salve all,
in primul loc tre sa salut si sa ma complimentez cu pozografii de pe forum...
Is nou, dar ma uit la pozele voastre de mai mult timp.
as vrea sa particip si io la forumul fotografic. unde pot gasii informatii cu privire la postarea fotografiilor; cum pot pune fotografii, ce marime trebuie sa aiba, cite foto pe post pot fii trimise, cum se poate face un atach etc. Pozele trebuiesc redimensionate?
Merci anticipat pentru eventualele informatii.
intrebari
8 mesaje
• Pagina 1 din 1
La "forumul fotografic" nu te impiedica nimeni sa participi, de vreme ce esti user inregistrat; daca vrei sa te inscrii si la "CONCURS FOTOGRAFIE EDITIA 2", exista threadul "CONCURS FOTOGRAFIE EDITIA 2 - inscrieri"; daca ai nelamuriri (presupunand ca ai citit deja threadurile cu pricina), baga la comentarii.
In rest, uelcam! (si sa te vedem la treaba)
In rest, uelcam! (si sa te vedem la treaba)
"... deasupra-i cer de stele" si legea morala din mine
- kant emir
Cand postezi cu " Post Reply", vezi ca ai "Attach Files" cu niscai detalii si butonul "Manage Attachments"; de aici cred ca te descurci, nu?
btw, vezi pe unde iti pui pozele (nu pe la frun concurs, ca nu e niciunul in desfasurare) - ma gandesc la "Poze productie proprie". Si nu te pripi, citeste threadul inainte de a posta (asta asa, in general).
btw, vezi pe unde iti pui pozele (nu pe la frun concurs, ca nu e niciunul in desfasurare) - ma gandesc la "Poze productie proprie". Si nu te pripi, citeste threadul inainte de a posta (asta asa, in general).
- kant emir
intrebare
Am si o intrebare pentru cei care se mai pricep la apratele foto analogice si la modul cum se fotografiaza. Sunt adeptul acestui stil de foarte multi ani, practic de la scoala primara. Chiar daca folosesc zilnic un digital, flebetea mea este tot batranul aparat EXA 1A. Asa ca, cine stie cum se foloseste un exponometru manual fotosensibil cu seleniu? Am multe carti pe acasa despre tehnica fotografiei, dar nu prea am timp sa caut. Poate cineva sa ma ajute?
- cercetasul
- Junior Member
cercetasul scrie: cine stie cum se foloseste un exponometru manual fotosensibil cu seleniu?
Simplu de tot: setezi sensibilitatea filmului (probabil ca ai la dispozitie DIN si GOST - te adaptezi, ca GOST are valorile compatibile cu ASA, doar ca nu o sa gasesti 100, 200 ci 90, 125, 250), orientezi senzorul spre subiect, iei cifra indicata de ac si o pui in dreptul reperului de pe abac si citesti in partea cealalta perechile timp-diafragma; alegi ce se potriveste mai bine (te gandesti la profunzime sau miscarea subiectului/aparatului) si reglezi aparatul.
- kant emir
multumesc
Multumesc pentru informatie. Am reusit sa folosesc exponometrul. Pana la urma am gasit chichita, deoarece al meu are doua ace indicatoare, care trebuiesc suprapuse, prin miscarea unei roti. In rest, metoda este aceiasi. Merci inca o data. Daca voi mai intampina alte greutati, mai intreb.
- cercetasul
- Junior Member
cu placere adica
sa intelegem ca exponometrul cu pricina este integrat in aparatul foto?
- kant emir
8 mesaje
• Pagina 1 din 1