunte despre Valencia si Sangria!
sau daca aveti voi deja scutiti-ma de un drum.... in cazul in care nu se merita!
I've got PMS and a gun, don't push it!
Arthemis

Mesajde gaga » Mar Sep 13, 2005 9:03 am

La valencia a fost teapa de teapa acum cativa ani dar poate s-a mai schimbat (odata cu patronii maybe). Preturile erau mari si mancarea in bataie de joc, paella desi buna avea niste urme de oase de pui pe post de carne iar sangria era facuta cu vinuri diferite si amestec de fructe cum voia muschiul barmanului.

Daca s-a mai schimbat nush.

Oricum vad ca tinzi spre localuri ultracentrale asa ca trebuie sa te astepti fie la fitze fie la servire sau mancare naspa.

Afterhours despre sangria zice:
http://www.afterhours.ro/restaurant_Sangria.html

Eu am revazut aseara cu aceeasi placere crajma Poiana, de departe diferita de cele de mai sus la care, in special vara imi place mult. In primul rand terasa care este din separeuri de lemn toata, dupa care plusurile sunt diversele animalute mai mult sau mai putin libere care umbla intre plantele din mijlocul terasei, ba ieri cei trei pui de gaina se aventurau printre picioarele clientilor.

Si nu in ultimul, ba chiar in primul rand este vorba de chelnerii (chelnerite) foarte amabile. Chiar daca nu au scoala unui serviciu de cinci stele sunt intotdeauna dragute si apropiate de client intr-un mod placut, plus ca sunt sincere (iti spun din start ca piureul e facut din fulgi de exemplu). Mancarea este buna, preturile corecte, este raport pret calitate absolut normal si desi nu au toate soiurile de bere, ciucul la halba rece este suficient.

Ieri am avut curajul sa incerc un stroganoff (la crajmele clasice in general ma orientez spre mancaruri banale care sunt precis bune) si a fost excelent, personajul din fata mea a luat un escalop cu ciuperci si in deschidere am servit o gustare calda (cash si creier pane, carnaciori, afumatura la gratar, gujoane de pui, ciuperci la gratar .. si nu mai stiu).

Inca un plus este faptul ca au ciupercarie si prearatele din ciuperci sunt foarte bune, de la tocanitza la cele cu vin la gratar, acum daca au supraproductie le mai conserva si au un pic gust de (fireste :D) conserva cateodata, da' nu-i mare bai.

Minusurile sunt cateodata localnicii galagiosi (nefiind crajma de fitze) dar separeurile te scutesc de treburi neplacute si atmosfera umpic sordida din interior iarna.
gaga

Mesajde Arthemis » Mar Sep 13, 2005 10:15 am

merci pentru sfat.... o sa-ti spun daca s-a schimbat ceva, in weekend

aseara am descoperit o pastrama de berbecutz minunata, aproape de casa mea, in minunatul cartier Berceni, la o terasa care... culmea nu-ti inspira mare incredere... am fost pe deplin satisfacuta de pastrama mea... bine facuta, fara zgarciuri si fara sa-mi rup plombele in ea.... am luat si mici pentru mama, care au fost foarte buni, proaspeti si bine facuti, singurul dezavantaj... berea la draft... graznica... asa ca am baut o timisoreana rece... bile negre mai sunt la capitolul servire... fatucele alea sunt aeriene rau de tot (cea mai tare faza a fost vara trecuta cand gesticulam energic pentru nota de plata, cand domnisoara care ne servea se uita la mine imi face cu mana si imi zambeste suav.... nici vb de nota de plata pentru inca o juma' de ora..) dar aseara am avut noroc si ne-a servit patronul... a fost rapid si dragut. Spre uimirea mea am descoperit ca este singura terasa din berceni unde nu se asculta manele, ci muzica buna, de la radio, dar buna, cred ca era radio romantic... asta mi-a placut.
nu stiu exact cum se cheama terasa, dar este pe b-dul alex. obregia intersectie cu d. mladinovici, noi ii punem la romica. asa ca daca sunteti din cartier si aveti pofta de o pastrama iefina rau de tot si buna, va recomand terasa asta.

o sa revin si eu cu ceva retzete proprii!
Arthemis

Mesajde Oribilul Mosh » Joi Sep 15, 2005 8:19 am

DDD scrie:eu sunt o mare amatoare de chinezarii

mergi la Pekin atunci ! Calea Victoriei, vis-a-vis de Politie, in Valea Regilor. http://www.pekin.ro

DDD scrie:nu stiu exact cum se cheama terasa, dar este pe b-dul alex. obregia

te referi la terasa de face si pizza pentru acasa ? aia din statia lu' 313, cu doua statii inainte de Piata Sudului ?
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde Arthemis » Joi Sep 15, 2005 2:18 pm

nuuuuuu.... desi pizza nu e chiar asa de rea... e de rahat localul.... tzigania de pe lume... e inainte de aia, e una verde si urata care nu iti inspira incredere, dar in ciuda aparentzelor, mancarea e buna si nu am patzit nimic pana acum (dar nu-i timpul pierdut :D) cat despre aia de care zici tu daca intri dupa 19 ai pus-o-n fericire iti urla toti hadrienii si totzi gutzii de pe lume in cap, iar in asta pun muzica mai veche, cred ca lasa radioul pe romantic dar e placut.... si nu e hadrian si nu e nici gutza putza de maimutza!
Arthemis

Mesajde Oribilul Mosh » Joi Sep 15, 2005 3:13 pm

putza de maimutza...e ca si cum ai spune putza de putza :D

da...stiu si localu ala verde de care zici tu. acolo are si ciorba de burta si alte mancaruri. in fatza lui este o cladire (aia cu agentia CFR) unde are o patiserie marfa...care face o pizza excelenta...la 8,4 RON. se vinde si la felie cu 2,1 RON/felia. nu este deloc pizza de patiserie...ci este pizza de pizzerie. mie mi-a placut foarte mult.
aaa...sa incerci si negresa de acolo. costa doar 1 RON si este delicioasa.

si tot in zona aia...in spatele cinemaului Cultural, in piatza este o alimentara care face si mancaruri. am servit de acolo fasole batuta si snitele. foarte marfa...si foarte ieftine.
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde Arthemis » Joi Sep 15, 2005 4:00 pm

sa incerci eclerul de la alimentzara aia, e demential!!!
Arthemis

Mesajde gaga » Joi Sep 15, 2005 4:11 pm

bre va rog io pastrati threadul la comentarii cu si despre carciumi. pt alimentare, chioscuri, patiserii si placintarii avem aicisa subiect uitat de lume.

http://www.fanclub.ro/showthread.php?t=14996

va multumesc.
gaga

Mesajde gaga » Mar Sep 27, 2005 2:18 pm

deci la plecarea in periplu, datorita unor grave probleme datorate unei prelungite aniversati imi era rau sa mor. prima boratura a venit din fericire la iesirea din autostrada soarelui in dreptul renumitelor popasuri de la curba de noojde grade.

m-am gadit (cu mintea mea, nu a altuia) ca o ciorba de burta nu dauneaza grav sanatatii. si rau am facut. am intrat in carciuma de pe sensul nost de dus spre mare (rustic parca), ceva mare cu chelneri alergand care incotro. mai putin pe la mese.

cum taman citisem de ice tea-ul dregator al paiacecului am servit asa ceva si am cerut ciorbele de burta si alte treburi gen shnitzel si fasole ... ma rog. dupa prima gura de ice tea ceva (probabil alien) a vrut sa iasa repede din interior si am fugit la baie, gasind preparatele la intoarcere aburind pe masa. la o prima deustare nu parea decat cea mai proasta ciorba de burta mancata vreodata, mare lucru nu era. dar ambitia-mi tampita m-a facut sa caut cu tot dinadinsul si bucatele din susnumita burta, neputand sa imi inchipui ca stomacul vacii (probabil nebune sau difterioase) suferise ceea ce unii numesc fezandare iar altii putrezire.

de neimaginat gustul de cadavru ca urmare mi-am petrecut o buna parte la buda desi telefonul tot suna de la munca cu diverse trebi, fapt care m-a facut sa ii spun telefonatorului "bre daca iti incid inseamna ca borasc si ma suni in 5-10 minute".

in rest jnitzelul pe care l-am servit ambuteiata pt prima oara in viata si fasolea au fost in regula.

dupa orele petrecute in potop a venit cautarea unui loc de nani. din pacate, inainte de a ajunge la otel dobrogea unde stiam sin experienta ca se mananca excelent, m-a impins o nebunie temporara sa incerc sa halesc la o crajma constanteana de ii zice Zodiac, pustie la sosirea noastra dar mai tarziu cu parcarea plina de jag-uri si alte bolide costisitoare si probabil pretioase ca cei din ele.

nu am vrut mare lucru. o pizza si niste carbonara. fireste ca de sos de rosii la pizza nu putea fi vorba (n-avem nici macar checiap, zice baiatu'). pizza era gen patiserie numai ca in loc de doojcinci de mii era fo suta patruzeci, carbonara nu aveau nici un ingredient mai de doamne ajuta in afara de niste kaizer si parmezan presarat peste decorul de prost gust facut dintr-un miez de salata infipt in mijlocul pastelor si ceva ulei pe fundul farfuriei nu am recunoscut nimic.

de exceptie in schimb buda. un hol curatel si promitator, chiuvete ok si faianta in regula in spatele unei usi pe care scria "dame" te purta direct la niste closete turcesti pline de (va rog din inima sa ma scuzatzi) cacat.

a meritat, sump da' prost. deja trecusem prin viitura asa ca ni'ca nu ma mai putea atinge.

la polul opus crajma hotelului dobrogea, desi intr-un cadru oarecum neinspira(n)t e ieftin si foarte bun. de ex la micul dejun: doo ceaiuri "complete" (cu unt si gem si ce mai e), oo ochiuri, telemea alaturi, omleta cu branza mare, crenvushti cu mustar si doo beri = 150.000 lei vechi.

ciorbitza de la ambele pranzuri luate acolo de burta, respectiv de pui, excelente. un minus a fo ca branza de pe mamaliga era umpic mucegaita dar per total a fost ok, plus ca am avut oroc de o nunta sambata si am rugat duamna sa imi dea din sarmalele nuntasilor, excelente. buda stralucea, avea hartie. pretz calitate merita sa manci la o crajma de hotel decat la o "crajma". stiu, pare incredibil.

si ultima, dar nu cea din urma, desi beneficiaza de moace ca "La fitze" a fost Irish Pub unde pot sa spun cu mana pe inima ca se mananca EXCELENT. si nu i s-a parut exagerat de scump. midiile pane insotite de bucati de rosii si condimente (a la marinara) 80k, mixul de peste facut din 4 tipuri de peste scump si bun cu sosuri 290, un muschi (parca) de vita excelent facut insotit de un gratin de cartofi cum nu am mai gustat care am uitat cat era (o suta si ceva) au fost bune si si-au meritat banii. nici nu a fost foarte scump dupa parerea mea vs calitate.

biensure crajma era plina ochi. cum periplul culinar s-a incheiat cu rummy si carnatz atata deocamdata de la constantza, va multzumim pentru atentie, la revedere.
gaga

AnteriorUrmătorul

Înapoi la De pe gastronomie