CONCURS de genialitati
older, esti cunva pasionata de cuvinte incrucisate? ca asa suna intrebarile tale
deci se pare ca Ludovic Piosul a avut cel putzin vreo patru fii:
Lothar (care a primit titlul de co-impărat), Pepin din Aquitaina, Ludovic Germanul si Carol cel Pleşuv
la care dintre ei te referi?

deci se pare ca Ludovic Piosul a avut cel putzin vreo patru fii:
Lothar (care a primit titlul de co-impărat), Pepin din Aquitaina, Ludovic Germanul si Carol cel Pleşuv
la care dintre ei te referi?
GOD must love STUPID PEOPLE. HE made SO MANY!!!
-
nbm - Mesaje: 4958
la ala care a fost imparat
(sorry pt intrebarile succinte de rebus, dar nu prea am timp sa le dezvolt)
de Carol era vorba
nbm ai cuvantul la tribuna

de Carol era vorba
nbm ai cuvantul la tribuna
Orice cantitate, oricat de mica, adauga ceva, spuse soarecele si facu pipi in mare. ANTONIO LOBO ANTUNES
-
older - Mesaje: 699
boon, fundatia gala-salvador dali are in grija trei muzee amenajate in diverse locuri reprezentative pentru viata artistului spaniol Salvador Dali. dintre ele, cel mai "bogat" in opere si cel mai extravagant este cel din Figueras, orasul in care Dali s-a nascut.
de altfel, in acea cladire, pictorul a si murit - dupa ce terminase de amenajat ceea ce avea sa devina Dali Theatre-Museum (asta-i primul hint!).
care sunt cele trei motive pentru care Dali a ales aceasta locatie?
de altfel, in acea cladire, pictorul a si murit - dupa ce terminase de amenajat ceea ce avea sa devina Dali Theatre-Museum (asta-i primul hint!).
care sunt cele trei motive pentru care Dali a ales aceasta locatie?
-
1. pentru ca se considera un pictor teatral
2. cladirea este peste drum de biserica unde a fost botezat
3. este cladirea unde a avut prima expozitie
bine?
2. cladirea este peste drum de biserica unde a fost botezat
3. este cladirea unde a avut prima expozitie
bine?
Orice cantitate, oricat de mica, adauga ceva, spuse soarecele si facu pipi in mare. ANTONIO LOBO ANTUNES
-
perfect, older
sau cu cuvintele lui:
[quote]“Where, if not in my own town, should the most extravagant and solid of my work endure, where if not here? The Municipal Theatre, or what remained of it, struck me as very appropriate, and for three reasons: first, because I am an eminently theatrical painter; second, because the theatre stands right opposite the church where I was baptised; and third, because it was precisely in the hall of the vestibule of the theatre where I gave my first exhibition of painting.â€Â

sau cu cuvintele lui:
[quote]“Where, if not in my own town, should the most extravagant and solid of my work endure, where if not here? The Municipal Theatre, or what remained of it, struck me as very appropriate, and for three reasons: first, because I am an eminently theatrical painter; second, because the theatre stands right opposite the church where I was baptised; and third, because it was precisely in the hall of the vestibule of the theatre where I gave my first exhibition of painting.â€Â
-
super fain situl
asaaaa
care este motivul pentru care, spune legenda chinezeasca, dragonii nu se indepartau de tinuturile natale decat in conditii de maxima necesitate?

asaaaa
care este motivul pentru care, spune legenda chinezeasca, dragonii nu se indepartau de tinuturile natale decat in conditii de maxima necesitate?
-
traiesc la presiune mare dar in apa nu in petrol. cel putin de dracii aia din petrol eu nu am auzit nimic. daca sunt organisme si dai nume si link imi pun eu cenusa in cap si gata
Hint: aceste (micro)organisme folosesc fierul pentru extragerea energiei din hrana, in acelasi fel cum alte animale folosesc oxigenul.
Traiesc in adancimile oceanului, in apa de temperaturi ridicate (ce depasesc temperatura de fierbere, insa presiunea ff mare impiedica apa sa se transforme in vapori)
Hint: aceste (micro)organisme folosesc fierul pentru extragerea energiei din hrana, in acelasi fel cum alte animale folosesc oxigenul.
Traiesc in adancimile oceanului, in apa de temperaturi ridicate (ce depasesc temperatura de fierbere, insa presiunea ff mare impiedica apa sa se transforme in vapori)
- Alienor
- Junior Member
Raspunsul era - 121 grade, e vorba de un microb, detalii aici : http://news.nationalgeographic.com/news/2004/05/0521_040521_extremeheat.html
si aici:
http://www.notre-planete.info/actualites/lireactus.php?id=219
puneti intrebare, predau stafeta cui vrea.
si aici:
http://www.notre-planete.info/actualites/lireactus.php?id=219
puneti intrebare, predau stafeta cui vrea.
- Alienor
- Junior Member
Deci daca Alienoara nu mai vrea pentrucasa mai puna o-ntrebare, hai ca pun io!...Ca shi asha m-am chinuit sa raspunz atata!
Celebru lagar Nazist construit special pentru exterminarea evreilor!
hint : in decurs de un an jumate au fost omoratzi aproximativ 260 000 evrei .
Celebru lagar Nazist construit special pentru exterminarea evreilor!
hint : in decurs de un an jumate au fost omoratzi aproximativ 260 000 evrei .
In vino veritas!
In tzuica grades!
In bere ciucash!
In tzuica grades!
In bere ciucash!
-
paiacec - Mesaje: 4901
Nu e ala!A avut o "functzionalitate" destul de scurta(Mai 1942 pana in Octombrie 1943 ).Practic, evreii erau debarcatzi din tren shi dushi in camera de gazare sub pretextul ca ii duceau la dushuri pentru evitarea unor epidemii ca de exemplu tifosul.
In vino veritas!
In tzuica grades!
In bere ciucash!
In tzuica grades!
In bere ciucash!
-
paiacec - Mesaje: 4901